![]() |
#1831 | |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() Pociesze Cię, że ja na pierwszym opakowaniu dostałam okres (obfity i bolący) na przedostatniej różowej tabletce, a po drugim opakowaniu dostałam po 2 placebo. Także nie ma się czym martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Przyczajenie
|
To jest moje pierwsze opakowanie, więc jestem trochę bez doświadczenia
![]() ![]() Dzieki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Raczkowanie
|
pyt.wystąpiło u mnie odatkowe krwawienie. czy to normalne?
krwawienie śródcykliczne występuje glownie w pierwszych miesiacach zazywania tabletek i najczesciej ustepuje w ciagu kolejnych cykli. zazwyczaj nie ma zadnych powodow do obaw. nie wymaga ono przerwania przyjmowania tabletek. jezeli krwawienie wystepuje nieregularnie nalezy poinformowac o tym lekarza. a dziewczyny ja mam o Was pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw. waga spadła ![]() od lutego - 10 kg ( z tym, że nie wszystko bym zwalała na tabletki, z reguły zawsze na wiosnę chudłam ok. 5 kg ale pozostałe 5 to na pewno przez YAZ ) ![]() ![]() supcio ![]() pozdro ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ja czekam do 3, ewentualnie 4 opakowania i dopiero wtedy zadecyduje czy chce dalej brać czy nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Raczkowanie
|
aha i jeszcze jedno za ile kupujecie te tabl. yaz? i ogolnie ktora mi wyjasni jak to jest z tymi tabl.i ciaza?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a propos ciąży to tabsy są najbezpieczniejsze ![]() chyba mówi samo za siebie ![]() tabletki anty: 1. hamują owulację czyli nie ma czego zapłodnić 2. zagęszczają śluz dzięki czemu plemniki mają trudniejszy dostęp 3. nawet gdy już by doszło do zapłodnienia, utrudniają zagnieżdżenie zarodka btw. weź może poczytaj trochę zanim się zabierzesz za hormony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Raczkowanie
|
nie no czytalam duzo i ogolnie ale wole sie zapytac doswiadczonych bo w sumie nieraz pisza zeby zakupic produkt a tak naprawde klamia ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1839 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Stosuje już 3 opakowanie leku Yaz. Jeżeli przyjmuje tabletke o 21... a o 9 rano dostałam ciężkiej biegunki to mam wziąć kolejną tabletke czy nie? niestety w ulotce nie jest to dokładnie wytłumaczone... czy nadal tabletki sa ochroną przed ciążą ?
jeszcze dodam dla ułatwienia ;P, że minęło 12 godzin ... ![]() a ulotce opisana jest sytuacja od 3 do 4 godzin. prosze o szybką odpowiedź ! ![]() Edytowane przez ateczkaaa Czas edycji: 2009-05-09 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sama sobie już odpowiedziałaś , z resztą już padały tu takie pytania nie raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
niestety nie znalazłam podobnego postu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrobina logicznego myślenia... skoro ulotka mowi, że tabletka się wchłania 3-4 godziny to chyba logiczne ze po 12 jest wchlonieta?
![]() |
#1843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nadal potrzebujesz odpowiedzi?? Ja też po prosze szybką odpowiedź jak można tego nie rozumiec ![]() Btw w tym wątku było to już wspominane wiele razy, jest też wątek o wymiotach i biegunkach. Jak Ci zalezy na szybkiej odpowiedzi, to należy troche własnego wysiłku w to włożyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Raczkowanie
|
qrcze co jest ,4 opakowanie , a okres juz 7 dzien mam
![]() ![]()
#1845 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Raczkowanie
|
no podobno obnizaja(wlasnie jesli sa slabe to podobno nie dzialaja.)ale jesli sa dobrze dobrane leki to nie ma sie czego obawiac.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie jeszcze zostaly 3 rozowe tabletki pierwszego opakowania i juz sie zastanawiam jak to bedzie z tym okresem ![]() ![]() poczekam i zobacze ! mam pytanie: czy w polsce aby dostac te tabletki musialyscie robic badania krwi i moczu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo tu lekarze wysylaja na badania,mowiac ze tabletki trzeba odpowiednio dobrac do organizmu aby nie miec przykrych niespodzianek(np.tycia) ale ile w tym prawdy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w Polsce:- - po pierwsze lekarze to lenie w dużej części - po drugie sporo pacjentek sie krzywi na to ze musza robic badania bo one by chcialy tabletki juz zaraz i natychmiast, bo spora czesc uwaza ze to sa cukiereczki...
![]() |
#1851 |
Przyczajenie
|
ja kupuje za 46 zł i to w takiej taniej aptece gdzie za plastry placilam mniej o ok8-10 zł niz w innych aptekach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Raczkowanie
|
ja tez nie mialam zadnych tego typu badan tylko badala przez pochwe i robila usg
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zakorzenienie
|
Hmmm ja miałam usg i inne badania plus szczegółowy wywiad. tez dostałam opakowanie promocyjne... :/
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
ja tam używam czasem tabletki+gumki, ale raczej ze względu na komfort gdy nie moge sobie pozwolić żeby coś ze mnie... wyciekało po ![]() już raz o tym pisałam. nie wiem czy to dozwolone ale ja kupuje na tej stronie http://kupuj-durex.pl/ i wszystkie przychodza ładnie opakowane z instrukcją - prezerwtywy z wlk brytani i jest okej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Czy antykncepcja jest zachowana jezeli w pierwszym opakowaniu YAZu nie wzielo sie 4 białych ostatnich tabletek?? Byłam pewna, ze tak ale prosze o odpowiedź, gdyż po nie wzięciu ich zwątpiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Raczkowanie
|
Ilość opakowań nie ma nic do rzeczy, jeśli chodzi o placebo.. bo jak sama nazwa mówi, to placebo
![]() ![]() "Ostatnie 4 tabletki w 4 rzędzie blistra są tabletkami placebo. Jeżeli zapomniano o przyjęciu jednej z nich skuteczność antykoncepcyjna leku Yaz jest zachowana. Należy wyrzucić pominiętą tabletkę palcebo" Ilość chyba nie ma znaczenia.. Po prostu chyba nikt by na to nie wpadł, żeby nie połknąć 4 tabletek ![]() Następnym razem, lepiej robic wszystko wg instrukcji ![]() To uspkaja nerwy :P ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Panienki, jeszcze chciałam się zapytać.. Bo tak dumam nad tym, i nie mogę wydumać :P Czy tabletki zmieniają przebieg cyklu, jeśli chodzi o płodność i niepłodność, czy nadal, mimo zażywanych hormonów i zmian przez nie zachodzących, można sobie to obliczyć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Przyczajenie
|
Hehee
![]() Dziękuję bardzo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1858 |
Przyczajenie
|
Witam !
Od niecałego miesiąca biore tabletki Yaz, w polowie miałam lekkie plaminie, które trwało jakby jeden dzień. Według mojego kalendarzyka teraz powinnam dostać miesiączki, lecz zamiast tego, mam plamienie, dzieje się to w tych dniach kiedy normlanie powinnam mieć okres. Czy mam to traktowac właśnie jako miesiączkę ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Przyczajenie
|
Witam wizażanki!
Wątek śledzę od jakiś 2 miesięcyi jakoś tak naszło mnie żeby podzielić się wrażeniami związanymi z Yaz'em. Jestem na 20 tabletce 2 blistra i to moje pierwsze tabletki anty. Przez pierwsze 2 tyg pierwszego blistra miałam lekkie plamienie i mam bardziej suchą skórę niż wcześniej chociaż miałam z tym problem. Humory bywają... Aha i biust +1 rozmiar, co w moim przypadku wcale mnie nie zadowala, a waga bez zmian. Ale ogólnie tabletki dla mnie na plus. Jest tylko jeden problem.... wczoraj rozstałam się z TŻ ( tutaj pozdrawiam Marwari, mam nadzieje, że się ogarnęłaś jakoś już ![]() Doradzacie coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Btw. wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę, a dzisiaj obudziłam się o 6 rano z zawrotami głowy i mdłościami, że nie mogłam funkcjonować, dopiero teraz powoli przechodzi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.