ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 18:23   #1861
karadka
Zadomowienie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięuje za trzymanie kciuków
Jutro mam dostać odpowiedz czy przeszłam 1 etap rekrutacji, choć tak jak pisałm nie jest to praca moich mażeń

karadka- tą maślankę kupiłam w kauflandzie, ale chyba widziałam ją też w biedronie, takie białe pudełko z brązowym napisem

a co poradziciem mi apropo wesela na które ide w niedziele, zabrać swój prowiant do torebki
mam nadzieje ze jutro zadzwonia i mimo ze to nie jest praca Twoich marzen to Cie przyjma a pracy swoich marzen mozesz szukac w miedzyczasie!
a propo wesela... ode mnie masz dyspenze na alkohol jak przekupisz inne dukanki to moze Ci jeszcze na cos pozwola heheheee

Cytat:
Napisane przez sylwusia085 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Jestem kolejna nowa Dukanomaniaczką Mam pytanko czy mogę do was dołączyć, bo jakos tak razniej by mi bylo.... Dodam ze na Dukanie jestem 24 dzien, schudlam 7,6 kg, uwielbiam jesc tlusto i mega brakuje mi chociaz jednej lyzki oleju do gotowania i majonezu.... Na temat protomajonezu sie wiele naczytalam komentarze na temat ejgo smaku zachecajace nie byly wiec nawet sie za niego nie biore..

Jesli chodzi o potrawy wielkanocne to planuje zrobic jaja faszerowane na 2 kolory- wwyciagnac zolta zmiksowac z serkiem homo 0% i do jednych dodac cwikle z chrzanem a do drugiej czesci dodac szczypiorek, pieczarki marynowane, moze ogora kiszonego i cebule znalazlam ten przepis w gazecie ;p do tego dietetyczny bigos, galaretke z kurczaka i rybe po grecku, tak zeby na stole ladnie to i zachecajaco wygladalo pozdrawiam
witamy Cie goraco! widze ze nam sie tu liderka szykuje! 7,6kg w 24 dni!!! zastanawiam sie czy Cie lubic czy nie oczywiscie to byl zart!
a przepis na jajka z chrzanem pycha!!! ale chyba lepszy sam chrzan bez buraczkow no a te z pieczarkami to ja chyba gdzies jadlam wersje ze pieczarki sa normalne drobno posiekane i podsmazone - dla mnie chyba brzmi lepiej

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

a i jeszcze mi sie przypomialo - nie wiem czy u Was sie robi chrzan z jajkiem - u mnie mamusia zawsze robila: chrzan odsaczyc z wody, do tego 2-3 jajka ugotowane, bialka posiekac drobno, zoltka widelcem rozmiazdzyc, dodac smietane, majonez i wymieszac! jak dla mnie to najlepsza wersja chrzanu
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 18:31   #1862
vandros
Raczkowanie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

Witaj Sylwusia
Ja juz w domciu hih obieglam swoje włości posiadłości i co tam jeszcze. o rany jak pieknie jak cieplo hahah
Haniula gratuluje rozmowy, mnie nikt nawet na rozmowy nie zaprasza... nei wiem jakas parszywa jestem zmutowana czy jak?? ??
vandros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 18:45   #1863
Megi428
Wtajemniczenie

Witam Was kochanieńkie
Gratuluję dużych i małych spadków. Ja niestety dzisiaj rano znowu na wariackich papierach - w biegu mycie, coś z lodówki do torebki i ledwo ledwo na autobus zdążyłam, tak że nie wiem czy plus czy minus czy stagnacja na wadze. Grunt że spodnie na tyłku luźne, nogawki luźne, bluzki luźno opadają, a nie marszczą się na tyłku i biodrach.

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
Co powiedział dżem na otwarcie słoika??? Dżem dobry!!!!!!!!
Dziewczwyny kolejne o,4 kg na minusie hahha
z tym dżemem to dobre ha ha
a za spadek vandros

Cytat:
Dziewczyny dzięuje za trzymanie kciuków
Jutro mam dostać odpowiedz czy przeszłam 1 etap rekrutacji, choć tak jak pisałm nie jest to praca moich mażeń

a co poradziciem mi apropo wesela na które ide w niedziele, zabrać swój prowiant do torebki
haniula pracę na pewno dostaniesz taki prezent zajączkowy będziesz miała i tak jak powiedziała karadka - pracy swoich marzeń poszukasz i znajdziesz, a może i ta ci podpasuje

a co do wesela to nie szalej za dużo, i tak samo apel do dziewczyn - nie grzeszcie za dużo na świętach. na głównym wątku pisała dziewczyna, która dukanuje od zeszłego roku, że w święta bożonarodzeniowe pofolgowała trochę i odpokutowała to 2-miesięcznym zastojem, dopiero po 2 miesiącach zaczęła z powrotem chudnąć, swoją drogą bardzo wytrwała skoro tyle przeczekała. Także nie szalejemy na świętach, dwa razy myślimy zanim cosik zjemy niedozwolonego

Cytat:
Hej Dziewczyny Jestem kolejna nowa Dukanomaniaczką Mam pytanko czy mogę do was dołączyć, bo jakos tak razniej by mi bylo.... Dodam ze na Dukanie jestem 24 dzien, schudlam 7,6 kg,
witaj sylwusia - rekordzistko w gubieniu kg
powiedz ile masz do zrzucenia ? bo niektóre z nas - m. innymi ja - baardzzoooo dużo, ale człowiek nie taki żeby nie mógł ha ha

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez vandros Pokaż wiadomość
Witaj Sylwusia
Ja juz w domciu hih obieglam swoje włości posiadłości i co tam jeszcze. o rany jak pieknie jak cieplo hahah
Haniula gratuluje rozmowy, mnie nikt nawet na rozmowy nie zaprasza... nei wiem jakas parszywa jestem zmutowana czy jak?? ??
vandros my cię zapraszamy na rozmowy, więc nie jest źle, ba powiedziałabym dobrze
Stary 2010-03-31, 19:10   #1864
50wiosen
Raczkowanie

Cześć !!
Witam wszystkich a szczególnie nowoprzybyłych - Witaj Sylwusia
Przeczytałam Wasze posty i już nie wiem co gotować i piec na Święta.
Miałam sprecyzowany plan a tu podajecie jak na talerzu nowe smakołyki mniam mniam
Bardzo mi sie spodobał przepis na piernik. Chyba go zrobię.
Upiekę też mufinki bo kupiłam foremki silikonowe. Poprzednio upiekłam w zwykłych foremkach i musiałam łyżką wyskrobywać. Nie mówiąc już o myciu foremek z przyschniętego ciasta. Nawet cif miał problemy.

Początek 15.02.2010 waga 114kg

25.01.2011 waga 79,0 -spadek -35,0

I cel - 99kg na 8 maja - osiągnięty hura!!
IIcel - 90 kg - osiągnięty Hura!!!
IIIcel - tak dla zdrowia osiągnięty
50wiosen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 20:26   #1865
haniula1803
Rozeznanie

Dziewczyny bardzo bardzo dziękuje za słowa wsparcia, czasami na koleżanki w realnym świecie nie można tak liczyć jak na was jesteście kochane
Vandros- ja wysłałam mase C.V nawet do firm które nie dawały żadnych ogłoszeń, w końcu coś się ruszyło, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Zazdroszczę ci tego słoneczka u mnie cały dzień leje i zimno okropnie
Sylwiusia085 witam, ponad 7 kg w 3 tygodni WOWnaprawdę można poczuć zazdrość, ja w 3 tyg schudłam tylko 3 kg
Karadka- Dzięki za dyspenze na alkohol, jeśli powiesz mi jeszcze co jest mniejszym złem czysta biała wódenia , czy winko to będę Cię mocno kochać?
Megi –to postraszyłaś z tym postojem wagi, na mnie podziałało

A i jeszcze jedno przepraszam za te marzenie przez ,,ż” i inne błędy – jestem dysortografem i wale je bez opamiętania , sorki
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 21:58   #1866
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 50wiosen Pokaż wiadomość
Cześć !!
Witam wszystkich a szczególnie nowoprzybyłych - Witaj Sylwusia
Przeczytałam Wasze posty i już nie wiem co gotować i piec na Święta.
Miałam sprecyzowany plan a tu podajecie jak na talerzu nowe smakołyki mniam mniam
Bardzo mi sie spodobał przepis na piernik. Chyba go zrobię.
Upiekę też mufinki bo kupiłam foremki silikonowe. Poprzednio upiekłam w zwykłych foremkach i musiałam łyżką wyskrobywać. Nie mówiąc już o myciu foremek z przyschniętego ciasta. Nawet cif miał problemy.
piernik jest pycha tylko taki twardawy wyszedl bo go troche przetrzymalam natomiast do tego przepisu proponuje dac 1-2 jajka wiecej i ze 2 lyzki jogurtu wiecej! ale pyszny jest a mufinki te cytrynowe polecam! a z okazji swiat mozna do srodka nutelke wstrzyknac jak sie juz upieka albo cos w stylu lukru slodzik, sok z cytryny i mleko granulowane - robilam juz slodzik + cytryna i smaczne ale mase slodziku trzeba dac! i wiec moze z tym mlekiem pokombinowac takie mleczno cytrynowe

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Dziewczyny bardzo bardzo dziękuje za słowa wsparcia, czasami na koleżanki w realnym świecie nie można tak liczyć jak na was jesteście kochane
Vandros- ja wysłałam mase C.V nawet do firm które nie dawały żadnych ogłoszeń, w końcu coś się ruszyło, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Zazdroszczę ci tego słoneczka u mnie cały dzień leje i zimno okropnie
Sylwiusia085 witam, ponad 7 kg w 3 tygodni WOWnaprawdę można poczuć zazdrość, ja w 3 tyg schudłam tylko 3 kg
Karadka- Dzięki za dyspenze na alkohol, jeśli powiesz mi jeszcze co jest mniejszym złem czysta biała wódenia , czy winko to będę Cię mocno kochać?

A i jeszcze jedno przepraszam za te marzenie przez ,,ż” i inne błędy – jestem dysortografem i wale je bez opamiętania , sorki
haniula moim zdaniem wodka - bo jej mniej wypijesz niz wina a wez sobie do torebki jakis napoj light tak zebys miala na przepicie a co do jedzenia to mieso zjedz(najchudsze jak da rady) i jakas lekka salatke i sledziki jak beda dasz rade sprobuj jesc mniej wiecej to co na diecie tylko wiadomo ze to bedzie innaczek przygotowane ale trudno, wszystkie skorki, panierki po prostu sciagnij! dasz rade!!!!!
Stary 2010-03-31, 22:18   #1867
Megi428
Wtajemniczenie

Witam
Miałam dzisiaj ciężki dzień, spadek kondycji, po południu usnęłam i teraz nie będę mogła zasnąć i jeszcze dostałam @ - po 3 tygodniach, ostatnio też miałam o tydzień wcześniej. Czuję się kiepsko, słabo i kręgosłup mi odpada. mam tylko nadzieję że jutro będzie lepiej
Ale się wyżaliłam. Już mi lepiej
Stary 2010-03-31, 22:22   #1868
elskede
Rozeznanie

witaj Sylwio w naszych skromnych progach

ale się dzisiaj załatwiłam na rowerze, jadę dość cienko ubrana, zaczyna padać deszcz, potem to już się zrobiła ulewa, makijaż mi spływał, ja cała mokra, plaszcz, cale ciuchy, ręce zamarzniete, jechalam predkoscia swiatla, wracam do domu bach do wanny, kapiel, suszenie wlosow, potem dodatkowe moczenie nog w goracej wodzie z sola, polopiryna, i cieple ubranko, mam nadzieje, ze sie nie zalatwilam na cacy bynajmniej szybko zastosowalam srodki zaradcze... ja chce na disco w niedziele, jak bede chora to sie powiesze teraz troszke kiepskawo sie czuje, ale licze, ze sobie oskrzeli czy pluc nie zalatwilam boje sie troszke, bo naprawde moglo mnie przewiac... buuuu

a jeszcze wieczorkiem wpadly moje najlepsze kolezanki,, śmichy, chichy, super, uwielbiam takie wieczorki

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 22:33   #1869
Megi428
Wtajemniczenie

elskede trzeba wierzyć że nic cię nie "złapie" -zrobiłaś kąpiel itp.
a to dużo daje po przemarznięciu
ciepłe skarpety jeszcze na noc - ja tak lubię spać
Stary 2010-03-31, 22:52   #1870
sylwusia085
Rozeznanie

Jejku jeszcze nikt mnie nigdy tak ładnie nie powitał jak wy!!! Dziękuję Zaczynałam z wagą 81.3 przy wzroście 164, całe życie byłam meeeega szczypiorkiem niestety nocne, studenckie życie i zamiłowanie do gotowania i wymyślania pysznych potraw doprowadziło mnie do aż tylu zbędnych kilosów... Ale dzięki Wam wierze że mi się uda, bo do tej pory każdy znajomy mniej lub bardziej wtajemniczony w Dukana mówił że jak na tak ostrą (bynajmniej dla mnie ) diete to chudne malutko... i tak troche się smuciłam ale.... walcze dalej Chciałabym schudnąć 15kg, aby ważyć 65 myśle że niebyłoby źle lubie takie kobiece kształty hihi.

Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:

a sorki ze tak wtrace dzisiaj czytalam co ma wiecej kalorii piwo czy wodka, i wiecie ze wyszlo ze wodka w jednym kieliszku ma prawie tyle co jedno 0,5 l piwo!! dla mnie szok bo myslalam ze wodka to taki nic nie znaczacy na diete napoj... ale tez mysle ze jak wieksza ilosc to nie wino a wodka...
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-31, 23:14   #1871
elskede
Rozeznanie

Oby Megi, oby niechaj Twoje słowa staną się wyrocznią skarpeciochy założę, a jakże

Jejku jak mi się podoba Twoje zdroworozsądkowe podejście do odchudzania Sylwuś, naprawdę

A jeśli chodzi o przywitanie - to nasza szarańcza taka już jest, naprawdę świetne babeczki się tutaj znajdują, siłą rzeczy znalazłaś się w KSD (Klubie Szalonych Dukanek) - oo laseczki, może poprosimy moderatora o zmianę tematu na Klub Szalonych Dukanek - od 15.02.2010, wierz mi, nie poczujesz się tutaj samotna, ale bądź przygotowana na ekspresowe zapełnianie stron, jeden dzień, a tyyyyyle do czytania

No Kochane zbieram się spać kolorowych snów Dukaneczki

Stary 2010-03-31, 23:20   #1872
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elskede Pokaż wiadomość
Oby Megi, oby niechaj Twoje słowa staną się wyrocznią skarpeciochy założę, a jakże

ja też uciekam spać
miłych snów
dużych spadków
dobranoc
Stary 2010-04-01, 07:40   #1873
ewamik1971
Raczkowanie

Witam kochane
Witam nową dukankę spadek wagi masz imponujący ale pewnie nie przeszłaś w życiu tylu diet co niektóre z nas (tak się tłumaczę z zazdrości)
Protomajonez robiłam osobiście po dodaniu musztardy (ja w ogóle lubię ostrzejszy) i soli i pieprzu smakował mi zupełnie tak samo jak normalny
Może łatwo się zważyć więc parafinę trzeba dodawać naprawdę po kropelce szczególnie na początku
Dziewczyny ja na tej diecie czuję się jakaś szczęśliwa, nie mam spadków nastroju ,nie chodzę głodna ,nie jestem nerwowa a przede wszystkim już nie bolą mnie kolana i plecy,a jak jeszcze wyciągnę z szafy jakiś ciuch kiedyś za mały i się w niego zmieszczę to już mi nic do szczęścia nie potrzeba
29 03 -81
24 06-73,8
Minus 13,2
ewamik1971 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 07:43   #1874
agamagda
Rozeznanie

puk rankiem
najsuperaśniejsza rzecz móc zmienić wagę w podpisie w dół
dziś o 0,7kg
wczoraj 2 godzinki aqua
zawsze po aqua mi dużo spada
.
.
wczoraj ksiadz na spowiedzi zadał mi pokutę
uczestniczyć w nabożeństwie Wielkiego Piątku
i ... pomimo, że ścisły post jutro jest
to ja mam jeszcze bardziej jutro pościć

toż sama woda mi zostaje, bo chleba i tak nie jem

poczytam WAS po śniadaniu
buziaki
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 07:45   #1875
ewamik1971
Raczkowanie

Karadko zrobiłam wczoraj mufinki cytrynowe z Twojego przepisu-pychota

Obrączka się nie znalazła? sorry że przypominam Ci o stracie
29 03 -81
24 06-73,8
Minus 13,2
Stary 2010-04-01, 07:46   #1876
agamagda
Rozeznanie

ewamik ja mam to samo
nei katuję sie głodówkami
nie katuję się na siłowni
a waga w ciągu 45 dni spadła mi 7kg

do ślubu brata jeszcze 59 dni, może coś mi się jeszcze uda zgubić

no idę jeść, bom głodna
Stary 2010-04-01, 08:06   #1877
ewamik1971
Raczkowanie

Agamagda Ty to to dopiero masz motywację ja też sie zawsze odchudzałam przed takimi imprezami
Kiedyś na weselu siostry strasznie wkurzyła mnie jej teściowa prez połowę stołu wydarła się " ojej pani Ewo nie poznałam pani" a ja "tak a dlaczego" a ona na całą koparę "tak pani schudła!!!!"

Myślałam że ją zabiję
29 03 -81
24 06-73,8
Minus 13,2
Stary 2010-04-01, 08:14   #1878
elskede
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość

ja też uciekam spać
miłych snów
dużych spadków
dobranoc
Kochanie jesteś prawdziwą wyrocznią - po pierwsze gardło lekko mnie boli, ale to nic, po drugie spadłam 1kg w dół Dziękuję, dziękuję, dziękuję

ewamik - jak dobrze czytać takie słowa, ja też cieszę się, że jestem na tej diecie, choć były momenty zawahania, teraz jest mi dobrze chociaż ja czasem jestem mega głodna, chodzę do lodówki jak potłuczona i nie mogę się zaspokoić, muffinki skutecznie hamują mój apetyt
a co do chwalenia - faktycznie czasami jest miło dostac dyskretny komplement, ale po jakims czasie staje sie to troche meczace, bo czlowiek ma wrazenie, ze byl wielorybem jakims - a w Twoim przypadku to była totalna żenada - nie wiedziałaś gdzie oczy schować pewnie...

agamagda no no brawooo widzisz? pojutrze spadniesz o kolejne 0,7 zobaczysz

Stary 2010-04-01, 08:44   #1879
karadka
Zadomowienie

czesc kochaniutkie po wczorajszym + dzisiaj -0,6! i jeszcze 0,1kg i bedzie 10!!! juz nie moge sie doczekac! musi byc jutro i koniec - taki byl cel 10 do swiat!!!

Cytat:
witaj Sylwio w naszych skromnych progach

ale się dzisiaj załatwiłam na rowerze, jadę dość cienko ubrana, zaczyna padać deszcz, potem to już się zrobiła ulewa, makijaż mi spływał, ja cała mokra, plaszcz, cale ciuchy, ręce zamarzniete, jechalam predkoscia swiatla, wracam do domu bach do wanny, kapiel, suszenie wlosow, potem dodatkowe moczenie nog w goracej wodzie z sola, polopiryna, i cieple ubranko, mam nadzieje, ze sie nie zalatwilam na cacy bynajmniej szybko zastosowalam srodki zaradcze... ja chce na disco w niedziele, jak bede chora to sie powiesze teraz troszke kiepskawo sie czuje, ale licze, ze sobie oskrzeli czy pluc nie zalatwilam boje sie troszke, bo naprawde moglo mnie przewiac... buuuu

a jeszcze wieczorkiem wpadly moje najlepsze kolezanki,, śmichy, chichy, super, uwielbiam takie wieczorki
aj znac jak sie czujesz! i bierz pozytywne strony - jak zmarzlas to organizm probujac sie ogrzac bral zalegly tluszczyk i go sobie spalal to tak dla otuchy ale sprobuj przez kilka dni jakies witaminki i chocby rutinoscorbin brac!

Cytat:
Jejku jeszcze nikt mnie nigdy tak ładnie nie powitał jak wy!!! Dziękuję Zaczynałam z wagą 81.3 przy wzroście 164, całe życie byłam meeeega szczypiorkiem niestety nocne, studenckie życie i zamiłowanie do gotowania i wymyślania pysznych potraw doprowadziło mnie do aż tylu zbędnych kilosów... Ale dzięki Wam wierze że mi się uda, bo do tej pory każdy znajomy mniej lub bardziej wtajemniczony w Dukana mówił że jak na tak ostrą (bynajmniej dla mnie ) diete to chudne malutko... i tak troche się smuciłam ale.... walcze dalej Chciałabym schudnąć 15kg, aby ważyć 65 myśle że niebyłoby źle lubie takie kobiece kształty hihi.

Dziękuje jeszcze raz za miłe słowa

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

a sorki ze tak wtrace dzisiaj czytalam co ma wiecej kalorii piwo czy wodka, i wiecie ze wyszlo ze wodka w jednym kieliszku ma prawie tyle co jedno 0,5 l piwo!! dla mnie szok bo myslalam ze wodka to taki nic nie znaczacy na diete napoj... ale tez mysle ze jak wieksza ilosc to nie wino a wodka...
sylwusia ja tez uwielbiam gotowac i to mnie troche zgubilo a co do alkoholu to to sa puste kalorie i moim zdaniem nie przytyjesz od 3 kieliszkow wodki a po 1 piwie to brzuch jak balon! nie mozemy sie dac zwariowac! wiec ja przez swieta tez pewno podrinkuje ale diete trzymam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-01, 08:47   #1880
karadka
Zadomowienie

Cytat:

Jejku jak mi się podoba Twoje zdroworozsądkowe podejście do odchudzania Sylwuś, naprawdę

A jeśli chodzi o przywitanie - to nasza szarańcza taka już jest, naprawdę świetne babeczki się tutaj znajdują, siłą rzeczy znalazłaś się w KSD (Klubie Szalonych Dukanek) - oo laseczki, może poprosimy moderatora o zmianę tematu na Klub Szalonych Dukanek - od 15.02.2010, wierz mi, nie poczujesz się tutaj samotna, ale bądź przygotowana na ekspresowe zapełnianie stron, jeden dzień, a tyyyyyle do czytania

No Kochane zbieram się spać kolorowych snów Dukaneczki
kochanie to jak sie deklarujesz to zalatwianie zostawiamy Tobie ja proponuje tytul:
KSD - Klub Szalonych Dukanek otwarty od 15 lutego

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
puk rankiem
najsuperaśniejsza rzecz móc zmienić wagę w podpisie w dół
dziś o 0,7kg
wczoraj 2 godzinki aqua
zawsze po aqua mi dużo spada
.
.
wczoraj ksiadz na spowiedzi zadał mi pokutę
uczestniczyć w nabożeństwie Wielkiego Piątku
i ... pomimo, że ścisły post jutro jest
to ja mam jeszcze bardziej jutro pościć

toż sama woda mi zostaje, bo chleba i tak nie jem

poczytam WAS po śniadaniu
buziaki
agulka super to obie szczesliwe jestesmy

Cytat:
Napisane przez ewamik1971 Pokaż wiadomość
Karadko zrobiłam wczoraj mufinki cytrynowe z Twojego przepisu-pychota

Obrączka się nie znalazła? sorry że przypominam Ci o stracie
kochanie nie znalazla sie juz wszystko przekopalam (nawet moj mezulek wczoraj w smieciach grzebal bo jeszcze byla opcja ze jak cos wyrzucalam to mi spadla) dzisiaj ide jeszcze do ochrony z centrum na ktorym bylam i bedziemy na kamerach szukac czy jak wychodzilam to mialam obraczke jak nam sie uda zobaczyc na miescie jest jeszcze punkt skupu zlota wiec tam tez zapytam, i 2 sklepy jubilerskie wiec popytam bo kolejna noc sie budze caly czas i mysle i analizuje gdzie ja moglam zgubic, mam takie wrazenie ze jak wtedy wracalam z zakupow to sie obrocilam bo wydawalo mi sie ze mi jakas moneta spadla - ale nic nie widzialam a to mogla byc obraczka

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

elskede 1kg!!!!! no brawo:roza : chyba od teraz kazda bedzie na deszczu mokla! moze to jakies nowe odkrycie naukowe 30 min na deszczu - 1 kg mniej
Stary 2010-04-01, 08:54   #1881
agamagda
Rozeznanie

Sylwia witaj, duży, szybki spadek, gratulacje

Megi oj nastraszyłaś tym zastojemmm
ale to dobrze, daje do myślenia

a z moją motywacją
hmm................
25 kwietnia chrzciny w rodzinie
9 maja komunia w rodzinie
15 maja wesele u znajomej
29 maja wesele u brata
a jeszcze po drodze święta, urodziny córki (czytaj tort)
...... najbardziej oczywiście zależy mi na weselu brata
i troszkę boję sie zastojów z winy wcześniejszych imprez
ale muszę się trzymać, wiem że i WY mi pomożecie

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

karadka super, że waga w dół
elskede też i tak dużo

a Megi się zważyła? czy znowu zaspała???
Stary 2010-04-01, 08:55   #1882
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agamagda Pokaż wiadomość
Sylwia witaj, duży, szybki spadek, gratulacje

Megi oj nastraszyłaś tym zastojemmm
ale to dobrze, daje do myślenia

a z moją motywacją
hmm................
25 kwietnia chrzciny w rodzinie
9 maja komunia w rodzinie
15 maja wesele u znajomej
29 maja wesele u brata
a jeszcze po drodze święta, urodziny córki (czytaj tort)
...... najbardziej oczywiście zależy mi na weselu brata
i troszkę boję sie zastojów z winy wcześniejszych imprez
ale muszę się trzymać, wiem że i WY mi pomożecie
kochana pewno ze wytrzymasz!!! jak nie to Ci tak bacikow przylozymy ze po pierwszej imprezie tyleczek siny bedzie i na zadna juz nie pojdziesz bo nie bedziesz mogla siedziec!
Stary 2010-04-01, 09:11   #1883
haniula1803
Rozeznanie

cześć dziewczynki

U mnie dzisiaj 4 dzień ns P a waga jak zaczarowana stoi w miejscu, chyba muszę jakieś modły nad nią odprawić . Za oknem słonko a w sercu smutek, przymierzyłam sukienke na wesele i wcale mi się nie podoba jak wyglądam buuuuuuu

Wam gratuluje spadków

Dziewczyny a co bierzecie ze sobą do jedzenia jak na pól dnia wychodzicie z domu?

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2010-04-01 o 09:19
Stary 2010-04-01, 09:20   #1884
karadka
Zadomowienie

Cytat:
cześć dziewczynki

U mnie dzisiaj 4 dzień ns P a waga jak zaczarowana stoi w miejscu, chyba muszę jakieś modły nad nią odprawić . Za oknem słonko a w sercu smutek, przymierzyłam sukienke na wesele i wcale mi się nie podoba jak wyglądam buuuuuuu

Wam gratuluje spadków
haniula, zrob zdjecie wstaw tutaj a my to juz ocenimy!!! a wygladasz na pewno super!!!

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

haniula przypomnij ile masz wzrostu! bo wazysz mniej niz 60 kilo moze wogole nie musisz sie odchudzac!
Stary 2010-04-01, 09:45   #1885
domino166
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczynki

Wam gratuluje spadków

Dziewczyny a co bierzecie ze sobą do jedzenia jak na pól dnia wychodzicie z domu?
Haniula-nie martw się u mnie waga nie drgnęła przez 11 dni(6-p i 5PW)ale podobno tak bywajak po jakimś czasie ruszy to będziemy garderobę wymieniały Poza tym najbardziej krytyczne jesteśmy w stosunku do nas samych ,widzimy tylko wady -inni widzą nas inaczej

elskede-polecam aspirynę z wit.c-naprawdę działa,gratuluję wagichyba wystawię się na deszcz na parę godzin,w święta będzie padało-niestety ,zamiast jeść będę mokła i chudła

karadka- do tej 10 zostało ci niewiele,na bank do świąt zdążysznie zasypał cię śnieg?u nas w telewizji trąbia jaki to kataklizm spotkał Wlk.Bryt i Irlandię ale pewnie jak zwykle przesadzają

sylwusia-witaj gratuluję chudnięcia masz super wyniki
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 09:47   #1886
agamagda
Rozeznanie

jak wychodzę z domu
to kefir
serek homo + łyżeczkę
można wodę, cole light
no i duże śniadanie przed wyjściem

..
http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZAN...ASH/DYNGUS.swf
Stary 2010-04-01, 09:50   #1887
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domino166 Pokaż wiadomość
karadka- do tej 10 zostało ci niewiele,na bank do świąt zdążysznie zasypał cię śnieg?u nas w telewizji trąbia jaki to kataklizm spotkał Wlk.Bryt i Irlandię ale pewnie jak zwykle przesadzają
hehehe no troche przesadzaja chyba bo u mnie w miescie sniegu nie bylo ale potworny lodowaty wiatr! we wtorek moj maz mial zalatwienia w dublinie( jakies 80-90 km od domu) i jak wieczorem wracal mowil ze sniezyca byla! a tak 10 km przed nami wszystko ucichlo moze dlatego ze nad morzem mieszkamy i to zawsze innaczej ale wiosna pelna para, w ogrodku krokusy, zonkile i zielono sie robi
Stary 2010-04-01, 10:00   #1888
domino166
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
hehehe no troche przesadzaja chyba bo u mnie w miescie sniegu nie bylo ale potworny lodowaty wiatr! we wtorek moj maz mial zalatwienia w dublinie( jakies 80-90 km od domu) i jak wieczorem wracal mowil ze sniezyca byla! a tak 10 km przed nami wszystko ucichlo moze dlatego ze nad morzem mieszkamy i to zawsze innaczej ale wiosna pelna para, w ogrodku krokusy, zonkile i zielono sie robi
To dobrze bo serdecznie mamy dosyć zimy,zazdroszczę ci tego morza,zawsze chciałam mieszkać nad morzem
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-01, 10:06   #1889
haniula1803
Rozeznanie

karadko kochanie mam tylko 164, więc moje 58kg to naprawdę za dużo, a zdjęcia wstawie jak mi się uda wieczorem miłego dniadla wszystkich pa

Edytowane przez haniula1803
Czas edycji: 2010-04-01 o 13:04
Stary 2010-04-01, 10:40   #1890
sylwusia085
Rozeznanie

ja dzisiaj kolejne 0,3 kg w dol ale ostatnie dzien P, wiec teraz musze sie syzkowac na wielki 5 dniowy zastoj ale to nic po burzy zawsze wyjdzie slonce kurcze prawie -8 kg super wynik mam nadzieje ze bedzie tak aldnie spadalo az do mojej wymarzonej 15 ;] a jak nie to i tak sie nie poddam... ale powiem waz szczerze ze zazdroszcze Wam ze jestescie takie szczesliwe na tej diecie, ze lubicie to jedzenie itp... ja bardzo tesknie za odrobina oliwy, za prawdziwym kotletem w panierce, czy chociazby za spaghetti.... a na krolewska uczte moja pierwsza bedzie pizza, chipsy i szklanka miryndy!!!! a jak bedzie juz maj-czerwiec to bedzie rybka z nad morza i frytki i surowka i goferek przesadzam co..? ale czekam na te chwile z niecierpliwoscia ;] no.... aby nie zanudzac ide kupic sobie buty i torebke jak sie nie wydaje kasy na slodkosci, to i na takie ekstra rzeczy wystarczy buziolki i milego dnia

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
karadko kochanie mam tylko 164, więc moje 58kg to naprawdę za dużo, a zdjęcia wstawie jak mi się uda wieczorem miłego dnia pa
a mi sie wydaje ze masz figurke super eksttra laski

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

jeszcze mi sie przypomnialo ;] pamieta moze ktoras z was strone gdzie ejst przepis na te slynne cytrynowe muffinki? ja robilam tylko raz muffinki czekoladowe ale cos mi mega gorzkie wyszly.... a dalam wszystko wg przepisu no mzoe za duzo dalam aromatu i dlatego...? hmmm nie wiem ale wiem ze jak tyle osob je poleca to na pewno sa pycha acha szukalam na necie tego majonezu extra light nie ma... ale planuje poleciec do niemiec na zakupy i moze znajde tam go...

Edytowane przez sylwusia085
Czas edycji: 2010-04-01 o 10:33
sylwusia085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości