![]() |
#1801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
a tak wogole zastanawiam sie nad ta komoda o ktorej Wam pisalam ze jest w stanie surowym do pomalowania..,facet jeszcze nie wyslal,dodam ze jest na olx nie na allegro wiec rozwazam czy nie kupic gotowej do skrecenia:
-o ile szuflady pomaluje i polakieruje bez problemu toz reszta nmoze byc gorzej po2 wiaze sie to ze szlifowaniem chocby 3-4krotnym a ja cos podupadlam na zdrowiu by sie bawic w decoupage w 6mcu ciazy na meblach i..nie wiem czy zdaze ją wykonczyc. musze sie z tym przespac. po 3.mam do skonczenia 2 kufry slubne i robie przerwe,potem beda juz tylko kartki i albumy, robie bo lubie, ale sily witalne coraz mniejsze i nie chce sie obciazac wiedzac ze bede potem sama z 2 dzieci,bo mama bedzie tylko 2 tyg maz tez kilka dni wolnego a potem do pracy.. co o tym myslicie? wyzwanie fajne, ale nie wiem czy sobie nie odpuscic..
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam bezdotykowy i mam taki zwykły elektroniczny pod pachę ale zastanawiają mnie te termometry w smoczku
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Chyba sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie ![]() Zaczyna brakować Ci sił wiec mierz siły na zamiary ![]() Jest tyle fajnych rzeczy, ze na pewno cos wybierzesz z gotowców a na decoupage przyjdzie jeszcze czas ![]()
![]() |
#1803 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ilości glukozy to ja miałam taką porcję jak Ty ![]() Cytat:
![]() Też mam takie pudełko, aż sobie nie jestem w stanie wyobrazić,że kiedyś będzie dorosły i dostanie je Cytat:
![]() Heh no zwolnienie to jest to. Choć nie wiem,czy u Ciebie też tak będzie,ale mi się wydawało,że tyyyyyle rzeczy ogarne,a w praktyce ![]() ![]() Teraz fajnie,bo się zaczyna normalna pogoda, będzie można jakaś książke na ławce w słońcu poczytać itp. Gemini to fajna apteka,ale tez tam zawsze popłynę. Jednak ceny i tak są konkurencyjne i często fajne promocje. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Właśnie wyciagnełam z piekarnika babeczki z truskawkami ![]() ![]() Widzę,że chyba wszyscy śpią ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Tak jest krem i maść ![]() Co do kremu z filtrem. Owszem nie będę wystawiała Maleństwa na słońce, ale właśnie czytałam, że mimo wszystko powinno się zabezpieczać filtrem. Ach już sama nie wiem. Kupić nie kupić.... Cytat:
A teraz idę spać. Dobranoc ![]() Edytowane przez Mirabelka_90 Czas edycji: 2015-04-22 o 22:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
mrawka w sumie nie przypominam sobie, zebym sie w nocy tak pocila przed ciaza... tzn tetaz tez nie zdarza sie to codziennie, bo np dzisiaj sie obudzilam i jest ok
![]() No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- mrawka w sumie nie przypominam sobie, zebym sie w nocy tak pocila przed ciaza... tzn tetaz tez nie zdarza sie to codziennie, bo np dzisiaj sie obudzilam i jest ok ![]() No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu ![]() ![]()
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lacze sie w bolu...mnie obudzil katar i bol gardla. Matko nie moge byc znowu chora ;(((( To chlopaki powinni sobie rece podac,bo ja tez cos czuje,ze Tymek nas nie oszczedzi. Ogolnie Igus czesto jest aktywny? No to jeszcze brzuch mnie zaczal bolec do kompletu...co za ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Roksana po cichu licze,ze Ty juz nie spisz ;-). To bedzie cieeezki dzien
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry. ja też już nie śpię. Oj codziennie to samo. budzę się o 3 i do 5-6 leże i zasnąć nie mogę.... no nic. Pooglądam ciuszki
![]() A mam pytanie gdzie kupujecie półśpiochy, pajacyki i śpioszki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Juuuuhuu! Melduje sie i ja
![]() Jeszcze troche poleze i wstanę odprawić mężczyzn z domu a potem mam ambitny plan pisac prace bo zas tydzien ciszy było. Nie obronie sie w lipcu, nie ma szans ! ![]() ![]() Ej dobraaaaaaaa ja tez cos przeziębiona jestem - zaczęłam kichać i smarkac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ---------- Cytat:
Śpioszków mam 2 pary z internetu (Allegro) bo zwyczajnie mi sie żadne nie podobają, zreszta przy juniorze sprawdziła sie bardziej opcja body + polspiochy lub body + gererki czy cos takiego + skarpetki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie mi też tak średnio się podobają... Hmm a może któraś ma sprawdzonego sprzedawce na allegro? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz sobie w Allegro śpiochy Pinokio ![]() ![]() http://allegro.pl/showItem2.php?item=5226490152
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
mirabelka tez sie obudzilam o 5tej i zasnac nie moglam..
roxana,dokladnie,nie ma sie co przeciazac... ![]() a co do prania i ukladania na razie nie mam gdzie tego trzymac co kupie to do foliowki i odkladam ..i tak sie wlasnie skapnelam ze tych najmniejszych rzeczy mam najmniej ![]() mms22 i jak tam z wyprawką?
#1812 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Nie śpię już od 5 ![]() Kiedy ja się w końcu wyśpię?! Bo przecież nie po porodzie ![]() Mravka jeśli chodzi o parkiet to musieliśmy odczekać drugiego rzeczoznawcę, który zajmował się "badaniem" instalacji ogrzewania podłogowego...Okazało się, że nie sam parkiet (deski) są nieodpowiednie, ale i ogrzewanie nie współgra ![]() Jeśli zaczęlibyśmy już wcześniej cały remont bez odczekania na ocenę pisemną sytuacji przez rzeczoznawcę, bylibyśmy sami "winni" w razie jakiś późniejszych komplikacji...A skoro architekt tak zadecydował to niech on ponosi konsekwekcje-od tego jest na szczęście gwarancja... W piątek mamy spotkanie u nas z inwestorem, architektem, szefem firmy, która kładła parkiet i rzeczoznawcą... Wszyscy Ci Panowie mieli wspólne spotkanie ze swoimi adwokatami już w tamtym tyg.i mają nam dać odp.jaką decyzję podjęli... ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Zbieram się do lekarza ... ![]() Dziś muszę wypić tą słodką miksturę, którą tak wszystkie "chwalicie" ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-04-23 o 05:54 Powód: Blad |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno w lipcu to będę robić bo teraz to czasu za bardzo nie mam. Trzeba kolor zdjąć wyszlifować no trochę pracy przy tym będzie. Choć jak nie będę miała siły to mąż mi pomoże, chyba że nie będzie go. Roxana ja pisze codziennie po troszkę, choć po tygodniu napisałam 11 stron to szału nie ma. Ale do 20 maja trzeba oddać bo chciałabym w czerwcu się bronić we wrześniu wolę cieszyć się dziećmi niż uczyć. Tośka od godziny szaleje aż miło, młody juz do mojego łóżka przyszedł i śpi dalej. Zgrali się czasowo bo codziennie rano o tej samej porze wstają. Zauważyłam, że ostatnio lepiej sypiam. Nie wstaje do ubikacji w nocy i nie budzę się co chwilę. Coś czuję że to dlatego bo sama śpię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zadomowienie
|
Witajcie :-* ja wczoraj jakos bezsilna sie czulam i prawie caly dzien przelezalam czyt.przespalam ;-) w nocy kruszyna tak sie wiercila ze spac nie dala tylko do wc ganialam...
Kasperka powodzenia w bojach z glukoza, ja dziw po poludniu mam wizyte wiec malenstwo z rana dostalo reprymende od tatusia wiec i tym razem moze sie poslucha ;-) dzis pogoda ladna mam nadzieje ze kolejek nie bedzie u lekarza to moze uda sie jeszcze skoczyc na jakies zakupy... Oby... Bo jakos mi tak dziwnie na odwyku ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
Hej . Młody mi wstał o 06.30 więc od rana chodze zła jak osa .
![]() Muszę się jakoś ogarnać bo cały dzień będę miała taki do ![]() Wczoraj Zuzia mało kopała , od południa miałam wrażenie że w ogóle jej nie czuje ale na szczęście dziś od rana już szaleje ![]() Idę robić śniadanie .. ![]()
#1817 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękujemy wizażówym ciociom za życzenia dla Boryska ![]() Mravkasuper ciuszki ![]() ![]() roxana też super ciuszki dla malutkiej: ![]() ![]() ![]() ![]() beatrix też podobno tyje tylko w brzuchu.. niby nogi ok ale czuję się jakbym była słoniem.. nie wiem czy to zatrzymanie wody czy jak?? wstaje rano to czuję,że są ok ale jak wracam z miasta to kołki się robią ![]() Mirabelka ja używałam z apteki kremu ziajka, który można było używać od pierwszych dni.. oczywiscie i tak był ukrywany przed słoncem ale moim zdaniem i tak trzeba trochę posmarować buźkę..tyle się teraz mówi o tym aby nawet dorośli ciągle się smarowali. W sumie można teź smaorwać buzię kremem bambino też ma factor ale 8, ziajka już na większe słonce 30 vea uchwyty w gwiazdki fajne.. ale cena już mniej mi się podoba- 6 szt 170 zł i nawet bym kupiła ale ja potrzebuję 8 a są sprzedawane tylko w paczce.. musze posuzkać czy nie sprzedają gdzieś oddzielnie ![]()
#1818 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | ||||||
Zadomowienie
|
Dobra śniadanie zjadłam, chłopaków odprawiłam.
Dziś Robson jedzie na pierwszą w życiu wycieczkę z przedszkola do...Biblioteki ![]() ![]() A najlepsze był dialog: Ja: zapytaj tatusia może też będzie miał ochotę na babeczki Robson:Tatusiu zjadłbyś babeczki? TZ: bardzo chętnie! Robson do mnie: Tata powiedział,że nie ma ochoty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przyznam szczerze,że ja kupiłam dla Tymka do tej pory 2 rzeczy ( obie w Kappahlu). Mam większość po Robsonie i patrząc po firmach to : Next, Topolino, H&M, Coccodrillo Cytat:
Cytat:
Powodzenia na glukozie ![]() ![]() W kwestii parkietu kurcze to naprawdę słabo,że parkiet i ogrzewanie nie są kompatybilne. Aż dziwne,że Panowie o tym nie wiedzieli. No jasne,że nie ma co wychodzić przed szereg skoro grozi to utratą gwarancji. W sumie to jest chyba dokładnie jak w sytuacji kiedy samemu zaczyna się coś naprawiać w sprzętach (tv etc). Daj koniecznie znać co po tym piątkowym spotkaniu wyniknęło. Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz,że wczoraj też miałam taką sytuacje, zbytni spokój. Jednak w nocy się uaktywnił. Smacznego! Cytat:
![]() Wczoraj byłam w poszukiwaniu prezentu dla TZ. Urodziny lada dzień. Powiem Wam,że miałam wpierw pomysł ,aby wykupić Mu....jazdę autobusem(na placu manewrowym),bo kiedyś się wysypał,że zawsze chciał kierować autobusem. Zaczełam szukać i cena mnie zabiła, w Wawie 499 ![]() ![]()
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Mravka dam znać
![]() Wiesz, mnie to już trochę śmieszy wszystko... Pan rzeczoznawca dzwonił do nad i nieoficjalnie wiemy kto tu winny temu wszystkiemu jest ![]() Pan inwestor "wykręca" się argumentem, że parkiet, który mamy był najdroższy ![]() A mnie nie interesuje co było droższe! miało być położone to, co współfra z ogrzewaniem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Ja się już obudziłam a w zasadzie to obudził mnie bol brzucha ![]() ![]() Wczoraj wszystko poprasowałam a bylo tego sporo bo 3 pralki ![]() Dzisiaj musze jechac do teściowej po moje rolki bo udalo mi sie je sprzedać ![]() ![]() Dzisiejsza noc mnie dobiła bo chyba 4 razy musialam wstać siku czułam jakby mi caly czas na pecherzu siedział ten bąbelek.. No trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny piszecie o termometrach, ja zdecydowałam się ostatnio na MICROLIFE NC150 - nie używałam go jeszcze tylko sprawdzałam wszystkim temp, niby ok, ale sprawdzi się dopiero przy gorączce. Czytałam, że przy bezdotykowych trzeba najpierw posprawdzać go zwykłym rtęciowym i zobaczyć jakie ma ewentualne odchylenia i później tak to obliczać ![]() ![]() Zauważyłam, że wczoraj i w nocy był czas dużej aktywności maluszków? Mój mąż wczoraj oglądał mecz, a dzieci tak kopały, że myślałam, że przez brzuch przejdą ![]() ![]() Wybieracie się do Rossmanna na zakupy? Ja robię listę, bo wiem, że dłuuugo nie będę miała jak wyrwać się na spokojnie na sklepy, więc robię spore zapasy makijażowe. Od piątku -49% ![]()
30.07.2015 - Milenka i Zuzia ![]() ![]() Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-04-23 o 07:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Kasperka trzymam kciuki za ta sprawę z podłoga, wiem, ze wkurza... My tez walczymy o naprawienie balkonów bo niedługo bede u sąsiadów na dole..
![]() Moniska a to widzisz. Ty sie musisz szybciej uwinąć z praca wiec masz większa motywacje ![]() Martulka kciuki za wizytę ![]() ![]() Niespodziewajka 6:30 to juz normalna pora ![]() ![]() ![]() Ambi ja tez mam nadzieje, ze bede zadowolona z tego nexta. Planuje dokupić kilka rzeczy wiec niech mnie nie zawiodą ![]() Mravka ja tez juz facetów odprawilam, kończę jesc śniadanie i siadam do pracy... Wrrr... A co do wycieczki to moje dziecko wyjezdza w maju na całodniowa do Krasiejowa (do juraparku) i jakos dziwnie przeraża mnie ta wizja, ze to tak "daleko" - 70km w jedna strone i trwać bedzie 12h wycieczka... Nigdy tak daleko na tak długo w tak tloczne nie wyjeżdzał bez nas lub rodziny i jakos tak dziwnie.. TŻ powiedział ze sie zapisze z nim jako opiekun :S
#1825 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pociesze Cię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1826 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Swoją drogą powiem Ci,że my też mieliśmy przeboje z podłogą. Panowie niby wymierzyli,pozamawiali. Przyjechały paczki,a my po położeniu zostaliśmy z 2 nieotwartymi opakowaniami( tania nie była). Powiedzieli nam,że możemy zostawić u nich w komisie i MOŻE się sprzeda ![]() Cytat:
Fajne,że udało się sprzedać rolki zawsze to jakaś kasiora wpadnie.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
HEJKA
![]() chyba bedę tworzyc liste co mam a co mi brak:P\\ Bo kiedyś tego nie ogarnę:P może ktoś ma wyprawkowego gotowca ![]() ![]()
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny tu wystawiały kilka razy listy a na pierwszej stronce tez masz linki do list ![]()
![]() |
#1829 |
Wtajemniczenie
|
springtime Poważnie od piątku prawie 50% rabatu na kosmetyki makijażowe?? ska to wiesz
![]() ![]()
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobacze co tam na pierwszej stronce? ![]() A jak twoje zdrówko i samopoczucie? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.