![]() |
#1771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
![]() Może faktycznie czujesz się tak przed @ wiem jakie to męczące i niezbyt komfortowe. Poczekaj pewnie za kilka dni się pojawi i będziesz spokojniejsza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to się profesjonalnie rozpadało buuuu......
![]() |
![]() |
#1773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-06-18 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do owulacji to ![]() ![]() A co mogłoby się stać po przytulankach ? Na pewno nic złego ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- A mnie zaczął boleć brzuch i chyba jajnik mnie kłóje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- chyba się położe juz z tego wszystkiego buziaki ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-18 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1775 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałąm takie same dolegliwości przy @ tj. pierwsze 3 dni bolesne i obfite a następne mniej bolesne i prawie nic się nie lało.. Co do dolegliwości to też zdarzały się biegunki, parę razy wymioty i prawie omdlenia (ale to chyba dziedziczne po Mamie). Po ciąży z Grzesiem jest trochę lepiej - brak omdleń i wymiotów, biegunki sporadycznie... Także Ewka, głowa do góry, będzie na pewno lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
Ale tu cisza dzisiaj
![]() ![]() W sumie to się cieszę, że jesteście zajęte i mam nadzieje, że spędzacie miło sobotni wieczór ![]() ja niestety byłam w pracy, dość wyczerpujący dzień, jutro czeka mnie kolejny, a wolne dopiero mam we środe i czwartek chyba padne ![]() Właśnie oglądam meczyk z TŻ i ekscytuje się tak samo jak on ![]() Miłej nocki Misiaki do usłyszenia niebawem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
witam drogie Panie
![]() dzień chociaż pochmurny i deszczowy jakoś sympatycznie minął ![]() W przerwach między deszczami poszwędaliśmy się z bratem po mieście. Nawet sympatycznie było ![]() ![]() ![]() Teraz czekam aż mi się placek upiecze i pewnie będę się zbierać do spania. Ślę Wam duże Całuski Ciasteczka Cukierki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
My rodzinką byliśmy u znajomych na grillu - czas minął miło i przyjemnie.
A dziś smętna i paskudna pogoda - od rana pada i szans na słoneczko nie ma żadnych ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Teraz czekam aż mi się placek upiecze i pewnie będę się zbierać do spania. A jakiego placuszka piekłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1779 | |
Raczkowanie
|
witam Drogie Panie
![]() Cisza jak makiem zasiał dziś na forum. Niedzielne popołudnie mija Wam spokojnie ![]() a ja znów mam totalną bańkę w głowie. Wczoraj całkiem przypadkowo natknęłam się na artykuł mówiący o zjawisku cholestazy w ciąży. Jest to choroba wątroby ciężarnych i po porodzie mija. Czytałam coś o zastoju żółci ech... W każdym razie nie leczona jest zagrożeniem dla płodu. Może dojść do przedwczesnego porodu lub nawet nagłego i bezobjawowego wewnątrzmacicznego obumarcia płodu!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ech.. niby mi powiedzieli ze to jakis gen letalny spowodował zgon Małej ale ja w to nie bardzo chcę wierzyć. Im dłużej o tym myślę tym bardziej się przekonuję, że skąd oni to wiedzą?? Żadnych badań mi nie robili genetycznych, więc skoro nie znaleźli przyczyny to ostatnia była to właśnie ta o tym genie letalnym. ech... i znowu to samo, a już miałam chwilkę spokoju ![]() ![]() Buziaki wielkie ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() z truskawkami ![]() ![]() ![]() U nas Edytka też jest zimno, deszczowo i nawet przez moment słoneczka nie widać ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-20 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow!! uwielbiam truskawki w każdym wydaniu (synek pałaszuje najchętniej z cukrem ale ciastem też nie pogardzi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Rozumiem, że chcesz wiedzieć, co i czy akurat cholestaza w Twoim przypadku była powodem śmierci Majeczki, ja sama też chętnie bym się dowiedziałą, dlaczego ciąża u mnie obumarła (ale nie wiadomo, gin powiedział że tak sie zdarza, że była Kruszynka za słaba albo z wadą).. ![]() Dlatego myślę, że na Twoim miejscu zapytałabym lekarza/ lekarki jakie mam podejrzenia, porozmawiałabym, poradziła się na przyszłość.. Bo ja bym chciała wiedzieć, sama dla siebie ![]() No i objawy (świąd skóry) miałaś też.. mnie by to spokoju nie dawało i musiałabym wiedzieć Także zapytaj ![]() .. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Coś mi z cytatem nie wyszło.. i pokazało się jako tekst adamonika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny,
Przydarzyło mi się to samo, co Wam. W dużym skrócie 8 miesięcy staraliśmy się o zajście w ciążę. Kiedy w końcu okazało się, że prawdopodobnie przyczyną była podwyższona prl, dostałam Bromergon i Duphaston i zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu ich stosowania. Także suma sumarum Bromergon używałam dosłownie parę dni. Po zobaczeniu dwóch kresek ginka kazała mi odstawić od razu Bromergon, a Duphaston dalej przyjmować na wszelki wypadek i przyjść do niej koło 7-8 tyg, bo wtedy będzie już coś widać na USG. Od początku mialam kiepskie przeczucia, zrobiłam od razu podwójny pomiar bety (48h) i przyrost był ponad dwukrotny, więc uznałam, że wszystko ok. Potem pojawiło się lekkie plamienie, szybka wizyta w nocy w szpitalu, USG i wszystko w porządku. Lekarz widział już nawet serduszko jak bije, a to był 6 tydzień. Kazał zwiększyć dawkę Duphastonu i się nie przemęczać. Potem znowu plamienie, znowu wizyta w szpitalu i niby wszystko nadal ok. Potem wizyta u lekarza w 8 tygodniu, USG i wszystko niby ok, serduszko bije, dzidzia dobry rozmiar ale wykonany wynika bety wskazywał już bardzo mały przyrost, bo tylko 10%. Ginka powiedziała, że na USG wszystko jest ok, rozmiar dobry i że przy wysokich wynikach tego hormonu przyrost nie musi być już bardzo duży i żeby się nie sugerować, bo obraz pokazuje, że wszystko ok. Potem USG w 10 tyg, które wykonałam mając intuicyjnie złe przeczucie, choć nic się nie działo szczególnego i straszna wiadomość... serduszko już nie biło od ok 1,5 tygodnia i dzidzia od tamtego momentu przestała się rozwijać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1782 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez chyba tak mysle ze sie zapytam gin o to, bo mi to spac i zyc nie pozwoli juz do konca jak nie bede miala pewnosci. Tylko ze sie boje ze mnie okrzyczy ze nie przyszlam do niej z tym wczesniej. Tyle za ja nie mialam fijołkowego pojecia ze cos takie w ogole istnieje. Taka stara jestem a tak mało wiem ![]() ![]() A co do truskawek to ja lubię pod każdą postacia. Ostatno nwet z maślanką sobie robię koktajl i pyszotka ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Witam ![]() na samym początku bardzo Ci współczuję tego co Wam się przydarzyło i tule Cię mocno. To dobrze, że już się z tym jakoś pogodziłaś. I masz rację myśląc, że lepiej dla tego dzieciątka że tak się stało niż potem miałoby cierpieć. Wiem, że łatwo się o tym mówi, ale serce wie swoje ech.. Ono ma jakby swój świat. Głowa swoje, serce swoje. Ech.. Skąd ja to znam ![]() Życzę owocnych starań i duuuużoooo siły ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli pogoda dopisze (bo pada na okrągło dziś) bliźniaczki przyjdą dziś do mnie ![]() pozdrawiam ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-20 o 13:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo Ci współczuję ![]() Po to tu jesteśmy, by się wygadać(tj. napisać co nas gryzie..), bo straciłyśmy nasze kochane Kruszynki.. Idz koniecznie do lekarza, jeśli masz wątpliwości i pytania!!!i jeśli chcesz zacząć starania!! Wcale nie czuję się znudzona Twoim postem - pisz częściej i zobaczysz, że będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1784 |
Wtajemniczenie
|
WWWWIIITTTAAAMMM
![]() ![]() Ciężki dzień miałam w pracy, ale o tym za chwilke ![]() Moniś...kochana moja, na pewno zastanawiasz się czy mogłaś coś zrobić z tym swędzeniem, ale misia skąd mogłaś wiedzieć, że z płodem jest coś nie tak, musiałybyśmy czytać o wszystkich objawach jakie są w ciąży, chorobach, albo mieć książke chorób w ciąży i z każdym objawem jaki nas niepokoi iść do lekarza...tak miało być Misia ![]() ![]() Edytka w sumie takie pieczenie ciast z maluchem musi być ciekawe ![]() ![]() Renessme Przykro mi, że straciliście swoją kruszynke ![]() ![]() ![]() Tak przy okazji, takie ciasto z truskawkami to bym wciągła ![]() ![]() Dziś przeżyłam straszny dzień w pracy, dość że ruch był straszny, ledwo żyje...to jeszcze mój kolega złamał sobie na moich oczach noge w kolanie...!!!!! Poślizgnął się na podłodze w kuchni, bo była mokra!!!! Masakra, nadal o nim myśle, trzęsłam się cała, ręce, ciało, nie mogłam dojść do siebie, dawali mi herbate z dużą ilością cukru ![]() ![]() Zastanawiam się nad tym, że przecież to może się zdarzyć każdemu z nas.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- A jeśli chodzi o współżycie to najlepiej się wstrzymać do pierwszej @. Tak zalecają lekarze. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Współczuję wszystkim, którym przydarzyła się taka tragedia i trzymam kciuki za wszystkie którym się udało ![]() Zaglądałam tu regularnie ale dam sobie na jakiś czas spokój. Przynajmniej do momentu w którym ewurka i adamonika przeniosą się chociażby na gg ze swoimi sprawami osobistymi. Bez urazy, ale mam Was dziewczyny dość. Uważam, że trochę przesadzacie i nie jesteście tutaj same, o czym chyba zapominacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1786 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1787 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że pomału się podnosisz, jak to napisałaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tego torta Oli troszeczkę bym uskubała ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() Buziaki wielkie ![]() A widoku kolegi wcale nie zazdroszczę ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-21 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Po pierwsze Lili... chyba to Ty przesadzasz!!! To forum jest ogólnie dla wszystkich, więc każdy pisze o tym o czym ma ochote, a to, że w taki a nie inny sposób radzimy sobie z bólem jaki przezyłysmy i przezywamy to już inna sprawa!!! Może nie chcemy w kółko pisać o bólu, o płaczu i chcemy się wziąść w garść po tym co się stało pisząc o czymś innym... wspierając się nawzajem, co niektórym pomaga (np. mnie) Także daruj sobie takie posty, jak masz tak pisać, w ogóle nie pisz...możesz tym kogoś urazić. Dorcia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1789 |
Raczkowanie
|
Ewuś
![]() Lili... początkowo miałam nie komentować Twojego postu, ale dlaczego nie... Chcę żebyś wiedziała, że nie było to przyjemne co napisałaś. Zaczęłam pisać tutaj, ponieważ potrzebowałam wsparcia, które tu znalazłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1790 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio śnią mi się dziwne rzeczy i wstając rano jestem taka przytłoczona, wydaje mi się, że czasami podświadomie myślę o tym co się stało...i mój organizm, mózg tak reaguje
![]() ![]() Ale, ale dziś dostałam angielski prezent...chlebek imbirowy i dżem z chili ![]() ![]() Ale chlebek jest chyba słodkawy, bo dziubnęłam troszke ale dżemu się nie tykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Renessme1985
Nie stresuj się że @ jeszcze nie przyszła - ja 1@ dostałam równiutko 8 tyg (56 dni!!) po zabiegu, następny był cykl bezowulacyjny i @ po 25 dniach a teraz w 3 cyklu idealnie jak w zegarku owulacja przyszła po 14 dniach i mam nadzieje ze @ już nie przylezie ![]() a co do objawów, przed ciąża zawsze bolały mnie piersi przed @ a teraz nic ![]() Myślę że wizyta u gina to dobry pomysł bo nie zaszkodzi a zawsze Cie uspokoi Czytając Twojego posta mogłabym się podpisać pod każdym zdaniem, ja sie bardzo szybko z tym wszystkim pogodziłam jeśli to w ogóle dobre słowo, i też w pewnym momencie myślałam że życie dało mi nauczke (w moim przypadku za to że wcale mi nie zależało na byciu w ciąży) Teraz po 3 miesiącach od # rozmawiam o tym bez żadnych emocji, wiem dla wielu z Was to bardzo dziwne, ale ja tak mam , nie cierpie , nie tęsknie, nie myślę o tym dziecku, wtedy czułam żal, teraz jest to dla mnie kolejne życiowe doświadczenie i jedyne co pozostało to strach czy w następnej ciąży się to nie powtórzy Edytowane przez ry-bcia Czas edycji: 2010-06-21 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1792 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do prezentu, to obawiasz się, że ktoś chce Cie otruć ? ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-06-21 o 17:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rybcia myślę, że każda z nas przeżywa swoją stratę na swój sposób, ja jestem spokojna, ale kiedy obcy ludzie, jak dzisiaj w pracy taka kadrowa podeszła do mnie i zapytała jak się czuje, miałam już łzy w oczach, powiedziała że rozumie i odeszła, na koniec powiedziała, że wszystko będzie dobrze. Ja o tym wiem, ale potrzebuje więcej czasu. My bardzo chcieliśmy tego dzieciątka, Tż snuł plany, układał mu karierę piłkarską ![]() Rozumiem Twoje trzeżwe podejście i ja też je mam w jakimś stopniu. Nie poddam się, nie będę się rozczulać, rozpamiętywać, tylko kiedy nadejdzie odpowiednia pora ruszymy do działania, tak jak ty i trzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hmmm... chlebek imbirowy i marmolada z chili. brzmi ciekawie, ja bym od razu próbowała ![]() ![]() Jak się okazało TŻ nie wróci 20 lipca.. do sierpnia musi siedziec w Niemczech ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-06-21 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Nie rozumiem też, dlaczego z góry zakładasz, że ja chcę pisać tylko o bólu.... Zaglądam tutaj, żeby pytać o rzeczy których nie jestem pewna, bo mimo, że każda przeżyła podobną tragedię, to wszystkie się różnią. Ja chce porozmawiać o tym co każda z nas przeżyła, jak się wspierać, pocieszać a nie czytać Wasze prywatne opowieści. Sorry jeśli czujecie się urażone ale naprawdę... nie jesteście tutaj same. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-06-21 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
Może nie powinnam się wtrącać ale niestety kochane troszkę zawładnęłyście forum... przyznam się bez bicia że wchodzę tu żeby zobaczyć co nowego się pojawiło i wychodzę bo widze że rozmowa toczy się głównie między Wami. Jesli chcecie to piszcie mi to nie przeszkadza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale nikt nie zmusza cie do tego żebys tu zagladala. Jesli masz z tym jakis problem to nie zaglądaj i juz.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.