|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
on teraz taki milutki, bo widzi że matka stare - czyt, za małe ciuchy wyciąga i mieści się w nie. a po diecie mi powie "nie jedz tyle bo znowu na diecie będziesz" ha ha ha
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
jak mam ochotę się zamulić
|
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana
galloway - ja mam najprostszy przepis od karadki - na oko - mleko w proszku, kakao, slodzik, mleko do uzyskania odpowiedniej masy, miksujemy i pozeramy
megaslodkie, ale pycha ![]() Cytat:
ja ostatnio wszystkie wielkie ciuchy wrzucilam do pojemnikow PCK i duzo lepiej sie z tym czuje ![]() 50 wiosen, ja tam nie zamierzam grzeszyć no moze alkoholem i ewentualnie maka kukurydziana, jak mi kuzynka z Wrocka skrobi nie przywiezie
|
|
|
#1833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- a napisze wam jak piernik zrobilam: 8 lyzek otrebow pszennych, 8 owsianych, malutki kawalek bialego sera 4 lyzki jogurtu( mial byc homo ale nie mam wiec pomieszalam bialy z jogurtem) ze 3-4 lyzki slodziku, 2 lyzki przyprawy do piernikow, 2 lyzeczki proszku, zapach rumowy i tyle - na gore polewa i mi smakuje bardzo! natomiast co odkrylam a propo wszystkich wypiekow z otrebow - jak je robimy na termoobiegu sa duzo smaczniejsze bo nie sa mokre w srodku i wyrastaja!
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-03-30 o 23:16 |
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie, ktos mi ostatnio mowil, ze maja wytoczyc sprawe Danone, ze ta Activia tak naprawde nie ma nic wspolnego z pobudzaniem trawienia, ze to chwyt marketingowy tylko, a tak naprawde placi sie drozej za zwykly jogurt, ale czy to prawda
Nie wiem ![]() no Piekna skopiowalam juz Twoj przepis ![]() ja wszystko na termoobiegu pieke
Edytowane przez elskede Czas edycji: 2010-03-30 o 23:18 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuchy jakie wy aktywne w ten wieczor!!!
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale skoro nie mozemy jest z owocami to ja naturalnego samego nie przelkne a ta activie waniliowa bez tluszczu uwielbiam ja potrafie zjesc 3-4 dziennie! i nawet jak sie okaze ze nie dziala to i tak ja bede jadla dla mnie jest pycha! a czasami dosypuje kakao do niej
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
dobra Kochane ja się zmywam
kolorowych snów
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
dobra jak nic nie piszecie to ja tez uciekam
zycze spadkow na jutro, milej nocy i usmiechu o poranku jak zwykle rano napisze jak waga to taki nalog! wstaje rano ide do toalety, schodze na dol, wlaczam komputer, wyciagam wage, wstawiam wode na kawe, waze sie, zalewam kawe i zasiadam do Was a potem mycie glowy, suszenie, prostowanie, makijaz i do pracy i tak kazdego dnia![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- a i zapomnialam dodac ze dzisiaj nie cwiczylam i nie masowalam sie i mam dzien lenia polaczonego z obzarstwem! jutro to nadrobie buziaki
|
|
#1839 |
|
Raczkowanie
|
Co powiedział dżem na otwarcie słoika??? Dżem dobry!!!!!!!!
Dziewczwyny kolejne o,4 kg na minusie hahha ![]() ![]() ![]() Jade dzis do domciiu Pozdrawiam i udanego dnia ![]() |
|
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
puk
ale popisały ![]() ![]() u mnie waga bez zmian dziś w planach basenik (męża od rana głuszę)
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
witam
ta moja wczorajsza handra odbila sie na wadze dzisiaj +0,4!!! no ale sama jestem sobie winna bo najadlam sie jak glupia na noc vandros gratuluje!!!!! aga lepiej niech w miejscu stoi niz na + wylazi w koncu ruszy - po baseniku
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
Witam śpiochy
kobietki jakie mięso pieczecie na świeta?czy karkówka lub szynka pieczona jest w naszej diecie dozwolona (nie znam sie na mięsie-aż mi głupio pytać |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie cieszę bałam sie że w górę bo jakoś tak koło środy-czwartku zawsze miałam w górę
|
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
U mnie waga bez zmian Vandros- gratuluje spadku ![]() Wczoraj miałam ochotę na jakieś ciasto i pokombinowałam coś, co prawda wykorzystałam dostępne przepisy ale wyszło coś nowego, zrobie to też na święta, napisze tu bo może akurat któreś z was się spodoba ten pomysł: więc tak z przepisu na muffinki - zrobiłam spód ciasta, potem zrobiłam mase - do maslanki Mrągowskiej (stracciatelle) dodałam 3łyżeczki żelatyny, jak się ścieła to wylałam na chłodne już ciasto, na wierzch polałam polewą czekoladową (z przepisu karadki) myśle żo można zalać też galaretką, wtedy będzie ładnie się prezentować na stole mam nadzieje że komuś podpasuje mój pomysł O 11 mam rozmowę w sprawie pracy, trzymajcie za mnie kciuki (choć sama nie wiem czy chcę tam pracować) - ide sie szykować ![]() A dodam jeszcze, że ta maślanka ma tylko 1,5g tłuszczu
Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2010-03-31 o 09:31 |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-daj znać po powrocie jak Ci poszło!!
|
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na tej diecie nie można jeść wieprzowiny w żadnej postaci karadka-możemy podać sobie rękę ja mam na plusie +0,3,dziewczyny załamałam się-reasumując od 22. 02 schudłam 3,9 kilograma-masakra |
|
|
|
|
|
#1848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
moja mama to zawsze jakieś indycze mięska piecze
coś ale rolada, ale to chudziutkie, wiec jak teraz będzie to spoko zjem a tak ogólnie boję się świat człowiek nagrzeszy, waga na plus potem zastój ze dwa tygodniee ![]() ![]() muszę się bardzo pilnować najgorsze te ciasta, mniam, tort będzie bo 18 stkę mamy w niedzielę buuu
|
|
#1851 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a waga w koncu zacznie spadac! glowa do gory! a cwiczysz cos?
|
|
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
karadka-nie kochana,piekę polędwicę z indyka ale doprawiam tak jak zwykle doprawiam schab
![]() Ćwiczę pilates ,w przyszłym tygodniu zacznę aqua aerobic-niestety nic wiecej nie mogę bo pod koniec roku miałam operację kręgosłupa ![]() Dziewczyny nie panikujmy z tymi świętami w końcu to tylko 2 dni ,damy radę jeść Dukanowo mały grzeszek też nie zniweczy naszych wysiłków a jakby coś przybyło to po świętach na proteiny i po problemie (jaka ze mnie optymistka,prawie nie chudnę i się cieszę
|
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z ciastem to mam dwie opcje - smietanowiec tylko zeby go na pol przeciac i w srodek dac mase jogurtowa z pokrojona w srodku galaretka, ale troche mnie natchnelas teraz i gdyby zrobic cciasto z muffinek cytrynowych i tak samo na pol albo jeszcze lepiej na 3 czesci i do srodka mase z galaretka np pomaranczowa a zamiast zelatyny do masy dac galaretke cytrynowa? takie owocowe by wyszlo na pewno bede cos w tym stylu kombinowac a moze oba pomysly polaczyc w jedno i zrobic tort cytrynowo czekoladowy? hmmmm nie glupi pomysl a ja to widze tak:upiec ciasto czekoladowe ze smietanowca, upiec muffinkowe, czekoladowe na pol przekroic a cytrynowe takie zeby jako 1 czesc bylo i teraz tak: na spod czekoladowe, masa z galaretka, cytrynowe, masa z galaretka, czekoladowe i polewa na gore musze to jeszcze przemyslec ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
a swita to dokladnie 2 dni wiec ja tez sie nie przejmuje mam warzywka wiec mozna pokombinowac, i jak na razie to zrobie ten placek, sernik, galaretke z kurczaka, bigos i salatke jarzynowa i chyba gyrosa z ta gyros to pogrzesze bo dam troszke kukurydzy
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
czy ktos tu jest bo nudy dzisiaj w pracy
a tak wogole to snieg spadl jaja jak berety i tyle! i jest zimny okropny wiatr na zewnatrz i strasznie mi sie nic nie chce
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Karadko-ja tu pasztet piekę a w radiu mówią,że w Anglii i Irlandii nawałnica,wieje i sypie-biedaku, ja już pożegnałam zimę definitywnie u nas słońce i ciepło
![]() Tak sie zastanawiam nad tym moim nieudanym chudnieciem i może dlatego tak wolno chudnę bo jem za dużo ud z indyka i kurczaka na piersi patrzeć nie mogę? |
|
|
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
![]() a ja jutro odbieram skrobię, jednak kuzynka mi ją przywiezie z Wrocka No to teraz chwalcie się, co robicie na Święta, to z Was zgapię, chociaż podajcie nazwy z przepisowni proszęęęęę (jakby dodać to tego linki to już bym Was po stópkach całowała )to ja już sobie pogmeram. No, już postanowione, że grzeszę tylko alkoholem w te Święta Dzisiaj pierwszy dzień P - rano zaliczona mega porcelanka, teraz jestem ciągle głodna i mam fazę na słodkie mmmmmmmmm A jutro jadę do drugiej kuzynki na ścięcie włosków, kończy studia a dodatkowo robi studium fryzjerskie, bo to jej pasja, no i jestem jej modelka teraz i tak planuje tylko podciecie i jedynie lekkie cieniowanie, ale wierze w jej umiejetnosci niech sie Dziewczyna uczy na moich włoskach ![]() haniulka trzymam kciuki za posadke
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a menu to pisalam wczesniej i specjalnie sie nie przejmuje!
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
elskede-ja pieke pasztet-przepis podała galloway trochę go zmodyfikowałam
tzn.dodałam do gotowania mięsa suszone grzyby,właśnie go piekę pachnie pięknie ![]() Podaję Ci adres strony gdzie są fajne przepisy http://dukan.blox.pl/ poza tym na wizażu jest przepisownia dukanowa http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 Ja też wina wytrawnego się napiję To na święta nowa fryzura,nowa figura-super |
|
|
|
|
#1859 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięuje za trzymanie kciuków
Jutro mam dostać odpowiedz czy przeszłam 1 etap rekrutacji, choć tak jak pisałm nie jest to praca moich mażeń ![]() karadka- tą maślankę kupiłam w kauflandzie, ale chyba widziałam ją też w biedronie, takie białe pudełko z brązowym napisem a co poradziciem mi apropo wesela na które ide w niedziele, zabrać swój prowiant do torebki
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Jestem kolejna nowa Dukanomaniaczką Mam pytanko czy mogę do was dołączyć, bo jakos tak razniej by mi bylo.... Dodam ze na Dukanie jestem 24 dzien, schudlam 7,6 kg, uwielbiam jesc tlusto i mega brakuje mi chociaz jednej lyzki oleju do gotowania i majonezu.... Na temat protomajonezu sie wiele naczytalam komentarze na temat ejgo smaku zachecajace nie byly wiec nawet sie za niego nie biore.. Jesli chodzi o potrawy wielkanocne to planuje zrobic jaja faszerowane na 2 kolory- wwyciagnac zolta zmiksowac z serkiem homo 0% i do jednych dodac cwikle z chrzanem a do drugiej czesci dodac szczypiorek, pieczarki marynowane, moze ogora kiszonego i cebule znalazlam ten przepis w gazecie ;p do tego dietetyczny bigos, galaretke z kurczaka i rybe po grecku, tak zeby na stole ladnie to i zachecajaco wygladalo pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

przyda mi sie taki zachecacz

megaslodkie, ale pycha 
ja ostatnio wszystkie wielkie ciuchy wrzucilam do pojemnikow PCK i duzo lepiej sie z tym czuje
Nie wiem
kolorowych snów 

ta moja wczorajsza handra odbila sie na wadze dzisiaj +0,4!!! no ale sama jestem sobie winna bo najadlam sie jak glupia na noc
-daj znać po powrocie jak Ci poszło!!

)to ja już sobie pogmeram.