|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
Czyli wlewy są wtedy jak test cytotoksyczny wyjdzie zly i tylko od dawcy?Rozumiem,czyli jak nam wyszedl dobrze,to powinniśmy mieć ewentualnie szczepienia,tylko czemu Dr P powiedział żeby tego nie robić i zeby zostawić?W natloku tych wszystkich mysli na wizycie nie zapytalam o to...Zapytam na nastepnej,bo nie daje mi to spokoju.Co do staran po zabiegu to 6 miesięcy to strasznie dlugo dla mnie 😞Dr P mowil,mi,ze dwa cykle przerwy miedzy naturalnymi,pewnie nie liczyl,ze naturalnie sie uda,a do in vitro to trzy,moze mi kazal krócej,bo nie mialam,tak,mocno zdartego endometrium,lekarka mi lekko zrobila,bo juz duzi wyszlo sami,Dr P mowil,ze zrobila lekko,i,nie jest zdarte do zera,jak czesto maja.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Kamila co do tego co dr P nieraz mowi ze ktos ma małe szanse i ze często te osoby nagle zachodzą w ciąże to na mojej ostatniej wizycie u niego jak powiedziałam mu ze poroniłam i ze była ciąża mnoga jedna w macicy a druga w jajowodzie i ze straciłam drugi jajowod to odpowiedział mi tak " no to mamy czysta sprawę, pozbyłas sie jajowodów to teraz albo in vitro albo adopcja, no chyba ze ci jajowody odrosną bo juz rożne cuda widziałem u moich pacjentek i juz mnie nic nie zdziwi" takze wychodzi na to ze wielu pacjentkom nie dawał szans albo marne szanse albo cos pod względem medycznym było nie możliwie a natura chciała inaczej i stało sie możliwe. Takze głowa do góry nie wgłębiaj sie tak w te wszystkie szczegóły nie rozmyślaj tyle wiem ze to cieżko ale co ma byc to bedzie. Musisz wierzyć w to ze jednak sie powiedzie i jakos sie zrelaksować odstresować ja doskonale wiem ze to jest baaaaardzo ciężkie bo w ciagu roku trzy razy poroniłam i straciłam dwa jajowody ale trzeba mocno wierzyć w to ze jeszcze bedzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kamila, była tutaj kiedyś rozmowa o szczepieniach, wlewach... To wszystko to ciężka sprawa, co lekarz to inna opinia na ten temat. Wielu z nich tego w ogóle nie uwzględnia, wręcz twierdzą, ze to bzdura. Tak jak tutaj dziewczyny pisały, to również bardzo różne są przypadki w rzeczywistości. Jednym to pomogło, innym nie.
23.10.2013 Aniołek 23.10.2014 Aniołek 17.10.2015 Aniołek Listopad 2016 Syn <3 Wrzesień 2018 Syn <3 15.08.2019 Aniołek Edytowane przez malinowa1986 Czas edycji: 2015-11-06 o 21:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja już od ponad godziny nie śpię... mała już szaleje
![]() Ja wierzę całym sercem w Pana Dr i nie ma ludzi nieomylnych. On też nie jest chodzącym rentgenem żeby prześwietlić każdą z nas i mieć jak na dłoni co jest przeszkodą w tym żeby zostać mamą, ale jak widać jest bardzo dobry w tym co robi i wielu naprawdę bardzo wielu dziewczynom już pomógł a kolejne przyszłe szczęśliwe mamusie siedzą u niego nadal w kolejkach na wizytę czy to na monitoring. Ja mu zaufałam całkowicie i nie doszukiwałam się dlaczego tak a nie inaczej postanowił żeby zrobić, dlaczego mi tego czy innego badania nie zlecił a inne dziewczyny je miały... Wg mnie dużą rolę odgrywa psychika i może też ten moment w którym mówi że komórki są złej jakości, są małe szanse na dziecko może akurat wtedy dochodzi do odblokowania i się udaje... Ja byłam w pewnym momencie całkowicie zrezygnowana, nie chciałam już jeździć na wizyty... ale informacja że żona kuzyna która też się dość długo u Pana Dr leczyła i jest w 3 miesiącu ciąży dodała mi ogromniej wiary i energii że i nam się uda... i pchałam wszystko do przodu, mimo że były chwile zwątpienia (dobrze o tym wie Beatka) i kiedy już byłam nastawiona całkowicie na in vitro- miałam umówiona już wizytę kwalifikacyjną w Macierzyństwie, listę badań które musimy zrobić razem z męże i podeszłam do tego 3 iui żeby tylko mieć udokumentowane to podejście i mieć te 2 lata leczenia akurat wtedy się udało w co długo nie wierzyłam dopiero jak Mała zaczęła kopać uwierzyłam w 100% że jestem w ciąży. Wzięło mnie tak z samego rana na pisanie... ![]() Wierzę że się uda tym dziewczyną które walczą i nie ma co się poddawać!!! Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-11-07 o 04:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Magda to musi być cudowne uczucie, czuć ruchy małej
![]() Ja również wierze w doktora. Wydaje mi się, że dla niego pomaganie nam, to na pewno coś więcej niz tylko praca. Nie spotkałam się dotychczas z człowiekiem, który by tak wiele serca wkładał w to co robi ![]() ![]() Ps. Czy któraś z Was bierze potas i magnez? Co bierzecie dokladnie?
![]() |
#1812 |
Rozeznanie
|
Ja od samego początku biorę AsmagFORTE 3x2 tabl. Potasu nie biorę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny chciałam się pochwalić , mój synus jest juz ze mną ,jest śliczny i zdrowy , trzy mam za was kciuki i walczcie dalej, myślami jestem z wami, bo wiem co przezywacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie,,cieszymy sie i gratulujemy,nich rosnie zdrowo!
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-07 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Ja biorę Asmag 3x1 potasu też nie biorę
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
dziewczyny to w ciazy jeszcze dodatkowo powinno sie brac magnez ? to pregna plus nie wystarczy + folik /? Dziewczyny tu tez pisały ze od 4 miesiaca zaczynaja tez dodatkowo brac Pregne DHA
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Ja dużo wcześniej zaczęłam brać pregnę plus, to był 3 miesiąc, foliku nie brałam, natomiast pregna plus, pregna dha, AsmagFORTE i femisept uro to mój zestaw od samego praktycznie początku ciąży. Magnez jest potrzebny żeby zapobiec skurczom... ja biorę 3x2 tabl. Lula też z tego co pamiętam tak chyba bierze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Raczkowanie
|
beta < 1.20 .....
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 |
Konto usunięte
|
Alutka wiem ze to bardzo przykre, ale musimy być cierpliwie coraz bardziej, bo co miesiąc przychodzi nam się zderzac z tą okropną rzeczywistością . Przyjdzie taki dzień, w którym zobaczymy pozytywny wynik, ja w to wierzę
![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-11-07 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=gingerbre;53377403]Myślałam, że mam w normie, ale wyszło na to, że nie mieszcze się w normach dla kobiet w ciąży. Też dostałam ten na recepte, bardzo nie lubię tych leków na receptę
![]() Potas mam 3,98 i nie wiem jaka jest norma w ciązy, ale lekarz mi przepisal potas. Dziewczyny czy ktoras z Was miala biegunkę na poczatku ciazy? Mnie dopadla biegunka nie czesto ale 2 razy dziennie. Co najlepiej pic co jesc zeby pozbyc sie tego dziadostwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=onaZielona;53377836]
Cytat:
Edit: Źle spojrzałam. Nie skutki uboczne, ale piszą, że jak by się pojawiły biegunki, należy skontaktować się z lekarzem. Ja nie miałam dotychczas.
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-11-07 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też niedawno przeżywałam porażkę... po dwóch dniach od bety dostałam @ i działam na nowo... niestety nie jest łatwo... ale wyjścia innego chyba nie mamy... ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze ![]() ![]() ![]() cieszcie się sobą ![]() ![]() Z tego co pamiętam to Ty chyba też miałaś in vitro... jesteś nadzieją dla walczących dalej ....
![]() |
#1827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż jest ze mną i stara się pomagać, ale też jak czasem mi gdera za uchem, że mnie to wszystko wykończy, że jak się będę stresować to nic z tego nie będzie, to mam go ochotę walnąć czymkolwiek co jest pod ręką... Oni patrzą na to z trochę inne perspektywy. Chcą dobrze! Nie zawsze im wychodzi ![]()
23.10.2013 Aniołek 23.10.2014 Aniołek 17.10.2015 Aniołek Listopad 2016 Syn <3 Wrzesień 2018 Syn <3 15.08.2019 Aniołek Edytowane przez malinowa1986 Czas edycji: 2015-11-07 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Ginger ja biore Aspargin 1 tab.ma 250 mg potasu i magnezu w op. 50 tag. a kosztuje grosze nie całe 5 zł płaciłam,
Magdalena111111 cudowne wieści MOJE GRATULACJE rośnijcie zdrowo i bądźcie silni ![]() Magit ja biore magnez bo mi twardniał brzuch i cierpły ręce w nocy a DHA to podstawa od 4 misiąca ja biore pregna DHA. Alutka przykro mi ![]()
#1829 |
Rozeznanie
|
Ja nie biorę wcale magnezu i potasu bo mam od samego początku dobre wyniki i żadnych skurczy itp.
Przyjmuję Pregne DHA od początku 4 miesiąca oraz od początku ciązy Pregne Plus oraz Euthyrox bo mi szaleje TSH i mam przeciwciała tarczycowe.
#1830 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny. Chyba kupie ten na recepte bo to całkiem inne substancje: chlorek potasu i asparginian potasu. Skoro mam skurcze, to nie jest dobrze.
Magda nie zauważyłam... Gratuluję!!! Super, że jesteście już po, cali i zdrowi ![]()
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2015-11-07 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.