![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Ewooszca pieknie!
![]() a ja przezywam masakre... w najblizszej przyszlosci albo: a) kupimy mieszkanie jak sie uda dolozyc brakujace pieniadze a nie wiem czy sie uda b) wrocimy mieszkac do tesciow ![]() bo teraz mieszkamy w mieszkaniu tescia i jego siostry bo wolne stalo po smierci babci TŻta. ale niestety siostra tescia je chce sprzedac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
the rock jak suknia ? czekam z niecierpliwością na relacje/fotorelacje
![]()
![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak, nie jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() Wkleję wam zdjatko koronki i mnie ale na chwilę bo mi sie nie podoba ![]() ![]() Za tydzień kolejna, ostatnia przymiarka i bede mogła już ją odebrac ![]() Mam nadzieję że wtedy bede zadowolona ![]()
Bo to JA jestem najważniejsza ! ! ! regeneruję włosy - start 11.11.11 Ewka i nie tylko ![]() - 25 kg ![]() Edytowane przez the rock Czas edycji: 2011-07-07 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że możesz być nie zadowolona, bo sukienka nie skończona i nie będzie się prezentować tak jakbyś chciała. ALE gdzie Ty fałdę brzucha widzisz ??? Ja widzę fałdę ale sukienki, widzę ładnie zarysowaną talię i widzę lejący się się dół który optycznie wydłuża Cię i wyszczupla. I ten zarys sukienki co widzę bardzo mi się podoba i jak będzie skończona będzie śliczna i będzie pięknie na tobie leżeć ![]() ![]() Więc nie zamartwiaj się na zapas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Własnie dół mi się bardzo podoba, bo jest juz skończony a góra nie i dlatego marudze ![]() Dostałam też dziś biżu, piekna ![]() ![]() ![]() I wstępnie gadałam z fryzjerką, oddzwoni do mnie w piatek jak sprawdzi wolne terminy na próbną ![]() Mam nadzieje ze jakoś wszystko ruszy do przodu, bo czasu już coraz mniej ![]()
![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam na zdjęcia biżu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1872 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy ta suknia będzie taka lejąca się, czy na kole, bo ja już nie pamiętam?
![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1875 |
Raczkowanie
|
Z pewnością będzie piękna, ale dopiero jak będzie całkowicie skończona
![]()
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1877 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, co u was ?
Tak tu smutno jak nic nikt nie pisze ![]() Jutro będzie miesiąc do ślubu, kurde zaczynam się wszystkim przejmować, a chyba najbardziej tym, że rodzina TŻ popsuje mi humor ![]() ![]() Kurcze mam mnóstwo pytań różnego rodzaju i chyba będę pytać tu ![]() - sesje plenerowe macie/miałyście w inny dzień niz dzień ślubu? jeśli tak czy same się czesałyście czy też nie? ile zajęła wam sesja - uczycie/uczyłyście się tańca na pierwszy taniec czy to był spontan ? - planowałyście jakieś zabawy na oczepiny ? jakie? nie chcę żadnych głupkowatych. w sumie to całe te oczepiny to są głupie ![]() ![]() Miałam więcej pytań ale teraz gdzieś je wywiało ![]()
![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z załatwionych spraw, to mam biżu, kupiliśmy pasek i spinki do mankietów dla TŻta ![]() Wkleje zdjęcia na dole. Sesję plenerową mamy w inny dzień, nie mam zamiaru się czesać u fryzjerki, prawdopodobnie zostanę w rozpuszczonych włosach. Ale makijaż zrobi mi wizażystka. Co do tańca to nie chodziliśmy na lekcję i chodzić nie bedziemy. Zatańczymy tańca przytulańca i tyle ![]() Obrączki może w piątek bedą gotowe ![]() Zabaw na oczepiny też nie chcę głupkowatych. Najchętniej zakończyłabym wszystko na rzucaniu krawatem i bukietem ![]()
![]() |
![]() |
#1879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ty się niczego nie bój kochana, jutro pewnie będzie wszystko idealnie tak jak to sobie wymarzyłaś i zdaj relację oczywiście. Trzymam kciuki ![]() Własnie szperam w necie w poszukiwaniu normalnych zabaw oczepinowych, dla mnie to nawet rzucenie welonem/bukietem to już za dużo ![]() My planujemy taniec połamaniec ![]() ![]() Ta Twoja biżuteria jest śliczna ![]() A spinki piękne, eleganckie, gdzie je kupiłaś ? Przede mną, w sobotę, ustalenie menu, objazd plenerów do sesji i ustalenie szczegółów z DJ, bo to mnie już do białej gorączki doprowadza.
"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości" Edytowane przez dotaa Czas edycji: 2011-07-12 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Relację zdam na pewno i mam wielką nadzieje ze suknia bedzie super ![]() Z nas tancerze taż żadni dlatego stwierdziliśmy, ze nie bedziemy sie wyglupiać z układami bo wyjdzie to sztucznie ![]() Biżu zamawiałam u takiej dziewczyny z Rybnika, robiła ja na podstawie tej z Black Diamond ![]() Spinki znależliśmy w CH Plaza w Sosnowcu, szukaliśmy czegoś z akcentem fioletu żeby do moich butów pasowała ale powiem ci że było ciężko aż wczoraj trafiliśmy na te ![]() Ja muszę się wziąć za ostrą organizację. Pojechać na salę, obdzwonić wszystkich DJów, fotografkę, cukiernię, samochód - sprawdzić czy wszystko jest uzgodnione. Muszę porozmawiać z kucharzem na sali, bo chcemy indywidualne menu dla siebie a nie wiem czy on to wszystko bedzie umiał wykonac ![]() ![]() ![]() Muszę odwiedzić koleżankę i uzgodnić ilość i rodzaje kwiatów, rozmówić się ze skrzypkiem ni i w końcu iść do 1 spowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#1881 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co z tym waszym kucharzem nie tak, nie przypominam sobie tego wątku ![]() A biżu jest super byłam przekonana że to od tej wizażanki, choć jak zajrzałam na jej blog to ceny trochę powalały.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Poza tym zabawy oczepinowe - generalnie nie znoszę tych zabaw i na innych ślubach unikam ich jak mogę, mój TŻ również, ale jednak zdecydowaliśmy się na razie na karetę (taka sympatyczna się wydaje) i na test zgodności. Nie wiem czy jeszcze jakąś dołożymy, ale trzy to już max. Zdjęcia w plenerze mamy w innym dniu, ale nie wiemy jeszcze w jakim miejscu. Generalnie po ślubie mamy na to 3 dni, bo potem jedziemy w podróż poślubną. No i taniec - my chodzimy na lekcje i będziemy tańczyć walca angielskiego i mambo. Chodzimy na kurs od ponad dwóch lat, a teraz piłujemy tylko te dwa tańce, a mam wrażenie, że zaczynamy wszystko od podstaw. Mam pytanie - czy z DJ - em ustalacie jakieś listy utwrów i czy będziecie miały jakieś dedykacje w formie piosenek. My się zastanawiamy nad piosenką dla par, które w zeszlym roku wzięły ślub, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Dodatkowo mam mały problem, bo mój TŻ 28 sierpnia ma urodziny, a ślub mamy 27 więc muszę pomyśleć o jakiejś fajnej niespodziance. Niestety chwilowo mam zaćmienie umysłu i brak pomysłów. Uf, no to u mnie mniej więcej tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tymi http://www.wolczanka.com.pl/product-...Wolczanka.html ale że te spotkaliśmy w sklepie to wzieliśmy ![]() Moja biżu też drogaśna więc domyślam sie o jakich cenach mówisz ![]() A co do kucharza, to nie mamy mega wykwintnego menu ale byliśmy na tej sali na weselu rok temu i żarcie było niedobre ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1884 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie o podróże poślubne też miałam się zapytać, wybieracie się dziewczyny ? Ania a Ty gdzie planujesz podróż ? Co do DJ to my już na pierwszym spotkaniu daliśmy mu liste z piosenkami, ale on powiedział, że niekoniecznie on będzie się jej sztywno trzymał, bo nie zawsze jest tak że to co nam się podoba spodoba się gościom i będzie muzykę dawał na podstawie obserwacji. Dedykacji nie planujemy ale to dlatego, że tego raczej się nie praktykuje u nas. Chyba, że goście będą mieli takie widzimisię, ale to oni sobie sami będą dedykacje robić ![]() U Ciebie pierwszy taniec to będzie pewnie pierwszej klasy, ale myślę, że nie wyjdzie sztywno tak jak parą, które jedynie przed ślubem uczą się tańczyć. Mi kiedyś TŻ obiecał że pójdziemy na kurs tańca (pomijając już watek ślubny tylko tak dla siebie), ciekawe czy do tego dojdzie ![]() A co do niespodzianki, ja jestem słaba w takich rzeczach, ale czytałam gdzieś w necie o pomyśle który mi się spodobał, choć do końca nie bardzo wiedziałabym jak go zrealizować. Ale chodziło o specjalną sesję dla TŻ, mogą być jakieś subtelne akty i do tego album, lub też najładniejsze zdjęcie oprawić. Ale do tego potrzebny jest zaufany i dobry fotograf i chyba brak skrępowania przed aparatem. Ja przy byle zdjęciu się spinam, zastanawiam się w ogóle jak sesja plenerowa wyjdzie, bo to będzie dla mnie koszmar ![]() AA i oczywiście pochwal się sukienką, dodatkami, butami, wszystkim ![]() Cytat:
Z tym kucharzem to rzeczywiście masz trochę stresu. Dogadajcie się co do szczegółów, żeby wam takiego numeru nie wywinął, bo w końcu to za jedzenie też sporo kasy się liczy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Przyczajenie
|
Co do tańca, to mimo, że chodzimy już dość długo, to boję się, że będzie trochę sztuczny. Mój TŻ strasznie się tym tańcem stresuje i nie mogę go przekonać, że nawet jak się potkniemy czy pomylimy to nic takiego się nie stanie. Czas pokaże jak wyjdzie. Na razie mam straszne zakwasy, bo jednak takie indywidualne lekcje dają w kość.
Podróż poślubna - jedziemy do Włoch, a dokładniej Rzym i Toskania i tu poszaleliśmy, bo zamówiliśmy sobie sesję ślubną właśnie w Rzymie. Mam nadzieję, że wyjdzie fajnie no i będziemy mieli świetną pamiątkę. Sukienkę mam z salonu Langorii w Gdańsku (mam nadzieję, że uda mi się załączyć zdjęcie (na razie salonowe, bo mojej sukni jeszcze nie mam), biżuterię zrobię zdjęcie wieczorkiem i wkleję zdjęcie. Bukiet mam z łososiowych róż - takie jak na zdjęciu. Co do fotografa, to ja bardzo nie lubię oglądać siebie na zdjęciach i ogólnie nie przepadam za zdjęciami. Ale pomysł fajny i napewno odważne dziewczyny mogą zrobić super prezent swojemu partnerowi... mojemu pewnie też by się podobało... ale na samą myśl że miałabym przed kimś w sumie obcym pokazać moje fałdki to jakoś nie do końca to widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podróż poślubna tylko pozazdrościć ![]() ![]() A tak jeszcze doczytałam o butach, jeśli podeszwa jest śliska może zanieś do szewca żeby podkleił podeszwę , wydaje mi się że jest taka opcja. Ale jak Ci nie leżą to może warto poszukać czegoś innego ? the rock jak po przymiarce ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
O widzę, że się tu trochę ruszyło.
Ja napiszę jak to u nas było. Sesję mieliśmy w innym dniu niż ślub i nie żałujemy, bo i tak byśmy się w dniu ślubu nie wyrobili, a byliśmy w dodatku w takich miejscach, że cali brudni i spoceni wróciliśmy do domu. O ubraniach szkoda gadać ![]() ![]() Śmiałam się do niego, że tak nas zmieni, że się nie poznamy ![]() Co do zabaw oczepinowych, to nie było tak źle, ludzie nawet chętnie idą do tego, przynajmniej u nas, mieliśmy 3 zabawy; pierwsza: toczenie bananem uczepionym do męskiego paska na tasiemce jakiegoś owocu, u nas nektarynka. było całkiem śmieszne; druga zabawa to par tańczy, a na parkiecie zostaje tylko ta część ciała którą wymieni prowadząca; a trzecią zabawą było przynoszenie fantów przez facetów. A co do tańca, to się bujaliśmy w miarę w takt muzyki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo
![]() Co do sesji w Rzymie, to pomysł też mi się bardzo podoba, trochę musiałam poprzekonywać mojego TŻ, ale na szczescie w koncu się zgodził ![]() Co do pracy, to ja teraz dla omiany wolałabym mieć więcej czasu. Niestety mam taką pracę, że często pracuję po godzinach i niestety też w weekendy, więc dopilnowanie wszystkiego jest naprawdę trudne. Mój TŻ mi bardzo pomaga, ale wiadomo kobieta jest szyją ![]() Dotaa, a możesz przypomnieć kiedy będzie Twój wielki dzień ? przepraszam, ale jakoś nie mogę znaleźć tej informacji. Co do zabaw weselnych to mam nadzieję, że nasi goscie też będą chcieli brać w nich udział, albo że przynajmniej nie uciekną na samo hasło. No a poza tym powoli zamykam listę gości i chyba zacznę zamawiać winietki (mam nadzieję, ze nie będę czekać tyle co na zaproszenia, bo zamiast 2 tygodni czekałam ponad miesiąc). No i zastanawiam się nad formą podziękowań dla gości - chciałabym coś symbolicznego, ale jeszcze do końca nie wiem co. A Wy robicie jakieś podziękowania ? A i jeszcze małe pytanie - do jakiego utworu będziecie tańczyć lub tańczyłyście swój pierwszy taniec ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
Wróciłam dzis do domu w duuuużo lepszym nastroju niz tydzień temu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Każdy wybiera na swoje wesela zabawy jakie mu odpowiadają i nie kwestionuję wyborów innych ale u siebie chce tego uniknąc ![]() Cytat:
Jak na razie moim nr1 na 1 taniec jest Karolina Kozak - Razem zestarzejmy się.
![]() |
![]() |
#1890 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do jakiś specjalnych podziękowań to tego u mnie nie będzie, będzie w podziękowaniu ciasto lub wódka Co do pierwszego tańca tohttp://www.youtube.com/watch?v=yVCcm...eature=related Cytat:
![]() ![]() A w ogóle wasi TŻ widzieli wasze suknie? Bo mój powiedział, że dopiero w dniu ślubu chce zobaczyć, i jak miałam już koszmary ślubne z tym związane ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.