|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Ale piękny dzionek się zapowiada, w sam raz na grilla I pepco zachacze przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1802 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
carolyna86
dla synka i za wizytęCytat:
MamaKtosia najpierw były pięknolice, teraz pięknobrzuche, strach się bać co dalej Cytat:
Nieraz ocknę się na kibelku i zastanawiam, jawa to czy sen![]() Cytat:
|
|
#1803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez chcialam to zasugerowac ale ciagle zapominam ![]() Dzien dobry ![]() Ja na nogach od 6.30 wiec nie tak zle ale ze: a) pogoda fatalna, leje i jest zimno b) moj syn dzis mial poranek szataniatka i dal mi popalic wiec czuje sie kijowo... Dziec juz w przedszkolu wiec jade do polskiego sklepu po ogorki kiszone i kapuste kiszona ![]() Zrobie sobie ogorkowa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1804 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
za pierwszą wspólną nockę. Zazdroszczę że już masz to za sobą.Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo dziękuję wszystkim za kciuki Dzisiaj mam 38 tc skończony ![]() Mała całą noc mi wypychała brzuch, chyba jej też jest coraz mniej wygodnie. Teraz musi tylko wytrwać do poniedziałku a potem niech się dzieje co ma się dziać. Jak długo czekałyście na wynik GBS? Moje wyniki zgubili w laboratorium i nie wiem czy zdążę jeszcze raz zrobić? Miłego dnia ! |
|||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj mialam pobrany GBS i mam zadzwonić po wynik we wtorek a ja sie nie wyłamię z klubiku hipochondryka! nocka jako tako, ale obudzil mnie straaaszny ból ręki...taki od środka.... a że ręce drętwieją od jakiegos czasu... oby to nie było to, co ma moja mama i przeszlo po porodzie
|
|
#1807 | |
|
Raczkowanie
|
Asiulka, Asia dziękuję za odpowiedź
Cytat:
mnie też bolą ręce i dłonie w nocy i rano
Edytowane przez Oliwka_2 Czas edycji: 2014-04-25 o 10:38 |
|
|
|
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hej Kochane jestem ledwo żywa... dziś idę po południu wpychać się do lekarza bo już nie wyrabiam... Karat nie przechodzi, kaszel też męczy... boje się o Malutką, że jej zaszkodzi to moje choróbsko... Dodatkowo od wczoraj boli mnie głowa masakrycznie ... Uważajcie na siebie żebyście nie złapały jakiegoś świństwa. I przepraszam że tak marudzę... |
|
|
|
|
#1809 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czekałam na wynik gbs 3 dni, ale sama zanosiłam do laboratorium i odbierałam wyniki ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin witaj z powrotem
![]() Carolyna za wizytę ![]() Agaaga też mi się tak zdaje Asia321 aby coś ruszyło ![]() MamaKtosia prędzej chyba Cię poród spotka niż zapakowana torba ![]() Pomarańcza za wizytę ![]() Nitka dobry pomysł ale pytanie czy się wszystko zmieści bo tam jest potem ograniczenia znaków. Oliwka tydzień czekałam na wyniki. Dzień dobry U Nas młody chciał wstać o 5.45 ale go ubłagałam i pospaliśmy jeszcze do 7.15 Ale potem gonitwa aby na autobus zdążyć , bo jechałam do laboru oddać krew i mocz. A że obiecałam synkowi kiedyś że pojedziemy autobusem więc musiałam obietnicę spełnić Oskar zadowolony i jak wysiedliśmy to mówi "mama Kaka busi dało" (tłum. mama Oskar jechał autobusem brawo) i zaczął sobie bić brawo A ja przyznam że ledwo się dokulałam z przystanku do przychodni chociaż to nawet blisko. Wiecie co jestem załamana , bo w domu znów syf , kurz i bałagan. Właśnie robią Nam laubę w marmuricie i jeszcze przedpokój będą robić - zrywać tapetę i też chyba dawać marmurit. A ja jak widzę ten kurz i syf to jestem już załamana i mam dość. Myślałam że to ostatnie dni/tygodnie przed porodem sobie odpocznę a tu |
