|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj robię badanie AMH, zeby okreslić moja rezerwe jajnikową, lata juz sa wiec musze wiedzieć czy mam czas czy trzeba podjać inne kroki. Śniło mi się, ze wyszły badania złe, trzymajcie kciuki! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Ja już po glukozie, czekam na drugie pobranie
![]() ![]()
#1773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6023841 1]W McDonalds. Wiem to nie szczyt marzeń ale tutaj akurat dobrze płacą. I tak dobrze ze wzieli mnie z nie perfekcyjnym angielskim. Póki co pracuje tu 2 miesiące. I jak na razie jestem na jadalni sprzątam itp ![]() A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] Super, że się pogodzili! ![]() ![]() A co do pracy - ja czasami miałam taki kryzys, że chętnie bym porobiła np to co Ty ![]() Jakbym wyjechała do pracy za granicę to bez problemu mogę sprzątać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na urlopie nie nadążam za Wami! Nie mam czasu odpisać, bo ciągle jesteśmy albo na budowie albo w rozjazdach tyle spraw do ogarnięcia. Wszystko mnie boli, a zarazem tak cieszy, że coś idzie do przodu! Jak pisałam od ginekologa dostałam zielone światło do starań. We wtorek byłam u endokrynologa i Pani doktor była bardzo zadowolona z wyników. Niestety dalsza kuracja kosztowała mnie ponad 400 zł, ale mam jakąś bakterię GBS+ i lekarz dał mi bardzo drogie leki, a tak reszta to witaminki. W każdym razie nie jest źle. Staramy się starać w wolnym czasie pomimo braku sił. Kurcze ten urlop bardziej wykańcza niż praca.. ![]() ![]()
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 | |||
Rozeznanie
|
Dlaczego myślę, że nie będzie kolejnego cyklu starań? Ten miesiąc był dla mnie wyjątkowy - po pierwsze to mój ulubiony miesiąc, po drugie mam niebawem urodziny, po trzecie - cykl po sono-hsg. Przeryczałam wczoraj cały wieczór, ledwo usnęłam. Teraz czyję ogromny smutek, byłam pewna, że teraz się uda, czuję taką pustkę i stratę. Wiem, że może przesadzam, ale tak czuję
![]() Myślę o drugim psie, ale to po wakacjach, bo rodzice by mnie chyba zabili. Może uda mi się namówić TŻta choć z drugiej strony mogłaby tego nie przeżyć, bo jest strasznie zazdrosna, więc drugie psie dziecko może nie wypalić. Całe szczęście, że mamy zaplanowane te weekendowe wypady, to mam na co czekać. Cały czas zastanawiam się co z tą pracą, ale mama mnie jeszcze uświadomiła, że przecież u TŻta z pracą niepewnie do końca, więcto niezbyt dobry pomysł. Tak więc na razie jest marazm i przekonywanie siebie, że wszystko będzie dobrze ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6023841 1] ![]() ![]() A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] Dziękuję! Wiedziałam, że się pogodzą przed ślubem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak w Polsce bierzemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cava tak serio to siedze teraz w robo i rycze. Wisze co chwila na telefonie z TŻ i patrze się w okno lub komputer. Jestem bardzo rozgoryczona, nie przypuszczałam że tak to będzie wyglądało... Juz nawet ten dzisiejszy test nie sprawił mi radości, bo robiłam go z przekonaniem o negatywie. Co się ze mną stało? Już nie umiem się z niczego cieszyć... Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2016-05-12 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Wtajemniczenie
|
Jejku tak mi przykro dziewczyny jak czytam o Waszych niepowodzeniach, maddd, MalaMi, cavagirl, zUa_tysica, kryształek i cała reszta którą pominęłam (przepraszam), to jest tak niesprawiedliwe i okrutne że musicie zmagać się z takimi problemami... Ale w każdą z Was wierzę, że po tych wszystkich próbach i dołach w końcu zajdziecie w upragnione ciąże i zostaniecie szczęśliwymi mamami bo na to jak nikt inny zasługujecie. Jestem z Wami całym serce mimo że rzadko piszę, jakoś głupio mi wskakiwać z radością jak u Was tak ciężko... Trzymajcie się 😙😙😙
Piszę z telefonu-pozdro szejset
#1785 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6023841 1]
A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] Świetnie ![]() ![]() Myślałam że będzie gorzej ![]() ![]() ![]() ![]() Już jestem w domu, po drugim pobraniu, teraz po 15 mają być wyniki ![]() Dzięki za kciuki wszystkim! ![]()
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw. Dzieeeeeń Dooooooobry! ![]()
![]() |
#1787 |
Zadomowienie
|
cavagirl to chwilowe załamanie, mam to samo co miesiąc i po @ przechodzi i zaczynam wszystko od nowa, dobrze jest to z siebie wyrzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Tz robil badanka? [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6023841 1]W McDonalds. Wiem to nie szczyt marzeń ale tutaj akurat dobrze płacą. I tak dobrze ze wzieli mnie z nie perfekcyjnym angielskim. Póki co pracuje tu 2 miesiące. I jak na razie jestem na jadalni sprzątam itp ![]() ![]() ![]() A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] EFFPE tak się ciesze ze się dogadali!! Wiedziałam że się uda w końcu dla nich obu jestes najważniejsza ![]() Cytat:
![]() Ale musimy byc silne, wszystkie!! Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzis ide do rodzinneho po skierowanie na te badania genetyczne.. Tz h swojego dostał, trzymajcie kciuki zeby u mnie problemu z tym nie było... Troszkę mi się przykro zrobiło,spotkalam szis znajomych, sa w zaawansowanej ciąży, i podpytywali kiedy u nas i ze moze jak ich dzidzie zobaczymy to inavzej będzie..myslalam ze się rozplacze tam...ale zobavzyli moja mine to kolega ten zaczął mi opowiadać ze jego siostra nie mogla przez 4lata zajść w ciążę,pojechali do Częstochowy i zaszla... wiecie co nie chce mi się juz nikogo chyba słuchać, jak ludzie sobie czasami nie zdaja sprawy jaki mogą ból sprawić.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1790 | ||
Zadomowienie
|
jutro
![]() ja robie w klinice, bo taniej, ale diagnostyka też ma. Jest b. drogie niestety, ale muszę wiedzieć na czym stoję, bo czas mi ucieka a jajniki nie młodnieją ![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za kciuki dziewczyny, do jutra pewnie będę panikować czy moje jajniki juz się na emeryturę nie wybierają - oby nie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jedną dobra wiadomość na dziś. Tz pogodził się z tata. Właśnie odczytalam SMS. Ze tata wziął go na rozmowę, było ciężko ale się dogadali. Nie chce znać szczegółów rozmowy.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny jesteście kochane
![]() Mam nadzieje ze każda z nas do końca tego roku będzie miała swoje upragnione fasolki bo wszystkie na to zasługujeny ![]() Ja czekam na @ mam dostać w niedziele. |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Współczuję Ci przestrasznie tej sytuacji ze znajomymi ![]() ![]() Cytat:
A ja podjęłam pewną decyzję, chociaż nie wiem czyto nie jest zbyt emocjonalny moment. VelaLuca, chyba jesteśmy bardziej do siebie podobne niż myślałam. Mianowicie, w związku z ciążami tych dziewczyn pracy, zamierzam zaoferować, że mogę którąś zastąpić (są na ciut wyższym stanowisku) - byłaby to dla mnie odmiana od obowiązków, którymi już rzy...., coś do wpisania w CV, no i oderwanie od myślenia o ciąży. Tyle, że dziewczyn nie będzie jakieś pół roku, więc musiałabym odłożyć starania. No i, o ile jest problem w mojej głowie, to dobrze by to zrobiło, to jeśli jest jakiś inny problem z niepłodnością, te parę miesięcy w moim wieku, może tylko pogorszyć sprawę. Chcę najpóźniej do jutra powiedzieć szefowej o mojej propozycji, bo czas goni. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
Cavagirl, bardzo mi przykro ;(
Ale takie odpuszczenie sobie tez może wiele dać - kilka razy czytałam historie ze przez wiele lat nic a jak odpuścili sobie to od razu ciąża wiec może cos w tym jest... Ja dzisiaj byłam wreszcie u gina pierwszy raz po poronieniu i powiedziała ze wszystko dobrze sie oczyściła i mogę juz w tym cyklu znowu starać sie! ![]() Ale! Druga dobra wiadomość to taka ze w tym cyklu znowu pracuje prawy jajnik czyli ten z droznym jajowodem wiec znowu mam wielka nadzieje ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Wtajemniczenie
|
Cava bardzo wazna i odpowiedzialna decyzja. Zrobisz jak uważasz. Ja osobiście nie jestem w stanie odłożyć starań. Usrałam sobie i koniec
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
odnosnie pracy i odkładania starań przemysl to dobrze. Czy bedziesz w stanie rzeczywiscie odłożyć te plany, czy to jest twoja myśl na dzisiaj na gorąco, bo jesteś rozgoryczona. Nie zebym ci wiek wytykała, bo sama mam 31, ale żebyś potem sobie w brodę nie pluła, że mogłaś wcześniej. Chyba, że chcesz ten czas poświecić na badania też, ale wtedy psychicznie średnio odpoczniesz. Nie wiem ile badań masz zrobionych, ja np. dzisiaj robię sobie rezerwę jajnikowa czyli AMH, bo boję się, ze będę się starać kolejne pół roku, a potem okaże się, że rezerwa jest słaba i bedzie panika. Przegadaj to z mężem, ale nie podejmuj pochopnych decyzji. Do jutra to bardzo krótki czas niestety |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie całkowicie! Tez miałam okropne czarne myśle i plany po swoim niepowodzeniu ale po paru dniach mi całkowicie przeszło na szczęście, wiec polecam conajmniej przez tydzień przemyśleć tak poważna decyzje, chyba ze nie będzie końca świata gdybys zaszła w ciąże podczas tego zastepstwa - szukali by kogoś innego jak to robią teraz a przynajmniej cieszyłabyś się nowa praca i mniej myśli o ciąży by było tylko głowa zajęta czymś innym |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 |
Rozeznanie
|
No właśnie nie robiłam jeszcze tej rezerwy, na pewno to dobry pomysł. Jesteśmy rówieśniczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, że to głupie, nie znamy się, jesteśmy dla siebie teoretycznie obce, ale przeżywam to wszystko razem z Wami i Wasze emocje i do mnie docierają. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przepraszam za brutalność, ale jeśli mam coś powiedzieć szczerze to mówię to co leży mi na sercu. Mam nadzieję, że Ci nie podpadnę ![]() W tej sytuacji różnią nad dwie rzeczy. Ja mam 26 lat, Ty 30. Nie to, żebym miała coś do wieku - broń Boże. Ale ja (teoretycznie przynajmniej) mam jeszcze te kilka lat, aby przed 30 urodzić. Nie wiem jakbym się zachowała gdybym miała np. 29 czy 31 lat, czy również zdecydowałabym się odłożyć starania? Obawiam się, że wtedy nie byłoby to takie proste i moja decyzja mogłaby być inna. A po drugie, ja wtedy byłam całkowicie bez pracy. Musiałam zacząć pracę, aby przyszłemu dziecku zapewnić byt, bo z pensji męża byłoby to niemożliwe. Ty tą pracę masz - wiem jak ciężką i frustrującą, ale jednak jest. Ale powiem Ci, że pisząc tutaj o odłożeniu starań, pisałam Wam w lutym/marcu - że odkładam je na minimum 1 rok, 1,5! A teraz co? Od grudnia znów zaczynam starania, czyli po 9 miesiącach. Nie dam rady dłużej czekać. Widzę co się ze mną dzieje. Dlatego wiem po sobie, że to co postanowimy, nie zawsze ma odzwierciedlenie w rzeczywistości. Tym bardziej, że ja i tak nie mogę iść od razu na L4 - choćby dlatego, że muszę opłacać minimum 3 miesiące chorobowego, moja praca jest siedząca, wykonywana z domu, więc w ciąży mogę spokojnie do 5/6 miesiąca pracować. Jeśli podjęłabym tą zastępczą pracę - to nie odkładałabym starań - starała się dalej z luźniejszą głową, ale mając na uwadze to, że jak zajdę w ciążę, to dopracuje te 6 miesięcy i dopiero wtedy pójdę na zwolnienie. Oczywiście, ze zdrowiem może być różnie, ale podejmując to wyzwanie, miałabym na uwadze, że gdy się uda, to te pół roku, dopóki nie wrócą dziewczyny muszę przepracować. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie i myślenie co ja w Twojej sytuacji bym zrobiła. Gdybym faktycznie w niej była pewnie wymyśliłabym jeszcze coś innego. - Bo wiesz, z boku to się łatwo mówi i doradza. A tak na marginesie, to właśnie sytuacja otoczenia, tego że u mnie w każdej rodzinie, czy to znajomych, czy najbliższych, na każdym spotkaniu, rodzinnej uroczystości jest temat ciąż albo dzieci. Tak naprawdę tylko moi rodzice i teściowie wśród znajomych i rodziny nie mogą się pochwalić zdjęciem wnuka czy wnuczki. Co chwila nowe ciąże, aż się ![]() To jest tak mega frustrujące i dobijające, że dłużej tego nie zniosę i chce mieć w końcu też swoją ciążę, o której będę mówić i się nią chwalić! Do grudnia moja psychika jeszcze to zniesie, bo są wakacje, wyjazdy, mam głowę zajętą czymś innym. Ale od grudnia - temat nr 1: STARANIA!
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zadomowienie
|
cavagirl - zdaje się, że mówiłaś, że to stanowisko to tymczasowe - pół roku? To w takim wypadku nawet gdybyś zaszła w ciążę w pierwszym miesiącu nowego stanowiska to prawdopodobnie będziesz dalej na nim pracować do końca (czy prawie końca). Myślę, że nie ma sensu się zabezpieczać, skoro chcecie mieć dziecko. Po prostu nie obserwuj cyklu i nie rób rzeczy potencjalnie szkodliwych w drugiej połowie. Zresztą pewnie i tak bez obserwacji będziesz mniej więcej wiedziała, kiedy masz owulację, więc ciężko tak całkiem odpuścić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.