|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
misiulka a karmisz jeszcze ? pytam w kwestii tych plastrów
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Dzień dobry Kochane! U nacka tak sobie mała padła po kąpieli przy jedzeniu przed 20;00 obudziła się najpierw o 22;30 dałam jej pić wydujdała 120ml i przed północą znów wstała więc znów ją nabrałam i dałam wody wypiła 30ml. i zasnęła potm pobudka po 4tej ale dałam juz cysia bo to już głód był ![]() ![]() anoxa z Hubcia rośnie podrywacz ![]() aniaa współczuję nocki i zarazem gratuluję Misiowi zaśnięcia w łóżeczku ![]() ![]() papi oby nic poważnego z Adaśkiem ![]() ![]() ![]() enter dalej nic... ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-20 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
znam to
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() olakola ale Kubus swietnie stoi juz!duzy chlopak juz z niego niezawsze faktycznie udane zakupy ja musze mlodemu bodziaki i pajacyki kupic u nas nocka kiepska ale o dziwo nawet zmeczona nie jestem
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
anoxa, ale z Hubcia podrywacz rośnie ![]() olakola a twój już stoi?? Jak te dzieci szybko dorastają ![]() madziorek trzymam kciuki żeby wszystko było ok. a może wpadła byś kiedyś odwiedzić koleżankę ![]() Widzę, że nie tylko moje dziecko ma problemy z zasypianiem w dzień. Najgorzej jest przed pierwszą drzemką koło 12-13, marudzi okropnie i zasnąć nie może. Biorę go wtedy do mojego łóżka na kołderkę wsadzam mu palca do buzi, kładę na boczek i klepię po dupce i jakoś zasypia, ale ile się przy tym namęczy, nie wiem czemu tak jest. A co do obniżenia łóżeczka to chyba też już będziemy musieli, bo on się coraz częściej na brzuszek w łóżeczku przekręca i łapie za barierkę, czasem mam wrażenie, że zaraz wyjdzie ![]() A nocki u nas do kitu ja nie wiem jak będzie od 1 lutego kiedy zaczynam pracę. A jak pytam znajome koleżanki, które mają dzieci to one im przesypiają cała noc. Np czteromiesięczna Marta śpi 10 godzin!!!!! A mój łobuziak się budzi ze 4 razy nie wiem już co zrobić. Agamarcio oszukiwanie wodą coś daję?Ale w sumie i tak trzeba wstawać Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2011-01-20 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zadomowienie
|
lilka do końca to nie wiem czy coś daje ale jedno jest pewne że jeść to się małej nie chciało a jedenie pociumkać i napić a jakoś powoli chciałabym niunie odstawić od piersi choć już widzę że chyba nie będzie to takie łatwe dlatego chcę ją troszkę pooszukiwać
![]() moje dziecko nie chciało pić wody a w nocy poszło ![]()
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
witam
papi napewno 3dniowka, macie ja juz za soba ![]() olakola pieknie Kubus stoi ![]() chomiczek sliczny duecik ![]()
#1867 |
Zadomowienie
|
Lilka wiem, ze to żadne pocieszenie ale u nas nocki wyglądają tak od jakiś 3 miesięcy, też wracam do pracy od 1 lutego i nie wiem, jak to wszystko sobie poukładam chyba oczy na zapałki będę miała. Dobrze, ze mam kamuflaż pod oczy to przynajmniej cieni mi nie będzie znać.
![]() tak ale gin powiedział, że jeżeli mój pokarm nie jest jedynym Niuni, tylko karmię ją już mm i słoiczkami to beż obawy mogę mieć plastry. Lili dostaje cyca rzadko w dzień, tylko w nocy jest cycuś bardzo często.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:24 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny a co z anuszką i dzidzią
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
zasnal znow w lozeczku
![]() wlasnie nie wiem co z nimi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zadomowienie
|
mam jeszcze pytanko :P
w jakim wieku musi być dziecko, żeby mleczko można było podawać tylko np. rano i wieczorem? i w jakim wieku musi być żeby mogło zacząć pić mleko krowie? A tak w skrócie co u nas. Mały rośnie jak na drożdżach, jakoś pod koniec grudnia nauczył się przewracać z plecków na brzuszek, bawi się swoimi nóżkami ![]() Dużo gada (głównie blble, uuuu) i często się śmieje lub uśmiecha ![]() Chrzest miał 15 w sobotę (tydzień temu). Ksiądz nie robił żadnych problemów że nie jesteśmy po żadnym ślubie itp. A Natanek gdy ksiądz polewał głowę uśmiechał się do niego :P Tak samo na kolędzie... śpiewaliśmy kolędę, potem modlitwa a mały siedział w foteliku i się uśmiechał i wytykał język :P Jest niemożliwy, moja mama tak za nim szaleje że reety... A ja jak mam napad całowania to tak go zawsze wymiętolę i wycałuję że czasem ma mnie już dość ale czasem się z tego śmieje :P Zauważyłam, że po mleku mm Bebiko robi kupki... ale to dobrze, bo czasem miał z tym problem.. Jednym słowem, jest Słodki ![]() aahh i dodam że od jakiś 2,3 dni niuniek przesypia cała noc !! ( czasem jest płacz w środku nocy, czasem pogrymasi ale to u niego norma, nie wiem czy ma jakieś złe sny czy jak) Kładę go spać ok. 19.30 (o 19 karmię ale zanim on zaśnie...) więc jak zasypia to jest albo 20 albo coś ok. 21... i śpi tak do 7 albo 8 rano ![]() ![]() A 28 stycznia będzie miał 6 miesięcy ![]() Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2011-01-20 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas Maja i ja doroslysmy by spac w lozeczku i musze powiedziec, ze Maja zasypia w lozeczku , budzi sie co 3h i spi do 9-11, ale zanim zasnie na dobre musze do niej isc z 6 razy i smoczka jej wsadzic lub przylozyc reke do policzka, w dzien zasypia w wozku na spacerze kolo13 a pozniej kolo 18 biore gondole sama bez stelaza i telepie ja w niej i odkladam i tak spi z godzine, na rekach mi nie zasnie, bo nie lubi a wrecz sie drze jak chce spac by ja odlozyc. Dobra my sie zbieramy na spacer do smyka megastore obczaic maclareny, bo mam kupon 20% znizki to mi wyjdzie taniej niz w necie Kinia zazdroszcze przespanych nocy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
kinia z mlekiem to zależy ale wydaje mi się że napewno nie wcześniej niż po roku co do mleka krowiego to nie wiem nie pomogę ale to raczej pózniej na moje oko ok.3roku życia ale nie chcę wprowadzić w błąd
![]() fajnie że Natanek zdrowy i ładnie się rozwija ![]() a Ty jak tam?
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-20 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie ten smyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
agamarcio ja też ok
![]() Powoli próbuję znaleźć jakąś pracę bo mam dość tego siedzenia w domu, poza tym muszę zarobić na studia zaoczne. Jakoś daję radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Wtajemniczenie
|
hej! U nas noc znów porażka, mito budził się kilkanaście razy...Dalam mu kilka lykow wody i dalej spal w sumie w hooj tej wody. I o 7 rano już całkiem koniec spania.. A ja oczy na zapałki. Bosh.. Co to się dzieje z naszymi dziećmi.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Hubcio z poczatku budzil sie tylko raz na jedzenie pozniej przesypial cale noce a ostatnio co raz gorzej jest
![]() super! cos mi sie kojarzy ze dzidzia sie wczoraj w klubie odezwala a anuszki od urodzin nie bylo chyba
#1877 |
Zakorzenienie
|
dzidzia
to do zaliczen sie uczy + Aliska marudna
#1878 |
Zakorzenienie
|
No i tak jak przypuszczałam zdiagnozowano trzydniówkę...mały ma już wszedzie te wyspkę i jakby się nasiliło a szczepienie (dopiero trzecie) najwcześniej za 6 tygodni przez to ze to choroba zakazna i takie procedury maja.Właśnie zasnął a marudny byl juz bardzo.
I doktor tez mi powiedzial jak chyba anoxa mowila ze im wczesniej tym lepiej Dziewczyny mam nietypowe pytanie ![]() ![]() bo wygrałam ten bon 200 zł ale dałam dwa zgłoszenia do 16 stycznia więc muszę mieć dwa paragony do tej daty a mam tylko jeden bo inaczej nici z bonu ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-20 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
papi ja mam nie ma problemu przesle ci tylko kurcze musze jutro listonosza zlapac bo dzis juz byl moj jest z 10 stycznia na kwote 18,17zl nie ludze sie ze wygram 50tys
![]()
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
|
co do wysypki, trzydniówki...
Mój też pewnego razu złapał gorączkę, 38 stopni na drugi dzień już ok ale pojawiła się wysypka, czerwona przypominająca różyczkę. Najpierw na brzuszku, potem nóżki, buźka. Pediatra powiedziała że na pewno to wirus ale co konkretnie to nie wie ;/ Po 3 dniach minęło ale jeszcze parę krostek ma (z tym że nie widać ich, tylko czuć taką "kaszkę") no i w sumie nie wiem co to było. Czy różyczka czy co?.. Trzymaliśmy się z dala od kobiet w ciąży przez tydzień. Baliśmy się że dzidziusiowi w brzuszku mogłoby się coś stać (w przypadku różyczki to koszmar) |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zaraz pisze pw A na nagrode glowna w ogóle nie licze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilkę
tu macie link do ankiety http://www.*********.pl/language/pl-...2-B9918EA1FA38 wystarczy wypełnić, że się używa pampersów i wysyłają dzienny zapas pampers sleep&play ![]() my lecimy za niedługo na szczepienie ![]() ![]() potem się odezwę i jeszcze was ponadrabiam miłego dnia!!!! ![]() edit w miejsce gwiazdek wpiszcie - street com (razem pisane) ![]()
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2011-01-20 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
jaszczka poszukalam w sieci bo u Ciebie same gwiazdki i jezeli w miejscu gwiazdek jest *********
![]() ![]() i kciukasy za szczepienie oczywiscie ![]() edit: chyba ten wyraz jest zakazany na wizazu ![]() widze ze juz poprawilas ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-20 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zadomowienie
|
a mi ta stronka nie wchodzi w ogole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
Bo w miejsce gwiazdek musisz wpisać kod który podała jaszczka. Ja używam tych pieluch i jak dla mnie mało chłonne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
mi też nie działa
![]()
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
ja wypelnilam.
3 drzemka. byly opory ale zasnal w lozeczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
wyslalam
aniaa Zosia spala chwile rano w samochodzie, pozniej 2,5h w domku i teraz wlasnie poszla na drzemke. tesciowa po przedstawieniu w szkole zabrala dziewczynki do siebie i jade po nie dopiero wieczorem. przy okazji(haha, drugi koniec miasta, okazja ![]() ![]()
#1889 |
Zadomowienie
|
wiem, wpisuje to co powinno byc w gwiazdkach ale wyskakuje mi ze nie ma takiej strony lub ze nie dziala...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
udało się
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.