![]() |
#1771 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Ja boje sie ogladac porod :P jestem przerazona tym wydarzeniem :P
A powiedzcie mi, czy lekarz przepisal Wam luteine? Ja dostalam id mojej gin i jade juz drugie opakowanie, ale nie zapytalam czy to zapobiegawczo czy z konkretnego powodu i dzis zaczelam sie nad tym zastanawiac. Jak to u Was wyglada?
#1772 |
Zakorzenienie
|
Ja musze luteine z powodu powtarzajacych sie poronien. Do tego duphaston.
Ja mam problem z za mala macicą. Poroniłam dwa razy bo nie było miejsca dla maluszka do rośniecia. Teraz z tego co zrozumialam (na chlopski rozum) podtrzymuje ciąze lekami zeby maluch był silniejszy. Gin powiedział, ze macica na razie rozciaga sie prawidłowo. Oh jak ja sie boje jutrzejszej wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Zakorzenienie
|
będzie dobrze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zakorzenienie
|
Ja mam luteinę. W piątek do wiem się na jak długo jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się Noworocznie! Wszystkiego dobrego Dziewczyny, oby ten rok był dla Was szczęśliwy!!!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam wizytę 7.01 i też jest stres, przez 2 dni miałam mniejsze mdłości i dodatkowo jeszcze zaczęłam się martwić ale dziś rano a mało nie zwymiotowałam więc stres zszedł ![]() Ja też stosuję oliwkę Babydream, mam nadzieję że nie będę miała mega rozstępów, chociaż teraz też mam z 10 kg na plusie i ciało skłonne do rozstępów. Cytat:
Cytat:
My powiedzieliśmy rodzicom w święta, mieszkam 200 km od nich, mama co drugi dzień dzwoni i pyta jak się czuję ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś powiedziałam o ciąży mojemu kierownikowi, był bardzo zadowolony. Teraz jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem i tego już się trochę boję. Mam nadzieję że pójdzie gładko. Jest o tyle stres, że jestem zastępcą kierownika i jestem jedyną osobą która robi pewne rzeczy. Jak mnie zabraknie to może być słabo, szef nie będzie mógł brac tylu zleceń co teraz...
![]() |
#1776 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mi wyszła dziewczynka wg tego chińskiego i tak też czuję, że będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też jutro idę, nie mogę się doczekać na nfz-ową wizytę 19/01 więc prywatnie pojadę. To będzie moje pierwsze ciążowe USG, zaczęłam dziś 9tc i już się nie mogę doczekać ![]() Ciężko było mi dziś wstać do pracy. A mam naprawdę sporo przed sobą do zrobienia. Najchętniej wróciłabym do domu i zaszyła się pod kołdrą ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też zrobiłam ten chiński horoskop i wychodzi córka. Biorąc pod uwagę czas ![]() ![]()
![]() |
#1778 |
Zadomowienie
|
Jest jeszcze coś takiego jak Ramzis Method na wykrycie płci przy wczesnej ciąży, która podobno ma wysoki procent pokrywalnosci. U mnie wychodzi dziewczynka i z kalendarza chińskiego oraz z tej metody właśnie. Wygooglujcie sobie
![]()
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj ok ale tak mysle ze to wszystko z osłabienia...opryszczka mi wywalila gardło boli, nos zatkany...wczoraj w łóżku przelezalam bo mnie siły opuściły :-P Dzisiaj musze się zebrać... O 16 wizyta :-D juz chce mieć to za sobą
![]()
#1780 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Jak u Was samopoczucie? Powiedzcie - często macie bóle brzucha?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#1782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę się umówić w końcu na wizytę do ginekologa, u którego będę się prowadzić. Wypadałoby kartę ciąży założyć i badania krwi zrobić, bo 8tc mija... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Zakorzenienie
|
Mnie pobolewa. Czasami dół brzucha, czasami jakby mnie ktoś za szyjkę sciskał i ciągnął w dół. Generalnie każdego dnia coś. Zwłaszcza jak pochodzę to wtedy odczuwam.
A mąż na każde stwierdzenie boli/ciągnie powtarza mi, że rośnie. Ból normalnie nie jest pozytywnym doznaniem i trudno mi się przestawić, że to że boli/ciągnie to może być cos normalnego. W piątek mam wizytę, lista pytań się wydłuża... |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
My idziemy na usg niedługo, trzymajcie kciuki
![]()
#1785 |
Zakorzenienie
|
mnie też pobolewa.. był taki czas, że wcale brzuch nie bolał, a teraz zdarza się z różną częstotliwością i nasileniem ból... dziś mdłości narazie nie mam.. to też inaczej niż do tej pory.. ahh
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Kciuki za wizyty i zdrowka dla chorowitych. Mnie tez gardlo pobolewa na razie probuje domowych sposobow i zobaczymy. Brzuch mnie pobolewa ale tylko czasem bardzo rzadko. Za to jakas oslabiona jestem i slaba. Ale byle do przodu Nie moge sie doczekac wizyty mam nadzieje ze serduszko juz bedzie ![]() Mi z chinskiego kalendarza wychodzi ze dziewczynka sprawdziłam z ciekawości jak przy pierwszym wypadalo i wypadlo ze chlopiec hihi ![]()
#1787 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie samopoczucie ok, mdłości nadal są choć chyba nieco mniejsze, zalezy co i ile jem. Senność permanentna nadal... Wzdęcia już minęły. Ważyłam się kilka dni temu, mam +2kg i po 2-3 cm więcej w obwodach. Trzymamy kciuki! Daj znac od razu po wizycie!
![]() |
#1788 |
Zakorzenienie
|
To zmęczenie mnie wykończy. Moglabym spać 16h na dobę, a pozostałe 8 leżeć. No może ze 2 by odpadly na jedzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przy synu chyba ładnie wyglądałam, chociaż pamiętam, że sporo syfów na twarzy mi się robiło a teraz ani jednego.... ![]() My się nie nastawiamy. Biedzie chłopak, syn będzie miał z kom się bawić i jeszcze 3 kuzynów w wieku 4-10 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
O nie tylko ja jestem fanatyczką porodów ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- [QUOTE=justynkie;53995138 Ja byłam z TŻ na usg i był bardzo zadowolony, zobaczył dzieci, usłyszał bicie serduszek więc dotarło do niego że tam coś jest ![]() ![]() Tak, ja mam bliźniaki Po pierwszym szoku teraz jestem mega podjarana ![]() ![]() Ja mam wizytę 7.01 i też jest stres, przez 2 dni miałam mniejsze mdłości i dodatkowo jeszcze zaczęłam się martwić ale dziś rano a mało nie zwymiotowałam więc stres zszedł ![]() Ja też stosuję oliwkę Babydream, mam nadzieję że nie będę miała mega rozstępów, chociaż teraz też mam z 10 kg na plusie i ciało skłonne do rozstępów. [/QUOTE] Mój mężuś w gabinecie już wszystko widział, nie straszne mu takie widoki. Poza tym mamy cudowną lekarkę ![]() Byłam w grudniu na takim wyjeździe. Była tam rodzinka z 5 dzieci, w tym najmłodsze bliźniaki 9m-czne. Dzieciaki tak spokojne, jakby ich nie było. Widać, że wszystko mieli dograne ![]() ![]() ![]() ![]() kciuki ![]()
![]() |
#1790 |
Wtajemniczenie
|
Mnie nic nie boli i chwała za to hehe. Po wizycie jestem juz pozytywnie na wszystko nastawiona.
Jak na moje oko, jak was ciągnie w dół brzuch to się nie forsujcie za bardzo.
#1791 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
![]() Ja nie biore luteiny, mam tylko kwas foliowy i witamine D - w sumie gin powiedziała do odwołania a ja nie wnikałam. Origa ja tez z Krakowa ![]() Przyznam sie dziewczyny, że od rana ma stresa i wogóle panikuje bo spodziewam się kolędy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
My mamy jutro księdza. Pierwsza małżeńska kolęda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Też mam szwagierkę w ciąży, jest 4tyg przede mną ![]() I też nie powiedzieliśmy jeszcze żadnym z rodziców, myślę, że coś podejrzewają, ale musimy poczekać do pierwszego usg i czekamy do dnia babci/dziadka, ale pewnie wygadamy się wcześniej, to też będzie między 10-11 tyg ale myślę, że już można powiedzieć. Cytat:
Mnie brzuch boli zwłaszcza wieczorami, czasami są to 2-3 takie bardzo nieprzyjemne skurcze, a od niedawna mam wrażenie, że w ogóle coś mnie rozciąga w środku "na pół". Przestałam też ćwiczyć bo jeszcze w 5tc byłam na bieżni i raz na basenie, ale brzuch się odzywał, więc teraz w ogóle zrezygnowałam z jakiejkolwiek aktywności i coraz mniej boli. Spacerujecie/chodzicie na baseny? Ja od 4 miesiąca chciałabym zacząć chodzić na aquafitness ale niektórzy lekarze w ogóle nie polecają basenów ze względu na zakażenia itp., ale ja w sumie nie miałam nigdy z tym problemów, więc mam nadzieje, że mnie to ominie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie mam skłonności do infekcji a cała pierwsza ciążę nystatyne brałam bo non stop potrafiło coś się przypałętać. Teraz jak narazie spokój ![]() Ja myślałam że z siostra cioteczna będziemy równo chodzić w ciąży. Obie się strasznie na to nakrecilysmy. Ale mają mały problem z zajściem ![]()
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Ja po zrobieniu testu bylam 2 razy na zumbie (4t4d, 5t4d), 2 razy na tańcach (6t1d, 6t2d). Od tego czasu oszczędzam się jak mogę, byliśmy tylko na jednym krótkim spacerze. Myślę ze zumba odpadnie, tańce mam nadzieję, że nie. Karnet na basen mamy i zamierzamy korzystać. Niech tylko minie ten pierwszy trymestr, niech lekarz powie ze to nie zaszkodzi i działamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
kurcze to martwią mnie te bólu brzucha
ja z aktywności staram się chodzić na spacery, jak była przerwa świąteczna i noworoczna to codziennie na ok godzinny spacer z meżem chodzilismy, teraz pewnie w weekendy będę miała możliwość.. jeśli byłoby wszystko ok to w II trymestrze myślałabym nad jakąs jeszcze aktywnością |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam, ze salsa i inne rytmiczne tańce są bardzo dobre, jeżeli chodziłaś wcześniej i po pierwszym trymestrze będzie ok to ja bym wróciła ![]() ![]() Cytat:
Mi ginka powiedziała na pierwszej wizycie, że no-spę można brać w przypadku silnego bólu, zapisała mi 3x1 dziennie ale w sumie to jej nie brałam, bo zaraz potem przestało mnie aż tak boleć, teraz tylko wieczorami. A może boli Cię przy zmianie pozycji? Mnie też bolało bardziej jak wstałam z krzesła, skoczyłam z sofy bo zapomniałam.. teraz na prawdę się oszczędzałam przez 2 tyg i coraz mniej boli. Edytowane przez Juu_ Czas edycji: 2016-01-04 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Raczkowanie
|
Już jutro wizyta. Na razie w zupełnie innej przychodni, byle załapać się z pierwszą wizytą przed 10tc, bo wizytę u właściwego lekarza mam dopiero na 28 stycznia. Cieszyłam się niezmiernie do momentu, aż dowiedziałam się, że w gabinecie nie ma USG. WTF
![]() Zastanawiam się czy nie iść jeszcze prywatnie. Tak dla spokoju ducha. Z innych objawów. Czułam wczoraj kłucie pod żebrami. Zastanawiam się czy powinnam to łączyć z ciążą. Poza tym jestem pełna energii. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Do dnia porodu mogłam góry przenosić. Piersi przestały już tak mocno boleć (został tylko większy rozmiar), a libido osiągnęło poziom Mount Blanc. Jeśli będzie jak poprzednio, to w 2 trymestrze wdrapie się na Everest. Oby mąż się nie zbuntował ![]() ![]() Rodzinie jeszcze nic nie mówiliśmy, w pracy też nie. Wie tylko dwójka naszych najlepszych przyjaciół. Są prawie jak rodzina, tyle, że nie moralizują, nie udzielają rad i w razie nieszczęścia wesprą, ale bez zbędnego roztrząsania sprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.