|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję za poradę ![]() teraz zrobilam sobie mala przerwe ale jutro chyba znow sie wybiore pobiegac i jesli okaze sie ze ból się nasila lub cos takiego, wybiore sie do lekarza albo po masc o ktorej pisalas. narazie nie panikowałam,bo w sumie to tylko taki lekki bol byl, pomyslalam ze moze to od tego ze dawno w taki sposob nie cwiczylam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśle, że poprostu robisz to za szybko. Dobre tempo dla początkujących to takie w granicach 70% tętna maksymalnego, co mniej więcej odpowiada prędkości, przy jakiej mozesz jeszcze spokojnie rozmawiać. Wtedy nie powinno być kłopotów z oddychaniem. Jeśli to nie pomoze to pozostaje Ci wizyta u lekarza... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieje ze mi jutro pogoda dopisze i ze rano wstane pieknie i wyrusze w trase pobiegac i sprawdzic kolano.. Dzisiaj pojechałam rowerem do parku, w miejsce gdzie chce narazie biegac (do tej pory biegalam na wsi, a teraz wrocilam do domu i musze tutaj w okolicy znalezc cos dla siebie). przy pomocy licznika rowerowego zmierzylam sobie odleglosci i rozne opcje a jutro sprawdze czy mi sie tam bedzie podobalo biegac. trzymajcie kciuki
![]() ![]()
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
A ja od poniedziałku zaczynam biegać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Przyczajenie
|
Mój brat ma na ten problem taki sposób: na 3-4 kroki bierz wdech i na 3-4 wydech. Sprawdza się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
Pewnie większość weteranek biegania już dawno o tym słyszała ale ja będąc na spacerze w parku zauważyłam plansz e, weszłam na stronkę i mam plan z nimi biegać
![]() http://www.sciezkibiegowe.pl/# zakładka biegaj z nami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamietaj jak rok temu zaczęłam skakać na skakance. Najpier szybkim tempem wytrzymywałam ledno 400 skoków , a po pewnym czasie doszłam do 1500 i wszystko było ok. Mam nadzieje , ze z bieganiem będzie tak samo (: Pozdro ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
Przyczajenie
|
ok dzięki.
a mam jeszcze jedno pytanko do doświadczonych biegaczek. co myślicie o bieganiu z hantelkami? chciałabym wyszczuplić ramiona ale boję się że zrobię sobie muskularne bicepsy :/ co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
To ja z taką nieśmiałą propozycyją
![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Rozeznanie
|
marthitaaa0220 jest taki rodzaj marszu z lekkimi hantelkami gdzie robi sie cwiczenia, ale mysle ze jesli chcesz biegac z hantlami to szkoda zebow
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Przyczajenie
|
rozumiem. bieganiu z hantelkami "nie!" za to cwiczeniom na silowni "tak!"
![]() ok dzieki muah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
powodzenia marthitaaa0220
![]() nie wiem jak tam u Was ale u mnie od 2 dni ciagle leje ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
hmm,ciekawe.ja mysle nad bieganiem z obciaznikami na nogi,ale to dopiero w odleglej przyszlosci jak bede porzadnie wytrenowana.
a propos biegania z kims.Ja biegam z moim TŻ,ktory wczesniej nigdy w zyciu nie mial nic wspolnego z bieganiem.No moze szybki sprint do tramwaju. Teraz kupil sobie buty NEw Balance,swoja droga rewelacyjne (tez sie do nich przymierzam) i dzisiaj mnie powalil.Narzucil takie tempo,ze zwatpilam. Ale lubie cos takiego,bo przynajmniej moj trening nie jest monotonny ![]()
![]() |
#1877 |
Rozeznanie
|
odradzam obciazniki na nogi, łatwo o kontuzje.
andzya gratuluje ze wyciagnelas faceta na biegi ![]() ![]() ![]() ![]() a ja sie przymierzam dzisiaj do biegania poniewaz wkoncu przestalo u mnie padac i mam nadzieje ze juz nie bedzie ![]() pozdr i milego dnia wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
nie bylo latwo,ale biega
![]() dzisiaj tez idziemy,ale po poludniu ![]()
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chcialabym sie przylaczyc do biegajacych. Krotko powiem - nienawidze biegac, ale.... powoli zaczyna mi to sprawiac przyjemnosc. Dlaczego zaczelam? zeby zgubic kilka kg, zeby nabrac formy, zeby wymodelowac cialo, zeby sie w ogole zaczac ruszac. Biegam od ponad tygodnia - codziennie, 1 dzien odpuscilam bo czytalam ze jednak lepiej odpoczac chociaz jeden dzien. Zreszta tylko potwierdzily sie moje przypuszczenia gdyz jedna z was na tym watku rowniez wspomina o waznym elemencie treningu jakim jest odpoczynek. Biegam zmiennym tempem ok15-20min, nastepnie w domu kolejne 30 min to cwiczenia na posladki, brzuch i uda, a na koniec rozciaganie tych partii. Biegam popoludniami lub wieczorem po pracy, sama. ![]() Dzisiaj chyba znow dam na odpoczynek bo jesli uczucie zmeczenia dopadly mnie nawet w ciagu dnia nastepnego tzn chyba oznacza ze troche przedobrzylam... Mam nadzieje ze dowiem sie tutaj ciekawych i pozytecznych rzeczy na temat biegania, treningo rozgrzewek itp.
![]() |
#1880 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! A ja mam takie pytanko, tylko do naprawdę specjalistek od biegania. Czy jeśli będę biegać raz w tygodniu po 30 minut to utrzymam swoją kondycję czy raczej nie? Bo do tej pory tak biegałam jakies 2, czasem 3 dni w tygodniu. Ale teraz, wiadomo, szkoła się zaczęła i czasu nie ma. Ostatnio biegałam po tygodniowej przerwie i powiem, że było świetnie, bo 20 minut przebiegłam bez żadnej zadyszki i zmęczenia, a wcześniej zdarzało mi się parę krótkich przerw.
Proszę o szybką odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
ja wreszcie wymienilam swoje stare buty do bieganie ikupilam sobie nowe. New Balance - sa rewelacyjne !!! Biega sie w nich po prostu swietnie. Moz TŻ tez sobie takie zakupil i biegamy razem.
Teraz po bieganiu nic mnie nie boli,ani achilles ani biodro,a z tym zawsze mialam najwieksze problemy. Dzisiaj biegalam w nich pierwszy raz,30 min,w przeokrutnym wietrze po walach.Bylo cudownie ![]()
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Wow
![]()
![]() |
#1883 |
Rozeznanie
|
Ja już od poniedziałku będę na studiach i wkońcu będę miała z kim biegać
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1884 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Chcialam sie przylaczyc do grona biegajacych ![]() Przez caly wrzesien biegalam 4x w tygodniu (tzn truchcik) , zaczynalam od 10 minut, pozniej dodawalam po trochu... Teraz zaczely sie studia, 6:30 z domu musze wyjsc, wracam jak juz ciemno, takze mam zamiar biegac 3x w tyg, dzis 25 minut. Zawsze trudno mi sie zmobilizowac, zeby wyjsc z domu, troche mi sie nie chce, ale jak juz wyjde, to moge biegac i biegac... A pozniej samopoczucie na maksa dobre i wogole pelna energii jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam Cie w naszym gronie ![]()
![]() |
![]() |
#1886 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dołączam do Was
![]() Zamierzam biegać codziennie rano ( ok. 6-7 przez pół godzinki). 1 lub 2 dni chcę mieć na odpoczynek.Dodatkowo jestem w trakcie A6W. Powiedzcie mi czy bieganie w takim wymiarze pozwoli mi uzyskać efekty w postaci płaskiego brzuszka i szczuplejszych ud i bioder? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
Wiem, ze najwazniejsza jest systematycznosc i jeszcze raz systematycznosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Wtajemniczenie
|
Hej Hej
![]() Nieśmiało dołączam się do Was, kobietki ![]() Jutro rano chciałabym sobie pobiegać. Zawsze miałam zahamowania: Co ludzie powiedzą ? Każdy plan wyjścia na wały kończył marnie. Jakoś nie moge się przemóc, ale Ok, zobaczymy jak mi pójdzie jutro. Żałuję, że nie mieszkam w bardziej "wysportowanym" mieście. Żadnego klubu fitness, ludzie obłąkani patrzą " z byka" na kogoś kto biega. Oj.... trzeba być silnym.
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
najbardziej lubię biegać z moim psem i iPodem ;p ;] tak ok 10-15 km co drugi dzień,
problem polaga na tym że nogi mam super umięśnione i smukłe, ale za chiny nie umię spalić tłuszczu w okolicy bioder... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.