|
|
#1861 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
Ot i tyle mojego wywodu ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie jest napisane w ulotce, że jeżeli pominiesz tabletkę po 14 dniu to antykoncepcja jest zachowana. Czyli wynika z tego, że owulacji nie ma.
|
#1863 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
To już chyba tylko i wyłącznie Twoja decyzja ![]() Możesz brać tabsy, wówczas Twój cykl będzie o wiele hmm.. delikatniejszy ![]() Z drugiej strony jednak, po co się faszerować hormonami skoro to nie aż tak konieczne Tym bardziej, że jesteś dopiero na 2 op. i łatwiej Ci będzie przejść odstawienie...Odnośnie seksu i samego zabezpieczenia... Jeśli nie masz stałego partnera (tak mi przykro ) to myślę, że gumki Ci ''w razie czego'' wystarczą Pozdro cieplutkie i uszy do góry ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Edytowane przez littleblackwitch Czas edycji: 2009-05-10 o 12:00 |
||
|
|
|
#1864 |
|
Przyczajenie
|
witajcie!
---Tak sie zlozylo w moim zyciu ze jniestety nie ma teraz z kim "tego robic" i nie wiem czy brac je przez 3 miesiace jak juz je zaczelam brac i myslec ze a noz widelec sie przydadza??? ---Sluchajcie czy jesli bede je brala 3 miechy i zrezygnuje z nich na jakis tam czas i znow do nich wroce(bardzo mi one przypadly) to bede znow musiala przechodzic ten okres probny i np. meczyc sie z jakimis ewentualnymi skutkami ubocznymi? Licze na jakies rady. Co wy byscie zrobily? |
|
|
|
#1865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stosując YAZ okres powinnaś dostać na placebo czyli białych tabletkach (może się zdarzyć, że wystąpi przed lub też na kolejnych różowych) Mam nadzieję, że o taki kalendarzyk Ci chodzi a nie o swój własny, którym sugerowałaś się przed braniem tabsów..?? Plamieniami się nie przejmuj - normalne na początku ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Ja będąc na Twoim miejscu zakończyłabym branie równo z 1 op. Organizm wówczas jeszcze się za bardzo nie przyzwyczaił i nie rozregulował ![]() Btw. jedna kobietka, tam wyżej też ma taki problem i też poradziłam - czyt.
|
||
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1867 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem na siebie okropnie zła...
2 opakowanie i tak się złożyło,że nie mogłam wczoraj wziąć 20 tabletki z blistra.Niestety wzięłam ją dopiero po 16,5 godziny.Postanowiłam,że wezmę różowe do końca i zacznę nowy blister.Wiecie może od kiedy będę zabezpieczona??Niestety nie mam możliwości zajrzenia do ulotki ;-/ Ależ jestem na siebie wściekła!!! Pozdrawiam |
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Marwari
Wielkie dzięki kochana
|
|
|
|
#1870 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ! mam do was pytanie bo napewno jesteście bardziej doświadczone w tabletkach antykoncepcyjnych niż ja . Jestem na 2 opakowaniu na 5 tabletce różowej i okresu nie dostalam
tabletki brałam regularnie o tej samej porze,wymioty i biegunka nie wystąpiły dodatko robiłam test i wyszedł negatywny.Czy któraś z was tak miała?denerwuje się bo nie wiem co jest grane w dodatku wszystkie piszecie,że okres dostałyście na tabletkach plecebo ...nie wiecie czemu nie dostaje okresu? dodam,że to są moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne.Pozdrawia m wszystkie dziewczyny i będę wdzięczna za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- ja tez nie musiałam robić takich badan
|
|
|
|
#1871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- dokładnie 18 str
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kochaniutka czasem nie przeplacasz?;pp bo w sklepie sa za ok.7 zl a te z firmy contex tez sa dobre bo sie trzemaja "penisa" hehe ;d ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- hehe a co do tego wywiadu to ja tak samo ;d az mi sie glupio robilo ;p
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Przyczajenie
|
czesc laseczki
czytam to faorum od jakiegos czasu i jestem bardzo zdziwiona waszymi problemami.....tzn ja biore juz 3 miesiac tabletkki Yaz i wszystko jest ok misiaczke mam regularna nie pojawiaja sie krwawienia srodcykliczne a co jeszcze jest najlepsze to ze skrocilo mi sie krwawienie o 2 dni mam mniej obfite i nie tak bolesne jak przed tabletkami wiec jestem bardzo zadowowlona chociaz mam jeden maly problem mam bardziej sucha skore ale to nic wielkiego w kocnu po co wymyslili balsami oliwki i takie tam rozne rzeczy do ciala z wagi mi ubylo 3 kg i jeszcze mi piersi urosly wiec moj chlopak byla zadowolony a tak ogolem to jestem na plus do tabletek .....
|
|
|
|
#1874 |
|
Raczkowanie
|
Niech mnie ktoś oświeci... Biorę yaz od czwartku... teraz była moja czwarta tabletka... Pierwszą wzięłam w pierwszy dzień okresu i tak cały czas biorę regularnie (raz tylko miałąm spóźnienie pół godziny, ale to to wiem, że to tam nic) Czy w pierwszym tygodniu jest możliwość zajścia w ciążę po stosunku??? Bo słyszałam takie plotki, że tabletki nie chronią pierwsze 14 dni... czy to prawda? Jeśli tak to mam niemały problem...
|
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
No tak, w ulotce niby jest napisane, że chronią już od pierwszej tabletki, ale tu się tyle nasłuchałam (naczytałam), że zwątpiłam... Ulotka jest kilka razy przeczytana i własnie dziwiłam się tym opiniom... A wiecie może czy napoje takie jak pepsi czy cocacola działają jakoś na tabsy? Jestem uzależniona od takiego czegoś i często świeżo po wzięciu tabletki muszę napić się z pięć łyków pepsi...
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli by było jak piszesz to połowa z tego forum powinna być w ciąży |
|
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba niedlugo będę w ciąży od czytania niektórych głupot...
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1880 |
|
Raczkowanie
|
tylko pytam
hihi Czasami można być głupim XD Dopiero zaczynam z tabsami, więc pytam o najgłupsze rzeczy Ok! Dzięki za odpowiedź Buziaki
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałam przeczytać cały ale padłam w połowie
Mimo wszystko bardzo mnie uspokoiłyście hihi Pewnie jeszcze nie raz zadam głupie pytanie, więc z góry przepraszam XD To silniejsze ode mnie Jestem pełnoletnia itepe, ale z seksem dopiero zaczynam i mam straszne wątpliwości co do wszystkiego hih
|
|
|
|
#1883 |
|
Przyczajenie
|
pamietaj kto pyta nie bladzi...
![]()
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze mam nadzieje ze ja nieschudne bo wpadne w anoreksje! ale co do piersi to bd sie modlic by po tabletkach szybciej mi urosly ![]() |
|
|
|
|
#1885 |
|
Przyczajenie
|
Drogie koleżanki... mam takie pytanie dzis mialam zazyc 21 tabletke Yaz a przez nie uwagę zjadłam 22. czy jest jakas roznica ktora zjadlam 1 a ktora 2 w kolejnosci jezeli obie sa rozowe?
|
|
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1888 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim! Ostatnio zamieniłam plastry na Yaz. Z racji tego ze plaster zawsze zmieniałam ok. 15.30 to i o tej godzinie wzięłam pierwszą tableteczkę. Chciałam jednak je brać o godzinie 21, i dlatego przez kilka dni nie bralam tabletek o tej samej godzinie. Pierwszego dnia wzielam o 15.30, drugiego o 17.30 i w następnych dniach dalej bralam 2 godziny pozniej az doszlam dogodziny 21.00. (mam nadzieje ze nie zakrecilam za bardzo) :P Mysle ze tabletki juz chronia, co wy uwazacie?
|
|
|
|
#1889 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1890 |
|
Przyczajenie
|
No w sumie racja.. Mijalo wiecej niz 24h. dopiero od czterech dni biore je o stalej porze, czyli o 21.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

) . Został mi jeszcze 3 blister który planuje brać, ale nie wiem czy później kontynuować czy nie....

) to myślę, że gumki Ci ''w razie czego'' wystarczą 

ale co do piersi to bd sie modlic by po tabletkach szybciej mi urosly