Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 16:38   #1861
daafnee
BAN stały

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
HEJ
jak po świętach? przybyła jakaś nowozaręczona? i jak ogólnie oceniacie święta pod względem "wy i wasz Tż"?
PS. zastanawiałam się też co się zmieniło u autorki tego wątku Sagi86 którą temat zaręczyn dręczył od września 2008
ja też dziś o niej myślałam
daafnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 16:45   #1862
arletka13
Zadomowienie

a ja tam wolę wiedzieć, przygotować się na ten dzień, ładnie ubrać, umalować, aparat przygotować zresztą wiem że to będzie w któryś ważny dzień albo 23 lipiec, albo 2 grudnia, albo 14 luty, innej opcji nie ma

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a po świętach przybyło kilka kg tylko jak to teraz zrzucić????????????: mur:
Stary 2010-04-06, 16:58   #1863
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arletka13 Pokaż wiadomość
a ja tam wolę wiedzieć, przygotować się na ten dzień, ładnie ubrać, umalować, aparat przygotować zresztą wiem że to będzie w któryś ważny dzień albo 23 lipiec, albo 2 grudnia, albo 14 luty, innej opcji nie ma

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

a po świętach przybyło kilka kg tylko jak to teraz zrzucić????????????: mur:
podobno nie wiadomo ile by sie zjadło w 2 dni to sie nie przytyje.. ewentualnie na kilka dni dopoki sie nie strawi no i wiadomo co...
wiec dobrze sie zyje z ta mysla
ja mam wiecej o jakies 0,2 kg
Stary 2010-04-06, 17:01   #1864
arletka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daafnee Pokaż wiadomość
podobno nie wiadomo ile by sie zjadło w 2 dni to sie nie przytyje.. ewentualnie na kilka dni dopoki sie nie strawi no i wiadomo co...
wiec dobrze sie zyje z ta mysla
ja mam wiecej o jakies 0,2 kg
nie mam aż tak dokładnej wagi, ale widzę że w pasie jest więcej, a tak bardzo chciałanym miec super sexi brzuszek
Stary 2010-04-06, 17:05   #1865
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arletka13 Pokaż wiadomość
nie mam aż tak dokładnej wagi, ale widzę że w pasie jest więcej, a tak bardzo chciałanym miec super sexi brzuszek
do tego to mi duuuużooo brakuje
Stary 2010-04-06, 17:08   #1866
arletka13
Zadomowienie

oj mi też
Stary 2010-04-06, 18:52   #1867
Madelaine87
Zadomowienie

Witam Was, ja dalej mam szał z remontem i mma już dość... wszędzie pył ;/ po świętach nawet znośnie.

Najbardziej się cieszę bo przytyłam 3 kg i widać to po mnie

edit: gdy szliśmy wczoraj do tż-ta rodziców wyszła rozmowa apropo jego babci która nie chcve scedować mieszkania, wtedy jego rodzice na stare lata musieliby spłacić wujka, ponad 200 tys złotych ;/ tż można by rzecz jest ich ostatnia nadzieją. Powiedział że ostatnio generalnie zaczął więcej myśleć o pewnych sprawach, o wszystkim. Ujął to tak że chodziło mu o nas, o przyszłość no i niedługo rocznica, tak się uśmiechał ostatnio dziwnie do mnie...nie wiem o co chodzi ale mam cichą nadzieję.

Edytowane przez Madelaine87
Czas edycji: 2010-04-06 o 18:57
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 19:22   #1868
elena_100
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny! Ja już pierwszy dzień pracy zaliczyłam
U mnie święta bez echa większego przeszły. Mama TŻ nadmieniała, że chętnie by już pieluchy prała no ale jego to nie obeszło. Na dodatek przyjechał jego kuzyn z dziewczyną. Trzy miesiące się znają i już mówią o ślubie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:00   #1869
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Ja już pierwszy dzień pracy zaliczyłam
U mnie święta bez echa większego przeszły. Mama TŻ nadmieniała, że chętnie by już pieluchy prała no ale jego to nie obeszło. Na dodatek przyjechał jego kuzyn z dziewczyną. Trzy miesiące się znają i już mówią o ślubie.
No i jak tam w pracy?
Trzy miesiące...szybko, no ale cóż

U mnie święta szybko przeleciały i jakoś tak fajnie. W lany poniedziałek ojciec mojego TŻ po raz pierwszy był u mnie w domu. Z okazji lanego poniedziałku musiała wpaść męska reprezentacja
Poza tym pogadałam sobie z TŻ i zdecydowaliśmy, że ślub będzie za jakieś 2-3 lata Tylko na razie się intensywnie zastanawiamy gdzie będziemy mieszkać
I męczące jest to, że TŻ jest w domu tylko na weekendy i tak lata od swojego domu do mnie, a ma jakieś 20 km chyba... Trzeba by tu wprowadzić jakieś zmiany
Stary 2010-04-06, 20:09   #1870
elena_100
Wtajemniczenie

Rodzynka myślę, że czas tu nie ma znaczenia. Życzę im, żeby byli szczęśliwi. Wiem, co to za ból - TŻ tylko w weekendy. My też się głównie wtedy widujemy, no chyba że on ma pierwszą zmianę to jeszcze jakaś tam środa wpadnie. Czasem tak baaardzo za nim tęsknię że mam ochotę go udusić za to, że mnie na to naraża
W pracy yyyy.... jakoś nie mogłam zabrać. Tylko czekałąm, aż o 15:30 długopis mi z ręki wypadnie.

Stary 2010-04-06, 20:21   #1871
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

A ja myślę, że jednak 3 m-ce to trochę mało. Wiem po sobie, że to jest dopiero etap poznawania się... No chyba, że wcześniej już się znali? Zresztą, nie będę się czepiać, też im szczęścia życzę
Och, po świętach ciężko się wdrożyć Ja mam wolne aż do poniedziałku od uczelni (tylko w czwartek fitness)
No u nas niestety w tygodniu żadne więcej spotkanie nie wpadnie, bo TŻ jest kierowcą ciężarówki i cały tydzień jest w trasie...
Stary 2010-04-06, 20:28   #1872
Madelaine87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
A ja myślę, że jednak 3 m-ce to trochę mało. Wiem po sobie, że to jest dopiero etap poznawania się... No chyba, że wcześniej już się znali? Zresztą, nie będę się czepiać, też im szczęścia życzę
Och, po świętach ciężko się wdrożyć Ja mam wolne aż do poniedziałku od uczelni (tylko w czwartek fitness)
No u nas niestety w tygodniu żadne więcej spotkanie nie wpadnie, bo TŻ jest kierowcą ciężarówki i cały tydzień jest w trasie...
o boże... podziwiam i życze powodzenia, mój ojciec był kierowcą ciężarówki... wujek marynarzem, reszta wojskowi, znam te zawody na wylot i wiem że faceta z takim zawodem nie mogłabym mieć ;/ za dużo widziałam jak się moja mama napłakała gdy ojca nie było ;/
Stary 2010-04-06, 20:32   #1873
elena_100
Wtajemniczenie

Dla mnie 3 miesiące też krótko, ale co ma być to i tak będzie. Też w czwartek idę na aerobik. Prze święta zjadłam tonę czekolady źle mi z tym.
A dziś jeszcze poprawiłam.
Jutro środa ale się z TZ nie spotkam - idę do fryzjera (niech trochę dla odmiany potęskin On

Stary 2010-04-06, 20:35   #1874
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

No też już wiele łez wylałam przez te 2 lata. Wcześniej pracował w Niemczech i zjeżdżał do Polski co 2-3 tygodnie, teraz mam go częściej. Obiecał mi, że to tylko do czasu ślubu, potem chce pracować w Polsce. Wiem, że robi to dla nas i dla mnie, często mi to powtarza. Bo chce, żeby mi było jak najlepiej, chce mi zapewnić przyszłość, musi zarobić na wesele, bo gdyby miał czekać aż ja zarobię na to, to musiałby czekać jeszcze z 10 lat
W każdym razie cierpliwość, zaufanie i będzie dobrze (mam nadzieję).

Też się nawsuwałam słodkości przez te święta, oj tak, ale jest mi wszystko obojętne ;P

Edytowane przez Rodzynka1989
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:38
Rodzynka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:40   #1875
Madelaine87
Zadomowienie

faceci lubią ze tak brzydko powiem "robić dla nas wszystko kosztem wszystkiego" tzn: potrafią zapracować się nie zważając przy tym że to źle działa na związek. Dlatego ja mojemu powiedziała, wolę żyć w biedzie ale mieć cie u boku niż nie mieć ciebie a twoje zarobione pieniądze. Mam nadzieję że będzie tak jak piszesz, tylko do ślub, bo uwierz mi, na dłuższą metę to nie ma sensu...
Stary 2010-04-06, 21:06   #1876
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Jestem przekonana, że będzie tak jak mówi. Sama naoglądałam się jak wyglądają małżeństwa żyjące na odległość i aż mi ich żal... Nie dopuszczę do tego, aby moje życie tak wyglądało Ojciec jako maszynka do robienia pieniędzy...
Zresztą i tak nie podoba mi się stereotyp kierowcy TIRa... Kiedy znajomi słyszą co robi TŻ, to od razu na ich ustach pojawia się dziwny uśmieszek i potem komentarze o tym jaką to on ma "fajną" pracę, że "dziewczynki" po drodze
Stary 2010-04-06, 21:14   #1877
Madelaine87
Zadomowienie

wiem co masz na myśli z tymi komentatorami... rób wszystko by zmienił potem pracę. Moja mama stawała na głowie a była sama, ja bardzo chora w dzieciństwie, szpitale, lekarze... brat potem, ze wszystkim była sama... jaki sens takiego związku? wśród znajomych rodziców też widzę ze żadne małżeństwo się nie utrzymało z tego typu zawodów...
Stary 2010-04-06, 21:19   #1878
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Wiem o tym. Na razie jestem dobrej myśli. A utrzymuje mnie w tym przekonaniu to, że zawsze kiedy ma wyjeżdżać widzę w jego oczach łzy. Nie żeby był beksą czy coś, ale też mu przykro, że musi jechać tak daleko. Więc na razie niech zarabia na wesele, a potem pod pantofel i tyle
Stary 2010-04-06, 21:42   #1879
Kohnelia20
Zakorzenienie

Cześć laseczki już wróciłam do was no i tak w święta moja koleżanka dostała pierścionek od swojego i znowu poczułam w secu to uczucie zazdrości
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 21:47   #1880
Madelaine87
Zadomowienie

u mnie jakoś spokój, nikt sie nie zaręcza, ci co byli w związkach pozaręczani a reszta samotna :P jak dla mnie to trochę tandetne dostać pierścionek w święta, walentynki i inny przewidywalny dzień
Stary 2010-04-06, 21:52   #1881
Kohnelia20
Zakorzenienie

Bo w święta idą faceci na łatwizne i tyle ja bym chciała żeby mój się bardzo postarał i zrobił to jakoś ekstra
Stary 2010-04-06, 21:58   #1882
Madelaine87
Zadomowienie

ja sie spodziewam w rocznicę ale cóż, akurat tutaj uważam że to trafiona data, chciałabym mieć ślub w rocznicę, nie musiałabym się męczyć z liczeniem rocznicy i rocznicy ślubu osobno :P
Stary 2010-04-06, 22:01   #1883
Kohnelia20
Zakorzenienie

Haha piszesz, że spodziewasz się tego w rocznicę a prędzej napisałaś że to tandeta dostać pierścionek w przewidywalny dzień bo jak dla mnie rocznica jest takim przewidywalnym dniem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 22:07   #1884
Madelaine87
Zadomowienie

no wiem ale dla mnie akurat rocznica jest jedynym dnie w roku takim innym, dostać pierścionek w święta to wiocha, w walentynki też, w urodziny też ale rocznika to taki nasz dzień, jedyny nasz wspólny dzień który byłby idealny na zaręczyny. No tak, to trochę jest jednak przewidywalne alwe nie jest to komercyjny dzień, wszystkie inne sa dla mnie takie właśnie komercyjne... nie lubię się męczyć z liczeniem np w 18 urodziny mieliśmy bardzo wyjątkowy wyjazd dla nas natomiast inne wazne wydarzenie miało miejsce w styczniu i nawet data mi sie zawsze myli pamiętam tylko że to 100 dniówka była :P mam takie mój podział na święta komercyjne i wydarzenia w kalendarzu dla mnie ważne. Np dostać pierścionek w walentynki -tego dnia mnóstwo osób się zaręcza, co w tym niezwykłego, święto zakochanych, takie banalne ale w rocznicę, jest to dzień wyjątkowy tylko dla nas to już co innego
Stary 2010-04-06, 22:09   #1885
daafnee
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
Haha piszesz, że spodziewasz się tego w rocznicę a prędzej napisałaś że to tandeta dostać pierścionek w przewidywalny dzień bo jak dla mnie rocznica jest takim przewidywalnym dniem...
ja też bym chciała oświadczyny w rocznice.. 16.05, a ślub 16 sierpnia 2014, marze o tej dacie i mój tż o tym wie, ale czarno to widze
no ale tak jak wspominałam, on ponoć wie kiedy to zrobi dzien i miesiac tylko roku nie jest pewien i niby to dzień bez znaczenia w sensie zwykły szary dzień..
a ja tak bym chciała ładnie wyglądać wtedy
ogólnie przez te dni kłótni i pretensji teraz mam czas, że strasznie mi go brakuje.. on teraz tak sie stara, a ja musze udawać taką obojetną.. ehh
Stary 2010-04-06, 23:45   #1886
Jeanne90
Zakorzenienie

Madelaine! Na innym wątku przeczytałam, że studiowałaś seksuologię! Moje marzenie! Powiedz, naprawdę studiowałaś? Gdzie? Jako podyplomowe czy może jako specjalizację na medycynie/psychologii? Gadaj!

Pytałyście, dziewczyny, czy nie byłam zazdrosna, jak usłyszałam, że się moja koleżanka zaręczyła. Nie byłam i jestem z tego powodu bardzo zadowolona i troszkę zaskoczona Ale to chyba dobrze, prawda?

Ja też bym chciała zaręczyny i ślub w dzień naszej rocznicy Łatwo liczyć wtedy Ale 28 sierpnia (rocznica) przypada w sobotę tylko w tym roku, a potem dopiero w 2021

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2010-04-06 o 23:48
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 00:52   #1887
Madelaine87
Zadomowienie

Jeanne miałam 2 semestry seksuologii ale to był jeden z najwazniejszych moich przedmiotów jak zrobię mgr chce iść na podyplomówkę z tego zakresu, tak jak Ciebie też mnie to kręci
Stary 2010-04-07, 02:01   #1888
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madelaine87 Pokaż wiadomość
Jeanne miałam 2 semestry seksuologii ale to był jeden z najwazniejszych moich przedmiotów jak zrobię mgr chce iść na podyplomówkę z tego zakresu, tak jak Ciebie też mnie to kręci
Aha, w takim razie nie możesz powiedzieć, że studiowałaś seksuologię, jest to troszkę nadużycie z Twojej strony Po prostu miałaś taki przedmiot. Ale mimo to zazdraszczam

Edytowane przez Jeanne90
Czas edycji: 2010-04-07 o 02:04
Jeanne90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 06:03   #1889
enter code
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki już wróciłam do was no i tak w święta moja koleżanka dostała pierścionek od swojego i znowu poczułam w secu to uczucie zazdrości
skąd ja to znam
wczoraj koleżanka wrzuciła fotę na naszą-klasę, na której wyraźnie widać pierścionek z podpisem 'TaK!'.Życzę jej szczęścia jak najbardziej ale straszna gorycz mnie za gardło ścisnęła, bo u mnie kolejna okazja minęła i nic... wiem wiem Madeleine że nic w zaręczynach świątecznych wyjątkowego. Ale kiedy wszyscy dookoła się zaręczają a ty tak tego chcesz i tylko patrzysz to nie napawa optymizmem(rzecz jasna tu nie chodzi o to że chce sie zaręczyć bo wszyscy to robią, jasne że tak nie jest.)

enter code jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 06:18   #1890
Montii
Zakorzenienie

A ja w przeciwieństwie do was nie mam wymagań co do dnia i w życiu bym nie powiedziała,że wiocha dostać pierścionek na święta czy walentynki.
Szczerze? Mogę go dostać nawet w poniedziałek wieczorem po Faktach w TVN. Mogę mieć wałki na głowie i być w dresie, a i tak ten dzień stanie się najpiękniejszy na świecie. No i na dodatek pięknie się zrymowało

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości