Mamy majowe cz. VI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-07, 12:31   #1861
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Talusia - piąteczka - no właśnie jak zobaczyłam ceny tych miniaturek to zwątpiłam

Magnificence - o to w takim razie jutro wezmę w Tesco paczkę znajoma mi w ogóle powiedziała, że często są promocje na pampersy w różnych sklepach, więc nie wychodzi jakoś drogo i nie trzeba dużo na zapas brać
Też mam te mini pojemniczki, bo stwierdziłam, że jeszcze kiedyś mogą się przydać, a te miniaturki trochę drogie... jedynie pastę do zębów wzięłam mini A kosmetyczkę mam normalną, kupiłam w jakimś sklepie za 5zł

Czekam na kuriera, żeby mi przywiózł paczkę z koszulą i szlafrokiem, bo chcę zrobić ostatnie pranie, nie wiem, gdzie on jest...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:35   #1862
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
O nie nie, ja mogę rodzic po majówce!!

Wczoraj naciagnelam tz na zakupy w rossmanie, ale zachwycony nie był jak niosłam 4 paczki chusteczek. Facet nie potrafi zrozumieć, że robienie zapasów to dobra rzecz.
Mój tż też tego nie rozumie. Jak mu powiedziałam, że się zastanawiam czy nie kupić jeszcze jednej paczki pampersów to mnie zapytał czy nie przesadzam

Cytat:
Magnificence - o to w takim razie jutro wezmę w Tesco paczkę znajoma mi w ogóle powiedziała, że często są promocje na pampersy w różnych sklepach, więc nie wychodzi jakoś drogo i nie trzeba dużo na zapas brać
Na te najmniejsze pampersy właśnie nie tak często są promocje od jakiegoś czasu to obserwuje w różnych marketach potem Ci zabraknie pampersów będzie trzeba kupić a w żadnym sklepie promocji nie będzie ja tam wolę zapasy robić na pampersy 3 i wzwyż faktycznie ciągle są promocje w różnych marketach ale na te mniejsze nie tak często
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:36   #1863
Baambi
Zadomowienie

Marta mam ten sam problem z tż

Jejku dziewczyny tak się wzruszyłam że to już, że się dzieciaczki zaczynają pchać na świat Gratuluję Monia! Mohnka trzymam bardzo bardzo mocno kciuki. Dasz radę na pewno, pozytywne nastawienie i będzie dobrze.
Effpe ojej, coraz bliżej...

Bunny króliczku wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, szczególnie na te ostatnie tygodnie ciąży Jak bez zgagi to się wbijam na imprezę od razu nie ma innej opcji hehe Spełnienia marzeń Kochana

Jak weszłam na wątek to mówię oooo coś się dzieje bo tyle postów od rana już? i proszę, ile emocji!
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:41   #1864
anita7
Rozeznanie

Kiwaczka wytrwałości przy tych gościach. Ja w sumie bym się nie czaiła tylko poszła spać lub leżeć w którymś momencie jeśli poczulabym taka potrzebę.

Milutek imprezy to się dopiero zaczną, narazie jest rozgrzewka 😉

Mohnka chyba czas na Maksa 😀 trzymam kciuki. Będzie dobrze 😚

Ja po usg z małym dobrze, przepływy w porządku, szyjki nie widać 😨 to ja nie wiem dopytywałam ale żadnej odpowiedzi sensownej poza tym co usłyszałam po badaniu ginekologicznym.
Ktg też ok.

Kinga śliczny powóz 😊

Magnificence na pewno uzupełniają braki ale kiedy to nie wiem przypuszczam że każdy rossman może mieć swój harmonogram dostaw

Talusia śliczne body 😊

Widzę ze się robi coraz ciekawiej z porodami 😁

Mój się na zakupy nie odzywa. Mówi że jak dziecku trzeba to kupuj ☺

Jem obiad szpitalny. Nie jest tak źle 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:43   #1865
decorail
Zakorzenienie

Magnificence - a to dobrze wiedzieć ona mogła mówić faktycznie o większych, bo ich dziecko ma 1,5 roku a myślisz, że paczka Jedynek starczy? czy więcej trzeba kupić?
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:49   #1866
bunnybe
Zadomowienie

Dzieki kochane za te wszystkie wspaniałe życzenia wlasnie wrocilam z cukierni z tortem truskawkowym z galaretka i zastanawiam sie czy czekac na meza az wroci z pracy czy rozpoczac sama konsumpcje w koncu to moje urodziny
Decorail dokladnie, ja te jedynki wzielam teraz a promocji w rossie i wyszly cos ok 39zl, ja nie robie zapasow, na pewno na poczatku wszyscy beda przychodzic z pieluchami, moze później zrobie zapas wiekszych rozmiarow
Mohnka ja tak przezywam to co sie u Ciebie dzieje
Bambi powiedz kochana czy Ty wyczesujesz swoje koty? Bo zastanawiam sie nad furminatorem bo nasz kot nie lubi czesania a jednak sporo podszerstka gubi, zastanawiam sie jak nad tym zapanowac i troche zmniejszyc ilosc klakow zanim sie pojawi maluch w sumie kieruje to pytanie do wszystkich kociar na watku
W ramach prezentu urodzinowego od siebie ide w poniedzialek do fryzjera na farbe i cięcie, mam nadzieje ze poprawi mi to humor bo jak patrze na swoje spuchniete girki to
Stary 2017-04-07, 12:54   #1867
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Magnificence - a to dobrze wiedzieć ona mogła mówić faktycznie o większych, bo ich dziecko ma 1,5 roku a myślisz, że paczka Jedynek starczy? czy więcej trzeba kupić?
właśnie też kupiłam paczkę i tak pomyślałam, że jak będę zużywać średnio 8 pampersów dziennie to mi wystarczy na 11 dni to mało dlatego chciałam dokupić jeszcze paczkę co najmniej a tak naprawdę to ciężko obliczyć ile dziecko zużywa pampersów podobno dziewczynkom trzeba częściej wymieniać bo u nich łatwo o zakażenie dróg moczowych. Więc tak obliczyłam że jak się będzie zmieniać co 3 godziny to wychodzi 8 pampersów na dobę. Ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem bo to dopiero moje 1 dziecko
Stary 2017-04-07, 12:55   #1868
marta6704
Zakorzenienie

Ja nie liczę na to, że ktoś mi przyniesie pieluchy itp. Ewentualnie teściowa. Ale ona wie, że ma brać 2, a nie 1. I wole mieć paczkę w zapasie niż na samym początku biegać po sklepach bo pewnie i tak trzeba będzie mnóstwo innych rzeczy kupić.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 12:56   #1869
decorail
Zakorzenienie

Bunnybe - moja gadzinka straszne zaczęła gubić sierść i mam taką szczotkę EazyGroom, ale ona nie przepada za czesaniem i kurczę tylko raz udało mi się ją dopaść, a na razie ratuję się doraźnie rolką do ubrań...

W ogóle mój Tz jak mu oznajmiłam, że zmieniamy karmę to się pytał czy to jest na pewno forum o dzieciach

Dobrze robisz z fryzjerem Ja 19 mam fryzjera, potem pedicure pierwszy raz w życiu Ale mam podkładkę, bo moja aplikacja pokazała mi dzisiaj, że właśnie trzeba iść do fryzjera, kosmetyczki i jeszcze mąż ma masować stopy - mój nie chciał uwierzyć póki mu nie pokazałam
Stary 2017-04-07, 12:56   #1870
fartuch
Zakorzenienie

Mohnka informuj nas!

Stary 2017-04-07, 12:58   #1871
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Margolcia - no ja też na pewno jeszcze wszystkiego nie wzięłam

Kupiłam te przezroczyste kosmetyczki, ale zamiast miniaturek wzięłam te małe buteleczki do samolotu na kosmetyki i przeleję te, co mam

Właśnie zastanawiam się też czy uzupełnią zapasy w Rossmannie - ja pieluch jeszcze nie mam żadnych Ale w Tesco jest promocja na Jedynki 88 szt Pampers Premium Care za 36 zł chyba To chyba niezła cena.

Mohnka - nie bój się i nie martw się krwią, kochana - czeka Cię niedługo samo szczęście

Effpe - ja pierdziele dziewczyny zaciskać nogi, trzymać mi te czopy! za szybko to się dzieje na moje nerwy
spokojnie znając moje szczęście to jeszcze przenosze hahaha
Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Mohnka, Efffpe co za emocje, nie wytrzymam
Z tego wszystkiego muszę zjeść ptasie mleczko
Podziel się !
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:00   #1872
fartuch
Zakorzenienie

Moj tz uwielbia promocje, oblicza wszystko co sie opłaca itp. Mamy zapasy praktycznie wszystkiego w domu... Z jednej strony fajnie bo rzadko do sklepow jeździmy, a po drugie jeszcze soe nie zdarzylo by nak zabraklo mleka albo pieluch dla malego. A z drugiej strony gdzie to wszystko trzymac..

Stary 2017-04-07, 13:01   #1873
talusiax33
Zadomowienie

Zaraz zwariuje!! Mój mąż znów zrobił mi psikusa.. powtórka z rozrywki. Kąpał się i wyciągnął pieprzony wąż z wanny, włączyłam pranie i oczywiście nie sprawdziłam tego, obiecał że już nigdy tak nie zrobić i co i co? I zalałam całą łazienkę! Ręce mi opadają, płakać mi się chce, ogarnęłam w miarę szybko i liczę na to, że sąsiadów nie zalało..

Anita - Gratuluję udanej wizyty cieszę się, że z małym dobrze!

Ja mam dwie paczki jedynek ☺
Jedne pampersa premium care a drugie wzięłam na spróbowanie z babydream. Takto będę inwestować raczej w dwójki bo posłużą na dłużej.

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:01   #1874
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze robisz z fryzjerem Ja 19 mam fryzjera, potem pedicure pierwszy raz w życiu Ale mam podkładkę, bo moja aplikacja pokazała mi dzisiaj, że właśnie trzeba iść do fryzjera, kosmetyczki i jeszcze mąż ma masować stopy - mój nie chciał uwierzyć póki mu nie pokazałam
co to za fajna aplikacja?
Stary 2017-04-07, 13:03   #1875
decorail
Zakorzenienie

Magnificence - Moja Ciąża Trzeba skończyć 36 tygodni i jesteś rozgrzeszona Może za tydzień pozwoli mi na jedzenie mnóstwa słodkości

Talusia - biedna no też by mi ręce, cycki opadły
Stary 2017-04-07, 13:07   #1876
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Zaraz zwariuje!! Mój mąż znów zrobił mi psikusa.. powtórka z rozrywki. Kąpał się i wyciągnął pieprzony wąż z wanny, włączyłam pranie i oczywiście nie sprawdziłam tego, obiecał że już nigdy tak nie zrobić i co i co? I zalałam całą łazienkę! Ręce mi opadają, płakać mi się chce, ogarnęłam w miarę szybko i liczę na to, że sąsiadów nie zalało..

Anita - Gratuluję udanej wizyty cieszę się, że z małym dobrze!

Ja mam dwie paczki jedynek ☺
Jedne pampersa premium care a drugie wzięłam na spróbowanie z babydream. Takto będę inwestować raczej w dwójki bo posłużą na dłużej.

faceci
Stary 2017-04-07, 13:07   #1877
Mohnka
Rozeznanie

Zjadłam obiad jeszcze, idę leżeć no mdli mnie. 😩😩 chyba stres i nerwy. Maleństwo koniecznie chce juz wyjść, bo kopie dziś też za wczorajszy dzień chyba..
Czekam na Tz, nie chce wstawać, bo się boję, że mi wody polecą 😨 a na porodówkd bez Tz nie idę.

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:11   #1878
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie liczę na to, że ktoś mi przyniesie pieluchy itp. Ewentualnie teściowa. Ale ona wie, że ma brać 2, a nie 1. I wole mieć paczkę w zapasie niż na samym początku biegać po sklepach bo pewnie i tak trzeba będzie mnóstwo innych rzeczy kupić.
U nas tescie ostatnio oznajmili ze oni biora calkowity koszt pieluch dopoki Grzes bedzie z nich korzystal na siebie oczywiscie nie zgodzilismy sie bo wiemy ze beda poza tym kupowac mnostwo innych rzeczy ale mysle ze i tak beda regularnie dostarczac pampersy

Decorail u mnie tez rolki z ikei ciagle w uzyciu ale jak widze filmiki z tym furminatorem i iloscia martwego wlosia jakie mozna wyczesac z kota to mocno sie nad tym zastanawiam a jednak koszt to 100zl wiec niemalo na pewno musimy zainwestowac tez w dobry odkurzacz bo nasz umarl przy remoncie kochana tez bym poszla na pedi ale tak sie jakos wstydze ze ktos ma mi cos przy stopach robic dzikus jestem!
Stary 2017-04-07, 13:11   #1879
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Zjadłam obiad jeszcze, idę leżeć no mdli mnie. 😩😩 chyba stres i nerwy. Maleństwo koniecznie chce juz wyjść, bo kopie dziś też za wczorajszy dzień chyba..
Czekam na Tz, nie chce wstawać, bo się boję, że mi wody polecą 😨 a na porodówkd bez Tz nie idę.

Dobrze ze zjadlas. Lez sobie, odpoczywaj i nabieraj sił. Są jakieś skurcze?

Stary 2017-04-07, 13:12   #1880
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
O nie nie, ja mogę rodzic po majówce!!

Wczoraj naciagnelam tz na zakupy w rossmanie, ale zachwycony nie był jak niosłam 4 paczki chusteczek. Facet nie potrafi zrozumieć, że robienie zapasów to dobra rzecz.

Ja też chce po majowce
Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Kiwaczka wytrwałości przy tych gościach. Ja w sumie bym się nie czaiła tylko poszła spać lub leżeć w którymś momencie jeśli poczulabym taka potrzebę.

Milutek imprezy to się dopiero zaczną, narazie jest rozgrzewka 😉

Mohnka chyba czas na Maksa 😀 trzymam kciuki. Będzie dobrze 😚

Ja po usg z małym dobrze, przepływy w porządku, szyjki nie widać 😨 to ja nie wiem dopytywałam ale żadnej odpowiedzi sensownej poza tym co usłyszałam po badaniu ginekologicznym.
Ktg też ok.

Kinga śliczny powóz 😊

Magnificence na pewno uzupełniają braki ale kiedy to nie wiem przypuszczam że każdy rossman może mieć swój harmonogram dostaw

Talusia śliczne body 😊

Widzę ze się robi coraz ciekawiej z porodami 😁

Mój się na zakupy nie odzywa. Mówi że jak dziecku trzeba to kupuj ☺

Jem obiad szpitalny. Nie jest tak źle 😁

Poka co serwują
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Dzieki kochane za te wszystkie wspaniałe życzenia wlasnie wrocilam z cukierni z tortem truskawkowym z galaretka i zastanawiam sie czy czekac na meza az wroci z pracy czy rozpoczac sama konsumpcje w koncu to moje urodziny
Decorail dokladnie, ja te jedynki wzielam teraz a promocji w rossie i wyszly cos ok 39zl, ja nie robie zapasow, na pewno na poczatku wszyscy beda przychodzic z pieluchami, moze później zrobie zapas wiekszych rozmiarow
Mohnka ja tak przezywam to co sie u Ciebie dzieje
Bambi powiedz kochana czy Ty wyczesujesz swoje koty? Bo zastanawiam sie nad furminatorem bo nasz kot nie lubi czesania a jednak sporo podszerstka gubi, zastanawiam sie jak nad tym zapanowac i troche zmniejszyc ilosc klakow zanim sie pojawi maluch w sumie kieruje to pytanie do wszystkich kociar na watku
W ramach prezentu urodzinowego od siebie ide w poniedzialek do fryzjera na farbe i cięcie, mam nadzieje ze poprawi mi to humor bo jak patrze na swoje spuchniete girki to
Ktoś już polecał, ja też polecam - sprawdź easy groom.
Cytat:

Mohnka spoko zdąży dojechać
My tutaj wszystkie kciuki trzymamy!

