|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Podzielam zdanie velaluca nt wieku,i jeszcze dodam od siebie ze dla mnie nie byloby argumentem do odkladania staran wiek tz,nie obraz sie cavagirl ale to ze jest mlodszy to jak sie ma do starań?przeciez to ty bedziesz w ciazy i wogole i o ile facet jesli jest wszystko ok to jest bardzo dlugo plodny tak kobieta nawet jak jest wszystko super to plodnosc maleje z wiekiem,wiec on moze latwo odkladac bo to nie on bedzie znosil ewentualne trudy ciazy,ja na twoi miejscu bym probowala z tym lepszym stanowiskiem i nadal sie starala,najwyzej kilka mcy popracujesz z brzuszkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Rozeznanie
|
Zastępstwo trwałoby z półtoraroku, a to juz dużo zmienia. Dalyscie mi do myślenia, moze faktycznie zbyt emocjonalnie do tego podeszłam. Opcja z zastępstwem ma dużo zalet, ale wlasnie obawiam się, że nie wytrzymam tyle ile trzeba. Prześpię się z tym do jutra, pogadam jeszcze z TŻtem. Dziękuję Wam za ogromne zaangażowanie. Osoba nie będąca na naszym miejscu nie zrozumie sytuacji i nie doradzi tak jak Wy
![]() ![]() Vela, wiek ma tu duże znaczenie, wiem wlasnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6023841 1] A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] To super, cieszę się ![]() Cytat:
![]() Ja AMH robiłam w klinice, u nich kosztuje 140zł, ale ja miałam 50% rabatu i płaciłam 70zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowe myślenie! Oby zaowocowało ![]() ![]() Cytat:
![]() Czego byście nie postanowili to i tak będzie dobrze, wierzę w to ![]()
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
![]() cavagirl Dziewczyny mają rację, teraz na gorąco czujesz, że jesteś w stanie odłożyć starania, ale jak przyjdzie @ i zaczną zbliżać się dni płodne to wszystko do Ciebie wróci ![]() A powiedz mi kochana ile Wy się staracie i co na to wszystko Twój ginekolog? Bo z tego co wiem to HSG zrobiłaś na własną rękę? ![]() Mój Tż ma tylko 4% prawidłowych i tylko 10,5 mln plemników ![]() Ja też jestem w złym stanie psychicznym, przekonałam się o tym wczoraj. Przepłakałam 2 godziny, a myśli, które przechodziły przez moją głowę mnie samą przerażały. Też bym tym wszystkim rzuciła w cholerę, ale szkoda mi pracy, którą wykonał mój kochany lekarz. Nie mogę tego zrobić teraz, bo po laparoskopii mam to pół roku kiedy jajniki są wyczyszczone i powinny pracować jak należy. Niestety też bardzo liczę na ten cykl, chyba jeszcze bardziej niż Ty po HSG ![]() ![]()
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
A mój mężu wraca do mnie jutro wieczorem i weekend w domu spędza przed tym wyjazdem drugim na półtora miesiąca aż. I zapowiedział "że bedziemy działać nad dzidziusiem" a ja że niestety to tak nie działa bo teraz to na okres czekamy bo zaraz ma być a on stanowczo że mu yo nie przeszkadza trzeba działać a jak nie działać to mieć przyjemność xD hehe mój Wariat 😍
#1807 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki po glukozie - jest ok
![]() a jeśli chodzi o krew to mam trochę za małą hemoglobinę, wygląda to na anemię, ale podobno to normalne w ciąży ![]()
#1808 |
Zakorzenienie
|
Polecam sok z buraka. W ciąży robiłam go sobie codziennie. Dodawałam marchewkę, jabłko. Jest pyszny, tylko robota przy myciu sokowirówki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudno powiedzieć czy mam "swojego" ginekologa. Jak 3 miesiące się nie udawało, to poszłam do pani ginekolog, oczywiście kazała poczekać, zleciła badanie tarczycy, ale też zobaczyła na USG, że być może mam macicę łukowata i powiedziała, że "normalnie" zaleca się czekać rok, a w moim przypadały 6-7 miesięcy. W międzyczasie zaczęłam zbijać TSH pod kontrolą endo. Po 7 miesiącach wróciłam do tej gin. Zrobiła monitoring cyklu i powiedziała, żebym zrobiła sono-hsg. Z kolei lekarz, u którego robiłam sono powiedział, ze nie mam żadnej macicy łukowatej i lekarze, którzy nie umieją dobrze odczytać USG mogą taj twierdzić bo mam nietypowy kształt macicy ![]() Faktycznie macie rację, w emocjach wszystko się wydaje proste, a potem już się robi inne spojrzenie. Cytat:
Bardzo dobre podejście!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chciałabym Ci napisać, ze oczywiście przestałabyś myśleć wtedy o staraniach, ale zdaję sobie sprawę że w stu procentach na pewno o tym nie zapomnisz... ale przynajmniej może będzie głowa od tego "lżejsza", bo skupisz się na czymś innym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dostałam skierrowanie na te badania genetyczne ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super! Wiedziałam, ze dostaniecie te skierowania, nie może wszystko być górkę! Ciekawe jak długa będzie ta kolejka, oby jak najkrótsza!!! ![]() ![]() Co do mnie to powyższa opcja byłaby super, ale tak jak pisałam, zastępstwo byłoby na jakieś półtora roku. Gdybyśmy nie zaprzestali starań i okazałoby się za miesiąc, dwa, trzy, że jestem w ciąży, to szefostwo by mnie ukrzyżowało, a ja bym umarła ze stresu. Chcę być w ciąży i móc na luzie odejść po pewnym czasie, nie chcę takiej krzywej sytuacji...To by mnie kosztowało zbyt wiele stresu. Chwilowo wstrzymuję się z decyzją. Na pewno w tym miesiącu nie będę nic kontrolować w cyklu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super, że udało Wam się dostać skierowania! Widać wszystko zależy od lekarza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
Ej dziewczyny znalazłam właśnie pozytyw z tego, że nie jestem w ciąży i jeśli nie zajdę do sierpnia to pojedziemy na Woodstock 😃
![]() Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2016-05-12 o 21:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Dziewczynki
![]() Idę spać z koncertem w żoładku i jelitach. Mam wrażenie, że brzuch do mnie przemawia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Hahaha no co zawsze trza szukać jakiś lepszych stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Zadomowienie
|
Aaaa nooo tak. Wariat stuknięty ale kocham go nad życie <3 Cytat:
Dooooooobranoc dziewczyny :-* Słodkich snów! ![]()
![]() |
#1821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale te 3 miesiące terminowego opłacania chorobowego to podstawa i wymóg. Teraz gdybym zaszła i zaczęła płacić to najprawdopodobniej ZUS w ogóle nie przyznalby mi L4 ani zasiłku ponieważ byłoby podejrzenie że odwiesilam działalność tylko dlatego że jestem w ciąży. Dlatego nawet z tego powodu chcę poczekać aby ZUS nie miał do czego się przyczepić ![]() Cavagirl - 1.5 roku a pół roku zmienia postać rzeczy. Myślałam że w grę wchodzi tylko 6 miesięcy. Wiem, że tyle bym nie wytrzymała ![]() Pamiętam jak szukałam nowej pracy i ciągle się zastanawiałam co zrobię gdy zajdę. Teraz cieszę się że gdy to się już stanie spokojnie będę mogła iść na zwolnienie i nikt nie będzie miał do mnie pretensji. Myślę że to również jest ważne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszą noc spędzam w toalecie... Jak tak dalej pójdzie to zastanie mnie tu wschód słońca
![]() Uwielbiam kiszoną kapustę, ale zjedzenie 2 misek o godzinie 23 to chyba była przesada ![]()
![]() |
#1823 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Monia a co mi pozostało? ;p nawet jak powiem sobie, ze mam dosyć, to żyć trzeba, a zabezpieczać się nie będziemy, więc co ? No to już trudno no będziemy się starać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieńdobry dziewczyny tak w ogóle! mam troche lepszy humor juz, wczoraj byłam rozżalona i generalnie ciężko, no ale trudno. Czekam na @ i niech nie robi psikusów sprzed miesiąca i niech przyjdzie dzisiaj! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tysica masz bardzo dobre podejście ![]() ![]() ![]() Dziewczyny macie wszystkie rację z tum wyjazdem!! ![]() ![]() A w lipcu chyba do Norwegii pojedziemy ![]() Vela- jak tam po kapustce? ![]() ![]() Miłego dnia Wam wszystkim!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Monika, dzisiaj lepiej z brzuchem? Cytat:
Nie ogarniam za bardzo tych zasad na działaności gosp., ale mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli. Cytat:
![]() Cytat:
Ja podobnie, juz dzisiaj duuużo lepiej. A Ty skąd jesteś taka pewna, że @ przyjdzie? Ja dzisiaj na nią "czekam" też :/ Ja ten miesiąc odpuszczam tzn. nie będziemy się zabezpieczać, ale odpuszczam totalnie. Muszę odpocząć choć chwilę. Ale bez nie wytrzymam na pewno ![]() Wstrzymam się z rozmową z szefową, dużo mi daliście do myślenia i faktycznie, nie dam rady się wstrzymywać, to było strasznie impulsywne. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Wtajemniczenie
|
Cava wiem, ze przyjdzie@, bo wczorajszy test negatywny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
WerkuUuS ja na Woodstocku byłam już parę razy i zawsze świetnie się bawiłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nooo i następny plus ![]() zUa_tysica mi w pierwszej ciąży blady test wyszedł dopiero dzień po spodziewanej miesiączce, robiłam chyba 3 dni przed i był negatyw, więc różnie to jest ![]() Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki dziś, żeby z tym wyrwaniem poszło gładko i żeby później nie bolało, na prawdę umieram ze strachu, nawet porodu się tak nie bałam i jakbym miała wybrać to idę rodzić już za raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻ wyrywał tydzień temu, chwila i po krzyku, następnego dnia juz normalnie jadł. Ja też tak kiedyś miałam, jak bez cięcia to luzik! sreberko, może faktycznie powinnam znaleźć super lekarza, tyle że nie mogę wybrać się do kliniki niepłodności, a może tam powinnam się wybrać po tym magicznym roku...bo ubezpieczenie w pracy tego nie pokryje, a jak mam wybór chodzić gdzieś za darmo a płacić no to wiadomo co wybieram. Akurat na Ibizie bedzie 12 cykl starań, więc jak nie wrócę z fasolką, to będę kombinować może wtedy...Myślę tylko, żeby choć jeden monitoring przedtem zrobić, bo może mi pęcherzyki nie pękają po prostu. Może spróbuję w czerwcu. Na razie spokój w sercu nastał... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie o to mi chodziło, że te 4-5 lat róznicy pomiędzy nią/mną a tobą to w tej chwili bardzo dużo. Cytat:
nie do mnie pytanie, ale ja tez byłam, odezwali się szybko więc napisz raz jeszcze. wypełniałaś wykresy 3 miesiace? bo to warunek Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.