Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 20:40   #1831
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

kupilam dzisiaj ten bobotic bo wydaje mi sie ze malej ciezko baki ida, strasznie sie prezy i marudzi przy tym. ale kurka na opakowaniu napisane jest ze od 28 dnia zycia... czy ktoras z was dawala te krople 2 tygodniowemu dziecku ???
no tak moja mala ma 3 tyg. dopiero, wiec nie ma jeszcze 28 dni, na wiekszosci napisane, ze od miesiaca

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:42   #1832
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

ja juz jestem wykonczona. maly mial histerie przez godzine darl sie tak ze az mnie glowa boli i nic nie pomagalo az wreszcie zasnal ze zmeczenia. tylko co z tego jak za 5 minut sie obudzil. nie wyje jeszcze ale to pewnie kwestia czasu tylko...
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:46   #1833
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja juz jestem wykonczona. maly mial histerie przez godzine darl sie tak ze az mnie glowa boli i nic nie pomagalo az wreszcie zasnal ze zmeczenia. tylko co z tego jak za 5 minut sie obudzil. nie wyje jeszcze ale to pewnie kwestia czasu tylko...
biedna moja tez marudzi cos i pewnie do 24 nie zasnie

Maciuś
Stary 2010-08-16, 20:50   #1834
itakasia
Zakorzenienie

aniaa, niezawsze
wspolczuje dziewczyny, sil dla was
Stary 2010-08-16, 20:53   #1835
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

sylviasol Witaj jaka niunia jest słodziachna

honolinka Nareszcie jesteś z nami
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
to widze dziewczyny ze nie tylko ja mam problem z glowka... jak bardzo marudzi lulam go na prawym boku (ulubionym) a jak usnie to klade go na lewy albo na prosto, z racji tego ze spi w becie to przechylam beta, podkladam kocyk, a jak chce zeby spal na prosto to podkladam pieluchy z obu stron, ale czasami jest tak, ze sie i z tego wywinie

co do bujania do snu to u mnie to samo przynioslam go ze szpitala to kladlam do lozeczka i spal sam, ale wiadomo jak to babcia: dziecko samo lezy, nawet nie przytulicie (czulam sie jak wyrodna matka) nosilismy go bez beta to awantura ze mu krzywde zrobilismy, ze mu cos uszkodzilismy (bo wtedy zaczely sie te akcje ze nie byl pojedzony i ciagle plakal) wiec poszedl bet w ruch, lulanie, spiewanie, noszenie... efekt jest taki ze bez beta nie usnie, nie mowiac juz o tym ze nie bede tulic czy spiewac jestem zla na siebie ze nie potrafilam powiedziec NIE!

a najgorsze jest takie rozdarcie gdy mama zalozy mu np skarpetki, a moj sciaga je po chwil, bo za cieplo, i mama mi sie zali ze on sciagnol, wrecz wymusza na mnie jakas reakcje, a co ja mam zrobic? powiedziec mu ze nie wolno? czy ja przepraszac? ale do jasnej ciasnej mial do tego prawo, to on jest ojcem, ja matka, a ona babcia, ktora moze pomoc, ale nie musi ingerowac we wszystko
to juz sie pozalilam
Rozumiem Cię doskonale moja mama jest w domu od tygodnia i cały czas mi głowę suszy a jak jej kiedyś dogadałam to się obraziłą i powiedziała, ze sobie sprawy nie zdaję, ż to jest małe dzoecko i trzeba z nim ostrożnie wkurzyłam się bo moja mama nie wiem co sobie myśli, ze ja jej jakąś krzywdę robie??? Też mi mówiła o tym noszeniu w beciku - to chyba stara szkoła, co do ubierania też jest maniaczką całyczas mówi że niuna ma zimne nogi albo rączki vhociaż tak nie jest i przykrywa ja kocykiem jak śpi nawet w te upały po samą szyję jak ja nie wiedzę.

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
przedstawiam Wam moją córcie
Śliczności
niezawsze, agravka, bajka1807 a wy przecież karmicie piersią więc dlaczego odciągacie pokarm ja nie odciągam wiec może coś źle robie. Dajecie swoim kruszynkom swój pokarm z butli. Ja kupiłam wczoraj laktator, żeby niuni odciągać pokarm i dawać jak idziemy na spcerek ale jeszcz go nie użyłąm boję się że jak małą pociągnie z butli to nie bedzie chciała potem ciągnąć cyca!???

anuszka1401 Witaj śliczna kruszynka

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
moje szczęście!!!

