Mamusie lutowe 2015 - cz. 4 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-18, 07:52   #1771
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4

Ja tez pojde dzisiaj zakupic pokrzywe. Co prawda mam w domu taka herbate vitax ale boje sie ze to jakies fusy sa i przejde sie do zielarskiego

Odowska- jeszcze raz dzieki za pomysl z pokrzywa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-18, 07:54   #1772
ewek000
Zadomowienie

Witam was wtorkowo dziewczyny
Incognito - może macie źle ustawione w nakłuwaczu wysokość igły, bo można to regulować i wtedy ta igła nie kluje tak mocno. Ja od początku ciąży kluję się 9 razy dziennie , i nie mam śladu na palcach tym bardziej że staram się za każdym inny palec ukłuć, gorzej mam po zastrzykach z insuliny, niby tylko 3 razy dziennie, ale jakoś tak boli mnie skóra po zastrzykach i jak trafię w żyłkę to później mam fioletowe siniaki
Ala- kciuki za badania
Ja herbatę z pokrzywy piję już od dawna, zawsze jak rośnie młoda to zrywam i suszę i mam na cała zimę, ale polecam też zupę z pokrzywy pycha
Monia- gratuluje 30 tygodnia
No dobra idę was nadrabiać
ewek000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 07:56   #1773
IncognitoNick
Zadomowienie

O widzę, że moja przesyłka z gemini jest już w mieście. To dzisiaj do mnie przychodzi Mikołaj Jeszcze o paczkomat poproszę i będzie dzień "prezentów"

Ewek, mam ustawiony na 2,5. Przy 2 nie chciało mi lecieć. Nie jest to więc mocne nakłucie. W ogóle samo nakłucie raczej mnie nie boli, gorzej, że ciężko mi się to jakoś goi i opuszki zrobiły się bardzo wrażliwe. Kłuję się tak raczej po bokach palców, to chyba jest OK, prawda? A insuliną kłujesz się w ramię? Mnie jak uczyli to tylko w ramię pozwolili. Na szczęście narazie tylko na sucho (bez insuliny) się kłułam.

Edytowane przez IncognitoNick
Czas edycji: 2014-11-18 o 08:01
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:04   #1774
odowska
Zadomowienie

o zupa z pokrzywy... robiłam na wiosnę, jak miałam z ogródka... ewek000 ale to takiej suszonej dodajesz też? Myślałam, że tylko ze świeżej wyjdzie.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:07   #1775
Asia1105
Wtajemniczenie

Ja mam ustawione na najgłębsze ukłócie. Ale w prawej ręce krwi też nie mam :P Dlatego zajeżdżam cały czas lewą, bidna
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:11   #1776
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Ja mam ustawione na najgłębsze ukłócie. Ale w prawej ręce krwi też nie mam :P Dlatego zajeżdżam cały czas lewą, bidna
Ją robię na zmianę ręce.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:13   #1777
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Ją robię na zmianę ręce.

Ja jakoś jak zrobię w prawą to ciężko mi utrafić później na pasek...
Stary 2014-11-18, 08:14   #1778
logoasia
Zakorzenienie

hejo
mam urwanie d*** od rana chciałam odwieźć Andzię do przedszkola a tu klops, akumulator padł czekamy na sąsiadkę z dziećmi, aż ją zabiorą. Marcin z kolei dogrzebał się do nocnika Anki po nocy i wszystko mokre jak ja ni elubię takich poranków, nieogarnięta jestem jakaś dziś

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj prawie na mnie krzyczał że mogłabym się wziąć za zamawianie rzeczy z apteki.. żeby torbę w końcu spakować...
On to się wszystkim bardziej przejmuje niż ja
ostatnio też słyszałam wykład od swojego
Cytat:
Znalazłam lekarza, ktory nie zajmuje się wprost przepływami (takiego w ogole nie znalazlam) ale czytałam opinie i wszystkie babki go super oceniaja.. i był komentarz babki ktora miala zle przeplywy od 30 tc i dziecko zle roslo i w 36 tc zrobili jej cc bo jej ciśnienie też strasznie w góre poszło... I ona dziękowała mu strasznie, że tak jej dobrze wszystko pilonował i ciąże prowadził..
i ten lekarz pracuje w szpitalu w Redłowie... hmm może by warto byłoby mu się pokazać przed porodem, może łatwiej by mi było do szpitala się dostac jak coś

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

No jo.. to racja.. ale nie potrzebuje na gwałt, nie ? mogę kupić po porodzie...
polecam dr Zabul, pracuje na zaspie, a poza tym przyjmuje w prywatnej klinice w gdańsku. wszystko dokładnie tłumaczy
Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Hej obudziłam się i ja
Co do odciagania ręcznego, to ja nie... Nie znam się kompletnie, pewnie by bolało.. Trwało o wiele dłużej... Kupiłam juz laktator

Spało mi się dziś ok mam już swoje pozycje tak trochę pół na plecach pół na boczku

Całą noc mi się snily ciuszki :które wziąć do szpitala jako pierwsze, i jakie na wyjście
Nie udało się przez całą noc wymyślić
a mi się całą noc śniło
Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja tez kupulam laktator, na razie reczny aventa, byl w fajnej promocji na allegro.

A ja sie witam dzis w 30 tygodniu wreszcie 3 z przodu

Milego dzionka
u mnie też dziś początek 30 jak ten czas leci eh
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:15   #1779
201704210903
Konto usunięte

Logoasia gratulacje

Stary 2014-11-18, 08:21   #1780
Asia1105
Wtajemniczenie

Asia w takim razie gratulacje z okazji 30
Stary 2014-11-18, 08:24   #1781
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Hej mamusie. Ja tylko daje znać po badaniach, wychodzę do domu. Za tydzień do kontroli. Zero dotykania brzucha. Zero seksu do 34 tygodnia. Zero podnoszenia czegokolwiek. Szyjka wewnętrznie zamknięta ale zewnętrznie rozwarta. Póki co no-spa, magnez i odpoczynek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-18, 08:26   #1782
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry kobietki wstałam i zaraz idę na śniadanie. O 10.00 ma przyjechac koleżanka, a ja jeszcze w łóżku Muszę koniecznie dzisiaj sobie płaszczyk kupić, wczoraj przymierzałam nawet zimowy, gruby, był trochę dla mnie za duży, a teraz jest za mały . I ciągle chodzę "rozpięta".
Mój mąż zostawił mi samochód z pełnym bakiem, więc moge sobie poszaleć

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Pędzę na pyszności do labo.
Kciuki za glukozę Oby poszło gładko.

Cytat:
Napisane przez monnnia80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja tez kupulam laktator, na razie reczny aventa, byl w fajnej promocji na allegro.

A ja sie witam dzis w 30 tygodniu wreszcie 3 z przodu

Milego dzionka
za 30 tydzień. Już z górki .

Cytat:
Napisane przez wegielek Pokaż wiadomość
Hejka, witam się i ja-również z komunikacji miejskiej; ) dziś badanie tsh dla endo i właśnie na nie zmierzam
Powodzenia
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:27   #1783
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
Hej mamusie. Ja tylko daje znać po badaniach, wychodzę do domu. Za tydzień do kontroli. Zero dotykania brzucha. Zero seksu do 34 tygodnia. Zero podnoszenia czegokolwiek. Szyjka wewnętrznie zamknięta ale zewnętrznie rozwarta. Póki co no-spa, magnez i odpoczynek.
Wypoczywaj kochana. A możesz chodzic czy leżenie?

Stary 2014-11-18, 08:28   #1784
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
do domu ale z tym seksem...Duszona, musisz jakoś wytrzymać Więc wracaj, odpoczywaj i oszczędzaj się
Stary 2014-11-18, 08:31   #1785
maladT
Zakorzenienie

Cytat:

A i mąż był u ordynatora i wyciągnął moją kartę i mu powiedział żebym się nie nastawiała na wyjście bo mam szyjkę za krótką i rozwarta i jak mi nie przejdzie to mnie będą musieli przetransportować do Rzeszowa do szpitala. No ale że jutro mają mnie badać to ja mam nadzieję że okaże się że to tylko pomyłka zaspanego gina
oby okazało sie, że znowu z kims Cie pomylili

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie, dopiero teraz, bo raz mój lekarz miał prawie 3 godzinne opóźnienie później pojechaliśmy umówić mnie na egzamin, później na obiad. Jak wróciłam do domu to musiałam sobie łyknąć no spę i się położyć bo strasznie bolał mnie brzuch, pewnie od tego, że znowu lekarz dociskał mi głowicę z całej siły...

Więc tak, szyjka dalej 3 cm, wszystko ok, mały głową na dole, wielkościowo odpowiada 30 tygodniowi Hemoglobinka znowu skoczyła z 10,5 na 11,6 Jestem z siebie dumna, to już prawie norma

Wagi małego nie znam, bo lekarz nie robił mi dzisiaj usg, a przecież chwilę robił

zaś znowu przytyłam 3 kg, ale widzę, ze spuchlam więc pewnie to to
gratulacje udanej wizyty
Cytat:
Napisane przez d_a_r_i_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny podczytywałam Was już od dawna, ale raczej na tel w pracy... niedawno wylądowałam w domu na L4 z powodu szyjki i dalej podczytywałam, ale obawiałam się, że może już za późno na dołączenie do Was...bo po tylu miesiącach...

Ale dziś zobaczyłam, że są 2 nowe mamuśki i stwierdziłam, że i ja się przywitam

To moja pierwsza ciąża, 28 tydzień leci , a termin mam walentynkowy

Już od 13 tygodnia wiadomo, że będzie chłopak, więc już raczej się nie zmieni
witaj
Cytat:

No i właśnie przeczytałam, że jak ma się takie przepływy i to już widoczne od 20tc to one idą tylko ku jednemu... hipotrofii :/
Czytałam różne fora i bardzo dużo dziewczyn nagle trafia do szpitala bo dziecko przestaje rosnąć... i wszędzie cc między 28-34 tc :/
I jeszcze , że to właśnie często jest tak, że dziecko ma mniejszy brzuszek :/
I że nawet może tak być że brzuszek wolno rośnie albo przestaje a rośnie głowa bo mózg jest ważnieszą częścią ...
A u nas tak było... Nadia ma mniejszy brzuszek o tydzień a głowe większą o tydzień :/
za to czytanie to powinnas dostac przeciez teraz bardziej Ci stres zaszkodzi niz te przepływy
Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
ja juz wiem,ze gacie jednorazowe musze inne kupic :/

jak cos to mam Babyono dla mnie za ciasne niestety rozm.l/xl
Cytat:
Napisane przez wegielek Pokaż wiadomość
Madzia - no i widzisz, od razu lepiej mówisz idź do niego - będziesz spokojniejsza
tez jestem za tym by to jeszcze skonsultowac... co 2 głowy to nie jedna, a wiecej spokoju bedziesz miec
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wywalilam czesc ubanek 56-62 i musze jakis odplamiacz kupic dobry, bo okazało się że wiele ma plamy po mleku(mała strasznie ulewała), ale tego nie pamietałam ze poplamione, wydawało mi się że dopiero jak zaczela jesc walczyłam z plamami a tu taka niespodzianka... ale mam tego badziewia tyle że nawet jak się nie odpiora to tragedii nie bedzie
polecam plamy zamoczyc nierozpuszczonym ACE delikatne( taki zielony) i po tym do pralki. kolor sie nie zmieni, plama schodzi a do tego nie śmierdzi jak ACE białe
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Trochę mnie przeraziłyście cenami wyprawek aptecznych. Bo to niby tylko trochę bibuły i wacików, ale faktycznie jak się doda laktatory / termometry / odciągacze do kataru, to trochę wyjdzie. Przy okazji mam pytanie: co myślicie o tym, żeby zrezygnować z laktatora i odciągać pokarm ręcznie (w sensie swoją ręką masując pierś w stronę sutka)?
ja mam kupupiony elektryczny z Canpola. w poprzedniej ciazy miałam Lovi reczny ale tyle sie namachałam nim ze miałam dosc (odciagałam 3 miesiace co 2h). Na reczne to tylko przy nawale bym sie ewentualnie pobawiła ale to za wiele czasu zajmuje
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
maciejka1987 gdzieś czytałam, że żyjemy w cywilizacji, która wyczerpała już wszelkie przyjemności z życia - już seks przestał być tak podniecający, jesteśmy na etapie fetyszowania jedzenia, a kolejnym krokiem będzie odkrywanie radości regularnego wydalania, bo już wszystko inne nam się znudzi... także tego... co to ja miałam... gratuluję sukcesów na kibelku
no to ja z tym jedzeniem tak od dawna miałam, ze jak czasem cos zjadłam to sex mi nie był potrzebny, tak mi dobrze było
Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
O widzę, że moja przesyłka z gemini jest już w mieście. To dzisiaj do mnie przychodzi Mikołaj Jeszcze o paczkomat poproszę i będzie dzień "prezentów"
własnie sprawdziłam i dzis tez gemini powinno do mnie przyjsc. dodatkowo jeszcze siodemka sie zapowiedziała.

wczoraj 3 kurierów u mnie było i m.in mam juz fride z zapasem końcówek, poduche do karmienia za 30zł , zestaw poscieli do wózka i tone innych rzeczy. do kupienia zostały tylko chyba z 3 rzeczy

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

doczytałam Duszona trzymaj sie... dobrze ze w domu bedziesz chociaz zawsze to u siebie

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:36   #1786
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że wychodzisz do domu Odpoczywaj i szczędzaj się, bo jak nie to wiesz pogadamy sobie z Tobą

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Nicki kup w Rossmanie lub markecie mydełko na plamy Dr. Beckmann, albo w niemieckiej chemii Heitmann Gallseife. Ja używam tego drugiego i nie ma sobie równych, Vanishe i inne przy nim to moim zdaniem badziew. Schodzi po nim każda plama, tłuszcz, smar, no wszystko. Dziecięce historie też, bo znajome od dzieci używają. Polecam
Stary 2014-11-18, 08:46   #1787
201704210903
Konto usunięte

Dziewczyny jedną z marcowek urodziła. Miała termin na 1 marca.

Stary 2014-11-18, 08:47   #1788
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Ja już po porannych badaniach... musiałam powtórzyć bo w piątek powychodziły mi jakieś dziwne rzeczy... miałam w moczu 250 mg cukru, a we krwi, który zawsze przed ciążą był na górnej granicy teraz 63 a po obciążeniu 68... nie wiem o co chodzi

a po za tym tż wrócił rano z pracy wściekły, bo w nocy na parkingu ktoś wjechał mu w samochód i teraz mamy zderzak i światło do wymiany teraz kiedy mamy tyle wydatków
a jakiś dupek sobie odjechał i się cieszy... wrrrrrrrr
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:51   #1789
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
odpoczywaj!
Cytat:
Super, że wychodzisz do domu Odpoczywaj i szczędzaj się, bo jak nie to wiesz pogadamy sobie z Tobą

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Nicki kup w Rossmanie lub markecie mydełko na plamy Dr. Beckmann, albo w niemieckiej chemii Heitmann Gallseife. Ja używam tego drugiego i nie ma sobie równych, Vanishe i inne przy nim to moim zdaniem badziew. Schodzi po nim każda plama, tłuszcz, smar, no wszystko. Dziecięce historie też, bo znajome od dzieci używają. Polecam
ja też potwierdzam, te mydła piorące są rewelacyjne. mam chyba jakieś niemieckie

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 08:57   #1790
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:

a z dzidzią jak? czy coś pisała?

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Ja już po porannych badaniach... musiałam powtórzyć bo w piątek powychodziły mi jakieś dziwne rzeczy... miałam w moczu 250 mg cukru, a we krwi, który zawsze przed ciążą był na górnej granicy teraz 63 a po obciążeniu 68... nie wiem o co chodzi

a po za tym tż wrócił rano z pracy wściekły, bo w nocy na parkingu ktoś wjechał mu w samochód i teraz mamy zderzak i światło do wymiany teraz kiedy mamy tyle wydatków
Daria, współczuję tego dupka to normalnie
Stary 2014-11-18, 08:57   #1791
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie czytaj innych wątków, bo się zestresujesz!!
Stary 2014-11-18, 08:58   #1792
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Miałaś ketony w moczu?

Stary 2014-11-18, 08:58   #1793
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Oj współczuję. A kamery na tym parkingu nie było?
Stary 2014-11-18, 08:58   #1794
maladT
Zakorzenienie

Mydło mam też beckana ale ostatnio wole to ace

U mnie juz byli 2kurierzy. Staniki i gemini są u mnie :P

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:06   #1795
monnnia80
Zadomowienie

Cytat:
Oj współczuję. A kamery na tym parkingu nie było?
O raaany, wspolczuje, tez wscieklego męża ;-)

U mnie też już było dwóch kurierów m.in. pościel do łóżeczka, ochraniacz, przewijak, pieluszki, smoczki i inne pierdołki. Zostały mi tylko kosmetyki, niania elektr. i meble ale jak mój mąż słyszy ze ma jechać do ikei to zawsze ma coś ciekawszego do roboty
monnnia80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:07   #1796
iva_b
Raczkowanie

witam się i ja

gratuluje udanych wizyt i że Dzieciaczki tak super rosną

Duszona dobrze że już Cię wypuszczają, bo jakiś dramat w tym szpitalu

Logoasia
ja mam często takie poranki, nie wspomne co się dzieje jak zaczynają sobie dokuczać

wczoraj co prawda podczytywałam ale jakoś z pisaniem gorzej. samopoczucie do nie wiem czy przez pogode czy co

ja też w lesie z wyprawką.niby moja trzecia,powinno pójść sprawnie ale chęci brak.powtarzam sobie że się ogarne jak w końcu płeć poznam.a moj M to już wogóle porażka, jego nic nie interesuje póki się Bobo nie urodzi więc znowu wszystko na mojej czochratej

ja wcześniej karmiłam piersią i nie posiadałam laktatora, jak zaczynałam karmić cycem to pod drugi musiałam podkladać np. literatke bo mi ciurkiem leciało. albo wystarczyło lekko pomasować i fontanny od razu z oby dwóch cyców nie wspomne o traumie przy pierwszym karmieniu i poranionych do krwi sutkach ale dałam rade
iva_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:07   #1797
d_a_r_i_a
Rozeznanie

Czytałam właśnie te marcówki... dziewczyna nie miała żadnych komplikacji i nagle urodziła dziś w 26 tyg... zdenerwowałam się jeszcze bardziej..

Asia1105 Niby kamera jest..ale skierowana w inna stronę..
Mlebidakin miałam jeszcze azotyny... a nie mam wyszczególnionych na wyniku ketonów ??
d_a_r_i_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-18, 09:10   #1798
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Czytałam właśnie te marcówki... dziewczyna nie miała żadnych komplikacji i nagle urodziła dziś w 26 tyg... zdenerwowałam się jeszcze bardziej..

Asia1105 Niby kamera jest..ale skierowana w inna stronę..
Mlebidakin miałam jeszcze azotyny... a nie mam wyszczególnionych na wyniku ketonów ??
To może nie miałaś. Trzymam kciuki za drugi wynik

Stary 2014-11-18, 09:11   #1799
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Witam się już z domu, zrobiłam sobie bułkę z rybką w pomidorze mniam

Duszona cudownie, że wracasz do domu

Idę doczytać co tam znowu naprodukowałyście
Stary 2014-11-18, 09:12   #1800
201704210903
Konto usunięte

Może jakąś pomyłka z poprzednimi wynikami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości