![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak mojej gin wspominałam że mam taki jakby ciężki brzuch to mi skwitowała, że to normalne i nic nie kazała brać. A Ty jak siły nie masz to leż! Obiad tż zrobi hihih ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1773 | ||
Zadomowienie
|
Trochę Was nadrobiłam, ale nie do końca. Naskrobałyście przez weekend
![]() Cytat:
Martha, dasz radę - jeszcze tylko 2 miesiące. I musisz się wdrożyć w te produkty- później będzie latwiej ![]() Cytat:
Przedszkole rządzi się swoimi prawami, jest inaczej niż w domu. Dziecko przebywając w przedszkolu od godz. 7-8 bawi się, bierze udział w zajęciach, wychodzi na spacer/ podwórko - ciągle jest aktywne,w hałasie i ruchu. Układ nerwowy takiego dziecka jest jeszcze wrażliwy i ono potrzebuje odpoczynku. Spać nie musi, ale godzinka czy dwie wyciszenia na pewno nie zaszkodzą. Ja jako nauczycielka czytałam dzieciom bajki, włączałam kołysanki, muzykę relaksacyjną itp. U mnie piżamy są obowiązkowe, do tego rodzice przynoszą koc powleczony w poszewkę. Kto chciał przynosił poduszkę, maskotkę do spania. Rytm dnia jest taki, że dzieci idą na dwór, wracają do przedszkola, jedzą obiad, myją zęby (takie maluszki 3-latki, pewnie nie będą od razu myły zębów- pewnie wychowawczyni zarządzi przyniesienie szczoteczki i pasty w drugim półroczu). I na tym leżakowaniu dzieci padają po połowie dnia i zapewniam, że większość śpi ![]()
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-08-26 o 11:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Syn mojego kuzyna za tydz ma 3 lata i dalej w pampikach.jak delikatnie sie sugerowalo jego matce by wcielila w zycie nocnik to przchnela i stwierdzila,ze ma jeszcze czas by sie tak brudzic ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() manieczka a jak Twoj Franio?moj sie aktywowal...i zdecydowanie to sa inne ruchy..mniej bolesne i nie dale mi juz po zebrach ale bardzo wyczuwalne ja wczoraj kupilam Rozek minky http://allegro.pl/wielofunkcyjny-roz...536927038.html turkus szary zygzak.. a oprocz tego wyielam ten zestaw.. nr 5. http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...492759854.html i dodatkowo te ozdoby nad lozeczko i takie lozeczko...http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...508065774.html jak wszystko przyjdzie to zostana mi tylko pampiki do kupienia.. ja tez sie ciagle masakrycznie czuje..ciompy z nosa i gardlo boli..ajj..a ta [pogoda.. ![]()
![]() |
#1775 |
Raczkowanie
|
martha zamówiłam właśnie taki organizer, nawet na tej podlinkowanej aukcji. Dzisiaj mam dostać paczkę, to dam znać jak się to przedstawia. Pewnie lepsze są takie duże na 6 kieszeni, ale mój jeśli już będzie wisiał na kołysce, więc o dużym nie ma mowy, nie wiem nawet czy ten się przyda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
No dobra, ja idę na łatwiznę i zrobię naleśniki z serem...
#1777 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj tak nasz wątek to skarbnica wiedzy ! ![]()
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
ja ruszam płodzić coś do kuchni
![]() miłego i możliwie słonecznego popołudnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daj proszę info jak dostaniesz te rzeczy, czy z jakością wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja mam podobny.. ![]() ![]() ja dzis nie mam sily na wymyslny obiad..dla mnie kopytka y twarogiem dla tz kluski z farszem z indyka
![]() |
#1781 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do poszewek, to na all nie ma, przeszukałam już i bezskutacznie. także można się zastanowię. Cytat:
daj znac jak z jakoscia z tej firmy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zdrowka kochana ![]() a odnosnie szlafroka to ja mam gruby miskowy taki wlasnie zwykly typowy szlafrok, ale moj ulubiony dostalam od znajomych pod choinke i prawie codziennie go zakladam wieczorem bo fajnie mi w nim cieplo a ten od mamy to jest dzianina w szarym kolorze, rekawe 3/4 , ma tylko jakas aplikacje z przodu , calkiem fajny wczoraj w esotiqu ogladalam fajne szlafroki tez dzianinowe- podobal mi sie granatowy z czerwonym w takim marynarskim stylu i jeszcze z promocji
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
Cześć Dysia
![]() Pozdrawiam ciepło wszystkie zakatarzone i cierpiące na bezsenność. Ja dziś usnęłam dopiero przed 4 rano, obudziłam się około 7 i nie spałam z godzinę (mojej kotce zachciało się biegać i skakać ![]() ![]() Kotka chyba się wściekła, że nie chciałam się o 7 przyłączyć do jej zabawy, jakimś cudem wyciągnęła z zamkniętego pudła kilka wkładek higienicznych i postanowiła na nich wyładować swoją energię. Rano (tj. o 11) łaziłam po mieszkaniu i zbierałam masakrycznie pogryzione wkładki ![]() Czytam, że niektóre z was mają ropne i krwawe "smarki" (pardon my french). Lekarz mnie uspakajał, że w ciąży to nie musi oznaczać zapalenia zatok, tylko po prostu tak w ciąży może być. Ale zawsze warto sprawdzić, czy to aby nie zatoki. Miałam telefon ze sklepu, że dziś lub jutro wysyłają zakupiony wózek ![]() Jak dobrze pójdzie, to do końca tygodnia będę miała też całą wyprawkę ciuszkową dla malucha. ![]() Mam ochotę upiec ciacho ze śliwkami. Ma któraś was jakiś ciekawy przepis? |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Czekoladko i wszystko jasne. Moja krótka pamięć mnie przeraża
![]() ![]() Justana niestety nie da rady z tym obiadem... jak by mąż go robił to mielibyśmy co najwyżej kanapki do skonsumowania ![]() ![]() ![]() Ok, pomidorowa zrobiona... Zachwytu nie będzie bo... znowu zupa ale jest wybór - z ryżem bądź z makaronem ![]()
#1786 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Wstałam o 11 i jestem zamulona na maksa... W ramach pocieszenia zamówiłam parę rzeczy u tego sprawdzonego sprzedawcy na all HealthWorld, przewijak, pieluchy i pierdółki. Normalnie jak przez 2 tygodnie nic nie zamówię to jestem chora ![]() A i chyba w końcu zdecydowałam się na wózek ![]() ![]() Za to dalej nie możemy wybrać imienia. Dylemat jak 150! U mnie dzisiaj na obiad cielęcina w sosie masala, narobiłam słoików w zeszłym roku tego sosu i teraz mam na szybko, tylko mięsko dorzucę ![]() ![]()
#1787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kupowalas stacjonarnie czy przez neta? Cytat:
![]() u nas caly czas pada, a mialam isc z corka do przedszkola bo maja dni otwarte, chciala zobaczyc nowe kolezanki bo do innej grupy bedzie chodzic, no nic moze jutro pojdziemy
![]() |
#1788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj widzialam babke z tym wozkiem, robi wraznie ![]()
![]() |
#1790 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja juz z góry gratuluję bliskiego końca wyprawki ![]() Cytat:
![]() za to u nie w kuchni jest odwrotnie, mój pichci mniamuśnie, zdecydowanie lepiej ode mnie ![]() https://www.facebook.com/anna.machel...0615058&type=3 tak Was czytam, że co któraś bez tż po tygodniu się nie widzi, ja to bym chyba tak nie dała rady;/ chyba jestem uzależniona ![]()
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
Czekoladka - kupowałam przez sklep, który sprzedaje na allegro. Ten użytkownik: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3322041 9
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
Właśnie dostałam paczkę od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17460638 -z rożka Minky jestem bardzo zadowolona, materiał bardzo dobry, wykonanie też i bardzo mi się podoba że ma klapkę na ostrym rzepie dzięki czemu można go będzie używać jako maty czy kocyka. -pościel disney z wypełnieniem do kołyski lub wózka też super. Mąż wybrał niebieskiego kubusia puchatka, niech ma ![]() -pieluszki flanelowe i tetrowe ok -fajnym gadżetem mogą być pieluszki flanelowe z ceratką, myślę, że się przydadzą -przybornik 3 kieszenie też dobrze zrobiony i wydaje mi się że tani. Jeśli ktoś planuje drewnianą kołyskę to akurat rozmiar dobry żeby powiesić na boku. -okrycia kąpielowe to jedyne do czego mam zastrzeżenia. Nie są złe ale za cenę 34zł mogły by być trochę grubsze, a są dosyć cienkie np. porównując z ręcznikami dla dorosłych z lidla. Ogólnie sprzedawcę mogę polecić, bardzo szybka wysyłka, towar zgodny z opisem, cenowo dosyć atrakcyjnie. aleska u mnie ostatnio królują śliwki z kruszonką ![]() ![]() ![]() Ja zaczynam produkcję suszonych pomidorów, od razu się mieszkanie nagrzeje, bo zamarzam w tą pogodę...
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Czekoladko i o to chodzi, żeby dupkę przykrywał ale nie był za długi aby nie wystawał spod kórtki. A jeszcze jak jest cieplutki to już super
![]() Aleksandretta mój nie ma przede wszystkim cierpliwości... Sweet superowy wózek. Biały na pewno niepraktyczny ale śliczny ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Justana ![]() ![]() BeataMarcina brzmi baaardzo apetycznie ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-26 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
ja robię z masła w temp. pokojowej, po prostu zagniatam, warto jest też dodać cukier puder, łatwiej się robi i po upieczeniu nie strzela w zębach, ale kryształ też może być
Ja te śliwki to uwielbiam na ciepło jeść, a na drugi dzień też w mikrofali podgrzewam ![]() No i wydaje mi się że takie śliwki są mniej kaloryczne niż ciasto jeśli dla kogoś to istotne, bo tej kruszonki nie ma dużo i głównie się je śliwki upieczone, a w ciastach jest na odwrót.
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-08-26 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
martha ja właśnie dziś zamówiłam ochraniacz na łóżeczko, mały organizer, śpiworek, komplet pościeli (póki co jej nie będę używać, ale chciałam, aby pasowała do ochraniacza), rożek i kołderkę do wózka
![]() ![]() przykładowo: pościel stąd: http://allegro.pl/show_item.php?item=4515844405 a przybornik taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4508405507 - chciałam mały, bo będę miała osobno półkoprzewijak ![]() wzór wszystkiego: brązowe paseczki ![]() Lola tak będę prała wszystko bez znaczenia czy ciuszki ze sklepu czy nie ![]() Ela no to tylko się cieszyć, że ciuszków dużo ![]() dysia witaj ![]() na obiadek miałam zapiekankę z ziemniakami, mięsem mielonym i cukinią ![]() esti ja nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o jedzeniu, sumienia nie macie!!!
Ja teraz ciagle bym coś jadła, aż strach na wagę stanąć :-/ Od wczoraj mam ochotę na budyń ale dzis to już masakra, poszłabym ale ta pogoda mnie zniechęca :-/, wyślę męża jak będzie szedł wieczorem z psem ![]() Póki co jem lody grycan owoce leśne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O Boże dopiero teraz zobaczyłam jakiego byka ortograficznego walnełam.... O ludzie trzymajcie mnie ![]() ![]() Na pewno zda egzamin jako kurtka... ale jak będzie juz zimniej to i pod kurtkę będzie git ![]() Cytat:
![]() ![]() Lola za mną też chodzi słodkie dziś ![]() Biore się za te śliwki z kruszonką !!!! Az mam ślinotok !!!!!!
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-26 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.