5 tygodni i 3 dni. 5 kiloo i 57 cm już!!
no proszę, proszę jest co nosić - przesłodko

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 20:54   #1836
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko wlasnie ryczy z niewiadomych przyczyn... chyba robi mi na zlosc kupa poszla,pierdy ida, dostala picie, przed chwila zjadla... i dalej piluje tego swojego buziaka... chyba za tata teskni albo matki nie lubi

kupilam dzisiaj ten bobotic bo wydaje mi sie ze malej ciezko baki ida, strasznie sie prezy i marudzi przy tym. ale kurka na opakowaniu napisane jest ze od 28 dnia zycia... czy ktoras z was dawala te krople 2 tygodniowemu dziecku ???
No ja takmiałam przez 2 tygodnie..ostatnio jest nieco lepiej ale mały i tak ma problemy z zasypianiem.. teraz na przykład od 18:40 nic nie działa i mały popłakuje nieco ale żadnym sposobem nie zaśnie :[
współczuję.

A krople dawałam ale esputicon jak był młodszy, teraz sab simplex.
Możesz je podawać bo się nie wchłaniają do organizmy i są wydalane w niezmienionej postaci.
Cytat:
Oj biedulo.. u nas dziś też bek.. mały jak zazwyczaj już o tej porze śpi tak dziś dupa ze spaniem dzień cały

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:08   #1837
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
gledze tylko o tych kupach ale sen z powiek mi spedza zeby Micho sam te kupki wreszcie robil
Aniu wcale Ci sie nie dziwie, jesteśmy teraz mamami "pełną gębom" i chcemy aby naszym kruszynkom nic nie było dlatego też sie tak wszystkim zamartwiamy.

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Może próbuje zasnać? Moja tak ma ze jak jest zmęczona a ja ją wyciągam z łóżeczka to płacze bo chce żeby ją zostawić w spokoju. Zwykle po jedzeniu pobawi sie 10-30 minut a jak już widzę że ziewa to ją kładę spać, wtedy trochę pokwęka i zasypia. A moze spróbuj dać smoka?
Dawłam smoka mam dwa rózne i kazdego wypluwa ale dzisiaj zmieniałam pozycję karmienia tak zwana pod górkę i już tak nie szaleje - tylko te krótkie jedzenia jej pozostały ale za to częste. Chyba jej za szybko mleko wypływało z piesi i sie tym denerwowała, no zobaczymy jak bedzie dalej. Jaka Twoja niunia sliczniunia

Cytat:
dzis byla sliczna pogoda wiec byl spacerek dam zdjecie jeszcze mojego ksieciunia, czekamy na propozycje ksiezniczki
Jaka słodka

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
I po chrzcinach, zebralismy kase na szczepionki oraz piekne zlote kolczyki
o to foto
Super, ze macie to już za sobą, a zdjęcia śliczne.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

wklejam malutka z wczoraj (pełne 5 tygodni), na szczęście nie widać za bardzo tej masakry na jego buzi...
Noramlnie można by ją zapieścić

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
misiulka, a niunia ulewa? moja sie tak zachowywala i wyczytalam wlasnie tutaj, ze jej sie chce odbic i ze trzeba robic przerwy w karmieniu i probowac odbijac i podzialalo, choc ona tez sie tak zachowuje, jak chce jej sie kupke i placze placze, nagle przestaje patrrzy sie na czlowieka i wali))

czy Wasze dzieci leza na plasko, czy podkladacie cos pod materac?
Teraz już żadko ulewa wcześniej wręcz , tak jak wcześniej pisąłam zmieniałam jej pozycę na "pod górkę" i narazie nie szaleje zobaczymy jak bedzie dalej. Moja ma podłożoną swoją kołderkę pod materac i śpi raz na prawym a raz na lewym boczku.

A to my.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-08-16 o 21:11

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 21:15   #1838
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Też mi mówiła o tym noszeniu w beciku - to chyba stara szkoła, co do ubierania też jest maniaczką całyczas mówi że niuna ma zimne nogi albo rączki vhociaż tak nie jest i przykrywa ja kocykiem jak śpi nawet w te upały po samą szyję jak ja nie wiedzę.

niezawsze, agravka, bajka1807 a wy przecież karmicie piersią więc dlaczego odciągacie pokarm ja nie odciągam wiec może coś źle robie. Dajecie swoim kruszynkom swój pokarm z butli. Ja kupiłam wczoraj laktator, żeby niuni odciągać pokarm i dawać jak idziemy na spcerek ale jeszcz go nie użyłąm boję się że jak małą pociągnie z butli to nie bedzie chciała potem ciągnąć cyca!???
z tym ubieraniem moja matka ma to samo strasznie mnie tym wkurza, ale mowie jej stanowczo ze lepiej jak dziecku jest chlodniej niz jakby sie mialo przegrzac.

co do karmienia cycem to ja odciagam bo jakbym miala przystawiac ciagle mala do cycka, to ona najchetniej wisialaby na nim 24h na dobe... dlatego z czystej wygody i checi posiadania chociaz odrobiny wolnego czasu na to by cos porobic w domu sciagam pokarm i daje malej w butli. jej to bez roznicy bo i tak jak juz ciagnie cycka to przez kapturek wiec tak czy siak chwyta i ciagnie.

mloda wyla od 18, o 18:30 zasnela mi na rekach i tak pospala 30 min. jak ja odlozylam do wyrka to sie obudzila i znowu darcie ryjka... no to mysle sobie wykapie ja na sucho bo dopiero co jadla... wyla tak jakbym ja conajmniej ze skory obdzierala łeb mnie tylko rozbolal od tego wycia, po kapieli znowu dostala butle. wciagnela 70 ml i kima bogu dzieki. mam spokoj do 23 uffff...

wypilam karmi i ide polansowac sie w wannie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:24   #1839
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Oj biedulo.. u nas dziś też bek.. mały jak zazwyczaj już o tej porze śpi tak dziś dupa ze spaniem dzień cały
moze to cos przez pogode Micho spal dzis 1,5 przed poludniem i pol godziny kolo 16 i to wszystko. prawie caly dzien marudzi no a teraz jeszcze ta histeria. nigdy wczesniej tak sie nie darl zasnal na dobre znow nie wykapany. budzimy go o 22 po 3 godzinach od jedzenia bo jutro szczepienie i nie pojdzie taki uklejony po tym upale

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
A to my.
super wygladasz a mala jak spiocha slodko i ten kocyk w kotki

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

a co do mam to moja byla u nas 2 tygodnie po porodzie i po tygodniu mielismy jej serdecznie dosc. upaly nie z tej ziemii a ona malego co chwile przykrywala, otulala i zamykala okna. a w szpitalu maly spal przy samym oknie ktore bylo otwrte 24 h i tylko w nocy pielucha przykryty a tak to w body z krotkim. i nic mu nie bylo. no i oczywiscie noszenie na rekach i bujanie. ale byl malutki wiec sie nie przyzwyczail. tylko co z tego jak damian odruchowo bierze go na rece i buja jak tylko maly kweknie teraz przez te kolki to wogole masakra bo by chcial caly dzien byc na rekach a mi go tak szkoda ze go boli wiec bujam bujam bujam wiem ze to zle ale tylko to go uspokaja
Stary 2010-08-16, 21:27   #1840
FraniaPirania
Rozeznanie

Misiulka1 widac kobiety z dabrowy tak maja caly czas zimne rece, nogi, caly czas ubieranie...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:34   #1841
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:

co do karmienia cycem to ja odciagam bo jakbym miala przystawiac ciagle mala do cycka, to ona najchetniej wisialaby na nim 24h na dobe... dlatego z czystej wygody i checi posiadania chociaz odrobiny wolnego czasu na to by cos porobic w domu sciagam pokarm i daje malej w butli. jej to bez roznicy bo i tak jak juz ciagnie cycka to przez kapturek wiec tak czy siak chwyta i ciagnie.

mloda wyla od 18, o 18:30 zasnela mi na rekach i tak pospala 30 min. jak ja odlozylam do wyrka to sie obudzila i znowu darcie ryjka... no to mysle sobie wykapie ja na sucho bo dopiero co jadla... wyla tak jakbym ja conajmniej ze skory obdzierala łeb mnie tylko rozbolal od tego wycia, po kapieli znowu dostala butle. wciagnela 70 ml i kima bogu dzieki. mam spokoj do 23 uffff...

to cycocha z małej, a powiedz kochana mleko trzymasz w lodówce a potem jej podgrzewasz???

Cytat:

super wygladasz a mala jak spiocha slodko i ten kocyk w kotki

a co do mam to moja byla u nas 2 tygodnie po porodzie i po tygodniu mielismy jej serdecznie dosc. upaly nie z tej ziemii a ona malego co chwile przykrywala, otulala i zamykala okna. a w szpitalu maly spal przy samym oknie ktore bylo otwrte 24 h i tylko w nocy pielucha przykryty a tak to w body z krotkim. i nic mu nie bylo. no i oczywiscie noszenie na rekach i bujanie. ale byl malutki wiec sie nie przyzwyczail. tylko co z tego jak damian odruchowo bierze go na rece i buja jak tylko maly kweknie teraz przez te kolki to wogole masakra bo by chcial caly dzien byc na rekach a mi go tak szkoda ze go boli wiec bujam bujam bujam wiem ze to zle ale tylko to go uspokaja
Aniu . A jaka pogoda dzisiaj była u was??? Ja przez jedną noc byłam w pokoju z dziewczyną. która miała wiatrak i on chodził całą noc oprócz tego okna pootwierane i piguły nic nie mówiły.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Misiulka1 widac kobiety z dabrowy tak maja caly czas zimne rece, nogi, caly czas ubieranie...
no dokładnie , a własnie miałam Ci sie zapytać, z której części D.G. jesteś???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-08-16, 21:41   #1842
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Mały po papu o 19:40 zasnął po jakiejś godzince i spał do 2:00 więc nie tak długo jak ostatnio ale i tak jestem zadowolona.. a dziś wstał o 9:30 na amciu.. przewinęłam, przebrałam w bodziaka z krótkim i daję butlę.. patrzę, słucham a tu kupa się ciśnie niemiłosierna... nakarmiłam, biorę do odbicia a tu widzę na swojej nodze kupę.. i to nie swoją! No nic, odbijam, bach na przewijak, otwieram a tam.. armagedon
jajka osrane, siurek też, po sam pępek prawie.. dupa po łopatki xD bodziak załatwiony.. ściągam przez głowę.. nogi już upaprane, bok też.. myślę-tylko nie włoski i łeb! udało się je ominąć kupie
No i zmuszona byłam wykąpać.. pierwszy raz i pierwszy raz sama.. zawsze kąpała mama no ale dałam radę i ciach go na ręcznik a on sika xD siurkiem na ręcznik, okoliczną pieluchę, prześcieradło i prosto w mojego kapcia terach chodzę w osikanym
aaaa i moja koszulka też zaznała kupy
moj w szpitalu tak zrobil po czym po kapieli obsikal polozna

Cytat:
a my znow mamy kupke ha ha
moze mleko pomoglo? Hubert tez sam zrobil i zauwazylam ze duzo lepiej mu sie robi jak go przepajam herbatka koperkowa

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
byłam u lekarza - podobno babka ma specjalność z dermatologii, ale u tych Irlandczyków to róznie bywa babka ledwo spojrzała na Patryczka buźkę i orzekła, że mały ma wrażliwą i suchą skórkę i trzeba o nią bardziej dbać niż normalnie, no i podała mi nazwę jakiegoś specyfiku który mam dodawać do kąpieli i smarować buzię i ma być dobrze
mam nadzieje ze to to i ze pomoze

Cytat:
witaj slicznotko
moj Ernest pytal sie czy ta niewiasta jest wolna? co prawda dostal ciemiuchy teraz, ale pozatym to klawy z niego chlopak

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witamy
witajcie dziewczynki

Cytat:
Chociaż zaraz, zaraz... to ja byłam największy grubas na wątku.. to powinnam urodzić takiego 6 kilo dzieciaka conajmniej .. chyba, że go podmienili
ty to naprawde szurnieta jestes :P

Cytat:
tydzien temu wazyl 4665 g ale na pewno mu przybylo bo zaczal wciagac mleko jak szalony. nie wiem czy to bebiko mu tak smakuje czy o co chodzi ale godzine temu zjadl 170 ml. nie wiem czy to nie za duzo na 1,5 miesieczne dziecko
moj teraz czasem zje 150ml a czasem 120 lub 100 mu starcza ja bym sie nie przejmowala jesli nie wymiotuje po tym to raczej jest ok

Cytat:
jaka minka

Siala ja wlasnie tez chyba musze juz te wieksze wyciagnac bo teraz dorabialam w te 125 ale to wkurzajace jest
ja mlodego karmie butla z mam 260ml i od razu robie 150

Cytat:

a ja juz w kilku zrodlach czytalam ze dzieci lulane bujane kolysane duzo lepiej i szybciej sie rozwijaja

Edytowane przez anoxa
Czas edycji: 2010-08-16 o 21:44
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:41   #1843
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Rodzinka pojechala i mam juz spokoj. W srode ide na szczepienie ciekawe ile wazy Moja dzis tez marudzila, ale jak zasnela po 16 to spala do 20 wykapana zjadla 150ml, bo 120ml to za malo dla niej i puszcza baki i spi zobaczymy o ktorej sie obudzi mysle ze 2-3 mniejwiecje

Do dziewczyn ktore maja corki kiedy chcecie przekuc uszki??
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 21:53   #1844
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
moj w szpitalu tak zrobil po czym po kapieli obsikal polozna
Dzielny chłopak z niego

Cytat:
o właśnie super, ze poruszyłaś ten temat, też się właśnie nad tym zastanawiałam, nie wiem czy wiek 8-9 miesięcy nie jest za wcześnie ale tak sobie myśle, że wtedy bym chciała małej przekuć uszka.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-08-16, 21:58   #1845
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

Jedna dziewczyna z wątku majówek (położna z resztą) mieszka gdzieś za granicą i u nich jest taki zwyczaj, że dzidziom sie przebija uszy zaraz po urodzeniu Więc śmiało, śmiało
Ona malutkiej przebijała i super zadowolona nawet ponoć takie ledwo z brzucha znoszą to lepiej niż jak się przebija po jakimś czasie

A poza tym wypraszam sobie taką dyskryminację to że moje dziecko jest chłopcem to co? Nie mogę mu ucha przebić?

Frania - kurrrrrr ja dopiero teraz dopatrzyłam się, że ty z DG jesteś.. sąsiadko

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-16 o 22:00
Stary 2010-08-16, 22:01   #1846
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
dziś dupa ze spaniem dzień cały
biedaki, niech go juz nie meczy brzusio
Cytat:

A to my.
sliczne zdjecia

Cytat:

milego lansu

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

a ja juz w kilku zrodlach czytalam ze dzieci lulane bujane kolysane duzo lepiej i szybciej sie rozwijaja
tez tak czytalam

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
wcale
Stary 2010-08-16, 22:02   #1847
pilotka f16
Rozeznanie

dziewczyny czytam o tym co jecie karmiac piersia i chyba zaczne sobie troche urozmaicac...
choc boje sie strasznie, bo ostatnio dwa dni mala miala straszne gazy po żółtym serze odstawiłam i teraz /odpukac/ nie mamy zadnych problemow
ale jem w sumie tylko chuda wedline, bialy ser, jogurty i chleb z maslem i dzemem malinowym (nie wiem jakie inne moge?)
mam ochote na pomidora, ale przyjaciolka miala straszne problemy ze swoja córa przez pomidora i chyba poczekam jeszcze z tydzien - dwa zanim sprobuję

i pytanie do Was - jakie jecie zupy? bo ja od prawie 2 tygodni zaczynam miec obrzydzenie do rosołu w różnych wersjach

Cytat:
ja po 2 tyg, scislej diety, czyli same ochydztwa, sprobowalam dzisiaj kanapek z pomidorkiem, a na obiad bedzie lasagne... mam nadzieje ze mlodej nie zaszkodzi. no ale dzieki dietce, zostalo mi w sumie 5 kg do wagi z przed ciazy, bo po samym porodzie zeszlo mi tylko 6. a teraz co 1-2 dni schodzi mi z wagi 0,5-1 kg od dzisiaj zaczynam nosic pas poporodowy i mam nadzieje ze w takim tempie dam rade zrzucic jeszcze chociaz ze 3-4 kg z wagi sprzed ciazy

i mam pytanko, to karmi to pic cala butle czy tylko szklaneczke ? bo znowu zaczelo mi ubywac pokarmu :/
zazdroszcze kilogramow - ja jestem 2 tygodnie po porodzie, zeszło mi juz 10 kilo ale zostało 7.... i od 3 dni widze, że waga stoi w miejscu i nie chce ani grama mniej

ja karmi na poczatku pilam po szklaneczce, a wczoraj cala butle
i mleczka /odpukac/ mam na styk na karmienie - zobaczymy jak bedzie dalej

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Witamy
witamy! ale wloski piekne!

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
moje szczęście!!!

5 tygodni i 3 dni. 5 kiloo i 57 cm już!!
super bobas!! kurcze 5 kilo to juz kawal maluszka

Cytat:

nie martw sie, jak raz pociagnie to od razu się nie nauczy
ja 3 dni wieczorem nie mialam nic w piersi i dawalam butle (caly dzien i w nocy byla na cycu) i nie przyzwyczaila sie
co ktores karmienie karmie tez przez nakladki, jak juz nie daje rady z sutkami i mloda tez potem bez problemu bierze samego cycucha
na 100% po karmieniu z butli od czasu do czasu nie przestawi się z cyca na butle
w mojej mądrej, angielskiej książce na temat szczesliwych dzieci nawet zalecają jedno karmienie butlą (wczesniej odciagniętym mleczkiem), po to zeby mama odpoczęła i zeby tato butlę dał - ponoć więź się lepsza tworzy między dzieckiem a ojcem... tak tam piszą hehe

Cytat:
A to my.
sliczne Wy
a Ty jaka szczuplutka.. ech ja ide w srode na zakupy (mąż mi obiecał ) bo się nie mieszczę w moje ciuszki sprzed ciąży

Cytat:
ja planuję jak Młoda będzie na tyle duża, że będzie w stanie sama o tym zadecydować
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:10   #1848
niezawsze
Zakorzenienie

Misiulka ja sciagam mleko a nie daje cyca bo nie lubie jak mi sie merda piersi a tak mala zje te 120ml z butli i idzie spac a nie mymla piersi, raz dziennie w sumie jak mnie najdzie to jej daje cyca z nakladka bez w zyciu nie dam!

Cytat:

sama nie mam przukutych i za corke nie bede decydowac czy ma miec dziure czy nie ja bym sie na mame wkurzyla jakby mi uszy przebila, ja nie lubie kolczykow i poza tym uwazam, ze takie male dziecko obwieszac bizuteria to po prostu fanaberia mamy

Maciuś
Stary 2010-08-16, 22:12   #1849
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
uwazam, ze takie male dziecko obwieszac bizuteria to po prostu fanaberia mamy
mam takie samo zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 22:12   #1850
aniaa22
Zakorzenienie

Misiulka u nas byl upal straszny. 34 w cieniu

michal sam wstal na kapanie oczywiscie z rykiem bo pierdy teraz zjadl tylko 80 ml i odlatuje u mnie na kolanach wiec pisze 1 reka ciekawe jak bedzie po szczepieniu

anoxa i itakasia to mam czyste sumienie tylko co bedzie jak trzeba bedzie 10 kg lulac
Stary 2010-08-16, 22:18   #1851
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
to cycocha z małej, a powiedz kochana mleko trzymasz w lodówce a potem jej podgrzewasz???
tak, trzymam w lodowce poporcjowane w butelkach i jak jest pora karmienia to wrzucam w podgrzewacz

ja tam na temat kolczykow mam takie samo zdanie jak pilotka. poczekam az mala bedzie na tyle duza zeby sama o tym zdecydowala. szczerze powiem ze mi osobiscie nie podobaja sie takie kruszynki z kolczykami w uszkach ...

ja jutro zostawiam mala dziadkowi i jade z mamuska na zakupy. musze upolowac cos na wesele... ogolnie nawet myslec mi sie nie chce w jaki rozmiar bede sie musiala wpakowac i czy w ogole cos znajde a wesele 27 sierpnia
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-08-16, 22:18   #1852
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
sama nie mam przukutych i za corke nie bede decydowac czy ma miec dziure czy nie ja bym sie na mame wkurzyla jakby mi uszy przebila, ja nie lubie kolczykow i poza tym uwazam, ze takie male dziecko obwieszac bizuteria to po prostu fanaberia mamy
100% racji!
ja mam przebite uszy, ale to bylo wylącznie na moje zyczenie w 2 klasie podstawowki
moja corka tez bedzie o tym sama decydowac
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 22:21   #1853
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
100% racji!
ja mam przebite uszy, ale to bylo wylącznie na moje zyczenie w 2 klasie podstawowki
moja corka tez bedzie o tym sama decydowac
ja przeklulam sobie jak mialam 19 lat

bajka

udanych zakupow, ja zrzucilam na razie 10kg i zostalo 5 ale jakos powoli mam nadzieje ze sie uda pozbyc tego

dobranoc
Stary 2010-08-16, 22:25   #1854
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja przeklulam sobie jak mialam 19 lat

bajka
udanych zakupow, ja zrzucilam na razie 10kg i zostalo 5 ale jakos powoli mam nadzieje ze sie uda pozbyc tego

dobranoc
widze ze mamy tak samo, tez juz pozbylam sie 10 kg i zostalo 5. ale mam ochote zrzucic wiecej

ja tez zmykam. za godzine mala sie budzi na jedzonko wiec sobie chociaz poleze i pogapie sie w sufit...

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-08-16, 22:26   #1855
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
d
i pytanie do Was - jakie jecie zupy? bo ja od prawie 2 tygodni zaczynam miec obrzydzenie do rosołu w różnych wersjach

nie martw sie, jak raz pociagnie to od razu się nie nauczy
ja 3 dni wieczorem nie mialam nic w piersi i dawalam butle (caly dzien i w nocy byla na cycu) i nie przyzwyczaila sie
co ktores karmienie karmie tez przez nakladki, jak juz nie daje rady z sutkami i mloda tez potem bez problemu bierze samego cycucha
na 100% po karmieniu z butli od czasu do czasu nie przestawi się z cyca na butle
w mojej mądrej, angielskiej książce na temat szczesliwych dzieci nawet zalecają jedno karmienie butlą (wczesniej odciagniętym mleczkiem), po to zeby mama odpoczęła i zeby tato butlę dał - ponoć więź się lepsza tworzy między dzieckiem a ojcem... tak tam piszą hehe

sliczne Wy
a Ty jaka szczuplutka.. ech ja ide w srode na zakupy (mąż mi obiecał ) bo się nie mieszczę w moje ciuszki sprzed ciąży
ja oprócz rosołu jem jeszcze barszcz czerwony z ziemniaczkami, zupę jarzynową tylko trzeba uważać jakie sie dodaje warzywa ja daję zazwyczaj marchewkę, pietruszkę, ziemniaki koperek i zabielam śmietaną mam zamiar jeszcze zrobić zupę szpinakową i krupnik.
Dziekuje za odpowiedz co do butli, bardzo mi twoje słowa pomogły i dodały pewności, i za komentarz zdjęć. Co do wagi to nie martw się podobno jak się karmi piersią to się szybciej chudnie no i do tego jeszcze ta dieta

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-08-16, 22:30   #1856
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Misiulka u nas byl upal straszny. 34 w cieniu

michal sam wstal na kapanie oczywiscie z rykiem bo pierdy teraz zjadl tylko 80 ml i odlatuje u mnie na kolanach wiec pisze 1 reka ciekawe jak bedzie po szczepieniu

anoxa i itakasia to mam czyste sumienie tylko co bedzie jak trzeba bedzie 10 kg lulac
Zaopatrz się w czopki Viburcol
Są zbawienne w atakach histerii bezpieczne dla organizmów dzidków.
Ja mam i nie zawaham się użyć w chwili słabości a po szczepieniu to dam "najsamwpierw" zapobiegawczo..

Co do kolczyków to mi się nie podobają u malutków, bałabym się, że jak zacznie mieć "świadomość" rąk to sobie wyrwie z ucha.. blee..
ja miałam uszy przebite po komunii i się darłam jakby mnie ze skóry obdzierali.. a teraz mam w jednym uchu 4 a w drugim 3.. sama se przebijałam tą taką pinezką do tablicy korkowej jak po pijaku wracałam do domu
Co jak co..ale miałam matce za złe że mnie zaciągnęła do kosmetyczki na to przebijanie.. kij mnie obchodziło, że na komunie dostałam kolczyki skoro się bałam i nie chciałam wcale iść przebijać.. ale matce było szkoda żeby leżały

A w kwestii diety to powiem tyle, że w szpitalu miałam pomidorówkę, parówki, ser żółty, sałatkę z pomidorów i ogórków i pierogi ruskie.. aaa i serek topiony - też niby zakazany.
Jedzcie po troszku. Przecież nikt nie karze wam tego pomidora zjeść kilo tylko ze 2 plasterki
Zaraz powiecie żebym się nie wymądrzała bo nie karmię cycem to się nie znam..
allleee czytam od dawna majówki i rzadko która się "ceregieliła" z dietą.. wszystko po troszku.

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-16 o 22:37
Stary 2010-08-16, 22:31   #1857
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Misiulka ja sciagam mleko a nie daje cyca bo nie lubie jak mi sie merda piersi a tak mala zje te 120ml z butli i idzie spac a nie mymla piersi, raz dziennie w sumie jak mnie najdzie to jej daje cyca z nakladka bez w zyciu nie dam!
ah to rozumiem

niezawsze, bajka, a czy wasze kruszynki nie mają przez to kolek, albo problemy z odbiciem, bo ja nic na ten temat nie wiem i martwię sie co by mała się potem nie męczyła? Czy te kolki to tylko przy mleku modyfikowanym???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

Stary 2010-08-16, 22:44   #1858
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ah to rozumiem

niezawsze, bajka, a czy wasze kruszynki nie mają przez to kolek, albo problemy z odbiciem, bo ja nic na ten temat nie wiem i martwię sie co by mała się potem nie męczyła? Czy te kolki to tylko przy mleku modyfikowanym???
mialam lezec i gapic sie w sufit... eheee uzaleznienie od wizazu

no wiec moja nie ma zadnych problemow brzuszkowych tfu tfu poki co. z odbijaniem tez nie ma problemu, trzymam ja w pionie glowka na moim ramieniu i leci ladne bekniecie pierdy tez odchodza kosmiczne, kupke ladnie wali po kilka razy dziennie... jak to dzisiaj polozna powiedziala bedac u mnie na wizycie... niewazne jak sie daje, wazne jakie sie daje.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-08-17, 00:26   #1859
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ah to rozumiem

moja miala kolki, ale to raczej od tego co zjadlam nie ma zwiazku to z butla raczej a odbija takim bekiem, ze hoho.

Maciuś
Stary 2010-08-17, 01:54   #1860
papeteria
Zakorzenienie

Dziewczyny bardzo Wam Dziekuję za ciepłe słowa każdej z osobna nie bede wymieniac ale wszystko przeczytałam
xawmeli
mała śliczności
ania gratuluje kupki Michowi
a czemu burmistrz ?
kasandra śliczna córcia
frania ślicznie i ksieciunio
karolcia ślicznie super ze juz po chrzcinach
jaszczka co do jedzenia tez juz nie mam pomysłówna to bezpieczne nie mam ochoty
śliczny Patryk i trzymam kciuki by wysypka szybko znikła
agravka my mamy recznik pod materacem zlozony w kostke ale maly jeszcze ani razu nie spal w lozeczku, u nas w lozku ew kolyska no ale teraz jest w szpitalu i tam spi sam (ze smokiem ktorego za chiny wczesniej nie chcial) wiec moze po powrocie latwiej mu bedzie zasnac w lozeczku.
Co do pokarmu to ja przy karmieniu odciagałam dodatkowo raz dziennie 100ml. ale to przy nawale.
Od wczoraj odciagam co 3 h bo malego nie ma w domku i kurde chyba mi zanika - najpierw z jednego leciało 80ml z drugiego 50ml a dziś z jednego 50 ml a z drugiego 30 ml....chyba musze czesciej przystawiac ten laktator zeby pobudzic te laktacje....jezeli gdzies wyjdziesz i odciagniesz to nie powinien organizm produkowac wiecej bo wtedy przeciez dodatkowo nie karmisz z piersi .
sylviasol śliczna
misiulka ślicznie wyglądacie
Cytat:
faaaak! A ja kupiłam 2 paki na zapas tych najmniejszych
my dzis w szpitalu zostawilismy pampersy bo maly dady przesikuje po plecy
agamarcio ślicznie
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ile Wam czasu zajmuje sciaganie pokarmu?ja
co 3 h po 15 min na jedna piers 60 ml.
anuszka ślicznie
linka ślicznie

Byliśmy dziś standardowo 2x u małego, ale spał wiec nas nie widział nawet...
dowiedziałam sie ze najwczesniej wyjdzie na poczatku przyszłego tygodnia ( cała wiecznosc ) bo chca aby u sie podgoiło , poza tym ma lekko podwyzszone crp i dostaje antybiotyk, byle tylko jakies pieronstwo jeszcze sie nie przyplatalo beda mu jeszcze profilaktycznie robic usg glowki i brzuszka i je juz po 50 ml, ponoc ładny łakomczuszek z niego.Nie ma go druga dobe a ja czuje jakby co najmniej miesiac ....ale wiem, ze nie trzymaja go tam bez potrzeby tylko chca go wypuscic juz zdrowego

Jeszcze nie nadrobiłam wstecz watku, ale przynajmniej jestem na biezaco.....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-17 o 01:57
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości