Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-22, 21:30   #1801
beatrix28
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

a tak wogole zastanawiam sie nad ta komoda o ktorej Wam pisalam ze jest w stanie surowym do pomalowania..,facet jeszcze nie wyslal,dodam ze jest na olx nie na allegro wiec rozwazam czy nie kupic gotowej do skrecenia:
-o ile szuflady pomaluje i polakieruje bez problemu toz reszta nmoze byc gorzej po2 wiaze sie to ze szlifowaniem chocby 3-4krotnym a ja cos podupadlam na zdrowiu by sie bawic w decoupage w 6mcu ciazy na meblach i..nie wiem czy zdaze ją wykonczyc. musze sie z tym przespac.
po 3.mam do skonczenia 2 kufry slubne i robie przerwe,potem beda juz tylko kartki i albumy, robie bo lubie, ale sily witalne coraz mniejsze i nie chce sie obciazac wiedzac ze bede potem sama z 2 dzieci,bo mama bedzie tylko 2 tyg maz tez kilka dni wolnego a potem do pracy..
co o tym myslicie? wyzwanie fajne, ale nie wiem czy sobie nie odpuscic..
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 21:34   #1802
roxana_lu
Zakorzenienie

Ja mam bezdotykowy i mam taki zwykły elektroniczny pod pachę ale zastanawiają mnie te termometry w smoczku

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
a tak wogole zastanawiam sie nad ta komoda o ktorej Wam pisalam ze jest w stanie surowym do pomalowania..,facet jeszcze nie wyslal,dodam ze jest na olx nie na allegro wiec rozwazam czy nie kupic gotowej do skrecenia:

-o ile szuflady pomaluje i polakieruje bez problemu toz reszta nmoze byc gorzej po2 wiaze sie to ze szlifowaniem chocby 3-4krotnym a ja cos podupadlam na zdrowiu by sie bawic w decoupage w 6mcu ciazy na meblach i..nie wiem czy zdaze ją wykonczyc. musze sie z tym przespac.

po 3.mam do skonczenia 2 kufry slubne i robie przerwe,potem beda juz tylko kartki i albumy, robie bo lubie, ale sily witalne coraz mniejsze i nie chce sie obciazac wiedzac ze bede potem sama z 2 dzieci,bo mama bedzie tylko 2 tyg maz tez kilka dni wolnego a potem do pracy..

Chyba sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie
Zaczyna brakować Ci sił wiec mierz siły na zamiary
Jest tyle fajnych rzeczy, ze na pewno cos wybierzesz z gotowców a na decoupage przyjdzie jeszcze czas

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:05   #1803
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Mnie też kręgosłup często boli, a najdziwniejsze jest to, że głównie czuję ból pod lewą łopatką

a tak w ogóle, to odebrałam wczoraj wyniki i wszystkie mam dobre I glukoza i tsh (więc to nocne pocenie się po prostu nie ma przyczyny) no i mocz też jest ok (na szczęście białka nie wykryto, więc opuchniętymi nogami też nie muszę się przejmować)

ale mam takie pytanie odnośnie glukozy : ile tego płynu musiałyście wypić? bo wczoraj rozmawiałam z siostrą i dziwiła się, że mi dali tylko taki zwykły jednorazowy kubek do wypicia, bo ona musiała wypić pół litrowy kubek (taki jak do piwa) Tylko to było 3 lata temu i nie wiem czy coś się zmieniło?
Super,że wyniki wyszły dobre. A z tym poceniem to masz tak tylko od kiedy jesteś w ciąży?
co do ilości glukozy to ja miałam taką porcję jak Ty
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mravka ja mam dla Bartka takie pudełko z różnymi pamiątkami, między innymi body i spiochy które miał na sobie jako pierwsze ubranko, jak ostatnio porównałam z obecnymi bodami to się za głowę złapałam jaki on już duży
Majka super ze jesteś zadowolona z wizyty
Ja dziś upolowalam polarek z next za szałowego funta
Nawet nie wiadomo kiedy ten czas tak zlecial,prawda?
Też mam takie pudełko, aż sobie nie jestem w stanie wyobrazić,że kiedyś będzie dorosły i dostanie je
Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Hej! Witam się nareszcie i ja! Ogarnął mnie błogostan i korzystam ile mogę z wolnego, które mam od wczoraj dzisiejszy dzień zleciał mi na nadrabianiu zaległości w zakupach dla maluszka widzę ze temat zakupów kosmetycznych sie przewija. Ja nad swoją lista siedziałam około 3tygodnie i wczoraj juz z ostateczna listą usiadłam przed lapciem i zamówiłam z gemini trochę tego wyszło ale nareszcie mam to z głowy! Uuufff a konto lżejsze o 600zl ale są tam tez rzeczy dla mnie

