Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-18, 07:37   #1681
ula 87
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Syla miedzy 8-9 mam byc na IP

Dziekuje Wam za kciuki, trzymajcie dalej
I tak spac nie moge, wiec zaraz wyruszamy Grzecznie sie tu rozpakowywujcie i nie szalejcie z pisaniem, bo nigdy Was nie nadrobie
trzymam mocno kciukolki

a u mnie cisza , już tak bardzo chcę urodzić
wiem że to troszkę przed czasem , ale to sie tak ciągnie te czekanie

zmykam
miłego dnia

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 07:51   #1682
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Syla miedzy 8-9 mam byc na IP

Dziekuje Wam za kciuki, trzymajcie dalej
I tak spac nie moge, wiec zaraz wyruszamy Grzecznie sie tu rozpakowywujcie i nie szalejcie z pisaniem, bo nigdy Was nie nadrobie
nO I kciuki zacisniete... i nie dziwie sie ze nie moglas spac

Ja za chwilke dzownie tam do medykaspytac sieczy jest ta babk chirurg i jesli tak bede jechac a jutro moze do gina bede jechac

Pysiu 38 tygodnia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 07:53   #1683
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasiorekzeta Pokaż wiadomość
To wszystkiego dobrego i aby kolacja się udała
no obiadek w sumie, bo o 14:00 będzie w domku
później na ktg idziemy
no i pewnie miło spędzimy dzień

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość

strippi dodalam Cię do listy w 2 poście ...w 1wszym bedzie musiała edytować Brzoskwinka jak już wroci do nas
dzięki

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość

to tak jak ja

jej jak mnie od rana muli szok :/
Stary 2010-01-18, 08:14   #1684
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
Zaczęłam już pranie i prasowanie ciuszków - dziewczyny, czy wy odcinacie metki?
Ja nie odcinałam i nie odcinam,no chyba że widziałam,że małemu przeszkadzają.

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Sensueldziękujemy a my słaliśmy w Wigiliętzn.coś przeczuwałam, że muszę przygotować łóżeczko a w nocy mi wody odeszły... wogóle łóżeczko wziełam od znajomej dzien przed Wigilią... i tez czułam, że już czas
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no właśnie ja też nie mam ani baldachimu ustawionego, ani nawet materacyk nie wypakowany
jedynie łóżeczko złożone i wszystko luzem leży
Cytat:
ja mam zamiar jutro
dam prześcieradło i kołderke a na wierch przykryję dużym prześcieradłem żeby sie nie zakurzyło
będę też miała baldachim , na początku nie byłam przekonana do tego pomysłu , ale przeważył fakt że w przedpokoju mam strasznie zimno i jak ktoś przyjdzie do domu i otworzy drzwi wchodząc do pokoju to troszkę zawiewa zimnem
puki zima będzie to baldachim też
Dziękuję wszystkim dziewczyną za odpowiedź .
No ja chyba w tym tygodniu może pościelę i przykryję czymś.Bo póki co do łóżeczka ląduje wszystko co się da ,a mnie to już wkurzać zaczyna.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Kurcze a ja żyję w przekonaniu że piłka to tylko na porodówce aby przyspieszyć poród a przedtem niewskazane no ale ja szyjkowa mamusia jestem więc pewnie dlatego tak mam
No ja też tak myślałam,dlatego zapytałam położną
Stary 2010-01-18, 08:18   #1685
Kancia
Zakorzenienie

aldii
Stary 2010-01-18, 08:34   #1686
gooha3
Zadomowienie

addicted to wizaz zazdroszczę szybkiego porodu Poproszę takich opisów więcej

Brzoskwinka gratulacje kla ski: czekamy na relacje

Aldii kciuki mocno zaciśnięte

Zeberko słodkiego masz synia, poprostu

-------------------
Co do ścielenia łózeczka, to przyznam się że troszkę mnie kusi, ale chyba zostawie to mężowi. Już wszystko wyprane i wyprasowane, ale schowane w reklamówkach pod łóżeczkiem żeby się nie kurzyło i mężuś już wie że jak przyjdzie do porodu to jego zadaniem bedzie przyszykowanie łóżeczka
----------------------

weekend szybciutko minął, a ja korzystam póki mogę z tej swobody i tylko ciągle w odwiedzinach.
M.in. odwiedziłąm wczoraj koleżanke z którą się nie widziałam 5 lat. Dorobiła się w miedzy czasie dwójki dzieciaczków 8 miesięczną Zosie i 2,5 letniego Bartoszka. Słodkie maluchy. Osłuchałam się trochę historii o jej porodach i myśle że bedzie dobrze

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:47   #1687
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamuśki...

Jakby mi nieco lepiej...
W końcu dodałam też cytryny do herbatki... Mam takie ekologiczne, nie pryskane, mama mi specjalnie kupiła... A dzisiaj też się skusiłam na odrobinę miodu...

No cóż, mam nadzieję, że moje mleczko pomoże i Kropka się nie zarazi... Ale i tak już się martwię jak takie przeziębienie przebiega u takiego maluszka... Podobno takie małe dzieci oddychają tylko przez nos, nie potrafią przez usta... A jak mają nos zatkany, to co? Przecież mogę nie dac rady wszystkiego ściągnąć Fridą... A i właśnie mi się przypomniało, że nie zamówiłam w apteco filtrów do Fridy... Musze zrobić drugie zamówienie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 08:51   #1688
gosbaj
Zadomowienie

Witam mamusie i nasze dzieciaczki

Ja juz wstalam, wyjatkowo wczesnie ale to dlatego ze maz do pracy szedl na 2 zmiane wiec juz sie rozbudzilam i sniadanko z nim zjadlam caly tydzien nudzenia sie mnie czeka bo tz ma takie glupie zmiany ze od 10 do 18 jest w pracy...wiec mam nadzieje ze bedziecie duzo dzis pisac zeby mi troszke umilic dzionek
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:51   #1689
Kancia
Zakorzenienie

Kamyk ale te filtry nie sa jednorazowe przeciez i w pudełku jest chyba 4 sztuki ja uzywam już długo i jeszcze nie wymieniałam czysciłam je w wodzie z mydłem po chorobie.
Dziecko oddycha tez przez buzie inaczej by sie udusiło. Problem pewnie bedzie przy jedzeniu jak nie bedzie mogla oddychać jedząc. Jednak na razie problemu przeciez nie ma i nie ma co gdybac
Stary 2010-01-18, 08:53   #1690
azzis
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Na początku gratuluję wszystkim Mamuśkom, które już urodziły!!!

Moje samopoczucie trochę się poprawiło. Staram się myśleć pozytywnie.
Nadal mam skurcze i mam brać no-spe, po której jest mi strasznie niedobrze
Dopiero w czwartek idę z wynikami do lekarza i zobaczymy co wyjdzie tym razem na KTG. Zwolnienie już mam nadzieję, że mi da do końca...

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 08:55   #1691
youyou
Zakorzenienie

Dzień dobry mamuśki

Aldii dziś Twój wielki dzień Na pewno wszystko będzie dobrze

kasiorekzeta za dzisiejsza wizytę

Dziewczyny ja tez mam dziś wizytę u gin, więc poproszę o trzymanie kciuków ciekawe jak moja szyjka

Pysiu za 38 tydzień

Dziewczyny pisałyście o tym wiesiołku, ale ja nie mam pojęcia po co on jest Po co Wy go bierzecie???
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 08:57   #1692
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
Kamyk ale te filtry nie sa jednorazowe przeciez i w pudełku jest chyba 4 sztuki ja uzywam już długo i jeszcze nie wymieniałam czysciłam je w wodzie z mydłem po chorobie.
Dziecko oddycha tez przez buzie inaczej by sie udusiło. Problem pewnie bedzie przy jedzeniu jak nie bedzie mogla oddychać jedząc. Jednak na razie problemu przeciez nie ma i nie ma co gdybac
To tych filtrów można dłużej używać? No głupia, nie pomyślałam, żeby je myć...
No wiem, że na razie problemu nie ma, ale ja i tak się zawczasu stresuję...

A jeszcze miałam wam napisać, że Kropka dostała uczulenia na Lovellę proszek... Mleczka używałam i było ok, ale w sklepie ostatnio brakło, udało mi się kupić tylko płyn do płukania... Ale stwierdziłam, że mam przecież dwie próbki proszku, to na razie mi starczy... I guzik... Ma kropki na całym ciałku, tam gdzie dotyka ubranko i na buzi tam gdzie dotyka tetry... W związku z tym w weekend nie robiłam prania, mąż ma dzisiaj kupić mleczko... Mam nadzieję, że małej nie wpadnie do główki się ubrudzić, bo już niewiele ubranek mi zostało, a tetr to jak na lekarstwo...
Stary 2010-01-18, 09:00   #1693
Kancia
Zakorzenienie

bakterie na pewno tam sie łapią ale myslę, ze jak wymyjesz w gorącej (ale bez przesady zeby nie rozwalić) wodzie i mydle to będzie ok. Tym bardziej, ze te filtry nie maja bezpośredniego kontaktu z glutkami czy naszymi ustami
Stary 2010-01-18, 09:10   #1694
malinka118
Rozeznanie

Witam mamuśki.

Nadrabiałam, ale nie pamiętam już połowy rzeczy. Niewyspana jestem. Krzyz mnie strasznie boli. Zaraz wezmę się za ostatnie prasowanie i tym sposobem pozbędę się zaległości.

A teraz to co pamiętam:

Zeberka
Piotruś śliczny.

Addicted Maciuś też niezły przystojniak, a zdjęcie cudne.

Kamyku malutka od Ciebie przeziębieniem się nie zarazi, bo ma Twoje przeciwciała. Ja tak jak chyba Kancia te filterki myłam w ciepłej wodzie z płynem dla dzieci do kąpieli i używałam kilka razy.

Ulka tak jak Ty niby mam jeszcze tydzień do terminu a też bym już chciała. Jeszcze te pytania ze wszystkich stron, czy urodziłam ,że niby było zagrożenie a teraz nic.

Pysiu, żeby główka przestała boleć i gratuluję 38 tc - teraz to już ciąża oficjalnie donoszona

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście za Aldii - pewnie ja Pysiu dopiszesz dzisiaj do listy

Zmykam nastawić zupkę ogórkową i potrawkę z kurczaka.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:15   #1695
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Idę jeszcze pospać, bo mała jak zwykle walczyła do 2 w nocy... Chociaż tym razem i tak było lepiej, bo od kąpieli do 24 spała sobie ładnie... A zwykle tego nie robi...
Stary 2010-01-18, 09:17   #1696
patinka_
Zakorzenienie

ja już w nocy byłam na 99% pewna,że to JUŻ :/ bolało jak cholera przez całą noc, nawet mi coś strzeliło w podbrzuszu ale wód nima:P bolało,bolało ale jak na @ i krzyże- w końcu stwierdziłam,że jak mam dzisiaj rodzić to muszę zasnąć,żeby się wyspać/była już 4 godzina/...no i obudziłam się o 7 bez bóli-jaja nie?:P

a z tym łóżeczkiem to nie wiem do końca czy się sprawdza,bo my wnieśliśmy łóżeczko do sypialni w piątek i jak widać nic się nie dzieje...znaczy dzieje się ale marne efekty tego:P w łóżeczku mam materacyk tylko-zastanawiam się czy ścielić czy nie...jakbym miała się przeterminować dużo, to trochu lipa,żeby leżało....

BubiGirl mi napisała,że nie ma jej, bo mają awarie internetu, ale dzisiaj już powinna być-nadal w dwupaku
Stary 2010-01-18, 09:22   #1697
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Hej mamuśki...

Jakby mi nieco lepiej...
W końcu dodałam też cytryny do herbatki... Mam takie ekologiczne, nie pryskane, mama mi specjalnie kupiła... A dzisiaj też się skusiłam na odrobinę miodu...

No cóż, mam nadzieję, że moje mleczko pomoże i Kropka się nie zarazi... Ale i tak już się martwię jak takie przeziębienie przebiega u takiego maluszka... Podobno takie małe dzieci oddychają tylko przez nos, nie potrafią przez usta... A jak mają nos zatkany, to co? Przecież mogę nie dac rady wszystkiego ściągnąć Fridą... A i właśnie mi się przypomniało, że nie zamówiłam w apteco filtrów do Fridy... Musze zrobić drugie zamówienie...

Masz rację Kamyku....ja przeziębienie u małego wspominam jak koszmar .Nosek zatkany i wieczne odciąganie glutów + kropelki .Do tej pory dla nas katar to coś gorszego nawet od rotawirusa.Jak Oskar był mały i załapał chyba z 2 razy katar to noce nie przespane miała,bo tylko siedziałam i słuchałam czy oddycha.
Lepiej nie dopuść do kataru u takiego maluszka,bo ciężko jest mu z tym i mamie przy okazji.
Na zapas to jednk się nie martw
Stary 2010-01-18, 09:27   #1698
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was miala krwiaki na lozysku?
No i widzialam pierwszy raz, ze moja Zuzka jest dziewczynka (tej buleczki nie da sie z niczym pomylic).

buziaki
Ja nie miałam takich krwiaków i szczerze to nie mam pojęcia co z tym może być...

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

Ktoś to mówił, że dziewczynki lubią się rodzić przed czasem!
Moja ma jeszcze kilka dni do terminu Zobaczymy, czy wyskoczy przed czasem bo narazie jej się nie spieszy

Cytat:
Napisane przez kocurazab Pokaż wiadomość
Patka, Ula ja spory kawałek czasu temu kupiłam parowar w biedronce. Sprawdza się bardzo dobrze. Kosztował niecałe 90 zł. Jestem z niego bardzo zadowolona.

Wczoraj, jak byłam w biedronce, to widziałam, że znowu są te parowary - takie same jak mój, więc może się skusicie, bo cena naprawdę niewielka, a ja sprawdziłam niejednokrotnie i jest OK.

.
Ja byłam wczoraj w Biedronce i nie było u nas parowarów... Co prawda akurat nie szukałam ich, ale zawsze jak idę to przeglądam dokładnie co mają i nie było... Może U Ciebie były to jakieś resztki z poprzedniej promocji i teraz to wystawili? Bo u nas właśnie teraz tak jest - co zostało z kiedyś to teraz wystawili. A powiedz mi, czy w tym parowarze np zmieszczą się 2 rybki? Tak, żeby zrobić na 2 osoby? Bo te niektóre parowary wydają mi się takie małe, że można zrobić tam obiad tylko dla 1 osoby. Mogłabyś zrobić zdjecie?

Cytat:
Napisane przez patinka_ Pokaż wiadomość
u mnie się "coś" rozkręca ale nie wiem co...
od wczoraj co chwile kibelek zaliczam, chociaż nie z biegunką, ale jednak..w sumie nie wiem skąd bo ograniczyłam jedzenie...
a dzisiaj mi coś strzeliło w kroku :/ i rozpoczęły się bóle, kolki, trochu plecy, czasami promieniuje do nóg i nie wiem co to...pewnie straszaki...
No to widać coś się powoli zaczyna

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
Pysiu prosze bardzo

Kurczak w cieście francuskim

Składniki (dla dwóch osób):
  • 1 pierś z kurczaka
  • ciastko francuskie (2 płaty o wymiarach ok. 15x25 cm)
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 plasterki szynki
  • kilka pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • oregano
  • sól i pieprz
Pierś przekroić na dwie równe części i delikatnie rozbić. Dobrze, aby płat nie był zbyt gruby. Każdą z nich przyprawić solą, pieprzem i oregano. Pieczarki oraz cebulę umyć, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Ciasto francuskie przyciąć do odpowiednich rozmiarów, a następnie naciąć w następujący sposób: z każdej strony, wzdłuż dłuższego boku zrobić nacięcia około 8 cm, w odstępach co 1,5 - 2 cm. Po środku ciasto ma zostać jakieś 4 - 5 cm niepocięte.

Na tak przygotowanym cieście położyć pierś kurczaka, na to podsmażone pieczarki, a na wierzch plasterek żółtego sera. inne przygotowane przeze mnie opcje to: pierś - plasterek szynki - plasterek sera oraz pierś - salami - plasterek sera. Po nałożeniu farszu należy zapleść ciasto. Paseczki przekładać na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy, trochę jak sznurówki w bucie Pomiędzy paseczkami powinny zostać maleńkie przerwy, aby kurczak mógł odparować podczas pieczenia.
Gotowe zawiniątka włożyć na 15 minut do lodówki, a po wyjęciu posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 C i piec przez około 25 - 30 minut. Ciasto powinno zrobić się złociste i chrupiące.
Smacznego
Ja sobie spisałam przepis i jeszcze przed porodem jak się uda to zrobię, a jak nie to będzie musiało poczekać trochę

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
No kicam sobie od jakiegoś dłuższego czasu.To chyba nie działa jak się nic jeszcze z szyjką nie dzieje.Bo pytałam o to położną i ona powiedziała że na piłce mogę,a wręcz zaleca skakać i na stepperze dygac nawet do zasapania się.a stepper to w zasadzie odpowiednik chodzenia po schodach,także sama widzisz
Nam na SR położna mówiła, że jak ktoś ma piłkę w domu to może sobie na niej siedzieć bo pomaga przy bólach pleców, a na porodówce skika się na piłce przy skurczach - ponoć pomaga. U nas są dostępne piłki więc będę chciała napewno wypróbować, tylko przy tym najlepiej jakby mąż masował plecki

Cytat:
kurcze a bierze któraś z was kapsułki wiesiołka, bo ja dzisiaj kupiłam
A na co teraz brać ten wiesiołek? Wiem, że podczas staranek w pierwszej połowie cyklu to na poprawę śluzu, ale teraz?

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Mam pytanko,na ile przed porodem słałyście już łóżeczka maluchów??
Ja mam tylko materacyk położony. Jak wrócimy ze szpitala to tylko prześcieradełko się położy, wyciągnie rożek i ewentualnie kocyk

Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
Zaczęłam już pranie i prasowanie ciuszków - dziewczyny, czy wy odcinacie metki?
Nie, ja nie odcinam.

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Ja zaraz padnę na katar...

Radzą w necie, żeby nie kichać na maluszka i ograniczyć kontakty, ale równocześnie karmić nadal piersią... No ciekawe jak to mam robić...

Jak ja w ciągu 10 min. kicham 5 razy...

Piję właśnie herbatę z sokiem z malin, wzięłam Rutinoscorbin, bo skoro w ciąży można to teraz też i się zastanawiam co dalej...

Dodałąbym sobie cytryny i miodu, ale się boję... Chociaż z drugiej strony Kropka i tak ciągle ma kolki, to nawet nie zauważę, czy jej gorzej...
Ponoć i sok z malin i cytryna i miód mogą uczulać dziecko bądź powodować kolki... Więc sama nie wiem...

A ja wczoraj zdrzemnełam się ciut w ciągu dnia i jakoś to było

Dzisiaj nocka ciut lepsza, ale o tyle lepsza, że mimo że się budziłam z bólem bioder to jednak wycwaniłam się i nie szłam za każdym razem do wc Chyba miałam po prostu jakiś ucisk na pęcherz bo jak przekręciłam się na drugi bok to było ok Ale za to od 6 nie spałam... Potem chwilę przysnełam, pokręciłam się... I narazie czuję się nawet wyspana

Wczoraj na wieczór strasznie mnie suszyło... Wypiłam kilka szklanek soku, aż mój mąż się dziwił co mnie tak suszy...

Zasłona spóźnione życzonka urodzinowe! 100 lat!!!

Ale śliczne te nasze wizażowe dzieciaczki Jejku już tak by się chciało mieć tą swoją kluskę a ona nie chce wyjść

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 09:37   #1699
celka2000
Zakorzenienie

Ale dzis rano mielismy przejscia. Maz poszedl do lazienki odlaczyc akumulator od prostownika (bo sie znowu pasuda rozladowala). I nagle krzyczy do mnie: szybko, szybko!!! Biegne do niego zestrachana, w calej lazience dym, maz cos tam jeczy, wije sie i kopie kable od prostownika. To ja jeszcze wiekszy szok, krzycze co mam robic itd... Bylam przekonana, ze sie jakis kabli zlapal i jest podpiety pod prad
Nie byl naszczescie. Skonczylo sie na oparzeniach rak i stopy - bo probowal odlaczyc kable od akumulatora.
A bylo tak- przyszedl, odlaczyl prostownik od pradu, po chwili stwierdzil, ze jeszcze trzeba go naladowac. Wiec podlaczyl kable i... podlaczyl je na odrot. Wowczas nastapilo wyladowanie akumulatora i prad poszedl w druga strone (do prostownika), palac izolacje, dymiac i nagrzewajac te zapiecia (ktore maz musial szybko sciagnac). Poparzyl sie i w ogole cale mieszkanie smierdzialo okropnie.
Najbardziej to sie przestraszylam chyba ja - nawet nie wiem, co bym miala zrobic gdyby byl podlaczony do pradu... Pewnie bym sie o Zuzke bala i nie bylabym w stanie nic zrobic
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:07   #1700
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość

Wczoraj na wieczór strasznie mnie suszyło... Wypiłam kilka szklanek soku, aż mój mąż się dziwił co mnie tak suszy...
Oj mnie też suszy non stop, piję jak smok wawelski, z wodą się nie rozstaję praktycznie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
Ale dzis rano mielismy przejscia. Maz poszedl do lazienki odlaczyc akumulator od prostownika (bo sie znowu pasuda rozladowala). I nagle krzyczy do mnie: szybko, szybko!!! Biegne do niego zestrachana, w calej lazience dym, maz cos tam jeczy, wije sie i kopie kable od prostownika. To ja jeszcze wiekszy szok, krzycze co mam robic itd... Bylam przekonana, ze sie jakis kabli zlapal i jest podpiety pod prad
Nie byl naszczescie. Skonczylo sie na oparzeniach rak i stopy - bo probowal odlaczyc kable od akumulatora.
A bylo tak- przyszedl, odlaczyl prostownik od pradu, po chwili stwierdzil, ze jeszcze trzeba go naladowac. Wiec podlaczyl kable i... podlaczyl je na odrot. Wowczas nastapilo wyladowanie akumulatora i prad poszedl w druga strone (do prostownika), palac izolacje, dymiac i nagrzewajac te zapiecia (ktore maz musial szybko sciagnac). Poparzyl sie i w ogole cale mieszkanie smierdzialo okropnie.
Najbardziej to sie przestraszylam chyba ja - nawet nie wiem, co bym miala zrobic gdyby byl podlaczony do pradu... Pewnie bym sie o Zuzke bala i nie bylabym w stanie nic zrobic

o kurcze ale mieliście przejścia biedny ten Twój TŻ z oparzeniami, szczęście w nieszczęściu że nic poważniejszego się nie stało....

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Uwaga! Uwaga mam wieści od Aldii:

"Leżę na sali porodowej, o 11 mam cesarkę"

No to trzymamy kciuki!! i już za chwileczkę Aldii będzie rozpakowaną mamusią
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:09   #1701
patinka_
Zakorzenienie

Cytat:

ah, jak ma fajnie-i pomyśleć,że ma termin po mnie a już dzieciaczka będzie mieć a ja wciąż nie znam dnia ani godziny
Stary 2010-01-18, 10:09   #1702
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Oj mnie też suszy non stop, piję jak smok wawelski, z wodą się nie rozstaję praktycznie

A mi woda teraz jakoś ciężko wchodzi... Niby stoi w pokoju ale jak piję to jakaś zimna taka... A sok smaczniejszy

No to już Aldi pewnie pokrojona

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-18, 10:13   #1703
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
JA robilam i robiejak Kancia ...i ta sama Frida służy nam już prawie 2,5 roku

Aldiii to wielkie
Rany już 11 więc pewnie się zaczeło

Będzie albo już jest noawa MAMUSIA

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2010-01-18 o 10:14
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-18, 10:15   #1704
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Rybcia chyba malemu nie podobalo sie fotografowanie, ale i tak jest uroczy
Agape no to niezly zarlok z tej Olenki
Patinke wcielo,moze juz na porodowke pedzi
Kalki i Malinki tez cos nie widac
Nie widać mnie było? Bo mnie nie było, wczoraj jadłam cąły dzieńm na imprezach, na wypadek dzisiejszej lewatywy i . Ale pojadłam, że szok!!!

Cytat:
hey wstalam i głowa mnie boli

Właśnie Kubuś je sniadanie a ja przyszlam poczytać :

Zebciu Piotruś śliczny te oczeta

strippi dodalam Cię do listy w 2 poście ...w 1wszym bedzie musiała edytować Brzoskwinka jak już wroci do nas

Kamyczku zdrowiej

My dziś zaczynamy 38 tydzień

Dziewczynki dziś 18 stycznia ....
Kto dziś pierwszy na listę rozpakowanych ?????
Oj aldii będzie następna na liście, pewno juz się zaczęło...

A i przywitam się dzień dobry wszystkim w dwupaku!!!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:26   #1705
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
ja od 5:00 nie śpię, a i w nocy mało spałam.
Chce mi się spać, ale dziś pół roku od ślubu i muszę coś wyszykować pysznego dla mężusia jak przyjdzie z pracy
Miłego świętowania.
W końcu widziałam twoje zdjęcia i nareszcie widać brzuszek

Cytat:
My dziś zaczynamy 38 tydzień

Dziewczynki dziś 18 stycznia ....
Kto dziś pierwszy na listę rozpakowanych ?????
38 tygodnia
A pierwsza zapewne będzie aldii

Cytat:
Coś wiem o tym czekaniu, ale to już naprawdę niedługo
A i brzucholinek masz niezły

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
addicted to wizaz zazdroszczę szybkiego porodu Poproszę takich opisów więcej
To już inne mamuśki muszą się postarać

Kamyku ja też dodaję trochę cytryny do herbatki, a dziś jadłam kanapeczki z miodemCo do kataru u dzieciaczków na piersi, to niestety będzie je ciężko karmić. Ale życzę, żeby Paulinka jak najdłużej nie złapała katarku. Jak już pisały inne mamusie na razie wysysa z ciebie przeciwciała więc jest bardziej odporna.
Co do fridy to cieszę się, że inne mamuśki się wypowiedziały, bo mam kupioną ale jeszcze nie miałam potrzeby używać i też pewnie nie wiedziałabym do końca jak to jest z tymi filtrami.
Ja na razie używam Jelpa i mały nie ma uczulenia, ale w tym przypadku nie ma reguły. Podobnie jak z pampersami lub oliwką Johnsona wszystko zależy od maluchów jak na nie zareagują

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Na początku gratuluję wszystkim Mamuśkom, które już urodziły!!!

Moje samopoczucie trochę się poprawiło. Staram się myśleć pozytywnie.
Nadal mam skurcze i mam brać no-spe, po której jest mi strasznie niedobrze
Dopiero w czwartek idę z wynikami do lekarza i zobaczymy co wyjdzie tym razem na KTG. Zwolnienie już mam nadzieję, że mi da do końca...
trochę czarów na pozytywne myślenie
a jak nie da zwolnienia to

youyou
W moich materiałów z SR jest napisane, że wiesiołek jest na przygotowanie macicy do porodu 3x2kapsułki dziennie + 3x1 herbatka z liści malin (1 łyżeczka na szklankę). Herbatka teoretycznie jest na przyśpieszenie porodu (oczyszcza z toksyn) więc ten wiesiołek pewnie ma trochę podobne działanie. Zalecane od 34/36 tc
Ja stosowałam i jedno i drugie przez niecały tydzień przed porodem. Ale moim zdaniem dzidziusie i tak wyjdą jak będa na to gotowe.

celka współczuję przeżyć zarówno tobie jak i tż. Oby tylko mu się szybko wszystko wygoiło

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
--

Oj to już pewnie po Czekamy na kolejne wieści z frontu
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:29   #1706
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

A i przywitam się dzień dobry wszystkim w dwupaku!!!
Kalka myszko niedlugo Ciebie dopiszemy
To więcej niż PEWNE

_________________________ ___
Idę się szykować .... niedługo jedziemy obejrzeć mieszkanko ...zobaczymy jak wyglądają prace wykonczeniowe
No i musimy dzis podpisac ostatnie umowy dotyczące dostawy mediów m.in energii do mieszkanka

Trzymajcie kciuki

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 10:36   #1707
Kancia
Zakorzenienie

celka dobrze, ze mu nie buchnął kwasem w twarz

aldii pewnie juz po
Stary 2010-01-18, 11:21   #1708
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

aldii juz pewnie po kurcze ale jej zazdroszcze
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-18, 11:29   #1709
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

No teraz to już napewno po

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2010-01-18, 11:31   #1710
gosbaj
Zadomowienie

Aldii trzymam kciuki choc pewnie juz po

YouYou i Kasiorekzeta kciuki za wizyte, czekamy na relacje

Pysiu za 38tc.
Fajnie macie ze podpisujecie umowy do waszego mieszkanka. A my jeszcze nawet nie podpisalismy umowy kredytowej z bankiem...grrr wkurza mnie to. A wszystko rozchodzi sie o jeden papierek z banku w ktorym by napisali ze rachunek kredytowy zostal zamkniety Splacilismy calosc rat i potrzebujemy potwierdzenia a bank sie ociaga, tzn najpierw zgodnie z regulaminem mieli 30dni zeby zamknac rachunek i tyle czekali a teraz na wystawienie papierka ze jest zamkniety maja 14 dni.....a denerwuje sie tym bardziej ze chcialam to zalatwic przed porodem a poza tym niedlugo wszystkie papierki zaczna tracic waznosc i wszystko trzeba bedzie robic od nowa......ufff to sie wyzalilam
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości