Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-10, 17:36   #1861
ewka_mewka
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
ewka żadne "wszystkie rodzicie"! Ja absolutnie jeszcze nie rodzę i to przez minimum dobre 40 dni. Jakie porody w ogóle, o co chodzi Ja nie ogarniam, że my tu wszystkie już powoli na końcówce
Przykro mi to mówić, ale nawet ty już rodzisz 🤣 . Moja ciąża jest młodsza od twojej, a gin wstępnie wyznaczył mi termin na 6.11 🤣 . To już mniej niż miesiąc. Wszystkie rodzimy!!!!! Btw, twoja sesja wyszła przepięknie!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-10-10 o 17:42
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:45   #1862
lady isss
Wtajemniczenie

Looo panie! Pierwszy raz ktos mnie przepuscil w kolejce! Sytuacja dosc dziwna bo cholera musialam ten test kupic

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:47   #1863
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

dobrze ze cie przepuscili haha mi sie tylko raz zdarzylo w przychodni ze mnie ktos przepuscil
Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Looo panie! Pierwszy raz ktos mnie przepuscil w kolejce! Sytuacja dosc dziwna bo cholera musialam ten test kupic

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-10, 17:47   #1864
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Przykro mi to mówić, ale nawet ty już rodzisz 🤣 . Moja ciąża jest młodsza od twojej, a gin wstępnie wyznaczył mi termin na 6.11 🤣 . To już mniej niż miesiąc. Wszystkie rodzimy!!!!! Btw, twoja sesja wyszła przepięknie!!

Haha, ja nie rodzę na pewno! Co to za przeskakiwanie terminami, ja tam obstaje przy mojej końcówce listopada i nigdzie się stamtąd nie ruszam. Ani nie wyprasowane, ani torba do szpitala nie spakowana - NIE RODZĘ, mowy nie ma :P

Puszczam Was wszystkie przodem

Dziękuje, też nam się strasznie te zdjęcia podobają

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:48   #1865
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja się boję, że opadną piersi i cellulit zostanie. Porazka . A ty jesteś chudziutka, na pewno szybko zgubisz kilogramy Dziewczyny, a na czym polegają te testy i czemu po nich ma wypalić całą paczkę?

Kurcze, wszystkie juz rodzicie. W weekend zabieram się za pranie

Test robisz jak ciazowy tyle ze co innego wykrywa, a fajki ma palic za to ze go dyrektorka dzis w kiblu na paleniu zlapala to niech sie chlopak napali co jutro i pojutrze bedzie mia zapas nikotyny w organizmie co znowu nie bedzie szkola do mamy mojej dzwonila

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:50   #1866
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaje że biedronka jakieś nowe przepisy dostała dotyczące ciężarnych, bo mnie kasjerzy wywołują z końca kolejki, a dziś stałam sobie i pani kasjerka wręcz na mnie nakrzyczała, że nie powinnam stać ale w aptece to nikt mnie nigdy nie przepuścił, a wręcz mohery pchały się przede mnie

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 17:51   #1867
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha na pewno sobie pomyśleli nie wiadomo co
Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
dobrze ze cie przepuscili haha mi sie tylko raz zdarzylo w przychodni ze mnie ktos przepuscil

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Mnie też nie za często przypuszczają ale dziś poszłam do przychodni do dentystki i w kolejce były 4 osoby i ja, więc poinformowałam ludzi ze skorzystam ze swojego przywileju pierwszeństwa i wejdę przed nimi. W razie sprzeciwu mówiłam to pokazując kartkę na drzwiach że ciężarne wchodzą bez kolejki. Nikt się nic nie odezwał

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 17:56   #1868
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Haha, ja nie rodzę na pewno! Co to za przeskakiwanie terminami, ja tam obstaje przy mojej końcówce listopada i nigdzie się stamtąd nie ruszam. Ani nie wyprasowane, ani torba do szpitala nie spakowana - NIE RODZĘ, mowy nie ma

Puszczam Was wszystkie przodem

Dziękuje, też nam się strasznie te zdjęcia podobają
No dobra, dobra... chociaż patrząc na twój miniaturowy brzuszek, to mała mogłaby jeszcze pare miesięcy tam posiedzieć, a ty urodziłabyś odchowane dziecko 🤣 . Ja też nie jestem gotowa. W weekend obiecałam sobie wszystko uprać i wyprasować. Nawet nie wiem czy i co mam pakować do szpitala, ale jutro pójdę i zapytam jak to tu wygląda
Cytat:
Test robisz jak ciazowy tyle ze co innego wykrywa, a fajki ma palic za to ze go dyrektorka dzis w kiblu na paleniu zlapala to niech sie chlopak napali co jutro i pojutrze bedzie mia zapas nikotyny w organizmie co znowu nie bedzie szkola do mamy mojej dzwonila

Aaaaa, ja myślałam, że to palenie to obowiązkowe po zrobieniu testu. Kupcie mu najmocniejsze, niech się chłopak napali 🤣

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:38   #1869
jajoanka
Zakorzenienie

Wrocilam... sory, nie chce mi sie czytac o czym pisalyscie. Mam slaby humor po wizycie... srednio poszlo.

Niby wszystko okej, dziecko zdrowe, wszystkie parametry w normie, przeplywy itd. Wszystko super.

Wazy okolo 2486g +/- 363g w 33tyg+6.

Moje wyniki tez super, z tych wazniejszych to np. Hemoglobina 13.3 - najwyzszy wynik przez cala ciaze, hematokryt 36.5. Mocz w normie, wydzielina w normie, wody plodowe w normie.

No... ale nadal wiem, ze nic nie wiem. Gin powiedziala, ze dziecko bedzie spore. Okolo 3200-3600 przy porodzie i wydaje jek sie, ze nie urodze naturalnie. Powiedziala, ze dzis mnie nie obmierzy, bo miednica jeszcze "pracuje" i moze zmienic swoje wymiary. No i przede wszystkim dziecko tez sporo urosnie. Mowila, ze na ten moment nie ma medycznych wskazan do cc, ale na nic mam sie nie nastawiac. W szpitalu powinni mnie obmierzyc, zmierzyc dokladnie dziecko i dopiero wtedy w moim przypadku bedzie decyzja...

Jest mi smutno. Cala ciaze sie na cos chcialam przygotowac. A wyszlo, ze nie da sie nic przewidziec. Nie wiem co mnie czeka, a to dla mnie okropne uczucie.

Jakby dzis mi powiedziala, ze bedzie cc to bym miala czas zeby to jakos w glowie poukladac... a tak. Nic. Nic nie wiem.

I mega sie boje :-(

Plakac mi sie chce. Jest mi naprawde smutno.

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Aha - Sara mozesz umiescic moja wage na rozpisce, chetnie porownam z waszymi wynikami. Nastepna wizyta bedzie 30.10 (na urodziny meza).

jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:41   #1870
dews
Zakorzenienie

Jajoanka doskonale cie rozumiem. U mnie jest na tyle gorzej, że wagi nie będę znała, aż się urodzi.. Może się okazać że będą mi kazali urodzić naturalnie dziecko ponad 4kg i co? Nikogo w uk to nie obchodzi.

A 3200 to nie jest wcale takie duże dziecko! Do 3,5 bym powiedziała że dość przeciętnej wielkości więc nie martw się też zanadto

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 18:45   #1871
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Jajoanka doskonale cie rozumiem. U mnie jest na tyle gorzej, że wagi nie będę znała, aż się urodzi.. Może się okazać że będą mi kazali urodzić naturalnie dziecko ponad 4kg i co? Nikogo w uk to nie obchodzi.

A 3200 to nie jest wcale takie duże dziecko! Do 3,5 bym powiedziała że dość przeciętnej wielkości więc nie martw się też zanadto

Wiesz, dla NORMALNEJ kobiety to nie jest duzo. Ale dla takiego krasnolutka jak ja to juz moze byc wskazanie do CC. Wiem, ze w 39tyg. mamy zrobic dokladne usg, zeby wymierzyc dziecko, bo gdyby sie okazalo, ze nie ma czasu w szpitalu, to bede miala najswiezsze pomiary dziecka. I na tej podstawie dopiero w szpitalu zdecyduja jak rodzimy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 18:48   #1872
dews
Zakorzenienie

Jajoanka wiem że to wszystko jest stresujące, ale tak naprawdę tylko dziewczyny które mają umówioną cesarkę mogą być pewne jak urodzą. Żadna z nas nie może być w 100% pewna że poród naturalny nie skończy się CC. Ja też lubię być na wszystko przygotowana ale niestety nie da się czasami ;* nie stresuj się za bardzo, trzeba zaufać lekarzom i tyle koniec końców będziesz miała niedługo swoje śliczne różowe maleństwo

Stary 2018-10-10, 18:55   #1873
jajoanka
Zakorzenienie

Wieem, ale jakos mi smutno :-(

Stary 2018-10-10, 18:58   #1874
AnetaErr
Wtajemniczenie

Jajoanka - najważniejsze że z dzieciątkiem jest wszystko dobrze! Ja uważam tak jak Dews, że wiekszosc będzie teoretycznie rodzic sn ale też dużo takich porodów skończy się cc. I nie mamy na to wpływu. W moim szpitalu ilość cc to 55% wszystkich porodów i lekarz powiedział żeby psychicznie nastawić się na możliwość cc.

Stary 2018-10-10, 19:01   #1875
dews
Zakorzenienie

Jajoanka wiem, smutno bo nie tego się spodziewałaś po tej wizycie ale damy radę silne jesteśmy!

Pociesze cie, że już jestem pewna że młody się obkrecil głowa w dół bo takie kopniaki w zebra dostaje od 2 godzin że już nie wiem jak się położyć masakra.
Także młody pewnie będzie przenoszony, więc urośnie do 4,5 kg będę miała SN ale nie sam rady więc skończy się CC w stresie :p

Stary 2018-10-10, 19:03   #1876
jajoanka
Zakorzenienie

Cala ciaze bylam taka spokojna. Nie myslalam, ze cos moze byc nie tak... ale teraz mam same obawy, jestem klebkiem nerwow :-(

Stary 2018-10-10, 19:04   #1877
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Jajoanka wiem, smutno bo nie tego się spodziewałaś po tej wizycie ale damy radę silne jesteśmy!

Pociesze cie, że już jestem pewna że młody się obkrecil głowa w dół bo takie kopniaki w zebra dostaje od 2 godzin że już nie wiem jak się położyć masakra.
Także młody pewnie będzie przenoszony, więc urośnie do 4,5 kg będę miała SN ale nie sam rady więc skończy się CC w stresie

Jednak postanowił zmienić pozycje? super! Może aż taki duży nie będzie

Stary 2018-10-10, 19:07   #1878
sara3008
Zakorzenienie

Asia ja znam naprawdę sporo drobnych dziewczyn, które rodziły siłami natury. Jedna taki prawdziwy kościotrup dała radę 3100 urodzić, moja kuzynka drobna 3700 urodziła. A mierzenie miednicy z tego co kojarzę to nie tylko to co widać na zewnatrz.. to się jakoś wylicza też w środku, może ktoś bardziej się zna i podpowie... Pozatym no tak nas matka natura skonstruowała, że te biodra nam rosna w ciąży, więc naprawdę nie ma co się zamartwiać na zapas Jak już będziesz w szpitalu, to lekarze napewno podejmą właściwą decyzje

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 19:09   #1879
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Asia ja znam naprawdę sporo drobnych dziewczyn, które rodziły siłami natury. Jedna taki prawdziwy kościotrup dała radę 3100 urodzić, moja kuzynka drobna 3700 urodziła. A mierzenie miednicy z tego co kojarzę to nie tylko to co widać na zewnatrz.. to się jakoś wylicza też w środku, może ktoś bardziej się zna i podpowie... Pozatym no tak nas matka natura skonstruowała, że te biodra nam rosna w ciąży, więc naprawdę nie ma co się zamartwiać na zapas Jak już będziesz w szpitalu, to lekarze napewno podejmą właściwą decyzje

No mi nic nie uroslo... biodra jakie byly takie sa. Moze mam troche wiecej cellulitu na udach, ale serio nic oprocz brzucha mi nie rosnie. Ani piersi, ani biodra. Trudno, musze czekac do dnia porodu i jakos probowac sie uspokoic. Bo nawet jak teraz pisze "porod" to oczy mi sie robia szklane... :-(

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 19:11   #1880
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
No mi nic nie uroslo... biodra jakie byly takie sa. Moze mam troche wiecej cellulitu na udach, ale serio nic oprocz brzucha mi nie rosnie. Ani piersi, ani biodra. Trudno, musze czekac do dnia porodu i jakos probowac sie uspokoic. Bo nawet jak teraz pisze "porod" to oczy mi sie robia szklane... :-(

Nawet nie wiesz z jaką chęcią bym Ci oddała chociaż te 5-10 cm z mojego obwodu bioder.. Nam obu byłoby wtedy "lżej"

Stary 2018-10-10, 19:12   #1881
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz z jaką chęcią bym Ci oddała chociaż te 5-10 cm z mojego obwodu bioder.. Nam obu byłoby wtedy "lżej"

Dzieki Kochana <3

Stary 2018-10-10, 19:15   #1882
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Wrocilam... sory, nie chce mi sie czytac o czym pisalyscie. Mam slaby humor po wizycie... srednio poszlo.

Niby wszystko okej, dziecko zdrowe, wszystkie parametry w normie, przeplywy itd. Wszystko super.

Wazy okolo 2486g +/- 363g w 33tyg+6.

Moje wyniki tez super, z tych wazniejszych to np. Hemoglobina 13.3 - najwyzszy wynik przez cala ciaze, hematokryt 36.5. Mocz w normie, wydzielina w normie, wody plodowe w normie.

No... ale nadal wiem, ze nic nie wiem. Gin powiedziala, ze dziecko bedzie spore. Okolo 3200-3600 przy porodzie i wydaje jek sie, ze nie urodze naturalnie. Powiedziala, ze dzis mnie nie obmierzy, bo miednica jeszcze "pracuje" i moze zmienic swoje wymiary. No i przede wszystkim dziecko tez sporo urosnie. Mowila, ze na ten moment nie ma medycznych wskazan do cc, ale na nic mam sie nie nastawiac. W szpitalu powinni mnie obmierzyc, zmierzyc dokladnie dziecko i dopiero wtedy w moim przypadku bedzie decyzja...

Jest mi smutno. Cala ciaze sie na cos chcialam przygotowac. A wyszlo, ze nie da sie nic przewidziec. Nie wiem co mnie czeka, a to dla mnie okropne uczucie.

Jakby dzis mi powiedziala, ze bedzie cc to bym miala czas zeby to jakos w glowie poukladac... a tak. Nic. Nic nie wiem.

I mega sie boje :-(

Plakac mi sie chce. Jest mi naprawde smutno.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Aha - Sara mozesz umiescic moja wage na rozpisce, chetnie porownam z waszymi wynikami. Nastepna wizyta bedzie 30.10 (na urodziny meza).

Waga zapowiada się całkiem normalna jeśli to cię pocieszy

Rozumiem twoje rozbicie

Ja od ostatniej wizyty ciągle martwię się o nóżki naszej córeczki. Zwolniły wzrost, bo nie mają miejsca. Tak samo różnie może być z bioderkami. Ja CC przeżyje, ale smutno mi że malutka sama sobie tą niezmieniana od miesięcy pozycją szkodzi.

Nie mamy wpływu na wszystkie rzeczy najważniejsze żeby te nasze Bąble urodziły się zdrowe, nic więcej

Stary 2018-10-10, 19:15   #1883
justyna_fli
Zadomowienie

Niestety tak naprawdę nie da sie przewidziec jak przebiegnie porod i sama budowa kobiety czy wielkość dziecka tez nie determinuje tego czy uda sie sn. Moja siostra kawal baby a drugiego syna 3 kg nie dala rady urodzic bo zle sie glowka wstawil. A ja raczej wielka nie jestem a dzieciak prawie 3800 jakos wylazl... z pomoca z zewnątrz co prawda ale wylazl. Ciekawe co bedzie tym razem... stresuje sie coraz bardziej i z tego względu juz bym chyba chciala żeby sie zaczelo

Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-10, 19:16   #1884
jajoanka
Zakorzenienie

Jak sie robi wyniki w strone paciorkowcow? Mam isc do jakiegos instytutu chorob przenoszonych plciowo... ale nie za bardzo wiem co ma sie tam dziac?

Stary 2018-10-10, 19:19   #1885
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak sie robi wyniki w strone paciorkowcow? Mam isc do jakiegos instytutu chorob przenoszonych plciowo... ale nie za bardzo wiem co ma sie tam dziac?

To jest GBS tak? Lekarz Ci nie pobrał materiału do badania? Możesz sama sobie pobrać wymaz lub np. położna i zanosisz ta probowke do laboratorium

Stary 2018-10-10, 19:20   #1886
dews
Zakorzenienie

AnetaErr podejrzewalam to od soboty ale był spokojny i ciężko było wyczuc a dzisiaj co po zebrach przez dwie godziny zbierałam to moje więc o ile to nie były rączki, to się obrócił.
Jajoanka każda ma jakieś obawy, nie jesteś sama! Ale jeszcze jest czas, więc narazie się nie stresuj, zobaczysz co lekarka powie na następnej wizycie ;*

Stary 2018-10-10, 19:21   #1887
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
To jest GBS tak? Lekarz Ci nie pobrał materiału do badania? Możesz sama sobie pobrać wymaz lub np. położna i zanosisz ta probowke do laboratorium

Nie pobierala nic. A w tym instytucie nie pobiara? To tak jak pobieranie do cytologii?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
AnetaErr podejrzewalam to od soboty ale był spokojny i ciężko było wyczuc a dzisiaj co po zebrach przez dwie godziny zbierałam to moje więc o ile to nie były rączki, to się obrócił.
Jajoanka każda ma jakieś obawy, nie jesteś sama! Ale jeszcze jest czas, więc narazie się nie stresuj, zobaczysz co lekarka powie na następnej wizycie ;*

Nastepna wizyte mam 30.10, mam miec wtedy KTG. No i krew, moczn i te paciorkowce wlasnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-10, 19:22   #1888
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Gbs? Mi lekarz na wizycie teraz będzie pobierał.

Stary 2018-10-10, 19:23   #1889
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pobierala nic. A w tym instytucie nie pobiara? To tak jak pobieranie do cytologii?

Moj kalafior ciążowy powoduje że nie potrafię czytać ze zrozumieniem.. W Instytucie Ci pobiora i tam na miejscu będziesz miała wyniki pewnie po kilku dniach

Dews - to dobrze że zmienił poze dobrze ze mi się brzuch obniżył to już żebra i żołądek bardzo odpoczywają za to pęcherz i Bożena cierpią

Stary 2018-10-10, 19:23   #1890
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Gbs? Mi lekarz na wizycie teraz będzie pobierał.

A GBS to to samo co WR? Bo mi na kartce napisala WR...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości