Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-19, 12:47   #1861
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

kancia ja tez mam 3 terminy na 22 stycznia,30 stycznia i 3 lutego wiec tez nie wiem kiedy mnie zlapie i sie zastanawiam
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:51   #1862
Sensuel
Wtajemniczenie

Ale się wkurzyłam.W piątek mam ostatnie spotkanie z położną i moja koleżanka,która była jako tłumaczka nie może iść ze mną ze względu na swoje sprawy dość ważne.Chciała załatwić mi dzisiaj tłumacza,ale oni nie mają w karcie zaznaczonego,że ma być (a miała być) i teraz .Będę musiała sama sobie poradzić po angielsku.A mów angielski na chwilę obecną to angielsko-duński już także masakra.
Wrrrr......
Stary 2010-01-19, 12:51   #1863
zebra666
Zakorzenienie

Patinka nie zazdroszcze ekscesów z lekarką:\naprawdę nawet nie wiem co Ci poradzić... chyba szukanie jakiegoklwiek innego lekarza prywatnie, albo w razie czego od zwykłego lekarza załatwić zwolnienie.

Sensuel ale jak taka sytuacja zmusza nas do myślenia to lepiej się wtedy gada ja tak miałam na targach w Berlinie jak musiałam po angielsku się dogadać... to dziwne ale w stresie lepiej mi to wyszło od lepszych ode mnie koleżanek z grupy. Napewno sobie poradzisz

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-19 o 12:53
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 12:52   #1864
Kancia
Zakorzenienie

elcia no najfajniejsza jest ta rozbieżnośc
u mnie wg om wychodzi 25.02 akurat okres miałam regularny bo brałam leki. Z USG w 12 tc wychodzi 3.03 ale z powodu kiepskiego obrazu i mozliwosci błedu pomiaru biore ten termin z przymrózeniem oka, tym bardziej, ze na kolejnym usg gdzie dziecko juz było lepiej widac pomiary zgadzaly sie z OM.
także myslę, ze u mnie własciwa data to 25.02. Mimo to zaczynam wykurzanie lokatora w okolicach 10.02
Stary 2010-01-19, 12:56   #1865
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

sensuel to widze ze masz tak jak ja tyle ze na wizyty chodze sama nie ma tlumacza no ale dobre jest chociaz to ze w szpitalu sa polskie polozne wiec jak bede lezala to powiem zeby do mnie polka przychodzila
Stary 2010-01-19, 13:13   #1866
kasiorekzeta
Rozeznanie

Tak to jest z tymi datami. Ja na pierwszej wizycie u ginekologa miałam termin z OM na 25.02, później zmieniłam lekarza i on wyznaczył mi z OM na 28.02, na pierwszym usg w 7 tc jak i drugim usg w 13tc stwierdzono datę porodu na 20.02. Wszystkim mówię datę 28.02. Ale ja psychicznie nastawiam się na poród od połowy lutego, a tak sobie wmawiam, datę 14 lutego, wtedy byśmy mieli najpiękniejsze walentynki z mężem A tu jest fajna stronka z datami kiedy był półmetek ciąży, czy studniówka, rozpoczęcie II czy III trymestru (z tego wychodzi mi termin porodu na 24.02, więc znowu inaczej) Dlatego to trzeba orientacyjnie http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2009&bg=000
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:13   #1867
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
na to wygląda,że nie bardzo skoro mówiłam babce przez telefon,że chodzi mi też o zwolnienie L4 - problem w tym,że w sumie wypadałoby żebym miała NORMALNĄ wizytę skoro to tuż przed terminem a jak łożysko nawala, albo dzidzia ma kiepskie tętno,...no nie wiem są różne przypadki:/ poza tym w tej przychodni nawet wypisanie L4 traktują jako normalną wizytę i każą bulić $ :/ naważyłam sobie piwa...

No to lipa... Za wypisanie l4 też każą płacić... Masakra...

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
kancia ja tez mam 3 terminy na 22 stycznia,30 stycznia i 3 lutego wiec tez nie wiem kiedy mnie zlapie i sie zastanawiam
Ja mam tylko termin 22.01 bo cykle miałam regularne a na usg wychodziła różnica 1-2 dni, więc nie mam za dużych rozbieżności.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 13:15   #1868
pysiamn
Zakorzenienie

Malinko za ciacho co do czasu ??? to napradę wydawało mi się że było w moarę szybko...ale z ręką na sercu przyznalam się w komentarzu, że na zegarek nie patrzyałam

A jednak udało Ci sięzrobić

Lila za wizytę u ortopedy i koniecznie nam napisz co i jak

Za dzisiejsze pozostałe badania i wizyty też

Patinka ja wiem podobnie jak dziewczyny, że normalnie interniska może dac ci L4 ...wszystko jedno jaka
Prywatna czy panstwowa....mozńa iść nawet do lekarza dyżurnego o ile u Ciebie w przychodni coś takiego jest bo u nas tak

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:17   #1869
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Ja to wogóle...
Ostatnią miesiączkę miałam 12.05.09, a do poczęcia doszło 7 czerwca...
zastanawiam się czy to jest możliwe...
owulacja pod sam koniec cyklu... ( w tedy miałam obronę dyplomu, może to ze stresu)

ale posługuję się datą wyznaczoną na usg

Edytowane przez pliwa
Czas edycji: 2010-01-19 o 13:18
pliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:20   #1870
gosbaj
Zadomowienie

kurcze ale jakas niewyrazna dzisiaj jestem. spac mi sie chce, wstalam o 8 i o dtej pory co chwile sie pokladam, tzn przysypiam przed tv. a ze jestem sama bo maz do 18 w pracy to nudzi mi sie. Ale w sumie to moje ostatnie 9 dni kiedy moge tak bezczynnie polzec przed tv......trzeba korzystac
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:22   #1871
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kamyk a na ile wychodzicie an spacery? Pytam, bo z aniedługo my się wybiieramy na pierwszy spacer po werandowaniu i sama nie wiem na ile można sobie pozowlić...
Wychodzimy na 20 minut...
Niestety w niefajne miejsce, bo z dwóch stron jest droga... Ale tylko aleje są u nas przejezdne, tzn. wózkiem można się poruszać... I tak ciężko się tam przebić...

Och, już by ten śnieg stopniał i wyszło by słonko... Nie musiałabym się zastanawiać czy mała nie ma za zimno albo za ciepło... No i by na spacerku nią tak nie rzucało przez to podłoże... Można by do parku jechać...

Ale za to pies jest przeszczęśliwy z powodu takich długich spacerków, łapie wariatka za kółka...

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Kropka leży sobie obok w kołysce i słodko gaworzy... Gaworzenie jest przerywane czkawką i ulewaniem...

Wczoraj o tej porze mięliśmy już masakrę kolkową...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 13:39   #1872
malinka118
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Malinko za ciacho co do czasu ??? to napradę wydawało mi się że było w moarę szybko...ale z ręką na sercu przyznalam się w komentarzu, że na zegarek nie patrzyałam

A jednak udało Ci sięzrobić

Przepis nr I na smacznym mnie nie przekonywał, dopiero Twój mnie zmobilizował. Ale zrobiłam na 2 blaszkach - jedna 30*30cm na jutro i 2 mała chyba 12*12cm bo mąż stwierdził wczoraj, że nie da rady nie spróbować wcześniej. Więc mała będzie dzisiaj na wieczór
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 13:46   #1873
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość

Kalka - ja sie pytam kolejny raz, Co Ty tu jeszcze robisz?
Zmykaj na porodowke, bo ja czekam na tego smsa i czekam... A Ty tu...
Trzymaj sie
No jakby się nie wciskał, nie da rady. Ostatnio sprzątałam całe mieszkanie, łazienkę chyba z dwie godziny (nie żeby brudna była ) łaziłam po schodach, przynajmniej poznałam sąsiadów , wykorzystuję tż (już się nie boję o sex pod koniec ciąży, a on nie ma nic przeciwko) i co? . Nawet wasze krakanie nie pomaga
W czwartek mam mieć kroplóweczkę, a ja bym chciała co by się ruszyło samo

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
mam straszliwy ból głowy , aż na mdłości mnie bierze
muszę lecieć do teściowej zmierzyć ciśnienie
No ja dziś w nocy obudziłam się z potwornym bólem głowy. Dziwne uczcuie, całą ciążę miałam spokój

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Ja wczoraj jak byłam u lekarza i jak stwierdził, że wszystko jest ok, szyjka się wydłużyła to czy chce zwolnienie. Od paru miesięcy jestem na zwolnieniu bo to najpierw miałam łożysko brzeżnie przodujące, potem główka za nisko, później skracanie się szyjki i pobyt w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnym porodem i podane sterydy na rozwój płucek, to teraz miesiąc przed porodem mam wrócić do pracy Byłam w szoku. Ale dostałam zwolnienie, więc ok

Teraz była u mnie moja bratowa z bratankiem, poplotkowałyśmy trochę, zjadłam sobie obiadek i zabieram się za naukę, to już jutro z Mają w brzuchu się bronimy Oj już chce mieć to z głowy
Hehe imprezka się szykuje.... Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Ja mam tylko termin 22.01 bo cykle miałam regularne a na usg wychodziła różnica 1-2 dni, więc nie mam za dużych rozbieżności.
Ja miałam OM 14.01 według USG był 16.01 i dzidziusiowi się żadna data nie spodobała

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 14:29   #1874
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk fajną ma Twój piesio zabawe Mój też wariat to nie wiem co by robił, ale niestety z nim nie dam rady wyjść dodatkowo za duży i ciągnie... wyrywa się itd. bałabym się z wózkiem i z nim iść a nie zawsze mąż będzie w domu żeby z nami się wybrać
Wogóle to nie mogę się doczekać weekendu- wtedy myślę będzie spacer pierwszy z prawdziwego zdrazenia

A widac małej lekarstwo pomogłooby tak dalej, bo szkoda cierpienia maleństwa.

Kalka spokojnie doczekasz się pewnie niespodziewanie i naglea gdyby jednak nie to czwartek niedalekonaciesz się jeszcze jedzeniem wszytskiego co lubiszwyjdź gdzieś z psiapsiółami albo mężem... ja nie zdąrzyłam praktycznie wykorzystać końcówki ciąży, a gdybym wiedziała, że tak się stanie wszystko nagle napewno bym starała się częściej gdzieś wybyć

Stary 2010-01-19, 14:40   #1875
brzoskwinia82
Zadomowienie

Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie ) Nawet nie biorę się teraz za czytanie, zostawię to sobie na wolniejsze chwilę jak już się trochę ogarnę, bo na razie zamęt Zdołałam tylko zauważyć że oprócz mnie rozpakowana już Aldii - GRATULACJE
Pysia - dzięki za pomoc z listą ja zobaczę jak się zorganizuję z czasem, na razie byłabym Ci wdzięczna za uzupełnianie
Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 15:05   #1876
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane, ja tylko na chwilkę, dzisiaj wróciliśmy do domku (nareszcie ) Nawet nie biorę się teraz za czytanie, zostawię to sobie na wolniejsze chwilę jak już się trochę ogarnę, bo na razie zamęt Zdołałam tylko zauważyć że oprócz mnie rozpakowana już Aldii - GRATULACJE
Pysia - dzięki za pomoc z listą ja zobaczę jak się zorganizuję z czasem, na razie byłabym Ci wdzięczna za uzupełnianie
Pozdrowienia i buziaczki dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś
Brzoskwinko witamy

Co do listy to nie ma sprawy do kiedy sięnie rozpakuje ....nie ma problemu

tak myslałysmy że po powrocie od razu cięzko mieć czas na wszystko

Będziemy cierpliwie czekały ....na relację i fotkę

Malinko ....wow 2 baszki toś ty gospodarna dziewczyna
Mam nadzieję że będzie Wam smakowało....
Jest pyszne wprawdzie jak dlamnie toszkę zbyt słodkie(nie da się za duzo ześć) wolę lżejsze ciasta ...ale raz na jakiś czas można zaszaleć
I na imprezy domowe myslę że jest genialne

aaaa z tym czasem to na pewno dałam za mało....ale już edytowac nie mogę ...ale myślę że na pewno więcej niż 45-50min to nie siedziąłam w kuchni, ale fakt że wszystko miałam przygotowane i ostudzony i ugotowany rano budyń

_________________________ ___

A ja dziś na obiadek miałam KFC domowe

Tylko teraz mam masę garów do zmycia a nie ma ciepłej wody
Ani zmywanie, ani pranie a włosy jeszcze chciałam umyć

Mam nadzieję że nie zacznę rodzić ....bo będę jechała z nieswieza głowa bleeeee

też Pyska se zmartwienie znalazła hihihih

A co tu tak cicho ????

Normalnie chyba poszły wszystkie rodzić bezemnie

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-19 o 15:06
Stary 2010-01-19, 15:06   #1877
lila12
Zadomowienie

Pierwszy spacer prawdziwy zaliczony!!!! Bartuś był grzeczny: zero płaczu przy ubieraniu, zero płaczu w wózku, zero smoczka, spał słodko; 30 minut spacerowlaiśmy, było słonko!!!! Alez cudownie!
Teutonia daje radę - jets zaje.....a!!!
lila12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:08   #1878
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Na początku gratuluję wszystkim Mamuśkom, które już urodziły!!!

Moje samopoczucie trochę się poprawiło. Staram się myśleć pozytywnie.
Nadal mam skurcze i mam brać no-spe, po której jest mi strasznie niedobrze
Dopiero w czwartek idę z wynikami do lekarza i zobaczymy co wyjdzie tym razem na KTG. Zwolnienie już mam nadzieję, że mi da do końca...
Trzymam kciuki, aby było OK, no i mam nadzieję, że będziesz już na zwolnieniu do końca ciąży

Ja od dzisiaj jestem na zwolnieniu. Powiem Wam, że chyba to była bardzo dobra decyzja. Wczoraj, jak szłam do pracy - 10 minut piechotą - to w połowie drogi taki mnie dziwny ból złapał na dole, jakby mnie rozrywali w 2 strony i ani w jedną, ani w drugą stronę się ruszyć... Doczłapałam jakoś do szkoły, posiedziałam i mi trochę przeszło. Aczkolwiek cały wczorajszy dzień jakoś kiepsko się czułam. No i cieszę się niezmiernie, że podjęłam decyzję o zwolnieniu.

Jak pojechałam wczoraj do szpitala po zwolnienie, to niedługo przed moim przyjazdem urodziło się dziecko z wadą, chyba downem. Ta dziewczyna, co je urodziła, aż zemdlała z tego wszystkiego, bo w ciąży nic nie było wiadomo, że coś nie tak... Jak to usłyszałam, to aż mi się słabo zrobiło. No i od wczorajszego wieczoru siedzi mi to w głowie; spać nie mogłam dzisiaj w nocy, ciągle się przewalałam z boku na bok, normalnie stracha załapałam
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:11   #1879
zebra666
Zakorzenienie

Brzoskwinko czekamy na relację

Lila zazdroszcze słońcachciałabym żeby u nas tak ładnie w weekend było na nasz pierwszy spacer.

Kocurazab nie można tak myśleć, zobaczysz, że będzie wszystko dobrze.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-01-19 o 15:13

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-19, 15:44   #1880
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja byłam wczoraj w Biedronce i nie było u nas parowarów... Co prawda akurat nie szukałam ich, ale zawsze jak idę to przeglądam dokładnie co mają i nie było... Może U Ciebie były to jakieś resztki z poprzedniej promocji i teraz to wystawili? Bo u nas właśnie teraz tak jest - co zostało z kiedyś to teraz wystawili. A powiedz mi, czy w tym parowarze np zmieszczą się 2 rybki? Tak, żeby zrobić na 2 osoby? Bo te niektóre parowary wydają mi się takie małe, że można zrobić tam obiad tylko dla 1 osoby. Mogłabyś zrobić zdjecie?
Hmm, a może jeszcze będą u Ciebie te parowary. Ja swój kupiłam z pół roku temu, więc raczej by ich tyle nie trzymali, no a poza tym jakiś czas temu w gazetce biedronki widziałam, że znowu mają byc, wiec raczej są one z tej nowej gazetki, tylko wyglądają tak samo, jak ten co ja kupiłam kiedyś.
W jednym pojemniku spokojnie mieszczą się 2 rybki. Ja jak robię w tym parowarze obiad, to najadamy się z mężem oboje, a nie walę całych tych pojemników. Są one naprawdę duże, także jak będzie Maluszek, to nawet, jak podrośnie też starczy jedzenia z tego parowaru dla naszej 3 - są 3 pojemniki + taka miseczka do ryżu (ale ten ryż to nie tak łatwo zrobić, ja kiedyś dla wypróbowania trzymałam go z godzinę i się nie uparował do końca, więc dałam spokój i dogotowałam w wodzie ) ale inne potrawy OK.
Zdjęcia niestety nie zrobię, bo nie mam sprzętu, dlatego też nie wstawiam i swoich fotek, bo ich po prostu nie mam.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ale dzis rano mielismy przejscia. Maz poszedl do lazienki odlaczyc akumulator od prostownika (bo sie znowu pasuda rozladowala). I nagle krzyczy do mnie: szybko, szybko!!! Biegne do niego zestrachana, w calej lazience dym, maz cos tam jeczy, wije sie i kopie kable od prostownika. To ja jeszcze wiekszy szok, krzycze co mam robic itd... Bylam przekonana, ze sie jakis kabli zlapal i jest podpiety pod prad
Nie byl naszczescie. Skonczylo sie na oparzeniach rak i stopy - bo probowal odlaczyc kable od akumulatora.
A bylo tak- przyszedl, odlaczyl prostownik od pradu, po chwili stwierdzil, ze jeszcze trzeba go naladowac. Wiec podlaczyl kable i... podlaczyl je na odrot. Wowczas nastapilo wyladowanie akumulatora i prad poszedl w druga strone (do prostownika), palac izolacje, dymiac i nagrzewajac te zapiecia (ktore maz musial szybko sciagnac). Poparzyl sie i w ogole cale mieszkanie smierdzialo okropnie.
Najbardziej to sie przestraszylam chyba ja - nawet nie wiem, co bym miala zrobic gdyby byl podlaczony do pradu... Pewnie bym sie o Zuzke bala i nie bylabym w stanie nic zrobic
O Matko, wspólczuję, ja to sama nie wiem co bym zrobiła... W sumie to całe szczęście, ze tylko tak się to skończyło, bo z tym prądem to niestety różnie bywa... A mąż bardzo ma poparzone ręce i stopę? mam nadzieję, że nie.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Oj mnie też suszy non stop, piję jak smok wawelski, z wodą się nie rozstaję praktycznie
To, tak jak u mnie - w kuchni mam kilka butli z wodą niegazowaną; nawet jedna stoi co noc obok łóżka gdzie śpię, bo budzę się w nocy, robię łyka i dalej w kimono tak mi się pić chce, a przy okazji WC zaliczam
Stary 2010-01-19, 15:51   #1881
kalka
Zadomowienie

BRZOSKWINIA. Witajcie!!!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:54   #1882
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamatyldka Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Mysmy wczoraj przyjechali z Krzysiem do domkumoglabym siedziec i patrzec na niego godzinami taka jestem zakochaana

apropo porodu ktory musial zakonczyc sie cesarka , bylo to traumatyczne przezycie, wogole wszytsko sie dzialo bardzo szybko...kolo 12 zglosilam sie do szpitala bo bylam 7 dni po terminie, zrobiono mi ktg i wyszly skurcze, podano mi jakis zastrzyk ktory przygotowuje szyjke i dwa czopki...skurcze zaczely sie nasilac i staly sie regularne, rozwarcie mialam jednak tylko na 2 cm..polozna zdecydowala sie jednak przebic pecherz , dostalam znowu jakis zastrzyc , zrobila lewatywe i zaczal sie hardcore....dostalam tak silnych skurczy jeden po drugim ze prawie zemdlalam z bolu pod prysznicem, po 3h takich boli rozwarcie na 3.5cm polozna zaproponowala mi znieczulenie..po 10min od podania znieczulenia zaniklo tetno dziecko i zdecydowano o cesarce, mialam wtedy 6cm rozwarcia braklo 1cm zeby probowali "wypchnac dziecko"...po podaniu znieczulenia rozmawialam z mezem przez tel , czekalam na niego i cieszylam sie ze skurcze slabna jak przyjechal akurat wywozili mie na cesarkew trybie naglym...powiedzial mi potem ze myslal ze dostanie zawalu jak zobaczyl jak mie wywoza bo nie wiedzial co sie dzieje...

wkazdym razie Krzysiu jest sliczny i zdrowy, dostal najpierw 8 pkt a potem 10 ...przyczyny spadku tetna nie znalezli domyslaja sie ze lozysko bylo niewydolne albo za stare.

wklejam fotki syneczka
Aż mi łezki poleciały, jak przeczytałam, że jedziesz na cesarkę, a mąż nie wiedział co i jak, jak Was zobaczył...
Ale najważniejsze, że już jesteście w domku Synek słodki
GRATULACJE jeszcze raz!
Stary 2010-01-19, 15:56   #1883
gosbaj
Zadomowienie

Brzoskwinko witamy super ze juz jestescie. Jak sie ogarniesz to czekamy na relacje i fotki
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 15:57   #1884
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

brzoskwinko witamy z powrotem no i czekamy na zdejcia i relacje
Stary 2010-01-19, 16:12   #1885
kasiorekzeta
Rozeznanie

Brzoskwinko witamy Ciebie serdecznie
Majka 23.02.2010

http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png
kasiorekzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:12   #1886
youyou
Zakorzenienie

Hej laski

Ja już jestem po usg Filip jest zdrowiutki, wszystko jest w porządku, przepływy itd
No i nasz mały klocek waży już 3200g!
Duużo Nawet lekarz skomentował, bo tak bada i bada i pyta "Czy to moja pierwsza ciąża?" Ja mówię, że "tak, a coś nie tak?" a on "Nie tylko duże dziecko.."

Powiedział że do terminu porodu spokojnie do 4kg dobije... ciesze się że jest duży itd ale wspominając przejścia np Olivii to zastanawiam się jak takiego klocka urodzę
Wiem że nie ma się co przywiązywać do tych szacunków z usg, błąd na jego sprzęcie jest +/-400g, ale tak czy siak Filip będzie spory
Dlatego też mam taki brzuch wielki

No i jedna tylko rzecz mnie zastanawia, bo jak wyszłam od niego to na tej kartce z wynikami przeczytałam że łożysko III stopnia.. Na badaniu tego nie skomentował i nic nie mówił ale czy to nie za wcześnie na III stopień ??
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:24   #1887
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
"URODZIŁAM!!! Lukrecja - 18/01/2010. 10 pkt, 49dł, 2740g Najpiękniejsze dziecko na świecie "
GRATULACJE
Stary 2010-01-19, 16:27   #1888
BubiGirl
Rozeznanie

GG do BubiGirl

hej dziewczyny.......

Ale miałam dzisiaj dzień....

Wstałam o 5.30 specjalnie, żeby jechać po wyniki wymazu i cytologii a potem do ginki na wizytę.....

Wyników nie ma bo się okazuje, że 10 dni się na nie czeka, a nie 7.....

Pojechałam do ginki i zostałam potraktowana podobnie jak wczoraj Kamyil.....

Ginka mnie nie zbadała "waginalnie"....zmier zyła mi tylko ciśnienie i posłuchała serducha córci.....i się zdziwiła, że nie ma tych wyników...no więc ja sie pytam, a jesli zacznę rodzić w tym tygodniu i nie zdąrzę odebrać to co? To ona, oaza spokoju, oświadczyła, że to powiem, że w czerwcu wyszedł mi paciorkowiec i tyle....i własciwie powiedziała, że jak nie urodzę, to za tydzień żebym z tymi wynikami jeszcze wpadła, a jak urodzę no to zyczy mi powodzenia......

Także nic się nie dowiedziałam, nie wiem jak moja szyjka, nie wiem jak te wyniki

a najlepsze jest to, że jak wróciłam do domu po 11...to padłam jak mysz kościelna, i obudziłam się o 12.00 z mega skurczem!!!!! i tak miałam ich w przeciągu godziny z 6!!!!! ale nic więcej się nie wyklarowało z tego, w kazdym bądź razie, mam takie dziwne uczucie w dole brzucha, żaden ból, takie nie wiadomo co

No więc równie dobrze mogłam dzisiaj się wyspać i mieć w pupie wizytę bo tylko czas zmarnowałam.....ech....
Stary 2010-01-19, 16:30   #1889
youyou
Zakorzenienie

......a rzeczywiście coś mało piszecie bo szybko nadrobiłam

kasiorekzeta co do pytania o zwolnienie to mnie też wczoraj gin zapytał czy piszemy zwolnienie... też mnie to zdziwiło bo jestem na zwiolnieniu od 21tc a ten nagle się pyta czy wypisywać.. jakoś nie wyobrażam sobie żebym miła teraz iść do pracy

No i trzymam kciuki za jutrzejsza obronę

kalka oj naczekasz się..oby coś ruszyło przed czwartkiem

Brzoskwinko witamy i czekamy na relację i foteczki

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
Pierwszy spacer prawdziwy zaliczony!!!! Bartuś był grzeczny: zero płaczu przy ubieraniu, zero płaczu w wózku, zero smoczka, spał słodko; 30 minut spacerowlaiśmy, było słonko!!!! Alez cudownie!
To gratki za pierwszy spacerek

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość

To, tak jak u mnie - w kuchni mam kilka butli z wodą niegazowaną; nawet jedna stoi co noc obok łóżka gdzie śpię, bo budzę się w nocy, robię łyka i dalej w kimono tak mi się pić chce, a przy okazji WC zaliczam
hehe ja przy łóżku też mam wodę i jak w nocy wstaję na siusiu i piję wodę bo mnie suszy

A zapomniałam napisać że po badaniu wskoczyłam do Superpharmu i kupiłam nieco kosmetyków i m.in. ten termometr Microlife- był przeceniony ze 159zł na 94zł.. Miałam go kupić na Allegro, a tu są po 99zł +przesyłka więc cena niezła

Kupiłam też osłonki na piersi Aventu, był tylko rozmiar S wiec go wzięlam bo i tak nie wiem jaki ja mam rozmiar... Cycki mam małe wiec może będą dobre...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-19, 16:34   #1890
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lila12 Pokaż wiadomość
No to brawo za pierwszy prawdziwy spacerek i piękną pogodę dziś mieliście

Ciesze się że Teutonai się sprawdza ...ja też już się nie mogę doczekać spaceku z Pysiolinką w wózeczku
Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, aby było OK, no i mam nadzieję, że będziesz już na zwolnieniu do końca ciąży
Dobrze troszke odsapniesz i nabierzesz sił

Cytat:
Jak pojechałam wczoraj do szpitala po zwolnienie, to niedługo przed moim przyjazdem urodziło się dziecko z wadą, chyba downem. Ta dziewczyna, co je urodziła, aż zemdlała z tego wszystkiego, bo w ciąży nic nie było wiadomo, że coś nie tak... Jak to usłyszałam, to aż mi się słabo zrobiło. No i od wczorajszego wieczoru siedzi mi to w głowie; spać nie mogłam dzisiaj w nocy, ciągle się przewalałam z boku na bok, normalnie stracha załapałam
kocurazab Sorryyyyy!
Ale teraz załuje że przeczytałam ten akapit

Zebcia ma r ację że trzeba mysleć pozytywnie ....ale dla mam, które jeszcze nie urodziły a słyszą lub czytajatakie rzeczy to nie łatwe
Cytat:
Ja już jestem po usg Filip jest zdrowiutki, wszystko jest w porządku, przepływy itd
No i nasz mały klocek waży już 3200g!
Duużo Nawet lekarz skomentował, bo tak bada i bada i pyta "Czy to moja pierwsza ciąża?" Ja mówię, że "tak, a coś nie tak?" a on "Nie tylko duże dziecko.."
No to brawaaaaaa

Cytat:
No i jedna tylko rzecz mnie zastanawia, bo jak wyszłam od niego to na tej kartce z wynikami przeczytałam że łożysko III stopnia.. Na badaniu tego nie skomentował i nic nie mówił ale czy to nie za wcześnie na III stopień ??
łóżysko w tak jak wzrost malucha ma róże tępo starzenai się ...jeśli lekarz nie widzi w tym nic złego i nie skomentował tosię nie zamartwiaj

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-19 o 16:36
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości