![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Uśpieni - jak dla mnie film ciekawy i bardzo polecam
Galerianki Wojna polsko ruska - ledwo zmęczyłam ten film, ale jestem pod wrażeniem gry Borysa Szyca ![]() Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2010-01-18 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Raj dla par - fajna komedia, najlepsza scenka z jogą, całe kino płakało ze śmiechu
![]() ![]()
#1833 |
Zakorzenienie
|
Córka Mikołaja 2 - kolejny świąteczny film
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
jaki?
![]() ![]() chyba raczej ciężki i przygnębiający... arcydzieło to to nie było, wiadomo, ale tematyka poruszająca wiec ogólnie obejrzałam z dużym zainteresowaniem 6/10 Portret Doryana Graya - bardzo mi się podobał ![]() ![]() Prawo zemsty - trzymający w napięciu thriller o tym do czego można się posunąć kiedy ktoś zamorduje całą rodzinę, końcówka trochę przekombinowana, ale ogólnie fajny 7/10 Samotność w sieci - film tragiczny moim zdaniem. Przez pierwszą część z trudem przebrnęłam, bo przeładowanie górnolotnych, bezsensownych tekstów przyprawiało mnie o mdłości. Druga część (sceny w Paryżu) nieco lepsza, ale i tak nie uratowała ogólnego wrażenia 2/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Prawo zemsty - jestem pod wrazeniem
![]() 8/10 nawet tż sie skupil,a rzadko to mu sie w moim towarzystwie zdarza;P warto obejrzec, naprawde i powrot do milych czasów Ania z Zielonego Wzgórza aaaaah ![]()
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2010-01-03 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na Avatarze, chociaz fabuła dośc błaha to jednak polecam obejrzenie filmu w 3 D. Wbija fotel, nakrecony niesamowicie. 10/10
A tak to obejrzałam ostatnio: "2012" yyy jak na poczatku zrobił wrazenie to potem..hmmm film troche nudnawy, niepotrzebne przedłużanie akcji. 8/10 "10 000 B.C." kolejne dzieło Emmericha, poczatek ciekawy, potem banał i nic ciekawego. 5/10 "Bękarty wojny" film w stylu Tarantino, warty polecenia, no i stawiajacy pytanie: co by było gdyby faktycznie Hitler zginął wczesniej? 10/10 "Trade" z ABC i polecam, film szokujący i przygnebiający, po obejrzeniu myslałam o nim przez cały dzień. Alicja zagrała bardzo dobrze, chociaz wiekoszość kwesti miała w j. polskim. 9/10 "Eye" trzymający w napięciu, dobrze tez zagrała Jessica Alba. 9/10 "American Pie 7" po co wymyślają takie filmy? 1/10 "Galerianki" spodziewałam sie czegos głebszego i bardziej dającego do myslenia, temat moim zdaniem potraktowany zbyt powierzchownie 5/10 "New Moon" ![]() ![]() Edytowane przez Camilla Czas edycji: 2010-01-03 o 14:54 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Jak stracić chłopaka w 10 dni - Matthew, hm, lubię go
![]() Miłość na zamówienie - rola Matthew'a mi się podobała jak zawsze,ale ta jego filmowa kobieta [ nie pamiętam teraz jak ona się nazywa...] masakra! Bardzo bardzo sztucznie, wg mnie. Ale poza tym film przyjemny 7/10 Bo do salsy trzeba dwojga - sporo tańca, salsy, uwielbiam takie klimaty ![]() Zmierzch - Więc. Nie spodziewałam się że mi się spodoba, ale się spodobało. ![]() Wyznania zakupoholiczki - wydaje mi się mało realny ten film. ale przyjemny, czasem zabawny ![]() Trzech cwaniaków - O, jak ja lubię takich gangsterów ![]() ![]() Agent XXL - Zabawny ![]() ![]() Nowożeńcy - nie przepadam za Ashtonem.Chwilami zabawny film, aleogólnie nie zachwycił 5,5/10 Galerianki - czegoś mi brakowalo. mimo to film przygnębiający. + za muzykę O.S.T.R.a. 9/10 Just Dance - a tańca tam było tyle, że ... porażka. Nudny po prostu. 3/10 30 dni do sławy - przyjemnie sie oglądało. Mimo, żejak większośćwyżej wymienionych miał prostą fabułe ![]() Jak widać nie są to zbyt ambitne filmy, więc w swojej kategorii mają wyższe oceny ![]() Camilla, fajny podpis ![]()
#1839 |
Zakorzenienie
|
Wszystko gra - czyli jeden z 3 filmów Woody Allena zrealizowany w Londynie, na plus to, że sam Woody Allen w nim się nie pojawia, więc jakaś odmiana. Trochę do myślenia - ile człowiek jest w stanie zrobić, aby żyć na poziomie.
Kac Vegas - ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Julia & Julia w sam raz na niedzielne popołudnie. Bardzo przyjemny, o radosci życia i radosci jedzenia; polecam. Jak zwykle swietna Meryl Streep. Film typowo babski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zadomowienie
|
My Blueberry Nights - uwielbiam te klimaty
![]() ![]() ![]() Diabeł ubiera się u Prady - coś ze mną nie tak,że w ogóle mnie nie wciągnął? Książke zresztą też. Po krótkim czasie zrezygnowałam i z filmu i z książki... 2/10
01.01.2010. *zapuszczam włosy! *dbam o cerę! *nie jem słodyczy! *oszczędzam! *ćwiczę, więcej chodzę na spacery i ogólnie więcej się ruszam! *piję zieloną herbatę! *więcej się uczę! ![]() ![]() Edytowane przez de em Czas edycji: 2010-01-03 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
Zmierzch - arcydzieło to to nie jest, fanką sagi nie jestem, książki nie czytałam. Najbardziej mnie zastanawiało, że nasza Bella nad niczym się nie dziwi absolutnie, kamienna twarz cały film, Pattison tak samo, kiepsko zagrali oboje moim zdaniem. Poleciłabym go do oglądania ze znajomymi, można się pośmiać wtedy trochę, z komentarzy ludzi na około
![]()
#1843 |
Raczkowanie
|
Ze starszych filmów:
Zielona mila - świetny, uprzedzam, że długi (nie uważam tego za minus ![]() ![]() Najnowszy: Avatar - koniecznie 3D! Przyznaję, że nie lubię s.f. ale ten mnie zachwycił! I te rajskie krajobrazy, niby Pandora, ale chciałoby się tam być ![]()
#1844 |
Raczkowanie
|
![]()
Dom zly
Dluzszy czas sie do niego przymierzalam.Nielatwy w odbiorze, poruszajacy.Rezyser przedstawia w nim Polske lat 80tych jako zalkoholizowana,brudna,sz arawa i brutalna- ciemne sprawki, skorumpowana policja, dbanie o wlasne interesy,zatuszowanie machlojek...A w tle trupy.Wstrzasa aczkolwiek momentami przesadzony-nie sadze zeby tak wygladal tamten czas-przynajmniej AZ tak.8/10. Julia Uwielbiam Tilde Swinton.Tutaj gra zdegenerowana alkoholiczke schodzaca na dno.Gra,trzeba dodac bardzo przekonujaco.By odbic sie od dna porywa chlopca..I tu sie wszystko komplikuje.Polecam.9/10 Dead end Horror bez porywajacych efektow specjalnych, bez nakladow wielkich srodkow finaosowych, bez scen rodem z Pily,gore tu praktycznie nie ma, i bez muzyki wskazujacej ze "zaraz cos sie zdarzy".Generalnie fabula dosc prosta- rodzina jedzie do reszty familii na swieta droga na skroty i przydarzaja im sie rozne rzeczy.Plus zaskakujace zakonczenie-przynajmniej dla mnie.Polecam milosnikom bezkrwawych straszakow z poczuciem humoru.10/10.
#1845 |
Wtajemniczenie
|
Uśpieni Już długo miałam ochotę na obejrzenie takiego filmu, nie wiem dlaczego ale ostatnio coś wpadały mi w oko same nudne i głupie filmy, ten jest inny polecam 9/10
Mój Nikifor specyficzne kino, napewno nie dla miłośniczek komedii romantycznych, znakomita gra Krystyny Feldman 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Mesko-damska rzecz - na filmwebie ma srednia powyzej 7, jednak jak mnie ocena jest spoooro zawyzona (w ogole nie rozumiem skad ona wynika, bo film ani zabawny, ani oryginalny - dwoje nielubiacych sie nastolatkow pewnego dnia niespodziewanie zamienia sie cialami. Od pierwszych scen wiadomo, ze nienawisc zamieni sie w milosc). Typowa amerykanska produkcja - nie polecam.
Psy - polska klasyka, ale i tym razem nie powalila mnie na kolana. Byc moze sam w sobie film jest dobry, ale nie moj gatunek. Podobala mi sie proba opisania mentalnosci polskich policjantow, ale nie lubie watkow dotyczacych przemytu narkotykow i wszelkiego rodzaju 'gangsterki'. Mimo wszystko fajnie popatrzec na Bogusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobały mi się zdjęcia, ale w sumie to taka sobie opowieść o karierowiczu, nic szczególnego ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Raczkowanie
|
Polecam Avatar na prawdę warto na to iśc do kina na komputerze zero sensu oglądania tego filmu
![]() A jeszcze bardziej polecam film na który czekałem wieki Nostalgia Anioła , fabuła bardzo dobra film trzymający w napięciu ![]() Tutaj zwiastun ![]() http://hatak.pl/zwiastuny/1242/The_Lovely_Bones/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
Family Man – o człowieku, który jest prezesem na Wall Street i ma wszystko, czego zapragnie, ale przez to, że w przeszłości poświęcił miłość dla kariery, teraz jest samotny. Pewnej nocy śni mu się, jak wyglądałoby jego życie, gdyby wtedy wybrał miłość.
Film o tyle ciekawy, że nie wiedziałam, jakiego spodziewać się zakończenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
W sumie rzeczywiście schemat, ale ogólnie tę odmianę u Allena czyli porzucenie Nowego Jorku oceniam pozytywnie. Do obejrzenie zostaje mi jeszcze Scoop i Cassandra's Dream
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
A ja polecam Eagle Eye film sensacyjny i trzymający w napięciu.
Dwoje nieznajomych sobie ludzi zostaje wrobionych w polityczny zamach a żeby tego było mało "coś" śledzi każdy ich ruch dlatego muszą uważać aby nie stać się celem! Film świetny, niesamowite efekty i rewelacyjna fabuła. Polecam. ![]()
#1852 |
Zadomowienie
|
Wściekle psy - Film Tarantino jak pewnie wszyscy wiedzą. Co tu dużo mówić. Polecam osobom lubiącym filmy o własnie takich gangsterach, w tym przypadku, zastanawiających się kto kabluje. 9/10
#1853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Wrota do piekieł / Drag Me to Hell (horror)- Przeczytałam, że film opowiada o kobiecie na którą stara cyganka rzuciła klątwę. Pomyślałam, super.
Zaczęłam oglądac i nawet mi się podobało... Do momentu jak zaczęły się 'straszne' sceny, które tak naprawdę w większości były śmieszne. Np: stara cyganka dorwała główną bohaterkę w samochodze i chciała ją zamordować(?) zaczęły się szarpać i cygance wypadła sztuczna szczęka po czym zaczęła 'gryźć', a właściwie tak ssać przeciwniczke w brode samymi dziąsłami ![]() Oczy babki 'wychodzące z orbit' jak na kreskówkach, czy mordowanie piszczącej chusteczki(poprzez rozdarcie na pół i dobicie nogą)... Nie mogli tego odpuścić? Przeciez takie rzeczy psują cały klimat filmu:/ A od połowy to już całkiem masakrka. Fajny pomysł, złe wykonanie. Pozatym końcówka przewydywalna ![]() gdyby nie te śmieszne sceny dałabym 8/10. A tak to nnno...5/10
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2010-01-04 o 01:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Pan od muzyki - absolutnie wzruszajcay i piekny, nic dodac nic ujac!! 9/10
King Arthur - uwielbiam kostiumowe filmy, ten tez mnie nie zawiódl. Film z rozmachem 7/10 Its complicated - nowa komedia z Meryl Streep i Baldwinem. Naprawde bardzo smieszna i przyjemna!!!7/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Michael Jackson’s This Is It – zapis przygotowań Michaela do trasy koncertowej. Myślałam, że będzie więcej opowieści o Michaelu, a tu niemal cały film, to jego występy na próbach. No i kurcze jak się patrzy na szalejącego na scenie Michaela, to aż żal człowiekowi, że musiał tak nagle i w taki sposób umrzeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (tak na marginesie..stracone cale 76min) ja natomaist odswiezylam sobie ostatnio Elizabeth: The Virgin Queen i Elizabet: The Golden Age: polecam..tym ktorzy nie widzieli
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.