Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-24, 08:48   #1801
Karoolcia
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Chyba trzeba w pierwszym poście ostrzec przed nieprzemyślanymi wizytami u fryzjera, chociaż to tak jak z moim obcinaniem. Jeden impuls i nożyczki w ruch Chociaż tu też jest wina fryzjerki, powinna ostrzec, że przy takiej czy innej strukturze włosa tak czy inaczej będą się układać.
Wrzucisz fotkę nowej fryzury?[COLOR="Silver"]
fotki nie mam mozliwosci raczej wrzucic, no i w sumie nie chcialabym sie ujawniac ;D
kurcze, a kiedys powiedzialam juz sobie, ze zadnego cieniowania no nic, chociaz przy twarzy jakos sie ukladaja, bo nie wisza straki, no i jakas lepsza objetosc jest

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Odrosną !
Ja już miałam umawiać się na cięcie gorącymi nożycami, ale doszłam do wniosku, że moje końcówki wyglądają całkiem ok i wstrzymam się jeszcze.
Oczywiście boję się, że stracę za dużo włosów bo nie znam tej fryzjerki. Ale w końcu zaryzykuję:P
u "mojej" fryzjerki tez bylam pierwszy raz, ale z polecenia ogolnie jestem zadowolona, bo bylam dopieszczona i z myciem i starannie mi cieniowala, no ale to jednak nie ma moje koncowwki
a co to za metoda na gorace nozyczki? ;>

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
A ja szczerze mówiąc próbowałam tych kremów ssylevko czy jak to tam ma i mi nie podszedł. Dlatego jak która go tu zachwalala to ja się nie udzielam bo dla mnie to okropne są te kremy. Straszna konsystencja i zapach. Dostałam próbki w sklepie zielarski jak kupiłam simie lniane.
tez mialam sylveco lekki brzozowy i z trudem go wymeczylam, jakos nie spodobal mi sie, a kupiony oczywiscie pod wplywem wizazu
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:11   #1802
moee
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczamy , wcieramy i o życiu rozmawiamy - część XI porostomaniaczek !!!!

Cytat:
Napisane przez Karoolcia Pokaż wiadomość
tez mialam sylveco lekki brzozowy i z trudem go wymeczylam, jakos nie spodobal mi sie, a kupiony oczywiscie pod wplywem wizazu
Te lekkie kremy na dzień mi nie podeszły w ogóle próbowałam brzozowy i rokitnikowy.

Za to ten tłusty brzozowy z betuliną na noc będę powtarzać i piać - reewelacja , przed samym spaniem nakładam na twarz , rano buzia odżywiona, nic się nie świeci ,mat całkowity etc.no super Duża różnica u mnie w wyglądzie cery , moim zdaniem całkiem inny niż ten lekki-> lepszy ,aaa i skład się różni .
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."

Edytowane przez moee
Czas edycji: 2014-10-24 o 09:13
moee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:36   #1803
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MassieDran Pokaż wiadomość
Co sie dzieje z tym wątkiem?!

Oficjalnie kończę szamponowe denko Z niechcianych szamponów została mi jedna butelka Alverde i jedna Balea - wymyślę im jakies zastosowanie. Reszta w normalnym, codziennym użyciu (Vichy, Pharmaceris, Eva rzepa). I oświadczam wszem i wobec, że denko skutecznie wyleczyło mnie z bezsensownego kupowania nie tylko szamponów Jeszcze trochę tych carów mam, ale spokojnie się z nimi uporam

Victoria
Super wiadomość Szybko Ci poszło ale najważniejsze, że się zresocjalizowałaś
Niechciane szampony zużyj do mycia pędzli, golenia nóg i czyszczenia kuwety (to ostatnie jest najlepsze ale jakoś boję się używać ich do klatki).

Zamówiłam wczoraj Hollywood coś tam Castor Oil Nie pytajcie co mną kierowało. Sama nie wiem, zamawiałam korektor NYXa, babka miała tę maskę w ofercie i nie mogłam się powstrzymać.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Skuteczna profilaktyka przeciw powracającym zapaleniom pęcherza - ktoś coś wie w temacie?
Do leczenia najlepsza jest Urofuragina a co z profilaktyką? Dbać o siebie, nie wyziębiać stóp i pleców, okolic intymnych, można podgryzać żurawinę.... Nie wiem co jeszcze.

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:58   #1804
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Super wiadomość Szybko Ci poszło ale najważniejsze, że się zresocjalizowałaś
Niechciane szampony zużyj do mycia pędzli, golenia nóg i czyszczenia kuwety (to ostatnie jest najlepsze ale jakoś boję się używać ich do klatki).

Zamówiłam wczoraj Hollywood coś tam Castor Oil Nie pytajcie co mną kierowało. Sama nie wiem, zamawiałam korektor NYXa, babka miała tę maskę w ofercie i nie mogłam się powstrzymać.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Do leczenia najlepsza jest Urofuragina a co z profilaktyką? Dbać o siebie, nie wyziębiać stóp i pleców, okolic intymnych, można podgryzać żurawinę.... Nie wiem co jeszcze.
Jakoś je zużyję Do golenia nóg - o tym nie pomyślałam Kuweta też w najbliższym czasie będzie myta

Ciekawe jak się u Ciebie sprawdzi ta maska, a nóż podziała na Twoje cebulki

Furaginę mam jeszcze w domu (pamiątka z Bułgarii...), także zaraz po przyjściu muszę lyknąć, ale właśnie najbardziej chodzi mi o profilaktykę - już 3 raz mnie to dziadostwo dopadło.. Ubieram się ciepło

Tragedia w Katowicach[*]

MassieDran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 09:59   #1805
MeredithGrey
Zadomowienie

Hej Massie - mam ten sam Problem (to znaczy o ile Ty masz ten Problem , bo tak sobie wydedukowalam, ze skoro pytasz... )
Pecherz przeziebiam tak bolesnie, ze kazdego roku robie co moge, zeby tym mekom zapobiec. Biore zurawine Herbapolu, jem suszona zurawine, majty nosze wielkie i grubasne, ze hej, a do tego przestaje pic w zime zielona herbate bo wyczytalam ze ona wychladza caly organizm, sledzione, zoladek i Pecherz moczowy tez. (nawet goraca ma takie wlasciwosci jak juz wenwatrz organizmu sie znajdzie. )

Aha, i jedna ajurwedyjska lekarka polecala mi wlaczyc do diety kurkume czyli Curry. Tez ponoc przeciwzapaleniowo na wszystkie fronty dziala - ale tego spoosbu jeszcze nie stestowalam.

No a jak juz mnie zapelenie pecherza dopada to grzeje tylek nad wiadrem z goraca woda, no i Urofuraginum albo od razu biore lek na recepte
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 10:09   #1806
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
Hej Massie - mam ten sam Problem (to znaczy o ile Ty masz ten Problem , bo tak sobie wydedukowalam, ze skoro pytasz... )
Pecherz przeziebiam tak bolesnie, ze kazdego roku robie co moge, zeby tym mekom zapobiec. Biore zurawine Herbapolu, jem suszona zurawine, majty nosze wielkie i grubasne, ze hej, a do tego przestaje pic w zime zielona herbate bo wyczytalam ze ona wychladza caly organizm, sledzione, zoladek i Pecherz moczowy tez. (nawet goraca ma takie wlasciwosci jak juz wenwatrz organizmu sie znajdzie. )

Aha, i jedna ajurwedyjska lekarka polecala mi wlaczyc do diety kurkume czyli Curry. Tez ponoc przeciwzapaleniowo na wszystkie fronty dziala - ale tego spoosbu jeszcze nie stestowalam.

No a jak juz mnie zapelenie pecherza dopada to grzeje tylek nad wiadrem z goraca woda, no i Urofuraginum albo od razu biore lek na recepte
Chyba zatem muszę kupić wełniane majty do kolan Zieloną herbatę też piję, chociaż śmieszny jest fakt, że przez ostatni tydzień jadę akurat na herbatce truskawkowo-wisniowej... Ale dobrze wiedzieć W zimie będę sobie zieloną odpuszczać Myślałam, że Urofuraginum to antybiotyk Tak czy siak w domu mam antybiotyk na receptę - odpowiednik naszego Furaginum przywieziony z Bułgarii (taaaa na urlopie mnie dopadło, w 30-stopniowym upale...). Mam też jakieś zioła na pęcherz z Bułgarii polecone przez tamtejszą pielęgniarkę, ale troche się ich boję Żurawinę podjadam, ale nieregularnie... Jak żyć

Stary 2014-10-24, 10:49   #1807
Karoolcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
Te lekkie kremy na dzień mi nie podeszły w ogóle próbowałam brzozowy i rokitnikowy.

Za to ten tłusty brzozowy z betuliną na noc będę powtarzać i piać - reewelacja , przed samym spaniem nakładam na twarz , rano buzia odżywiona, nic się nie świeci ,mat całkowity etc.no super Duża różnica u mnie w wyglądzie cery , moim zdaniem całkiem inny niż ten lekki-> lepszy ,aaa i skład się różni .
w takim razie jak bede miala mozliwosc to kupie ten moze stacjonarnie uda mi sie znalezc, a jak nie to poczekam na DDD
Karoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 11:08   #1808
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś je zużyję Do golenia nóg - o tym nie pomyślałam Kuweta też w najbliższym czasie będzie myta

Ciekawe jak się u Ciebie sprawdzi ta maska, a nóż podziała na Twoje cebulki

Furaginę mam jeszcze w domu (pamiątka z Bułgarii...), także zaraz po przyjściu muszę lyknąć, ale właśnie najbardziej chodzi mi o profilaktykę - już 3 raz mnie to dziadostwo dopadło.. Ubieram się ciepło

Tragedia w Katowicach[*]
No zobaczymy. Dziwna sprawa, w składzie cudów nie widzę a babki w filmikach chwalą chociaż to nie wygląda na filmy sponsorowane, bo za granicą można ją dostać nawet za 3 dolary.

Ja się pierwszy raz załatwiłam spacerując po burzy na plaży. Tak mi stopy zmarzły, że nie mogłam się z godzinę rozgrzać. Dopadło mnie pierwsze zapalenie pęcherza i przez następny rok powtórzyło się 2 razy jak dobrze pamiętam. Teraz już mnie nie łapie, nic takiego szczególnego nie robię, dbam żeby mnie nie przewiało a o żurawinie wspomniałam, bo dużo środków jest na jej bazie.
A i kiedyś Furagina była tylko na receptę a teraz Urofuraginę można normalnie dostać, skład ten sam.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 11:15   #1809
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
No zobaczymy. Dziwna sprawa, w składzie cudów nie widzę a babki w filmikach chwalą chociaż to nie wygląda na filmy sponsorowane, bo za granicą można ją dostać nawet za 3 dolary.

Ja się pierwszy raz załatwiłam spacerując po burzy na plaży. Tak mi stopy zmarzły, że nie mogłam się z godzinę rozgrzać. Dopadło mnie pierwsze zapalenie pęcherza i przez następny rok powtórzyło się 2 razy jak dobrze pamiętam. Teraz już mnie nie łapie, nic takiego szczególnego nie robię, dbam żeby mnie nie przewiało a o żurawinie wspomniałam, bo dużo środków jest na jej bazie.
A i kiedyś Furagina była tylko na receptę a teraz Urofuraginę można normalnie dostać, skład ten sam.
Ooo kurcze! Nie wiedziałam! No to super

No nic, myśąlałam że ominie mnie zakup kurtki jesienno-zimowej ale najwwidoczniej mi w obecnych okryciach wierzchnich marznie...

Stary 2014-10-24, 11:15   #1810
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość

U mnie takie zwykłe tabletki żurawinowe nic nie pomagały, tylko Urofuragina. Polecam też kipić termofor, kosztuje z 15 zł a jest taki przyjemny w chorobie I jeszcze po sobie powiem, że nie tylko majty się liczą a stopy muszą mieć ciepło. Żurawinę wcinam przez cały rok jak przyjdzie mi ochota. Nie wiem czy to ona tak zapobiega chorobie czy dbanie żeby się nie wychładzać ale działa. Przynajmniej od roku nie było problemu. Herbatę zieloną też piję na okrągło i słyszałam o kurkumie. Mam nawet w domu ale jakoś nie było okazji żeby użyć. Może dziś na obiad coś z nią zrobię. Imbir też podobno wzmacnia organizm.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 11:16   #1811
Amicitia_
Ekspert ds. fantastyki

Cytat:

No nic, myśąlałam że ominie mnie zakup kurtki jesienno-zimowej ale najwwidoczniej mi w obecnych okryciach wierzchnich marznie...

Z receptą jest po prostu zniżka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 11:17   #1812
MassieDran
Zakorzenienie

Zagraniczym YT to mnie się już nie chce wierzyć w te ich kilometrowe przyrosty w miesiąc... Inwersja? Proszę bardzo! 2cm/tydzień Szampon koński z dosłownie-niczym w składzie? Łys - 4cm na miesiąc...

Stary 2014-10-24, 11:19   #1813
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zatem muszę kupić wełniane majty do kolan Zieloną herbatę też piję, chociaż śmieszny jest fakt, że przez ostatni tydzień jadę akurat na herbatce truskawkowo-wisniowej... Ale dobrze wiedzieć W zimie będę sobie zieloną odpuszczać Myślałam, że Urofuraginum to antybiotyk Tak czy siak w domu mam antybiotyk na receptę - odpowiednik naszego Furaginum przywieziony z Bułgarii (taaaa na urlopie mnie dopadło, w 30-stopniowym upale...). Mam też jakieś zioła na pęcherz z Bułgarii polecone przez tamtejszą pielęgniarkę, ale troche się ich boję Żurawinę podjadam, ale nieregularnie... Jak żyć
I teraz znowu masz? Kurka, dziadostwo lubi nawracać Termofor na brzuch i to siedzenie nad parą też pomaga. Zdrowiej biedactwo

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 11:22   #1814
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie takie zwykłe tabletki żurawinowe nic nie pomagały, tylko Urofuragina. Polecam też kipić termofor, kosztuje z 15 zł a jest taki przyjemny w chorobie I jeszcze po sobie powiem, że nie tylko majty się liczą a stopy muszą mieć ciepło. Żurawinę wcinam przez cały rok jak przyjdzie mi ochota. Nie wiem czy to ona tak zapobiega chorobie czy dbanie żeby się nie wychładzać ale działa. Przynajmniej od roku nie było problemu. Herbatę zieloną też piję na okrągło i słyszałam o kurkumie. Mam nawet w domu ale jakoś nie było okazji żeby użyć. Może dziś na obiad coś z nią zrobię. Imbir też podobno wzmacnia organizm.
Termofor to moje wybawienie od kilku lat - nic tak nie uśmierza bólu podczas @

Ale wiecie co? Ja nienawidzę jak jest mi zimno... Więc ubieram się ciepło, śpię w skarpetach (nawet latem, a co...), nawet jesienią jak laski lataja jeszcze w baletkach to ja już myk i na stopy zakładam botki za kostkę... Kurtkę (czy płaszcz) musze mieć długą, by tyłek był zakryty.. A i tak dziadostwo się przyplątało...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
I teraz znowu masz? Kurka, dziadostwo lubi nawracać Termofor na brzuch i to siedzenie nad parą też pomaga. Zdrowiej biedactwo
Teraz w miare łagodnie jest Z najgorszym zapaleniem zmagałam się w Bułgarii Łyknę Furaginę w domu, tyłek schowam z termoforem pod kołdrę i będzie ok I żurawinę kupię

Stary 2014-10-24, 11:30   #1815
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, już dawno to zmienili, przynajmniej w zeszłym roku. Dodali przedrostek URO i jest bez recepty a lek ten sam. Kurtka to podstawa żeby w nerki nie wiało, sama kupiłam jeszcze puchatą kamizelkę i ubieram na każdy wyjazd nad morze w miesiącach od września do kwietnia- maja.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Amicitia_ Pokaż wiadomość
Z receptą jest po prostu zniżka.
Możliwe ale nawet bez nie jest droga. Jak mnie coś bierze wolę od razu działać, bo pierwszym razem tak się załatwiłam, że ryczałam z bólu i wylądowałam na pogotowiu. Nie miałam pojęcia co za cholerstwo mnie dopadło

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Zagraniczym YT to mnie się już nie chce wierzyć w te ich kilometrowe przyrosty w miesiąc... Inwersja? Proszę bardzo! 2cm/tydzień Szampon koński z dosłownie-niczym w składzie? Łys - 4cm na miesiąc...
Dokładnie Nie wierzę w cuda, tu niby do 5 cm/ miesiąc. Chociaż to też jest dziwne, oglądałam jakiś stary filmik i dziewczyna czytała opis z opakowania i sama się dziwiła, że tam nic nie ma o szybszym wzroście tylko, że nawilża, regeneruje itp. i była zaskoczona, że przyspieszyły.
Gdyby mi od maseczki miały przyspieszyć i 1 cm to by i tak był szał

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 11:41   #1816
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, już dawno to zmienili, przynajmniej w zeszłym roku. Dodali przedrostek URO i jest bez recepty a lek ten sam. Kurtka to podstawa żeby w nerki nie wiało, sama kupiłam jeszcze puchatą kamizelkę i ubieram na każdy wyjazd nad morze w miesiącach od września do kwietnia- maja. [COLOR="Silver"]

Dokładnie Nie wierzę w cuda, tu niby do 5 cm/ miesiąc. Chociaż to też jest dziwne, oglądałam jakiś stary filmik i dziewczyna czytała opis z opakowania i sama się dziwiła, że tam nic nie ma o szybszym wzroście tylko, że nawilża, regeneruje itp. i była zaskoczona, że przyspieszyły.
Gdyby mi od maseczki miały przyspieszyć i 1 cm to by i tak był szał
Żyłam w ciemnogrodzie - w tamtym roku poleciałam do lekarza, jak po raz pierwszy dziadostwo mnie zaatakowało, wypisał lek na receptę więc myślałam, że to antybiotyk tylko na receptę, a tu taka niespodzianka

Scrabble ja teraz w kożuszku za tyłek chodzę z kapturem na głowie i skórzanych botkach sporo za kostkę, a niektórzy jeszcze w ramoneskach biegają No ale każdy powód jest dobry, żeby sobie kupić upragnioną parkę

Tak czy inaczej, ciekawa jestem jak się u Ciebie sprawdzi - zaczynasz od razu ją testować? Ile za nią w ogóle dałaś? Mnie ostatnio coś nosi na jakąś dobrą maskę, którą można by kłaść na skalp

A ja wczoraj umyłam głowę tym nowym szamponem z Pharmaceris - czerep do tej pory świeży jak zaraz po umyciu Cudownie jest wstawać z myślą, że nie trzeba myć i suszyć włosów

Stary 2014-10-24, 11:50   #1817
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Termofor to moje wybawienie od kilku lat - nic tak nie uśmierza bólu podczas @

Ale wiecie co? Ja nienawidzę jak jest mi zimno... Więc ubieram się ciepło, śpię w skarpetach (nawet latem, a co...), nawet jesienią jak laski lataja jeszcze w baletkach to ja już myk i na stopy zakładam botki za kostkę... Kurtkę (czy płaszcz) musze mieć długą, by tyłek był zakryty.. A i tak dziadostwo się przyplątało... [COLOR="Silver"]
Jestem takim samym zmarzlakiem, dłonie i stopy mam wiecznie zimne. Nie raz wchodzę do łóżka w skarpetkach ale zaraz ściągam, bo nie zasnę jak jest mi za gorąco.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 11:54   #1818
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem takim samym zmarzlakiem, dłonie i stopy mam wiecznie zimne. Nie raz wchodzę do łóżka w skarpetkach ale zaraz ściągam, bo nie zasnę jak jest mi za gorąco.
Ja stopy i dłonie mam ciepłe, ale normalnie już nie umiem spać bez skarpetek Swoją drogą zimne stopy i dłonie to nie przypadkiem oznaka słabego krążenia?

Stary 2014-10-24, 11:59   #1819
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Żyłam w ciemnogrodzie - w tamtym roku poleciałam do lekarza, jak po raz pierwszy dziadostwo mnie zaatakowało, wypisał lek na receptę więc myślałam, że to antybiotyk tylko na receptę, a tu taka niespodzianka

Scrabble ja teraz w kożuszku za tyłek chodzę z kapturem na głowie i skórzanych botkach sporo za kostkę, a niektórzy jeszcze w ramoneskach biegają No ale każdy powód jest dobry, żeby sobie kupić upragnioną parkę

Tak czy inaczej, ciekawa jestem jak się u Ciebie sprawdzi - zaczynasz od razu ją testować? Ile za nią w ogóle dałaś? Mnie ostatnio coś nosi na jakąś dobrą maskę, którą można by kłaść na skalp

A ja wczoraj umyłam głowę tym nowym szamponem z Pharmaceris - czerep do tej pory świeży jak zaraz po umyciu Cudownie jest wstawać z myślą, że nie trzeba myć i suszyć włosów
Ja też pierwszy raz dostałam ją na receptę jako "Furaginę", po jakimś czasie jak mnie znowu coś łupało pytałam w aptece o jakieś tabletki i dowiedziałam się, że takie zmiany zaszły Dobrze, bo jak ktoś męczy się z nawrotami może od razu coś wziąć.

Zapłaciłam jakoś 45- 46 zł ale zamówiłam wczoraj wieczorem więc pewnie w poniedziałek dopiero dotrze. Mam zamiar nakładać raz w tygodniu przed myciem na godzinę (albo dwa razy jak będzie mi się chciało).
Też by mi się przydała jakaś fajna maska "bezpieczna" też na skalp. Chyba popadam w paranoję, kiedyś ciapałam jak leci, zawijałam w ręcznik i było dobrze, teraz sprawdzam składy i myślę czy to czy tamto nie zaszkodzi Najlepiej odstwaię wszystko, kupię kilka opakować Garnier a&k i będzie po problemie

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Ja stopy i dłonie mam ciepłe, ale normalnie już nie umiem spać bez skarpetek Swoją drogą zimne stopy i dłonie to nie przypadkiem oznaka słabego krążenia?
Chyba tak, niestety. Od dziecka tak mam, jeśli w zimie zapomnę rękawiczek dłonie mam dosłownie sine. Jest coś na poprawienie krążenia?

Konkursomaniactwo '15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 12:07   #1820
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też pierwszy raz dostałam ją na receptę jako "Furaginę", po jakimś czasie jak mnie znowu coś łupało pytałam w aptece o jakieś tabletki i dowiedziałam się, że takie zmiany zaszły Dobrze, bo jak ktoś męczy się z nawrotami może od razu coś wziąć.

Zapłaciłam jakoś 45- 46 zł ale zamówiłam wczoraj wieczorem więc pewnie w poniedziałek dopiero dotrze. Mam zamiar nakładać raz w tygodniu przed myciem na godzinę (albo dwa razy jak będzie mi się chciało).
Też by mi się przydała jakaś fajna maska "bezpieczna" też na skalp. Chyba popadam w paranoję, kiedyś ciapałam jak leci, zawijałam w ręcznik i było dobrze, teraz sprawdzam składy i myślę czy to czy tamto nie zaszkodzi Najlepiej odstwaię wszystko, kupię kilka opakować Garnier a&k i będzie po problemie

Hm sporo Na początku ta maska w ogóle mnie nie interesowała, ale jak już Ty ją kupiłaś to teraz jestem ciekawa

Mnie się znowu zachciało dopieszczać włosy odkąd wpadłam na pomysł mycia ich wieczorem Rano nie miałam na to czasu, wstawać jeszcze wcześniej też nie miałam zamiaru a całonocne olejowanie doprowadzało mnie do szału - to spanie na ręczniku i mimo to utłuszczona pościel No i ewidentnie nie służy to mojemu skalpowi... Teraz wracam do dbania, ale już rozważniej, bez szaleństw, żeby znowu nie przedobrzyć Wczoraj już szukałam na DOZie jakiejś maski, miałam już zamówić z Seboradinu p/wypadaniu, ale w efekcie nie zamówiłam... Korci mnie też jakaś ruska maska...

Czy ktoś wie kiedy jest DDD?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Chyba tak, niestety. Od dziecka tak mam, jeśli w zimie zapomnę rękawiczek dłonie mam dosłownie sine. Jest coś na poprawienie krążenia?
Suplementacja:

WAPŃ: 500-1000 mg na dobę (starsze kobiety: 1500-2000 mg).
KOENZYM Q10: 60 mg, jeden do trzech razy na dobę.
L-KARNITYNA: 50-500 mg na dobę.
MAGNEZ: 250-500 mg na dobę.
OMEGA-3: 50 mg, jeden do trzech razy na dobę.
KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B: 25-50 mg na dobę.
WITAMINA C: 500-1000 mg na dobę.
WITAMINA E: 400-500 IU na dobę.

Zioła:

Ekstrakt z imbiru (do kupienia tutaj)- 170 mg, 1-2 kapsułki dziennie
Ekstrakt ginkgo biloba: 60 mg, 1-3 razy dziennie
Ekstrakt z zielonej herbaty - 100 mg, 2 razy dziennie
Ekstrakt z głogu: 250 mg 1-2 razy dziennie

Picie czerwonego wina polepsza krążenie krwi w dużo większym stopniu, niż regularne jedzenie błonnika. Dietę wzbogać również o cebulę. Surowa cebula jest dużo lepsza dla twojego zdrowia, niż cebula smażona czy gotowana.

Bierz naprzemienne zimne i ciepłe prysznice. Polepszają one krążenie krwi.

Takie info znalazłam na necie

Stary 2014-10-24, 12:30   #1821
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Hm sporo Na początku ta maska w ogóle mnie nie interesowała, ale jak już Ty ją kupiłaś to teraz jestem ciekawa

Mnie się znowu zachciało dopieszczać włosy odkąd wpadłam na pomysł mycia ich wieczorem Rano nie miałam na to czasu, wstawać jeszcze wcześniej też nie miałam zamiaru a całonocne olejowanie doprowadzało mnie do szału - to spanie na ręczniku i mimo to utłuszczona pościel No i ewidentnie nie służy to mojemu skalpowi... Teraz wracam do dbania, ale już rozważniej, bez szaleństw, żeby znowu nie przedobrzyć Wczoraj już szukałam na DOZie jakiejś maski, miałam już zamówić z Seboradinu p/wypadaniu, ale w efekcie nie zamówiłam... Korci mnie też jakaś ruska maska...

Czy ktoś wie kiedy jest DDD?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Suplementacja:

WAPŃ: 500-1000 mg na dobę (starsze kobiety: 1500-2000 mg).
KOENZYM Q10: 60 mg, jeden do trzech razy na dobę.
L-KARNITYNA: 50-500 mg na dobę.
MAGNEZ: 250-500 mg na dobę.
OMEGA-3: 50 mg, jeden do trzech razy na dobę.
KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B: 25-50 mg na dobę.
WITAMINA C: 500-1000 mg na dobę.
WITAMINA E: 400-500 IU na dobę.

Zioła:

Ekstrakt z imbiru (do kupienia tutaj)- 170 mg, 1-2 kapsułki dziennie
Ekstrakt ginkgo biloba: 60 mg, 1-3 razy dziennie
Ekstrakt z zielonej herbaty - 100 mg, 2 razy dziennie
Ekstrakt z głogu: 250 mg 1-2 razy dziennie

Picie czerwonego wina polepsza krążenie krwi w dużo większym stopniu, niż regularne jedzenie błonnika. Dietę wzbogać również o cebulę. Surowa cebula jest dużo lepsza dla twojego zdrowia, niż cebula smażona czy gotowana.

Bierz naprzemienne zimne i ciepłe prysznice. Polepszają one krążenie krwi.

Takie info znalazłam na necie
Łoooo matko Muszę się faszerować jak stara babcia Zobaczę co oferują w aptece. Ekstrakt z imbiru w sumie najlepiej, 1-2 kapsułki. Może bym o nim nie zapominała.
Dzięki Mass, robię fotkę Twoich zaleceń

Sprawdziłam, 46 zł ale tylko w takiej cenie jest dostępna Gdyby nie te NYXy nie upiłabym ale człowiek durny, myśli skoro i tak płacę za przesyłkę...
Poczekaj chwilę to zdam recenzję, chociaż skoro na mnie nic nie działa a na Was tak to chyba i tak nie będzie zobowiązująca. Martwi mnie jeszcze to, że dziewczyny wspominały o pieczeniu jak się za długo potrzyma, oby to nie było nic rozgrzewającego, bo będzie problem

Fajnie się myje wieczorem. Można coś prędzej nałożyć na godzinę- dwie i nie przesadzać jak z całonocnym olejowaniem. Już do niego nie wrócę.
Moee polecała jakąś fajną maskę też na skalp. Co to było?

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 12:32   #1822
_agg_
Zakorzenienie

ddd 2 grudnia
_agg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 12:43   #1823
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
ja też śpię w skarpetkach musze mieć w lato skarpetki, mogę spać odkryta ale skarpetki muszą być

Ostatnio wyjazd z TŻ a on do mnie sms: "Misiu czy te moje bawełniane skarpetki to Ci zabrać? "

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Fajnie się myje wieczorem. Można coś prędzej nałożyć na godzinę- dwie i nie przesadzać jak z całonocnym olejowaniem. Już do niego nie wrócę.
ja osotatnio olej nałożyłam na pół godziny i efekt był lepszy niż po całej nocy

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 13:09   #1824
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
ja też śpię w skarpetkach musze mieć w lato skarpetki, mogę spać odkryta ale skarpetki muszą być
Ja to samo

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Łoooo matko Muszę się faszerować jak stara babcia Zobaczę co oferują w aptece. Ekstrakt z imbiru w sumie najlepiej, 1-2 kapsułki. Może bym o nim nie zapominała.
Dzięki Mass, robię fotkę Twoich zaleceń

Sprawdziłam, 46 zł ale tylko w takiej cenie jest dostępna Gdyby nie te NYXy nie upiłabym ale człowiek durny, myśli skoro i tak płacę za przesyłkę...
Poczekaj chwilę to zdam recenzję, chociaż skoro na mnie nic nie działa a na Was tak to chyba i tak nie będzie zobowiązująca. Martwi mnie jeszcze to, że dziewczyny wspominały o pieczeniu jak się za długo potrzyma, oby to nie było nic rozgrzewającego, bo będzie problem

Scrabble a lubisz do herbaty dodać świeżego imbiru? Myślę, że to byłby też dobry pomysł

No ja mam ostatnio wrażenie, że włosy stoją w miejscu Musiałabym znowu zacząć je mierzyć/robić zdjęcia, ale... Nie chcę Jeszcze znowu popadnę w paranoję, która skończy się kolejnym bobem na mojej głowie

Dokładnie

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _agg_ Pokaż wiadomość
ddd 2 grudnia

Stary 2014-10-24, 14:02   #1825
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio wyjazd z TŻ a on do mnie sms: "Misiu czy te moje bawełniane skarpetki to Ci zabrać? "

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

ja osotatnio olej nałożyłam na pół godziny i efekt był lepszy niż po całej nocy
Pamięta o Twoich potrzebach.

Ja w sumie nakładam minimum na godzinę (chyba z lenistwa ) ale efekty są takie dobre, że nie widzę sensu żeby się męczyć całą noc.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:

Scrabble a lubisz do herbaty dodać świeżego imbiru? Myślę, że to byłby też dobry pomysł

No ja mam ostatnio wrażenie, że włosy stoją w miejscu Musiałabym znowu zacząć je mierzyć/robić zdjęcia, ale... Nie chcę Jeszcze znowu popadnę w paranoję, która skończy się kolejnym bobem na mojej głowie

Nie wiem czy lubię, nie robi mi większej różnicy i chyba będzie trzeba zacząć go pić.

Ale przecież z bobem jesteś nieszczęśliwa Zbytnie zwracanie na nie uwagi jest najgorsze. Od kiedy skupiłam się na denkowaniu trochę wyluzowałam, nie wkręcam się tak w zapuszczanie ale najbardziej pomogło mi w tym przyzwyczajenie się do chodzenia w związanych włosach. Nie zwracam na nie uwagi i osiągnęłam spokój ducha

Co takiego ciekawego dorwałaś na DDD? Ja nic nie znalazłam.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2014-10-24, 14:51   #1826
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:

O właśnie miałam pisać, że imbir.

Ja też mam wiecznie zimne dłonie i stopy, teraz piję napary z imbiru, ale nie zauważyłam, żeby to pomogło.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 15:52   #1827
burtonistka
Zakorzenienie

Dziewczyny miesiąc temu założyłam wątek a tu już 60+ stron

burtonistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 16:56   #1828
MassieDran
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy lubię, nie robi mi większej różnicy i chyba będzie trzeba zacząć go pić.

Ale przecież z bobem jesteś nieszczęśliwa Zbytnie zwracanie na nie uwagi jest najgorsze. Od kiedy skupiłam się na denkowaniu trochę wyluzowałam, nie wkręcam się tak w zapuszczanie ale najbardziej pomogło mi w tym przyzwyczajenie się do chodzenia w związanych włosach. Nie zwracam na nie uwagi i osiągnęłam spokój ducha

Co takiego ciekawego dorwałaś na DDD? Ja nic nie znalazłam.
No jestem nieszczęśliwa z bobem a i tak polazłam go zrobić Ja teraz też spinam i swięty spokój - nie muszę na nie patrzeć

Idę nałożyć kokosa na 1-2 godzinki a potem maskę z Biovaxa - niech poczują się w końcu rozpieszczane

Na DDD nigdy jeszcze nie kupowałam, ale teraz może coś wybiorę Może jakąś maskę, czy odżywkę (na pewno nie szampon!).

Stary 2014-10-24, 20:21   #1829
Cherry_Muffin
nibyżona

Co to ddd?

Jeju odnalazlam pokrewne dusze! Ja tez caly rok spie w skarpetkach, Tz sie smieje, ze 3 lata jestesmy razem, a on moze policzyc chwile, gdy widzial moje stopy
Tez jestem zmarzlak, stawy domagaja sie ciepla

Zdenkowalam alterre granat i aloes to nic, ze mam kolejna

Dziewczyny jaki suchy szampon byscie polecily na 1 raz? Myslalam ze nigdy nie sprobuje, ale moze warto od czasu do czasu miec taka mozliwosc

Jutto musze o 6 wstac bo mam zajecia w Gdyniii z psami
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-24, 20:35   #1830
burtonistka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Co to ddd?

Jeju odnalazlam pokrewne dusze! Ja tez caly rok spie w skarpetkach, Tz sie smieje, ze 3 lata jestesmy razem, a on moze policzyc chwile, gdy widzial moje stopy
Tez jestem zmarzlak, stawy domagaja sie ciepla

Zdenkowalam alterre granat i aloes to nic, ze mam kolejna

Dziewczyny jaki suchy szampon byscie polecily na 1 raz? Myslalam ze nigdy nie sprobuje, ale moze warto od czasu do czasu miec taka mozliwosc

Jutto musze o 6 wstac bo mam zajecia w Gdyniii z psami
Też chciałam napisać co to jest te ddd, chętnie się dowiem

Ja jestem straszny zmarzlak, w skarpetkach śpię tylko w zimę, ale lata nie lubię bo wtedy jest za gorąco, taki ze mnie dziwak

Ja kiedyś jako pierwszy kupiłam syoss bo to było jak suche szampony wchodziły do sklepów i był beznadziejny. Sklejał włosy, nie było widać nawet minimalnej świeżości Teraz kupiłam Batiste tropical i jest super

Co za zajęcia masz? Ja tam uwielbiam spędzać czas z psami i psiarzami

burtonistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości