Sierpnióweczki 2016! - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 10:03   #1801
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość

Mi ginka powiedziała na pierwszej wizycie, że no-spę można brać w przypadku silnego bólu, zapisała mi 3x1 dziennie ale w sumie to jej nie brałam, bo zaraz potem przestało mnie aż tak boleć, teraz tylko wieczorami. A może boli Cię przy zmianie pozycji? Mnie też bolało bardziej jak wstałam z krzesła, skoczyłam z sofy bo zapomniałam.. teraz na prawdę się oszczędzałam przez 2 tyg i coraz mniej boli.
nie boli mnie przy zmianie pozycji.. czasem mnie boli jak leżę, czasem jak siedzę, czasem przez dłuższy czas... mi nic lekarz o nospie właśnie nie mówił
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:06   #1802
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
nie boli mnie przy zmianie pozycji.. czasem mnie boli jak leżę, czasem jak siedzę, czasem przez dłuższy czas... mi nic lekarz o nospie właśnie nie mówił
Jak bardzo ból doskwiera to bierz nospe. Nie zaszkodzi.
Ale z tego jak opisujesz to raczej takie rzadkie te pobolewania wiec się nie martw

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:14   #1803
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jak bardzo ból doskwiera to bierz nospe. Nie zaszkodzi.
Ale z tego jak opisujesz to raczej takie rzadkie te pobolewania wiec się nie martw
no właśnie ciężko ocenić kiedy ból jest duży a kiedy normalny bo to subiektywne odczucie.. ja mogę powiedzieć, że to taki ból który nie doskwiera, a ktoś inny oceniłby inaczej.. ale chyba masz rację, poproszę męża , żeby kupił nospę dziś i tyle
Stary 2016-01-04, 10:20   #1804
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja boje sie ogladac porod :P jestem przerazona tym wydarzeniem :P
A powiedzcie mi, czy lekarz przepisal Wam luteine?
Ja dostalam id mojej gin i jade juz drugie opakowanie, ale nie zapytalam czy to zapobiegawczo czy z konkretnego powodu i dzis zaczelam sie nad tym zastanawiac. Jak to u Was wyglada?
Ja brałam ale tylko przez tydzień bo kiedyś (jeszcze przed Natalką) poroniłam. W ciąży z Natalką brałam na początku duphaston. Podobno jak ostatnia ciąża przebiegała dobrze, to nie trzeba się martwić, tak przynajmniej powiedział mi najpierw jeden ginekolog (na NFZ) a potem drugi (prywatnie).

Cytat:
hej dziewczyny. Jak u Was samopoczucie? Powiedzcie - często macie bóle brzucha?
Ja się za wcześnie pochwaliłam, że mdłości ustąpiły - dziś powtórka z rozrywki , no i oczywiście zero energii . Brzuch mnie nie boli, bolało mnie podbrzusze podobnie jak na @, ale to na samym początku, teraz już nie.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
uff nie jestem sama
Ja przy synu chyba ładnie wyglądałam, chociaż pamiętam, że sporo syfów na twarzy mi się robiło a teraz ani jednego....
My się nie nastawiamy. Biedzie chłopak, syn będzie miał z kom się bawić i jeszcze 3 kuzynów w wieku 4-10 miesięcy . Będzie dziewczynka - przy 4 facetach będzie miała ciężko ale rodzyneczek będzie cudny .
Ja też się nie nastawiam - zawsze myślałam, że chcę chłopca, potem przy Natalce jakoś mi się odmieniło a ona jest taka cudowna , że mogę mieć i drugą dziewczynkę. Poza tym wtedy nie musielibyśmy kombinować z mieszkaniem bo mamy tylko 2 pokoje i, wiadomo, 2 dziewczyny jeszcze jakoś przeżyją w jednym, chłopiec z dziewczynką niekoniecznie . Z drugiej strony wiem, że TŻet chciałby chłopca ale mam nadzieję, że nie nastawia się zbytnio bo przecież najważniejsze to to, żeby było zdrowe.

Cytat:
Spacerujecie/chodzicie na baseny? Ja od 4 miesiąca chciałabym zacząć chodzić na aquafitness ale niektórzy lekarze w ogóle nie polecają basenów ze względu na zakażenia itp., ale ja w sumie nie miałam nigdy z tym problemów, więc mam nadzieje, że mnie to ominie.
Ja z Natalką przez całą ciążę chodziłam na basen a teraz mam takiego lenia, że póki co w ogóle sobie tego nie wyobrażam (a chodzę na basen regularnie od kilkunastu lat).

Rozumiem, że żadna z Was nie robiłam pierwszego pakietu badań prywatnie bo nie pisałyście ile to kosztuje?
Mam też jeszcze jedno, bardziej intymne pytanie - jak jest u Was z ochotą na sex?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:23   #1805
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja musze luteine z powodu powtarzajacych sie poronien. Do tego duphaston.
Ja mam problem z za mala macicą. Poroniłam dwa razy bo nie było miejsca dla maluszka do rośniecia. Teraz z tego co zrozumialam (na chlopski rozum) podtrzymuje ciąze lekami zeby maluch był silniejszy. Gin powiedział, ze macica na razie rozciaga sie prawidłowo.

Oh jak ja sie boje jutrzejszej wizyty Szczególnie te pierwsze tygodnie są dla mnie krytyczne. Pózniej ma byc coraz lepiej. Mam wielką nadzieje, ze leki bedą wystarczające.
To będziemy się razem dziś denerwować.

A Luteina to jest na co?? bo ja dostawałam albo jedno albo drugie. A teraz mam duphaston już profilaktycznie.

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,dawno mnie to nie bylo,jutro nadrobie ^^
U mnie byl przez swieta spokoj wzgledny...
Powiedzielismy rodzicom... Tesciowie na spokojnie a moja cudwna mama...oszalala Ryk,placze i trucie d... w pakiecie
Czyli mialam swiety spokoj
Dzisiaj pojechalam na IP bo mnie brzuch bolal i mialam znowu plamienie
Ale tak jak mnie lekarze potraktowali to paranoja...
Nie zostalam na oddziale,jest ok wszystko...
Jutro wizyta u lekarza prowadzacego,moze on cos wiecej powie bo ci w szpitalu to sie na przetop nadawali i nic wiecej
Wyszlam bardziej wkurzona niz przyjechalam...
Tak to jest z służbą zdrowia.

Przy poprzedniej ciąży tez plamiłam. W szpitalu potrzymali 3 ni i wypuścili że wszystko w porządku. Nikt mi wogóle konkretnych informacji nie udzielił.
a jak się później okazało plamienie było wynikiem krwiaka i odklejającego się łożyska nikt mnie nie poinformował że mam leżeć i się nie ruszać.
Dopytaj swojego lekarza przez co te plamienia??

Cytat:

...W którym tyg robiłyście pierwsze usg i czy było już wtedy widać serduszko? Podobno najważniejsze usg wypada na 11tc, więc powinnam spokojnie czekać do następnej wizyty, ale to nasz pierwszy dzidziuś więc dla mnie to wszystko jest "podobno"/"czytałam, że"/"mówią, że.."

Pozdrawiam wszystkich i gratuluję!
Witamy nową mamusie.... a dziewczyny tak pędzą że ciężko nadrobić.

Ja byłam na 1 usg w 5tc i była tylko czarna plamka i teraz się stresuje.
lekarz mówił że jeśli nie wytrzymam to mogę przyjść tydzień wcześniej i już coś będzie widać. Cierpliwie czekam na dziś , a dziś 8tc.

Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
A ja z TZ na świeta powiedzielismy rodzicom moim i jego.

