![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4
Cytat:
![]() ![]() Uciekam, miłego dnia dziewczynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Boże laski! NIE CZYTAJCIE!! Zaraz się będziecie schizować! Po tyłkach dostaniecie zaraz ode mnie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Daria o looosie, takiego pajaca to tylko wziąć za fraki i pałą
![]() Kiedyś Tż widział na parkingu jak jakiś kozak walnął inne auto jak parkował i co? I dupę w troki i odjechał zadowolony z życia Ale Tż spisał numery i włożył za wycieraczkę tego stukniętego auta ![]() biedna ta dziewczyna z marcówek ;/
#1804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() współczuje z autkiem, wiem co to znaczy ![]() ale co za du...k że odjechał eeehhh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Odowska ja uwazam iz laktator nie jest konieczny. Mam reczny, uzylam kilka razy a mleko sciagalam recznie w pracy przez 2 lata.
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Mlebidakin dziękuje, też mam nadzieję że to jakaś pomyłka.. po południu się okaże..
przeklete_pragnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Hej gaduly
Ala ![]() Duszona super ze bedziesz w domku,bo my tesknimy za Toba ![]() Odpoczywaj duzo Daria o kurcze wspolczuje,jak bym dorwala takiego delikwenta to ![]() Logoasia ale poranek Oby pozniej dzien minal Ci juz lepiej Ilonka ale moj tz-et tez mial kiedys taka akcje,idzie po pracy do auta a tam kartka,ale juz portier mu mowil ze cos sie stalo,i ja mowie ze o jaki uczciwy kierowca stuknal Cie kartke zostawil,a on mi mowi ze nie,to inny kierowca to widzial i tamtego zatrzymal ![]() Mala a Ty odpoczywasz? Mlebi co Ty mowisz,kurcze,wychodzi na to ze faktycznie niczego nie mozna bagatelizowac ![]() Odowska ja recznie sciagalam tylko przy nawale,ale szlo ciezko i dlugo,pamietam jak polozna mowila ze z tym recznym sciaganiem trzeba uwazac zeby za mocno tego nie robic zeby kanalikow mlecznych nie uszkodzic,czy cos takiego,szczerze to dawno bylo i dokladnie nie pamietam,laktator mialam reczny teraz bym chciala elektryczny |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
o rety masakra, gdzie tam do marca
![]() mam nadzieję, że Mała dojdzie do siebie i wszystko nadrobi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zadomowienie
|
monnnia80- atak w ogóle to witaj
![]() Mlebi- te normy zmieniły się aby było dla maluszków bezpieczniej, jak wiesz ja już mam dwójkę nastolatków i wtedy normy były do 140, więc ja na insulinie byłam dopiero na sam koniec bo wcześniej dieta mi wystarczała, ale dzieciaczki były bardzo duże, więcej komplikacji, chociaż z moja Olą i pamiętam że pierwsze badanie z obciążeniem glukozą miałam z Mateuszem dopiero w 6 miesiącu, już Z Olka wiadomo byłam pod kontrolą od początku. Kochanie nie martw się tak tymi cukrami, bo to też niestety nie pomaga, pamiętaj że teraz na końcówce cukry mogą ci skakać i to nie dlatego że coś źle zjadłaś tylko dzidzia uciska bardziej i trzustka ma trudniej. Nawet teraz ja u siebie zaobserwowałam wyższe cukry i musiałam zwiększyć o jedna jednostkę insulinę aby to unormować. Jedz tak jak zawsze jadłaś na diecie i jeśli wyszedł ci cukier wyższy to nie zmniejszaj racji bo wtedy twój cukrzyk nie wie że sama dieta już nie wystarcza, musi to zobaczyć po wynikach. U mnie jak mi wprowadziła insulinę to przed tym na diecie miałam różnie po tych samych posiłkach raz 120, 130 a zdarzały się wyniki nawet miedzy 140- 160 i nic nie zmieniałam, bynajmniej jeśli chodzi o ilości posiłków, a wtedy dostała właśnie insulinę bo dla niej był to sygnał że sama dieta to za mało i teraz z insuliną dalej jem to co przed ale cukry mam do 120 |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Konto usunięte
|
Aha rozumiem. To będę jeść tak samo chociaż jak mam 130 to zaczynam się bać jeść
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Ehhh czytałam tak WAs i ta wiadomość o marcówce mnie zmroziła... aż poszłam to wszystko przeczytać.. biedna dziewczyna
![]() ![]() Przeraziło mnie jak napisała że to były bóle jak na okres... a mi się takie zdarzają :/
#1812 |
Rozeznanie
|
Daria -współczuję, że trafiliście na palanta, a z badaniami mam nadzieję, że pomyłka. Teraz jak byłam na badaniu to gościowi pobrali krew, po czym zaraz za nim dzwonili, żeby przyszedł jeszcze raz i mu dobierali...różne rzeczy mogą się zdarzyć, tak że trzymam kciuki
![]() Duszona super, że idziesz do domu, tylko odpoczywaj tam naprawdę ![]() Ja dopiero w drodze z pobrania, bo zmienili dni pobrań dla poszczególnych pacjentów i wg nowej rozpiski powinnam być wczoraj...dzisiaj więc tłumy, bo wszyscy przyszli po staremu i jeszcze Ci do operacji...jedna babka obsługiwała to wszystko:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Buu staram się odpoczywać ale wiesz jak to jest. Wczoraj chyba z 5h prasowalam.dzis na szczesciie zostali juz niewiele zaległości i moze się z tym uporam.mialam odkurzyć i umyć podłogi ale puki co leze w łóżku i tylko się wkurzam bo co przysne to kurier zajezdza
#1814 |
Rozeznanie
|
I popieram-nie czytajcie innych forów, wystarczy, że same się nakręcamy...A dla tej Malutkiej to dużo zdrówka trzeba życzyć...
Mam koleżankę-urodziła się w szóstym miesiącu jako drugie dziecko ważąc kilogram, trzy lata temu urodziła swoją drugą córkę też w szóstym miesiącu...Mała ma trochę problemów z serduszkiem i parę innych "ogólnych", ale jest nieźle. Trzeba trzymać kciuki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
dokładnie dziewczyny, w 2014 się nie rozpakowujemy
![]() Duszona super, że będziesz w domu, leż i odpoczywaj! apropo badań ja kilka lat temu miałam mieć zrobioną morfologię i OB. Poszłam do ośrodka zdrowia po wyniki, a tam miałam jeszcze dołączony wynik badania moczu ![]() Dobra jadę do pracy ze zwolnienem... Ale mi się nie chce.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No ja właśnie dlatego zdecydowałam się nie bagatelizować tego bólu który przyszedł nagle i nagle odszedł bo przynajmniej wiem że muszę uważać na siebie. Ale nie wyobrażam sobie teraz urodzić.... W ogóle mąż przejął wszystkie obowiązki i jakoś damy radę
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
przeklete_pragnienia- super że z dzidzią ok, że szyjka ok
![]() d_a_r_i_a- witaj ![]() monnnia80- śliczne imię, moja córa ma tak na imię ![]() lui- super że wszytko ok, niech on cię już tymi wakacjami nie straszy, urodzisz na pewno wcześniej ![]() Panna Migotka - dobrze że poszłaś do lekarza, wypoczywaj teraz dużo zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i jak po? dałaś radę? Cytat:
![]() Cytat:
super gratuluję! ![]() Cytat:
![]() ![]() i tego się trzymajmy ![]() a ja dzisiaj wreszcie przespałam prawie całą noc ![]() wprawdzie zarządziłam osobne spanie i przeniosłam się do salonu do telewizora, ale budziłam się tylko na siku i mogłam zasnąć bez większych problemów. Ból gardła i nosa nie były aż tak uciążliwe, więc antybiotyk chyba zaczął działać. TZ obudził mnie jak wychodził, żebym antybiotyk drugi wzięła, położyłam się jeszcze i spałam do 10 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Zrobiłam sobie kisiel, tak za mną chodził a te kupne wszystkie słodkie z cukrem, ale mój mężuś przyniósł mi soczki z piwnicy i zrobiłam sobie swój własny z czarnego bzu ![]() Więc teraz możecie pisać do woli ja was poczytam zajadając ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem dopiero po sniadaniu.. az wstyd ..
I jakos tak dalej bez humoru ![]()
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duszona super, że wychodzisz ![]() Kochane szykujcie się wieczorkiem na zdjęcia wózka, kurier dzwonił, że będzie między 11-12, ale póki co go nie ma ![]() ![]()
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
A u mnie znowu mikołaj był
![]() ![]() Czekam tylko na reklamowane woreczki na pieluchy i nowe koła do wózka i niestety finito z mikołajami chyba mamy wszystko, tzn. pierdy się znajdą :P Idę na drugie śniadanie ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
ja juz po przetrenowaniu oka.kufa 4 kurierów i 3pobudki.co dobrze przysnelam to teł dzwonił.ale jakoś mi lepiej.moze jeszcze coś porobie do 13 a potem spadam po mloda i do koleżanki do szpitala na chwile
#1824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja się wykąpusiałam i teraz leżę i pachnę. Też czekam dziś na kuriera z apteki. Troszke mnie zdołowała info o marcówce ![]()
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
To dzisiaj dużo zdjęć będzie od kurierow - mikołajów
![]()
#1826 |
Zakorzenienie
|
Ale wieści....
![]() Wszystkie Mikołajowe dziewczyny super wam z zakupami naprawdeeeeeeeeeeeee ![]() Ja sie...obudziłam, bo wtedy rano co do was napisałam, to stwierdziłam, że jeszcze godzinkę się zdrzemnę, no ale nie sądziłam, że aż do 12 się uda ![]() wstałam, pokręciłam bioderkami, a teraz zajadam pierniki w czekoladzie wieeeeeelkie ![]() Duszona wspaniale we własnym łóżku ! Nawet leżenie będzie przyjemniejsze ![]()
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wózek już jest, w pudle zaklejony więc nic nie widać. Kurier mi go wtoczył to chaty ![]() ![]()
![]() |
#1828 |
Rozeznanie
|
Kasia super, że masz już wózek i w ogóle zazdroszczę wszystkim, które są już prawie gotowe do porodu
![]() ![]() zmęczyło mnie to badanie i śniadanie przed 12...idę się zdrzemnąć...może zajrzę jeszcze później, chyba że mocno przysnę, bo po przedszkolu idę z Małym po te buty... |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
No niby się obudziłam i było lepiej ale jak przeczytałam o tej marcówce to tak znowu to wróciło i się martwie...
Pogoda za oknem też jakoś nie pomaga. Dobrze, że chociaż mój tż ma dzisiaj wolne to jakoś czas poleci, chociaz mi sie z łóżka nie chce wstać :/
#1830 |
Zakorzenienie
|
Madzik nie zamartwiaj się proszę noooo.. to nic nie daje dobrego, nic nic nic
a tylko Ci cisnienie moze podskoczyc i tyle ![]() jest nas tu tyle, że rozne rzeczy moga sie przydarzyc , i kazda wiadomosc mrozi...ale trzeba byc dobrej mysli - ja wierzę, że takie dzieciątka już ratują i trzeba być silnym ![]() Ja lezę dziś i pachnę, mąż dzwoni pyta jak sie czuję ;p wysyła mmsy co już jest zrobione ![]() ![]() ![]() bo mama mi dała w słoiczku zrobione gotowańce <3
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.