![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
ale jestem wkurzona
wkurzona i bezradna bezradna z tego wkurzenia aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa przedszkole jeszcze się nie zaczęło, a już mają minusa jak stąd nad morze jak tak można??!! w wakacje udzielali info, że dni adaptacyjne będą na koniec sierpnia baaaa w zeszłym tygodniu mi mówili, że dni adaptacyjne będą w ostatnich dniach, szczegóły miały być dzisiaj ja to dziecko swoje chcę przygotować, tłumaczę, opowiadam, m.in. też to, że najpierw pójdzie ze mną, razem zobaczymy salę, dzieci, zabawki, Panie, a że dopiero od przyszłego tygodnia pójdzie sam a dzisiaj czego się dowiaduję??!! nosz k**wa, że tak powiem ogłoszenia nie ma żadnego pani z sekretariatu u dyrektorki na spotkaniu, a pani, która jest na stażu mówi, że tutaj ma takie ogłoszenie, że tych dni nie będzie jednak ze względu na zmiany organizacyjne i że rodzice dowiedzą się wszystkiego na spotkaniu organizacyjnym we wrześniu - daty nie ma! no zaj**iście!!! niby to ogłoszenie zgięte w pół, a pani która się tym zajmuje u dyrektorki w tej sprawie właśnie, a pani z którą rozmawiałam sama mówiła, że niewiele wie na ten temat ale heloł! co ja teraz dziecku powiem na parę dni przed tym wsyztskim mam odkręcać, że nie, sorry Jasiu, idziesz całkiem sam, jak miał wkładane do głowy, że dni adapt będą??!! no sama sobie tego nie wymyśliłam, oni takiej informacji udzielali, więc starałam się jak mogłam to jak mój cały plan runął to co dopiero jak Johny się dowie.... sama mam łzy w oczach jutro zadzwonię, zobaczymy co ustaliły... modlę się, żeby to nie była prawda! ja wiem, ze nie wszędzie są te dni, ale jakbym wiedziała o tym wcześniej to bym inaczej dziecku tłumaczyła i ok a że zmiany są to chyba wiedzieli wcześniej, że część dzieci idzie do szkoły, część zostaje no cholera jasna heloł??!!! i spotkanie we wrześniu? dziewczynki "przedszkolne" to skąd ja mam wiedzieć co mam zabrać dziecku pierwszego dnia, kiedy to spotkanie ma być.... tego pierwszego dnia? jak to jest u Was? ale mnie wpienili! i doopa z tym odpieluchowywaniem jak widziałam jak on się dziś tam zachowuje.... najpierw powiedział, że zaczeka w samochodzie, a ja sama pójdę, potem jak już tam byliśmy to z nietęgą miną co chwilę pytał: "idziemy już? chodźmy już" w dupie mam tą pieluchę trudno, cofniemy się wolę żeby był na maksa wyspany i wypoczęty każdego dnia przed przedszkolem, a nie po nieprzespanej nocy, bo matce się uwidziało odpieluchowywać ku*wa i dzień do doopy sorry, że tylko o sobie....
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
ela no to faktycznie porażka...mówili, że będą dni adaptacyjne, a teraz nagle że nie? Zadzwoń tam jutro i nie denerwuj się, bo szkoda zdrowia i maluszka
![]()
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Zanet mi w 3 tyg 1,5 kg przybyło...
![]() Pewno za tydzień na wizycie będą dwa i 10 kg na plusie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1806 |
Zadomowienie
|
Ela bardzo mi przykro
![]() Zadzwoń jutro na spokojnie i spróbuj się czegos sensownego dowiedzieć i moze podpytaj co masz teraz zrobić w takiej sytuacji, kiedy przygotowywałaś Jasia do pewnej sytuacji a teraz okazuje się, ze jej nie będzie? Jakie jest ich zdaniem najlepsze wybrnięcie pedagogiczne z tej chorej sytuacji? Żanet tylko 5 kg ![]() ![]()
#1807 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja juz wolę na wagę nie stawać. Niby jakos dramatycznie po mnie nie widać ale już mam 72,5 kg ze startową 63,5 i potem spadkiem do 61 kg;( przerażające jest to że ja wcale dużo nie jem;/
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
wiecie jak to jest, kobieta wszystkim się musi martwić
![]() za tydzień mam wizytę więc zobaczę co będzie dalej. Muszę tez umówić się na to 3 usg, nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Justana ta sama wage startowa mialam i waze teraz tyle co Ty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
fatalnie! my też mamy zebranie dopiero 4 września więc dzwoniłam już po raz kolejny, żeby dowiedzieć się, co i jak. Przedszkole, do którego pójdzie M. jest w sierpniu zamknięte, może w tym Twoim też tak jest, tylko zapomnieli o tym powiedzieć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już troszkę ochłonęłam, ale zla nadal jestem... ciekawa co mi jutro powiedzą! Wy macie 4 września dopiero? czyli M. nie będzie chodzić od poniedziałku tylko dopiero później, po tym spotkaniu?
![]() |
#1814 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Córa chodzi spać ok 21 Nic ![]() Mieliśmy pizzę z wczoraj ![]() C o do kakao to jestem w tej ciąży uzależniona od niego, z zimnym mlekiem, wlaśnie popijam ![]() Anuszka zdrowiej szybko i dużo siły dla Ciebie ![]() Dla Ciebie Elu również ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja za to gubie literki albo przekrecam ale szybko pisze a potem nie sprawdzam Ela faktycznie zrobili was w bambuko, szkoda dzieciakow tylko bo pewnie wiecej matek staralo sie dzieciakom tlumaczyc, pamietam jakie to wazne bylo jak moja szla w rok temu do przedszkola, chyba ja bardziej sie stresowalam niz ona. My normalnie zaprowadzamy dziecko 1 wrzesnia a spotkanie mamy 3 wrzesnia , juz od czerwca bylo ogloszenie , tak samo o dniach otwartych.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2014-08-26 o 15:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jako posciel na zmiane juz wczesnieju kupilam taka w paseczki by bylo do kompletu..teraz zmienilam ale pociel zostanie Cytat:
u nas rodzice przynosza pizamki dla maluszkow,wzgl.dresik,2 pary majtusiow na zmiane,skarpetki,bluzeczk a,fartuszek ochronny,szczoteczka,kube k i pasta nio i pampiki jak ktores jeszcze potrzebuje...ale ja mysle,ze teraz u cb taki kryzys bo jestes zuuuua..i chcesz sie poddac ale kto jest silniejszy niz kobieta ![]() ![]() ja na starcie 60 kg a teraz 72 kg..juje..a kaj tam koniec...
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś ![]() Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-08-26 o 15:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Esti
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1818 |
Zakorzenienie
|
ja startowalam z 57 a teraz 75
![]() ![]()
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pani kazała mi spakować dla niej buty na zmianę i piżamę. To wszystko. Powiedziała, że reszty dowiem się, na zebraniu. Nie mam się o nic martwić. Byłam z M. w tym przedszkolu w kwietniu i jej się podobało. Nie umie się już przedszkola doczekać, ale zobaczymy, jak będzie w praktyce. Ostatnio jak ją zostawiłam w sali zabaw to po dziesięciu minutach do mnie dzwoniły panie, że Marysia płacze i chce wracać do domu, dziwne mi to było, bo poprzednim razem jej się tam bardzo podobało... eh, rozterki mamy przedszkolaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
Odebrałam wyniki morfologii i moczu i tak jak w zeszłym miesiącu mocz mam idealny, żadnych odchyleń, tak morfo za dużo się nie zmieniła... HGB wzrosło z 10,2 na 10,7... szału chyba nie ma? Za to jakieś RDW mi się lekko zwiększyło, ale MCV mam w normie, a to chyba jest zależne od tego? Która tam się zna?
![]()
#1821 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tak jeszcze se szperam w tym necie i zdalam sobie sprawe,ze musze jeszcze przygotowac wyprawke do szpitala..ale dla mojego tz.. ![]() ![]() u mnie w gemini status w trakcie realizacji..wow jaki postep ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
Kasia ja sie nie znam wiec nie pomoge ale jest poprawa,nieznaczna ale jest..to juz cos.. ![]()
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie zapomnij o mnie ![]()
![]() |
#1823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zjechałam w sumie z tematu, bo to nijak ma się teraz do Twojej sytuacji ![]() ![]() Ale Elu, może jednak te zajęcia się odbędą? Może jeszcze nic nie jest przesądzone... Albo pogadaj z wychowawczynią, jeśli Ci bardzo zależy na tych zajęciach, że Ty młodego będziesz na początku przyprowadzać na kilka godzin w ramach adaptacji? Przecież nie musisz chyba od razu dawać go na cały dzień? Nie wiem jak jest w przedszkolach publicznych, bo moje chłopaki chodzą do prywatnego i ja ich prowadzałam tak jak mi pasowało... nie raz to zawiozłam ich o 11.00, a o 13.00 już ich odebrałam ![]() Trzymam kciuki, żeby się wszystko ułożyło po Twojej myśli...
![]() |
#1824 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() generalnie na horyzoncie widać nadzieję na zwycięstwo ![]() ciekawe co mi powie ginka na zadatek anemii.... ja wypłakałam się tż i mi lepiej ![]() ale ja Wam zazdroszczę, że macie swoich przy sobie....... plan jest taki, że zadzwonię do nich jutro i wszystkiego się dowiem jak się potwierdzi to powiem im co na ten temat myślę i cóż, nic więcej zrobić nie mogę zacznę pracę nad Johnym a jeśli chodzi o pieluchy to postanowiłam, będę mu zakładać pieluchomajtki, oczywiście będę mu przypominać przed snem żeby wołał siku i trzymał, ale nie będę go stresować teraz dodatkowo wybudzaniem czy to na siku czy to na przebranie z mokrej piżamy, to jest zły moment serce mi się kraje jak patrzę jak on przeżywa to przedszkole, zależy mi teraz bardziej na tym, żeby był wyspany i wypoczęty, wtedy lepiej zniesie wszystko, niż żeby pozbyć się pieluch. Mogłam zacząć w lipcu, pomyśleć wcześniej.... no, ale czasu nie cofnę, wrócimy do tematu jak się trochę obezna z przedszkolem ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
ja jak się wkurzę to nerwy mi puszczają, często są łzy, ale potem się ogarnę i jakoś trzeźwiej na to patrzę ![]() i nie chodzi mi o to że ich nie będzie, bo wiem, że w wielu przedszkolach tak jest, ale o to, że błędna informacja i ja już zaczęłam wkładać mu do głowy teraz na każdym kroku, nawet w duperelach, staram się być wiarygodna, że jak coś powiem to tak zawsze jest, żeby wiedział, że jak mu powiem, że przyjdę po obiedzie to przyjdę, a nie przepadnę na wieki... no i nagadałam mu pełną czapkę, a teraz muszę wersję zmienić.... a to pogrubione, święta racja.... przecież nie zawsze wszystkie plany wypalają i warto go tego nauczyć zawczasu... dzięki za przypomnienie.... świat nie jest idealny mimo, że takiego bym chciała dla niego eh Synuń Mamuni.... no nic, będę miała jeszcze kilka dni, jakoś go nastawię, ale i tak wiem, że będzie ryk... mam nadzieję, że krótko.... dzięki Wam wszystkim dziewczyny, naprawdę mi ulżyło jak poczytałam co piszecie i że mogłam się wygadać.... ![]()
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-26 o 16:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Ela dasz rade! Silna baba jesteś! I to bardzo cenne ze dotrzymujesz danego slowa, mlody bedzie wiedzial ze go nie zawiedziesz
![]() ![]()
#1826 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie robię remanent w ubrankach.... Jak to wszystko zebrałam do kupy to jednak okazuje sie, że trochę tego nachomikowałam
![]()
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() już doczekać się mogę! jupi! a wizyta 4go września! Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Ale pyszne schabowe mi dziś wyszły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
Ja ostatnio robiłam z poniższego przepisu.Jest bardzo prosty i szybki a ciasto mnie i Tż bardzo smakowało więc mogę polecić ![]() http://www.pieczarkamysia.pl/kruche-...i-i-kruszonka/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.