Sierpnióweczki 2016! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-03, 22:09   #1771
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Ja boje sie ogladac porod :P jestem przerazona tym wydarzeniem :P
A powiedzcie mi, czy lekarz przepisal Wam luteine?
Ja dostalam id mojej gin i jade juz drugie opakowanie, ale nie zapytalam czy to zapobiegawczo czy z konkretnego powodu i dzis zaczelam sie nad tym zastanawiac. Jak to u Was wyglada?

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 22:37   #1772
Talantea
Zakorzenienie

Ja musze luteine z powodu powtarzajacych sie poronien. Do tego duphaston.
Ja mam problem z za mala macicą. Poroniłam dwa razy bo nie było miejsca dla maluszka do rośniecia. Teraz z tego co zrozumialam (na chlopski rozum) podtrzymuje ciąze lekami zeby maluch był silniejszy. Gin powiedział, ze macica na razie rozciaga sie prawidłowo.

Oh jak ja sie boje jutrzejszej wizyty Szczególnie te pierwsze tygodnie są dla mnie krytyczne. Pózniej ma byc coraz lepiej. Mam wielką nadzieje, ze leki bedą wystarczające.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-03, 23:01   #1773
agus87
Zakorzenienie

będzie dobrze!
Stary 2016-01-04, 05:22   #1774
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja mam luteinę. W piątek do wiem się na jak długo jeszcze
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 07:26   #1775
justynkie
Wtajemniczenie

Witam się Noworocznie! Wszystkiego dobrego Dziewczyny, oby ten rok był dla Was szczęśliwy!!!

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
W poprzedniej ciąży TŻ wchodził ze mną na każdej wizycie i usg. Nie robiło na nim wrażenia usg dopochwowe, przecież widzi mnie na golasa często, a gin to w końcu lekarz zresztą chce być przy porodzie więc nie takie rzeczy będzie widział Mówi że za nic by nie przegapił podglądania maluszka na usg Więc i tym razem będziemy chodzić wspólnie

Ja mam znowu dzień spania, chwilę posiedzę i znowu śpię Ale jak śpię to przynajmniej nie czuję mdłości

A za równy tydzień mam 24 urodziny
Ja byłam z TŻ na usg i był bardzo zadowolony, zobaczył dzieci, usłyszał bicie serduszek więc dotarło do niego że tam coś jest Mówił że dziwnie było mnie widzieć na kozetce z tym kijem między nogami, ale dał radę

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się ponownie po długiej nieobecności
Od rana nadrabiam zaległości na wątku - matko kochana ile stron zapełniłyście!
Dziś wskoczył mi 10tydz i 1 dzień - chyba mam jakąś mamę bliźniaczkę na forum z tego co pamiętam? Gratuluje mamom podwójnym, z mężem nastawiliśmy się na bliźniaki i nawet spodobała nam się ta opcja - mam w rodzinie przypadki ciąż mnogich- ale było 1 serducho wiec na razie dzieciaków sztuk 1
[...]
Wizytę mam 13,01 i przyznam się, że lekko się stresuję - wiecie jak to jest po wizycie pozytywne nastawienie ale wraz z czasem jakiś taki niepokój...także jeszcze 10dni. No i będę wtedy w 11tyg i 4 dniu.
[...]
Na rozstępy kupiłam oliwkę dla mam z babydream - nie wiem czy to wogóle u mnie coś da bo jestem gruba bez ciąży
Tak, ja mam bliźniaki Po pierwszym szoku teraz jestem mega podjarana Znalazłam fajne blogi mam bliźniaków, czytam sobie w wolnej chwili i coraz bardziej cieszę się z tego faktu
Ja mam wizytę 7.01 i też jest stres, przez 2 dni miałam mniejsze mdłości i dodatkowo jeszcze zaczęłam się martwić ale dziś rano a mało nie zwymiotowałam więc stres zszedł
Ja też stosuję oliwkę Babydream, mam nadzieję że nie będę miała mega rozstępów, chociaż teraz też mam z 10 kg na plusie i ciało skłonne do rozstępów.

Cytat:
Tak mi się przypomniało - słyszałyście, że dziewczynka odbiera mamie urodę a chłopiec nie? Bo mi się wydaje, że wyglądam coraz gorzej a jak wpadłam wczoraj do pracy to koleżanki mówią że dobrze wyglądam i będzie chłopiec wiem wiem że zabobony ale dopóki nie znam płci to się tak chwytam
Ja słyszałam o tym ale np. moja siostra w pierwszej ciąży wyglądała spoko i była dziewczynka, a w drugiej okropnie, pryszcze jej wysypały, cała spuchnięta była i chłopak.

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,dawno mnie to nie bylo,jutro nadrobie ^^
U mnie byl przez swieta spokoj wzgledny...
Powiedzielismy rodzicom... Tesciowie na spokojnie a moja cudwna mama...oszalala Ryk,placze i trucie d... w pakiecie
Czyli mialam swiety spokoj
Dzisiaj pojechalam na IP bo mnie brzuch bolal i mialam znowu plamienie
Ale tak jak mnie lekarze potraktowali to paranoja...
Nie zostalam na oddziale,jest ok wszystko...
Jutro wizyta u lekarza prowadzacego,moze on cos wiecej powie bo ci w szpitalu to sie na przetop nadawali i nic wiecej
Wyszlam bardziej wkurzona niz przyjechalam...
I jak sie teraz czujesz?
My powiedzieliśmy rodzicom w święta, mieszkam 200 km od nich, mama co drugi dzień dzwoni i pyta jak się czuję i za każdym razem mówi że mam uważać na siebie i sie zdrowo odżywiać, jakbym ja rozumu nie miała...

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka ma wizyte dopiero pod koniec przyszłego tygodnia pierwsza też sie strasznie niecierpliwi, wcale jej sie nie dziwie. Dziewczyny jak sobie radzicie ze strachem? Ja nie powiedziałam jeszcze rodzinie chcemy powiedziec na dzieńdziadkow ale boje sie że to za szybko- bedzie ok 10tydzien u mnie. Ogolnie sie boje ze powiemy a później coś sie stanie...
W 10tc ryzyko utraty spada do zaledwie kilku %. Tak naprawdę to az do rozwiązania może coś się stać, nie możemy o tym myśleć, musimy wierzyć że wszystko się dobrze skończy!

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hehe, mnie uzależniały w pierwszej ciąży filmiki z porodów. Obejrzałam wszystkie odcinki "porodow" na ipli i wszystkie odcinki "poloznych" na YouTube. Za każdym razem jak rodziło się dziecko płakałam okrutnie :brzudal:. Wydaje mi się ze to dzięki temu w dniu kiedy zaczęły się skurcze byłam taka podjarana, zero stresu czy strachu
Ja tez obejrzałam całą serię i dzięki temu serialowi przestałam bać się porodu. No ale i tak szansa na SN jest niewielka więc na nic się to zdało.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja dostalam id mojej gin i jade juz drugie opakowanie, ale nie zapytalam czy to zapobiegawczo czy z konkretnego powodu i dzis zaczelam sie nad tym zastanawiac. Jak to u Was wyglada?
Ja nie dostałam luteiny, u mnie było wszystko dobrze ale wiem że sa lekarze którzy zapobiegawczo przepisują.

Ja dziś powiedziałam o ciąży mojemu kierownikowi, był bardzo zadowolony. Teraz jeszcze czeka mnie rozmowa z szefem i tego już się trochę boję. Mam nadzieję że pójdzie gładko. Jest o tyle stres, że jestem zastępcą kierownika i jestem jedyną osobą która robi pewne rzeczy. Jak mnie zabraknie to może być słabo, szef nie będzie mógł brac tylu zleceń co teraz...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 07:35   #1776
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Aż poszukałam tego horoskopu w internecie.
Pierwsze się niby sprawdziło ze dziewczynka. Na drugie wychodzi chłopiec.
Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Ja odkąd się dowiedziałam, mówię "on". Podświadomość mi podpowiada że to chłopczyk . Mąż chce dziewczynkę, i tak pokazuje horoskop

Mi wyszła dziewczynka wg tego chińskiego i tak też czuję, że będzie A wiem, że mąż wolałby syna, choc oficjalnie oczywiście płeć nieważna, najważniejsze, żeby było zdrowe

Cytat:
Ja to usg genetyczne na pewno robie. Dokładnie to nie tylko zespół downa. Ale mnóstwo innych chorób i upośledzen. Z tego co się orientuje nie każdy lekarz je robi. Bo chyba muszą mieć jakiś certyfikat.
Ja też zrobię na pewno. Niestety nie mam tego w pakiecie prywatnej opieki, ale uważam, że warto zaplacić, żeby być pewną, że wszystko jest ok.

Cytat:
Moja szwagierka ma wizyte dopiero pod koniec przyszłego tygodnia pierwsza też sie strasznie niecierpliwi, wcale jej sie nie dziwie. Dziewczyny jak sobie radzicie ze strachem? Ja nie powiedziałam jeszcze rodzinie chcemy powiedziec na dzieńdziadkow ale boje sie że to za szybko- bedzie ok 10tydzien u mnie. Ogolnie sie boje ze powiemy a później coś sie stanie...
My powiedzieliśmy w święta i to był 7tc dopiero, ale chcieliśmy takie "prezent" pod choinkę zrobić Poza tym mieszkamy w Krk, a nasze rodziny w innym mieście więc następna szansa na zobaczenie się na żywo dopiero na Wielkanoc.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja musze luteine z powodu powtarzajacych sie poronien. Do tego duphaston.
Ja mam problem z za mala macicą. Poroniłam dwa razy bo nie było miejsca dla maluszka do rośniecia. Teraz z tego co zrozumialam (na chlopski rozum) podtrzymuje ciąze lekami zeby maluch był silniejszy. Gin powiedział, ze macica na razie rozciaga sie prawidłowo.

Oh jak ja sie boje jutrzejszej wizyty Szczególnie te pierwsze tygodnie są dla mnie krytyczne. Pózniej ma byc coraz lepiej. Mam wielką nadzieje, ze leki bedą wystarczające.
Trzymam kciuki, będzie dobrze
Ja też jutro idę, nie mogę się doczekać na nfz-ową wizytę 19/01 więc prywatnie pojadę. To będzie moje pierwsze ciążowe USG, zaczęłam dziś 9tc i już się nie mogę doczekać Choć nie powiem, trochę się stresuję. No ale wierzę, że będzie dobrze.

Ciężko było mi dziś wstać do pracy. A mam naprawdę sporo przed sobą do zrobienia. Najchętniej wróciłabym do domu i zaszyła się pod kołdrą
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 07:43   #1777
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja też jutro idę, nie mogę się doczekać na nfz-ową wizytę 19/01 więc prywatnie pojadę. To będzie moje pierwsze ciążowe USG, zaczęłam dziś 9tc i już się nie mogę doczekać Choć nie powiem, trochę się stresuję. No ale wierzę, że będzie dobrze.

Ciężko było mi dziś wstać do pracy. A mam naprawdę sporo przed sobą do zrobienia. Najchętniej wróciłabym do domu i zaszyła się pod kołdrą
Powodzenia! To niesamowite uczucie jak widzisz na monitorze że w brzuszku coś rośnie i jeszcze słychać bicie serduszka

Ja też zrobiłam ten chiński horoskop i wychodzi córka. Biorąc pod uwagę czas to by się zgadzało. Mnie zawsze ciągnęło do chłopców, TŻ też marzył o dronach i zdalnie sterowanych zabawkach dla dzieci, no ale chyba na chłopców sa małe szanse. Z drugiej strony, łatwiej mi chyba będzie później ogarniać dwie dziewczyny niż np. dwóch gimnazjalistów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 08:00   #1778
TinkerrBell
Zadomowienie

Jest jeszcze coś takiego jak Ramzis Method na wykrycie płci przy wczesnej ciąży, która podobno ma wysoki procent pokrywalnosci. U mnie wychodzi dziewczynka i z kalendarza chińskiego oraz z tej metody właśnie. Wygooglujcie sobie
Stary 2016-01-04, 08:28   #1779
Garadiela
Zadomowienie

Dzisiaj ok ale tak mysle ze to wszystko z osłabienia...opryszczka mi wywalila gardło boli, nos zatkany...wczoraj w łóżku przelezalam bo mnie siły opuściły :-P Dzisiaj musze się zebrać... O 16 wizyta :-D juz chce mieć to za sobą

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:36   #1780
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jest jeszcze coś takiego jak Ramzis Method na wykrycie płci przy wczesnej ciąży, która podobno ma wysoki procent pokrywalnosci. U mnie wychodzi dziewczynka i z kalendarza chińskiego oraz z tej metody właśnie. Wygooglujcie sobie
Ooo sprawdziłam tego Ramzesa Też wychodzi chłopak. No zobaczymy...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:52   #1781
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny. Jak u Was samopoczucie? Powiedzcie - często macie bóle brzucha?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 08:54   #1782
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Ja przy pierwszej ciąży dostałam luteinę, duphaston i coś jeszcze (nie pamiętam), bo miałam problemy z szyjką od ok. 3 m-ca. I do tego nakaz leżenia do 8 m-ca. Ale wiem, że niektórzy lekarze przepisują profilaktycznie.

Muszę się umówić w końcu na wizytę do ginekologa, u którego będę się prowadzić. Wypadałoby kartę ciąży założyć i badania krwi zrobić, bo 8tc mija...
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:56   #1783
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mnie pobolewa. Czasami dół brzucha, czasami jakby mnie ktoś za szyjkę sciskał i ciągnął w dół. Generalnie każdego dnia coś. Zwłaszcza jak pochodzę to wtedy odczuwam.
A mąż na każde stwierdzenie boli/ciągnie powtarza mi, że rośnie.
Ból normalnie nie jest pozytywnym doznaniem i trudno mi się przestawić, że to że boli/ciągnie to może być cos normalnego.
W piątek mam wizytę, lista pytań się wydłuża...
Stary 2016-01-04, 08:56   #1784
Fantasmagori
Zakorzenienie

My idziemy na usg niedługo, trzymajcie kciuki

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 08:58   #1785
Piernik Torunski
Zakorzenienie

mnie też pobolewa.. był taki czas, że wcale brzuch nie bolał, a teraz zdarza się z różną częstotliwością i nasileniem ból... dziś mdłości narazie nie mam.. to też inaczej niż do tej pory.. ahh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 09:01   #1786
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Hej dziewczyny

Kciuki za wizyty i zdrowka dla chorowitych. Mnie tez gardlo pobolewa na razie probuje domowych sposobow i zobaczymy.

Brzuch mnie pobolewa ale tylko czasem bardzo rzadko. Za to jakas oslabiona jestem i slaba. Ale byle do przodu

Nie moge sie doczekac wizyty mam nadzieje ze serduszko juz bedzie

Mi z chinskiego kalendarza wychodzi ze dziewczynka sprawdziłam z ciekawości jak przy pierwszym wypadalo i wypadlo ze chlopiec hihi

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:01   #1787
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

U mnie różnie z tymi bólami. Jak leżę to czasem mnie ciągnie brzuch, jak za szybko wstanę z kanapy to tak samo, czuję kłucie. Najgorzej jest jak kicham bo wtedy kłuje dość mocno.
Ogólnie samopoczucie ok, mdłości nadal są choć chyba nieco mniejsze, zalezy co i ile jem. Senność permanentna nadal... Wzdęcia już minęły.
Ważyłam się kilka dni temu, mam +2kg i po 2-3 cm więcej w obwodach.

Cytat:
Trzymamy kciuki! Daj znac od razu po wizycie!

Stary 2016-01-04, 09:07   #1788
zonamojegomeza
Zakorzenienie

To zmęczenie mnie wykończy. Moglabym spać 16h na dobę, a pozostałe 8 leżeć. No może ze 2 by odpadly na jedzenie.
Stary 2016-01-04, 09:16   #1789
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,dawno mnie to nie bylo,jutro nadrobie ^^
U mnie byl przez swieta spokoj wzgledny...
Powiedzielismy rodzicom... Tesciowie na spokojnie a moja cudwna mama...oszalala Ryk,placze i trucie d... w pakiecie
Czyli mialam swiety spokoj
Dzisiaj pojechalam na IP bo mnie brzuch bolal i mialam znowu plamienie
Ale tak jak mnie lekarze potraktowali to paranoja...
Nie zostalam na oddziale,jest ok wszystko...
Jutro wizyta u lekarza prowadzacego,moze on cos wiecej powie bo ci w szpitalu to sie na przetop nadawali i nic wiecej
Wyszlam bardziej wkurzona niz przyjechalam...
współczuję wizyty na ip, ja do dziś mam uraz Jutro mija 5 lat od 1 poronienia a ja do dziś jak pomyślę o tej wizycie w szpitalu mam dreszcze...

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Co do tego, że dziewczynki odbierają mamom urodę to w moim przypadku z Natalką zupełnie się nie sprawdziło, wszyscy mnie komplementowali, że ładnie wyglądam, przytyłam też tylko 8kg. Czuję, że teraz nie będzie tak dobrze...
A o co chodzi z tym chińskim bo ja nie wiem?
Fajnie, że się tak zgrałyście z ciążami .

Ja mam 14, więc nie jesteś taka ostatnia .
uff nie jestem sama
Ja przy synu chyba ładnie wyglądałam, chociaż pamiętam, że sporo syfów na twarzy mi się robiło a teraz ani jednego....
My się nie nastawiamy. Biedzie chłopak, syn będzie miał z kom się bawić i jeszcze 3 kuzynów w wieku 4-10 miesięcy . Będzie dziewczynka - przy 4 facetach będzie miała ciężko ale rodzyneczek będzie cudny .

Cytat:
Hehe, mnie uzależniały w pierwszej ciąży filmiki z porodów. Obejrzałam wszystkie odcinki "porodow" na ipli i wszystkie odcinki "poloznych" na YouTube. Za każdym razem jak rodziło się dziecko płakałam okrutnie :brzudal:. Wydaje mi się ze to dzięki temu w dniu kiedy zaczęły się skurcze byłam taka podjarana, zero stresu czy strachu

My powiedzieliśmy praktycznie od razu. W święta. Ja wychodzę z założenia że wszystko musi być dobrze.
chociaz przed każdą wizyta i tak będę się stresowala.
U nas tylko teście nie wiedzą, chociaż po świętach może się domyślają. Pewnie dowiedzą się w najbliższym czasie.. jak nie to w dzień babci i dziadka.

O nie tylko ja jestem fanatyczką porodów uwielbiam

Cytat:
ja mam luteinę, u mnie zawsze problem jest z niskim progesteronem. Poza tym ja się czuję bezpieczniej.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

[QUOTE=justynkie;53995138

Ja byłam z TŻ na usg i był bardzo zadowolony, zobaczył dzieci, usłyszał bicie serduszek więc dotarło do niego że tam coś jest Mówił że dziwnie było mnie widzieć na kozetce z tym kijem między nogami, ale dał radę

Tak, ja mam bliźniaki Po pierwszym szoku teraz jestem mega podjarana Znalazłam fajne blogi mam bliźniaków, czytam sobie w wolnej chwili i coraz bardziej cieszę się z tego faktu
Ja mam wizytę 7.01 i też jest stres, przez 2 dni miałam mniejsze mdłości i dodatkowo jeszcze zaczęłam się martwić ale dziś rano a mało nie zwymiotowałam więc stres zszedł
Ja też stosuję oliwkę Babydream, mam nadzieję że nie będę miała mega rozstępów, chociaż teraz też mam z 10 kg na plusie i ciało skłonne do rozstępów.

[/QUOTE]

Mój mężuś w gabinecie już wszystko widział, nie straszne mu takie widoki. Poza tym mamy cudowną lekarkę przy niej nie ma jakiegoś wstydu itp.

Byłam w grudniu na takim wyjeździe. Była tam rodzinka z 5 dzieci, w tym najmłodsze bliźniaki 9m-czne. Dzieciaki tak spokojne, jakby ich nie było. Widać, że wszystko mieli dograne . Natomiast więcej problemów mieli rodzice 1 dziecka 4 miesięcznego . Rozmawiałam z tatą tych bliźniaków. Mówił, że 3 starszych dzieci nie spała tak dobrze jak te bliźniaki. Nie dziwię się mega podjarania

Cytat:
kciuki

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-04, 09:19   #1790
asiulek8
Wtajemniczenie

Mnie nic nie boli i chwała za to hehe. Po wizycie jestem juz pozytywnie na wszystko nastawiona.

Jak na moje oko, jak was ciągnie w dół brzuch to się nie forsujcie za bardzo.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 09:30   #1791
LunaLov
Raczkowanie

Dzień dobry!

Ja nie biore luteiny, mam tylko kwas foliowy i witamine D - w sumie gin powiedziała do odwołania a ja nie wnikałam.

Origa ja tez z Krakowa myślałaś może gdzie będziesz rodzić?

Przyznam sie dziewczyny, że od rana ma stresa i wogóle panikuje bo spodziewam się kolędy a jest to nasza 1 kolęda zarówno w nowym mieszkaniu jak i wogóle w Krakowie i nie mam pojęcia czego sie spodziewać (podejrzewam, że jest inaczej niż w mojej rodzinnej miejscowości).
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:31   #1792
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
współczuję wizyty na ip, ja do dziś mam uraz Jutro mija 5 lat od 1 poronienia a ja do dziś jak pomyślę o tej wizycie w szpitalu mam dreszcze...
współcz uję
Stary 2016-01-04, 09:33   #1793
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

Ja nie biore luteiny, mam tylko kwas foliowy i witamine D - w sumie gin powiedziała do odwołania a ja nie wnikałam.

Origa ja tez z Krakowa myślałaś może gdzie będziesz rodzić?

Przyznam sie dziewczyny, że od rana ma stresa i wogóle panikuje bo spodziewam się kolędy a jest to nasza 1 kolęda zarówno w nowym mieszkaniu jak i wogóle w Krakowie i nie mam pojęcia czego sie spodziewać (podejrzewam, że jest inaczej niż w mojej rodzinnej miejscowości).
Ja juz w kilku miejscach przyjmowałam kolęde i wszędzie wyglądała tak samo

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 09:35   #1794
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My mamy jutro księdza. Pierwsza małżeńska kolęda
Stary 2016-01-04, 09:36   #1795
Juu_
Raczkowanie

Cytat:

Też mam szwagierkę w ciąży, jest 4tyg przede mną ale nam się tak średnio bardzo układa, próbowałyśmy, ale nie potrafimy się dogadać, a szkoda, bo fajnie by było mieć kogoś z kim można się wszystkim podzielić i kto Cię prawie zupełnie rozumie.
I też nie powiedzieliśmy jeszcze żadnym z rodziców, myślę, że coś podejrzewają, ale musimy poczekać do pierwszego usg i czekamy do dnia babci/dziadka, ale pewnie wygadamy się wcześniej, to też będzie między 10-11 tyg ale myślę, że już można powiedzieć.

Cytat:

Mnie brzuch boli zwłaszcza wieczorami, czasami są to 2-3 takie bardzo nieprzyjemne skurcze, a od niedawna mam wrażenie, że w ogóle coś mnie rozciąga w środku "na pół". Przestałam też ćwiczyć bo jeszcze w 5tc byłam na bieżni i raz na basenie, ale brzuch się odzywał, więc teraz w ogóle zrezygnowałam z jakiejkolwiek aktywności i coraz mniej boli.

Spacerujecie/chodzicie na baseny? Ja od 4 miesiąca chciałabym zacząć chodzić na aquafitness ale niektórzy lekarze w ogóle nie polecają basenów ze względu na zakażenia itp., ale ja w sumie nie miałam nigdy z tym problemów, więc mam nadzieje, że mnie to ominie.
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:42   #1796
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Też mam szwagierkę w ciąży, jest 4tyg przede mną ale nam się tak średnio bardzo układa, próbowałyśmy, ale nie potrafimy się dogadać, a szkoda, bo fajnie by było mieć kogoś z kim można się wszystkim podzielić i kto Cię prawie zupełnie rozumie.
I też nie powiedzieliśmy jeszcze żadnym z rodziców, myślę, że coś podejrzewają, ale musimy poczekać do pierwszego usg i czekamy do dnia babci/dziadka, ale pewnie wygadamy się wcześniej, to też będzie między 10-11 tyg ale myślę, że już można powiedzieć.

Mnie brzuch boli zwłaszcza wieczorami, czasami są to 2-3 takie bardzo nieprzyjemne skurcze, a od niedawna mam wrażenie, że w ogóle coś mnie rozciąga w środku "na pół". Przestałam też ćwiczyć bo jeszcze w 5tc byłam na bieżni i raz na basenie, ale brzuch się odzywał, więc teraz w ogóle zrezygnowałam z jakiejkolwiek aktywności i coraz mniej boli.

Spacerujecie/chodzicie na baseny? Ja od 4 miesiąca chciałabym zacząć chodzić na aquafitness ale niektórzy lekarze w ogóle nie polecają basenów ze względu na zakażenia itp., ale ja w sumie nie miałam nigdy z tym problemów, więc mam nadzieje, że mnie to ominie.
Nie wiem jak to się ma do basenów. Ale kiedyś chyba nawet tutaj któraś pisała żeby tampony wsadzić hehe.

Ja tez nie mam skłonności do infekcji a cała pierwsza ciążę nystatyne brałam bo non stop potrafiło coś się przypałętać. Teraz jak narazie spokój

Ja myślałam że z siostra cioteczna będziemy równo chodzić w ciąży. Obie się strasznie na to nakrecilysmy. Ale mają mały problem z zajściem

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-04, 09:42   #1797
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja po zrobieniu testu bylam 2 razy na zumbie (4t4d, 5t4d), 2 razy na tańcach (6t1d, 6t2d). Od tego czasu oszczędzam się jak mogę, byliśmy tylko na jednym krótkim spacerze. Myślę ze zumba odpadnie, tańce mam nadzieję, że nie. Karnet na basen mamy i zamierzamy korzystać. Niech tylko minie ten pierwszy trymestr, niech lekarz powie ze to nie zaszkodzi i działamy
Stary 2016-01-04, 09:48   #1798
Piernik Torunski
Zakorzenienie

kurcze to martwią mnie te bólu brzucha

ja z aktywności staram się chodzić na spacery, jak była przerwa świąteczna i noworoczna to codziennie na ok godzinny spacer z meżem chodzilismy, teraz pewnie w weekendy będę miała możliwość.. jeśli byłoby wszystko ok to w II trymestrze myślałabym nad jakąs jeszcze aktywnością
Stary 2016-01-04, 09:50   #1799
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja po zrobieniu testu bylam 2 razy na zumbie (4t4d, 5t4d), 2 razy na tańcach (6t1d, 6t2d). Od tego czasu oszczędzam się jak mogę, byliśmy tylko na jednym krótkim spacerze. Myślę ze zumba odpadnie, tańce mam nadzieję, że nie. Karnet na basen mamy i zamierzamy korzystać. Niech tylko minie ten pierwszy trymestr, niech lekarz powie ze to nie zaszkodzi i działamy

Słyszałam, ze salsa i inne rytmiczne tańce są bardzo dobre, jeżeli chodziłaś wcześniej i po pierwszym trymestrze będzie ok to ja bym wróciła strasznie mi brakuje ruchu, ja z natury jestem bardzo leniwa, ale akurat te wakacje były bardzo aktywne i cieżko mi teraz nic zupełnie nie robić.. Najbardziej mi szkoda zimy i snowboardu, ale trudno, pojeżdżę sobie za rok

Cytat:
kurcze to martwią mnie te bólu brzucha

ja z aktywności staram się chodzić na spacery, jak była przerwa świąteczna i noworoczna to codziennie na ok godzinny spacer z meżem chodzilismy, teraz pewnie w weekendy będę miała możliwość.. jeśli byłoby wszystko ok to w II trymestrze myślałabym nad jakąs jeszcze aktywnością

Mi ginka powiedziała na pierwszej wizycie, że no-spę można brać w przypadku silnego bólu, zapisała mi 3x1 dziennie ale w sumie to jej nie brałam, bo zaraz potem przestało mnie aż tak boleć, teraz tylko wieczorami. A może boli Cię przy zmianie pozycji? Mnie też bolało bardziej jak wstałam z krzesła, skoczyłam z sofy bo zapomniałam.. teraz na prawdę się oszczędzałam przez 2 tyg i coraz mniej boli.

Edytowane przez Juu_
Czas edycji: 2016-01-04 o 09:55
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-04, 09:51   #1800
afryga
Raczkowanie

Już jutro wizyta. Na razie w zupełnie innej przychodni, byle załapać się z pierwszą wizytą przed 10tc, bo wizytę u właściwego lekarza mam dopiero na 28 stycznia. Cieszyłam się niezmiernie do momentu, aż dowiedziałam się, że w gabinecie nie ma USG. WTF Nie miałam pojęcia, że takie gabinety jeszcze istnieją. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej. Wybrałabym się do innego lekarza. A tak to zostaje tylko KTG. Przecież to bez sensu. Jak oni tam sprawdzają czy dzieciątko dobrze się rozwija? Jak za króla Ćwieczka. Nic dziwnego, że nie było kolejek.
Zastanawiam się czy nie iść jeszcze prywatnie. Tak dla spokoju ducha.

Z innych objawów. Czułam wczoraj kłucie pod żebrami. Zastanawiam się czy powinnam to łączyć z ciążą.
Poza tym jestem pełna energii. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Do dnia porodu mogłam góry przenosić. Piersi przestały już tak mocno boleć (został tylko większy rozmiar), a libido osiągnęło poziom Mount Blanc. Jeśli będzie jak poprzednio, to w 2 trymestrze wdrapie się na Everest. Oby mąż się nie zbuntował Poprzednio bał się do mnie dotknąć z obawy przed zaszkodzeniem maluszkowi, przez co wiecznie chodziłam podminowana. Oby teraz było lepiej

Rodzinie jeszcze nic nie mówiliśmy, w pracy też nie. Wie tylko dwójka naszych najlepszych przyjaciół. Są prawie jak rodzina, tyle, że nie moralizują, nie udzielają rad i w razie nieszczęścia wesprą, ale bez zbędnego roztrząsania sprawy.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości