|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
[QUOTE=DaKaro;30686976]Ojej, często tak ma?
QUOTE] no wlasnie trwa to jz pare tygodni ze taki niedzwiadek niejadek sie z niej zrobil ale wydaje mi sie ze mimo to przypiera na wadze ,bo rosnie szybko ale idzie jej duzo w dlugosc bo spiochy 68 sa na styk a urodzla sie 52 ,musze ja zwazyc bo zaczyna mnie to martic. kolina trzymam kciuki za synka,wyobrazam sobe jak sie tym martwic musicie telik Nelce tez oczko od urodznia ropieje kropelki niepomogly sol niepomogla rumianek ez nie,bylam ktoregos dnia u okulisty z samego rana(w mojego rodzinnego powiedzieli i ze bez skierowania i rejestracji poza kolejka z niemowlakai)ale pani dr byla tak uprzejmaa i powiedziala ze rzyjmie ale dopiero jak wszystkich pozostalych przyjmie czyli po 14 o do 14 z takim malym dzieckiem mialam tam czekac (znieczulica)wiec sie zarejsetrowalam i w poniedzialek ide i pewnie tez bedziemy mieli skierowanie na przetkanie kanalikow,chyba ze da nam jeszcze inne kropelki |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Witam się wieczorowo
![]() Dzisiaj byliśmy prawie cały dzień poza domem, mąż zrobił sobie wolne więc pojechaliśmy pozałatwiać sprawy związane z budową. Masa tego wszystkiego ![]() ![]() Nocke mieliśmy super, żadnych poszczepiennych skutków ubocznych ![]() Teraz już Domcio śpi. Zorientował się, że ma stopy i cały czas się za nie łapie i obraca się na boki. Mój mały kochany spryciarz. Cytat:
Vanilivoa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marina ehh u Wan to non stop coś... ![]() Biedny Igorek, szczepiłaś na rota? Ucałuj go od cioci i Domka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No pokaż się kobieto! ![]() Cytat:
![]() ![]() Oby te "siły" nie były potrzebne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Będzie dobrze, jesteśmy z Tobą ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Telik nie martw się, każde dziecko rozwija się indywidualnie
![]() Kolina ![]() ![]() Editka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
chciałam Wam bardzo podziękować za wszystkie głosy które na mnie oddajecie
![]() idę zaraz uśpić Filipa i jak już maluchy będą spały zjem sobie chałwę ![]()
#1866 | ||||
Zakorzenienie
|
też czasami, pediatra stwierdziła że za ciepło ma w domu... a ja i tak staram się pilnować żeby w piecu mocno nie palili, tyle że mamy dom ocieplony, my na piętrze mieszkamy to nawet bez palenia jest ciepło... to tak jak mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kolina ![]() ![]() Cytat:
Może po prostu lubi...my też w większości mamy ulubioną pozycję do spania, prawda? ![]() Kupiłam miesięcznik "Dziecko" (za całą złotówkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Rozeznanie
|
Tyle bym chciała napisać ale myśli zebrać nie moge,zmęczona jestem, zaraz mykam spać.
Jednak pojawiłą się możliwosć pójścia na imprezkę firmową, koleżanka z pracy zaproponowała żebyśmy u niej spanli we trójke - nasi męzowie zajęli by się dziećmi a my byśmy się pobawiły. No i zyskałam nowych sił ![]() ![]() ![]() ![]() Mam butelkę TT, może spróbować jeszcze z inną? Jak myślicie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja gdzieś miałam całą masę, muszę poszukać ![]() Byłabym zapomniała -Shira, zdjęcie!!!! ![]() Marinko....na widok takiego węża bym chyba padła ze strachu :boisie: Idę spać, zobaczymy czy dziś mi się to uda... ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Kajool zdrówka
![]() Moja panna dopiero usnęła i ja chyba za chwilę w ślady za nią jeszcze trochę poklikam na nasze dziewczyny. Natka pewnie na wiosnę ruszycie z budową, przez zimę załatwicie najgorszą papierologię, pozwolenia, plany.. Beatka a po co Ci to? ![]() Czy jest na sali czarodziej i mnie deportuje kilkanaście lat do tyłu ![]() Współczuję Wam zębowych problemów z dziećmi, już się boję jak to będzie u nas ![]() Monia nie przesadziłas z ilością apapów?
#1870 |
Zakorzenienie
|
Na pierwszej stronie to, o co prosiła Monia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co rąk to kilka tygodni po porodzie okropnie mi w nocy drętwiały. Ale teraz przeszło. Cytat:
![]() Mam nadzieję że dzisiejsza noc Adasia będzie dużo lepsza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
telik miałam Ci wczoraj napisać i mi uciekło... nie martw się o przekręcanie, to jeszcze za wcześnie, te przekrety w 2 czy 3 miesiącu to są przypadkowe, potem dzieci "zapominają" i na serio uczą się ich w 5/6 miesiącu. Lila też tak miała że przekręciła się chyba w 3 miesiącu, potem długo nic i teraz przekręca się z wielką swobodą non stop (gdzieś tak od 3 tygodni) Marinko oby Igorek Wam szybko wyzdrowiał. Pamiętaj o dopajaniu, i może niech pije zwykłą marchwiankę, zatwardza Kolina współczuję Wam, ale mam nadzieję że niedotlenienie się będzie cofać. Dzieci mają ogromne możliwości "naprawcze" Gdzie jest Nerola?
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- to poszukaj proszę - ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-23 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby było lepiej ![]() O jejku, aż tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Co myślicie? http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...929272090.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Najważniejszą rzecz na samym końcu piszesz? Pokazuje migusiem tę łepetynę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A on to jest w zastępstwie tego poprzedniego ś.p. węże co to wysechł pod stołem? ![]() Cytat:
Scio - to tez pytanie do Ciebie? Bo i Tymek woli trzymać główkę na lewą stronę. I zastanawiam się gdzie leży granica między zwykłym preferowanie którejś ze stron (co chyba mają wszystkie dzieci, bo tak się w brzuszku przyzwyczaiły), a asymetrią którą trzeba rehabilitować ![]() Podpowiedzcie, please ![]() Będzie dobrze!!! Przecież wszystkie fakty są na Twoją korzyść. Absolutnie wszystkie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I jeszcze to czego mi nie zacytowało: Teliczku - nie martw się nic a nic ![]() ![]() A chwyty też dopiero zaczynają się rozwijać w 4 miesiącu, wczoraj oglądałam film na ten temat. Oczka bardzo współczuję ![]() Dziewczyny konkursowe - klikam jak szalona!!! ![]() Natka - bo budowa domu to praca na cały etat albo i półtora ![]() ![]() ![]() Shira - sto lat dla Crisa ![]() Audrey - ![]() Marinko - jak Igi teraz? ![]() A teraz o nas - dzień taki średnio na jeża, w dużej mierze przepłakany. I to takim dziwnym płaczem, którego nie potrafię zdefiniować. Ale nie z bólu czegokolwiek, to wiem na pewno. No i ten apetyt ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- No bo mój to staruszek i dlatego tyle żre (18 lat w tym roku skończył ![]() ![]()
![]() |
#1877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() zmykam spać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
chyba 8 to max na dobe, wole zabic chorobe w takim stadium niz sie rozłożyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
brumku u nas o objawia sie tym ze mala glowke odwraca na jedna strone nawer jak ja przekrecisz noi cialo uklada sie w taki jakby rogalik ,niwiem jak to opisac,nawet jak na brzuszku lezy to glowka idze na prawo,pozatym jedna czesc ciala jest bardziej napieta,to tak to wyglada u nas
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Biedny Tymuś ![]() Mój Dominik też ostatnio lepiej je w nocy niż w dzień. Dzisiaj w prawdzie było o niebo lepiej z jego apetytem, ale też nie normalnie. W pietek idę z nim na badania... 3. A no chyba, że tak. My dzisiaj obliczaliśmy ile u nas idzie na paliwo miesięcznie, wyszło nam że ok 1600zł. Mój spala 7, a męża 9. Dzisiaj tankowałam to już 5,60zł kosztuje diesel-szok! ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Kajoolku duużo dużo zdrówka dla Ciebie, kuruj się kochana ![]() ![]() Zamówiłam Sto bajek Jana Brzechwy i niekapek dla Domka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że tak na szybko, ale padam ,a dzieci ( tż i mały
![]() Brumku kochana, Iguś dalej ma biegunkę, ale już dałam nowe lekarstwa. Muszą pomóc. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Musi być. Teraz jestem z niego dumna, bo pierwszy raz w życiu usnął bez lulania. Youyou właśnie babka też mi mówiła o marchewce, kazała mi gotować ryż z marchewką. No i tak zrobiłam już dziś. Przepraszam, że nie zacytuję wszystkich, ale padam na pyszczek. Tak że dobranoc żaby, spokojnych nocy! Aha, pytałyście : nie, niestety nie szczepiłam Igora na rota ( teraz żałuję ), szczepiłam na pneumo.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas ostatnio jak Jula jest senna i wezmę ją na ręce i próbuje polulać żeby szybko zasnęła to jest taaaka awantura, wrzaski i krzyk że szok - bo królewna chce sama zasypiać wtedy kiedy jej się zachce a nie wtedy kiedy mamusia chce żeby dziecko zasnęło. I zdecydowanie lepiej jest położyć się obok niej, wziąć za rękę, otulić kocykiem jak widzę że senna albo najlepiej otulić i zniknąć z pola widzenia - sama zaśnie po jakimś czasie, i broń boże w tym jej nie wolno przeszkadzać, poprawiać poduszki, przekładać, przenosić, poprawiać kocyka ani nic - bo się tylko zdenerwuje i rozwrzeszczy. i duuuużo zdrówka dla Igorka i dużo sił dla Was obojga - oby szybko przeszło biedaczkowi - lekarstwa musza zadziałać - i ja się żegnam na dziś - lęcę się myć i padam spa. do jutra dziewczynki ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-23 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1885 | |||
Zadomowienie
|
Witam z frontu walki o chwilę spokoju. Kropka nadal przeżywa ciężkie chwile, choć dziś było zdecydowanie lepiej, jednak czasu nadal w zasadzie brak. Szybciutko więc:
Cytat:
Tak. Czasem dzieci nie lubią pewnych smoczków. Spróbuj czegoś innego. Cytat:
Cytat:
Brumku, przekręcaj Tymkowi głowę. U mnie było podobnie,ale przekładałam i szybko się mała wyćwiczyła. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
ellika moja Lena zaczęła przygodę od butelek Lovi, niestety butelki nam przeciekały a do tego młoda dostała mega kolek, więc kupiłam antykolkową TT i Dr Browns
TT od razu Lenie nie przypadł do gustu, Dr Browns był strzałem w dziesiątkę, ale teraz kiedy kolki się skończyły chciałam przejść na butelki zwykłe, niestety młoda nie zaakceptuje żadnego innego smoczka niż takiego jak mają Dr Browns Avent ma zupełnie inny kształt i nawet do buzi wziąć nie chce na szczęście znalazłam butelki ze smoczkami takimi jak w poprzednich butelkach i jest git dlatego musisz szukać odpowiedniej butelki a w zasadzie smoczka
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Brumek po zmianie zelaza na pewno przejdzie
![]() Natko fajnie, ze tak preznie dzilacie z domem ![]() To wszystko przez Ciebie nasza naczelna gadzeciaro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
U nas dzień minął spokojnie. Boję się chwalić moje dziecko, żeby się nie "popsuło" ![]() i oczywiście klikam (też mnie posądzili o oszustwo...) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja oszaleję przez tę moją pannicę - o 4tej sie zbudziła na jedzenie i koniec - po spaniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.