|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() Moi rodzice też mają z cegły i odkąd tu mieszkamy nie była myta ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
![]() U mnie nie ma społdzielni mieszkaniowych wiec tez wszystko sami... ale interesuje mnie tylko moje mieszkanie ![]()
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak jest jak człowiek nie doczyta to dopowie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
witaj
![]() U mnie tez slonecznie ![]()
#1835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie interesuje tylko mój dom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
który ma wieksze koszty
![]()
#1837 |
Zakorzenienie
|
No właśnie bardzo rozumiem z tymi kosztami, które są większe?
![]() ![]() Odświeżać elewacji nie będę bo po to ją zrobiłam z cegły ![]() Zakładam, że ogrodu i ogrodzenia nie robię, bo nie każdy robi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie róbmy tutaj studium mojego nienormalnego przypadku ![]() O tych kaflach to już nic nie chciałam pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odprowadziłam auto do mechanika i wstawiłam pranie. Jak sypałam proszek (trzymam go normalnie w opakowaniu tylko spinam klamerkami) to gdzieś poleciała klamerka, myślałam, że na podłogę. Włączyłam pralkę i słyszę jak coś w niej wali, chyba musiała wpaść miedzy bęben ![]()
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dach np.?Tez kiedys trzeba bedzie podremontowac?Schody?No na moje oko jest o wiele wiecej...no ale jak kto woli...u mnie takie rzeczy to koszta OGROMNE...
![]() |
#1841 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki przypadek jak nasz - piorun walnął w dom. W bloku - spółdzielnia to załatwia...w domu - elektryk, energetyka, protokoły, kasa za wymianę kabli, za kucie ścian itp... Cytat:
![]() Cytat:
Ty dopiero budujesz, więc będziesz mieć nowy, świeży domek ![]() Ja uważam, że samo utrzymaniu domu daje mocno w kość. Bo to wydatek większy niż w mieszkaniu.... ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do kafli - to ja jestem czepiak, dziewczyny już chyba wiedzą - więc się nie przejmuje...bo oprócz tego jestem tak fajna, że nikt nie będzie miał pretensji do mnie ![]() Cytat:
O kurcze, to nieźle narozrabiałaś! Się mąż ucieszy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i skromnoscia nie grzeszy ![]() ja czasem daje jajko, czasem nie...ale ostatnio robilam wlasnie z tego przepisu Kuronia i były pyszne ![]() Teraz to sie z tego smiejemy, ale wtedy nie było, zwlascza ze kilka dni przed tym dalismy wypowiedzenie wynajmu...juz sie balam ze Nam depozytu nie odda, a kasa wtedy była bardzo potrzebna...ale...zamalow ałam to markerem i nawet nie zauwazyła ![]() Stokrotko ![]()
![]() |
#1843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
mysia1986 mówisz że polecasz kajaki? Może się wybiorę w końcu ![]() żabcia jak tam lot? Mała cytując Aaby "Będziesz szajning lajk e star!" Śliczny pierścionek!!! ![]() Wózek cudny, bardzo mi się podoba. Cytat:
![]() Nikita... chciałam napisać- współczuje wizyty, no ale tak nie napiszę bo to brzydko zabrzmi, ale przesyłam Ci duuużo siły i pozytywnej energii. Od jutra chyba spokój? Mała dobrze, że tż znalazł pracę, takie numery tuż przed porodem... Tylko stresu i nerwów się najedliście. stokrotko czyli pokoi już czeka! Ślicznie to wszystko wygląda, takie malutkie ubranka... Ja to się zaraz rozklejam jak widzę takie małe gadżety ![]() Trochę nadrobiłam. Zaraz reszta ![]()
![]() |
#1844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() boję się dzisiaj tykać czegokolwiek żeby nie zepsuć, a idę niedługo teściowej włosy farbować, obym jej krzywdy nie zrobiła ![]()
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Oj tam, oj tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
no przeciez wiem
![]() Cytat:
![]() Oj to ostroznie z tymi włosami ![]()
![]() |
#1847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Oj tak tutaj zależy też to w jakim stanie jest dom, czy nowy czy stary... Dziewuszki mam zawał ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na przyszly rok mamy w planach dobudowe pokoju (ile taka przyjemnosc moze kosztowac ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam urlop trwa a wogole tego nie czuje ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na takie wypadki mamy ubezpieczenie Jeszcze co do dachu w moim domu to ma gwarancje jeszcze kilku lat, a pozniej jak bedzie trzeba cos zrobic to mieszkancy sie składaja... Od klatki, okolic domu (typu kwiatki, trawniki), mycia okien itp. jest specjalna firma ![]() Co sie stalo?
![]() |
#1850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jak nie (tak jak my), to będziesz musiała ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
Odpisałam na resztę i się skasowało
![]() Napiszę tylko że uwielbiam kosić trawę, mam swoją kosiarkę której mąż nie może dotykać. Koszenie mojej działki zajmuje mi cały dzień Idę zrobić kawę ![]()
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, pierozki sa naprawde pyszne ![]() Szybkiego uporania sie z remontem ![]()
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
Halo kochane;-) dzisiaj jestem późno bo pierwszy raz od półtora tygodnia się wyspałam!!! i zczołgałam się z łóżka o 10;D:
![]() ![]() ![]() Stokrotko- kochana moja! Masz teraz po prostu gorszy okres i dopadł cię kryzys. Zrób sobie dzień dla siebie, jakaś drobna przyjemność, maseczka to tu, to tam - może fryzjer? Tak, żebyś lepiej się poczuła sama ze sobą. A już niebawem synu będzie z wami i wszystko minie jak za dotykiem czarodziejskiej różdżki. Dla mnie to co się stało z pralką to konsekwencja twojego wyczerpania. teraz masz dzień posiedzieć i absolutnie nic nie robić! Buziole kochana i głowa do góry! Tasiu- dzięki piękna! A pomyśl sobie, że mnie wszyscy zawsze kupowali drobne rzeczynbo uznawali, że sama jestem drobinka i mi nie będzie pasować;D w jakimże błędzie byli;D hah. Cieszę się, że wózio się podoba. Szkoda, że mieszkasz tak daleko! Tu takie gorące dyskusje na temat dom kontra mieszkanie, że nie będę cytowała tylko napiszę ogolnie. Wszystko ma swoje plusy i minusy ;D (wiem, ambitnie;D ). Ja jestem z tych co pół życia mieszkali w bloku po czym przez kolejne pół w domu doceniając przestrzeń, wolność, intymność, ale też nie umiejąc się zaaklimatyzować gdzieś przez rok do takich warunków. Mieliśmy mieszkać z tż-tem na mieszkaniu, które ma 41m kw. i też znułam plany z marzeniami wokół tego - byle razem, byle rodzinę zakładać. Poukładało się inaczej i mieszkamy na mieszkaniu co ma obecnie 120 m kw. - pobędziemy na nim parę lat jeszcze i przenosimy się na domek. Ale...: - robiliśmy teraz panele tylko w dziecinnym i przedpokoju, żeby było odremontowane i świeżo na narodziny Adasia i ja taka radosna, że udało się nam kupić panele porządne dębowe za 500zł - ale drugie 500 wyszły wszystkie listwy, cokoliki i inne pierdoły = podłoga 1000,00 ;P - malowaliśmy też tylko mały pokój i przedpokój - kolejne 500zł - wannę udało mi się teraz kupić na promocji za 350zł (przecenioną z 650zł) , ale jak doliczę baterię + montaż = 1000zł ;D - a w między czasie stara część mieszkania też wymaga już poprawek, albo chociaż przemalowania...ale cóż, chyba poczeka. A z domkiem: W tym za.sranym mieście, w którym mieszkam czekamy już pół roku żeby warunki dostać - a to nie budowa tylko rozbudowa i nadbudowa. I tam to dopiero zacznie się studnia bez dna. Rozumiem tutaj Bikę i jej chęci, zwłaszcza, że widzi, że te domki są dla rodziny dostępne, a dla niej nie. Co innego, jakby nawet o nim nie marzyła, albo te marzenia byłyby odległe. Bika - pocieszę cię, masz wyjątkowo wypaśną rodzinkę, na ogół ludzi tak nie stać na budowy, działki itp. Nie sugeruj się tym. Wy z tż-tem też się doczekacie. A z drugoiej strony czasem dobrze czuć to zniecierpliwienie i chęci na więcej bo to nas mobilizuje do działania. Nie ma mobilizacji, to i nic nie rusza do przodu. Ja pochwalam, ale faktycznie bez unieszczęśliwiania się po drodze;-) AMEN;-) Jadę kochane do BB, bo mojego chrześniaka to od 1,5 miesiąca odwiedzam;-) ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
A na trawę na szczęście mam alergię;d ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- A z takich wydatków niekontrolowanych, do których zmusiło nas mieszkanie to przenośna klimatyzacja. Całe mieszkanie u nas ma skosy - i tak się nagrzewa od dachu, że w te upały było u mnie cieplej i bardziej duszno niż na polu. Dosłownie płakałam z tego powodu, tak nie mogłam wytrzymać...I kupiliśmy klimatyzację na raty ;P Pierwsza rzecz na raty, ale jakże mnie cieszy;P w końcu mały będzie i też musi żyć w jakiś warunkach;-)
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przecież ubezpieczenie chyba też mogę mieć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przewiduje aby nasze pokolenia tyle żyły ![]() ![]() Idę pod prysznic i ruszam pozałatwiać sprawy ![]() ale mam humorek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Ufff ale dyskusja sie wywiazala o domach i mieszkaniach.
Ja cale zycie mieszkalam w 43m z rodzicami w bloku, teraz mam szeregowca ok 110m i nie powiem ale do bloku juz bym wracac nie chciala. Cytat:
![]() sa mega obrzydliwe, a ich ilosc i wielkosc mnie przeraza ![]() witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane !
![]() ![]() Na początku chciałam podziękować za wszystkie kciuki !! ![]() ![]() ![]() ![]() Cały czas Was podczytywałam, ale bardzo dużo się uczyłam i nie chciałam smęcić, dlatego odpuściłam wątek. Ale wracam. Mam nadzieję, że teraz psychicznie mnie wspomożecie w poszukiwaniach pracy ![]() Przede wszystkim: Tomalinko serdecznie Ci gratuluję prześlicznej Hani! ![]() ![]() Ana gratulacje z okazji obrony ![]() Mala ależ pierścień ![]() ![]() Wszystko nadrobiłam, ale nie będę sie wracała do poprzednich postów, tylko będę na bieżąco odpisywała ![]() Co do sporu pomiędzy domem i mieszkaniem, to ja zdecydowanie chciałabym mieszkać w domku. Choć oczywiście zdaję sobie sprawę z kosztów, a że obecnie nasza sytuacja finansowa z tż nie jest najlepsza i nas na to kompletnie nie stać, to dom pozostaje w sferze marzeń. Jednak chciałam też napisać, że z tą spółdzielnią to też nie zawsze jest tak kolorowo. Nie przychodzą do wszystkiego, bo czasami uważają, że coś nie jest w ich kompetencjach. To raz. Dwa, czasami czynsz wzrasta o kilkadziesiąt złotych na ...30 lat, ze względu na wzięty kredyt na ocieplenie ( u nas tak było). Niedługo mają robić balkony i to będzie kolejne 20 pln do czynszu przez 30 lat. Teoretycznie 50 pln więcej co miesiąc,to niewiele, jednak jak przeliczy się to przez lata to wychodzi ogromnaaa suma. Mieszkanie również trzeba mieć ubezpieczone, szczególnie teraz, kiedy pojawiają się okropne ulewy, grady itd. My już 2 razy korzystaliśmy jak nas zalało. Jednak na chwilę obecną cieszę się z tego co mamy. Choć 1 pokój zbywa- ale mam nadzieje, że za jakieś półtora roku zawita w Nim lokator ![]() Mamy też całe mnóstwo rzeczy do remontowania, ale to pewnie po ślubie, bo teraz na ten cel oszczędzamy ![]() Się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.