|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 06:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
BonaDea super,ze piszesz o tym Lublinie. Korcilo mnie zeby jechac sprobowac udroznoc jajowody,ale kazdy lekarz mi odradzal,w tym dr P. Sam pokazywal liste dziewczyn ktore tam wyslal i tylko jedna zaszla i to w ciaze pozamaciczna. Nie znalazlam nigdzie potwierdzenia ze to dziala. Oni nie prowadza statystyki i dla lekarzy jest to tylko prowokowanie ciaz pozamacicznych. Wystraszylam sie i podeszlam do in vitro... Teraz jestes juz 2 dziewczyna ,ktora tutaj napisala ze sie udalo. Teraz jestem w 18tc,mam jeszcze jednego mrozaczka...jesli sie nie zagniezdzi to pojade do Lublina.... Dzieki,ze napisalas... Edytowane przez Jagoda911 Czas edycji: 2015-11-06 o 07:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co oni tam takiego robią w tym Lublinie?Jaka metoda udrażniają jajowody?Inna niz wszędzie indziej?BonaDea chyba nie miala udraznianych tych jajowodow,bo pisala,ze tam sie okazalo,ze jest wszystko w porządku i nie trzeba udrażniać.To jakim cudem Dr P twierdzil,ze byly niedrozne?Pewnie hsg robil.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 07:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kamila tak ja jestem rocznik 75. Wiem że bardzo cenicie Pana dr P jak go prawie nie znam, ale czytając wasze historie o tych raz droznych a raz nie droznych jajowodach i odsylaniu tylko do Dębicy. ....to uruchamia mi się tu dziwne myślenie :/ życzę Wam dojścia do upragnionego celu ![]()
![]() |
#1777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
Nika, czy Ty zakupiłaś detektor tętna płodu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a czy ten detektor tętna płodu coś pomoże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie polecam detektora poniewaz lezac w ciazy w szpitalu pare razy sie zdarzyło ze detektorem mi nie wysluchali tetna i wtedy panika i przywozili sprzet do ktg i tym dopiero wysluchali bo tak sie dzieciak dziwnie ukladal a stresu bylo mega przy tym
Kamika a rozwazalas moze to i czy dr z Toba rozmawial o in vitro z KD? Bo jesli masz tak slabe kom to zawsze masz jeszcze takie rozwiazanie ale nie trac nadziei ja jakos wierze ze twoja corcia bedzie miec rodzenstwo i mocno trzymam za Ciebie kciuki i za pozostale staraczki tez. lula mam nadzieje ze u Was juz troszke lepiej i maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku trzymam tez za Was kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Ja czytałam opinie o detektorach i nie warto. Raz ciężko złapać tętno, dwa podobno niektóre dzieci tego nie lubią i zle na to reagują (kopia itd.), trzy przecież niedługo będziemy czuć ruchy dziecka.
![]() |
#1784 |
Rozeznanie
|
Też mi się tak wydaje... Ja dość późno zaczęłam czuć ruchy, stresowałam się tym ale dokładnie tak jak mi powiedziała Pani Dr tak zaczęłam czuć a jakbym korzystała z tego detektora i nie słyszała tętna to pewnie bym tylko zaszkodziła dziecku bo bym wtedy pewnie zaczęła się mega denerwować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Raczkowanie
|
No właśnie się zastanawiałam, ale zrezygnowałam z tego powodu o którym dziewczyny piszą, wyczytałam, że można się nieźle zestresować, jeżeli ktoś jest laikiem to może mieć problemy z tymi pomiarami
#1786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz,ja sama o tym myślałam ale na razie tak,po cichu,bo wiem,ze maz sie na to nie zgodzi,poza tym to dodatkowo tyle kasy,a przecież wcale nie musi sie udać,bo od komorki do ciazy jeszcze dluga droga,to trochę jak adopcja dziecka,także w takiej sytuacji o moglabym tez adoptować ale maz na adopcje sie tez nie zgodzi.Dr P nie rozmawiał o tym ze mna,przynajmniej na razie,Wiesz,to jest to co on podejrzewa ale ja calym sercem wierzę w to,ze sie myli...Jakos nie moge uwierzyc w to,ze corka powstała od razu,naturalnie i za pierwszym razem,a zaledwie po 5 latach zrobilam sie juz kompletnie bezpłodna...
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje ci Marzena za wyjaśnienie to już wiem o co chodzi.. czyli czeka mnie walka co drugi miesiąc co jest dla mnie trudne bo M na wyjazdach no nic od jutro clo i do przodu ![]()
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny dawno mnie nie było ale czytam na bieżąco I cały czas Wm kibicuję;-) Kamila nie znaczy to ze w ciagu 5 lat stałas sie bezpłodna, tylko z tego co wiem, córkę masz z innym partnerem tak wiec mozliwe ze z nim bez problem zaszlabys w ciaze a z kims innym nie...mowie to bo sma z mezem mamy ten problem...immunolog swierdzil ze mamy jakies podobienstwo tkankowe I moj organizm zwalcza plemniki, zarodek. Nam allo mlr wyszlo 13%, mialam wlewy I in vitro ktore udalo sie za pierwszym razem;-).Dodam ze mąz ma rewelacyjne wyniki a ja oprócz mięsniaka tez nie mam wieszych problemów z hormonami czy owulacją jedynie ta immunologia nasz...nie mniej zycze powodzenia, nie poddawaj sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj,fajnie,ze sie odezwałaś,powiedz mi kto zlecil Ci te wlewy.Dr P?Czy wyslal Cie do immunologa czy poszliście sami?U Dr P robiliście in vitro?Kurcze,ja z tego nic nie rozumiem jeśli,on każdemu co innego zaleca,choć wyniki są podobne.Mi nie kazal absolutnie robić szczepień,powiedział,ze dobrze,ze nie jest zero procent ale przecież mam 8,8%,to bardzo niskie,A te wlewy podniosły te przeciwciała?Sprawdzalisc ie potem?A kiedy sie robi szczepienia,a kiedy wlewy?Od czego to zależy?O co chodzi w ogole z tymi wlewami ,bo nie mam,pojęcia co to jest.Ja juz nie wiem czy mam sluchac Dr P,czy isc na własną rękę do immunologa,bo nie kazal mi isc,kazal mi to zostawić,kompletnie nie wiem co o tym myslec.U jakiego immunolga bylas?U tego w Krakowie?Na jakiej podstawie on stwierdzil ze macie podobieństwo tkankowe?Robiliście jeszcze jakieś dodatkowe badania?A jaki Wam wyszedl test cytotoksyczny?Bo mi dobry,tylko allo mlr niskie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Olga
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,które mialy poronienie zakończone zabiegiem,kiedy po zabiegu zaczelyscie sie starać o dziecko?W którym cyklu?Mi Dr P kazal odczekać dwa cykle do staran naturalnych,a do in vitro trzy,teraz zbliza mi sie owulacja,szkoda,ze teraz juz nie mozna probowac,tak szkoda tego czasu...To chyba chodzi o grubość endometrium ze po zabiegu nie jest gotowe,ze gdyby sie cud zdarzyl i udalo sie naturalnie akurat teraz to,mogloby skończyć sie to tak samo źle,bo endometrium chyba jest za cienkie.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2015-11-06 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
Kamila ja dzisiaj byłam u lekarki bo trochę się podziębiłam, pogadałysmy sobie i ona drugą córkę urodziła mając 45 lat. Nawet nie planowala ciąży
![]() ![]() ![]() ![]()
#1795 | |
Olga
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wynik AMH 4,48 to dobry czy zły wynik? Nigdy nie wiem jaki powinien byc bo mały to zle a duży to tez zle wiec jaki jest prawidłowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Raczkowanie
|
Kamila, mi po zabiegu wszyscy lekarze mówili min 3 miesiace (ordynator, który mi robił zabieg i wypisywał powiedział, że 6!).
Nie orientuję się dobrze w szczepieniach i wlewach, ale z tego co wiem, to szczepienia wykonuje się z limfocytów partnera, a wlewy są od dawcy (gdy test cytotoksyczny wykaże, że partner być nie może)
#1798 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa i mam nadzieje, że mi trochu pomożecie. Od paru dni czytam sobie forum jednak jeszcze nie udało mi się przedrzeć przez wszystkie części
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,ktora ma nr telefonu do tego immunologa w Krakowie?I jak on sie nazywa?Dobrze zapamietalam,ze Dr Stach?Wiecie ile kosztuje wizyta?Czy kaze robic jakieś dodatkowe badania,czy to allo mlr i test cytotoksyczny mu wystarcza?Ja mysle zeby sie do niego jednak wybrać,mimo,ze Dr P mi,nie kazal,bo zanim będę ba kolejnej wizycie to znowu tyle czasu,minie,a terminy u immunologa ponoc tez dlugie są.Jesli bym,miala podejsc do kolejnego in vitro to to będzie nasza ostatnia proba i znowu tyle pieniędzy,to ja nie chce tego tak robić bez sensu,jeśli to allo mlr jest takie wazne...Ja rozumiem,ze moja ciaza przestala się rozwijać,bo dziecko bylo chore ale nie wiem co byloby gdyby bylo zdrowe,moze tez bym poroniła wlasnie przez niskie allo mlr i z jakiegoś powodu nie zachodzę w ciążę przecież.Ja juz nie wiem co,myslec o tym co,powiedział Dr P,czemu to tak zlekceważyl skoro mam tylko 8,8%?Ja naprawdę nie mam czasu ani,pieniędzy juz na wiele kolejnych prob i staran,jak zrobie to jedno,ostatnie to musi to byc z głową.Wcześniej ufalam Dr P w 100%,teraz,po tych przykładach,to juz nie wiem co o tym myslec...😞
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.