|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
|
|
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
uff, naszczescie piers zmiekla po tym intensywnym ssaniu wiec git
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Leonka - heh, mam taki sam kolor scian w pokoju
![]() Aniasia- hm, troche krotko, ale jak mu starcza to czemu nie Ja chce szczepic Hexą. Troche to drogie (ok.180pln/szt jesli dobrze pamietam) ale tam jest wszystko w jednym (wiecej niz w HIBie) Moja Idka ma juz 4,500 kg ciuszki zaczynam juz 62 zakladac. (jak sie urodzila miala 3200 i 52 cm)No i dzis konczy swoj pierwszy miesiac!!! Na spacery zazwyczaj biore ja w chuscie, i zaczynam tą wagę juz odczuwac na kregoslupie :P Małż poszedl do pracy, a ja zostalam sama na pastwe obu moich pociech. Dobrze ze Idka duzo spi w dzien, bo Fran robi ostatnio wszystko zeby mnie zameczyc na smierc... A w nocy mloda przejmuje paleczke. Jejku - blogoslawie dzien kiedy mnie dotankowali kefka. Gdyby nie to chyba bym padla...
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ando sliczny bobasek, i znowu kolejny bardziek owłosiony
zeby tylko mojej tak nie zostało ja 62 wkładam od dawna a juz nawet 68 jest dobre, moja mała ma bardzo dlugie nózki i niektore spiochy jej są małe.
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze ktos wie co moge zrobic z tymi jego piórkami zeby tego przybylo.. ??? I drugie pytanie: czy ktos wie moze jak sie nazywa i gdzie mozna znalesc przede wszystkim taka przyczepka, którą mozna zamocowac do wozka i na ktorej stoi starsze dziecko (jak go nogi rozbola na spacerze np). To wyglada jak taka mala deskorolka, no nie wiem-takie trojkątne cos na kolkach... Wszedzie szukam |
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
A ja widziałam dziś Tymka na żywo
Ładny jak na zdjęciach. Leonka, czasem malej próbuje coś do picia dac, ale ona za bardzo nie przepada za piciem. Ja sama nie wiem co ze szczepieniem... nie wiecie ile mamy czasu na zaszczepienie? Bo chce sie doradzic mojego przyszywanego wujka - pediatry, który nas z siostra leczyl jak bylysmy male i byl absolutnym guru w sprawach zdeowia zawsze. Mama odgrzebała do niego numer i pojedziemy tam z Łucja. Tylko dopiero w przyszlym tyg.,bo ma urlop.. i boje sie czy nie bedzie zbyt pozno... dzis Łusia ma 6 tyg. Maladt, niezla roznica miedzy dzieciaczkami. a w ogole to mi sie snilo, ze bylam u Cuebie i widziałam Wiki na zywo
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
i Łucja
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
znieczulenie trwa tylko 2 godziny
a moje skurcze nie mogły się uregulować były co 2 i co 3 min ale nie były regularne i rozwarcie się przez to pomału robiło i znieczulenie miałam chyba coś 1,5 godziny nawet lekarz się dziwił |
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Leoncia, ale z Was laseczki
Obłędną córcię masztaka sobie, widzę że nie tylko ja mam łysą córcię hehe śliczna diewczynkaReszta dzieciaczków też oczywiście piękna. Sosnowa, mnie dziś pediatra powiedziała, że na szczepienie mamy przyjść w 7/8 tygodniu więc sądzę, że się wyrobicie. No właśnie, byłam dziś z młodą w przychodni. Pomijam fakt, że pani dr niemiła... no ale cóż, polecono mi ją jako świetnego fachowca a nie miłą kobitę więc na razie poczekamy ze zmianą lekarza Mati waży 4 kilo, jutro kończy 3 tygodnie i przy wypisie ze szpitala ważyła 3195 więc panie stwierdziły, że bardzo ładnie przybiera. Do lekarza się wybrałam bo myślałam, że mała ma katar, ale okazało się że to tylko sapka niemowlęca. Dostałyśmy więc tylko receptę na krople z wodą morską i Debridat na kolkę. Oprócz tego skierowanie do ortopedy i niestety do kardiologa bo lekarka wysłuchała jakiś szmer nad serduszkiem i mamy sprawdzić czy to wada czy tylko takie cuś rozwojowe... a mnie to wystarczy, żeby nie spać po nocach dopóki nie będę wiedzieć że wszystko jest OK... ehhhh ![]() A tak w ogóle to wczorajsza noc byłą przekoszmarna. Usnęłam dopiero o 5tej. Malutka tak się męczyła, a ja znów jej nie umiałam pomóc mimo że robiłam wszystko co w mojej mocy. Mam nadzieję, że teraz po tym Debridacie będzie lepiej... jak na razie (odpukać) śpi jak aniołek. |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, bo laktacja pewnie juz unormowana,a malec juz mocniej ssie i sie szybciej najada.
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
właściwie opisze wam jak to było od początku
No więc w niedzielę 10 08 wieczorem o 24 zjadłam ostatnią tabletkę rano tz mówi mi tak teraz to co nam szkodzi możemy się poprzytulać no i było super on wyszedł do pracy a ja spałam dalej przed południem jeszcze leżąc sobie w łóżeczku czułam że mam cały czas twardy brzuch jak wstałam to miałam już częste skurcze co 5 i 4 min poobserwowałam je jakiś czas i zadzwoniłam do lekarza co mam robić a on kazał zaraz wsiadać w samochód i przyjeżdżać tz akurat podjechał do domu zeby zobaczyć co tam u mnie więc wzięłam szybki prysznic ogolona już byłam bo to zrobiłam już wieczorkiem na wszelki wypadek po przyjeździe położyli mnie dołóżka założyli weflon podłączyli do ktg i czekałam na rozwój sytuacji a było już chyba ok 13 a rozwarcie na 3 cm tz i właściwie ja też całą drogę baliśmy się żebym nie zaczęłam rodzić w samochodzie od godziny 16 skurcze zaczęły się robić coraz bardziej dokuczliwe ale jeszcze wytrzymywałam coś ok tej godz gin przebił mi wody a miałam ich chyba dość dużo bo się położna dziwiła że ich tyle jest przy przebijaniu to wody tak tryskły że wylądowały na spodniach od gina no i w końcu o godz 18 dali mi znieczulenie i było jak ręką odjął aż mi się śmiać chciało że tylko czuję delikatne twardnienia brzucha i nicwięcej a najbardziej mnie śmieszyło to że jak szłam na znieczulenie to chciało mi sie siku ale że już szybko miałam iśc to stwierdziłam że się załatwię po no i jak wyszłam z tamtąd poszłam do wc i normalnie nieczułam nic wogóle nie mogłam zrobic siku a przecież mi sie chciało drugie co po znieczuleniu czułam to okropne swedzenie całego ciało po godzinie 19 ból był juz trudny do zniesienia ale ini tylko mówili że mam dużo chodzić jak chce urodzić i to pytanie czy mi juz ciśnie na kupke a u mnie prócz bólu nic innego nie czułam no w końcu ok 19.45 gin stwierdził że musi zobaczyc jak tam z moim rozwarciem a ja juz tam nie mogłam dojśc bo z bólu sie zwijałam i co parę kroków robiłam przystanek I jak mnie dopadł na tym łóżku i zaczął badać i wiercić tą ręką myślałam że chyba go tam pogryze no i stwierdził że możemy spróbować urodzić no i zacząła się męczarnia No ale o godzi 20.10 już mogłam dotknąc moje maleństwo cięta nie byłam ale mnie troche rozerwało i założył 3 szwy które też bolało jak skurczybyk a łózka niby wygodne ale ta barjerka przy łóżku coś okropnego wogóle nieszło wejść ani zejść z łóżka Jedno jest pewne więcej dzieci mieć nie bede mam już 3 więc wystarczy liczyłam na dziewczynke ale jak niema to wiecej prób nie będzi będe czekać na synowe |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętaj, że zawsze moze byc gorzej. U nas nigdzie nie ma znieczulenia. Ja rodziłam 3 dni i miałam bóle krzyżowe także nieźle odczuwałam ten ból.
|
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Konto usunięte
|
Ja na pneumo zaszczepię Jasia ok 2 roku, a Maksa moze wczesniej... Na meningo nie szczepię.
Wy juz matkujecie na całego a moj Maksio wreszcie juto wychodzi ze szpitala Przeszedł wrodzone zapalenie płuc ktore spowodowało arytmię serca. Ale juz jest ok
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co to bóle krzyżowe bo też przez to przechodziłam przy dwóch ostatnich porodach Ela ciesze się że w końcu będziesz mieć swojego bobaska przy sobie i mam nadzieję że już wszystko będzie dobrze życzę wam dużo zdrówka |
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;8660473]Ja na pneumo zaszczepię Jasia ok 2 roku, a Maksa moze wczesniej... Na meningo nie szczepię.
[/quote] a ja w koncu dowiedzialam sie czegos o szczepionkach.... ale jak na razie tylko tego ze sa darmowe... .... dostalam dzis list z mojego miasta (bardzo bogaci mieszkancy i bardzo wysokie ceny domow itp) ze wiedza ze dorobilismy sie potomka i zapraszaja do wziecia udzialu w darmowym programie w sklad ktorego wchodza np wizyty poloznej w domu i darmowe szczepionki.... akurat poloznej nie potrzebuje bo i tak jestem co tydzien u pediatry ale te szczepionki moga mnie skusic
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam doła.. z błahego powodu, ale mi smutno... moje słoneczka, moi chłopcy przegrali mecz
Jak tam Wasza plany urlopowe? Dalej zamierzacie gdzieś powyjeżdżać? Veronka? Chorwacja wciąż w planach...? |
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
D
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
dziś idziemy na biodra
szukam chętnych do poprasowania góry bobasowych ciuszków
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
też mam w przyszłym roku chętkę na Chorwację
i myślę, że to bardzo realny wyjazd tym razem gdzieś wgłąb bo dotąd zwiedziliśmy tylko Istrię.Iga śpi od kilku minut, była aktywna prawie 2 godz. pospałyśmy dziś do 9tej ! słuchajcie ona ma takie malutkie krostki lekko zaczerwienione - na brodzie i szyi tam gdzie się brodą styka. czy to potówki ? poza tym wszędzie gładka, no może ciut to na policzki zachodzi ale naprawdę minimalnie. |
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w piatek jedziemy nad jezioro na weekend do Otmuchowa na wesele do znajomych. To juz 2 pobyt mlodego nad woda i jego 2 wyjazd.Dzis Borys zrobil mi numer i jak zasnal wczoraj przed 22 tak sie obudzil o 4:30 spal 6,5 godziny py tak dalej |
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dziś dowiedziałam, że sąsiadka która myslałam, że będzie na dniach rodzić jest w 4tym miesiącu
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdarza się...
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

ciuszki zaczynam juz 62 zakladac. (jak sie urodzila miala 3200 i 52 cm)
zeby tylko mojej tak nie zostało 

Mati waży 4 kilo, jutro kończy 3 tygodnie i przy wypisie ze szpitala ważyła 3195 więc panie stwierdziły, że bardzo ładnie przybiera. Do lekarza się wybrałam bo myślałam, że mała ma katar, ale okazało się że to tylko sapka niemowlęca. Dostałyśmy więc tylko receptę na krople z wodą morską i Debridat na kolkę. Oprócz tego skierowanie do ortopedy i niestety do kardiologa bo lekarka wysłuchała jakiś szmer nad serduszkiem i mamy sprawdzić czy to wada czy tylko takie cuś rozwojowe... a mnie to wystarczy, żeby nie spać po nocach dopóki nie będę wiedzieć że wszystko jest OK... ehhhh