|
|
|
#1813 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
u nas ale pochmurno .. i jakoś zimno ja czekam za koleżanką mam info od Kasib Hejka.Ja dziś od 5 do 10 byłam na porodówce. Ale niestety ok 9 skurcze się wyciszyły ze 100 do 20. Oksy nie chcą pakować narazie więc czekam. Buziaczki. Tęsknie za wami mamuśki. Odpisałam Kasi, że wszystkie trzymamy kciuki,za nią i Olę żeby szybko poszło. I że też tęsknimy Napisała jeszcze że zaraz ma ktg. Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2014-04-25 o 11:39 |
|
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
Nikii to jest niesamowite, że rozumiesz swojego syna
ja bym nie wiedziała o co mu chodzi. No wiadomo, że ze swoim dzieckiem to inaczej i poznam jej język, ale innych dzieci to ja nei czaję hehe. Mi też się ciężko chodzi.... A syfem się nie martw, zagoń TŻ do sprzątania!!!!kasiab a już tak blisko było... Oby się w końcu rozkręciło coś
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
Kciuki za Kasięb - oby szybko już poszło
![]() Ja właśnie umyłam 2 okna, przygotowałam obiad, i zaraz zbieram się za mycie podłóg.. Nie, nie - to nie jest syndrom wicia gniazda, raczej syndrom - "młoda wyskakuj z brzucha" ![]() U mnie pogoda cudowna, muszę wyciągnąć męża po pracy na długaśny spacer ;D
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
chansons ja mam to samo siadam na kibelek i drzemię, po chwili się budze i ide jak lunatyk do łóżka... Wtedy szybko zasypiam... a jak pochodzę po domu to zaczynam jeść i zasypiam po 2 godzinach...
Więc woel podrzemać na kibelku ![]() madziarek za pierwszą wspólną nockę. karolkya goń do lekarza... Nie marudź że nam tu marudzisz, po to tu jesteśmy... oliwka za skończony 38 tc. Niki remont remontem, ale pamietaj że jesteś w końcowej fazie ciąży, uważaj na siebie!!! lepiej mieć lekki bałagan a zdrową donoszoną ciążę kasiab trzymam za Was
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka jak się z dzieckiem przebywa 24/7 to ich język jest zrozumiały . Chociaż innym wydaje się że jest z kosmosu
Ja też zawsze się zastanawiałam jak to jest że rodzice rozumieją swoje dzieci gdy jeszcze nie mówią dokładnie. Ale swoją drogą to nie jest takie trudne. No chyba że nagle pojawia się nowe słowo to trochę zajmuje znalezienie tego odpowiednika A powiem Ci że mój TŻ nie wszystko rozumie i muszę mu tłumaczyć co Nasz syn od niego chce/ mówi ![]() Justyna na razie olewam porządki bo to przynajmniej z tydz/2 potrwa ;/ Jedynie co to po ich wyjściu będę podłogi przemywać , albo zagonię TŻ
|
|
|
|
#1819 |
|
BAN stały
|
Witam mamusie
Nocka koszmarna..z powodu zabawki grającej która się włączyła o 3 w nocy i grała w najlepsze..a my tacy zaspani nie mogliśmy jej zlokalizować Oczywiście później nie mogłam zasnąć chyba przez godzinę...Powoli ogarnęłam obowiązki w pracy, ale było mi mega ciężko w tym tyg bez niani..zajmując się Milą i pracując jednocześnie. Nie chcę więcej takich tygodni bo nie wyrabiam już Dzisiaj kończę ostatnie rzeczy i wrzucam na luz... W związku z tym po południu moi rodzice zabierają do siebie Milkę, a my idziemy z mężem na randkę Asia321 w takim razie trzymam kciuki za dzisiejszy poród Oby coś się zadziało Ktosiowa, upss..no właśnie torba ! Tylko najpierw muszę mieć co do niej włożyć... Nie straszcie z tymi upałami, bo nie mam letnich ciażowych ciuchów i już mało w co się mieszczę ![]() Kasian, witaj w klubie skurczy Mnie rano złapał taaaaki w łydce, że myślałam, że mi zaraz ta noga odpadnie A mąż mi na to "no widzisz..to wszystko przez to, że zapomniałas wczoraj wypić wapno !! " No w sumie magez..wapno..to prawie to samo Nikii, jej nie możesz przecież sama sprzątać tego po remoncie bo się zajedziesz kobieto! |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby akcja się wreszcie rozhulała!!!
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zabawki ![]() Co do obowiązków w pracy i domu, oraz braku niani Co do randki ![]() magnez = wapno To by było na tyle
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja.
Nocka minęła dobrze, słoneczko świeci a mimo to ja jakaś śpiąca. Od rana mały prawie się nie ruszał i w nocy też jakoś mało gfo czułam, że się wystraszyłam. Szturchałam go i jakieś leciutkie ruchy zrobił. Ale teraz nawcinała się winogron i się rozkręcił. Uff jak się cieszę! Jutro wizyta to doktorek sprawdzi co i jak. |
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
kasiab kciuki za rozkręcenie się szybkie akcji i oby było po wszystkim, niech podają oxy i szybko pójdzie
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Idę coś ze sobą zrobić... bo mam mega drętwy dzień
zmielić farsz na pierogi, posprzątać w łazience i zetrzeć kurze - i nic więcej bo mi się nie chce ostatnio często używam tego zwrotu :P
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab kciuki by sie rozkręciło i wyrzuciło Olke z brzucha
![]() A ja mam ostatnio skurcze nie w łydce a w udzie aż mnie budzą U nas kolejny dzien marudy chyba śpiący . . .
|
#1826 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry brzuchatkii mamusie
Ja właśnie jem śniadanie - tosty ![]() martuszkao tak to zapewne czkawka u mnie też ustaje, jak pójdę siusiu i przy okazji się rozbudzę nie działa opcja na przeczekanie ![]() Cytat:
![]() Ja mam torbę spakowaną w jakichś 30 % i wyjęłam ją z szafy, żeby podziałać dalej ![]() Cytat:
Cytat:
nawet oczu za bardzo nie otwieram, co by się nie rozbudzić ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Nitka popieram wpisywanie tych danych na pierwszej stronie ![]() Aldrin witaj z powrotem w dwupaku, oby jak najdłużej Ilkas z tą torbą to nie ma żartów, bo my dziś zaczynamy 37 tc więc bierz się do roboty, bo faktycznie poród Cię zastanie ![]() Pomarancza za podtuczenie córci
|
|
|
#1827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja do toalety tez chodze na autopilocie. światła nie zapalam nawet... a co do skurczy, to tż kupił mi czekolade. zgodnie z zaleceniem od lekarza
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
kasiab - za szybkie rozkręcenie akcji i żebyś się za dużo już nie męczyła
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
carolyna86 justiwi dziękuję ślicznie za listy zakupów w aptece
ja już przeraziłam się, bo z termometrem i jakimiś pierdołami typu krem szampon dla mnie wychodzi mi 400 zł
|
|
|
|
#1830 | ||
|
Zadomowienie
|
Zabawa w piaskownicy męczy wam powiem, będę jeszcze ze 3 godziny do siebie dochodzić
![]() martuszka0 no właśnie jak już będą takie upały to nie wiem co my zrobimy, wtedy to jakiś hipochondryk do kwadratu będzie bo będziemy zdychać Cytat:
? Pięknokrocze ![]() Oliwka_2 GBS minimum 7 dni tyle trwa hodowanie tego farfocla Eeee Ilkas też jeszcze nie spakowana a jest tydzień przede mną! ![]() asia321 tylko nie przesadź z tym skakaniem po oknach ![]() Cytat:
Pierworodnej, choć ja bym tam chętnie rzuciłą się na brzuch i pokrzyczała, że chce rodzić, ale będę się gibać na tym wielkim bebechu jak foka i bezsensu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

dla synka i za wizytę

jak to 9 maja będzie 33 st to chyba zdechnę... 10 mam termin to przecież upocę się jak prosiak 

aby coś ruszyło 

Oczywiście później nie mogłam zasnąć chyba przez godzinę...

ostatnio często używam tego zwrotu :P