![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Rybcia, ale nikogo innego nie było na tym forum...poza tym czy ignorowałyśmy kogokolwiek, ignorowałyśmy inne posty? Nie!!! Pisałyśmy między sobą, bo nie było nikogo innego, a nie byłyśmy gotowe pisać gdzie indziej. Ja nie widzę w tym problemu. Ktoś mnie ocenia po tym, że pisze o moim TŻ jedynej bliskiej mi osobie która jest w tych chwilach przy mnie, ocenia moje gorsze i lepsze dni, jakim prawem??????????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Nie jesteście gotowe żeby pisać prywatnie, ale kłócić się i atakować to jesteście w stanie? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2010-06-22 o 08:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Witam, ja również jestem tego zdania co Adamonika!! ![]() Wszystkie mamy za sobą smutne przeżycie i najpierw jest głęboki smutek po tragedii, żal i rozpacz a następnie zaczynamy powoli normalnie funkcjonować i wracamy do rzeczywistego świata, codziennych czynności. Z czasem pokazują się uśmiechy, rozmowy o niczym i wszystkim, (tak jak w tym momencie, jak tu sobie piszemy), więc nie rozumiem dlaczego ma to komuś przeszkadzać. I co w ogóle przeszkadza, że opowiadamy sobie o naszej codzienności, problemach, wizytach u ginów itd..?!!!??? Tak wracamy przecież do normalnego życia!!!! Nie wiem jak można tego nie zrozumieć!! ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Każda z nas do tego celu inaczej dochodzi po tym co nam się przytrafiło, a że lubimy pisać o codzienności i uczuciach, a oddalamy się od tych przykrych przeżyć to chyba znaczy, że podążamy w dobrym kierunku ??? ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A nie jesteśmy jeszcze gotowe na starania się o Fasolkę lub z jakichś powodów (np. bo jest jeszcze za wcześnie) nie możemy tego zrobić.. Więc czasem tylko nieśmiałe (JA) zaglądam na tamten wątek.. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Teraz po 3 miesiącach od # rozmawiam o tym bez żadnych emocji, wiem dla wielu z Was to bardzo dziwne, ale ja tak mam , nie cierpie , nie tęsknie, nie myślę o tym dziecku, wtedy czułam żal, teraz jest to dla mnie kolejne życiowe doświadczenie i jedyne co pozostało to strach czy w następnej ciąży się to nie powtórzy[/QUOTE] Każda odczuwa inaczej.. Takie jesteśmy.. Kto wie jak ja z czasem będę myśleć.. tylko czas pokaże Najgorszy jest ten strach, który pozostaje i pytanie czy to się nie powtórzy przy kolejnej ciąży.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Rozeznanie
|
Witam Kobietki,
Może przerwę Wam trochę to małe nieporozumienie na forum. Jestem tu niedługo ale uważam, że każdy ma prawo pisać to, na co ma ochotę ![]() ![]() Postanowiłam ponownie do Was napisać, bo wczoraj byłam u gina. Gin rewelacyjy, jesli któraś z Was jest z 3city to mogę z czystym suemieniem polecić. Zbadał mnie, wszystko dokładnie opowiedział, co widzi, co się dzieje itp. Niestety powikłaniem po zabiegu jest u mnie zapalenie jajnika ![]() ![]() Podkreślam tylko jak ważna jest wizyta kontrolna, ponieważ u mnie zapalenie jajnika jest bezobjawowe i nic mnie nie boli ani nie mam żadnych innych objawów, a jednak ono jest i warto się przebadać, żeby potem nie miec niespodzianki, bo tego typu schorzenia mogą zakończyć sie nawet usunięciem jajowodu i jajnika. pozdrawiam Was serdecznie Renessme1985 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1807 |
Wtajemniczenie
|
Słuchaj Lili nie chce mi się z Tobą dyskutować, nie obrażam się, ani nie atakuje, odpowiadam na Twoje zarzuty...zrobiło mi się po prostu przykro po tym co napisałaś, bo jestem na tym forum rok i nigdy nie przydarzyło mi się nic podobnego...temat uważam za zamknięty i będę pisać o czym mi się będzie podobało, a Tobie myślę nic do tego...
Renessme fajnie, że Twój gin jest świetny, to bardzo ważne ![]() ![]() ![]() ![]() Edytka jak się masz??? ![]() Ciekawa jestem gdzie się podziewa Monika, mam nadzieje, że "ktoś" jej nie spłoszył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | ||
Raczkowanie
|
Edytka
![]() ![]() I zgadzam się z Reenes.. Jak ktoś nie ma ochoty to niech omija to co go nie interesuje ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie smutaj się ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miałam dzis zabiegany dzien.. zakupy, mycie okien i takie tam. Jutro przyjeżdża do nas mama z Włoch. trochę sie dziwnie czuję, bo umówiłyśmy się ze przyjedzie zobaczyc mała ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-22 o 16:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Moniś, Wiem, że się boisz pewnie wizyty mamy...ja bym się obawiała i pewnie będę przed moją wizytą w Pl. Ale pamiętaj, że taka rozmowa, choćby przez łzy jest Ci potrzebna i pomimo tego, że wiele wspomnień wróci do Ciebie, będziesz silna, ja w to wierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Ale dość o mnie. Co tam nowego u Ewy ?? ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-22 o 16:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ewa ma się dobrze. Troszke zmęczona po pracy, ale ogólnie ok. Zaczęłam wcinać folik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja folik wcinam juz od 3 tygodni ![]() ![]() Też bym chciała zebys sie juz czegos dowiedziala i była spokojniejsza ![]() dopiero po 3 poronieniu?? Oj to niedobrze ![]() Moja lekarka powiedziala ze u nas jakies genetyczne badania przeprowadza sie po 2 poronieniu, a podstawowe po każdym poronieniu. Pewnie od jutra przez pare dni będę miała mniej czasu na wizaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-22 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jakie witaminki na wzmocnienie bierzesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ewurka tak robiłam badania na toksoplazmoze, cytomegalie, chlamydie i wszystko ok. Na prl leczyłam się przed ciążą (miałam podwyższoną czynnościową --> ale to przez stres w pracy), a po ciąży gin powiedział, że leczenie tego polega tylko i wyłącznie na maskowaniu problemu, żeby było można zajść w ciążę, a żeby to wyleczyć musiałabym zmienić prace i styl życia na mniej stresujący. Co za bardzo aktualnie nie wchodzi w grę ![]() ![]() Smutno mi tylko trochę, że muszę tyle czekać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pisałam już wczesniej, że chciała bym wziąść ze sobą Duphaston. Wydaje mi się, że może w niektórych sytuacjach pomóc. Nie smutaskuj się wakacje szybko miną, sama zobaczysz ![]() ![]() Ja chciała bym zacząć staranka po urlopie czyli pod koniec sierpnia, ale wszystko zależy od tego co powie mi lekarz po badaniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ry-bcia Czas edycji: 2010-06-25 o 18:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Raczkowanie
|
Ja w ciąży robiłam BEtaHCG, tokso, krew, mocz i chyba tyle..
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Coś mam z netem problemy.. ![]() Nie bój się wizyty mamy. Przecież to Mama, która wszystko wie i rozumie, która przytuli.. Na pewno niejedna łezka się uroni i Tobie ![]() Bardzo Ci współczuję, z całego serca, Te ubranka penie Ci wszystko przypomną, ale bądz silna, jak trzeba to płacz, pomoże.. ![]() A potem będzie już tylko lepiej, ja w to wierzę!!! Ściskam mocno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Edytka jak się masz??? ![]() dziękuję, u mnie dobrze. Straszny ten koniec roku, jeszcze tylko 2 dni i wszystko wróci do normy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Edytka cieszę się, że koniec roku szkolnego już blisko i w końcu odpoczniesz ![]() ![]() ![]() Dorcia dziękujemy za wsparcie ![]() ![]() ![]() ![]() I jak to Dorcia mówi, oby do końca wakacji i zakładamy nowy wątek dziewczyny ![]() Moniś, miłych dni spędzonych z mamą ![]() Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-06-23 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() Musiałam tu zaglądnąć, bo chyba sie uzależniłam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymaj się Ewuś i wypoczywaj ile możesz, bo z tego co pamiętam masz dzis i jutro wolne od pracy. A tak swoją drogą, jeśli mogę spytać, to gdzie Ty Bidulku pracujesz tak cięzko? Ja mam wolne cały czas. Niestety... Równy rok temu skończyłam studia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Edytka, ja wiem, że to moja mama, ta która zna mnie na wylot i nic przed nią nie ukryję. Wiem ze wszystko wie i ze zawsze moge na nia liczyc, nawet wtedy kiedy na to w ogóle nie zasługuję, z takich czy innych powodów. Po to jest przecież Mama ![]() ![]() ![]() No nic, będzie dobrze przecież, prawda? no to już się nie użalam nad sobą i trzymam głowę do góry ![]() ![]() No to trzymajcie sie dzielnie Kobietki ![]() do napisania niebawem ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-23 o 18:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Głowa do góry! czas szybciutko leci i tak jak dziewczyny wcześniej napisaly, nawet sie nie obejrzymy i zakładamy nowy wątek ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam pozwolenie juz od początku sierpnia. Tyle ze ja mam nieco inna sytuację, bo przeszłam normalny poród. Ale miałam łyżeczkowanie i kazali mi poczekac minimum 3 miesiące. Czekam az mi się @ ureguluja i mogę działać. pozdrawiam cieplo i nie smutaj sie, bo wszystko sie dobrze skończy. Jestes pod dobra opieką lekarską, wiec nie może być źle ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-23 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Moniś
![]() Wizaż uzależnia, ja to wiem ![]() Odnośnie tych witaminek, to chyba też zakupię sobie magnez (ale tekst Twojego TŻ wymiata ![]() ![]() Trzymam kciuki za Ciebie, myślałam o Tobie dziś, zastanawiałam się jak mija Ci dzień i jak wizyta mamy. Pamiętaj, że tutaj jesteśmy i może te łzy przy mamie czy z mamą, będą Twoimi ostatnimi, może to taki ostatni krok do tego by teraz było Ci troszke łatwiej, prościej ![]() Pracuje w Hotelu jako kelnerka, kasjerka może nie jest to szczyt moich marzeń, ale po kilku fabrykach stwierdziłam, że chyba wolę już robić to niż wyciskać na prasie w kółko to samo przez 8h/5 dni w tygodniu. Męcząca praca bardzo, ale co tam. Trzeba pracować ![]() Ja dzisiaj zadzwoniłam do mamy i siostry pierwszy raz od poronienia. I dodały mi trochę energii i wiary w to, że będzie dobrze, mama mówi "teraz mogę Ci to powiedzieć, jesteście młodzi to jak Wam się ma nie udać" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
Postanowiłam teraz tu zajrzec bo jutro niestety nie dam chyba rady. Z jednej strony żaluję i to bardzo, bo kiedy tu zaglądam do Was Kochane Moje jest mi łatwiej znosić ten mój ciężki bagaż. Dzięki Wam on staje się coraz lżejszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się Ewa ze zadzwoniłas do mamy i siostry ![]() ![]() ![]() A moja mama juz jest z nami. Spi teraz sobie spokojnie. Ale ta małpa brzydka przyszła do mnie- ta łza paskudna... Jak tylko się zobaczyłyśmy, nie musiałam nic mówić, a same mi polecialy. Jej tez. Słów nie potrzeba było, a ona tylko mnie przytuliła i powiedziała to mądre zdanie (j.w). Cieszę się bardzo ze mam to juz za soba. Czuje sie jak po jakims egzaminie he! I jest Ewa tak jak piszesz, jest mi lzej na duszy jakos ![]() Dziewczyny "... wiara jest jak dupa, trzeba ją miec..." Pan Maleńczuk ![]() Przepraszam za wyrażenie, ale podoba mnie sie ten tekst ![]() Ściskam Was wszystkie razem i każdą z osobna ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-23 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
Tak czytam co piszecie,ale już nie mam zbytnio czasu tu zaglądać wiecznie w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, bo jakoś ostatnio nie mam czasu, a mój Mały Szkrab też zaczyna później chodzić spać i potem jestem tak wykończona, że z reguły padam razem z nim.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dorcia to będzie ciężka chwila dla Ciebie, iść w to samo miejsce ![]() ![]() Poza tym Dorciu, każda z nas ma takie myśli jak Ty, sama kiedyś o tym pisałam, o rosnącym brzuszku, głaskaniu go i myśleniu który to byłby tydzień. To normalne, odeszła nasza nadzieja, nasza radość, ale czekamy na nową i nie poddajemy się, nie, nie nie ![]() ![]() Moniś cieszę, się bardzo, że jesteście po pierwszym spotkaniu z mamą, teraz będzie lżej i troszke przyjemniej ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-06-24 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wierzę, że musi być Ci okropnie ciężko patrzeć na Malenstwo siostry i znów myśleć o Swoim.. Nawiasem pisząc to ja mam w pracy 4 dziewczyny w ciąży - ja byłam piąta.. ![]() Ja też codziennie patrzę na ich zaokrąglające się brzusie i każdej zazdroszczę.. Kiedy wchodzę do pokoju nauczycielskiego specjalnie nie rozmawiają w mojej obecności nt swoich dolegliwości, samopoczucia itd (wiem, że przy mnie nie rozmawiają, ponieważ wcześniej praktycznie cały czas o tym rozmawiałyśmy..) Legier2, trzymaj się dzielnie, postaraj się myśleć pozytywnie, głowa do góry!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- [QUOTE=ewurka;20195647]Dzień dobry dziewczyny ![]() Edytka cieszę się, że koniec roku szkolnego już blisko i w końcu odpoczniesz ![]() ![]() ![]() Po ciężkich dniach i nocach nieprzespanych (bo z dziennikiem i arkuszami w rękach, no i świadectwami) jutro KONIEC roku!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Co do planów wakacyjnych, to synek bardzo chce jechać nad morze, ale nad Bałtykiem może pogody nie być a gdzieś dalej nie pojedziemy, ponieważ mamy przeprowadzać się do domu teścia a teść do naszej 'klitki' (małego domku). Poza tym w sierpniu w terminie bliżej nieokreślonym mam egznim na mianowanego, więc też z wyjazdu nici ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia. Dlatego tak bardzo lubie tutaj wchodzić, bo zawsze umiecie podnieść jakoś człowieka na duchu. Ale wiecie, trzymałam dzisiaj tą małą kruszynkę na rękach i nawet nie macie pojęcia jakie miałam mieszane uczucia. Niby radość, ale także strach, niepokój oraz lęk czy ja jeszcze będę mogła trzymać swoje kiedyś na rękach. Przyznam, że wczoraj się "trochę" rozkleiłam i załamałam, ale mój prawie dwuletni synek jest tak kochany, że poprostu nie mogłam już dłużej płakać i załamywać się- tym bardziej, że widziałam jak on na mnie smutnie patrzył i zaczął się przytulać- pomyślałam, że chociaż dla niego muszę być silna i twarda jak skała, ale przyznam, że czasem jest lżej jak się człowiek trochę wyryczy. Dzisiaj już czuje się dużo lepiej- w sumie to chyba przeszło mi- to chyba taka mała chwila załamania. Wiem, że czasem tak bywa.
Dorcia Ja też często zasatanawiałam się czy to byłby chłopiec czy dziewczynka. Zawsze pragnęłam mieć dziewczynkę, ale po tej sytuacji dziękowałabym Bogu za to co by było lub będzie. Współczuję Ci, że jeszcze musisz iść na oddział, ale niestety każda z nas przeszła to samo i musiała tam wracać- jedne raz, a inne kilka razy i zawsze będzie nam źle się tam wchodziło. A ja też dzięki wizażowi i oczywiście mojemu synkowi, tak szybko podniosłam się z tego wszystkiego. Lubię tu wchodzić, a w szczególności właśnie w takich momentach, jak wczoraj przeszłam. Ewuś nie było mnie tak długo głównie dlatego, że ostatnio mam bardzo dużo obowiązków, z resztą jak wcześniej pisałam syn coraz później chodzi spać i ja zmęczona całym dniem najczęściej padam z nim. ![]() ![]() Edytko wiem, że musi Ci być ciężko patrząc na 4 kobiety ciężarne i to jeszcze w tak często spotykanym towarzystwie, ale nie martw się- już od jutra masz wakacje, więc nie będziesz ich tak często spotykała. A po wakacjach to już może i Ty będziesz nosić fasolkę w brzuszku. Trzymam za nas wszystkie kciuki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.