GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-20, 23:05   #1861
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: GREEN CLUB - Pogaduchy przy zielonej herbacie :)

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
Może kiedyś wena przyjdzie Dzisiaj byłam w kinie z Dlaczego nie i powiem wam, że tragedia. Film strasznie nudny, na prawde nie mieli czego wymyslec. Tylko mnie kochaj milion razy lepszy był. Szkoda tylko tej kasy wydanej na bilet
Aniu,a jak to się stało,że Cię nie widziałam wcześniej .
Już wiem,bo jak pisalaś-to ja też pisałam i dlatego.

A chciałam się zapytać-ile kosztuje w Polsce bilet do kina,ale bez ulgi,taki normalny ?

Cytat:
Napisane przez rambo Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy my mamy to lekarstwo w Polsce?
Nie wiem - muszę sprawdzić.

Myślę, że jednak powinnaś iść do lekarza
Może masz migrenę.
Tak przy okazji podrzucam wątki o migrenowych (i w sumie nie tylko) bólach głowy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=migrena
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=b%F3l+g%B3owy

Mi się właśnie wydaje, że ta głowa to może też nas trochę od tego przesiadywania przed monitorem boleć

Z tym żelazem to chyba prawda - mam też częste skórcze mięśni i tak dziwny ból w jednym palcu u nogi.
On nagle sztywnieje i się prostuje nienaturalnie, tracę nad nim kontrolę (nie mogę go zgiąć) i strasznie boli.
Muszę zainwestować w żelazo

A z tą melisą to było tak (wklejam swoją wypowiedź z wątku o bezsenności) :

Silvuś, nie wiem jakim cudem nie zauważyłam wtedy Twojego pytania (pewnie nie sprawdzałam w subskrypcji tego wątku), ale...

Tak To na pewno była melisa

Też bym sobie chciała zrobić przejażdżkę w piękny wieczór z TŻ.
Ale brakuje mi podstawowych składników
Herbatniczku,dzięki za linki ,już jestem po lekturze .
I w sumie nie wiem,czy to migrena,czy nie.Bo na przykład oprócz silnego bólu głowy,rozdrażnienia,mrocz ków prze oczami i wrażliwości na hałasy i światło -to raczej nic innego już nie mam.
A tam dziewczyny pisaly o wymiotach i 2-3 dni wyjęte z życiorysu-to chyba nie to .

Jeśli chodzi o to lekarstwo,to widzę,że w tym drugim linku,który podałaś-Jowisia pisze,że jej też pomaga Ibuprofen-tylko,że 400 ,a ja biorę 600.Więc może i jest w Polsce dostępny,chociaż ona mieszka we Francji teraz-więc już nie wiem.Ale nie zaszkodzi zapytać w aptece.

A na ból głowy od siedzenia przed monitorem to sie nie zgadzam ,bo ja to uwielbiam .Więc leczenie typy-świeże powietrze zamiast kompa-odpada w moim przypadku .

Kiedyś słyszałam jeszcze coś o ciśnieniowym/napięciowym bólu głowy-może to by było to?

Ale ,jeśli byś chciała brać żelazo,to lepiej skonsultuj z lekarzem,bo tak na oko nie powinno się brać-bo można sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku jak się je przedawkuje .
A nie mam pojęcia,co może być z Twoim palcem.Może jakieś tabletki rozluźniające mięsnie by pomogły?Ja brałam niedawno i nie miałam żadnych skutków ubocznych oprocz efektu głupiego jasia .Ale pomagały-ból mięśni przechodził.
Ale nie wiem,czy Tobie na palca też by pomogły.

Aha,to o to chodziło z melisą .
Hmmm,mi się często śnią koszmary ,a melisy nie piję .Najczęściej śni mi się,że mnie ktoś goni,że uciekam i jak się przebudzę,to jestem szczęśliwa,że to tylko sen był.

Aaaa,jeśli o ostatnie zdanie chodzi,to na Ciebie też przyjdzie kiedyś pora

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 11:38   #1862
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Z tym żelazem to chyba prawda - mam też częste skórcze mięśni i tak dziwny ból w jednym palcu u nogi.
On nagle sztywnieje i się prostuje nienaturalnie, tracę nad nim kontrolę (nie mogę go zgiąć) i strasznie boli.
Muszę zainwestować w żelazo
Ja ostatnio zaczęłam mieć skurcze łydek, głównie w nocy.Ostatnio trzymał mnie przez prawie 3 doby. Powiedziałam lekarce rodzinnej i poleciła mi magnez nie zelazo. Lepiej Rambo skonsultuj to z lekarzem.
1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
hejasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 12:34   #1863
201701160947
Konto usunięte

Tyle się napisałam, zacytowałam Was i co?Mozilla się przycieła i po poście
Więc tak w skrócie z pamięci napiszę

Freso, Rambo-marsz do lekarza!
Mozliwe, że ból może być spowodowany oddziaływaniem monitora, ale nie sądzę, żeby od tego mogły być aż takie bóle

Jeśli chodzi o skurcze, to gdzieś czytałam, o ile pamiętam na wizażu na Fitnessie, że to jest sprawka nie tylko braku magnezu, ale równiez braku potasu Sama podpięłam się kiedyś wątku na fitnessie i tak się dowiedziałam-teraz mi się przypomniało

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=silva

Co do biletów Freso - ok 12-13 zł, ale ceny są tak właściwie czasem wyższe, czasem niższe.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 12:43   #1864
Fresa
Zakorzenienie

Silvuś,niewykluczone,że za jakiś czas pójdę z tym do lekarza.Ale na razie muszę poobserwować trochę ten ból,kiedy się pojawia i co dokładnie mu towarzyszy,żebym wiedziała,co lekarce powiedzieć .
Aha,czyli tyle kosztują bilety.Tutaj w soboty są po 6 euro-zależy jeszcze gdzie-a w środku tygodnia po niecałe 5 .Ale w środku tygodnia mało kto może sobie pozwolić na kino-jak na drugi dzień do pracy trzeba wstać.Sobota to najlepszy dzień .

A Tobie jeszcze dokuczają skurcze?

Stary 2007-01-21, 12:54   #1865
Luba
Zakorzenienie

Teraz ja.
nie cytuje nikogo, tylko napiszę co mi przychodzi do głowy w zwiazku z waszymi postami
Bóle głowy moga byc spowodowane zwyrodnieniem kręgosłupa, ja tak mam. Jak się podleczy kregosłup to i bóle mijaja.
Może to tez byc spowodowane zmiana pogody, cisnienia. Trzeba obserwowac kiedy głowa boli.
Ale najlepiej wybrać sie do lekarza. U mnie tak własnie zdiagnozowano zwyrodnienie kregosłupa.

Na skurcze magnez i potas a nie zelazo. Tyle wiem.

Jesli chodzi o kino to gorąco polecam film familijny : "Noc w muzeum". Byłam z dzieciakami i bardzo dobrze się wszyscy bawiliśmy.

Hejasz, swietny awatar. Gratulacje dla Twórcy

Silva, rambo, czytam wasze blogi, czytam. Bardzo mi sie podobają.
Silva nie zniechecaj sie. moze jeszcze ktos odpowie.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 13:00   #1866
Fresa
Zakorzenienie

Lubo,właśnie z moich dotychczasowych obserwacji wynika,mże przy zmianie ciśnienia pojawiają sie bóle.A jestem w trakcie leczenia kręgosłupa i pomiomo tego dopadł mnie kilka dni temu straszny ból-więc to chyba nie od tego .

A co tam u Ciebie?Dawno sie nie odzywałaś .
Działasz nadal w tej fundacji?A syn już w Londynie,czy wycieczka będzie później?

Stary 2007-01-21, 13:08   #1867
201701160947
Konto usunięte

Freso, ja już nie mam
Zgadzam się z Lubą co do przyczyn bólu głowy O kręgosłupie pisałam w tamtej wypowiedzi własnie, ale mi 'zeżarło'
Oczywiście mogą być inne przyczyny, ale chyba nie ma sensu o tym pisac dopóki nie wykluczy się tych o których pisałyśmy

Luba, skoro fajny film, to chyba się skuszę i obejrzę
Jeśli chodzi o blog - dzięki No ale wiesz...dziś sprawdziłam pocztę i nadal nic
Złudne nadzieje
Polecam Wam baaardzo gorąco film " Iluzjonista". Może ogladałyscie?Dzisiaj w nocy ogladałam i byłam pod wrażeniem.
Stary 2007-01-21, 13:09   #1868
Luba
Zakorzenienie

Działam, działam, ale przez te wiatry więcej w domu siedziałam. Mąż wyjechał w delegację i byłam z dziecmi w domu, bo sie bały. Nie dziwie im sie, bo sama sie bałam. Straszna wichura była. Zreszta cały czas wieje, tylko najgorzej było w czwartek i w piątek.
A w fundacji jestem taka "zapchaj dziurą" do wszystkiego. Jak jestem to dobrze, a jak mnie nie ma to tez sobie dają radę. Najczęściej pomagam jak trzeba kogos na zastepstwo.

Syn wyjeżdża na przełomie marca i kwietnia.

A bóle głowy... nie boli mnie czesto głowa, ale własnie zauwazyłam, ze coraz częsciej na zmiane cisnienia. Ja kupuje panadol extra. I to w Polsce, bo tu nie ma.

edycja: silvo, czasami trzeba poczekać. nic się nie dzieje a potem nagle cos sie ruszy.
Popatrz na watek "pomoc dla Zambii". Dziewczyna, która go załozyła w paru miejscach zakadała taki sam temat. Dopiero tutaj "zaskoczył". Mamy juz na koncie pare drobnych zwycięstw, paru osbom w Zambii udało sie pomóc. A to jeszcze nie koniec. Nie nalezy się zniechecać. Nawet jesli pomozesz tylko jednej osobie, to dla tej jednej było warto blog zakładać.

A film jest bardzo fajny, taki inny. Aż sie chce iść potem do muzeum.

Stary 2007-01-21, 13:12   #1869
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Herbatniczku,dzięki za linki ,już jestem po lekturze .
I w sumie nie wiem,czy to migrena,czy nie.Bo na przykład oprócz silnego bólu głowy,rozdrażnienia,mrocz ków prze oczami i wrażliwości na hałasy i światło -to raczej nic innego już nie mam.
A tam dziewczyny pisaly o wymiotach i 2-3 dni wyjęte z życiorysu-to chyba nie to .
Chyba lepiej się udać do lekarza
Mroczki przed oczami (po "Tańcu z gwiazdami" jakoś źle mi się to kojarzy), za dobrze nie wróżą.

Cytat:
Napisane przez Fresa
Jeśli chodzi o to lekarstwo,to widzę,że w tym drugim linku,który podałaś-Jowisia pisze,że jej też pomaga Ibuprofen-tylko,że 400 ,a ja biorę 600.Więc może i jest w Polsce dostępny,chociaż ona mieszka we Francji teraz-więc już nie wiem.Ale nie zaszkodzi zapytać w aptece.
Zapytam na pewno
Jak nie zapomnę (jeszcze coś na pamięć by mi się przydało )

Cytat:
Napisane przez Fresa
Kiedyś słyszałam jeszcze coś o ciśnieniowym/napięciowym bólu głowy-może to by było to?
Znalazłam coś takiego :

Cytat:
Napisane przez "Żyjmy dłuzej" 8/2002
Określając rodzaj i miejsce dolegliwości, ustalisz jej przyczynę. To ułatwi ci wybór środka, po którym szybko odczujesz ulgę.

Możesz odczuwać ból w skroniach, nad oczami, z tyłu głowy albo tylko po jej jednej stronie. Czasem dokuczliwie ćmi, kiedy indziej pulsuje, ściska, tętni. Bóle głowy są różne, bo także różne bywają ich przyczyny. Dlatego ten sam lek uśmierzający raz pomaga, a innym razem w ogóle nie działa. Zanim więc znów sięgniesz po tabletkę, spróbuj określić, jaki to ból i w którym miejscu głowy go odczuwasz. To pomoże ci wybrać właściwy lek lub zastosować inny środek, który szybko upora się z dolegliwością.

Napięciowy - ulgę przyniosą zioła

Czujesz się, jakbyś włożyła za ciasny kapelusz, który powoduje, że narasta tępy ból, obejmujący skronie, tył głowy i czoło. Ten rodzaj bólu dokucza najczęściej. Może pojawić się po nieprzespanej nocy, z powodu głodu albo nadmiaru wypitej kawy. Cierpią na niego osoby wrażliwe na zmiany pogody. O napięciowy ból głowy może przyprawić także praca w pozycji, w której mięśnie karku i szyi są mocno napięte.

Co możesz zrobić?

Jeśli zdecydowałaś się na tabletkę, wystarczy taka, która zawiera paracetamol lub ibuprofen. Ale ulgę odczujesz również po wypiciu naparu z lawendy lub melisy, które mają działanie uspokajające (łyżeczkę ziela zalej szklanką wrzątku). Zrób sobie jeszcze rozluźniający masaż mięśni karku (ugniataj je dość silnie) i szyi (przesuwaj po niej, od góry ku dołowi, palce obu dłoni).

Migrenowy - zażyj tabletkę z kofeiną

Pojawia się po jednej stronie głowy. Jest od razu silny. U niektórych osób atak rozpoczyna się nagle, u innych poprzedza go tzw. aura - migocące błyski przed oczami, mrowienie rąk lub twarzy. Rozsadzającemu głowę bólowi towarzyszą mdłości, światłowstręt, nadwrażliwość na zapachy, na dotyk. Żadna z licznych teorii naukowych nie wyjaśnia w pełni przyczyn migreny. Wiadomo tyle, że atak może wywołać błysk światła, jakiś zapach, niektóre pokarmy, stres.

Co możesz zrobić?

Przy pierwszych oznakach zbliżającego się ataku natychmiast sięgnij po środek przeciwbólowy, który zawiera m.in. kofeinę (np. Saridon, Neopyrin ASA, Dolores, Polomigran, Codipar). Weź od razu dwie tabletki. A potem połóż się z zimnym kompresem na czole, spróbuj odprężyć się i zdrzemnąć. Jeśli ból nie mija, atak można przerwać za pomocą leków sprzedawanych na receptę (np. Imigran, Zomig).

Zatokowy - pomogą krople do nosa

Wydaje ci się, jakbyś głowę miała wypchaną watą. A gdy się pochylasz, pojawia się ból - napływa falami w okolice czoła, nosa i oczu. Może być tak silny, że powoduje mdłości. Ten rodzaj bólu jest typowy przy schorzeniach zatok, ale może dokuczać i przy zwykłym katarze. Często daje się też we znaki alergikom, gdy w powietrzu unoszą się pyłki uczulających roślin.

Co możesz zrobić?

Ulgę przyniesie ci tabletka działałąca przeciwbólowo i przeciwzapalnie (np. Aspiryna, Ibum) i krople obkurczające obrzękniętą śluzówkę nosa. Pomóc mogą też inhalacje - do miski z gorącą wodą dodaj kilka kropli olejku mentolowego lub eukaliptusowego i nosem wdychaj parę. To spowoduje rozrzedzenie wydzieliny w zatokach i nosie, więc ułatwi ich oczyszczenie. Jeśli jednak przyczyną bólu jest infekcja zatok, bez pomocy lekarza dolegliwości nie zwalczysz.

Ciśnieniowy - weź lek homeopatyczny

Obejmuje tył głowy powyżej karku, czasem towarzyszy mu dzwonienie w uszach czy kołatanie serca. Dokucza przeważnie z samego rana, zaraz po przebudzeniu i często ustępuje zaraz po wstaniu z łóżka. Taki ból głowy zazwyczaj świadczy o zbyt wysokim ciśnieniu krwi. Może także wystąpić pod wpływem stresu czy zażywania jakiegoś leku (np. preparatów odchudzających).

Co możesz zrobić?

Pomoże ci tabletka aspiryny, ponieważ rozszerza naczynia krwionośne i wtedy ciśnienie nieco się obniża. Ból złagodnieje także po zażyciu homeopatycznych granulek Viscum-Dagomed 16. Pamiętaj jednak i o tym, by kontrolować ciśnienie. Jeśli jest za wysokie, musisz koniecznie zacząć je leczyć.

Cytat:
Napisane przez Fresa
Ale ,jeśli byś chciała brać żelazo,to lepiej skonsultuj z lekarzem,bo tak na oko nie powinno się brać-bo można sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku jak się je przedawkuje .
A nie mam pojęcia,co może być z Twoim palcem.Może jakieś tabletki rozluźniające mięsnie by pomogły?Ja brałam niedawno i nie miałam żadnych skutków ubocznych oprocz efektu głupiego jasia .Ale pomagały-ból mięśni przechodził.
Ale nie wiem,czy Tobie na palca też by pomogły.
Muszę się wybrać, bo to strasznie nieprzyjemne.
I te skurcze

Cytat:
Napisane przez Fresa
Aha,to o to chodziło z melisą .
Hmmm,mi się często śnią koszmary ,a melisy nie piję .Najczęściej śni mi się,że mnie ktoś goni,że uciekam i jak się przebudzę,to jestem szczęśliwa,że to tylko sen był.
O, mi się też tak często śni
Najgorsze w tym śnie było to, że ja czułam ten ból (i przy upadaniu i przy jeżdżeniu żyletką) i nie mogłam się obudzić.

Cytat:
Napisane przez hejasz Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaczęłam mieć skurcze łydek, głównie w nocy.Ostatnio trzymał mnie przez prawie 3 doby. Powiedziałam lekarce rodzinnej i poleciła mi magnez nie zelazo. Lepiej Rambo skonsultuj to z lekarzem.
No cóż - skonsultuję się na pewno

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Tyle się napisałam, zacytowałam Was i co?Mozilla się przycieła i po poście
Więc tak w skrócie z pamięci napiszę

Freso, Rambo-marsz do lekarza!
Mozliwe, że ból może być spowodowany oddziaływaniem monitora, ale nie sądzę, żeby od tego mogły być aż takie bóle

Jeśli chodzi o skurcze, to gdzieś czytałam, o ile pamiętam na wizażu na Fitnessie, że to jest sprawka nie tylko braku magnezu, ale równiez braku potasu Sama podpięłam się kiedyś wątku na fitnessie i tak się dowiedziałam-teraz mi się przypomniało

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ighlight=silva

Co do biletów Freso - ok 12-13 zł, ale ceny są tak właściwie czasem wyższe, czasem niższe.
Jak już pisałam - wybiorę się na pewno
A Twoje bóle już minęły ?
EDIT :
Cytat:
Freso, ja już nie mam
Luba Miło Cię widzieć.
Coś Ci chciałam napisać - ale napiszę później, bo koniecznie muszę już wychodzić.

Papa dziewczyny

Edytowane przez rambo
Czas edycji: 2007-01-21 o 14:47
rambo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-21, 13:19   #1870
Luba
Zakorzenienie

Rambuś, mam nadzieję, ze cos miłego mi chcesz napisać

i tez znikam, bo mąż niedługo wraca. Spróbuje się do niego dopchac coby go przywitać. Zwykle musze sie przepychac z dziecmi i im sa starsze tym jest to trudniejsze

Stary 2007-01-21, 13:28   #1871
201701160947
Konto usunięte

Masz rację Lubo -po prostu jestem zawiedziona i tyle

Rambo mi czasem zdarzają się takie ukłucia w różnych miejscach głowy-zazwyczaj jak się denerwuję. Macie tak czasem?Jakby Wam ktoś szpilę wbijał?

Tak skurcze minęły, choć sporadycznie się zdarzały, ale powiem Wam, że od kiedy biorę vitaral http://www.aptekanowa.pl/product_inf...ts_id=266.html (to nie jest zadna reklama) czyli od jakiegoś miesiąca-jest wszystko w porządku, a w dodatku nie chce mi się jeść czekolady (magnez rzecz jasna) Serio, serio
Wazne-dziewczyny jedzcie banany!

Stary 2007-01-21, 15:35   #1872
rambo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Rambuś, mam nadzieję, ze cos miłego mi chcesz napisać

i tez znikam, bo mąż niedługo wraca. Spróbuje się do niego dopchac coby go przywitać. Zwykle musze sie przepychac z dziecmi i im sa starsze tym jest to trudniejsze
No i zapomniałam

Na pewno chciałam napisać, że się cieszę, że jesteś
Na pewno, że dziękuję za miłe słowa odnośnie bloga

No i coś jeszcze i za nic nie mogę sobie przypomnieć.

W każdym razie na pewno miało być to coś miłego

Cytat:

Rambo mi czasem zdarzają się takie ukłucia w różnych miejscach głowy-zazwyczaj jak się denerwuję. Macie tak czasem?Jakby Wam ktoś szpilę wbijał?

Tak skurcze minęły, choć sporadycznie się zdarzały, ale powiem Wam, że od kiedy biorę vitaral http://www.aptekanowa.pl/product_inf...ts_id=266.html (to nie jest zadna reklama) czyli od jakiegoś miesiąca-jest wszystko w porządku, a w dodatku nie chce mi się jeść czekolady (magnez rzecz jasna) Serio, serio

A takich ukłuć to chyba nie mam
Może Ty też powinnaś zgłosić się do lekarza ?
/ale my chorowite jesteśmy /

Ja mam bardziej taki pulsujący ból w skroniach.
Stary 2007-01-21, 16:05   #1873
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Freso, ja już nie mam
Zgadzam się z Lubą co do przyczyn bólu głowy O kręgosłupie pisałam w tamtej wypowiedzi własnie, ale mi 'zeżarło'
To dobrze,żej uż Ci odpuściły .

Aaaa,też uwielbiam,jak napiszę odpowiedź i mi ją zeżre database error .Czasami kopiuję,a czasami nie -i właśnie jak nie skopiuję to mi wcina .

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Działam, działam, ale przez te wiatry więcej w domu siedziałam. Mąż wyjechał w delegację i byłam z dziecmi w domu, bo sie bały. Nie dziwie im sie, bo sama sie bałam. Straszna wichura była. Zreszta cały czas wieje, tylko najgorzej było w czwartek i w piątek.
A w fundacji jestem taka "zapchaj dziurą" do wszystkiego. Jak jestem to dobrze, a jak mnie nie ma to tez sobie dają radę. Najczęściej pomagam jak trzeba kogos na zastepstwo.

Syn wyjeżdża na przełomie marca i kwietnia.

A bóle głowy... nie boli mnie czesto głowa, ale własnie zauwazyłam, ze coraz częsciej na zmiane cisnienia. Ja kupuje panadol extra. I to w Polsce, bo tu nie ma.
O,to u Ciebie też wiatry szalały,nas ominęły-nic nie wiało.
To,co masz fajne w tej dzxiałalności-to,ze nie musisz być tam zawsze na okreslone godziny,tylko wtedy gdy możesz i Cię potrzebują.Zawsze tto możesz sobie zorganizować,żeby na rodzinie się nie odbijało.

O,to do wyjazdu trochę czasu jeszcze.A nie boicie puścić się go "samego" ,w końcu to trochę daleko .Chociaż zauważyłam,że dzisiejsze dzieci/młodzież to są bystre bardzo i nie takie strachliwe.To pewnie cena postępu.

Chyba mamy podobny ból głowy,z tym,że panadolu tu też nie ma i muszę brać to,co mogę tu dostać.Na szczęście te tabletki przypasowały do mojego bólu głowy .
Cytat:

Znalazłam coś takiego :

Muszę się wybrać, bo to strasznie nieprzyjemne.
I te skurcze

O, mi się też tak często śni
Najgorsze w tym śnie było to, że ja czułam ten ból (i przy upadaniu i przy jeżdżeniu żyletką) i nie mogłam się obudzić.

Herbatniczku ,z tego cytatu,który wkleiłaś ,do mnie najbardziej pasuje napięciowy ból głowy .Ani migrena,ani zatokowy ani ciśnieniowy -a ciśnienie w dodatku mam raczej niskie.

Dobrze,że wybierzesz się do lekarza z tymi skurczami,bo słyszałam,że jak mięsnie się przykurczą i się w porę nie zareaguje-mogą zostać takie przykurczone już na zawsze.

A jeśli o sny chodzi,to często mi się zdarza przez sen mówić,śmiać a nawet płakać i wtedy mam nawet łzy na policzkach .Ciekawe to bardzo ,jak to się odbywa wszystko w czasie snu,co się wtedy w mózgu dzieje .

Cytat:

Silvuś,poczekaj jeszcze trochę-może w końcu ktoś raczy się odezwać .Jak się ktoś odezwie ,to daj znać ,bo wszystkie czekamy razem z Tobą.

A banany to mój ulubiony owoc-tyle ile kupowalam,to jeszcze nigdy się nie zawiodłam,tak jak na przykład z pomarańczami,mandarynkami-jak sie kwachy trafią -albo jabłka kwaśne i twarde .

Stary 2007-01-21, 18:02   #1874
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
A takich ukłuć to chyba nie mam
Może Ty też powinnaś zgłosić się do lekarza ?
/ale my chorowite jesteśmy /

Ja mam bardziej taki pulsujący ból w skroniach.
Nie powinnam się zgłosić Rzadko mam i zazwyczaj właśnie w sytuacjach bardzo stresowych

Cytat:
Dobrze,że wybierzesz się do lekarza z tymi skurczami,bo słyszałam,że jak mięsnie się przykurczą i się w porę nie zareaguje-mogą zostać takie przykurczone już na zawsze.

Od razu mi się przypomniał mój ząb

Cytat:
Napisane przez Fresa
Silvuś,poczekaj jeszcze trochę-może w końcu ktoś raczy się odezwać .Jak się ktoś odezwie ,to daj znać ,bo wszystkie czekamy razem z Tobą.

A banany to mój ulubiony owoc-tyle ile kupowalam,to jeszcze nigdy się nie zawiodłam,tak jak na przykład z pomarańczami,mandarynkami-jak sie kwachy trafią -albo jabłka kwaśne i twarde .
No czekam, czekam, ale nie dam Wam znać, bo mi nie odpiszą- prosta sprawa ysz.GIF
Banany sa straaasznie zdrowe. Podobno chronią przed rakiem jelit
Stary 2007-01-21, 18:44   #1875
Fresa
Zakorzenienie

Silvuuuuuuuuuuś ,no z tym zębem teraz to mnie do łez rozśmieszyłaś

-na głoś się śmieję .

A co to za fajna ta zielonooka morda z krzywymi oczami-pooooodoba mi się .Ona chyba nie od nas

Stary 2007-01-21, 19:54   #1876
201701160947
Konto usunięte

Straszycielka cisza.gif ;p

Tamta mordka pochodzi z pakietu emot gadu-gadu
Stary 2007-01-21, 20:04   #1877
rambo
Zakorzenienie

Cytat:

Herbatniczku ,z tego cytatu,który wkleiłaś ,do mnie najbardziej pasuje napięciowy ból głowy .Ani migrena,ani zatokowy ani ciśnieniowy -a ciśnienie w dodatku mam raczej niskie.

A jeśli o sny chodzi,to często mi się zdarza przez sen mówić,śmiać a nawet płakać i wtedy mam nawet łzy na policzkach .Ciekawe to bardzo ,jak to się odbywa wszystko w czasie snu,co się wtedy w mózgu dzieje .
Nie, no nie chcę przykurczonych mięśni.
Zdecydowanie mi to nie odpowiada

Tak w związku z tymi snami to przypomniał mi się jeden, gdzieś zasłyszany cytat.
Mało ma związku z tym o czym mówimy, ale bardzo mi się kiedyś podobał (teraz już mniej, ale nadal... )

"Śmiech przez sen to dotyk anioła"

Cytat:
Nie powinnam się zgłosić Rzadko mam i zazwyczaj właśnie w sytuacjach bardzo stresowych
To oficjalnie nie pozwalamy Ci się stresować.
Zresztą
Zielona rozluźnia
Stary 2007-01-21, 21:53   #1878
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Ale się posypało! Bóle głowy, skurcze, migreny, napięciowe bóle, bolący ząb. Normalnie mnie chyba zaraz głowa rozboli od samego czytania. Powiem więc za Lubą (jako doświadczone matki mamy rację):
Marsz wszystkie obolałe do lekarza!!!

Zastanawiam się czy ja się nie stanę hipohondryczką do czasu operacji (na głowę)?

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-01-21, 23:04   #1879
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
To oficjalnie nie pozwalamy Ci się stresować.
Zresztą
Zielona rozluźnia
ganja.gif

Cytat:
Ale się posypało! Bóle głowy, skurcze, migreny, napięciowe bóle, bolący ząb. Normalnie mnie chyba zaraz głowa rozboli od samego czytania. Powiem więc za Lubą (jako doświadczone matki mamy rację):

Zastanawiam się czy ja się nie stanę hipohondryczką do czasu operacji (na głowę)?

W ogóle-jak to brzmi-'>wszystkie obolałe'
Nie posłucham, najwyżej lanie dostanę

Hejasz trzymam kciuki, zeby było wszystko w porządku
Stary 2007-01-21, 23:20   #1880
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Załącznik 750787

W ogóle-jak to brzmi-'>wszystkie obolałe'
Nie posłucham, najwyżej lanie dostanę

Hejasz trzymam kciuki, zeby było wszystko w porządku
No i dostaniesz. Doswiadczona matka i macoszka sie odzywa.

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-01-22, 15:00   #1881
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

Straszycielka Załącznik 750497 ;p

Tamta mordka pochodzi z pakietu emot gadu-gadu
Suuuuper jest .
Ta,jak sie domyślam też jest z tego pakietu .
Możesz częściej coś tu zapodawać .
W sumie mogłyby tutaj też być takie.

Cytat:

Tak w związku z tymi snami to przypomniał mi się jeden, gdzieś zasłyszany cytat.
Mało ma związku z tym o czym mówimy, ale bardzo mi się kiedyś podobał (teraz już mniej, ale nadal... )

"Śmiech przez sen to dotyk anioła"
Dotyk anioła ,to brzmi ciekawie.Jak się będę kiedyś śmiała przez sen,muszę to sobie zapamiętać-może coś dobrego mnie spotka w tym dniu od anioła .
Cytat:

Musimy się zebrać wszystkie i zbiorowo uderzyć na lekarza w takim razie.W kupie zawsze raźniej .

A kiedy będziesz miała operację głowy-zrobili Ci już rezonans-udało się?

Stary 2007-01-22, 15:16   #1882
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
No i dostaniesz. Doswiadczona matka i macoszka sie odzywa.
Ale nie za mocno

Cytat:
Suuuuper jest .
Ta,jak sie domyślam też jest z tego pakietu .
Możesz częściej coś tu zapodawać .
W sumie mogłyby tutaj też być takie.
Oo tak przydałyby się tu

Dziewczyny, mam baaaardzo dobrą wiadomość normalnieeeeeeeeeeeeeee
Dostałam odpowiedź z tej stronki http://www.neww.org.pl/pl.php/home/index/0.html

Bardzo miła Pani mi odpisała dając zezwolenie,a dodatkowo napisała na czym polega podawanie artykułów z innych stron. Może zamieszczę część tutaj:

'...zasada jest taka, ze zamieszcza się
czesc artykulu i pozostala czesc można przeczytac na portalu
macierzystym, czyli wkleja się linka.'

Więc rozumiem, że dotyczy to nie tylko ich portalu, ale również wszystkich innych
Stary 2007-01-22, 15:24   #1883
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie za mocno

Oo tak przydałyby się tu

Dostałam odpowiedź z tej stronki http://www.neww.org.pl/pl.php/home/index/0.html

Bardzo miła Pani mi odpisała dając zezwolenie,a dodatkowo napisała na czym polega podawanie artykułów z innych stron. Może zamieszczę część tutaj:

Więc rozumiem, że dotyczy to nie tylko ich portalu, ale również wszystkich innych

A widzisz .
Cieszę się ,że się odezwali i w dodatku zezwolili .

Fajnie-możesz dalej działać i jak zrobisz tak,jak Ci napisała nie powinnaś mieć problemów .
Suuuuper .

Stary 2007-01-22, 17:59   #1884
rambo
Zakorzenienie

Cytat:

Niezłe z nas marudy (przeczytałam wszystko jeszcze raz)

Ja też mam nadzieję, że wszystko dobrze się uda

Cytat:

Silvuś - no widzisz.

Teraz możesz z powodzeniem uzupełniać swojego bloga

P.S Wpisałam Ci się do księgi gości
Stary 2007-01-22, 18:01   #1885
hejasz
Zakorzenienie

GG do hejasz

Cytat:
Suuuuper jest .
Musimy się zebrać wszystkie i zbiorowo uderzyć na lekarza w takim razie.W kupie zawsze raźniej .

