|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
[QUOTE=_Olka_;23875829]to zalezy od twojego gustu czy podobaja ci sie skromne ,proste zaraze elegnckie suknie czy moze bardziej szalone, ekstrawaganckie.Najlepszy m wyjsciem jest przymiarka paru modeli i tych zwyklych i tych bardziej szalonych,musisz poczuc w czym Ci dobrze.
Zgadzam się w 100% Najlepszym rozwiązaniem jest pójście do salonu i mierzenie różnych sukienek. Napewno już mniej wiecej wiesz co Ci się podoba i musisz teraz zobaczyć w jakim fasonie będzie CI dobrze.
|
|
|
|
#1862 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Dziewczyny, macie przepiękne suknie
Zakochałam się też w waszych zdjęciach bukietów, cieszę się, że mam już wybrany, bo znów miałabym dylemat Ktoś wcześniej doradził mi szukać zaproszeń na allegro - pewnie tak zrobię, choć wybór jest dla mnie zbyt wielki ![]() I ktoś na poprzedniej stronie pytał o garnitury - my na Targach niespodziewanie znaleźliśmy firmę, w której TŻ koniecznie chce szyć garnitur, a konkretnie surdut. Jest to firma Zetto (mają stronę w internecie), bardzo przystępne ceny (ok. 500-600 zł za dobry materiał) za garnitur szyty na miarę, szycie zajmuje im 10 dni. My będziemy mu szyli w maju, więc nie mam z nimi doświadczeń, ale wydaje mi się, że będziemy zadowoleni ![]() Przepraszam za te "ktosie" - zmęczenie przedświąteczne
|
|
|
|
#1863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kwiatów najlepiej wybrać te które się po prostu lubi - wtedy bukiet pasuje najbardziejCytat:
![]() Ja tylko na jednym weselu widziałam młodego w jasnym garniturze a tak zawsze widzę w czarnym. Mój mąż za garnitur zapłacił 550 zł, w tym w cenie skrócili Mu spodnie. Jest dość niewymiarowy bo chudy i wysoki, ale po całym dniu chodzenia znaleźliśmy odpowiedni. Polecam sklep na przeciwko zamku (w tej kamienicy gdzie są gofry, hamburgery itp.) na rogu. Świetna obsługa i duży wybór również w tych normalnych cenach.
|
|
#1864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast garnitury były albo brązowo- czekoladowe, albo stalowe, albo siwe, albo jasne... Mi się marzył mój TŻ w brązach, ale pewnie obstanie przy czarnym. Szczerze mówiąc czarny garnitur kojarzy mi się (i to potwierdzają osoby z pokolenia moich rodziców) z ubraniem pogrzebowym, nie weselnym. Trochę czasu mi zajęło oswojenie się z myślą, że mój TŻ będzie miał czarny garniak... P.S. Dzięki za adresy punktów dystrybucji i szycia garniturów ![]() Zawsze lepiej mieć wybór, niż go nie mieć ![]() Powiedzcie mi jeszcze, na drugi dzień jak się ubiera Pan Młody? Ma ten sam garnitur, tylko inną koszulę i bez kamizelki i musznika? Teraz większość wesel jest jednodniowych, więc nie za bardzo mam kogo zapytać ze znajomych...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie wyobrażam sobie mojego TŻ na ślubie w innym garniturze jak czarny, ewentualnie jakiś bardzo ciemny stalowy. Mi to się kojarzy raczej z elegancją, zwłaszcza że inni goście bardzo rzadko mają tak ciemne garnitury. Ale każdy ma oczywiście inną koncepcje
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z moją suknią w kolorze Ivory (kości słoniowej). W drugi dzień wesela założył koszulę biała z krótkim rękawkiem, spodnie garniturowe(ale nie kupował drugiego garnituru tylko same spodnie) w jaśniejszym kolorze, chyba takie szaro wpadajęce w delikatną zieleń (aby widać było, że to Pan Młody, dobraliśmy krawat do mojej różowej sukienki, którą miałam w drugi dzień). Kurcze wyglądał super....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do stroju na drugi dzień to dużo zależy od charakteru imprezy, czy poprawiny z zespołem, jedzeniem i piciem do wieczora, czy tylko obiad, czy może impreza w ogródku. My mieliśmy poprawiny na drugi dzień w podobnym stylu jak wesele- mój Tż miał inni garnitur niż w dniu ślubu (grafitowy) z białą koszulą i krawatem białym. Z tego co zaobserwowałam to część panów zakłada na drugi dzień ten sam garnitur, w którym był w dniu wesela. Moim zdaniem to średni pomysł- po pierwsze- nieelegancko jest 2 dni w jednym stroju chodzić, no ale to mniejszy problem, drugi to świeżośc tego garnituru. Po całonocnej zabawie, opieraniu się potrafi być albo brudny, albo pomięty. Ostatnio jak byłam na weselu to Pan Młody miał własnie na drugi dzien garnitur ze ślubu.. garnitur wyglądał strasznie, cały pomięty, jak psu z gardła. Wiadomo, że nie każdego stać na zakup dwóch garniturów. Każdego indywidualna decyzja.
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2010-12-20 o 20:17 |
|
|
|
|
#1870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli rozumiem, że na drugi dzień jakiś krawat obowiązkowy? A na jesieni (nasz ślub jest we wrześniu), to na drugi dzień też wypada koszula z krótkim rękawem?
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą mojemu TZ to zawsze jest gorąco i ciągle mi powtarza, że on to by najchętniej w krótkich spodenkach się bawił co do koloru, to my na razie myśleliśmy o ciemno-szarym, podoba mi sie pomysł z czarnym, zapytam TZ co ona na to
|
|
|
|
|
#1872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również nie mam nic przeciwko czarnemu garniturowi na ślubie. Po prostu bardziej podobają mi się brązowe, za to nie lubie popielatych, stalowych. Poza tym moja suknia jest ecru więc myślę, że albo czarny lub brązowy to najpewniejsze kolory. [B]_agatka[/B ] Pewnie masz rację, że fuksja i brąz się nie gryzą. Ale skolei czarny garnitur jeszcze nie na jedną okazję będzie przydatny. Jednak jeśli chodzi o kolor, to pewnie zdecydujemy przy mierzeniu, w czym TŻ będzie wyglądał najlepiej.
MissZuzia zaciekawiła mnie koncepcja koszuli białej i kamizelki i krawata pod kolor sukni PM. Sama nie wpadłam na takie rozwiązanie ale uważam,że jest super. Chciałabym tylko takie połaczenie zobaczyć, może mogłabyś nam pokazać zdjęcię? Jeśli nie chcesz na forum, to mogłabym prosić na priv? Dobrze, że my mamy wesele jednodniowe, bo szukanie dwóch garniturów, a co więcej płacenie za nie to byłaby masakra
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się powoli za szukanie butów ślubnych. Może podpowiecie mi gdzie najlepiej pójść w Lublinie?
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy jakich szukasz. Jeśli klasyczne czyli białe itp odcienie to warto odwiedzić pantofelek na narutowicza. Ja ze swojej strony polecam butki taneczne - zamawiałam przez neta z firmy aces2.
|
|
#1876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tego do koszuli z krótkim rękawem nie nosi się krawata zgodnie z dress code. Cytat:
zaraz napiszę do ciebie
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się wypowiem na temat garniturów, jak i na to przyszła pora
Byliśmy w sobotę w Zetto na Mełgiewskiej (za Powiatowym Urzędem Pracy). Mój Kochany kupił tam wszystkie garnitury, jakie ma w szafie i nigdzie indziej nie wyobraża sobie kupic ślubnego. Przymierzył tyko jeden i od razu mu się spodobał, paniom też, a ja zapytałam, czy nie powinien byc węższy w talii (slim), bo mój Kochany jest bardzo szczupły. Panie się ze mną nie zgodziły, ale jak im to unaoczniłam na garniturze, to przyznały mi jednak rację. Więc chyba idzie się dogadać ostatecznie. Garnitur, który mierzył kosztował 250 zł i wcale nie był byle jaki. Gdyby szyć na miarę to cena+100 zł za usługę. Przy wyjściu spodobał mu się zupełnie inny, bardziej elegancki i chyba jak pójdziemy kupować, to ten drugi (350 zł) Ale jeszcze chcę, żeby zmierzył jakieś inne, np. w Galerii Olimp - dla porównania.
|
|
|
|
#1878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zaraz o tym powiem mojemu TZ ciekawe jak z tego wybrnie, bo on przykłada dużą wagę do zasad savoir-vivre'u (tych, których zna :P), to sie biedak będzie męczyć pewnie
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pantofelka odwiedzę na pewno, wczoraj oglądałam ich stronę internetową i jedne butki wpadły mi w oko. Nie pomyślałam od razu o tym sklepie bo oglądałam wystawę ich butków na targach ślubnych i nic mi tam nie wpadło w oko. Będę mieć bardzo delikatną, grecką suknię, więc szukam butów całkowicie gładkich, białych, bez żadnych ozdób, a na większości ładnych były jakieś kokardki:/ O tanecznych nie myślałam, chyba bałabym się zamawiać buty przez internet, mimo wymierzenia stopy, itd. Ale kto wie.. Jutro wybiorę się do pantofelka i zobaczymy co dalej
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Rozeznanie
|
Dla mnie tez najlepszy jest czarny ew. ciemno granatowy kolor garnituru i koniecznie koszula z długim rękawem! MissZuzia ma racje, że jest to najodpowiedniejszy zestaw dla Pana Młodego. Raz w zyciu moze się przemęczyć ;-)
ps. ja sobie nie wyobrazam iść na poprawiny w tych samych spodniach.. np. przy upale 30 C.
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt! Wieeeelkiego obżarstwa
![]()
Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-12-23 o 22:08 |
|
|
|
#1882 |
|
Rozeznanie
|
Ja również dołączam się do życzeń, oby nadchodzący rok był jeszcze lepszy i oczywiście duuużo miłości od naszych TŻetów na święta ( i nie tylko
)
|
|
#1883 |
|
Rozeznanie
|
I ja także życzę Wam zdrowych i wesołych Świąt oraz spełnienia marzeń
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
i ja składam najlepsze życzenia świąteczne
![]() a przy okazji chciałam się pochwalić -> zamówiliśmy dzisiaj obrączki i kupiłam buty ślubne. Jeśli o buty chodzi, to byliśmy w pantofelku, znalazłam jedne buty, dla mnie idealne (proste, bez żadnych ozdób), rozmiar na mnie, ale obcas był porysowany i nie kupiłam. umówiłam się z panią, że poczekam na nie do końca stycznia, do nowej dostawy. potem chodziliśmy jeszcze po sklepach i przypadkowo zobaczyłam na wystawie buty ślubne (w zwykłym sklepie, nie typowo ślubnym), a tam te same buty. i kupiłam A obrączki będziemy mieć za ok 3 tygodnie Także malutki kroczek do przodu, choć ciągle dużo więcej przed nami niż za nami
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Życzę Wam wszystkim dziewczynki Wesołych i spokojnych Świąt udanego Sylwestra żeby wszystkie palny udało się zrealizować i żeby wszystkie przygotowania do Waszego najbardziej wyczekiwanego dnia w życiu szły jak najlepiej i bez żadnych komplikacji
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Wielkie i małe,
skryte i te o których chcemy powiedzieć całemu światu - z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia, uśmiechu, miłości, ciepła i chwili wytchnienia !! |
|
|
|
#1887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1888 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak po Świętach?
![]() ja dziś byłam na poszukiwaniach sukienki na razie na Kraśnickiej w La Femme tam gdzie szyją sukienki panie są przemiłe i pomocne, przymierzyłam kilka modeli więc już wiem w czym mi dobrze czyli w takiej klasyczno-księżniczkowatej nie za bardzo szerokiej i o dziwo w rybce, wyglądałam na wyższą i super się czułam, choć nawet nie brałam takiej pod uwagę wcześniej później byłam w salonie Lisa Ferrera, ale tam nawet nie mierzyłam, bo niestety nie doszywają ramiączek ani nie robią większych przeróbek, a na końcu w Lillyes przymierzyłam 3 i super mi się spodobała ta: http://www.weddingshoppeinc.com/Uplo...201024x768.jpgna manekinie nie aż tak bardzo ale na mnie dobrze leżała ![]() jutro chyba pojadę jeszcze na Fabryczną i kiedyś tam na Narutowicza i trzeba będzie podjąć jakże trudną decyzję
|
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny doradzcie, która będzie lepsza do mojej urody:?
ta na która widać mnie nie wchodzi pod uwagę: tylko z cymbeline i demi
|
|
#1890 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem jak wyglądasz w 1 i w 2 sukience natomiast jesli chodzi o 3 zdjecie to jest troszke malo wyrazne.Mysle ze ladniejsza byłaby ta sukienka bez tych ramiączek
![]() a po swietach ...hmm niestey pare kg do przodu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Najlepszym rozwiązaniem jest pójście do salonu i mierzenie różnych sukienek. Napewno już mniej wiecej wiesz co Ci się podoba i musisz teraz zobaczyć w jakim fasonie będzie CI dobrze.

Też lubię czarny, ale to już przesada...
z moją suknią w kolorze Ivory (kości słoniowej).

w sferze marzeń 58