|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jejku nie pamiętam kiedy o tej porze wstałam, a położyłam się o 1,30-2 bo nie mogłam zasnąć i pół wieczoru przepłakałam. Chyba w końcówce ciąży i mnie dopada burza hormonów bo nie mogę sobie sama z sobą poradzić, czuję się źle psychicznie sama z sobą, jakoś nagle ciąży mi siedzenie w domu, zrobiłam się strasznie zazdrosna o tz i zaczynamy się przez to kłócić. Niech już mały się urodzi ![]()
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Stokrotko głowa do góry!
Popatrz jak jest pięknie ![]() Już niedługo synek będzie z Wami! Trzymaj się! Co do mieszkania/domku. Ja jestem za domem. ![]() Nie musi być duży, może być bliźniak albo szeregowiec, choć najchętniej wolno stojący, ale dom ![]() ![]() Bika bardzo mi się podobają te domki które wkleiłaś. Gdyby coś takiego było dostępne w moich okolicach a przede wszystkim w tej cenie - brałabym bez zastanowienia ![]() ![]() Dzisiaj mnie nie będzie. Zresztą przez najbliższy czas raczej średnio będę obecna. Musze pracę nadgonić, a się strasznie rozpraszam ostatnio ![]()
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zaglądaj do nas w miarę możliwości ![]() ja jak zawsze byłam śpiochem to teraz na prawdę niewiele snu mi potrzeba, nawet po 4 h normalnie funkcjonuje, gdzie kiedyś to nemo byłam. Chyba organizm szykuje się do nocnego wstawania
![]() ![]() "dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-07-10 o 07:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za moment Mały będzie z Wami i wszystkie te trudności ostatnich tygodni miną ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1805 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, domy się niszczą, a mieszkania nie ![]() ![]() No pewnie, że jest, tylko, że u nas to cena minimum 2x wyższa od tego bliźniaka który pokazałam...... i też w stanie deweloperskim, czyli jeszcze wykończyć trzeba, a metraże to ok 50mkw...... to ja dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Tak jak pisałam, u nas większość mieszkań jest w stanie deweloperskim, a 90mkw to znowu nie tak dużo jak na dom...... i tak bym tam miała mało miejsca, bo np teraz wszystkie swoje pomoce dydaktyczne, książki itp mam w szkole ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Oczywiście że tak ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() no też tak myślałam, ale padłam jak mucha ![]() popieram to co napisała Aaby ja też marudzę, bo znowu całe życie w bloku i mimo, że 2 lata mieszkam w domku to nie podoba mi się ![]() ![]() ![]() ![]()
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest, ale w mojej rodzinie, WSZYSCY mieszkają w domach, stary, młody, po ślubie, przed, każdy buduje i ma...... nie wiem co ze mną jest nie tegez......... jeszcze wczoraj byłam u rodziców i przyjechał kuzyn taty z córką - jechali do niej na budowę, no laska chyba z 5 lat młodsza ode mnie, ślub dopiero co wzięła...... no skąd oni wszyscy na to kasę mają........ O rodzinę tż nie pytajcie, bo on prawie nie ma rodziny.
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pod patronatem już w ogóle nie muszę pracować, musiałabym jeszcze zrobić roczne praktyki budowlane - a tego się boję cholernie ![]() Butter, nie mam żadnych planów na przyszłość, jeśli mam być szczera. Stokrotko, przytulam ![]() Odnośnie domu - mieszkamy w komunistycznej kostce. Nie powiem Wam, jak nas wszystkich koszty wynoszą, ale np. tydzień temu postanowiliśmy ocieplić stropodach wdmuchiwaną celulozą. Koszt, bagatela, to 4 tys. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już spadam..... zbieram Pannę i idziemy na ćwiczenia, a z racji, ze idziemy, to zajmie nam to trochę czasu...... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
Cześć.
Może znajdę czas poczytać Was dzisiaj. Piszecie o domkach. Ja się czasami boję w mieszkaniu sama być, a co dopiero w domku pod lasem. Nie ma tam na razie sąsiadów, dopiero się budują, najwcześniej za 2 lata będą się wprowadzać. Już się boję, ale zapowiedziałam siostrze że jak nie będzie mojego męża to będzie musiała do mnie przyjeżdżać ![]()
#1811 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię prac ogrodowych zbytnio ![]() Cytat:
![]() No to co za problem, żeby zrobić te praktyki? Rób. Nie chciałabyś otworzyć czegoś swojego? Cytat:
Jak przez chwilę mieliśmy tę opcję z mężem, że będziemy mieszkać w mieszkaniu, to serio, mega się cieszyłam. Piękny balkonik, kwiaty, stoliczek, miły czas na powietrzu, a nie grabienie, zamiatanie, koszenie. Bikuś, masz rację, tak samo, jak niszczy się dom, niszczy się mieszkanie... ale w domu jest zdecydowanie więcej rzeczy, które mogą się zniszczyć. W bloku w dzikiej większości przypadków dzwonisz do spółdzielni i masz to w tyłku...a ja nie zadzwonię nigdzie - chyba, że do banku, po kredyt. U nas np. w tym roku wyjazd wakacyjny jest po znakiem zapytania, bo.... bo trzeba było naprawić płot, trzeba zrobić rynny, odświeżyć pom. gosp. na ogrodzie...klatkę schodową pomalować. Nie piszę tego, żeby kogoś zniechęcać ![]() Nie mówię o kosztach comiesięcznych....szczegó lnie w starszych domach (my np. mamy nieocieplony dom ![]() To się rozpisałam.... |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1813 | |||
Zakorzenienie
|
1 sierpnia
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Bika, my mieszkamy właśnie na górze, mamy wspólne wejście, ale osobną klatkę schodową - choć dopiero po remoncie tak jest. Zrobiliśmy remont piętra (nie mamy poddasza), co nas wyniosło ponad 100 tys.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi sie podobaja malutkie domki parterowe ![]() Tak, ale mieszkajac w bloku interesuje Cie tylko walsne mieszkanie, w srodku ![]() heh...to juz znasz odpowiedz... Co do ceny to wszystko zalezy od miasta i okolicy...u mnie w okolicy mozna za ta cene kupic gotowy dom z działka, moze nie taki nowy jak pokazałas, ale wykonczony. Czesc ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() A kto zostanie z Nataszka? Zorganizowaliscie sie juz? Stokrotko ![]() ![]()
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Butter, ja wiem, że to dla innych jest oczywiste: rób praktyki, zdaj egzamin i otwieraj swoją firmę
![]() Także określenie "wariatka" jest idealnie na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1818 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak czysto teoretycznie - gdybyście się wtedy dogadali - chcielibyście tam zostać? My byliśmy w podobnej sytuacji, ale z mieszkaniem teściów...ale to Wam pewnie pisałam.. Cytat:
My, jak wiesz, mieszkamy w takiej samej konfiguracji. My na górze, rodzice na dole...wejście wspólne. Też remontowaliśmy całą górę, ale dla odmiany bez łazienki... Ale nie mam zielonego pojęcia ile to kosztowało ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Jestem architektem, na razie bez uprawnień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budowa domu jest dla naprawde wytrwałych osób :/
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może gdybyś podjęła jakieś kroki, to wtedy byś nabrała wiatru w skrzydła? Już się nie przywiązuj to tej 'wariatki' tak ![]() Stokrotko, jak robisz ciasto na pierogi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
ja też to nawet lubie ale wkurza mnie ze ona tak szybko rośnie !!!! kosiłąm 2 tyg temu i juz jest wysoka!
#1824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter, wiesz, że u mnie rzeczy, które dla innych nie stwarzają problemów, są nie do przeskoczenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
ONYKS a dlaczego niekorzystasz? nie chcesz? czy nie możesz?
ja nie miałąbym z kim Ewy zostawić, wiec po rodzicieskim i tak ide na wychowawczy ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- ONYKS dziś mija pół roku od kąd mamy nasze księżniczki z sobą ![]() ![]() ![]()
#1826 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale 400 tys za kafle? no to musieli być bardzo wybredni... ![]() ![]() ![]() Zresztą mam nadzieje, że u nas za jakiś czas wejdzie temat kafli, podłóg to Wam zdam relacje osobistą ![]() Na tą chwilę uważam, że jeżeli ktoś bardzo chce własny domek i postawi go w metrażu w takim w jakim kupiłby mieszkanie (które byłoby również do całkowitego remontu, z wymianą instalacji, gładziami itp.) to koszta wyjdą podobne (pomijając kupno działki o raz dodatkowe koszta związane z ogrodzeniem, zagospodarowaniem terenu, jakimś drzewkami, krzaczkami itp.). A co do dalszego życia w domu, to myślę że tu również koszty zależą od tego życia... m.in. od tego gdzie dom jest sytuowany - ile wydamy na dojazdy... my np. budowaliśmy z cegiełki i ominą nas koszta związane z odświeżaniem elewacji, gdzie koszta są wielkieee - a tynk bardzo się brudzi... no i wydanie pieniążków często jest jednorazowe, a nie rozłożone w czasie - jak np. ogrzewanie - gdzie trzeba jednorazowo wydać powiedzmy 4tys. na rok (zależy od metrażu), gdzie w mieszkaniu płaci się kilkaset zł na miesiąc. Mówię z doświadczenia, bo 16 lat mieszkałam w mieszkaniu, od 8 lat mieszkam w domu ![]() Cześć! ![]() Wczorajszy dzień zaliczyłam do udanych ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, nie, że się dopierdzielam, czy jestem złośliwa, ale wiecie o tym, że z kafli to się piece buduje, a na podłogi i ściany, to kładzie się płytki ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Dobryyy, lece troche nadrobic!
Kolejny piekny, sloneczny dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O np. leci Ci woda z kaloryfera, w mieszkaniu przyjdą i naprawią, a tu??? martw się i zastanawiaj dlaczego kapie i kogo wołać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | ||
Zakorzenienie
|
swietnie
![]() Cytat:
![]() Z kaflami 400 tys, a nie za za 400 ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.