|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Jaka tu dzisiaj cisza.. Piękna pogoda (?? u mnie już teraz tak, ale do południa koszmar) to pewnie wszyscy wybyli
![]() A ja muszę się - nie tyle "się", co Zosię ;P - pochwalić, od paru dni pokazuje łapką na lampę i szepcze (tak cichutko i delikatniutko, zupełnie nie w jej stylu...) "paa.. paa...". Ja podobno na lampę mówiłam "paka", więc to chyba rodzinne [ no, córeczko, powiedz "lampa" - paaakaaa... - laaammmpaaa - paaaaa kaaaa... ![]() ]Miłego popołudnia! Wszystkim ząbkującym i marudzącym i chorującym - prosto z Krakowa
|
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7462646]Kanciu, widać, że Apusiowi się nowy fotelik podoba.
My wciąż jesteśmy na etapie poszukiwań, więc dawaj tu opis fotelika- firma, cena,itp. ![]() pa.pa[/quote] my mamy ten http://www.allegro.pl/item355277135_...i_9_25_kg.html i super jest ma regulację oparcia,pasów ,miękka wkładkę,fajny materiał itd nikola go uwielbia minisia jak Hania??? |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Całusy dla wszystkich dzieci, które miały ostatnio swoje miesięcznice ![]() Poczytam, co pisałyście i pooglądam zdjęcia, gdy znajdę chwilę ![]() Ostatnio nie mam na nic czasu Cały długi weekend spędziliśmy nad jeziorem. Pogoda była średnia, ale nie żałujemy. Poniżej fotki z naszego wypadu. Mikołaj śmiga już normalnie na czworakach. Przebił mu drugi ząbek. Genaralnie ok. Pozdrawiam
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Iwka, Werka i tam sporo zjada, ważne że wcina zupki. Ja mam problem bo Oliwcia nie chce nic a nic zupek, zje 4-5 łyżeczek i koniec a potem woła jeśc i mleko wcina aż uszy jej się trzęsą. Już nie wiem co mam robić ![]() Katia dzięki Super, że się majówka udała, fotki super, zazdroszczę tej wycieczki u nas nie wypaliła ![]() Barwa Lea foty super, na jednym zdjęci Maks Easy Rider ![]() Potem napiszę bo mala marudzi i lulać muszę
|
|
#1866 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Haneczka, Pola ,Emcia, JAgódka, Apuś, Maks, Kacper i Miki wspaniali Mnie zmogła grypa i chyba stąd ten wczorajszy nastrój. Boli mnie głowa, mam gorączkę, jestem głucha i łamie mnie w kościach, a gardło jest w krytycznym stanie .Dobrze,że jest mama to mogę pochorować jak człowiek .Werci znowu na dekolcie wyskoczyła ta wysypka - już nie wiem co robić. Lekarka mówiła,że ona ma tam mało powietrza, bo prawie cały czas dotyka podbródkiem dekoltu. eve- widzisz Oliwka nie chce zupek, moja nie chce pić soczkó,w herbatek itp.- zawsze coś. ewa- a właśnie dzisiaj myślałam,że cos długo się nie odzywasz ![]() barwa- buziaki dla Was kanciu- a tak sobie myślę,że jak już odbierzecie mieszkanie i zaczniesz ganiać po meblowych, kafelkowych i innych fajnych sklepach to Ty nam dopiero znikniesz i aktywność na forum siądzie
|
#1867 |
|
Rozeznanie
|
u nas chyba dobrze, ale by nie zapeszyć ciiiiii............
poczekamy do juta, uciekam spać kochane, bo jestem wykończona, pierwsy dzień od dawna dawna bez spaceru, jutro chyba już wyjdę, o ile z Tymkiem będzie ok. buzialki
|
#1868 |
|
Konto usunięte
|
ale zarąbiste te pierwsze zdjęcie Apusia w piasku
Aelitka, Maks też mówi "paaa" na lampę. ![]() Ślicznie wychodzą fotki na podwórku. iwka, U nas dziś pogodnie, ale wiało okropnie, łeb miało urwać, taka pogoda najgorsza, bo nie wiem jak ubrać siebie i dziecko. Jak zawieje, to aż w kościach przeciąg, a z drugiej strony słońce przypieka... |
|
|
|
#1869 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea, może to przez to akcentowanie, "laaammmm.... paaaa!"
dzieciaki zapamiętują "paa" i już słodkie to strasznie
|
|
|
|
#1870 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!!pierwsza jestem
Ale dziś okropna nocka była Nikola cały czas się wierciła jestem zmęczona dobrze że pogoda zapowiada sie fajna no ale z tym to też nie pewnie jest.Głowa mnie boli i gardło i jestem jakoś zła sama nie wiem na co![]() minisia jak Hania!!lepiej??byłaś u lekarza?? Zapomniałam wczoraj dodac -Super fotki kochane! |
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Karo jednoczę sie w bólu noc maskaryczna
uciekam poczytać miłego dnia mamy i dzieciaczki
|
|
#1872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fajny
Cytat:
A Klaudia też ma ostatnio wysypkę na brodzie. Może od nadmiaru śliny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja wczoraj miałam zabiegany dzień. Mąż miał wolne ale okazało się, że musimy rano jechać do Warszawy. Potem popołudniu pojechaliśmy kupić Sylwii nowy rower i kupiłam też sobie i jeszcze fotelik dla Klaudii na bagażnik i dziś robimy pierwszą wycieczkę Wieczorem teściowa została z Klaudią a my z mężem wybraliśmy się na saunę.
|
|
|
#1873 |
|
Konto usunięte
|
karo, czasem jest taki dzień, że jest człowiek zły i już.
dopiero weekend, wczoraj sauna, kurcze, Anula, normalnie pozazdrościć. Ja raz byłam na saunie, ale to chyba nie dla mnie, bo po dwóch minutach musiałam wyjść, a o mało bym nie zemdlała.No własnie, minisiu, jak z Hanią? odezwij się wreszcie. U nas zapowiada się ciepły dzień. ewa, my chyba jednak zdecydujemy się dla Maksa na taki fotelik jak ma Miki, napisz mi, proszę, czy teraz, po jakimś czasie stosowania, zauważasz jakieś mankamenty? niewygody? itp? |
|
|
|
#1874 |
|
Rozeznanie
|
my też mieliśy dziś masakryczną noc, jakieś fatum na nasze dzieci chyb aspadło, zdrówko lepiej
zmykam do biura pracy po kaskę
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dawno mnie tu nie było ![]() u nas też nocka nie była najlepsza Wiki sie obudziła o 4 i był płacz i spała z nami mąż miał prawe całe łóżko a mała spała przy mnie hehe no wtsłyśmy o 8,30wczoraj była nie znosna cały dzien na rękach |
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
słuchajcie dzis wszyscy chyba mieli koszmarną noc moja mama i jej maż nie spali do 3 znajomi też się wiercili ... dziwne
![]() dostałam od męża konwalie, ależ ja je uwielbiam Jutro mamy iść do teatru - spektakl zaczyna się oczywiście w godzinie usypiania Poli - moja mam będzie miała debiut wieczorny - łudzę sie ze skoro ładnie Pola usypia jej w dzień to i wieczorem sie uda, ale bez cycusia - kurka "bojam się" ale musi być ten pierwszy raz ...
|
|
#1877 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki !!
Cciałam sie z wami przywitać. Kuba nadal ma 2 ząbki, ale strasznie sie ślini i wszystko pcha do buźki, wiec niedługo pewnie pojawią sie ząbki na górze. Leniszek jeszcze nie raczkuje ani nie pełza, niedawno zaczął sie obracać z brzuszka na plecki, bo kiedys kilka razy mu sie udało, a teraz jak sie go położy na brzuch to odrazu na plecy. Więc bedziemy musieli troche poczekac zanim stanie sie mobilny.![]() Postaram sie nadrobić zaległości. |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta, bo odpaliłam dziś kosiarkę. Miałam taką trawę na podwórku, że jak Klaudia się przewróciła to nie było jej widać
. Myślałam, żę będzie się bała kosiarki ale ona tylko z zaciekawieniem się jej przyglądała. A ja dzięki koszeniu złapałam trochę słońca. Patrilla baw się dobrze. Trzymam kciuki, żeby Pola ładnie zasnęła. lea ja uwielbiam saunę. Wogóle to lubię jak jest gorąco joannah odpoczęłaś trochę?
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki,
za nami też masakryczna nocka. W ogóle ten wczorajszy dzień był dla mnie straszny!!! Mój mężuś miał symptomy przedzawałowe i wylądował do 24 w szpitalu . Był strasznie słaby, bolało go w klatce aż nie mógł złapać oddechu... No i lekarze powiedzieli, że wygląda to na stan przedzawałowy i musiał 6 godzin w szpitalu spędzić. Dzisiaj już jest lepiej, ale bardzo martwię się o niego. Ma dopiero 32 lata... Wiecie co, jednak zdrowie najważniejsze!!! Dzisiaj cały dzień byliśmy na spacerkach więc nawet nie zaglądałam.Wczoraj w nocy wstawałam do Matiego co godzinę . Najgorsze jest to, że on właściwie nie płacze tylko krzyczy przez sen i potem się wybudza i też tak strasznie przeraźliwie krzyczy, łzy jak grochy, nie daje pomasować dziąsełek... Mam pytanie do mamuś, których dzieci burzliwie ząbkowały: Czy wasze maluszki też tak rozdzierająco krzyczały i płakały??? W dzień też mu się już 2 razy zdarzyło dzisiaj tak przeraźliwie nagle rozpłakać się. I zastanawiam się czy to od zębów... Może potem coś więcej napiszę. Pa kochane.
|
#1880 |
|
Rozeznanie
|
Juleczko, trzymaj się kochana
Oliwia boleśnie ząbkuje i czasami wybudza się z krzykiem prawie, nie chce nic ciepłego jeść, najlepiej zimne i przez smoka. Też nie da sobie dotknąć dziąselek nawet dzioba nie chce otworzyć. Joannah, witaj z powrotem ![]() Minisiu, jak Hania, napisz co lekarz powiedział ![]() Anula, ale szalejecie, fiu fiu ![]() U nas cd buntu zupkowego i problemy z kupalami zwariuję chyba
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
Ewa o co z kupolami nie tak??
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
hejaho!
Oj babeczki i ja coś nie panuję na Werką, szczególnie jeśli chodzi o zasypianie. Już nie zasypia przy cycuchu joannah- witajcie patrilla- udanego wieczoru, ja też przeżywałam nasze pierwsze wyjście, a Mała spała do 22.50- akurat wróciłam i podałam cycucha. A w ogóle to straciłam głos, jestem niema, a jutro do pracy .papatki
|
#1883 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() joannah, witamy w kraju! juleczko, dbaj troskliwie o męża, pozdrów go od nas, niech się oszczędza. iwka, miałaś się kochana kurować, a Ty tu głos tracisz? U nas super dzień, 7 godzin na podwórku. Ale nie wiem, jaka będzie noc, bo Maks odmówił jedzenia, skosztował 20ml kaszki, mleczka wcale do buźki nie wpuścił, i zasnął w łóżeczku... ... oby przespał do rana.minisiu, co u Hani? |
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to napewno zęby bo wyszedł jej włąśnie drugi dziewczyny a jeśli chodzi o kupki to jeśli moja mała nie robi 2dni to daję Jej czopek glicerynowy dla dzieci w aptece są 3zł coś kosztują |
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
joannah czekamy na dokladniejsza relacje z wypoczynku
Cytat:
stan przedzawalowy w tym wieku.. wspolczuje bardzo Cytat:
my je stosowalismy jak mlod byl tylko na mleku i kupy robil czasem co 5-6 dni i juz go brzusze bolal ale teraz jak juz je prawie wszystko jak my to nie mamy problemow z kupcia
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Melduję się, bo wcześniej nie było czasu, mam troszkę teraz taki dziwny okres w życiu i parę spraw mi powstało niespodziewanie, pracuję, dom, zakupy, prawnicy, notariusze i wogóle... ![]() Z Hanią u lekarza byłam - waży 8600g, ogólnie wszystko OK, a ta gorączka to z ząbków. Dolna jedynka już prawie wyszła, ale przchodzimy to fatalnie Gorączka, zmierzłość, brak apetytu, luźne kupki - poprostu MASAKRA ![]() Jeśli tak będzie przy każdym zębie to ja się wykończę poprostu ![]() W sumie to dziś Hania gorączki już nie miała i lepszy humor był, takze mam nadzieję, że jakoś to wszystko się unormuje. Jak stukam łyżeczką to już fajnie słychać ząbek Acha - Hani porobiły się pleśniawki w buźce po tym zastrzyku na pogotowiu, bo to był zastrzyk sterydowy i taki jest skutek uboczny tego Pędzelkujemy to, a na te ząbki podajemy Chamomille chomeopatyczne kuleczki ![]() Idę spać, bo znów ciężka nocka przed nami napewno - 4 z rzędu, poczytam jutro i napisze więcej, bo mam na 15:00 do pracy, wiec do jutra
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze że to tylko zęby!!i gratulacje dla Hani na tego pierwszego!!!!!
A U nas nocka taka sobie Nikola się przestawiła z picia o 2.0 na 24.00.To lepiej bo potem śpi fajnie do 7.00
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
juleczko trzymaj się kochana
Dziś dla odmiany noc u nas kiepska. Od 24 Klaudia kręciła się, marudziła i tak do 5. Potem pospała trochę spokojniej do 7. A teraz jest niewyspana i strasznie marudzi. Idę robić kawę. Buziaki rocznicowe dla Olivki
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobitki
Karo, ma za twarde (sorki za bardzo obrazowe stwierdzenie), czasami popłakuje. Jeżeli chodzi o czopki to staram się stosować w ostateczności bo boję się uzależnienia, wciskam picie, jest troszkę lepiej ale daleko do ideału. Muszę pochwalić moją córę bo zjadła całą porcję zupki, co prawda troszkę się nagimnastykowałam. Minisiu, dobrze że to "tylko" ząbki, buziaczki dla Hani
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez nocka bardzo brzydka
ale Arian w dzien nadrobil wiec jemu to dobrze
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

[ no, córeczko, powiedz "lampa" - paaakaaa... - laaammmpaaa - paaaaa kaaaa...
Wszystkim ząbkującym i marudzącym i chorującym -
prosto z Krakowa

.

.
ale Arian w dzien nadrobil wiec jemu to dobrze