Widzę ze zaczynacie juz powoli prac ubranka. Ja tez mam zamiar tym bardziej ze przyszły juz mebelki. mąż bedzie jutro składał szafę i komodę żebym mogła juz sobie wszystko układać na miejscu. Ze złożeniem łóżeczka jeszcze poczekamy zeby sie niepotrzebnie nie kurzyło. Jeszcze dokupię tylko kilka dodatków i pokoik bedzie gotowy na tip Top

W ubiegłą środę miałam połówkowe. Są jajeczka i fajfusek, maluszek rośnie pięknie i jest zdrowy jak ryba w 21t5d ważył juz 480g także jest dosc spory

Jutro robię listę rozmiarów ciuszków które juz kupiłam bo robiłam to bardzo chaotycznie brałam wszystko na oko i to co mi sie podobało. No wiec zrobię tą listę, zobaczę czego brakuje i ciuszki bede miała juz z głowy
oo fajnie,że Synek rośnie! Ładna waga, moj w sumie nawet cięższy był w podobnym czasie Będą chłopy jak dęby!
Heh no zwolnienie to jest to. Choć nie wiem,czy u Ciebie też tak będzie,ale mi się wydawało,że tyyyyyle rzeczy ogarne,a w praktyce. Jakoś te dni przelatują przez palce i nagle już trzeba iść po Pierworodnego do Przedszkola. Myślalam,ze tyle dla siebie zrobie
Teraz fajnie,bo się zaczyna normalna pogoda, będzie można jakaś książke na ławce w słońcu poczytać itp.
Gemini to fajna apteka,ale tez tam zawsze popłynę. Jednak ceny i tak są konkurencyjne i często fajne promocje.
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie termometry bezdotykowe polecacie ??
Chcę kupić taki do pupci i bezdotykowy właśnie, ale nie wiem jaki
Wiesz co ja mam taki http://www.ceneo.pl/647229 i korzystamy od kiedy się Rob urodził. Jestem zadowolona

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Właśnie wyciagnełam z piekarnika babeczki z truskawkami .
Widzę,że chyba wszyscy śpią Coś nie mogę trafić jak najwięcej gadulicie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-22, 22:40   #1804
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Wróciłam...
Miałam dowcipne badanie ze względu na ból po stosunkach o którym pisałam w K.... Jest wszystko ok. Szyjka długa , zamknięta. Dostałam dodatkowo magnes+B6 do jedzenia i witaminki mam co dzień brać. Ponoć przejdzie.

Cyliz tego co piszesz rozumiem że jest alantan krem i alantan maść tak? Więc kupić mam alantan krem...

A krem z filtrem po co ci? Chcesz używać od razu? Przecież dzidziusia nie można i tak na słońce wystawiać po to jest też budka w gondoli z filtrem i parasol na słońce z filtrem... Chyba każda marka wózków ma to już... A filtry są dosyć ciężkie na skórze i za długo ich trzymać na buzi nie wolno, zwlaszcza u niemowlaka... Jak już to poleciłabym coś z apteki...
Gratuluję udanej wizyty.
Tak jest krem i maść
Co do kremu z filtrem. Owszem nie będę wystawiała Maleństwa na słońce, ale właśnie czytałam, że mimo wszystko powinno się zabezpieczać filtrem. Ach już sama nie wiem. Kupić nie kupić....
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
przekaż Tz że ma być tak jak mówi ciężarna bo jak ciężarna mówi a ktoś robi inaczej to ona wtedy płacze
Na mojego TZ to działa a jak robi nie po mojej myśli to serio mam zaraz takie nerwy nie wiem skąd i od razu w płacz jak małe dziecko... Nie umiem się kontrolować
U mnie wszyscy mówią, żeby nie denerwować ciężarnej bo go myszy zjedzą.
A teraz idę spać. Dobranoc

Edytowane przez Mirabelka_90
Czas edycji: 2015-04-22 o 22:43
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 02:33   #1805
mms_22
Zakorzenienie

mrawka w sumie nie przypominam sobie, zebym sie w nocy tak pocila przed ciaza... tzn tetaz tez nie zdarza sie to codziennie, bo np dzisiaj sie obudzilam i jest ok

No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu no wiec siedze na wizazu, zeby zmeczyc oczy ach ten nasz Igorek... cos czuje ze da nam popalic nocami :p

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

mrawka w sumie nie przypominam sobie, zebym sie w nocy tak pocila przed ciaza... tzn tetaz tez nie zdarza sie to codziennie, bo np dzisiaj sie obudzilam i jest ok

No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu no wiec siedze na wizazu, zeby zmeczyc oczy ach ten nasz Igorek... cos czuje ze da nam popalic nocami :p

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 04:17   #1806
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu : no wiec siedze na wizazu, zeby zmeczyc oczy ach ten nasz Igorek... cos czuje ze da nam popalic nocami

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ----------

No wlasnie... wstalam przed 3 do toalety i teraz zasnac nie moge... tzn juz prawie zasypialam, ale Igus postanowil sie obudzic i dac mi kilka solidnych kopniakow i wytracil mnie ze snu : no wiec siedze na wizazu, zeby zmeczyc oczy ach ten nasz Igorek... cos czuje ze da nam popalic nocami
To ciekawa jestem z czego teraz sie bierze u Ciebie to pocenie...Najwazniejsze jednak,ze winowajca nie jest tarczyca!
Lacze sie w bolu...mnie obudzil katar i bol gardla. Matko nie moge byc znowu chora ;((((
To chlopaki powinni sobie rece podac,bo ja tez cos czuje,ze Tymek nas nie oszczedzi. Ogolnie Igus czesto jest aktywny?

No to jeszcze brzuch mnie zaczal bolec do kompletu...co za

---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ----------

Roksana po cichu licze,ze Ty juz nie spisz ;-).
To bedzie cieeezki dzien
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-04-23, 04:48   #1807
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry. ja też już nie śpię. Oj codziennie to samo. budzę się o 3 i do 5-6 leże i zasnąć nie mogę.... no nic. Pooglądam ciuszki
A mam pytanie gdzie kupujecie półśpiochy, pajacyki i śpioszki?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 05:11   #1808
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Juuuuhuu! Melduje sie i ja wstałam teraz, siku mnie pogoniło do łazienki... A bym jeszcze chwile pospala kurczaki no!
Jeszcze troche poleze i wstanę odprawić mężczyzn z domu a potem mam ambitny plan pisac prace bo zas tydzien ciszy było. Nie obronie sie w lipcu, nie ma szans ! jeszcze nigdy takiego lenia nie miałam jak teraz... A w sumie gorzej - teraz nie chce i nie robie
Ej dobraaaaaaaa ja tez cos przeziębiona jestem - zaczęłam kichać i smarkac tylko tego teraz pragnę :/

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. ja też już nie śpię. Oj codziennie to samo. budzę się o 3 i do 5-6 leże i zasnąć nie mogę.... no nic. Pooglądam ciuszki

Śpioszków mam 2 pary z internetu (Allegro) bo zwyczajnie mi sie żadne nie podobają, zreszta przy juniorze sprawdziła sie bardziej opcja body + polspiochy lub body + gererki czy cos takiego + skarpetki polspiochy śliczne mozna kupic czy to w H&M czy to w smyku, poszperaj a parace to juz wszędzie ... Smyk, f&f (Tesco), next ( ).

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 05:22   #1809
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Juuuuhuu! Melduje sie i ja wstałam teraz, siku mnie pogoniło do łazienki... A bym jeszcze chwile pospala kurczaki no!
Jeszcze troche poleze i wstanę odprawić mężczyzn z domu a potem mam ambitny plan pisac prace bo zas tydzien ciszy było. Nie obronie sie w lipcu, nie ma szans ! jeszcze nigdy takiego lenia nie miałam jak teraz... A w sumie gorzej - teraz nie chce i nie robie
Ej dobraaaaaaaa ja tez cos przeziębiona jestem - zaczęłam kichać i smarkac tylko tego teraz pragnę :/

---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Śpioszków mam 2 pary z internetu (Allegro) bo zwyczajnie mi sie żadne nie podobają, zreszta przy juniorze sprawdziła sie bardziej opcja body + polspiochy lub body + gererki czy cos takiego + skarpetki polspiochy śliczne mozna kupic czy to w H&M czy to w smyku, poszperaj a parace to juz wszędzie ... Smyk, f&f (Tesco), next ( ).
Oj to niedobrze jak choróbsko łapie. Obronisz się spokojnie chociaż ja teraz sobie nie wyobrażam, że miałabym zająć się pisaniem jakiejś pracy. No leń po prostu.
No właśnie mi też tak średnio się podobają... Hmm a może któraś ma sprawdzonego sprzedawce na allegro?
Stary 2015-04-23, 05:28   #1810
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to niedobrze jak choróbsko łapie. Obronisz się spokojnie chociaż ja teraz sobie nie wyobrażam, że miałabym zająć się pisaniem jakiejś pracy. No leń po prostu.
No właśnie mi też tak średnio się podobają... Hmm a może któraś ma sprawdzonego sprzedawce na allegro?

Wpisz sobie w Allegro śpiochy Pinokio moze sa ciut droższe (takie zwykle kosztują w granicach 14zl na all a te ok 22-28/szt w zależności od aukcji) ale jakos pierwsza klasa my mamy te:
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5226490152

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 05:42   #1811
beatrix28
Zadomowienie

mirabelka tez sie obudzilam o 5tej i zasnac nie moglam..
roxana,dokladnie,nie ma sie co przeciazac...
a co do prania i ukladania na razie nie mam gdzie tego trzymac
co kupie to do foliowki i odkladam ..i tak sie wlasnie skapnelam ze tych najmniejszych rzeczy mam najmniej i nie wiem czy nie za malo wlasnie...
mms22 i jak tam z wyprawką?
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 05:53   #1812
kasperka
Zakorzenienie

Melduję się i ja
Nie śpię już od 5
Kiedy ja się w końcu wyśpię?! Bo przecież nie po porodzie

Mravka jeśli chodzi o parkiet to musieliśmy odczekać drugiego rzeczoznawcę, który zajmował się "badaniem" instalacji ogrzewania podłogowego...Okazało się, że nie sam parkiet (deski) są nieodpowiednie, ale i ogrzewanie nie współgra
Jeśli zaczęlibyśmy już wcześniej cały remont bez odczekania na ocenę pisemną sytuacji przez rzeczoznawcę, bylibyśmy sami "winni" w razie jakiś późniejszych komplikacji...A skoro architekt tak zadecydował to niech on ponosi konsekwekcje-od tego jest na szczęście gwarancja...
W piątek mamy spotkanie u nas z inwestorem, architektem, szefem firmy, która kładła parkiet i rzeczoznawcą...
Wszyscy Ci Panowie mieli wspólne spotkanie ze swoimi adwokatami już w tamtym tyg.i mają nam dać odp.jaką decyzję podjęli...

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Zbieram się do lekarza ...
Dziś muszę wypić tą słodką miksturę, którą tak wszystkie "chwalicie"

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-04-23 o 05:54 Powód: Blad
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:07   #1813
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam w planach przemalować łóżeczko młodego bo teraz jest niebieski i chyba dąb palony bo jest ciemne. A chciałam coś kremowego może różowy pastelowy i sosna.
Na pewno w lipcu to będę robić bo teraz to czasu za bardzo nie mam. Trzeba kolor zdjąć wyszlifować no trochę pracy przy tym będzie. Choć jak nie będę miała siły to mąż mi pomoże, chyba że nie będzie go.

Roxana ja pisze codziennie po troszkę, choć po tygodniu napisałam 11 stron to szału nie ma. Ale do 20 maja trzeba oddać bo chciałabym w czerwcu się bronić we wrześniu wolę cieszyć się dziećmi niż uczyć.

Tośka od godziny szaleje aż miło, młody juz do mojego łóżka przyszedł i śpi dalej. Zgrali się czasowo bo codziennie rano o tej samej porze wstają.
Zauważyłam, że ostatnio lepiej sypiam. Nie wstaje do ubikacji w nocy i nie budzę się co chwilę. Coś czuję że to dlatego bo sama śpię.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:14   #1814
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie :-* ja wczoraj jakos bezsilna sie czulam i prawie caly dzien przelezalam czyt.przespalam ;-) w nocy kruszyna tak sie wiercila ze spac nie dala tylko do wc ganialam...
Kasperka powodzenia w bojach z glukoza, ja dziw po poludniu mam wizyte wiec malenstwo z rana dostalo reprymende od tatusia wiec i tym razem moze sie poslucha ;-) dzis pogoda ladna mam nadzieje ze kolejek nie bedzie u lekarza to moze uda sie jeszcze skoczyc na jakies zakupy... Oby... Bo jakos mi tak dziwnie na odwyku ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:20   #1815
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witajcie :-* ja wczoraj jakos bezsilna sie czulam i prawie caly dzien przelezalam czyt.przespalam ;-) w nocy kruszyna tak sie wiercila ze spac nie dala tylko do wc ganialam...
Kasperka powodzenia w bojach z glukoza, ja dziw po poludniu mam wizyte wiec malenstwo z rana dostalo reprymende od tatusia wiec i tym razem moze sie poslucha ;-) dzis pogoda ladna mam nadzieje ze kolejek nie bedzie u lekarza to moze uda sie jeszcze skoczyc na jakies zakupy... Oby... Bo jakos mi tak dziwnie na odwyku ;-)
i trzymam kciuki za Twoją wizytę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 06:26   #1816
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Hej . Młody mi wstał o 06.30 więc od rana chodze zła jak osa .
Muszę się jakoś ogarnać bo cały dzień będę miała taki do

Wczoraj Zuzia mało kopała , od południa miałam wrażenie że w ogóle jej nie czuje ale na szczęście dziś od rana już szaleje

Idę robić śniadanie ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 06:38   #1817
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Dziękujemy wizażówym ciociom za życzenia dla Boryska

Mravkasuper ciuszkia jeśli rampersy są w gwiazdki dla Tymka, to już w ogole moj typ

roxana też super ciuszki dla malutkiej: little sister i moim zdaniem z firmy next będziesz zadowolona ja jestem bardzo choć fakt nawet nie wiem ile kosztują w sklepie np bodziaki - może lepiej

beatrix też podobno tyje tylko w brzuchu.. niby nogi ok ale czuję się jakbym była słoniem.. nie wiem czy to zatrzymanie wody czy jak?? wstaje rano to czuję,że są ok ale jak wracam z miasta to kołki się robią

Mirabelka ja używałam z apteki kremu ziajka, który można było używać od pierwszych dni.. oczywiscie i tak był ukrywany przed słoncem ale moim zdaniem i tak trzeba trochę posmarować buźkę..tyle się teraz mówi o tym aby nawet dorośli ciągle się smarowali. W sumie można teź smaorwać buzię kremem bambino też ma factor ale 8, ziajka już na większe słonce 30

vea uchwyty w gwiazdki fajne.. ale cena już mniej mi się podoba- 6 szt 170 zł i nawet bym kupiła ale ja potrzebuję 8 a są sprzedawane tylko w paczce.. musze posuzkać czy nie sprzedają gdzieś oddzielnie
Stary 2015-04-23, 06:51   #1818
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
i trzymam kciuki za Twoją wizytę
Dzięki :-* oby wszystko poszło jak należy i u mnie i u Ciebie ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:07   #1819
Mravka
Zadomowienie

Dobra śniadanie zjadłam, chłopaków odprawiłam.
Dziś Robson jedzie na pierwszą w życiu wycieczkę z przedszkola do...Biblioteki. Był tak zaaferowany, koniecznie chciał ubrać nowe rzeczy(wczoraj na szybko prałam jeszcze). Poza tym pierwsze pytanie po przebudzeniu "Mamusiu, a są babeczki?"
A najlepsze był dialog:
Ja: zapytaj tatusia może też będzie miał ochotę na babeczki
Robson:Tatusiu zjadłbyś babeczki?
TZ: bardzo chętnie!
Robson do mnie: Tata powiedział,że nie ma ochoty : hahaha:

Cytat:
hehe no to coś czuje,że szybko się nie wyśpimy. Plus taki,że teraz szybko się robi jasno. Powiem szczerze,że gdyby nie to,że chłodno nad ranem to miałam ochotę wyjść na spacer
Przyznam szczerze,że ja kupiłam dla Tymka do tej pory 2 rzeczy ( obie w Kappahlu). Mam większość po Robsonie i patrząc po firmach to : Next, Topolino, H&M, Coccodrillo

Cytat:
Wpisz sobie w Allegro śpiochy Pinokio moze sa ciut droższe (takie zwykle kosztują w granicach 14zl na all a te ok 22-28/szt w zależności od aukcji) ale jakos pierwsza klasa my mamy te:
http://allegro.pl/showItem2.php?item=5226490152
racja! Pinokio ma bardzo fajne ubranka. Jeszcze jest taka firma Ewa Klucze, przyznam,że też się kiedyś "połasiłam"bo super miekkie były. Tyle tylko,że z każdym praniem wyglądały gorzej ;/

Cytat:
Melduję się i ja
Nie śpię już od 5

Mravka jeśli chodzi o parkiet to musieliśmy odczekać drugiego rzeczoznawcę, który zajmował się "badaniem" instalacji ogrzewania podłogowego...Okazało się, że nie sam parkiet (deski) są nieodpowiednie, ale i ogrzewanie nie współgra
Jeśli zaczęlibyśmy już wcześniej cały remont bez odczekania na ocenę pisemną sytuacji przez rzeczoznawcę, bylibyśmy sami "winni" w razie jakiś późniejszych komplikacji...A skoro architekt tak zadecydował to niech on ponosi konsekwekcje-od tego jest na szczęście gwarancja...
W piątek mamy spotkanie u nas z inwestorem, architektem, szefem firmy, która kładła parkiet i rzeczoznawcą...
Wszyscy Ci Panowie mieli wspólne spotkanie ze swoimi adwokatami już w tamtym tyg.i mają nam dać odp.jaką decyzję podjęli...

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Zbieram się do lekarza ...
nastepny ranny ptaszek!
Powodzenia na glukozie potem przez tydzień pewnie nie spojrzysz na słodkie
W kwestii parkietu kurcze to naprawdę słabo,że parkiet i ogrzewanie nie są kompatybilne. Aż dziwne,że Panowie o tym nie wiedzieli. No jasne,że nie ma co wychodzić przed szereg skoro grozi to utratą gwarancji. W sumie to jest chyba dokładnie jak w sytuacji kiedy samemu zaczyna się coś naprawiać w sprzętach (tv etc).
Daj koniecznie znać co po tym piątkowym spotkaniu wyniknęło.

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Hej . Młody mi wstał o 06.30 więc od rana chodze zła jak osa .
Muszę się jakoś ogarnać bo cały dzień będę miała taki do

Wczoraj Zuzia mało kopała , od południa miałam wrażenie że w ogóle jej nie czuje ale na szczęście dziś od rana już szaleje

Idę robić śniadanie ..
Uuu, a o której Mały zawsze wstaje?
A wiesz,że wczoraj też miałam taką sytuacje, zbytni spokój. Jednak w nocy się uaktywnił.
Smacznego!

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Dziękujemy wizażówym ciociom za życzenia dla Boryska

Mravkasuper ciuszkia jeśli rampersy są w gwiazdki dla Tymka, to już w ogole moj typ

roxana też super ciuszki dla malutkiej: little sister i moim zdaniem z firmy next będziesz zadowolona ja jestem bardzo choć fakt nawet nie wiem ile kosztują w sklepie np bodziaki - może lepiej

beatrix też podobno tyje tylko w brzuchu.. niby nogi ok ale czuję się jakbym była słoniem.. nie wiem czy to zatrzymanie wody czy jak?? wstaje rano to czuję,że są ok ale jak wracam z miasta to kołki się robią

Mirabelka ja używałam z apteki kremu ziajka, który można było używać od pierwszych dni.. oczywiscie i tak był ukrywany przed słoncem ale moim zdaniem i tak trzeba trochę posmarować buźkę..tyle się teraz mówi o tym aby nawet dorośli ciągle się smarowali. W sumie można teź smaorwać buzię kremem bambino też ma factor ale 8, ziajka już na większe słonce 30

vea uchwyty w gwiazdki fajne.. ale cena już mniej mi się podoba- 6 szt 170 zł i nawet bym kupiła ale ja potrzebuję 8 a są sprzedawane tylko w paczce.. musze posuzkać czy nie sprzedają gdzieś oddzielnie
siii gwiazdki błękitne Potem zrobię zdjęcie,bo mi tel padł.

Wczoraj byłam w poszukiwaniu prezentu dla TZ. Urodziny lada dzień. Powiem Wam,że miałam wpierw pomysł ,aby wykupić Mu....jazdę autobusem(na placu manewrowym),bo kiedyś się wysypał,że zawsze chciał kierować autobusem. Zaczełam szukać i cena mnie zabiła, w Wawie 499. Skończyło się na etui do tel, Lindorach i dziś wybieram się po Perfumy. Mam nadzieję,że będzie zadowolony!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-23, 07:10   #1820
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Uuu, a o której Mały zawsze wstaje?
A wiesz,że wczoraj też miałam taką sytuacje, zbytni spokój. Jednak w nocy się uaktywnił.
Smacznego!
Zazwyczaj o 07.30 czasem o 8 , ale ja do godziny 7 jestem nieprzytomna i nie ma szans zebym sie z łóżka wygrzebała

Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:14   #1821
kasperka
Zakorzenienie

Mravka dam znać
Wiesz, mnie to już trochę śmieszy wszystko...
Pan rzeczoznawca dzwonił do nad i nieoficjalnie wiemy kto tu winny temu wszystkiemu jest
Pan inwestor "wykręca" się argumentem, że parkiet, który mamy był najdroższy
A mnie nie interesuje co było droższe! miało być położone to, co współfra z ogrzewaniem...
Stary 2015-04-23, 07:16   #1822
asienka_182
Rozeznanie

Hej kobietki
Ja się już obudziłam a w zasadzie to obudził mnie bol brzucha tak jakos dziwnie mnie boli i to cały... Niby sie obróciłam na lewy bok i jakby troche minelo ale nie wiem od czego to... I zaczynam się denerwować
Wczoraj wszystko poprasowałam a bylo tego sporo bo 3 pralki
Dzisiaj musze jechac do teściowej po moje rolki bo udalo mi sie je sprzedać
Dzisiejsza noc mnie dobiła bo chyba 4 razy musialam wstać siku czułam jakby mi caly czas na pecherzu siedział ten bąbelek.. No trudno
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:17   #1823
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze Ci odradzam, jeżeli czujesz że nie dasz rady. @ tygodnie temu przemalowałam kołyskę i momentami chciało mi się płakać, bo myślałam, że nie skończę Trzeba jednak mieć sporo sił, żeby zeszlifować stary lakier i to mnie najbardziej męczyło, w dodatku mega bolały mnie plecy, bo jednak trzeba się przy tym nagimnastykować. Kupiłam też dość drogą farbę, a raczej wosk, żeby sobie i dzieciom nie szkodzić, a później stwierdziłam, że w tej samej cenie albo odrobinę drożej i miałabym od razu białą... Także poważnie się zastanów czy chcesz się w to bawić

Cytat:
Melduję się i ja
Nie śpię już od 5

[/COLOR]Zbieram się do lekarza ...
Powodzenia na wizycie i z glukozą. Ja się jej baaardzo obawiam, bo ja słodkiego nie lubię Ok 10 maja na szczęscie mam dopiero to badanie.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja mam w planach przemalować łóżeczko młodego bo teraz jest niebieski i chyba dąb palony bo jest ciemne. A chciałam coś kremowego może różowy pastelowy i sosna.
Na pewno w lipcu to będę robić bo teraz to czasu za bardzo nie mam. Trzeba kolor zdjąć wyszlifować no trochę pracy przy tym będzie. Choć jak nie będę miała siły to mąż mi pomoże, chyba że nie będzie go.

Roxana ja pisze codziennie po troszkę, choć po tygodniu napisałam 11 stron to szału nie ma. Ale do 20 maja trzeba oddać bo chciałabym w czerwcu się bronić we wrześniu wolę cieszyć się dziećmi niż uczyć.

Tośka od godziny szaleje aż miło, młody juz do mojego łóżka przyszedł i śpi dalej. Zgrali się czasowo bo codziennie rano o tej samej porze wstają.
Zauważyłam, że ostatnio lepiej sypiam. Nie wstaje do ubikacji w nocy i nie budzę się co chwilę. Coś czuję że to dlatego bo sama śpię.
Tobie również polecam się zastanowić nad malowaniem, bo w lipcu to ja sobie nawet nie wyobrażam manewrowania ze szlifierką i wałkiem Chyba, że mąż Ci pomoże to ewentualnie tak, a jak nie to lepiej zabierz się do tego wcześniej

Cytat:
Powodzenia na wziycie

Dziewczyny piszecie o termometrach, ja zdecydowałam się ostatnio na MICROLIFE NC150 - nie używałam go jeszcze tylko sprawdzałam wszystkim temp, niby ok, ale sprawdzi się dopiero przy gorączce. Czytałam, że przy bezdotykowych trzeba najpierw posprawdzać go zwykłym rtęciowym i zobaczyć jakie ma ewentualne odchylenia i później tak to obliczać Na szczęście mam rtęciowy jeszcze to kiedyś sprawdzę

Zauważyłam, że wczoraj i w nocy był czas dużej aktywności maluszków? Mój mąż wczoraj oglądał mecz, a dzieci tak kopały, że myślałam, że przez brzuch przejdą Ja nie wiem czy tak im się nie podobało, czy wręcz przeciwnie i będą chłopczyce?

Wybieracie się do Rossmanna na zakupy? Ja robię listę, bo wiem, że dłuuugo nie będę miała jak wyrwać się na spokojnie na sklepy, więc robię spore zapasy makijażowe. Od piątku -49%

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2015-04-23 o 07:20
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:18   #1824
roxana_lu
Zakorzenienie

Kasperka trzymam kciuki za ta sprawę z podłoga, wiem, ze wkurza... My tez walczymy o naprawienie balkonów bo niedługo bede u sąsiadów na dole..

Moniska a to widzisz. Ty sie musisz szybciej uwinąć z praca wiec masz większa motywacje ja mam chyba czas do konca czerwca oddać wiec ciagle mysle "mam czas!" ... Masaaaaakraaaa !

Martulka kciuki za wizytę !! Czekamy na wiesci

Niespodziewajka 6:30 to juz normalna pora przyzwyczajaj sie bo za niedługo to bedzie całkiem normalne, ze bedziesz wstawać o 6... Po 3/4 pobudkach w nocy ja juz sie przestawiłam, 6.00 to juz całkiem normalna pora

Ambi ja tez mam nadzieje, ze bede zadowolona z tego nexta. Planuje dokupić kilka rzeczy wiec niech mnie nie zawiodą

Mravka ja tez juz facetów odprawilam, kończę jesc śniadanie i siadam do pracy... Wrrr... A co do wycieczki to moje dziecko wyjezdza w maju na całodniowa do Krasiejowa (do juraparku) i jakos dziwnie przeraża mnie ta wizja, ze to tak "daleko" - 70km w jedna strone i trwać bedzie 12h wycieczka... Nigdy tak daleko na tak długo w tak tloczne nie wyjeżdzał bez nas lub rodziny i jakos tak dziwnie.. TŻ powiedział ze sie zapisze z nim jako opiekun :S

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 07:21   #1825
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazwyczaj o 07.30 czasem o 8 , ale ja do godziny 7 jestem nieprzytomna i nie ma szans zebym sie z łóżka wygrzebała

pociesze Cię mój od 3 dni wstawał o 5 40 dziś dał mamusi pospać bo o 6 30 Lepiej Tobie się zrobiło?
Stary 2015-04-23, 07:25   #1826
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

No to rozumiem Twoje wkurzenie poranne. A wstał i zajął się sobą,czy oczekiwał aktywności od Ciebie?

Cytat:
Mravka dam znać
Wiesz, mnie to już trochę śmieszy wszystko...
Pan rzeczoznawca dzwonił do nad i nieoficjalnie wiemy kto tu winny temu wszystkiemu jest
Pan inwestor "wykręca" się argumentem, że parkiet, który mamy był najdroższy
A mnie nie interesuje co było droższe! miało być położone to, co współfra z ogrzewaniem...
Teraz to takie przepychanki będą. Echh wychodzi szydło z worka jakie podejście mają niektórzy;/. Szkoda,że to wszystko Waszym kosztem(nerwów i czasu oczekiwania). A argument Inwestora to w ogóle jakiś od czapy . Oni są od tego,aby to grało ze sobą.
Swoją drogą powiem Ci,że my też mieliśmy przeboje z podłogą. Panowie niby wymierzyli,pozamawiali. Przyjechały paczki,a my po położeniu zostaliśmy z 2 nieotwartymi opakowaniami( tania nie była). Powiedzieli nam,że możemy zostawić u nich w komisie i MOŻE się sprzeda . Ogólnie o co kaman, po co ten pomiar w takim razie. Mąż się wkurzył i wysmarował im maila, stwierdził,że jak nas spławią to sam zadzwoni do producenta w Szwecji i rozmowa z pewnością zakończy się inaczej. Okazało się jednak,że po interwencji odzyskaliśmy kasę.
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Ja się już obudziłam a w zasadzie to obudził mnie bol brzucha tak jakos dziwnie mnie boli i to cały... Niby sie obróciłam na lewy bok i jakby troche minelo ale nie wiem od czego to... I zaczynam się denerwować
Wczoraj wszystko poprasowałam a bylo tego sporo bo 3 pralki
Dzisiaj musze jechac do teściowej po moje rolki bo udalo mi sie je sprzedać
Dzisiejsza noc mnie dobiła bo chyba 4 razy musialam wstać siku czułam jakby mi caly czas na pecherzu siedział ten bąbelek.. No trudno
Łącze się w bólu,bo dziś też mam jakieś takie dziwne boleści całobrzuchowe. Może nadto poszalałaś wczoraj z obowiązkami? Ja chyba za dużo chodziłam/nosiłam coś mi się tak wydaje.
Fajne,że udało się sprzedać rolki zawsze to jakaś kasiora wpadnie.
Stary 2015-04-23, 07:26   #1827
Anev0
Zakorzenienie

HEJKA

chyba bedę tworzyc liste co mam a co mi brak:P\\
Bo kiedyś tego nie ogarnę:P

może ktoś ma wyprawkowego gotowca? i podrzuci

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 07:27   #1828
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
HEJKA

chyba bedę tworzyc liste co mam a co mi brak:P\\
Bo kiedyś tego nie ogarnę:P

może ktoś ma wyprawkowego gotowca? i podrzuci

Dziewczyny tu wystawiały kilka razy listy a na pierwszej stronce tez masz linki do list

Synuś i Córcia
Stary 2015-04-23, 07:28   #1829
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

springtime Poważnie od piątku prawie 50% rabatu na kosmetyki makijażowe?? ska to wiesz a ja specjalnie u kumpeli zamówiłam tusz do rzęs w drogerii Natura z rabatem 40% a cena regularna tam wyższa niż w rossmanie.Także wyjdę jak zabłocki na mydle.. bo do rossmanna tak blisko a specjalnie kumpele prosiłam o zakupy w naturze
Stary 2015-04-23, 07:35   #1830
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny tu wystawiały kilka razy listy a na pierwszej stronce tez masz linki do list
Pamiętam ale wyszukiwanie na wizażu nie jest moja mocną stroną

zobacze co tam na pierwszej stronce?
A jak twoje zdrówko i samopoczucie?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości