|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
My też byliśmy na WOŚP, było bardzo głośno i bałam się czy młoda nie będzie protestowała, ale gdzie tam
![]()
#1862 |
Rozeznanie
|
Przepraszam za posta pod postem, problemy z kompem
![]() Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2008-01-14 o 03:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katia on jest super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Iwka to po mamusi taki jest Adi ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6283812]Dziewczyny, moje dziecko zaczęło jeść!! ![]() .[/quote] ja tez sie bardzo ciesze!! wiem jak to jest jak sie martwisz ze dziecko nie je.. naszczescie wszystko wraca do normy i Maks bedzie zdrowiutki na spotkanie w Katowicach!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Kanciu ale masz slodkiego misiaczka na rekach ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;6285745]Zostałam sama w domu z moim dzieckiem. ![]() chamstwo. Bratowej mam nadzieje nic sie nie stalo poza wielkim strachem.. ![]() my tez ![]() ale zapomnialam wziasc aparatu wiec mamy fotke z domu DSCN1402.JPG
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
my na wośp nie doszlismy bo u nas bardzo głosno i bardzo duzo ludzi więc wolałam to Adrianowi oszczędzić
![]() zdjęcia super ![]() dzis mam więcej czasu to mogę coś napisac... Weroniczka duzo zdrówka z okazji imieninek ![]() minisia super, ze imprezka sie udała ![]() kropka własnie widzę, ze mamy taką sama kurteczkę ![]() ![]() ![]() lea całe szczęscie mija Wam to cholerstwo a 800ml to duzo ![]() ![]() a w ogóle co to za wir, ze wszyscy chorują ![]() dzis mamy ortopedę mam nadzieje, ze wsio OK ![]() a no i dziękujemy za komplementy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Kanciu ta kurteczka to na 6-12miesiecy. przedwczoraj ja wyciagnelam z szuflady bo niedlugo bylaby za malutka
![]() ![]() moj tez nie zje 800ml w ciagu doby a 3 tyg starszy niz Maks wiec sie Lea nie martw. Napewno nie byl glodny
#1866 |
Zakorzenienie
|
aha bo moja jest typowo dzinsowa bez podszewki i boję sie, ze bedzie sztywna
![]() ![]() buziaki dla Hani Emilki i Julii czemu czerwocowa sie znów wcale nie odzywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a co do czerwcowej to sama sie zastanawialam ![]()
#1868 |
Wtajemniczenie
|
Hello w słoneczny poranek!!!
HANIA, EMILKA I JULIA ![]() ![]() ![]() Weronika dziekuje za życzenia ![]() Chcielismy uczcic te pierwsze w życiu imieninki,więc od Tatusia dostała czerwoną różyczkę, a od Mausi i TAtusia zabaweczkę do kąpieli. Wiem naturalnie,że ona sobie sprawy nie zdawała co sie dzieje ![]() Tez zaliczylismy orkiestrę w czasie spaceru. TŻ mnie przeciągnął wczoraj przez 2 i pół godziny, ale pogoda byłą cudna i warto było. Od wczoraj moje dziecko cosik marudne, coś się dzieje w gardełku- pokasłuje i próbuje odkaszlnąc, ale nie umie bidulka. Oby nic poważnego się nie zaczęło dziac.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-01-14 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
![]()
Oj Weronisu nie choruj mamie
![]() ![]() Kancia kciuki za ortopedę ![]() Ja dziś mam ból głowy oby Pola sie nie wydzierała za nadto bo nie zniosę ![]() miłego dnia drogie MAMY ![]()
![]() |
#1870 |
Konto usunięte
|
wielgachne buziaki Haniu, Emciu, Juleczko.
![]() ![]() ![]() jakoś nie chce mi się teraz pisać, odezwę sie potem, a teraz zupka i wybieramy sie na spacerek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście od rana!!
A ja rzucona jak zwykle w wir pracy ![]() Miłego dnia!! ![]()
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Xantia miłego
![]() a To spacerowi my i Polka konsument ![]()
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Patrilla Pola i jej czarne oczy
![]() Adrian jak mu daje te chrupki to je śmiesznie ciumka aż musze patrzec czy nie "gryzie" bo robi to tak brutalnie ![]() ![]() Iwka ale to prawdziwa róza ![]() ![]() Weronika jak dama ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2008-01-14 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANI, EMCI I JULCI ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem Mati był nawet grzeczny ![]() ![]() Dzisiaj idziemy oddać mocz do badania i pobrać krewkę. Zrobię Matiemu od razu grupę krwi. Ciekawa jestem jaką ma? No i mam nadzieję, wyniki wyjdą ok. Kanciu, trzymam kciuki za ortopedę ![]() Patrilko, Pola wygląda fajniutko z tym chrupkiem, taka "dorosła" się już wydaje ![]() Xantia, kobieto pracująca, miłego dnia ![]() ![]() Kropka, Adi w tej katance wygląda jak taki rozbójnik ![]()
#1875 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nie dalam mlodemu chrupka.. balam sie ze sie zaksztusi czy cos ale widze ze wy dajecie i jest ok wiec moze sie skusze..
Kanciu ty wredoto ![]() ![]() ![]() ![]() Xantia nie przepracowuj sie ![]() juleczko ja tylko pamietam jak pobierali krew bandziorkowi w szpitalu to mial siniaka na glowce.. tak mi go bylo szkoda.. Ucaluj Matiego odemnie oi niech bedzie dzielny ![]() A Adi wyglada jak zawadiaka w jeansowej bluzie masz racje ![]()
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
kropka bo to był taki przesłodki żałosny pisk mówiacy "oddaj mamusiu"
![]() ja jak daje te chrupki to cały czas patrze, zeby nic w paszczy nie zostało ani sie nie odłamało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kancia oj u poli też bunt straszny ale te są słabe wole te z grubej mielonej kukurydzy - takie długie paluchu z tym dopiero jest zabawa
![]() juleczka1980 i w tym trochę problem jest "dojrzała" ciałem i duchem chce siadać zawzięcie łepek podnosi - denerwuje sie na leżaku niemiłosiernie ![]() czy to moje dziecko nie może byc typowe ![]() ![]() I jeszcze jedna fotka poznaję i konsumuje mamę ![]()
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Pola i Patrilla ale sliczne zdjecie
![]() ![]() dodalm ostatnio na bebo (ten link w podpisie) wideo jak szczekam a Adrian sie ze mnie smieje ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2008-01-14 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Patrilla mój Adrian tez sie strasznie wkurza na leżaczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za życzonka
![]() Zdjęcia naszych pociech jak zwykle superowe - w kółko się tak powtarza i powtarza, ale to święta racja ![]() lea cieszę się, że zdrowiejecie ![]() Również składam najlepszości dla Emci i Julci ![]() ![]() Zauważyłam, ze Hania od dwóch dni bardzo polubiała spać na boczku i ma tak rączki fajnie złożone, ze wygląda jak aniołek. Pamietam tą samą pozycję miała jak miałą parę dni. I od wczoraj uczymy się robić "Papa" i dwa razy powiedziała : "Pła pła" myślałam, ze padne ze śmiechu, a co to dopiero będzie jak nasze dzieciaki zaczną mówić ![]() ![]()
#1881 |
Zakorzenienie
|
minisiu - Alicja już od jakiegoś czasu robi "papa", tak to śmiesznie wygląda jak wychodzę do pracy a ona mi macha na pożegnanie
![]()
#1882 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Hani, Emilki i Julki
![]() ![]() Co do chrupek to początkowo też uważałam, aby tam nic się nie odłamało, ale teraz daję go małemu i mam spokój. Zjada ładnie całego, a jak mu się odłamie to memła aż się rozlepi i dopiero połyka. Lea nie zabieraj, bo dopiero rozmemłany ma smak i można go zjeść, a taki cały nowy to nie to samo (sama spróbuj). Kiedyś wykąpałam malucha, patrzę a on coś ma na podniebieniu, okazało się, że chrupka zostawił sobie na później ![]()
#1883 |
Konto usunięte
|
Patrilla, Pola jest cudna.
![]() Bo do ustalenia grupy krwi potrzeba dużo krewki pobrać. ![]() Byliśmy na spacerze, pogoda przepiękna, jak w marcu! Dwie godziny się szwędaliśmy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
kasiu to ja zabrałam rozmlemłanego ale on był w rączce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
u nas powoli wszystko wraca do normy. tzn. chłopcy już zdrowi i "wychodzą" codziennie na spacer. pogoda piękna - oby ta prognoza się sprawdziła! ja pocieszam się, że w sumie tak czy siak za 2 msc-e będzie już wiosna
![]() co do zmywarki, to ja też długo się zastanawiałam i w końcu kupiłam bosha - są różne modele w różnych cenach. nie mam porównania z innymi, bo to moja 1. zmywarka, ale jestem zadowolona. wiem tylko, że na pewno nie ma sensu kupować 45, bo i w tej często mi się wszystko nie mieści ![]() ja na orkiestrze nigdzie nie byłam, ale moja najstarsza latorośl zbierała na nią kasę ![]()
#1886 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, wkurzyłam się, próbowałam nałapać siuśków Matiego w ten głupi woreczek... i zmarnowałam 2 woreczki i wszystko wyleciało w pieluchę, bo woreczki się odkleiły
![]() ![]() ![]() Niestety grupy krwi nie robiła, bo nie wiedziałam, że do tego trzeba z żyły krew pobrać , a my mieliśmy tylko z paluszka. Nie będę Matiego męczyć bez potrzeby... Jak kiedys będzie okazja to się zrobi grupę. Pospacerowaliśmy 1,5 godzinki, bo choć wietrznie to piękne słonko świeciło ![]() ![]() Lea, ja też jak wychodzę na spacer z moją siostrzenicą (prawie 6 lat) to ona ciągle gada że już nogi ja bolą, a daleko jeszcze, itp. Dziecko mieszka na wsi i praktycznie nie łazi na spacery tylko gania po podwórku i potem nogi bolą ![]() Patrilla, Kancia, u nas w bujaczku taki sam problem... ehh te pasy ![]() P.S. minisiu, wysłałam fotki do albumiku, ale coś mi się popierniczyło i to pierwsze nie bierz pod uwagę ![]()
#1887 |
Zakorzenienie
|
a u nas dzis taka mgla ze nozem mozna ciac
![]() acha opuscilismy lozeczko juz bo lobuzowal i ja sie balam ze mi wyleci
#1888 |
Wtajemniczenie
|
a u nas piekne słoneczko,więc pospacerowałysmy trochę.Werka tradycyjnie spała.Kurka cos z tym gardłem niehalo
![]() eve- Twoja córcia ma taką samą grzechotke jak moja- te kółka hałasujące jak diabli.Werka jak sie nia bawi muszę do TŻ krzyczec wręcz,zeby cokolwiek usłyszał. Jest to jedna z ulubionych zabawek Werki. Kanciu- róża niby prawdziwa, ale jakaś lipna, bo bez kolców ![]() patrilla- mam nadzieję,że Pola uszanowała ,że boli Cie głowa ![]() napaliłam się,że dam Weronice kukurydziane chrupki i nici, w okolicznych sklepach nie ma, jest tylko groszek kukurydziany, ale co mi po nim...
#1889 |
Rozeznanie
|
HANIA, EMILKA, JULKA
![]() ![]() ![]() Iwka moje kochanie tak samo ![]() ![]() Zdjęcie z różyczką słodziutkie ![]() Juleczko ja też straciłam dwa woreczki zanim mi się udało ![]() ![]() Patriilla poproszę troszkę włosków Poli dla Oliwci ![]() ![]() Kanciu trzymamy kciuki za badania ![]() Mojemu dziecku chyba uszczelka jakaś poszła w buzi ![]() ![]()
#1890 |
Zakorzenienie
|
![]()
Iwka nóżka nadal z deka spuchnięta taka mała gulajka pod ukłuciem i czasem widzę, że lekko pobolewa - szok że dwa poprzednie szczepienia bez niczego a to aż TAK ... dzięki za pamięć
![]() evemamaoliwki oddam, oddam gratis dorzucę z jeden kg bo tego kloca ciężko dźwigać ... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.