Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 09:40   #1861
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

misiulka a karmisz jeszcze ? pytam w kwestii tych plastrów

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Dzień dobry Kochane! U nacka tak sobie mała padła po kąpieli przy jedzeniu przed 20;00 obudziła się najpierw o 22;30 dałam jej pić wydujdała 120ml i przed północą znów wstała więc znów ją nabrałam i dałam wody wypiła 30ml. i zasnęła potm pobudka po 4tej ale dałam juz cysia bo to już głód był po 7ej znów cyc podrzemała jeszcze trochę i po 8ej wstałyśmy

anoxa z Hubcia rośnie podrywacz
aniaa współczuję nocki i zarazem gratuluję Misiowi zaśnięcia w łóżeczku o taaak wymaga to cierpliwości a co do rączek wiem coś o tym przez jakiś czas moja też tylko tak zasypiała ale tylko w dzień teraz w nosidełku
papi oby nic poważnego z Adaśkiem i niech szybciutko zdrowieje no i trzymam kciukaski za Ciebie i nie przejmuj się nikim to jest Twoje prawo i możesz z niego skorzystać

enter dalej nic...

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:44
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:44   #1862
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

nocka bez zmian jestem nieprzytomna a misiek od rana marudzi znow.
znam to

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Załącznik 3681053
moje dziewczyny.
A jak mi się uda wrzucić zdj z tel(a niedawno zmieniłam i jeszcze tego nie robiłam) to będą zdj Weroniki i Fryderyka(kuzyn 3dni starszy)
ale super dwoje musi byc!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Zaraz idziemy do lekarza bo Adasiek ma mega wysyp na nozkach i brzuszku ...nie wiem czy go to swedzi czy nie ale w poniedzialek doktor mowil ze jak pojawi sie wysypka to by przyjsc by mogl zobaczyc....od wczoraj temperatury nie ma....
to napewno trzydniowka u nas GHubcio byl caly wysypany lacznie z dlonmi i stopkami

Cytat:

maly sukces wlasnie odnioslam. nie pisalam wam nawet ale mielismy mega problem z drzemkami w dzien. najpierw misiek w wozku tylko zasypial, ale stwierdzilam ze trzeba go tego oduczyc i niech zasypia w lozeczku. ja bylam twarda i nie bralam go na rece ale damian zeby szybciej bylo zaczal go na rekach usypiac no i sie mlody tak przyzwyczail ze ostatnie 2 tygodnie tylko na rekach no jakos bym to moze przezyla ale od paru dni na rekach tez byl problem. prezyl sie wyginal machal rekami i nogami i mimo ze byl spiacy to nie chcial zasnac. juz mialam dosc i dzis rano sie nie dalam. zasnal w lozeczku. marudzil sie rzucal itp. i w koncu chyba ze zmeczenia padl
no i wlasnie tego sie obawiam bo u nas przez choroby tez mlody na rekach usypia ostatnio zasypial juz w lozeczku choc najpier byla walka a teraz chory i znowu na rekach ale ciesze sie ze wam sie udalo postepy zrobic

olakola ale Kubus swietnie stoi juz!duzy chlopak juz z niego

niezawsze
faktycznie udane zakupy ja musze mlodemu bodziaki i pajacyki kupic

u nas nocka kiepska ale o dziwo nawet zmeczona nie jestem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 09:48   #1863
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
anoxa, ale z Hubcia podrywacz rośnie
olakola a twój już stoi?? Jak te dzieci szybko dorastają
madziorek trzymam kciuki żeby wszystko było ok. a może wpadła byś kiedyś odwiedzić koleżankę
Widzę, że nie tylko moje dziecko ma problemy z zasypianiem w dzień. Najgorzej jest przed pierwszą drzemką koło 12-13, marudzi okropnie i zasnąć nie może. Biorę go wtedy do mojego łóżka na kołderkę wsadzam mu palca do buzi, kładę na boczek i klepię po dupce i jakoś zasypia, ale ile się przy tym namęczy, nie wiem czemu tak jest.
A co do obniżenia łóżeczka to chyba też już będziemy musieli, bo on się coraz częściej na brzuszek w łóżeczku przekręca i łapie za barierkę, czasem mam wrażenie, że zaraz wyjdzie Jak zrobił tak pierwszy raz to prawie padłam na zawał.
A nocki u nas do kitu ja nie wiem jak będzie od 1 lutego kiedy zaczynam pracę. A jak pytam znajome koleżanki, które mają dzieci to one im przesypiają cała noc. Np czteromiesięczna Marta śpi 10 godzin!!!!! A mój łobuziak się budzi ze 4 razy nie wiem już co zrobić. Agamarcio oszukiwanie wodą coś daję?Ale w sumie i tak trzeba wstawać

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2011-01-20 o 09:51
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:21   #1864
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

lilka do końca to nie wiem czy coś daje ale jedno jest pewne że jeść to się małej nie chciało a jedenie pociumkać i napić a jakoś powoli chciałabym niunie odstawić od piersi choć już widzę że chyba nie będzie to takie łatwe dlatego chcę ją troszkę pooszukiwać
moje dziecko nie chciało pić wody a w nocy poszło

Stary 2011-01-20, 10:54   #1865
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A nocki u nas do kitu ja nie wiem jak będzie od 1 lutego kiedy zaczynam pracę. A jak pytam znajome koleżanki, które mają dzieci to one im przesypiają cała noc. Np czteromiesięczna Marta śpi 10 godzin!!!!! A mój łobuziak się budzi ze 4 razy nie wiem już co zrobić. Agamarcio oszukiwanie wodą coś daję?Ale w sumie i tak trzeba wstawać
misiek jak mial 4 miesiace to tez przesypial nocki 10-11 godzin
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 10:57   #1866
itakasia
Zakorzenienie

witam
papi
napewno 3dniowka, macie ja juz za soba
olakola
pieknie Kubus stoi, jaki silny chlopak. ale z tego co pamietam to on od poczatku byl silny, prawda? pieknie podnosil glowke i podpieral sie na raczkach
chomiczek
sliczny duecik
Stary 2011-01-20, 11:23   #1867
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Lilka wiem, ze to żadne pocieszenie ale u nas nocki wyglądają tak od jakiś 3 miesięcy, też wracam do pracy od 1 lutego i nie wiem, jak to wszystko sobie poukładam chyba oczy na zapałki będę miała. Dobrze, ze mam kamuflaż pod oczy to przynajmniej cieni mi nie będzie znać.
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
misiulka a karmisz jeszcze ? pytam w kwestii tych plastrów
tak ale gin powiedział, że jeżeli mój pokarm nie jest jedynym Niuni, tylko karmię ją już mm i słoiczkami to beż obawy mogę mieć plastry. Lili dostaje cyca rzadko w dzień, tylko w nocy jest cycuś bardzo często.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:24
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 11:31   #1868
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

dziewczyny a co z anuszką i dzidzią czyżbym coś przeoczyła

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
tak ale gin powiedział, że jeżeli mój pokarm nie jest jedynym Niuni, tylko karmię ją już mm i słoiczkami to beż obawy mogę mieć plastry. Lili dostaje cyca rzadko w dzień, tylko w nocy jest cycuś bardzo często.
ooo widzisz czyli podobnie jak u Nas. Ja się próbuję zebrać do gin. tylko teraz nie wiem gdzie... Bo mojemu ginowi do którego chodziłam 7lat nie podpisali umowy z NFZ to też zapytam czy można by coś zmienić no bo troszkę szkoda mi kasy na azalie u mnie jest droższa niestety.....

Stary 2011-01-20, 11:31   #1869
aniaa22
Zakorzenienie

zasnal znow w lozeczku

wlasnie nie wiem co z nimi
Stary 2011-01-20, 11:38   #1870
kinia656
Zadomowienie

mam jeszcze pytanko :P

w jakim wieku musi być dziecko, żeby mleczko można było podawać tylko np. rano i wieczorem?
i w jakim wieku musi być żeby mogło zacząć pić mleko krowie?

A tak w skrócie co u nas. Mały rośnie jak na drożdżach, jakoś pod koniec grudnia nauczył się przewracać z plecków na brzuszek, bawi się swoimi nóżkami

Dużo gada (głównie blble, uuuu) i często się śmieje lub uśmiecha

Chrzest miał 15 w sobotę (tydzień temu). Ksiądz nie robił żadnych problemów że nie jesteśmy po żadnym ślubie itp. A Natanek gdy ksiądz polewał głowę uśmiechał się do niego :P

Tak samo na kolędzie... śpiewaliśmy kolędę, potem modlitwa a mały siedział w foteliku i się uśmiechał i wytykał język :P

Jest niemożliwy, moja mama tak za nim szaleje że reety...
A ja jak mam napad całowania to tak go zawsze wymiętolę i wycałuję że czasem ma mnie już dość ale czasem się z tego śmieje :P

Zauważyłam, że po mleku mm Bebiko robi kupki... ale to dobrze, bo czasem miał z tym problem..

Jednym słowem, jest Słodki

aahh i dodam że od jakiś 2,3 dni niuniek przesypia cała noc !! ( czasem jest płacz w środku nocy, czasem pogrymasi ale to u niego norma, nie wiem czy ma jakieś złe sny czy jak)
Kładę go spać ok. 19.30 (o 19 karmię ale zanim on zaśnie...) więc jak zasypia to jest albo 20 albo coś ok. 21... i śpi tak do 7 albo 8 rano i fajne jest to że zazwyczaj daje się z nim pospać dłużej np. do 12 i śpimy razem już wtedy :P ale my śpiochy jesteśmy..

A 28 stycznia będzie miał 6 miesięcy

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2011-01-20 o 11:41
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:08   #1871
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość
Załącznik 3681053
moje dziewczyny.
ale super!
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

Zaraz idziemy do lekarza bo Adasiek ma mega wysyp na nozkach i brzuszku ...
o to juz masz potwierdzenie 3-dniowki

Cytat:
maly sukces

U nas Maja i ja doroslysmy by spac w lozeczku i musze powiedziec, ze Maja zasypia w lozeczku , budzi sie co 3h i spi do 9-11, ale zanim zasnie na dobre musze do niej isc z 6 razy i smoczka jej wsadzic lub przylozyc reke do policzka, w dzien zasypia w wozku na spacerze kolo13 a pozniej kolo 18 biore gondole sama bez stelaza i telepie ja w niej i odkladam i tak spi z godzine, na rekach mi nie zasnie, bo nie lubi a wrecz sie drze jak chce spac by ja odlozyc.
Dobra my sie zbieramy na spacer do smyka megastore obczaic maclareny, bo mam kupon 20% znizki to mi wyjdzie taniej niz w necie

Kinia zazdroszcze przespanych nocy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 12:17   #1872
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

kinia z mlekiem to zależy ale wydaje mi się że napewno nie wcześniej niż po roku co do mleka krowiego to nie wiem nie pomogę ale to raczej pózniej na moje oko ok.3roku życia ale nie chcę wprowadzić w błądnajlepiej zapytaj pediatry.
fajnie że Natanek zdrowy i ładnie się rozwija no i gatuluję przespanych nocek!
a Ty jak tam?

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-20 o 12:19
Stary 2011-01-20, 12:25   #1873
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
U nas Maja i ja doroslysmy by spac w lozeczku i musze powiedziec, ze Maja zasypia w lozeczku , budzi sie co 3h i spi do 9-11, ale zanim zasnie na dobre musze do niej isc z 6 razy i smoczka jej wsadzic lub przylozyc reke do policzka, w dzien zasypia w wozku na spacerze kolo13 a pozniej kolo 18 biore gondole sama bez stelaza i telepie ja w niej i odkladam i tak spi z godzine, na rekach mi nie zasnie, bo nie lubi a wrecz sie drze jak chce spac by ja odlozyc.
Dobra my sie zbieramy na spacer do smyka megastore obczaic maclareny, bo mam kupon 20% znizki to mi wyjdzie taniej niz w necie

Kinia zazdroszcze przespanych nocy
super ze Maja spi w lozeczku
a gdzie ten smyk wlasnie rano sie zastanawialam na co przeznaczyc ta znizke. u nas nie ma takiego wielkiego zeby wozki byly
Stary 2011-01-20, 12:31   #1874
kinia656
Zadomowienie

agamarcio ja też ok czasem kłócę się z TŻ, nie wiem chyba jestem jakaś bardziej przewrażliwiona niż kiedykolwiek... Siedzę w domu, trochę smutno ale czasem ktoś wpadnie, odwiedzi bo ja jak idę z małym gdzieś (do kogoś) to jest ryk jak nie zna osób lub jak jest ich za dużo. Czasem nawet na widok mojej mamy płacze.

Powoli próbuję znaleźć jakąś pracę bo mam dość tego siedzenia w domu, poza tym muszę zarobić na studia zaoczne.

Jakoś daję radę
Stary 2011-01-20, 12:35   #1875
Linka24
Wtajemniczenie

hej! U nas noc znów porażka, mito budził się kilkanaście razy...Dalam mu kilka lykow wody i dalej spal w sumie w hooj tej wody. I o 7 rano już całkiem koniec spania.. A ja oczy na zapałki. Bosh.. Co to się dzieje z naszymi dziećmi.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-20, 12:37   #1876
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
misiek jak mial 4 miesiace to tez przesypial nocki 10-11 godzin
Hubcio z poczatku budzil sie tylko raz na jedzenie pozniej przesypial cale noce a ostatnio co raz gorzej jest

Cytat:
zasnal znow w lozeczku

wlasnie nie wiem co z nimi
super! cos mi sie kojarzy ze dzidzia sie wczoraj w klubie odezwala a anuszki od urodzin nie bylo chyba
Stary 2011-01-20, 12:45   #1877
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
to do zaliczen sie uczy + Aliska marudna
Stary 2011-01-20, 12:46   #1878
papeteria
Zakorzenienie

No i tak jak przypuszczałam zdiagnozowano trzydniówkę...mały ma już wszedzie te wyspkę i jakby się nasiliło a szczepienie (dopiero trzecie) najwcześniej za 6 tygodni przez to ze to choroba zakazna i takie procedury maja.Właśnie zasnął a marudny byl juz bardzo.
I doktor tez mi powiedzial jak chyba anoxa mowila ze im wczesniej tym lepiej

Dziewczyny mam nietypowe pytanie czy któraś z Was ma paragon do 16 stycznia na słoiczki Gerbera na kwote 15 zł
bo wygrałam ten bon 200 zł ale dałam dwa zgłoszenia do 16 stycznia więc muszę mieć dwa paragony do tej daty a mam tylko jeden bo inaczej nici z bonu
poniose koszty wysyłki i odeślę taki sam paragon tyle ze z dzisiejszą datą

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2011-01-20 o 12:52
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:53   #1879
anoxa
Zakorzenienie

papi ja mam nie ma problemu przesle ci tylko kurcze musze jutro listonosza zlapac bo dzis juz byl moj jest z 10 stycznia na kwote 18,17zl nie ludze sie ze wygram 50tys
Stary 2011-01-20, 13:08   #1880
kinia656
Zadomowienie

co do wysypki, trzydniówki...

Mój też pewnego razu złapał gorączkę, 38 stopni na drugi dzień już ok ale pojawiła się wysypka, czerwona przypominająca różyczkę. Najpierw na brzuszku, potem nóżki, buźka.
Pediatra powiedziała że na pewno to wirus ale co konkretnie to nie wie ;/

Po 3 dniach minęło ale jeszcze parę krostek ma (z tym że nie widać ich, tylko czuć taką "kaszkę") no i w sumie nie wiem co to było. Czy różyczka czy co?..
Trzymaliśmy się z dala od kobiet w ciąży przez tydzień. Baliśmy się że dzidziusiowi w brzuszku mogłoby się coś stać (w przypadku różyczki to koszmar)
Stary 2011-01-20, 13:11   #1881
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
papi ja mam nie ma problemu przesle ci tylko kurcze musze jutro listonosza zlapac bo dzis juz byl moj jest z 10 stycznia na kwote 18,17zl nie ludze sie ze wygram 50tys
Naprawdę byś mogła
zaraz pisze pw
A na nagrode glowna w ogóle nie licze

Stary 2011-01-20, 13:30   #1882
jaszczka
Zadomowienie

ja tylko na chwilkę
tu macie link do ankiety
http://www.*********.pl/language/pl-...2-B9918EA1FA38

wystarczy wypełnić, że się używa pampersów i wysyłają dzienny zapas pampers sleep&play

my lecimy za niedługo na szczepienie jak ja tego nie lubię
potem się odezwę i jeszcze was ponadrabiam

miłego dnia!!!!

edit
w miejsce gwiazdek wpiszcie - street com (razem pisane)

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:32
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:39   #1883
papeteria
Zakorzenienie

jaszczka poszukalam w sieci bo u Ciebie same gwiazdki i jezeli w miejscu gwiazdek jest ********* to mozna sie zakwalifikowac do otrzymania pieluch ale niekoniecznie
i kciukasy za szczepienie oczywiscie
edit: chyba ten wyraz jest zakazany na wizazu
widze ze juz poprawilas

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:41
Stary 2011-01-20, 13:48   #1884
kinia656
Zadomowienie

a mi ta stronka nie wchodzi w ogole
Stary 2011-01-20, 14:08   #1885
Linka24
Wtajemniczenie

Bo w miejsce gwiazdek musisz wpisać kod który podała jaszczka. Ja używam tych pieluch i jak dla mnie mało chłonne.
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:32   #1886
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

mi też nie działa

Stary 2011-01-20, 14:44   #1887
aniaa22
Zakorzenienie

ja wypelnilam.

3 drzemka. byly opory ale zasnal w lozeczku
Stary 2011-01-20, 14:53   #1888
itakasia
Zakorzenienie

wyslalam
aniaa
Zosia spala chwile rano w samochodzie, pozniej 2,5h w domku i teraz wlasnie poszla na drzemke. tesciowa po przedstawieniu w szkole zabrala dziewczynki do siebie i jade po nie dopiero wieczorem. przy okazji(haha, drugi koniec miasta, okazja) odbiore meza z pracy to bedzie wczesniej musial wrocic
Stary 2011-01-20, 14:57   #1889
kinia656
Zadomowienie

wiem, wpisuje to co powinno byc w gwiazdkach ale wyskakuje mi ze nie ma takiej strony lub ze nie dziala...
Stary 2011-01-20, 14:59   #1890
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

udało się wypełniłam oczywiście na tż też

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
ja wypelnilam.

3 drzemka. byly opory ale zasnal w lozeczku
dla Micha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości