|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
![]() Zawsze u¿ywa³am lakieru Nivea, teraz mam najtañsz± Isanê z rossmanna i te¿ jest ok.
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Dot.: Br±zowow³ose - ploty i inne g³upoty, a czasem jakie¶ farbowanie ;) czê¶æ VII
Cytat:
![]() ![]() mcromance fajnie masz ¶ciête w³osy ![]() ![]() jeszcze Wam powiem, ¿e keratynowe prostowanie robi³am w lutym. I ta czê¶æ co by³a prostowana jest ca³kiem inna ni¿ te odrosty od lutego. Góra mi siê w loczki zbija, a reszta prosta ![]() nawet chcia³am zrobiæ kilka razy loki to mi na tej prostowanej czê¶cie po minucie prostuj± siê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 117
|
Cytat:
Czym dok³adnie bêdzie siê ró¿ni³ poziom 6.0 od 6.00, bo wydaje siê jakby 6.00 by³ ja¶niejszy? Jaki mixton gasi czerwono¶ci? Zielony? Czy niebieski? Edytowane przez CzerwonaKokarda Czas edycji: 2014-12-30 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
a jeszce dodam... w koñcu mam czas na wiza¿
![]() ¿e strasznie kusi mnie powrót do CT... ale wychodzi³a mi ciemniej ni¿ inebrya i 8/7 ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- chce mi sie przyciemnic wlosy ![]() obejrzalam swoje ze zdjec wigilijnych i maja zolty polysk bleee.... marzy mi sie czekolada! mleczna. W sensie kolor wlosow, a nie jedzeniowa zachcianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 284
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, ja bym wziê³a 6% ¿eby siê za szybko nie sp³uka³o ![]() A tych alfaparfa to na pewno Natural, numer 7 albo 6. Natural warm jest ciep³y, wiêc nie dla ciebie bo ty masz ju¿ wystarczaj±co ciep³o. Chyba jeszcze te Natural intense mog± byæ (6 albo 7), bo to chyba wzmocniona natura jest. Ale g³owy za to nie dam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 | ||||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 284
|
Cytat:
Który z nich nie klei w³osów za mocno? Znaczy siê po spryskaniu i wyschniêciu nie jest nadal lepki? Cytat:
![]() ![]() Niestety taki urok, ¿e bez tony wzmacniaczy siê nie da. Cytat:
Zielony kolor gasi czerwieñ. Z niebieskim jak czerwieñ zmieszasz to wychodzi fiolet. A jak zmieszasz z zielonym to masz br±zowe co¶ i o to w³asnie chodzi. Ogólnie przeciwstawne barwy na kole barw siê neutralizuj±: studioMAGNUSSEN_julien.audemars_1.4.jpg Cytat:
We¼ ja¶niejsz± CT w takim razie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia J- jak Julia. ![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 117
|
mcromace, serdecznie dziêkujê za pomoc, po nowym roku bêdê dzia³aæ.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 517
|
Cze¶æ
![]() Czy mogê prosiæ o poradê? Zacznê od historii koloryzacji. Przez kilka lat farbowa³am w³osy na rudo. Przez ostatni rok by³ to Lecher Geneza 8RT. Postanowi³am wróciæ do naturalnego koloru, ale nie chcê straszyæ odrostem. Po rudo¶ci zosta³o mi ¿ó³tko. Fryzjerka k³ad³a mi na to 6.3 Cece, a ja ostatnio po³o¿y³am Sanotint light (w zesz³ym tygodniu). Kolot wyp³ukuje siê i przebija mi ¿ó³tko. Szukam czego¶ trwa³ego. Nie wiem tylko w jaki refleks celowaæ (1, 7, 17, 71)? Chcia³abym to co w za³±czniku. My¶la³am o farbie Inebrya, bo s³ysza³am, ¿e jest bardzo trwa³a, ale te¿ wychodzi ciemno. Za³±czam dodatkowo zdjêcie z dzieciñstwa. Chyba oddaje najlepiej mój naturalny kolor (nie pamiêtam jaki dok³adnie mam, bo ka¿de stare zdjêcie oddaje inne podtony na w³osach, a farbujê ju¿ od 8 lat). Wiem tylko, ¿e napewno nie mam czarnych w³osów. Ale siê rozpisa³am...
WYMIANA Nie znoszê osób przem±drza³ych, których ich ZAWSZE musi byæ na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE maj± racjê. Dieta cud- seks i g³ód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2014-12-31 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Loreal Recital Preference 3.12 Honore-Intensywny Ch³odny Ciemny Br±z
Hejka dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Laski potrzebujê pomocy.
Zmieniam kolor w³osów ![]() chcê 8.1 docelowo Fanola teraz mam 8/7 inebrya. Czy powinnam najpierw po³o¿yæ naturê zanim po³o¿ê popiel? nie mam jaki¶ mocno wybijaj±cych siê refleksów czy to ¿ó³tych czy rudych, na pewno mam trochê z³otka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Ja ju¿ czekam kilka dni na poradê. Dziewczyny chyba maj± urlop od w±tku.
![]() |
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmieniasz REFLEKS na w³osach a nie kolor ![]() ja bym nie k³ad³a najpierw natury, wydaje mi siê ¿e ¿adna zieleñ nie powinna wyj¶æ jak na 7 dasz 1, ale jak wiadomo gwarancji nigdy nie ma... ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Goldika a widzia³a¶ ten link http://hnicosmetice.ro/90/FANOLA81LI...CENUSIUDESCHIS ? Jak ten kolor tak wychodzi to ja te¿ go chcê ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Goldika a widzia³a¶ ten link http://hnicosmetice.ro/90/FANOLA81LI...CENUSIUDESCHIS ? Jak ten kolor tak wychodzi to ja te¿ go chcê ![]() ![]()
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Morgan wlasnie pustacko polecialam na ten link
![]() farba zamowiona i zaplacona ![]() a nature i tak polozylam bo mialam 1/3 tuby inebrya 8/0 i miejsce w szafie chociaz sie na nowa zrobilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Czy to prawda, ¿e Inebrya jest bardzo trwa³a? Czekam na poradê, ale nie zale¿nie czy otrzymam czy nie to kupiê Inebryê.
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
A jak wychodz± kolory? Stronê wcze¶niej wstawia³am zdjêcie naturalnego koloru. Bêdê zabijaæ z³oto .7 i mo¿e kupiê mixton fioletowy. Tylko nie wiem jaki poziom wybraæ.
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Tak po kropce. Bo 7 to fiolet, a fiolet neutralizuje z³oty prawda?
![]() |
#1821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() aleee jestem ciekawa efektów !!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- nie do koñca siê zgadzam, na siwych mojej mamy 9.00 wytrzyma³o kilka myæ ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
w Inebryi 7 to nie fiolet. to braz. i uzywalam kolorw 7.7 i 8.7 to sa brazowe blondy ktore z czasem djdatkowo ukazuja zloty refleks.
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() nie wierze, ze wyjdzie mi tak pieknie jak na wzorniku i licze, ze nie wyjdzid tez mega jasno. sama jestem ciekawa co to bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Dolczi jak dla mnie na fotce masz poziom 3 lub 4 popielaty. Niestety jakos slaba, wiec trudno faktycznie okreslic. Spróbuj najpierw natura, byc moze trzeba kilka razy zafarbowowac zeby wybic rudo¶c.
Ja wzie³abym 5.0 lub 5.00 Potem mozna bawic sie refleksami. Co do farby to zawsze jest kwestia indywidulana co komu pasuje i czy jest trwa³e ![]() Mcromance masz bardzo ladne wloski ![]() Ja akurat wczoraj farbowalam inebraya 4.00 i 4.22 ![]() A w szafce znalazalm jeszcze zaczête tubki Fanoli i Aquarely ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2015-01-04 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbujê wstawiæ lepsze zdjêcie, ale nie prêdzej ni¿ za tydzieñ.
WYMIANA Nie znoszê osób przem±drza³ych, których ich ZAWSZE musi byæ na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE maj± racjê. Dieta cud- seks i g³ód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2015-01-04 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Pewnie ze mozesz
![]() ![]() Nie pamiêtam czy Dziewczyny u¿ywaly fioletu ![]() ja uzywalam niebieskiego, ochladza, ale dosyc mocno przyciemnia i szybko sie wyplukuje . Mnie kusi sprobowanie szarego mixtona ![]() Edit: tu wklejalam foty po Inebryi 4.22 czyli wzmocnionym fiolecie ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1504
![]() Edytowane przez Beata. Czas edycji: 2015-01-04 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy u¿ywacie wody 6% czy 3%? Ja potrzebujê przyciemniæ mój obecny z³oty blond.
WYMIANA Nie znoszê osób przem±drza³ych, których ich ZAWSZE musi byæ na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE maj± racjê. Dieta cud- seks i g³ód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2015-01-04 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Poziom 6 bezpieczniejszy
![]() Aczkolwiek wg mnie Inebrya wychodzi tak jak na probniku. Ale to tez kwestia indywidulna odbioru koloru i oczekiwan ![]() ja mam bardzo ciemne wlosy, poziom 3 z natury. 4.22 bylo dla mnie zbyt jasne dlatego mieszam z 4.00 wlosy. Wlosy nie robia mi sie fioletowe, ale tez nie maja kiedy bo odrosty robiê co 2 tygodnie. Na dlugo¶ci tylko malaksuje farbe na 5 minut co kilka farbowañ.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WYMIANA Nie znoszê osób przem±drza³ych, których ich ZAWSZE musi byæ na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE maj± racjê. Dieta cud- seks i g³ód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2015-01-04 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 714
|
Cytat:
![]() Ha ha... dopiero doczyta³am, ¿e ju¿ po³o¿y³as naturê ![]() DOLCZI ju¿ ci Beata dobrze napisa³a, ¿e najpierw musisz po³o¿yæ naturê. Inaczej mo¿e ci wyj¶æ glonowato albo nawet zielono. Przy z³otych refleksach jak i rudych niestety wymarzone ch³ody to odleg³a bajka i trzeba byæ cierpliwym, bo to zajmie ci kilka farbowan. Chyba ¿e nie chcesz czekaæ i jeste¶ na tyle zdesperowana lub szalona i zrobisz to od razu, a potem jak nie wyjdzie to bêdziesz poprawiaæ ![]() W ka¿dym razie ja u¿y³abym 5/00. A dopiero jak ju¿ bêdziesz pewna, ¿e kolor siê dobrze trzyma, nie wyp³ukuje na jakie¶ dziwne nie chciane odcienie, to dopiero dasz odcieñ ch³odny np. 6/1 czy 6/2. No i na pierwsze farbowanie we¼ sam± naturê a mixton sobie daruj, bo nie wiesz co ci wyjdzie. Je¶li po pierwszym po³o¿eniu natury bêdziesz chcia³a jednak spróbowaæ mixtonu, to oczywi¶cie bêdziesz mog³a siê pobawiæ, bêdzie ju¿ bezpieczniej. A wiêc na pierwsze farbowanie 5/00 czy jak wolisz ja¶niej - 6/00. A na kolejne farbowanie mo¿esz u¿yæ mixtonu. Co do samej farby Inebrya to ja te¿ u¿ywa³am 5/0 i 5/1 i niestety mnie nie zachwyci³a. Sam kolor wychodzi jak na probniku, ale na moich odrostach sp³ukiwala siê po ok. 3 myciach do odcienia rudego. Ale ja mam jasne w³osy, wiêc mo¿e tobie akurat siê nie wyplucze skoro z natury masz do¶æ ciemne. Wg mnie du¿o lepsza jako¶ciowo jest Koleston bo siê trzyma i nie splukuje. A oxy do br±zow z regu³y bierze siê 6% ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2015-01-04 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.