A kiedy będziesz miała operację głowy-zrobili Ci już rezonans-udało się?
Operacje mam na ferie, ale to termin na 90% Okazuje się,że do tej pierwszej operacji nie musi być rezonans. Ale gdyby sie potem okazało,że trzeba zrobić drugą, to już musi być rezonans.

Nie, nie zrobili mi rezonansu. Musieli przerwać w trakcie, bo tętno spadło do 48/minutę.
Jestem jednak dobrej mysli. Znajomy neurochirurg z osiedla sam szuka mozliwości.

Rambo dzięki za wstawienie wiadomosci o bólach. Bardzo dużo sie z nich dowiedziałam. Jestes kochana (powtarzam się, wiem, ale to prawda jestes kochana).

Wszystkie jestescie fajne dziewczyny tak jak podejrzewałam na poczatku.

Silvuś jestem delikatna macoszką (nie umiem lania sprawiać).
Strasznie bardzo sie cieszę, że się ta miła pani odezwała.

Zacytuję mojego Szymona wypowiedź wczorajszą na temat cierpliwości:
Mówię do niego: Synku poczekaj, ucz się cierpliwosci,bo Ci się bardzo w życiu przyda. Ja czekałam na Ciebie aż 9 miesięcy.
Na to mój synek: No właśnie i Ty się dziwisz,że ja mam tak mało cierpliwosci. Przecież 9 miesięcy musiałem czekać, aż przyjde na ten swiat.
I co Wy na to? Mądrala!

Cichy kącik hejasz

Papierowy kącik hejasz
Stary 2007-01-22, 18:51   #1886
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Operacje mam na ferie, ale to termin na 90% Okazuje się,że do tej pierwszej operacji nie musi być rezonans. Ale gdyby sie potem okazało,że trzeba zrobić drugą, to już musi być rezonans.
Będziemy z Tobą myślami,tylko jak będziesz szła do szpitala-daj nam znać .
Miejmy nadzieję,że druga nie będzie konieczna .
Cytat:
Nie, nie zrobili mi rezonansu. Musieli przerwać w trakcie, bo tętno spadło do 48/minutę.
Jestem jednak dobrej mysli. Znajomy neurochirurg z osiedla sam szuka mozliwości.
Aha,czyli jednak nie było kolejnego podejścia do badania.
Swoje perypetie z rezonansem opisałam wcześniej-nic przyjemnego,choć badanie nieinwazyjne .

Cytat:
Rambo dzięki za wstawienie wiadomosci o bólach. Bardzo dużo sie z nich dowiedziałam. Jestes kochana (powtarzam się, wiem, ale to prawda jestes kochana).

Cytat:
Mówię do niego: Synku poczekaj, ucz się cierpliwosci,bo Ci się bardzo w życiu przyda. Ja czekałam na Ciebie aż 9 miesięcy.
Na to mój synek: No właśnie i Ty się dziwisz,że ja mam tak mało cierpliwosci. Przecież 9 miesięcy musiałem czekać, aż przyjde na ten swiat.
I co Wy na to? Mądrala!
Pewnie,że mądrala .To tylko potwierdza to,co wczesniej pisalam,że dzisiejsze dzieci/młodzież są wyjątkowo bystre .

Stary 2007-01-22, 19:38   #1887
rambo
Zakorzenienie

Cytat:

I co Wy na to? Mądrala!

Bardzo bystrego masz syna

Cytat:
Będziemy z Tobą myślami,tylko jak będziesz szła do szpitala-daj nam znać .
Miejmy nadzieję,że druga nie będzie konieczna .
i tu się moja droga pod Tobą podpiszę
Stary 2007-01-22, 19:46   #1888
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:

i tu się moja droga pod Tobą podpiszę
Miło mi,moja droga .

Stary 2007-01-22, 19:58   #1889
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
A widzisz .
Cieszę się ,że się odezwali i w dodatku zezwolili .

Fajnie-możesz dalej działać i jak zrobisz tak,jak Ci napisała nie powinnaś mieć problemów .
Suuuuper .
No też się cieszę

8P.gif

Cytat:
Silvuś - no widzisz.

Teraz możesz z powodzeniem uzupełniać swojego bloga

P.S Wpisałam Ci się do księgi gości
Wiem, wiem-widziałam

Tak, teraz na spokojnie już mogę robić uff bez szaleństw

drink.gif

Cytat:
zawstydzony.GIF

Cytat:

I co Wy na to? Mądrala!
To dobrze, ze nie dajesz lania dzieciom i mi

O to Szymek sprytny, sprytny Nie da się zrobić na szaro
Stary 2007-01-22, 20:42   #1890
Fresa
Zakorzenienie

Silvuś,fajne te emotki są .

Już korzystasz z ich zgody i dodajesz coś do bloga,czy jeszcze nie miałaś natchnienia?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości