![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() W sumie to szukam baaaaardzo powoli ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Nie napisałam, że dziś odebrałam swoje prawko i dziś pierwszy raz jechałam z tata samochodzikiem
![]() Silnik mi gasł, wogle nie umiałam wyczuć sprzęgła, nie mogłam przestawić biegów, jednym słowem tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak poza tym to zero ofert ![]()
![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() ![]() ![]() aa co do jazdy samochodem to mnie czeka za kilka dni pierwsza jazda od około 5 lat :P:P juz nic nie pamięam , to dopiero będą cyrki ![]() ![]()
29.06.2009 - Pani Magister Inżynier ![]() ![]() ![]() 22.12.2007 - my ![]() ![]() szukam pracy ![]() Edytowane przez Ifona1985 Czas edycji: 2009-07-15 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Także witam. Niedługo będzie miesiąc jak skończyłam studia. szukam pracy ale nie widać ani nie słychać. najpierw chciałam w zawodzie ( jestem po pedagogice), ale nie ma szans. złożyłam do jednego pracodowacy na staż podanie, ale nie wiadomo co z tego będzie może dopiero w listopadzie, jak inny stażysta skończy staż. Ale staż mnie nie za bardzo interesuje. wolałbaym coś stałego, bez stażu...ale wszędzie wymagają doświadczenia etc.
Wszystkie prace jakie są w moim mieście to przedstawiciele handlowi idt, a to nie za bardzo mnie interesuje. ![]() Więc niestety łapię strasznego doła przez to wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
BAN stały
|
oferta dla absolwentów wszystkich kierunków oraz dla studentów
Szukasz atrakcyjnej możliwości rozwoju przez wakacje? Chcesz przeżyć wspaniałą przygodę w egzotycznym kraju? AIESEC ma dla Ciebie idealne rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy i trochę mnie ona zdziwiła... Ogłoszenie, na które odpowiedziałam brzmiało "młodą dziewczynę o miłej aparycji na stanowisko sekretarki" -sądziłam, że chodzi o dziewczynę do pierwszego kontaktu z klientem, zajmowania się korespondencją, telefonami itp, a na miejscu się okazało, że chodzi o pozyskiwanie klientów i częste podróże po całej Polsce aby poszukiwać nowych klientów (dziwne obowiązki jak dla sekretarki hmm). Sama rozmowa też była dziwna, nie pytano mnie w ogóle o moje umiejętnosci, mocne strony, jedynie o kierunek studiów io moją dyspozycyjność. Wynagrodzenie miałoby wynosić 1000zł ![]() Była to moja pierwsza rozmowa o pracę, w tej chwili własciwie nie muszę pracować, ale chciałabym zaczać zdobywać jakiekolwiek doświadczenie zawodowe (do tej pory jedynie praktyki w toku studiów). Myślałam o czymś biurowym -sekretarka/recepcjonistka, ale ta dzisiejsza rozmowa strasznie mnie zniechęciła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chętnie skorzystała ze stażu, byle by nie siedzieć w domu. Moja sytuacja jest inna niż twoja, już kilka razy pisałam tutaj ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
I pewnie wezmę ten staż, żeby cokolwiek mieć.
Co prawda mam jeszcze jeden kierunek studiów, ale to zaocznie i zwariowałabym w domu chyba nic nie robiąc. już teraz wariuję siedząc i czytając książki tylko. Jutro kolejne chodzenie mnie czeka. Chcę się w policji dowiedzieć, i w ośrodku ruchu drogowego. zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
no ja juz po rozmowie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Aja byłam dzisiaj na rozmowie (zaplanowane je przez Prezesa firmy ok tydzień temu)najpierw czekałam na niego ok 0,5 godziny, w końcu jak przyszedł To powiedział" zaraz lecę na następne spotkanie więc nie mam za dużo czasu" i poświecił mi ....2 minuty: dowiedziałam sie , ze po wakacjach będą szukać kogoś do biura handlowego i czy jestem zainteresowana pracą , odpowiedziałam , że tak. i chciałam powiedzieć cokolwiek na swój temat , jakoś siebie sprzedać ale Pan Prezes mi przerwał i powiedział, ze zadzwoni po10 września a jak nie to ja mam dzwonić i tyle.....masakra wyszłam załamana
![]() Edytowane przez AsiaW** Czas edycji: 2009-07-16 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też staż nie interesował, od razu szukałam normalnej pracy na umowę i cieszę się, że tak zrobiłam ![]() Ale tu się nowych osób pojawiło ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Co za kultura a właściwie jej brak ![]()
![]() |
![]() |
#1874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pojawiło się pojawiło :d po czerwcowych obronach :P hehe nowe bezrobotne studentki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Czyli jest jednak szansa, że bez stażu mogą przyjąć do pracy.
wiem, że nikt nie da mi od razu umowy na stałe...ale nawet na okres próbny już będzie ok. Jakoś się zraziłam do staży. Kojarzą mi się z wykorzystywaniem pracowników tylko i jakoś bez szans na zatrudnienie w przyszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w poszukiwaniach ![]()
![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Tak tak chodziło mi o taki staż z UP...bo to marne pieniądze i troszkę wyzysk. No ale trzeba próbować. Jadę dzisiaj do WORDu składać. Na staż jednak...zobaczymy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1879 |
Zadomowienie
|
Zawsze można staż przerwać w trakcie jego trwania jeśli inna firma zaoferuje Ci umowę o pracę
![]() ![]()
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj w Wojewódzkim Ośrodku Ruchu Drogowego złożyć swoje papiery. Złożyłam zobaczymy. powiedzieli, że zobaczą i dadzą znak.
Byłam ze znajomym i tak troszkę raźniej się czułam, ale jak jeden jego znajomy zaczął mnie tam wypytywać co ja bym chciała po pedagogice robić w Wordzie, poczułam się strasznie głupio. w sumie niby koleś ma rację. mówi mi, że do szkoły może...ale powiedziałam mu że nie mam kierunku nauczycielskiego więc odpada. powiedziałam, że przecież mogę w dziale edukacji idt, promocji... Mam nadzieję, że to że jestem młoda i że szybko się uczę może być atutem. A potem byłam na policji i okazało się, że nawet na staż nie przyjmują ![]() ![]() No to się nieźle załamałam...no ale mam nadzieję, że może może się uda...Jeszcze w poniedziałek trzeba będzie chodzić i składać swoje podania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a faktycznie, nowych absolwentów nam przybyło ja znalazłam pracę ale jakoś nie mogę się oderwać od tego wątku ![]()
![]() |
![]() |
#1882 |
Przyczajenie
|
Wieki mnie tu nie było.
Otóż pracuje, już jakieś półtorej miesiąca. Nic wyjątkowego bo sklep - siec supermarketów, 3/4 etatu, zarobki takie jak na pełny etat, z godzinami nie oszukują, jak są nadgodziny to mam wolne, nawet przed rozpoczęciem pracy miałam zacząć chodzić na siłownie i teraz już mi to niepotrzebne. Praca taka sobie, jak po zawodówce ale o dziwo dobrze mi w niej, idę robię swoje i do domu. Nie wiem dlaczego akurat takie coś mi pasuje, może po prostu nauczyłam się nie angażować, nie zwracać uwagi na atmosferę, zgniliznę kłótni, chamstwa itp sytuacji w pracy z czym miałam do czynienia w dwóch przedostatnich miejscach (urzędy państwowe). Może jak popracuje tutaj trochę to będę gotowa na nowo startować do pracy na państwowym albo w jakiejś firmie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
Ja w tamtym roku też byłam nastawiona tylko na stałą pracę, a nie na staż... Skończyło się to tym, że sama prosiłam szefa, bym mogła robić u niego chociaż za darmo
![]() No i już po mojej jeździe samochodzikiem. Przejechałam 20 km pod stromą górkę na hamulcu ręcznym, cośtam spaliłam, no i jak zbliżałam się do krzyżówki z czerwonym, to mi całkiem wysiadły jakiekolwiek hamulce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu ale teraz już pracujesz za wynagrodzenie? Ja trafiłam do firmy gdzie się krzywo patrzy na osoby pracujące 8 godzin dziennie i to mnie irytuje ![]()
![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
kasia083 - jak dziś po rozmowie?
![]() |
#1886 |
Rozeznanie
|
Witam,
nadeszła pora żebym i ja do was dołączyła, w czerwcu skończyłam studia - stosunki międzynarodowe na UŁ i jestem bezrobotna... Okazuje się, że po studiach nadaje się tylko do wszelkich form nagabywania ludzi, a nie do normalnej pracy:/ Interesuje mnie praca w urzędzie albo jakimś biurze, ale moje oferty niestety pozostają bez odpowiedzi. Złożyłam nawet dokumenty do administracji na moim byłym wydziale, pomyślałam że skoro wychodzą z założenia że kształcą takich mądrych ludzi to powinni ich chętnie zatrudniać. Ale widać teoria nie idzie w parze z praktyką bo na razie się nie odezwali, a ogłoszenie już zdjęli. Moje poszukiwania pracy nie trwają zbyt długo, ale dołuję się coraz bardziej ![]() Żałuje, że skończyłam studia. Mogłam iść na kurs stylizacji paznokci i dzisiaj może miałabym własny salon urody... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio tez stwierdziłam, że "fach w ręku" to jest to. Rozmawiałam z daleką znajomą, która właśnie jest kosmetyczką, zajmuje się tylko paznokciami, ma tyle klientek, że musi im odmawiać, bardzo ładnie zarabia a godziny pracy ustala sobie wg własnego uznania i nikt nad nią nie stoi i jej nie pogania ![]() Nie dołuj się ja po studiach szukałam pracy 3 miesiące, a było to w okresie, kiedy jeszcze nie było kryzysu, więc uzbrój się w cierpliwość i rozsyłaj CV ![]()
![]() |
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Tak, teraz pracuję za pieniądze, nieduże, bo stażowe (chyba 680zł) ale przynajmniej za coś...
A w urzędzie mi nie poszło. Oblałam ten test, ale w sumie nie żałuję, bo i tak nie miałam tam szans. Było 20 osób ![]() ![]() ![]() A dziś miałam mały sajgon w pracy, bo księgowa jest od dziś na urlopie, a szef musiał wyjść na chwilę... akurat wtedy zaczęli dzwonić klienci i życzyć sobie by im coś pokserowała, powystawiała jakieś zaświadczenia i popoprawiała jakieś zeznania, a ja nie miałam zielonego pojęcia ani o co im chodzi, a już tym bardziej gdzie tego szukać, a oni już mówili, że po to jada i to ma byc gotowe... Jedyne co zrobiłam, to notatki dla szefa z ich życzeniami ![]()
![]() |
#1889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli nie chcesz siedzieć bezczynnie w domu polecałabym iść chociaż na staż z urzędu pracy, zawsze to coś i jakaś kasa zamiast się dołować.
![]() |
![]() |
#1890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jednak to, że firmy, które mnie interesują i w zasadzie spełniam ich wymogi nawet do mnie nie dzwonią, jest co najmniej denerwujące:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.