|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
![]() Ja siedziałam cały czas przy wiatraczku więc nie odczuwałam jakiś duszności i łzawienia.
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem po
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
Teraz się śmieję bo niedawno byłam wyrówanać włosy i teraz widać że wcale nie są idealnie równe
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Mnie osobiście wyszło niecałe 70 zł za 1/3 specyfiku z zamówienia u Svinecki.
#1864 |
Raczkowanie
|
Oooo, widzę że dzisiaj zdjęciowy dzień
![]() To i ja dodam świeże fotki ![]() Zabieg robiłam w 220 stopniach. Na zdj trochę głupio wyglądają bo są dość pocieniowane, w rzeczywistości jest ok. Tylko przyliz, przyliz okropny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Przyczajenie
|
witam
![]() Zamowilam na allegro zestaw encanto ok 250zl od uzytkownika Markowy Outlet J4YsoN. Paczka juz przyszla ogolnie wklejak to co pan mi napisal w mailu. Czy to wszystko prawda? pozdrawiam "włosy już można umyć po kilku godzinach ![]() Szampony • Bubchen szampon z lipą i rumiankiem dla dzieci - ok. 8 zł • Cosmetici Dora szampon nawilżający z mleczkiem migdałowym do częstego mycia (zawiera sodium coceth sulfate) • HiPP Babysanft, Shampoo, Szampon dla dzieci - cena ok. 8zł • Home Institut w kartoniku w przeźroczystej butelce • L'Occitane Szampony: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest, Honey Harvest do ciała i włosów, • L'Occitane szampony: Aromachologie Artemisia Shampoon i Aromachologie Angelica Shampoo (zawierają disodium laureth sulfosuccinate, tea-lauryl sulfate) • L'Oreal Professionel Color Gloss • Nivea szampon dla niemowląt. (SLS-jest ale na końcu składu) - ok. 10 zł • Nu Skin Living, Pure Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) - 22,50 zł • Nu Skin Epoch, Ava Puhi Moni Anti-Dandruff Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate) - ok. 50 zł • Palmolive Naturals Moc Natury jabłko i pomarańcza (zawiera Sodium C12-13 Pareth Sulfate) • Palmolive, Naturals, Szampon Większa Objętość (Lawenda i melisa) - ok. 8 zł • ROSSMANN Babydream szampon dla dzieci - ok. 4 zł • SVR Provegol (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł • TiGi Honey & Oatmeal (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł Natomiast co do odżywek i masek do włosów to proszę unikać w składzie następujących skłądników: Silikony : ROZPUSZCZLNE W WODZIE -dimethicone copolyol -lauryl methicone copolyol -hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane -kazdy silikon z PEG na poczatku NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, LATWO USUWANE ZA POMOCA LAGODNYCH SZAMPONOW (np. na bazie coco betaine) - amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon -dimethicone -dimethiconol -beheonoxy dimethicone -phenyl trimethicone NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, CIEZKO USUWANE PRZEZ LAGODNE SZAMPONY (trzeba szampon zostawic na pare minut) -simethicone -trimethicone WYMAGAJACE SULFATES DO USUNIECIA - lepiej sie od nich trzymac z daleka -cyclomethicone -cyclopentasiloxane -trimethylsilylamodimethic one - trimethylsiloxysilicates"
#1867 |
Raczkowanie
|
JULCIAwola, ten Pan ma rację, że należy unikać SLS'ów i tym podobnych oraz silikonów (tych trwałych, mocnych i najgorszych). Natomiast wykaz silikonów wydaje mi się, że jest wzięty z Wizażu.
![]() ![]() EDIT: Co do szamponów, to dziewczyny piszą, że Babydream jest dobry po tym prostowaniu. O Hippie też mówiły. Edytowane przez ammalbinis Czas edycji: 2010-06-16 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcialam hippa kupic, to na nalepce w rossmanie jest "szampon" a postawili oliwke ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
ja mam pytanie ;p czy po prostowaniu mozna suszyc suszarka? czy beda sie puszyc?
a jedwab na koncowki mozna nakladac? |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn z bardziej lub mniej oczekiwanym przylizem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Przyczajenie
|
Po jakim czasie można umyć wlosy po tym prostowaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czy sa tu dziewczyny, ktore myja wlosy codziennie? ja widze, ze po tym szamponie dzieciecym mam jakby niedomyte wlosy i jutro znow bede musiala umyc - czyli codziennie
nie skroci to czasu dzialania keratyny?
#1873 |
Raczkowanie
|
Już po kilku godzinach
![]() ![]() ![]() Edytowane przez xxxcarolxxx Czas edycji: 2010-06-16 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ta odzywka crema al latte ma taki sklad:
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Cocoyl Glutamate, Methylisothiazolinone on jest odpowiedni tak?
#1875 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale widzis tu cos nie wskazanego w tym skladzie? to jest ta maska co dott polecala
#1877 |
Raczkowanie
|
Kod:
Po jakim czasie można umyć wlosy po tym prostowaniu? normalnie ręce opadają jak się czyta takie pytania... Edytowane przez teken020 Czas edycji: 2010-06-17 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj robiłam keratynę na włosach, zabieg był przeprowadzany w 230C jednak efekt mnie nie zadowala prównując z tym co Wy osiągnęłyscie. Wydaje mi się ze to przez prostownicę, ma 230C jednak kiedy przed zabiegiem prostowałam nią włosy to nie uzyskiwałam mega zadowalającego efektu, ale własnie taki jaki teraz mam po keratynie, czyli sredni. Po mojej prostownicy tondeo, która ma 190C nagrzewa się w kilka sekund efekt prostowania jest idealny, włosy wtedy mam jak druty. Dlatego wydaje mi się, że mimo że moja prostownica ma mniej C to nią lepiej wyszłyby włosy. Po wakacjach będę robić zabieg jeszcze raz, tą drugą prostownicą.
Druga sprawa dziś rano jak wstałam to moje włosy już się falują:/ 1 zdjęcie przed, 2-3 po keratynie.
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo temperatura to nie wszystko, nie znaczy ze jak ma wiecej stopni to lepiej prostuje. w tym zabiegau liczy sie temperatura a 190 to za malo. moze za malo razy prostowalas, za szybko jezdzilas prostownica po swoich wlosach? faluja sie? wlosy po tym zabiegu raczej same z siebie nie ulegaja zadnym zmianom z dnia na dzien, moze poprostu zle sie wiazesz/spinasz na noc i Ci sie odksztalcaja a to juz nie wina zabiegu ![]()
24.03.2016 ![]() Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2010-06-17 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Raczkowanie
|
to że ci średnio wyszło mogło być spowodowane:
1) słabej jakości prostownica (podczas prostowania nie utrzymuje stałej temp.) 2) za mało nałożyłaś preparatu na włosy 3) niedokładnie prostowałaś włosy chcesz robić zabieg jeszcze raz prostownicą 190 C ![]() Ja niedawno robiłem prostownicą 200C. po dwóch tyg. moje włosy są jak po miesiącu po pierwszym zabiegu, który robiłem w 230C, tyle ze gorszą prostownicą. Zapamiętajcie sobie wszyscy, dobra prostownica 90% sukcesu. Pozostałe 10%, patrz wyżej, pk. 2 i 3 ![]() Edytowane przez teken020 Czas edycji: 2010-06-17 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
angel a jaka prostownica robilas?
bo ja zamowilam ta euroluxa za 50zl i bede nia robic kolezance i boje sie, ze bedzie lipa
#1882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.miluxmarket.pl/Prostownic...26E_p1013.html od razu po wprasowaniu keratyny włosy były prosciutenkie, ale po umyciu głowy efekt jak na zdjęciach, mnie nie zadowalający. Ale tak jak pisałam babylisem z 230C kilka dni przed jak prostowałam wlosy to też nie były one idealnie proste, po tondeo 190C były proste jak druty, może tez trzeba patrzec na to jak prostownica prostuje na codzien ![]() No nie wiem kurcze ![]()
![]() |
#1883 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
moja prostownica Babyliss 230C za 100zł, druga ga.ma 200Chttp://www.allegro.pl/item1056461092_ga_ma_pros townica_laserowa_z_turmal inami_gama_25.html
komfort prostowania zdecydowanie lepszy. Ale jak już pisałem wcześniej, 200C okazało się za mało. jak wpadnie trochę kasy to zakupię sobie jakaś GHD i będzie git |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
No to powiedzcie mi jaka jest najlepsza prostownica do tego zabiegu? Lub po jakiej wy jesteście zadowolone z efektu? Pomijając temp. 230 st.
Pamiętam w którymś wątku dziewczyna chwaliła CHI farouk. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
gdybym nie miala jednej prostownicy tondeo to od razu kupiłabym taka sama, ale z regulacją temp http://allegro.pl/item1068987683_ton...p.html#gallery
220C chyba powinno być ok ![]() CHI farouk, cena ładna, a ghd o matko ![]()
#1887 |
Raczkowanie
|
wydaję się być dobra. Ja w każdym razie poniżej 230C prostować już nie będę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
Umyłam włosy i niestety nadal niemiłosiernie się elektryzują. Suszyłam je zimnym powietrzem, suszarką jonizującą więc na pewno nie od suszenia. No i są strasznie przylizane. Powiem szczerze, że wyglądają kiepsko niestety. Dziewczyny macie jakiś pomysł co z nimi zrobić i co może być tego przyczyną, żeby przy następnym prostowaniu nie popełnić tego samego błędu ? Może jakąś maseczkę teraz stosować, żeby lepiej wyglądały. Zamówiłam komponenty na odżywkę z mazideł ale zanim dojdą minie trochę czasu. Czy stosowałyście jakąś maseczkę z WAX'a ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
chcecie focie po miesiącu?
![]() dziś rano myłam włosa
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.