WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-14, 20:17   #1861
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez Marguerrite Pokaż wiadomość
I tu nkit mnie nie przekonana, ze wystarczy 'wyluzowac'..stres ma tez w koncu pozytywny wplywa na czlowieka, jest w jakims stopniu sila napedzajaca do dzialania.
Nigdzie nie napisałam, że po śmierci bliskiego trzeba "wyluzować" - to pewna nadinterpretacja . Chodzi o sprawy życia codziennego.

Nie zgodzę się również z tym, że stres wpływa pozytywnie na człowieka. O wiele lepiej i wydajniej pracuje się w miłej przyjaznej atmosferze. Pod wpływem stresu człowiek nie może się skupić, stres i nerwy mają wpływ na początek wielu chorób cywilizacyjnych - naprawdę ciężko mówić o jakimkolwiek pozytywnym aspekcie.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 20:37   #1862
Marguerrite
Przyczajenie

W porzadku..a jak pozbyc sie stresu zwiazanego z wypadaniem wlosow? Z wyobrazaniem sobie jak bede wygladac,jesli to sie nie skonczy, z ogladaniem starych zdjec ze lzami w oczach? Tylko patrzec jak to zacznie wplywac na moj zwiazek..Jak sobie z tym radzicie dziewczyny..?Mowicie bliskim o tym problemie czy kisicie w sobie..?JA kiedys potrafilam kisic miesiacami i funkcjonowac normalnie a teraz czuje przemozna chec rozmawiania o tym, podzielenia sie..wydaje mi sie,ze jak z kims o tym pogadam, to wlosy przestana wypadac ?Z tym,ze moj mezczyzna nie jest specjalnie wylewny, ja sie wyplacze, a on po prostu przemilcza, obraca to w zart i tyle..a ja nie wymuszam zadnych pocieszen, choc nadal bardzo potrzebuje ulgi..
Marguerrite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 20:41   #1863
anytsuj
Zadomowienie

Mam do Was pytanie, otóż za mniej-więcej 7 tygodni czeka mnie poród, wszyscy mnie straszą, że po urodzeniu będą mi strasznie wypadały włosy, czy mogę cos już teraz wcierać we włosy? Co mam robic jak już zaczną się sypać, dodam, że mam bardzo mało włosów są cieniusienkie, więc boję się, że zostanę łysa.
Pozdrawiam
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 20:42   #1864
Marguerrite
Przyczajenie

Dodam,ze jezdzenie sport, hobby,praca i inne zajecia niestety nie powoduja, ze o tym zapominam.
Marguerrite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 21:08   #1865
ma-rzena
Raczkowanie

Dot.: preparat na wzmocienie włosów dla faceta

Cytat:
Napisane przez hannie Pokaż wiadomość
w aptece mozesz zakupic ampułki vishi derkos aminexil dla mężczyzn. droga kuracja ale skuteczna
droga, czyli jak droga ta kuracja??i ile trwa?
ma-rzena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:06   #1866
gosiaczek6
Zakorzenienie

chyba ok 130 zł
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 09:41   #1867
raus
Raczkowanie

GG do raus

ok, dawno mnie nie było przyznaję, ale mam fazy chęci powrotu na forum za każdym razem, jak chcę spróbować czegoś nowego, a niekoniecznie wiem jakie będą tego skutki a więc...
na czwartek jestem zapisana do dermatolog na mezoterapię skóry głowy i teraz pytanie, czy któraś z Was już się temu zabiegowi poddawała?? jeżeli tak, to jakie były efekty, czy długotrwałe, czy się opłaca? i przede wszystkim, czy niezbędne jest aplikowanie przez cały czas pomiędzy zabiegami loxonu? czytałam na kilku stronach o mezoterapii i na każdej był wymieniony loxon jako środek podtrzymujący działanie mezoterapii, a ja się piekielnie boję tego środka, nigdy nie używałam i nie chcę!!

raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 10:29   #1868
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
Nie wiem ile wypada przy myciu, bo część spływa z wodą i tego nie widzę, a przy rozczesywaniu po myciu ok. 50-100 (na oko). Przy zwykłym rozczesywaniu (rano) ok. 10-20.
Jeżeli chcecie sprawdzić, ile wam włosów wypada w trakcie mycia, to zróbcie tak, jak ja: wstawiłam miedniczkę do wanny, wannę zakorkowałam, włosy myłam nad tą miednicą a później jej (gęstą, niestety) zawartość przepuściłam przez sitko. Trochę z tym zachodu, ale udało się policzyć? Uczesać się też można nad wanną albo na jasnej posadzce bez dywanu - wszystko policzycie! A za jakiś czas można sprawdzić jakie są postępy.
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:04   #1869
atenaz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raus Pokaż wiadomość
ok, dawno mnie nie było przyznaję, ale mam fazy chęci powrotu na forum za każdym razem, jak chcę spróbować czegoś nowego, a niekoniecznie wiem jakie będą tego skutki a więc...
na czwartek jestem zapisana do dermatolog na mezoterapię skóry głowy i teraz pytanie, czy któraś z Was już się temu zabiegowi poddawała?? jeżeli tak, to jakie były efekty, czy długotrwałe, czy się opłaca? i przede wszystkim, czy niezbędne jest aplikowanie przez cały czas pomiędzy zabiegami loxonu? czytałam na kilku stronach o mezoterapii i na każdej był wymieniony loxon jako środek podtrzymujący działanie mezoterapii, a ja się piekielnie boję tego środka, nigdy nie używałam i nie chcę!!
tu jest o mezoterapii skóry głowy wątek, krótki, ale jest:

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...k%F3ry+g%B3owy

też się nad takim zabiegiem zastanawiam...

wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711

szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy
atenaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:49   #1870
vvatermelon
Raczkowanie

Czesc, mam pytanie:
Czy po Wax'sie do wlosow blond moje wlosy beda jasniejsze? Mam ciemny blond, a nie chcialabym miec jeszcze jasniejszych, wiec czy uzywac tej odzywki?
vvatermelon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:44   #1871
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marguerrite Pokaż wiadomość
W porzadku..a jak pozbyc sie stresu zwiazanego z wypadaniem wlosow? Z wyobrazaniem sobie jak bede wygladac,jesli to sie nie skonczy, z ogladaniem starych zdjec ze lzami w oczach? Tylko patrzec jak to zacznie wplywac na moj zwiazek..Jak sobie z tym radzicie dziewczyny..?Mowicie bliskim o tym problemie czy kisicie w sobie..?JA kiedys potrafilam kisic miesiacami i funkcjonowac normalnie a teraz czuje przemozna chec rozmawiania o tym, podzielenia sie..wydaje mi sie,ze jak z kims o tym pogadam, to wlosy przestana wypadac ?Z tym,ze moj mezczyzna nie jest specjalnie wylewny, ja sie wyplacze, a on po prostu przemilcza, obraca to w zart i tyle..a ja nie wymuszam zadnych pocieszen, choc nadal bardzo potrzebuje ulgi..

Ja jakoś nie mam tego problemu. Ale może dlatego, że lecze trądzik od 7 lat i mam bardzo ciężką odmiane trądziku, wdodatku ŁZS na dekoldzie, rekach, całej twarzy no i na skorze glowy tez... Ja sie juz przyzywczailam myślę że to nie koniec swiata...jasne no mam na glowie zaledwie kilka włosków...no ale co zrobic;/ wsumie cieszę się, że potrafię tego nie przeżywać tak bardzo

Czy któraś z Was może mi wytłumaczyć...opisałam to wcześniej...moje włosy po kuracji na porost wlosow zmieniły sie calkiem-kolor, grubość i kręcenie

Czy któraś może pomóc??

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 17:03   #1872
natalka93
Przyczajenie

ja też cierpie na wypadanie włosów.. i na dodatek się rozdwajają..
natalka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 19:33   #1873
nusia2605
Rozeznanie

Rezygnuję z Wax-u 2 razy zastosowałam i ojojoj lecą i lecą. A chciałam je tylko zagęścić i wzmocnić....
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 20:00   #1874
betinka6
Rozeznanie

GG do betinka6

duzo nas jest
Stary 2008-09-15, 20:22   #1875
pigigel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was może mi wytłumaczyć...opisałam to wcześniej...moje włosy po kuracji na porost wlosow zmieniły sie calkiem-kolor, grubość i kręcenie

Czy któraś może pomóc??
Moje po kuracji się wyprostowały . Też nie wiem o co chodzi

pigigel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 20:38   #1876
yaponka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
chyba ok 130 zł
no to drogo jak 130zł. ja czytałam ostatnio o tym nowym preparacie inneov homme przeciw wypadaniu włosów i kosztuje ok. 100zł, a kuracja na miesiąc - myśle, że to jest cena ok.
Stary 2008-09-15, 21:44   #1877
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Rezygnuję z Wax-u 2 razy zastosowałam i ojojoj lecą i lecą. A chciałam je tylko zagęścić i wzmocnić....
niestety po Waxie tak bywa
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 10:33   #1878
Copykat
Zakorzenienie

a pomogl wam Revalid (tabletki)?

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 12:50   #1879
anyolek
Zadomowienie

Dziewczyny ratujcie, bo nie wiem, co sie dzieje
Jakis miesiac temu farbowalam wlosy, mniej wiecej w tym samym czasie zaczelam uzywac WAXA i od tej wlasnie pory strasznie wypadaja mi wlosy!!!Przedwczoraj byl czas kolejnego uzycia WAXA, a juz wczoraj podczas mycia przezylam szok- wlosy wychodzily mi garsciami, raz je przeczesalam palcami- garsc, drugi raz- to samo- i tak kilka razy- zaczelam sie trzasc i ledwo wyszlam z wanny, niemalze balam sie spojrzec w lustro w obawie, ze zobacze siebie z o polowe rzadsza czupryna
najgorsze jest to, ze nie jestem w stanie stwierdzic, czy to napewno wina WAXA, czy farbowania?Dodam, ze wlosy mialam silnie (choc w dwoch fazach, wiec wydaje mi sie, ze ostatnio az tak ucierpiec nie mogly) rozjasnione, a nastepnie nalozona farbe do 28 myc (L'Oreal Casting, po ktorej slyszalam, ze leca wlosy).Modle sie, aby to bylo przejsciowe, slyszalam, ze WAX 'wypycha' stare cebulki i to wlasnie dlatego na poczatku wystepuje zwiekszona 'wypadalnosc' wloskow, ale zeby az tak:c onfused:
Ah, od jakichs dwoch miesiecy regularnie biore Skrzypowite- wydawalo mi sie, ze wlosy faktycznie ;adnie sie wzmocnily, a ich wyglad sie poprawil, a tutaj takie cyrki
Moja mama twierdzi, ze moze to byc skutek diety, i szczerze mowiac, choc i to przyszlo mi do glowy- nie przypuszczam, aby wlasnie to moglo byc przyczyna- glownie dlatego, ze odzywiam sie zdrowo, dieta nie jest rygorystyczna i zawiera skladniki potrzebne do prawidlowego (zdrowego) funkcjonowania...

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2008-09-16 o 12:55 Powód: dopisek
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 17:41   #1880
nusia2605
Rozeznanie

anyolek....ja też tak mam i zrezygnowałam z Wax-u bo boję się że całkiem mi kudełki wylecą tak to po Wax ie tak się dzieje
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:30   #1881
201607111632
Konto usunięte

Ja obawiam się,że mam podobnie - wypadanie przez Wax.
Odstawiłam Waxa,jest trochę lepiej jeśli chodzi o wypadanie.
A jakiego Waxa używacie? Ja tak mam po polskim L'Biotica. Na początku było wszystko pięknie,a teraz tragedia.
Zastanawiam się,czy nie wrócic do zagranicznego.
Łykam wyciąg ze skrzypu polnego + witaminy,oby podziałało.!
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:00   #1882
mysza_87
Zakorzenienie

GG do mysza_87

U mnie znów kryzys wypada mi 220 włosów przy myciu co drugi dzień w dni, gdy włosów nie myję leci ich ponad 70
Stary 2008-09-16, 20:53   #1883
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Znowu dzisiaj dramat przy myciu włosów.
Ja mam bardzo długie i ciężko mi stwierdzić ile mi wypada...Ale z 50 na pewno przy myciu.
Obrzydliwe mam te włosy. W ogóle nie mogę na siebie patrzeć ;(
Stary 2008-09-16, 21:37   #1884
toxicity
Przyczajenie

Byłam u dermatologa i dostałam Loxion 5% i słowa pocieszenia xD
Co powiecie na temat tego specyfiku? ^^
toxicity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 07:29   #1885
benia1169
Zadomowienie

Niestety, nie używałam, ale liczymy wszystkie na to, że opowiesz nam o efektach! Ten Loxion to na receptę? Ile to kosztuje?
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:21   #1886
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez toxicity Pokaż wiadomość
Byłam u dermatologa i dostałam Loxion 5% i słowa pocieszenia xD
Co powiecie na temat tego specyfiku? ^^
Toxicity, skorzystaj z wyszukiwarki, było już mnóstwo wypowiedzi o Loxonie.
BTW - prawidlowa nazwa to właśnie Loxon.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:38   #1887
Copykat
Zakorzenienie

ja dzis po myciu wyczesalam ponad 70 wlosow :/ plus przy samym myciu wypadlo mi kilkanascie

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:42   #1888
shifu87
Przyczajenie

hej dziewczyny! czytam ten wątek od rana i jednocze sie z Wami w bólu wypadania włosów.. mi tez wypadaja, ale moim problemem jest lojotokowe zapalenie skory glowy. po farbowaniu (pierwszym w zyciu) sie okazalo ze mam uczulenie na farbe do wlosow, zapalenie skory glowy, leczenie roznymi specyfikami, sterydami, kupa nerwow, stres, 4 odwiedzonych dermatologow,placz,doliny ,załamania.. to wszystko przerabialam. jak czytam, ze wiecej osob ma takie problemy, to robi mi sie lepiej na duszy, nie czuje sie taka samotna w tej kwestii! dziekuje Wam za to bardzo..

ale do rzeczy, dzisiaj postanowilam podjac walke z tym badziewiem na mojej glowie! mam zamiar wprowadzic w zycie niektore ze sposobow ktore tutaj wyczytalam. ja w tej chwili pod czujnym okiem dermatologa probuje zaleczyc to zapalenie, stosuje alpicort co drugi dzien, poza tym robie 'jajo na leb' czyli dwa lub trzy zoltka+olejek rycynowy+sok z cytryny+capivitA+E do tego na godzinke na lepetyne, recznik a potem zmywam szamponem head&sh. i nakladam balsam do wlosow suchych ms potter czy cos takiego, to polecil mi moj dermatolog poza tym staram sie zdrowo odzywiac, jesc duzo rybek, mieska,warzywek;D z witamin on polecil mi geriavit, ten specyfik dla staruszkow.. biore ostro, sie nie łamie dowodem na skutecznosc tego, jest to ze moja ciotka ktorej wlosy emigrowaly z glowy masowo, teraz problemu wypadactwa nie ma wogole ale to trwa 3 miesiace..

takze dziołchy głowy do gory..bo kiedys na naszych glowach bedzie burza pieknych lsniacych wlosow ja w to wierze, wy tez wierzcie bo wiara to podstawa tego zeby bylo dobrze i nie myslcie o tych wlosach tak goraczkowo... to tylko pogarsza sprawe, tak mi sie wydaje pozdrawiam i caluje was wszystkie i kazda z osobna, i na bierzaco bede was informowac jak stan moich wlosow sie klaruje

aaa, zapomnialam jeszcze powiedziec, mam tez olej z korzenia lopianu bo podobno dobry, stosuje raz w tygodniu, ale od niedawna, tylko raz go mialam na glowie. ale on przyciemnia wlosy mam wrazenie...pozdro
shifu87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 12:35   #1889
brownsugar007
Przyczajenie

GG do brownsugar007 Send a message via Skype™ to brownsugar007

Byłam u lekarza z tym problemem, wczesniej kazano mi zrobić morfologie i badania na poziom żelaza. Morfologia wszystko ok a poziom żelaza znacznie zawyżony (max 145 a u mnie 178) Lekarz powiedział ze to nie ma zwiazku z wypadaniem wlosow które pewnie lecą przez stres ? zadnych wiekszych stresow nie mam przepisał mi wax szampon do wypadających (stosowała któraś z Was?), wax maske i tabletki do łykania onozis...
Myśle że wiekszych efektow nie ma co sie spodziewac

"good girls gonna play with the gangsta's
"
brownsugar007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 17:09   #1890
beauty33
Przyczajenie

wiecie co.
czas czasem,ale to jest straszne.
Musze się obciąć na krótko,bo łysa jestem prawie.
A dziś znowu przy myciu garści włosów..
noi płacz naturalnie.
Ja już sobie powiedziałam,że jeszcze trochę to zamknę się w domu i koniec.
a no fajnie,jeżeli to zasługa Wax'a to ja dziękuje bardzo. ;<
Bo niespełna 2 miesiące temu używałam tego,żeby były zdrowsze.
A no wrzesień jest. Czy to możliwe,że rzeczywiście to mogła być zasługa Waxa? tak opóźniona?
Czytałam,że to może być spowodowane dużym stresem i niedoczynnością i nadczynnością tarczycy.
a No właśnie,ostatni rok był dla mnie straszny,a co do tarczycy u mnie genetyczne są takie problemy.
No ale,że tak nagle,w ciągu miesiąca włosy zaczęły wychodzić.
EHHH,nie wiem,co to będzie..

To straszne liczyć każdego włosa..
Ja już się modle,żeby one tak nie wychodziły.
Rzeczywiście muszę namówić moją mamę na szybką kontrole u dermatologa..

''Bez lekarza się nie obejdzie

Jeśli nie przyjmujemy leków, nie cierpimy na żadną poważną chorobę i zauważymy, że ilość wypadających nam każdego dnia włosów, na przykład, gdy zostają na szczotce po czesaniu lub w sitku brodzika po ich umyciu, gwałtownie się zwiększyła. Gdy włosy podczas ich chwytania palcami wychodzą z głowy w sporych ilościach, nie zwlekajmy i nie starajmy się podejmować żadnych działań na własną rękę, tylko udajmy się prosto do lekarza dermatologa. Tylko on będzie mógł ustalić przyczynę nadmiernego wypadania naszych włosów i ustali odpowiednie dla nas leczenie.''

''kasztany gniją,pada śnieg..''

beauty33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości