![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Hop Hop gdzie się wszystkie podziewacie na wakacjach czy jak
![]()
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Pewnie każdy się zaszył w jakimś ciepłym, suchym kącie, bo od jakiegoś czasu ciągle leje. Przynajmniej u mnie.
My niestety walczymy z pierwszym choróbskiem u Ewy. Mamy anginę, temperaturę dochodzącą do 40 st. i ogólnie beznadzieja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
mamz, mam nadzieje że Ewka szybko wróci do zdrowia.
No ale w taką pogodę to chyba właśnie dziewczyny powinny mieć czas na internet ![]()
![]() |
#1864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio jestem bardzo zagoniona-musze kombinować ze zmianami ,żeby małego wozić do babci albo do cioci. Córę prowadzę do żłobka albo czasem wożę z synkiem. Jak już ich zawiozę to szybko w domku staram się ogarnąć potem do pracy a po pracy zaś dzieciaki, obiad, troche posprzątać, jakies pranie i jestem padnięta. Kacper ma dwa zęby na dole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Zadomowienie
|
mamz ja jestem na etapie tego, że ostatnio zrobiłam listę potrzebnych rzeczy i teraz pomału zabiorę się za ich kompletowanie. Na razie jestem na etapie oglądania wszystkiego, podejmowania decyzji jaki wózek kupimy i takie tam, a właśnie jaki masz wózek? i co możesz o nim powiedzieć?
Zaczęliśmy 6 miesiąc a ja niestety mam na plusie 10kg, najgorsze jest to że większość przybrałam w 1 trymestrze, odstawiłam dietę i mi przybyło, do tego zrobiłam podstawowy błąd bo mówiłam, ze nie mogę odmawiać maleństwu i strasznie sobie na wszystko pozwalałam, teraz jem "z głową" i nie tyję w takim tempie, młoda ma chyba nadmiar tego co nadrobiłam wcześniej, no ale zbędnymi kg zacznę się później przejmować. Strasznie zaczęły mi puchnąć nogi, ale gin przepisał mi jakieś tabletki i jest lepiej w przyszłym tygodniu idę na kontrolę ![]() Karolina gratulacje ząbków no i bycia dzielną mamą ![]()
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
Marejta no w sumie masz jeszcze trochę czasu na urządzenie wszystkiego. Co do wózka, to ja mam Jedo Fyn 4ds i o ile gondola była super, Ewa mieściła się w niej do 6 miesiąca (a była to zima, więc w kombinezonie), to spacerówka już nie jest taka fajna i drugi raz wybrała bym coś innego (najprawdopodobniej X Landera). Ale wózków jest takie mnóstwo, że wybór zapewne nie będzie łatwy i do tego każdy ma inny gust i wymagania
![]() Przyznam, że dość wcześnie zaczęły Ci nogi puchnąć, ja z Ewą też miałam nogi jak banie, ale to już tak pod koniec, miałam nawet problem, żeby jakieś buty ubrać, a tym razem póki co zero opuchlizny. Mam nadzieję, że leki Ci pomogą, bo to bardzo uciążliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrowionka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Po długiej nieobecności wracam do Was ![]() Podczytywałam Was cały czas.... ![]() Ewuni życzę zdrówka, a jej mamie szybkiego rozwiązania ![]() Kamilko Majeczke masz już u dziadków? co porabiasz? Farahh co tam u Ciebie i Twoich chłopaków? Marejta jak mija Ci ciąża? Kupujesz już coś, pisałaś może jakie imionka wybraliście? Karolka a jak tam Twoje urwiski? Mała chodzi jeszcze do żłobka czy ma wakacje, jak Ci się pracuje....? A...byłam w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
Koralik idę w czwartek na kontrolę do lekarza i jestem ciekawa czy potwierdzi słowa swojego kolegi, który robił usg połówkowe, że będzie dziewczynka, jak tak to będziemy mieć małą Wiktorię
![]() ![]() Pomału zaczynam się przygotowywać, kupiłam kilka rzeczy, w piątek udało mi się wygrać aukcję z super kołyską za pieniądze mniejsze niż ludzie sprzedają ten model używany ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1871 | ||
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() U mnie od rana było pochmurno, potem zrobiło się ciemno i spadł deszcz. Na szczęście się rozjaśnia więc założymy kalosze i pójdziemy z Nataleczką na spacer. Dosłownie nie mogę się nacieszyć porankiem w domu. Posprzątałam sobie, upiekłam chleb, wstawiłam pranie..... Cytat:
![]() Trzymam kciuki za udaną wizytę ![]() Cytat:
Fajny czas Cię czeka ![]() Pamiętam, że mi te pierwsze zakupy sprawiły niezłą frajdę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Koralik czyżbyś już zakończyła pracę? Bo widzę, że wracasz "do żywych"
Karolina nawet nie żartuj, że Kacper tyle może już ważyć?! Moja waży 9,5 kg, a ma prawie 14 mies. Marejta pewnie się wszystko pięknie potwierdzi i będzie Wiktorka ![]() ![]() Moja Ewa już zdrowa, dziś kończymy antybiotyk. Przyznam, że sporo stresu mnie kosztowało to jej choróbsko. Sama się już nie najlepiej czuję niestety, mam mdłości takie jak na początku, czasem mi się robi jakoś tak słabo, brzuch mi się napina coraz częściej i aż się zaczynam bać, żeby nie urodzić za wcześnie. Trochę wcześniej bym chciała, ale tak jeszcze w tym bezpiecznym przedziale tygodniowym. Ogólnie czuje się jak by mi ktoś wypompował wszystkie siły... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Rozeznanie
|
koralik Majunia jeszcze w domu
![]() ![]() mamz przypomnij mi który to tydzień?? Ojj kurde jak tak piszesz to wydaje mi się że to ja wczoraj narzekałam że chcę już urodzić ![]() marejta własnie takie aukcje są super tylko na końcówce trzeba się troche nasiedzieć i naklikać jak ktos jeszcze chce tą rzecz co ty. Ja ostatnio wylicytowałam rodzicom tryptyk przepiękny, kosztował 500 zł a ja dałam za niego 189 zł ![]() ![]() ![]() karolinko ile Mały waży ![]() Dziewczyny mam taką migrenę że ledwo żyję ![]()
![]() |
#1874 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już się wkręciłam w kije i rower ![]() Odpoczywam i doceniam wolny czas ![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkie zakamarki, kabelki, kontakty.....są Majeczki ![]() U Nikosia w sobotę był kolega z przedszkola. Ale oboje mieli radochę ![]() Mam nadzieję, że już Ci jest lepiej!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
Niestety nie bardzo.. Z migreną ok ale w sobote na rowerze (zrobiliśmy 38 km) zawiało mi zatoki i teraz taki ból że hohoh...
Maja obudziła nas o 7.30 bo na klatce maluja, trzaskają się. Teraz moja łobuziara sierdzi na łóżku dookoła zabezpieczona poduszkami itp. i ogląda bajkę. Nie uwierzycie ale moje prawie 7-miesięczne dziecko uwielbia Myszkę Mickey ![]() ![]()
![]() |
#1876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak Kamilko sprawa z Twoja pracą? Czy już coś ustalone? Jak pomyślę, że niedawno to Ty byłaś na końcówce ciąży, a tu Maja ma już 7 mies. a ja sama za chwile będę rodzić, to aż nie mogę uwierzyć jak ten czas szybko leci. Koralik to fajnie, że jesteś w domu i wcale się nie dziwię, że dzieciaki też się cieszą. Taka praca jednak dezorganizuje życie. Najlepiej było to widać po naszym forum, w ogóle Cię nie było ![]() Kiedy jedziecie na wakacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Rozeznanie
|
23 lipca wyruszamy na wymarzone i wyczekane wakacje
![]() Dziś byłam ostatni raz w Dopiewie......cdn w klubie ![]() Teraz zjemy szybko obiadek i będziemy siedzieć do oporu na ogrodzie, jak dzieciaki będą ze zmęczenia ciągnąć nogi za sobą to spakuje ich do brodzika ![]() ![]() ![]() mamz 35tydzień!!!!!!!!!! To już wielkimi krokami zbliżacie się do mety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Halo, halo!!!!!!
Dziewczyny gdzie jesteście? Co porabiacie w te słoneczne dni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bąbelek wyciąga z ciebie co może i dlatego jesteś taka słaba ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
My korzystaliśmy z pięknej pogody, Maja moczyła pupę w brodziku dmuchanym a my z TŻ'tem sie opalaliśmy.Dziś pogoda niestety brzydka a do tego 15 minut temu moi wyjechali na tydzień.. Kurde już za Niuńką tęsknię
![]() ![]()
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
|
Ja pracuję i czekam na urlop i wakacje, niestety tż przesunęli termin urlopu i zamiast zacząć wakacje dzisiaj pojedziemy dopiero 14 sierpnia
![]()
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Rozeznanie
|
No ja własnie chyba się zapłaczę
![]()
![]() |
#1885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ja jedną nogą jestem już nad morzem ![]() W sobotę koło 5 rano wyjeżdżamy ![]() ![]() ![]() Robię ostatnie zakupy, piorę, przygotowuję jedzonko (obiady) na wyjazd.... i marzę, marzę, marzę żeby już tam być. Dzieciaki wciąż opowiadają sobie jak to będzie, liczą dni..... Natalka pyta czy w morzu jest korek i czy mama będzie tak wypuszczać wodę jak po kąpieli ![]() Nikodem zastanawia się co to jest ta plaża i jak może wyglądać taka duża piaskownica ![]() Kamilko wykorzystaj ten czas dla siebie ![]() Majeczka wróci pewnie stęskniona za Tobą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
koralik miłego wypoczynku
![]() Ja jestem strasznie zalatana. Codziennie przed pracą muszę rozwieźć dzieciaki (jedno do żłobka drugie do babci). Mały waży już 8900 i musiałam zakupić nosidło takie zakładane na mnie bo nie byłam w stanie zabrać się do auta (mały,jego torba, plecak od małej, moja torebka, śniadanie do pracy... a mała po drodze do auta ogląda pająki... a mnie ręce mdleją). Po pracy pozbierać zpowrotem dzieciaki, jakiś objad, pranie, sprzątanie... Nawet nie mam czasu robić zakupów bo z dziećmi nie chcę a po pracy spieszę się je odebrać. W niedzielę kupiłam jedzonko na cały tydzień i zostaje mi tylko chleb do kupienia w tygodniu. W pracy sobie trochę odpocznę ![]() ![]() Pędzę budzić i ubierać robaczki moje... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | |
Rozeznanie
|
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Karola wyszykować siebie, dzieciaki, poodwozić na dane godziny i samemu zdążyć do pracy to niezły wyczyn!!!! Brawa dla Ciebie ![]() ![]() Dobra organizacja potrafi zdziałać cuda ![]() U mnie od rana dziś padało, teraz trochę słonko się przebija....może coś jeszcze będzie z tego dnia ![]() Zaraz będzie u nas 2letnia chrześniaczka i zostanie z nami cały dzień pod naszą opieką....przez chwilkę będę miała trójeczkę ![]() ![]() Farahh wyjechałaś znów gdzieś......gdzie jesteś? Kamilko jak tam mijają Twoje dni ![]() Zajrzę do Was później!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
Koralik a to wasze pierwsze wakacje nad morzem z dziećmi?
Bo jak przeczytałam Twój opis jakie pytania zadają to aż mi się łezka w oku zakręciła ale jednocześnie się uśmiałam bo to musi być takie słodkie jak sobie tak ze sobą dyskutują ![]() Karolina ![]() ![]() ![]() ![]() No właśnie a co sie dzieję z Farahh ![]() Przez tą pogodę tak mi się chce spać...
![]() |
#1890 |
Rozeznanie
|
koralik a nawet jakoś leci, wczoraj myślałam że z nudów nie wiem co zrobię... Dziś akurat mamy sabat z moimi dziewczynami także od rana sprzątam, zakupy... Po urodzeniu Mai obiecałyśmy sobie z dziewczynami że chociaż raz w miesiącu musimy się spotkać na takim naszym sabacie i miesiąc temu a anwet 1,5 z racji wyjazdu TŻ'ta i Mai odbył sie u mnie, teraz też wiedziałysmy że będzie wyjeżdżał więc wolimy w domu siedzieć niż iść do pubu gdzieś.. Jak zwykle będzie kuopa śmiechu, plotek, wspominek, drinki i wogóle
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.