|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
kancia ja tez mam 3 terminy na 22 stycznia,30 stycznia i 3 lutego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
|
Ale się wkurzyłam.W piątek mam ostatnie spotkanie z położną i moja koleżanka,która była jako tłumaczka nie może iść ze mną ze względu na swoje sprawy dość ważne.Chciała załatwić mi dzisiaj tłumacza,ale oni nie mają w karcie zaznaczonego,że ma być
![]() ![]() Wrrrr......
#1863 |
Zakorzenienie
|
Patinka nie zazdroszcze ekscesów z lekarką:\naprawdę nawet nie wiem co Ci poradzić... chyba szukanie jakiegoklwiek innego lekarza prywatnie, albo w razie czego od zwykłego lekarza załatwić zwolnienie.
Sensuel ale jak taka sytuacja zmusza nas do myślenia to lepiej się wtedy gada ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-19 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
elcia no najfajniejsza jest ta rozbieżnośc
![]() u mnie wg om wychodzi 25.02 akurat okres miałam regularny bo brałam leki. Z USG w 12 tc wychodzi 3.03 ale z powodu kiepskiego obrazu i mozliwosci błedu pomiaru biore ten termin z przymrózeniem oka, tym bardziej, ze na kolejnym usg gdzie dziecko juz było lepiej widac pomiary zgadzaly sie z OM. także myslę, ze u mnie własciwa data to 25.02. Mimo to zaczynam wykurzanie lokatora w okolicach 10.02 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
sensuel to widze ze masz tak jak ja tyle ze na wizyty chodze sama nie ma tlumacza no ale dobre jest chociaz to ze w szpitalu sa polskie polozne wiec jak bede lezala to powiem zeby do mnie polka przychodzila
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
Tak to jest z tymi datami. Ja na pierwszej wizycie u ginekologa miałam termin z OM na 25.02, później zmieniłam lekarza i on wyznaczył mi z OM na 28.02, na pierwszym usg w 7 tc jak i drugim usg w 13tc stwierdzono datę porodu na 20.02. Wszystkim mówię datę 28.02. Ale ja psychicznie nastawiam się na poród od połowy lutego, a tak sobie wmawiam, datę 14 lutego, wtedy byśmy mieli najpiękniejsze walentynki z mężem
![]() ![]()
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to lipa... Za wypisanie l4 też każą płacić... Masakra... Ja mam tylko termin 22.01 bo cykle miałam regularne a na usg wychodziła różnica 1-2 dni, więc nie mam za dużych rozbieżności.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Malinko za ciacho
![]() ![]() A jednak udało Ci sięzrobić ![]() ![]() Lila za wizytę u ortopedy ![]() ![]() Za dzisiejsze pozostałe badania i wizyty też ![]() Patinka ja wiem podobnie jak dziewczyny, że normalnie interniska może dac ci L4 ...wszystko jedno jaka ![]() Prywatna czy panstwowa....mozńa iść nawet do lekarza dyżurnego o ile u Ciebie w przychodni coś takiego jest bo u nas tak ![]()
#1869 |
Raczkowanie
|
![]() Ja to wogóle... ![]() Ostatnią miesiączkę miałam 12.05.09, a do poczęcia doszło 7 czerwca... zastanawiam się czy to jest możliwe... owulacja pod sam koniec cyklu... ( w tedy miałam obronę dyplomu, może to ze stresu) ![]() ale posługuję się datą wyznaczoną na usg
![]() ![]() Edytowane przez pliwa Czas edycji: 2010-01-19 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
kurcze ale jakas niewyrazna dzisiaj jestem. spac mi sie chce, wstalam o 8 i o dtej pory co chwile sie pokladam, tzn przysypiam przed tv. a ze jestem sama bo maz do 18 w pracy to nudzi mi sie. Ale w sumie to moje ostatnie 9 dni kiedy moge tak bezczynnie polzec przed tv......trzeba korzystac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w niefajne miejsce, bo z dwóch stron jest droga... Ale tylko aleje są u nas przejezdne, tzn. wózkiem można się poruszać... I tak ciężko się tam przebić... Och, już by ten śnieg stopniał i wyszło by słonko... Nie musiałabym się zastanawiać czy mała nie ma za zimno albo za ciepło... No i by na spacerku nią tak nie rzucało przez to podłoże... Można by do parku jechać... Ale za to pies jest przeszczęśliwy z powodu takich długich spacerków, łapie wariatka za kółka... ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Kropka leży sobie obok w kołysce i słodko gaworzy... Gaworzenie jest przerywane czkawką i ulewaniem... Wczoraj o tej porze mięliśmy już masakrę kolkową...
![]() |
#1872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1873 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W czwartek mam mieć kroplóweczkę, a ja bym chciała co by się ruszyło samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Kamyk fajną ma Twój piesio zabawe
![]() ![]() Wogóle to nie mogę się doczekać weekendu- wtedy myślę będzie spacer pierwszy z prawdziwego zdrazenia ![]() A widac małej lekarstwo pomogło ![]() Kalka spokojnie doczekasz się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie
![]() ![]() Pysia - dzięki za pomoc z listą ![]() ![]() Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do listy to nie ma sprawy do kiedy sięnie rozpakuje ....nie ma problemu ![]() tak myslałysmy że po powrocie od razu cięzko mieć czas na wszystko ![]() Będziemy cierpliwie czekały ....na relację i fotkę ![]() ![]() Malinko ....wow 2 baszki toś ty gospodarna dziewczyna ![]() Mam nadzieję że będzie Wam smakowało.... Jest pyszne wprawdzie jak dlamnie toszkę zbyt słodkie(nie da się za duzo ześć) wolę lżejsze ciasta ...ale raz na jakiś czas można zaszaleć ![]() I na imprezy domowe myslę że jest genialne ![]() aaaa z tym czasem to na pewno dałam za mało....ale już edytowac nie mogę ...ale myślę że na pewno więcej niż 45-50min to nie siedziąłam w kuchni, ale fakt że wszystko miałam przygotowane i ostudzony i ugotowany rano budyń ![]() _________________________ ___ A ja dziś na obiadek miałam KFC domowe ![]() Tylko teraz mam masę garów do zmycia a nie ma ciepłej wody ![]() Ani zmywanie, ani pranie a włosy jeszcze chciałam umyć ![]() Mam nadzieję że nie zacznę rodzić ....bo będę jechała z nieswieza głowa bleeeee ![]() też Pyska se zmartwienie znalazła hihihih ![]() A co tu tak cicho ???? ![]() Normalnie chyba poszły wszystkie rodzić bezemnie ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Pierwszy spacer prawdziwy zaliczony!!!! Bartuś był grzeczny: zero płaczu przy ubieraniu, zero płaczu w wózku, zero smoczka, spał słodko; 30 minut spacerowlaiśmy, było słonko!!!! Alez cudownie!
Teutonia daje radę - jets zaje.....a!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ************************* Ja od dzisiaj jestem na zwolnieniu. Powiem Wam, że chyba to była bardzo dobra decyzja. Wczoraj, jak szłam do pracy - 10 minut piechotą - to w połowie drogi taki mnie dziwny ból złapał na dole, jakby mnie rozrywali w 2 strony ![]() Jak pojechałam wczoraj do szpitala po zwolnienie, to niedługo przed moim przyjazdem urodziło się dziecko z wadą, chyba downem. Ta dziewczyna, co je urodziła, aż zemdlała z tego wszystkiego, bo w ciąży nic nie było wiadomo, że coś nie tak... Jak to usłyszałam, to aż mi się słabo zrobiło. No i od wczorajszego wieczoru siedzi mi to w głowie; spać nie mogłam dzisiaj w nocy, ciągle się przewalałam z boku na bok, normalnie stracha załapałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Brzoskwinko
![]() ![]() Lila zazdroszcze słońca ![]() Kocurazab nie można tak myśleć, zobaczysz, że będzie wszystko dobrze. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-01-19 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
W jednym pojemniku spokojnie mieszczą się 2 rybki. Ja jak robię w tym parowarze obiad, to najadamy się z mężem oboje, a nie walę całych tych pojemników. Są one naprawdę duże, także jak będzie Maluszek, to nawet, jak podrośnie też starczy jedzenia z tego parowaru dla naszej 3 - są 3 pojemniki + taka miseczka do ryżu (ale ten ryż to nie tak łatwo zrobić, ja kiedyś dla wypróbowania trzymałam go z godzinę i się nie uparował do końca, więc dałam spokój i dogotowałam w wodzie ![]() Zdjęcia niestety nie zrobię, bo nie mam sprzętu, dlatego też nie wstawiam i swoich fotek, bo ich po prostu nie mam. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
BRZOSKWINIA. Witajcie!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najważniejsze, że już jesteście w domku ![]() ![]() GRATULACJE jeszcze raz! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
Brzoskwinko witamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
brzoskwinko witamy z powrotem no i czekamy na zdejcia i relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Ja już jestem po usg ![]() ![]() No i nasz mały klocek waży już 3200g! ![]() Duużo ![]() ![]() Powiedział że do terminu porodu spokojnie do 4kg dobije... ![]() ![]() Wiem że nie ma się co przywiązywać do tych szacunków z usg, błąd na jego sprzęcie jest +/-400g, ale tak czy siak Filip będzie spory ![]() Dlatego też mam taki brzuch wielki ![]() No i jedna tylko rzecz mnie zastanawia, bo jak wyszłam od niego to na tej kartce z wynikami przeczytałam że łożysko III stopnia.. Na badaniu tego nie skomentował i nic nie mówił ale czy to nie za wcześnie na III stopień ??
#1887 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny.......
Ale miałam dzisiaj dzień.... ![]() ![]() ![]() Wstałam o 5.30 specjalnie, żeby jechać po wyniki wymazu i cytologii a potem do ginki na wizytę..... Wyników nie ma bo się okazuje, że 10 dni się na nie czeka, a nie 7..... ![]() ![]() ![]() Pojechałam do ginki i zostałam potraktowana podobnie jak wczoraj Kamyil..... Ginka mnie nie zbadała "waginalnie"....zmier zyła mi tylko ciśnienie i posłuchała serducha córci.....i się zdziwiła, że nie ma tych wyników...no więc ja sie pytam, a jesli zacznę rodzić w tym tygodniu i nie zdąrzę odebrać to co? To ona, oaza spokoju, oświadczyła, że to powiem, że w czerwcu wyszedł mi paciorkowiec i tyle....i własciwie powiedziała, że jak nie urodzę, to za tydzień żebym z tymi wynikami jeszcze wpadła, a jak urodzę no to zyczy mi powodzenia...... ![]() Także nic się nie dowiedziałam, nie wiem jak moja szyjka, nie wiem jak te wyniki ![]() a najlepsze jest to, że jak wróciłam do domu po 11...to padłam jak mysz kościelna, i obudziłam się o 12.00 z mega skurczem!!!!! i tak miałam ich w przeciągu godziny z 6!!!!! ale nic więcej się nie wyklarowało z tego, w kazdym bądź razie, mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, żaden ból, takie nie wiadomo co ![]() No więc równie dobrze mogłam dzisiaj się wyspać i mieć w pupie wizytę bo tylko czas zmarnowałam.....ech.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
......a rzeczywiście coś mało piszecie bo szybko nadrobiłam
![]() kasiorekzeta co do pytania o zwolnienie to mnie też wczoraj gin zapytał czy piszemy zwolnienie... też mnie to zdziwiło bo jestem na zwiolnieniu od 21tc a ten nagle się pyta czy wypisywać.. jakoś nie wyobrażam sobie żebym miła teraz iść do pracy ![]() No i trzymam kciuki za jutrzejsza obronę ![]() kalka oj naczekasz się.. ![]() ![]() Brzoskwinko witamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ************ A zapomniałam napisać że po badaniu wskoczyłam do Superpharmu i kupiłam nieco kosmetyków i m.in. ten termometr Microlife- był przeceniony ze 159zł na 94zł.. Miałam go kupić na Allegro, a tu są po 99zł +przesyłka więc cena niezła ![]() Kupiłam też osłonki na piersi Aventu, był tylko rozmiar S wiec go wzięlam bo i tak nie wiem jaki ja mam rozmiar... Cycki mam małe wiec może będą dobre...
![]() |
#1890 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się że Teutonai się sprawdza ...ja też już się nie mogę doczekać spaceku z Pysiolinką w wózeczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz załuje że przeczytałam ten akapit ![]() ![]() ![]() Zebcia ma r ację że trzeba mysleć pozytywnie ....ale dla mam, które jeszcze nie urodziły a słyszą lub czytajatakie rzeczy to nie łatwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-01-19 o 16:36 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.