|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwitną bzy, idzie maj, a my panieństwu mówimy baj baj! PM2016, cz.49
Czytam wasze relacje, załatwione rzeczy to zazdroszczę i gratuluję. U mnie nie jest kolorowo i wolałabym mieć już to wszystko za sobą. Prosiliśmy dużo gości no i dużo nam odmówiło. Niektórych prosiliśmy z myślą, ze i tak wiemy, że nam odmówią, a niektórym coś wypadło - pogrzeb, brak zastępstwa w pracy itp i ja to rozumiem. Owszem były też osoby, które odmówiły niespodziewanie, ale przecież nie mamy na to wpływu. Gości i tak będzie dużo i uważam, że Ci którzy chcą się bawić i cieszyć z nami tego dnia, ale niestety... Moi rodzice obwiniają mnie o to, że mało ludzi będzie *przypominam, że koło 220*, cały czas mówią, że mogliśmy zaprosić więcej *ja się upierałam, żeby nie przekraczać 330, bo sala mieści 300*, że cioci tej i tej bez dzieci zaprosiłam i dlatego odmówiła.... wiecie co... jest mi tak przykro, że moi rodzice chcą się tylko pokazać, a nie zależy im wgl na naszym szczęściu, że ten dzień jest nasz. Więcej nie będę pisać, ale serio nie mam ochoty już niczego planować i czekam, aż pójdziemy z W. na swoje i przestanę słyszeć ich ciągłe gderanie i obwinianie mnie o wszystko.
Nie cytujcie proszę. Edytowane przez pannamima Czas edycji: 2016-05-03 o 20:59 |
|
|
|
#1803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1804 |
|
sajkolidżist
|
Panna
Dla mnie ta ilość to i tak ogrom, ja nie wiem o co chodzi Twoim rodzicom |
|
|
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
panna
ja tez mialam chrzest i bierzmowanie w innych parafiach, mam adnotacje w akcie chrztu o bierzmowaniu. bylismy dzisiaj na drugiej lekcji tanca. Kolejna w niedziele
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że teściów mam normalnych. |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
pannamima głowa do góry
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Panna współczuję, dla mnie to już jest dużo gości i przecież najważniejszy jest ślub i to, że będą z Wami ci naprawdę najbliżsi goście, którym zależało, żeby z Wami być, oczywiście nie wliczając osób, które z przyczyn losowych nie mogły.
U nas dzisiaj telefony poszły w ruch i są kolejne potwierdzenia. Ale jeszcze nie wszyscy obdzwonieni.
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
pannamima
Skomentowali swoje zachowanie tym, że przecież ludzie nie będą wiedzieli, że sami robimy sobie wesele i potem ich będą obgadywać, że słabe zrobili też robią wszystko na pokaz. Z tym, że u nas to i tak jak dobrze pójdzie do będzie połowa tego co u Ciebie, więc nie rozumiem rodziców 220 osób to dla mnie bardzo duże wesele.My też czekamy już na czas po weselu a K. w ogóle nie chce do nich jeździć, a matka do niego, że nie wie o co mu chodzi jak skwitował, że na starość nie będzie ich miał kto odwiedzać jak nie zmienią swojego zachowania |
|
|
|
#1811 |
|
Rozeznanie
|
Ja też....
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Panna nie przejmuj się
Rób swoje i tyle. To Twoj ślub. Poza tym ponad dwieście osób to i tak ogrom ludzi. Ale niefajne z ich strony zachowanie. Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Faktem jest, ze u nas w okolicy są takie duże wesela, i chyba im chodzi o to, ze nie będzie największe u nas, wiecie takie chore ambicje. Sala ma 300 to on chciałby żeby było 310. Już nie chcę o tym myśleć,bo głowa mnie boli, ale musiałam się komuś wygadać. Jutro zamawiam winietki i mam wszystkich w
Edytowane przez pannamima Czas edycji: 2016-05-03 o 21:26 |
|
|
|
#1814 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;59828156]
Na dzien slubu mam fryzjera na 10.30 i makijaz na 12.00 a slub o 16.00 mam nadzieje bedzie ok wszysko.[/QUOTE] To ja to dopiero będę na szybko wszystko robiła, bo makijaż mam na 14:30, a ślub na 17 ![]() Ale ekstra!!! Jak żeście te napisy zrobili?? Cytat:
aguleekk no to mieliście przeboje... Nie dość że tyle kasy biorą za te zapowiedzi (u mnie 100 zł), to jeszcze takie cyrki. Skoro to z ich strony była wina, że nie mieli tam wpisane to co powinno być, to jak mogą w ogóle jakieś problemy robić?! Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem czy w ogóle gdzieś mam jakieś "dowody" bierzmowania, jedyne co krzyż bo trzymam na komodzie. Cytat:
pannamima przykre takie podejście rodziców najważniejsze żeby były z Wami te osoby które są Wam najbliższe, poza tym ponad 200 osób to i tak jest bardzo dużo. Rozumiem że w takich momentach się odechciewa wszystkiego, ale to będzie Wasz dzień i to jest najważniejsze!
|
||
|
|
|
#1815 |
|
luckygirl
|
Panna nie przejmuj sie. Mysl o sobie i swoim TZcie. To Wy macie byc najwazniejsi :cmok
Jutro jestesmy umowieni na sali z dekoratorka, a w nastepna srode jade do fryzjerki myslec nad moja fryzura slubna
|
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
PannaMima, ja też nie rozumiem postawy rodziców. Przecież kiedy jest aż tyle osób, to nierealnym jest poświęcenie każdemu minimum kilku minut, a przecież chodzi o to, żeby bawić się i cieszyć razem... postaraj się nie denerwować i skup się na waszej miłości, bo to przecież najważniejsze
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
już 3 maja, wtorek, gdzieś mi dwa dni uciekły
![]() jestem, żyję, było cudownie ![]() spakowani na podróż już jesteśmy i wieję spać, bo o 2 w nocy ruszamy na lotnisko... relacja po powrocie dziewczyny, które ślubują podczas mojej nieobecności- nie martwcie się, jest rewelacyjnie !! ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- panna, nie martw sie, my prosiliśmy też ponad 300 osób, przyszło z dziećmi 220,było git! |
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka na pierwszej stronie pora na zmiany w "już po"
![]() Dwie już doszły ![]() Grejpfrutowa udanej podróży! Bawcie się dobrze! ![]() Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Konto usunięte
|
Kwitną bzy, idzie maj, a my panieństwu mówimy baj baj! PM2016, cz.49
Panna rozumiem cię.
Szczerze mnie moje przeraża a liczymy ze moze bedzie 120 gości a zapraszamy 140. Nie wiem co bym zrobiła na weselu 300+ osobowym dla mnie 200 osób to ogromna ilośc a co dopiero wieciej ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Będziesz nas trzymać w niepewności co za PEEMA, a raczej juz żona ![]() Udanej podróży |
|
|
|
|
#1822 | |||||
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Cytat:
My tak samo ![]() Ale super! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wróciłam niedawno z majówki, wypoczęłam za czterech. Byliśmy z moimi rodzicami w Świnoujściu, nażarłam się, nachodziłam po plaży i najeździłam na rowerze,także jestem mega zadowolona A teraz niestety do roboty.
|
|
#1823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tymczasem mi do bycia żoną został równy tydzień
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
Jak to możliwe skoro masz w podpisie 10 czerwca?
|
|
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was szyła/ szyję sukienkę u krawcowej? ewentualnie mogłaby jakąś polecić (Kraków i okolice)
Będę mega wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Weekend i po weekendzie. Melduję, że babcia zaopiekowala się naszymi żołądkami i zapasy też dała, więc jak Tż będzie przyjeżdżał to ładne kilka obiadów będzie pierogowych. Pozwiedzaliśmy trochę, pogoda dopisała A co do bierzmowania, to zdawało mi się, że do ślubu już nie jest konieczne. |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
grejpfrutowa udanej podróży
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wróciliśmy po weekendzie. Załatwiliśmy trochę rzeczy. Ustaliliśmy menu, zapowiada się pysznie , omówiłam dekorację z salą i okazuje się, że niczego sami nie musimy kupować, będa białe świece, białe bzy, jutowe bieżniki (managerka właśnie zamówiła, bo nie mieli takich i od razu nam je zaproponowała) i być może na naszych krzesłach zamiast białych pokrowców też będzie juta (pozostałe krzesła nie będa w nic ubrane). Kupiłam butelki na wino, próbowaliśmy też rozplanować noclegi i zrobiliśmy winietki. Nareszcie coś się dzieje ![]() Pannamima współczuję ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Ach tak wogóle to grejpfrutowa wszytskiego cudownego na nowej drodze życia!!!
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Panna
bardzo przykre ze twój tata tak to odbiera ale staraj się nie przejmowac. To i tak bedzie wasz cudowny dzień ![]() Sensualna wydrukowalismy szablony, potem kalka i żmudne malowanie farbą malym patyczkiem :p
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

też robią wszystko na pokaz. Z tym, że u nas to i tak jak dobrze pójdzie do będzie połowa tego co u Ciebie, więc nie rozumiem rodziców
220 osób to dla mnie bardzo duże wesele.

najważniejsze żeby były z Wami te osoby które są Wam najbliższe, poza tym ponad 200 osób to i tak jest bardzo dużo. Rozumiem że w takich momentach się odechciewa wszystkiego, ale to będzie Wasz dzień i to jest najważniejsze!

co za PEEMA, a raczej juz żona
Zależało nam żeby były takie "nasze" i żeby miały dodatkową symbolikę. Nie zależało nam na tym żeby były typowo "obrączkowe". Mamy własny projekt 

i zapasy też dała, więc jak Tż będzie przyjeżdżał to ładne kilka obiadów będzie pierogowych. Pozwiedzaliśmy trochę, pogoda dopisała