Od dzis rozpoczynam urlop, mam nadzieje, że na następnej wizycie u lekarki 21.01 dostane juz chorobowe, bo koleżanki z pracy już by mnie chciały wysłać bo chuchają i dmuchają na mnie :P

Coś mnie przeziębienie rozkłada, gardło boli od kilku dni, biorę tabletki Prenalen dla kobiet w ciąży ale nie pomaga, a od wczoraj doszedł katar i lekki kaszel i kicham co chwile.. jutro bede musiała odwiedzić lekarza rodzinnego
Miło że koleżanki dbają o ciebie, bo często bywa wprost przeciwnie.
Kuruj się, ja tyle co wyszłam z przeziembienia, ale chętnie bym poszła tez na chorobowe.

----
Odnośnie chorobowego. Kiedy planujecie zrobić przerwę w pracy??

Ostatnio pracowałam do 9 miesiąca, i to lekarz przymusowo mnie wziął do szpitala bo nie chciałam chorobowego.

Prowadzę swoją działalność i wcześniej miałam pracownika i wszystkie gorsze roboty zwalałam na niego, teraz jestem sama i chyba odpuszczę. W tej chwili nie mogę pracował na "pół etatu" bo albo się biorę za zlecenie albo nie. Do tego często swoją pracę wykonwałam w godzinach nocnych jak dzieci poszły spać, nieraz siedziałam do 3 - 4 w nocy, a teraz nie mam siły bo padam z dziećmi.

Tylko nie wiem jak zagadać do lekarza...
nie lubię wymyślać...

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:26   #1806
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja brałam ale tylko przez tydzień bo kiedyś (jeszcze przed Natalką) poroniłam. W ciąży z Natalką brałam na początku duphaston. Podobno jak ostatnia ciąża przebiegała dobrze, to nie trzeba się martwić, tak przynajmniej powiedział mi najpierw jeden ginekolog (na NFZ) a potem drugi (prywatnie).

Ja się za wcześnie pochwaliłam, że mdłości ustąpiły - dziś powtórka z rozrywki , no i oczywiście zero energii . Brzuch mnie nie boli, bolało mnie podbrzusze podobnie jak na @, ale to na samym początku, teraz już nie.

Ja też się nie nastawiam - zawsze myślałam, że chcę chłopca, potem przy Natalce jakoś mi się odmieniło a ona jest taka cudowna , że mogę mieć i drugą dziewczynkę. Poza tym wtedy nie musielibyśmy kombinować z mieszkaniem bo mamy tylko 2 pokoje i, wiadomo, 2 dziewczyny jeszcze jakoś przeżyją w jednym, chłopiec z dziewczynką niekoniecznie . Z drugiej strony wiem, że TŻet chciałby chłopca ale mam nadzieję, że nie nastawia się zbytnio bo przecież najważniejsze to to, żeby było zdrowe.

Ja z Natalką przez całą ciążę chodziłam na basen a teraz mam takiego lenia, że póki co w ogóle sobie tego nie wyobrażam (a chodzę na basen regularnie od kilkunastu lat).

Rozumiem, że żadna z Was nie robiłam pierwszego pakietu badań prywatnie bo nie pisałyście ile to kosztuje?
Mam też jeszcze jedno, bardziej intymne pytanie - jak jest u Was z ochotą na sex?
U mnie raczej normalna ochota. Jak wcześniej.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
To będziemy się razem dziś denerwować.

A Luteina to jest na co?? bo ja dostawałam albo jedno albo drugie. A teraz mam duphaston już profilaktycznie.

Tak to jest z służbą zdrowia.

Przy poprzedniej ciąży tez plamiłam. W szpitalu potrzymali 3 ni i wypuścili że wszystko w porządku. Nikt mi wogóle konkretnych informacji nie udzielił.
a jak się później okazało plamienie było wynikiem krwiaka i odklejającego się łożyska nikt mnie nie poinformował że mam leżeć i się nie ruszać.
Dopytaj swojego lekarza przez co te plamienia??

Witamy nową mamusie.... a dziewczyny tak pędzą że ciężko nadrobić.