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:12   #1881
talusiax33
Zadomowienie

Decorail - Cycki też mi opadły 😀 jedyny plus tego wszystkiego.. wysprzątałam łazienkę na błysk hah! Nawet pod szafkami umyłam.

Efffpe - O tak.. faceci i ten ich niepracujący mózg 😀 Ja rozumiem, że mogłam sprawdzić przed włączeniem prania no ale kobiecie w ciąży takie gafy są wybaczalne. Ostatnim razem jak mi zrobił takiego psikusa to jeszcze łobuz wrócił do domu i mówi że spotkał sąsiadke z dołu i że mam iść do niej z wiadomo jakiego powodu.. nastraszył mnie, że ją zalałam, myślałam że urodze 😀

Stary 2017-04-07, 13:13   #1882
Mohnka
Rozeznanie

Nie czuję tych skurczy chociaż brzuch się napina ale wydaje mi się że to dziecko.. Chociaż bolą mnie biodra i pachwiny..

Stary 2017-04-07, 13:13   #1883
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Krwawię...

Mohnka, a to nie ten krwawy czop odchodzi przypadkiem? On ponoc zwiastuje szybki porod, u mnie sie sprawdzilo..
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:13   #1884
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Mohnka, a to nie ten krwawy czop odchodzi przypadkiem? On ponoc zwiastuje szybki porod, u mnie sie sprawdzilo..
Najpierw sama krew potem krew i czop

Stary 2017-04-07, 13:16   #1885
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Magnificence - Moja Ciąża Trzeba skończyć 36 tygodni i jesteś rozgrzeszona Może za tydzień pozwoli mi na jedzenie mnóstwa słodkości
Poszukam później teraz chyba pojadę do Rossmanna zobaczyć czy mieli dostawę od wczoraj. Bo wczoraj już nawet pampersów 1 nie było
Stary 2017-04-07, 13:17   #1886
esor
Mamusia Luty 2016

Monia - ogromne gratulacje wspaniałe, ze jesteście juz razem

Mohnka- uuuu jak z krwią to poród chyba juz serio tuż tuz

Efffpe - gratuluje czopa! Duzo tego było? bo u mnie dwa razy poszło cos ale mała ilośc typu łyżka czy pół łyżki.

Black super ze córa glowkowo i chyba dosyć spora 2500? Rewelacja bo wiem jak Ci zależy na sn juz niech sie mała akrobatka nie obraca.

Byłam na KTG i wszystko ok dziś u nas 37t2d, poród w terminie sie mówi chyba 2 tyg przed i 2 tyg po TP, nie? czyli jeszcze pare dni, ale u nas poki co nic sie nie zapowiada, a ja ze względu na to, ze nie urodziłam sn to chyba jestem w gronie jak pierworodki w sensie na jakaś nagła szybka akcje mniejsze szanse niż dziewczyny po sn.

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Najpierw sama krew potem krew i czop

Mohnka szybko powiedz lekarzom niech sprawdza to badaniem ręcznym ale jestem pewna ze to poród u Was sie zaczyna

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:18   #1887
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Decorail - Cycki też mi opadły 😀 jedyny plus tego wszystkiego.. wysprzątałam łazienkę na błysk hah! Nawet pod szafkami umyłam.

Efffpe - O tak.. faceci i ten ich niepracujący mózg 😀 Ja rozumiem, że mogłam sprawdzić przed włączeniem prania no ale kobiecie w ciąży takie gafy są wybaczalne. Ostatnim razem jak mi zrobił takiego psikusa to jeszcze łobuz wrócił do domu i mówi że spotkał sąsiadke z dołu i że mam iść do niej z wiadomo jakiego powodu.. nastraszył mnie, że ją zalałam, myślałam że urodze 😀

Oni często nie myślą...
Jakiś czas temu TZ robil koktajl i wszystko wyleciało dołem.. Oeeezu zrobił mi awanturę, że ja niby blendera nie dokreciłam blablabla.. po jakimś miesiącu on dokręcał blender i zrobiło się to samo.. okazało się, że jak za dużo się wrzuci do blendera to blender się zacina... a ostrza kręcą się w tą samą stronę w którą odblokowuje sięblender i taki efekt.. głupio mu było nie miłosiernie a ja udawałam obrażoną za ostatnią akcje

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Efffpe - gratuluje czopa! Duzo tego było? bo u mnie dwa razy poszło cos ale mała ilośc typu łyżka czy pół łyżki.

Black super ze córa glowkowo i chyba dosyć spora 2500? Rewelacja bo wiem jak Ci zależy na sn juz niech sie mała akrobatka nie obraca.

Byłam na KTG i wszystko ok dziś u nas 37t2d, poród w terminie sie mówi chyba 2 tyg przed i 2 tyg po TP, nie? czyli jeszcze pare dni, ale u nas poki co nic sie nie zapowiada, a ja ze względu na to, ze nie urodziłam sn to chyba jestem w gronie jak pierworodki w sensie na jakaś nagła szybka akcje mniejsze szanse niż dziewczyny po sn.

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Mohnka szybko powiedz lekarzom niech sprawdza to badaniem ręcznym ale jestem pewna ze to poród u Was sie zaczyna

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka
poszło takiej pół łyżeczki.. jeeej mam nadzieje, że to już blisko
Stary 2017-04-07, 13:19   #1888
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka
Krew odeszła przy badaniu a czop później. Lekarz mówi, żeby czekać aż się rozkręci.

Stary 2017-04-07, 13:19   #1889
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Moniaa32 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie majówki!

Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży zarejestrowałam się u Was, ale zapału starczyło tylko na sporadyczne czytanie bardzo szybko przybywających postów.

Ale po tym co się stało wczoraj i dzisiaj postanowiłam napisać.

Termin miałam na 3.05, tydzień temu byłam u lekarza i nic nie wskazywało na to że cokolwiek będzie się już działo, cały czas ciąża przebiegała książkowo.

Aż tu nagle wczoraj w czasie oglądania Milionerów zrobiło mi się mokro! Myślałam w pierwszej chwili, że Laura kopnęła mnie w pęcherz i popuściłam. Ale nie, to były wody... Zadzwoniłam po Tż i szybko do szpitala. Godzinne ktg, żadnych skurczów. O pierwszej w nocy dali i tabletkę na ich wywołanie, Tz wysłali do domu, powiedzieli że to pierwsza ciąża wiec potrwa to wszystko pewnie kilkanaście godzin. O piątej miałam mieć podaną kolejną tabletkę, ale już nie trzeba było, około czwartej wszystko się zaczęło, tzn. skurcze. O piątej były już tak konkretne że zadzwoniłam po Tz by jak najszybciej przyjeżdżał. Dotarł o 5:30, a o 6:05 Laura przyszła na świat

2490 gr, 48 cm, poza lekko za niskim cukrem jest zdrowa i cudowna

Upewnijcie się, że macie wszystko spakowane i gotowe bo nie znacie dnia ani godziny

Ale super poród i przepiękna córcia jeszcze raz ogromne gratulacje

22.02.2016 Hania
38/40 Agatka

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-07, 13:19   #1890
talusiax33
Zadomowienie

Bunnybe - Jeju jakich masz kochanych teściów ! Moi też dużo pomagają, dokładają choć czasami się z nimi wykłócam bo mi głupio.. Ostatnio kupili Nam nowe letnie opony do auta, koszt rzędu ponad 1000 bo stwierdzili że my mamy teraz inne wydatki, że musimy kupić maluszkowi wszystko co potrzebne ☺
Ja też nigdy nie byłam na pedi, mam tak samo jak Ty, dziwnie bym się czuła jakby mi ktoś przy palcach u stóp grzebał 😀

Esor - Super ze na ktg wszystko ok

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości