|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak szczepiłam synka to też w sumie osobno na WZW i osobno na 5w1, bo też nie było (ale chyba tylko lokalnie ![]() ![]() a co do pneumo, to u mnie szczepią od razu przy WZW i 5w1, ale moja położna radziła odczekać 2tygodnie, a rota wziąć od razu, skoro dzieciaki do przedszkola chodzą... dzięki
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Ale dziś wietrznie ble. No cóż Ale trzeba się przewietrzyć troszkę
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak. 4.11 na 18:30 ![]() Dzień dobry... Dobrze, ze zaczęłam was czytać po śniadaniu już :P Joanna- tylko jak nasmarujesz oliwka to na to czapeczka (30 min) i potem wyczesac szczotka, ewentualnie szorstkim ręcznikiem ( delikatnie) i umyć włoski szamponem. Bo samo smarowanie to nie wiem czy pomoże. W sumie to ja nigdy tych 30 min nie czekałam. A wiecie moze czy ciemieniucha moze sie pojawiać kilka razy? Bo mam wrażenie ze coś zaczyna sie dziać w czuprynie znowu.... Muszę sie przyjrzeć lepiej jak wstanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze moze ![]() Wygrałam Play Station III w chipsach ![]() ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Nie ma opcji ![]() ![]() iPhone ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() _________ Witam się ![]() w nocy zamiast spać ściągam mleko bo mój tż zawsze jak zostaje z Małą to jest jeden wielki ryk ![]() ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:08 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak myślę, że może przy okazji zmiany mleka na następne zrobię stopniową próbę wprowadzania laktozy, czyli jak Witek będzie miał 6 miesięcy, ale jeszcze nie rozmawiałam o tym z pediatrą. A nan bezlaktozowy kupuję w aptece internetowej, chyba jest najtaniej, czasami w rossmannie. Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
W Biedronce jest loteria i można wygrać PS4. Skoro masz szczęście to może idź za ciosem i będą dwie konsole dla Jimmka
![]() ![]() Oldzia, dzięki za kciuki ![]() Co do asymetrii to najpierw Młoda odwracala główkę częściej w prawo. Ale teraz już się to unormowało ![]() Agatka, to rzeczywiście trochę już po terminie to szczepienie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gartuluję! Ja też wiem jakie to fajne uczucie coś wygrać ![]() ![]() ![]() Cytat:
Czopek.. hm nie móiła jaki, wzięłam taki jaki miałam w domu paracetamol farmina czy jakoś tak 50g, nic nie dzieliłam ![]() Ja też miałam dylemat z rodzajem szczepienia bo chciałam 5w1, ale stwierdziłam że aż tyle przepłacać nie warto, najgorszy ten pierwszy raz, bo aż 3 wkłucia, później będzie już lepiej, chociaż za następnym razem planuję jeszcze pneumo... więc znów będą 3 wkłucia ;/ no ale to jakby było 6w1 to i tak jest to dodatkowe wkłucie.. następnym razem spróbuję tych plastrów znieczulających i liczę że będzie już ok, bo po szczepieniu nie działo/nie dzieje się nic ![]() ![]() Cytat:
Pierwszy raz pneumo powinno się zaszczepić do 6 miesiąca, menigo mi pielęgniarka poradziła żeby szczepić jak dziecko pójdzie do przedszkola, więc nawet Matyldki do tej pory nie szczepiłam jeszcze ![]() No i dzięki za gratki, to był dla mnie pozytywny szok ![]() ![]() a z siłownią ehhh gratuluję zawzięcia... ja jeszcze czekam na urodziny męża i imieniny mamy (za dużo pyszności) i po nich biorę się za siebie, żeby tylko mi się chciało ![]() Lecę na zakupy i powoli zabieram się za szykowanie szamki na uro tżta.. robimy jutro, planowaliśmy ognisko i pieczonki, ale nie wiem czy pogoda pozwoli, więc szykuję też alternatywną opcję domową ![]() Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-09-25 o 11:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Rozeznanie
|
Mamaya gratuluję wygranej! Jakie to chipsy? Zaraz lece kupić
![]() ![]() Agatka Witek ma 11 tygodni i jeszcze nie szczepiony, planuję iść w przyszłym tygodniu. Joanna to emolium na ciemieniuchę potrafi zdziałać cuda, mam nadzieję że Wam też pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Cheetosach ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Rozeznanie
|
Mamaya super!
![]() Nigdy, niczego nie wygrałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Ja tez pierwszy raz ![]() Ale za to często znajduje cos ciekawego na ulicach ![]() iPhone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
Ratunku!!!!!!! mój bystry mąż zamontowal w pośpiechu fotelik samochodowy maski cosi Odwrotnie w adaptery do wózka i za cholerę nie chcą puścić żeby wyjąć sam fotelik :/ jestem wściekła kurde siedzę zamiast z dzieckiem na spacer wyjść
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Siedzę w aucie z fotelikiem którego nie mogę użyć jako gondoli za biję się zaraz a ob sobie siedzi u radcy prawnego pewnie posiedzi team z godzinę........i pewnie fotelik jest do wyrzucenia bo mechanizm afapterow nie chcę ppuścić szlag jasny
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I postraszylas tym szczepieniem, że nie ma i w ogóle. Ale ale. Zadzwoniłam do naszej przychodni i pani stwierdziła, że to kolejne urban legend ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Doomi zmotywowałaś mnie
![]() ![]() ![]() Mamaya ty farciaro ;-) ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Wtajemniczenie
|
Mam chwilne spokoju..pisze znad patelni..
Malý dziś maruda straszna bo uwaga Pierwszy Żab się wyrzyna ![]() ![]()
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-09-25 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I8190N using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Domi, nie urban legend. Widocznie w przychodni, do ktorej chodzicie maja zapasy
![]() iPhone ![]()
![]() |
#1823 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aaaa, bo ja się bałam, że nie będzie pentaximu, bo podobno tego brakowało. Pentaxim jest 5w1 ![]() ![]() Mamaya w słuchawce słyszałam jak kobieta mówiła do koleżanki "czego to ludzie nie wymyślą z tymi szczepionkami" ![]() ![]() Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-09-25 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, szczepionka 5 w 1 jest pentaxim i infanrix, ktorego to wlasnie kolejna partia bedzie dostępna pod koniec października. Ale bedzie. Nie to, ze nagle zniknie z rynku.
Szcepionka 6w 1 to infanrix hexa. Dlatego my szczepiąc Mikołaja dostaliśmy zalecenie od pediatry aby zamienić infanrix na pentaxim ponieważ istniało ryzyko braku dostępności na szczepienie wypadające 22.10. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-25 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
To u nas w przychodni to ja oswiecilam pediatrę ze nie ma infranixu, ale ona jest jakas nieteges. Na szczescie od października przenosimy się do innej przychodni i tam będzie moja stara pediatra. A jutro idziemy szczepic na pneumo i rota, trzymać kciuki prosze
![]() Mamaya ale ci się poszczescilo ![]() A ja jestem padnieta Młodą boli brzuszek i jest niespokojna od kilku dni, caly czas na rękach, pediatra rozlozyla ręce ze to nierozwiniete jelitka i musi przejść a mi az się serce kroi jak Kinga płacze i prezy się a ja nie moge pomoc ![]() Simka ![]() A mojemu starszakowi wypadł dziś pierwszy mleczak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
agnes - brawa dla maluszka, że tak znakomicie znosi wyjazd
![]() joanna - Asiu tak, synuś też takie robił przez kilka miesięcy w sumie i mimo wszystkich badań, które wychodziły dobrze kupy i tak były zielona a z kamienia piersią nie chciałam rezygnować - i dobrze zrobiłam bo jak zielone kupy same się pojawiły tak i same znikły - chociaż nerwów mnie to kosztowało niemało - ale widzę, że u Was lepiej po bebiko ! to super ![]() Domi - dziękuję - przy najbliższej okazji kupię i wypróbuję smaki ![]() my na pneumokoki szczepimy razem z tą 5w1 infanrtixem podziwiam Cię za tą siłownię ![]() aga__tka - jak Basia już duża ! ile teraz waży ? Debeściara - no to nieźle Ignasiowi idzie nadrabianie ! już pewnie jakieś dołeczki są ![]() Lillian - współczuję z tym fotelikiem - nawet nie chcę sobie wyobrażać jak bym się wściekała na mojego tż jak by coś takiego zrobił ![]() simka - ![]() ![]() robaczek - kciuki za szczepienie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- dziewczyny napiszę jeszcze co wczoraj przeżywaliśmy ![]() pisałam, że mój starszy 3 letni syneczek jest chory od wtorku ma antybiotyk a wczoraj wieczorem ....... o 20 dostał paracetamol bo miał ponad 38 i nic nie spadło zaczełam mu robić okłady i też nic, temp ponad 39, o 21:30 dostał Ibum, nadal okłady, nic nie spada, szybko do wanny pod wodę a tam bidulek ledwo stoi na nogach cały się trzęsie, oczka błyszczące za mgłą i nic nie pomaga a temp 40 ![]() ![]() a taka temperatura ok 40 była z półtorej godziny ![]() i tak się zastanawiam czy kiedyś na pogotowiu będzie więcej porządnych lekarzy ? u nas jest jeden i nie trafiliśmy na niego ![]() dziś byliśmy u naszej lekarki przepisała mocniejszy syrop na gorączkę zrobiliśmy rtg płuc i czekamy do jutra - o 9 rano odbiór zdjęcia i do lekarki zaraz - więc proszę o kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Boże to jest straszne przeżycie jak tak leciał przez ręce .............i chociaż mój tż to taki "twardy chłop" to oczy mu się zaszkliły jak wpadł do domu zaraz po pogotowiu i zobaczył synusia ![]() żadnej z Was ani Waszym dzieciom nie życzę takiej gorączki
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-09-25 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, nie mialam ostatnio czasu zeby sie odezwac. Bylismy na wizycie kontrolnej u ortopedy i z bioderkami jest wszystko dobrze. Kolejna wizyte mamy za trzy miesiace.
1.10 idziemy na kolejne szczepienie. Ile placicie za pentaxim? U nas kosztuje 105 zl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.