Ja byłam na 1 usg w 5tc i była tylko czarna plamka i teraz się stresuje.
lekarz mówił że jeśli nie wytrzymam to mogę przyjść tydzień wcześniej i już coś będzie widać. Cierpliwie czekam na dziś , a dziś 8tc.

Miło że koleżanki dbają o ciebie, bo często bywa wprost przeciwnie.
Kuruj się, ja tyle co wyszłam z przeziembienia, ale chętnie bym poszła tez na chorobowe.

----

Ostatnio pracowałam do 9 miesiąca, i to lekarz przymusowo mnie wziął do szpitala bo nie chciałam chorobowego.

Prowadzę swoją działalność i wcześniej miałam pracownika i wszystkie gorsze roboty zwalałam na niego, teraz jestem sama i chyba odpuszczę. W tej chwili nie mogę pracował na "pół etatu" bo albo się biorę za zlecenie albo nie. Do tego często swoją pracę wykonwałam w godzinach nocnych jak dzieci poszły spać, nieraz siedziałam do 3 - 4 w nocy, a teraz nie mam siły bo padam z dziećmi.

nie lubię wymyślać...
Poprostu powiedz ze masz taką pracę i nie wyrabiasz

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 10:27   #1807
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja bym chciała pracować do czerwca. Ok 15 zamknęłabym kwartał i luzik.
Ochota na seks jest, nieustającą.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 10:34   #1808
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Wróciłam od ginekologa.

Maleństwo ma 0,26 cm. Serduszko pięknie bije
z USG wychodzi 5t6d a z OM 6t2d. Także mała rozbieżność.

Mam zrobić już test obciążenia glukozą. Jak wyjdzie ujemny to kolejny normalnie po 24 tygodniu.
Kolejną wizytę zalecił za 6 tygodni, oczywiście zaznaczył że jak nic się nie będzie działo a ja spokojnie dam radę tyle czy wytrzymać no zobaczymy. Wtedy będzie 12 tydzień wiec akurat na usg genetyczne
Doszukałam się w końcu informacji ale się ciesz z Twojego serduszka

Widzę że rozważacie usg genetyczne.
Nie znam się nie wiem jak to jest , ale ja nasłuchałam się trochę złego o tym badaniu (może i bezpodstawnie) Podobno powinno być jakieś wskazanie.
A czy takie badanie może coś pomóc jeśli wyszły by jakieś wady genetyczne??

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:38   #1809
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Doszukałam się w końcu informacji ale się ciesz z Twojego serduszka

Widzę że rozważacie usg genetyczne.
Nie znam się nie wiem jak to jest , ale ja nasłuchałam się trochę złego o tym badaniu (może i bezpodstawnie) Podobno powinno być jakieś wskazanie.
A czy takie badanie może coś pomóc jeśli wyszły by jakieś wady genetyczne??
Ja się nie znam aż tak. Mój lekarz robi bo ma do tego kwalifikacje do wykonywania tego usg.

Z resztą podobno nasz wiek, historia chorobowa rodziny, jeśli nie było chorób genetycznych to naprawdę jest nikła szansa ze z dzieckiem coś będzie się działo.

Ja wychodzę z założenia że lepiej wiedzieć. I tak się urodzi bo to jest nasze dziecko, najkochansze ale można zacząć się przygotowywać, mentalnie, ewentualnie finansowo i przede wszystkim dowiedzieć się wszystkiego o danej chorobie, jak postępować.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 10:42   #1810
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

ja robiłam wszytskie badania prywatnie, ale nie wiem o które Ci chodzi - najpierw miałam mocz, morfologię, tsh, glukozę, grupę krwi, przeciwciała, beta Hcg i zapłaciłam ok 140zł, a potem HIV, różyczka, toksoplazmoza, HCV - jakoś 230zł

asiulek8 - gratulację, brawo dla maluszka

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-01-04 o 10:44
Stary 2016-01-04, 10:43   #1811
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My zrobimy USG ok 12 tygodnia. Ale póki co nie decydujemy się na nic więcej, PAPPA itp obecnie odpada. Inwazyjnych badań nie chcę, z obawy o ciążę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 10:54   #1812
malenstfo24
Rozeznanie

Ale mam do nadrobienia ja już widziałam swojego Maluszka 30grudnia już wygląda jak mały ludzik rozczuliłam się, serduszko bije i wszystko jest o.k idę dziś po wyniki na,których o mało nie zemdlałam widząc ile tych flakoników kobieta wyjęła jak dla honorowego dawcy krwi Jestem zmęczona, ale gdzieś przeczytałam,że takie tworzenie życia jest równoznaczne z wejściem na mont everest taki to wysiłek, mój Mąż zrobił wielkie oczy na to porównanie tak więc wszystko u mnie zalega ograniczam sprzątanie do kuchni i łazienki, czekając na ten wielki przypływ energii jaki ma nastąpić po którymś tygodniu mdłości ustały jem mało i często może dlatego

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 10:56   #1813
Talantea
Zakorzenienie

virginia

Ja zapłaciłam 205 zł za badania bez toksoplazmozy. Gin powiedział, ze moge pozniej zrobić za jakies 3 miechy. Mialam wczesniej robione badania przed ciaza i przechodzilam juz tokso wiec jestem o to spokojna. Rozyczke tez przechodzilam.
Wyniki krwii mam bardzo dobre Przynajmniej tym nie musze sie narazie martwić. Jedyne co to musze pilnować tarczycy i cukrów. Teraz mam dawke 75 i 100 na zmiane.

Kurde nie moglam dzisiaj wbic clexane Coraz trudniej mi to idzie bo wszedzie siniaki a nie wszedzie w dobra skóre chce sie wbic. Na rozstepach boli.
Musialam wbic pod kątem koło pępka. Zobacze czy w ten sposób bedą siniaki. ehh juz jestem tym zmeczona, a to dopiero miesiąc.

gooha3
Luteina to czysty hormon progesteron. Poczytaj najlepiej w necie jak dokładnie jest wytłumaczone.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:01   #1814
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja w ostatnich kilku dniach czesto. Zaczelam sie martwic bo w sobote caly dzien mi bole towarzyszyly.

Cytat:
U mnie ochota zadna... juz Tz sie denerwuje, ale co zrobic?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:03   #1815
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
Ale mam do nadrobienia ja już widziałam swojego Maluszka 30grudnia już wygląda jak mały ludzik rozczuliłam się, serduszko bije i wszystko jest o.k idę dziś po wyniki na,których o mało nie zemdlałam widząc ile tych flakoników kobieta wyjęła jak dla honorowego dawcy krwi Jestem zmęczona, ale gdzieś przeczytałam,że takie tworzenie życia jest równoznaczne z wejściem na mont everest taki to wysiłek, mój Mąż zrobił wielkie oczy na to porównanie tak więc wszystko u mnie zalega ograniczam sprzątanie do kuchni i łazienki, czekając na ten wielki przypływ energii jaki ma nastąpić po którymś tygodniu mdłości ustały jem mało i często może dlatego
hej..chyba rzeczywiście dawno Cię u nas nie było.. w którym jesteś tygodniu? gratulację Małego Człowieczka serio takie porównanie (do wspinaczki na mont everest) gdzieś wyczytałaś?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
ja w ostatnich kilku dniach czesto. Zaczelam sie martwic bo w sobote caly dzien mi bole towarzyszyly.

to nie jestem sama..
Stary 2016-01-04, 11:13   #1816
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
hej..chyba rzeczywiście dawno Cię u nas nie było.. w którym jesteś tygodniu? gratulację Małego Człowieczka serio takie porównanie (do wspinaczki na mont everest) gdzieś wyczytałaś?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

to nie jestem sama..
Święta,praca rodzina nie było kiedy usiąść chyba sobię apkę wizaż na telefon ściągnę zaczęłam 9tydzień a więc awans z zarodka na płód osiągnięty nie spodziewałam się zobaczyć już rączek i dużej głowy a tu taka niespodzianka chyba w jakimś artykule takie porównanie padło,że wysiłek organizmo można porównać do wspinaczki i zdobycie szczytu mount everest więc już swoje zmęczenie jest czym wytłumaczyć tez biorę luteinę bo przed ciążą bardzo wysokie TSH było i tak na wszelki wypadek ginekolog wypisał by mieć pewność,że będzie wszystko o.k

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-01-04, 11:25   #1817
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

Origa ja tez z Krakowa myślałaś może gdzie będziesz rodzić?
@LunaLov Dobrze wiedzieć, że nie jestem tu sama z Krk po wszystkim co wyczytałam i usłyszałam od znajomych, które już są "po" na razie mam 2 miejsca jako potencjalne: Narutowicza i Ujastek. A Ty?

Cytat:
kurcze to martwią mnie te bólu brzucha

ja z aktywności staram się chodzić na spacery, jak była przerwa świąteczna i noworoczna to codziennie na ok godzinny spacer z meżem chodzilismy, teraz pewnie w weekendy będę miała możliwość.. jeśli byłoby wszystko ok to w II trymestrze myślałabym nad jakąs jeszcze aktywnością
@Piernik Torunski weź No-spę, to nie zaszkodzi, a poczujesz się może lepiej? Ja mam karte Multisport i wstyd sie przyznać, ale ostatni raz korzystałam z 2 miesiące temu. Ale mam mocne postanowienie chodzić na basen jak się trochę cieplej zrobi. Przy moich problemach z kręgosłupem to nawet więcej niż wskazane

Cytat:

Nie wiem, o jakie badania konkretnie pytasz, bo ja część badań (przeciwciała, hiv, różyczka etc.) zrobiłam prywatnie jeszcze przed ciążą, kiedy zaczęliśmy się starać, a część typu toksoplazmoza, mocz, morfologia, glukoza etc. zrobiłam prywatnie zaraz jak się dowiedziałam, jeszcze przed wizytą. W sumie za totalnie wszystko wyszło mi ok. 250 PLN.
Co do ochoty - nie mam jakiejś szczególnej, raz mnie chyba naszło Ale, że zaleceniem p. doktor do 12 tygodnia nic z tego, to i ja i mąż przestrzegamy, tzn. w tym sensie, że nie uprawiamy pełnego seksu

Cytat:

----

nie lubię wymyślać...
Mi lekarka powiedziała, że jak tylko poczuje, że chcę juz odpoczywać, to mam się zgłosić po L4 - w każdej chwili. Nie robi z tym problemów, bo samopoczucie w ciąży jest bardzo indywidualna sprawą, a po to jest 100% płatne L4, żeby z niego korzystać w razie potrzeby Natomiast jako, że mam termin na połowę sierpnia, to tak wstepnie chciałabym pracować do końca maja. Ale jak będzie, tego nie wie nikt
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:28   #1818
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam wszytskie badania prywatnie, ale nie wiem o które Ci chodzi - najpierw miałam mocz, morfologię, tsh, glukozę, grupę krwi, przeciwciała, beta Hcg i zapłaciłam ok 140zł, a potem HIV, różyczka, toksoplazmoza, HCV - jakoś 230zł
Ja dostałam skierowanie na PAKIET 5048 czyli mocz, morfologia, glukoza, toksoplazmoza (IgG, IgM), HIV Ag/Ab, różyczka (IgG, IgM), HCV p/c, VDRL, TSH, CMV (IgG, IgM).

Cytat:
U mnie ochota zadna... juz Tz sie denerwuje, ale co zrobic?
U mnie też libido znacznie spadło, tzn. jak już dochodzi do czegoś to rośnie ale sama z siebie już dawno nic nie inicjowałam. I też TŻet stwierdził ostatnio, że musimy się częściej kochać. A ja czuję się jakaś taka nieporadna, niezgrabna... .
Za to potem w ciąży przychodzi taki czas, że się bardzo chce .

Mdli mnie nieustannie, nic dziś jeszcze nie jadłam .

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Nie wiem, o jakie badania konkretnie pytasz, bo ja część badań (przeciwciała, hiv, różyczka etc.) zrobiłam prywatnie jeszcze przed ciążą, kiedy zaczęliśmy się starać, a część typu toksoplazmoza, mocz, morfologia, glukoza etc. zrobiłam prywatnie zaraz jak się dowiedziałam, jeszcze przed wizytą. W sumie za totalnie wszystko wyszło mi ok. 250 PLN.
Co do ochoty - nie mam jakiejś szczególnej, raz mnie chyba naszło Ale, że zaleceniem p. doktor do 12 tygodnia nic z tego, to i ja i mąż przestrzegamy, tzn. w tym sensie, że nie uprawiamy pełnego seksu
Dzięki za odpowiedź! A dlaczego macie takie zalecenie, jeśli mogę spytać bo chyba coś nie doczytałam...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:28   #1819
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny jest serduszko a dzidziuś ma 3,1 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0251.jpg (94,8 KB, 43 załadowań)

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 11:29   #1820
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

nie lubię wymyślać...
ja jestem już 3 tydzień na L4. Po prostu powiedz że źle się czujesz, słabo Ci, wymiotujesz... normalny lekarz da Ci zwolnienie

Stary 2016-01-04, 11:33   #1821
monique_05
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam bóle takie jak na okres, promieniujące od jajnika i podbrzusza i nasilają się głównie wieczorem. A tak to rzadko w ciągu dnia.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 11:39   #1822
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest serduszko a dzidziuś ma 3,1 mm
Suuuuuper!!!!

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 11:39   #1823
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Ja mam bóle takie jak na okres, promieniujące od jajnika i podbrzusza i nasilają się głównie wieczorem. A tak to rzadko w ciągu dnia.
i bierzesz jakieś leki?

fantasmagori - gratulację, rozmiarowo to taki jak mój na osttanim usg
Stary 2016-01-04, 11:41   #1824
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Gin mnie uprzedzał już na pierwszej wizycie,że może boleć kiedy macica będzie się rozciągać i jest to normalne, jeśli będzie dokuczać brać nospe

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-01-04, 11:41   #1825
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość

Ja mam karte Multisport i wstyd sie przyznać, ale ostatni raz korzystałam z 2 miesiące temu. Ale mam mocne postanowienie chodzić na basen jak się trochę cieplej zrobi. Przy moich problemach z kręgosłupem to nawet więcej niż wskazane

eee tam wstyd.. teraz kobieto to Ty mont everest zdobywasz a jakieś ćwiczenia Ci w głowie jeszcze
Stary 2016-01-04, 11:43   #1826
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
fantasmagori - gratulację, rozmiarowo to taki jak mój na osttanim usg
A który tydzień wtedy miałaś?

Stary 2016-01-04, 11:46   #1827
malenstfo24
Rozeznanie

To mój Groszek Dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7437.jpg (90,0 KB, 45 załadowań)

6 Lipiec 2013
<3<3

Stary 2016-01-04, 11:49   #1828
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
To mój Groszek Dziewczyny
Super Ile większy od mojego

Stary 2016-01-04, 11:51   #1829
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
A który tydzień wtedy miałaś?
6t, 1d - malec miał dokładnie 3,5mm.. a Ty który tydzień masz?
Stary 2016-01-04, 11:54   #1830
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Super Ile większy od mojego
Szybko urósł jak miałam usg 17grudnia to było widać tylko czarną kropkę a tu 30grudzień i już taki ludzik, aparat trochę prześwietla mi zdjęcie, ale przeżycie nie zapomniane

6 Lipiec 2013
<3<3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości