Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 15:55   #1831
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
I mój pieszczoch, którego jeszcze nie widziałyście,
numer wykręcił, bo zdechł na dwa dni ( serio, jak go dotykałam, to się nie ruszał, już mieliśmy go wywalić )
A tu ożył wczoraj.

Na pierwszym zdjęcia połowa ciała schowana pod kamieniem ( ta część z łebem )
Marinko a co to za wąż? on ma płetwy co to odstaje?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:55   #1832
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

dziewczyny podskoczyłyście do góry w rankingu

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:02   #1833
Marina1
Zakorzenienie

Zaneczko to wąż wodny, wąż trzcinowy. On ma płetwy i nie może żyć na lądzie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:03   #1834
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
DaKaro, Editka - wszystkiego najlepszego dla Waszych dziewczyn

Niech Nelcia i Malwinka pięKnie rosną i dużo się śmieją

A nadrabiać będę potem
dziekujemy brumku za pamiec buziaki

my dzis 4 godziny spedzilismy w poradni rehabiitacyjnej,najpierw pani dr potwierdzila asymetrie,potem wyslala nas do psychologa(zmarnowana godzina,niewiem po co to)potem na zabegi sie poumaiwac i na koniec znow rejestracja do pani dr na koniec stycznia,a moja mala nawet niemruknela,jak ja ta dr podrzucla niewiedzilam ze takie wygibasy mozna takiemu maluchwi fundowac noralnie latala w powitrzu jak spadachronowiec.
moja mala niema statio apetytu a dzis przebil sama siebe bo od godziny6 do 14.30 nic niezjadla pmijam to ze o 6 zjadla tylko ok 30ml
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:06   #1835
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zaneczko to wąż wodny, wąż trzcinowy. On ma płetwy i nie może żyć na lądzie.
aha dzięki za szybką odpowiedź
bo mój mąż pomyślał że to jakiś węgorz

Stary 2011-11-23, 16:11   #1836
Zmalowana
Zakorzenienie

Za 3 tygodnie sprawa.... już mi się koszmary śnią.

Marinko fajny sierściuch

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:18   #1837
Kolina
Zadomowienie

czesc
tak szybciutko odpowiem, bo czekam na znajoma i mam nie wiele czasu
dziekuje za cieple slowa i kciuki za Dawidka
pytalyscie skad sie wzielo niedotlenienie, jest od urodzenia, maly po porodzie mial problemy z oddychaniem, trwalo to krotko, jednak zlecono usg glowki, wtedy juz wyszlo niedotlenienie i krwawienie podczaszkowe, mial mala trobiel, po miesiacu mielismy kontrole i teraz po 3 miesiacach
torbiel jest w zaniku ale objawy niedotlenienia sa wieksze

oprocz obrazu usg jednym z objawow jest brak odruchu podciagania glowy do gory gdy lekarz chwycil go za raczki i lekko podniosl

ma tez asymetrie ulozeniowa - tak to sie chyba nazywa, ma tendencje do obracania glowki w prawa strone, glownie w te strone patrzy, w lewa rzadziej (chociaz obraca sie do zabawek i siega w ich kierunku, robi to jednak rzadziej niz w prawa strone), tak samo obroty, glownie na prawa strone

mam duzo z nim na brzuszku lezec, nie wiem jeszcze jakie cwiczenia mam wykonywac, dowiem sie na konsultacji u neurologa, ktora mamy w przyszla srode

martwie sie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 16:18   #1838
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość

Marinko fajny sierściuch
będzie dobrze

wiecie pospałam dziś z dzieciakami z 2 h

Stary 2011-11-23, 16:37   #1839
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko biedny Iguś, a Ty na rota nie szczepiłaś? wiem że brałaś pneumokoki i wydawało mi się że rota też

dla wszystkich dzieciaczków i ich nowe miesiące

ja dostałam paczuszkę z bobovity, a tam słoiczek zupki marchewkowej, kaszka mleczna taka duża próbka i herbatka owocowa

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:43   #1840
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Malwinka kończy dzisiaj 3 miesiące!!!

Hmm trudno napisać...Chyba trochę się od niego odzwyczaiłam, strasznie mnie denerwuje...Choć ostatnio wszystko mnie denerwuje, więc może to nie tylko nerw na niego. Pojechał do rodziców na 2 dni. Ech nie wiemy co robić, gdzie się osiedlić, dylematy...
No to brawa dla Malwinki , ja też nie lubię pisać z telefonu, bo czasami nie wiem czy posta dodało czy przepadał

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no kawał kawał a moje bicepsy puchną Shira-Pudzian a czemu te moje posty jakieś dziwnehmmmm muszę przemyśleć chyba treści moich wypocin
kochane wy tak pięknie dzierżycie a nam odwołali za tydzień mamy bioderka kurka ehhh no ale może i dobrze bo wcześniej na 16.20 mamy wizytę bo dziś miała być o 17,20 młody mógłby tego nie łyknąć bo to godzina "armagedon" u nas

iustynko ja miałam takie cholerstwo na łapkach świerzbiło było mega czerwone i myślałam, że zwariuję byłam u dermatologa dostałam maści boże co za ulga!!!
no to kciuki jeszcze potrzymamy, co do łapek, to byłam u dermatologa już 2 razy (pech chciał, że za drugim razem trafiłam na tę samą babę, co za pierwszym razem ) i nie wie co ja mam na rękach. Może to a może tamto.

Fakt dostałam maść i tabletki, ale że maść sterydowa , to mogłam ją tylko tydzień stosować (i tak stosowałam tak długo aż mi się skończyła). Zeszło i znowu wróciło. Teraz idę prywatnie do kogoś innego, zobaczymy, co powie

Cytat:
Ja już po lekarzu.
Wirusówka jelitówka.
Lecę, bo się drze.
Potem napiszę dokladniej
Ja pierniczę Wy to macie przekichane, malutki się męczy, Ty i Tż się męczycie. Wiesz co, jakbym mogła to bym Ci małego na jeden dzień wzięła, żebyś siły zregenerowała .

Cytat:
Napisane przez audrey88 Pokaż wiadomość
Jutro o 10 sie z Majką szczepimy, więc ja także proszę o kciuki i przy okazji będziemy mierzyć i ważyć

Cytat:
My już po szczepieniu.
Mały sobie odsypia nadmiar emocji.Ale dzielny był jak zawsze Mały zuch!
A ja odpoczywam chwilowo. Zbieram siły do batalii ( w razie gdyby miał płakać) :P
hehe może nie będzie batalii

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Ciężki dzisiaj mamy dzień... W nocy Hania budziła się co godzinę, trochę jadła stękała i spała dalej. W dzień nie lepiej bo ewidentnie zęby dają się we znaki, pcha łapki do buzi z całych sił i ma takie straszne ataki płaczu przy tym, że aż jej łzy ciekną. Podałam Panadol i widzę, że chyba trochę pomógł bo przysnęła- strasznie mi jej szkoda bo widać, że cierpi.
przechodzisz to, co ja od kilku dni. Dopiero dzisiejsza noc była ok (nawet bez przeciwbólowych). Trzymaj się, jakoś to wszystkie przetrwamy
U mnie się sprawdzają: gryzaki, gryzaki i jeszcze raz gryzaki.

Cytat:
Nie wyszedł taki długi, ale ma 40 cm
Je mięso wołowe ( najlepiej serca ). Nabijam na patyk i mu daję.
Albo ochotkę ( to takie suszone robaczki )
oglądałam je ostatnio w zoologicznym, ale u mnie były jakieś takie krótkie . One bardziej do ryb niż węży podobne

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam dziś fasolkę po bretońsku bo mi Iustynka smaka wczoraj zrobiła a na spacerze nie byłam bo królewna spała od. 12,30 i dopiero się obudziła a już jest ciemno - to znaczy zjadła na pół śpiąco o 13,30 i spała dalej - więc spacerek dziś przegapiła
a myślałam o Tobie jak wczoraj o fasolce pisałam . U mnie pół gara już zjedzone

Cytat:

Marinko fajny sierściuch
dobrze będzie, musi być. Duuużo melisy wypijesz i dasz radę . Nie było nowych smsów? Nic w klubie nie pisałaś. Cisza na razie?

A ja odebrałam Kubę, czekam na Tż i w końcu znalazłam czas żeby odpisać na Wasze posty. Dziecko dało pospać (wybaczę jej nawet te 2 karmienia) i ja od razu inaczej do życia podchodzę .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:49   #1841
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie
czy któraś urzywa krem z LA ROCHE-POSAY EFFACLAR DUO?? bo kupiłam w zestawie z żelem, sama nie wiem czy używać, nie mam trądziku, w sumie chodziło mi o zmniejszenie porów, w strefie T, ale on tak oczyszcza buzie, nawet z tych świństw, których nie widać, i boję się trochę

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Boże Marina po co ja ogladałam to zdjęcie, boję się węży, nawet patrzeć na nie już nie mówię o głaskaniu,
Ja używałam. Na początku wydaje się, ze krost jest więcej, ale później miodzio. Choć ma tendencje do wysuszania

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
dziekujemy brumku za pamiec buziaki

my dzis 4 godziny spedzilismy w poradni rehabiitacyjnej,najpierw pani dr potwierdzila asymetrie,potem wyslala nas do psychologa(zmarnowana godzina,niewiem po co to)potem na zabegi sie poumaiwac i na koniec znow rejestracja do pani dr na koniec stycznia,a moja mala nawet niemruknela,jak ja ta dr podrzucla niewiedzilam ze takie wygibasy mozna takiemu maluchwi fundowac noralnie latala w powitrzu jak spadachronowiec.
moja mala niema statio apetytu a dzis przebil sama siebe bo od godziny6 do 14.30 nic niezjadla pmijam to ze o 6 zjadla tylko ok 30ml

Moja uwielbia te wigbasy. A jak ostatnio wisiała trzymana za nogi głową w dól to była przeszczęśliwa.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czesc
pytalyscie skad sie wzielo niedotlenienie, jest od urodzenia, maly po porodzie mial problemy z oddychaniem, trwalo to krotko, jednak zlecono usg glowki, wtedy juz wyszlo niedotlenienie i krwawienie podczaszkowe, mial mala trobiel, po miesiacu mielismy kontrole i teraz po 3 miesiacach

oprocz obrazu usg jednym z objawow jest brak odruchu podciagania glowy do gory gdy lekarz chwycil go za raczki i lekko podniosl

ma tez asymetrie ulozeniowa - tak to sie chyba nazywa, ma tendencje do obracania glowki w prawa strone, glownie w te strone patrzy, w lewa rzadziej (chociaz obraca sie do zabawek i siega w ich kierunku, robi to jednak rzadziej niz w prawa strone), tak samo obroty, glownie na prawa strone

mam duzo z nim na brzuszku lezec, nie wiem jeszcze jakie cwiczenia mam wykonywac, dowiem sie na konsultacji u neurologa, ktora mamy w przyszla srode

martwie sie
Kolinka będzie dobrze. Agata tez ma asymetrie, dużo dzieci to ma.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 16:54   #1842
iustyna1
Wtajemniczenie

Ja się zastanawiam czy z Zuziakiem się nie przejść do lekarza. Jak zasypia układa mi się na bok, ale tylko na jedną stronę. Jak ją obrócę na drugi, to zaraz się budzi. Na tym pierwszym boku może całą noc przespać. Głowę normalnie obraca na obie strony, tylko to spanie mnie martwi...

Jak myślicie?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 16:56   #1843
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny używacie jeszcze huśtawek FB? bo mój tak mocno się z niej wychyla do przodu że się boję że wylecizast się czy już jej nie sprzedać.Bo boję się małego do niej wkładać a po co ma miejsce zajmować
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:02   #1844
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc mamusie!

Duzo skrobiecie, nie nadrobie wszystkiego, tylko:

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie obrotów, bede spokojniejsza
ale to chwytanie mnie jeszcze martwi
Telik nasze chlopaki z tego samego dnia i powiem Ci, ze Antos dopiero od kilku dni zajarzyl, ze ma raczki, ktore do czegos sluza. Wklada je namietnie do buzi (ale tylko jedna), czasami uda mu sie je zlaczyc nad glowka i chwyta zabawki, ktore wisza nad nim na macie. Ale jak ja trzymam nad nim grzechotke, to nie chce jej lapac...
Spokojnie dzieci rozwijaja sie w roznym tempie. Przyjdzie czas i na Jasia.
A powiedz mi, czy cigniety za rece ciagnie juz glowke, czy mu wisi? Antkowi jeszcze wisi.
Ja chyba dla swojego swietego spokoju umowie sie z rehabilitantka, ktora znam jeszcze od czasow Zuzkowych. Mam spisanych na kartce kilka cwiczen, wiec je z nim robie, ale przynajmniej mi powie, czy nie widzi zadnych nieprawidlowosci.

Cytat:
Bedzie dobrze!

Cytat:
czesc

martwie sie
Bede trzymac kciuki, zeby niedotlenienie szybko sie cofnelo!

Brawa za kolejne miesiecznice!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:18   #1845
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy z Zuziakiem się nie przejść do lekarza. Jak zasypia układa mi się na bok, ale tylko na jedną stronę. Jak ją obrócę na drugi, to zaraz się budzi. Na tym pierwszym boku może całą noc przespać. Głowę normalnie obraca na obie strony, tylko to spanie mnie martwi...

Jak myślicie?
u mnie to samo. tzn u Sary. I nie wiem co myslec
Mówiłam ze sie wyspisz i swiat bedzie piekniejszy.

pisze 1 reka.

Marina ja bym sie bala u Ciebie spac po imprezie

Moje dziecko ma zły dzien. Usypiam ja pół godziny, 10 minut spi i budzi z rykiem. I tak kilka razy...

Zanka ja od porodu nawet minuty w dzien nie spałam...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-11-23 o 17:19
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-23, 17:28   #1846
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Jak myślicie?
Justynkojesli tylkocos Cie martwi, niepokoi to jak najbardzej, w koncu najwięcej przebywasz z dzieckiem

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:39   #1847
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Ojej, często tak ma?

Cytat:
No to brawa dla Malwinki , ja też nie lubię pisać z telefonu, bo czasami nie wiem czy posta dodało czy przepadał

Justynko może po prostu lubi spać na tą stronę? Skoro odwraca główkę na obie strony, to chyba nie ma większego problemu.

Marina o matko, masz węża w domu i w dodatku mięsożernego . Nie lubię węży . Są długie i obślizgłe .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:18   #1848
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny podskoczyłyście do góry w rankingu
lecę śledzić

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja uwielbia te wigbasy. A jak ostatnio wisiała trzymana za nogi głową w dól to była przeszczęśliwa.
a nie bałaś się jak tak wisiała?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja dostałam paczuszkę z bobovity, a tam słoiczek zupki marchewkowej, kaszka mleczna taka duża próbka i herbatka owocowa
a ja dalej nie dostałam ani z klubu maluszka ani z bobovity nic

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:

martwie sie
trzymam kciuki za Was

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:19   #1849
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marinko biedny Iguś, a Ty na rota nie szczepiłaś? wiem że brałaś pneumokoki i wydawało mi się że rota też

dla wszystkich dzieciaczków i ich nowe miesiące

Też dostałam tą paczkę wczoraj
Stary 2011-11-23, 18:21   #1850
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

a myślałam o Tobie jak wczoraj o fasolce pisałam . U mnie pół gara już zjedzone
u mnie też

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
będzie dobrze - nie bój się - nie wymiga się od odpowiedzialności

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
aha dzięki za szybką odpowiedź
bo mój mąż pomyślał że to jakiś węgorz
zboczenie zapalonego wędkarza

Zanka - pw leci

Stary 2011-11-23, 18:51   #1851
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

a ja mam pytanie zupełnie z innej beczki.

Czy którejś z Was nie poniewierają się w domu takie bajeczki na kliszach do rzutnika, takiego rodem z prl-u? bo mam w domu sprawny taki rzutnik i poszukuje bajeczek do niego

chodzi mi o takie bajeczki jak na zdjęciu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania.jpg (37,8 KB, 30 załadowań)

Stary 2011-11-23, 18:53   #1852
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatko ja w sumie jakieś 3 tyg się rejestrowałam i na hipp i bobovita więc zdziwiłam się nieco że tak szybko do mnie przyszło

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:59   #1853
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
I mój pieszczoch, którego jeszcze nie widziałyście,
numer wykręcił, bo zdechł na dwa dni ( serio, jak go dotykałam, to się nie ruszał, już mieliśmy go wywalić )
A tu ożył wczoraj.

Na pierwszym zdjęcia połowa ciała schowana pod kamieniem ( ta część z łebem )
a nie bylo za zimno?? Moze wprowadzil sie w stan hibernacji, bo gady tak maja

Cytat:
czesc

martwie sie
Biedny Dawidek ale nie martw sie. Bedzie wszystko . Moj siostrzeniec urodzil sie z owinieta pepowina wokol szyi, tez mial asymetrie, bardziej aktywna jedna strone. Siostra go cwiczyla metoda Bobath, dzisiaj sladu nie ma. Mlody jest wygadany,bystry, zdrowo sie rozwija

Cytat:

Jak myślicie?
hmm jak ciebie to niepokoi to idz i sprawdz. Lepiej sprawdzic i zapobiegac niz sie denerwowac albo co gorsza zaniedbac

No to mam antybiotyk, znowu :/. Zmeczona jestem,chyba sie wczesniej poloze. Mlody juz spi.
Stary 2011-11-23, 19:02   #1854
madzia1k1
Raczkowanie

Hejka!!!
Ja tak szybciutko!
Klikam na Was dziewczyny i podczytuje.

Telik mam nadzieje, że jednak nie dojdzie do zabiegu. u nas tez oczko ropieje tym razem lewe, 3 tyg już. Czasem jest lepiej a czasem gorzej. Na początku tak mniej więcej w 2tyg. lewe zaczęło ropieć i trwało to miesiąc, ale przemywania i masaże w końcu pomogły.
też boję się, że jak będziemy w grudniu na szczepieniu to dostaniemy skierowanie do szpitala.
A kropeli jakieś uzywacie??Bo my nie.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:03   #1855
DaKaro
Zadomowienie

Ktoras z Was napisala kiedys, ze karmienie butelka jest znacznie prostsze od karmienia UU - potwierdzam. Dziec nie wisi na piersi, spija buteleczke w kilka miut i po krzyku. Mimo, ze chce nadal karmic piersia, to wcale sie niektorym z Was nie dziwie, ze swiadomie wybieracie karmienie butla.

Zamowilam Oballa .

Malwinka
Stary 2011-11-23, 19:05   #1856
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak myślicie?
moja Natalka też tak miała, prawie że od urodzenia, i spytałam się lekarza i mi powiedziała, że dziecko pod koniec życia płodowego musiało mieć w tą stronę glowę ułożoną, Zuzi nic się nie dzieje, Nati teraz już na obu stronach spi, ale jak tylko przysypiała i chciałam jej przekręcic, to też się budziła, musiałam czekać, aż przyśnie bardziej i dopiero jej przekręcałam, później sie przyzwyczaiła, moja Nati np. przekręcała główkę w prawą stronę, a teraz jak śpi to już nawet sama sobie przekręca

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:10   #1857
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie zupełnie z innej beczki.

Czy którejś z Was nie poniewierają się w domu takie bajeczki na kliszach do rzutnika, takiego rodem z prl-u? bo mam w domu sprawny taki rzutnik i poszukuje bajeczek do niego

chodzi mi o takie bajeczki jak na zdjęciu:
jakie wspomnienia z dzieciństwa wróciły.... uwielbiałem oglądać bajki na tym rzutniku, znałam w większości na pamięć. swoja droga muszę podpytać się mamy gdzie się podział nasz rzutnik bo wydaje mi się że u rodziców już go nie ma..
Super by było pokazać je Dominikowi. Na allegro można kupić ale drogie są

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:10   #1858
83monia
Zakorzenienie

a mi dzis glowa pęka... juz 6 apapów i nic... cos mnie rozbiera, bo ledwo udało mi sie tymi aapami zatoki odblokować...

bylam u kolezanki, ciezarnej... fajnie mi tak bylo posiedziec spokojnie u kogos... ech, starzeje sie...

ide zagonic stado do legowiska...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 19:15   #1859
DaKaro
Zadomowienie

Beatko co za swietny pomysl! Przypomnialas mi moje dziecinstwo. Musze poszukac tego rzutnika, ale bajeczek raczej nie mam-pamietam, ze te klisze szybko pekaly. Moze na all beda?

Malwinka
Stary 2011-11-23, 19:21   #1860
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

No to mam antybiotyk, znowu :/. Zmeczona jestem,chyba sie wczesniej poloze. Mlody juz spi.
ale Cię choróbsko dopadło... Zdrówka Kajool

moje dziecie już się uśpiło

tzn juz przed 19 poszła spać - potem ok 19.15 zaczęła się kokosić bo głód ją obudził, zjadła ale coś zasnąć nie mogłą szybko bo się wierciła prawie do 8 w łóżeczku w takim półśnie, ale już przestała to chyba twardo śpi.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
jakie wspomnienia z dzieciństwa wróciły.... uwielbiałem oglądać bajki na tym rzutniku, znałam w większości na pamięć. swoja droga muszę podpytać się mamy gdzie się podział nasz rzutnik bo wydaje mi się że u rodziców już go nie ma..
Super by było pokazać je Dominikowi. Na allegro można kupić ale drogie są
ja też je uwielbiałam, wspomnienia dzieciństwa widziałam na allegro ale raz że drogie są a dwa że mało ciekawe tytuły a może któraś z Was nie ma już rzutnika albo ma zepsuty a bajeczki zostały to ja bym chętnie odkupiła takie bajeczki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Beatko co za swietny pomysl! Przypomnialas mi moje dziecinstwo. Musze poszukac tego rzutnika, ale bajeczek raczej nie mam-pamietam, ze te klisze szybko pekaly. Moze na all beda?
są na all - ja musze odgrzebać swoje - i przypomnieć sobie jakie już mam - super sprawa - jak byłam mała to wieczór z tym rzutnikiem był nieodzownym elementem każdego weekendu - uwielbiałam je i znałam wszystkie na pamięć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości