|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Hej! Wpadłam się przywitać i zaraz zmykam spać... Jestem u rodziców i czuję się zmęczona psychicznie i fizycznie...
![]() Dobrze, że jutro wracam, bo już tęsknię za mężem i kicią.. Tata chory, mama chora... Tata mówi, że się nie podda zabiegowi, mama mówi, że będzie mówił, że to przez nią... Wykończą mnie. ![]() Ja powiedziałam, że też nie pójdę rodzić. Skoro sobie tak można wybierać: pójdę do lekarza - nie pójdę, pójdę do szpitala - nie pójdę... Kurcze, wiadomo, że każdy się boi, ale jakie wyjście... ![]() Oj, zmęczona jestem... ![]() Pa! |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Dobranoc
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw na najwyższym poziomie. Nie masz się czego bać - obniża się dopiero, jak dziecko się łapie szczebelków, zaczyna ćwiczyć podnoszenie do siadu, opieranie na rączkach. Jak tylko coś takiego zauważysz, że próbuje tak robić - od razu materacyk na niższy poziom! Wcześniej nawet jak się przekręca, to nie ma szansy, żeby wypadło. Jak masz duże dziecko, które już się przekręca, to możesz wcześniej dać na dół, ale noworodek niech sobie leży spokojnie na górze. Uwierz mi, bo ja z tych histeryczek jestem, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-13 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- tylko ze ja mam rozmiar 75x100 a przy burku moze były wieksze wiec musisz sobie zobaczyc ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/sliczna-koszu...181430744.html iiiiii........http://moda.allegro.pl/okazja-komple...178672294.html ![]() ![]() Więc koszule już mogę w liście odhaczyć ![]() Zazdroszczę Ci, że tak mało przytyłaś. U mnie waga leci, że nie wiem co to będzie za 2 miechy, ale sama sobie jestem winna. W kółko kupuje słodycze, ciasta itp. ![]() Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-03-13 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny objadłam się strasznie wieczorem (2 bułki+miseczka jogurtu naturalnego z musli), czy to może być powodem tego, że brzuch jest trochę bardziej napięty i twardy?
Poza tym chyba zaczyna mi brakować tego cudownego hormonu z początku ciąży, bo skóra na twarzy okropnie mi się pogorszyła ![]() Aha i chyba muszę kupić jakąś stalową szczoteczkę do zębów, bo właśnie zniszczyłam drugą w przeciągu dwóch tygodni... Nie wiem, te szczoteczki soft są chyba słabsze niż medium, bo mediumów nigdy tak szybko nie udało mi się zniszczyć... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-13 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32910581]Dziewczyny objadłam się strasznie wieczorem (2 bułki+miseczka jogurtu naturalnego z musli), czy to może być powodem tego, że brzuch jest trochę bardziej napięty i twardy?
Poza tym chyba zaczyna mi brakować tego cudownego hormonu z początku ciąży, bo skóra na twarzy okropnie mi się pogorszyła ![]() Aha i chyba muszę kupić jakąś stalową szczoteczkę do zębów, bo właśnie zniszczyłam drugą w przeciągu dwóch tygodni... Nie wiem, te szczoteczki soft są chyba słabsze niż medium, bo mediumów nigdy tak szybko nie udało mi się zniszczyć...[/QUOTE]mi lekarka mowila zebym sie nie objadala za duzo jesc czesciej ale w malych ilosciach bo sie bede zle czula bo dziecko uciska i twardy brzuchol bedzie ja nie raz nie moge sie podniesc heeheh skora na twarzy moja jest taka ze bez pudru nie wychodze plamy czerwone krostki po ciazy powinno wrocic do normy
#1868 |
Zakorzenienie
|
ja już chcę urodzić, chcę żeby był koniec kwietnia i chcę wydać to dziecko na świat... mam dosyć napdów głodu, lecącej jak szalona wagi do góry, ociężałości przy robieniu czegokolwiek i wszystkich skurczy i innych ból... ja chcę już mieć to z głowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A skóra na początku była boska, nic nie musiałam robić, nawet pudrować, a teraz... brak słów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
ja mowie do znajomych ze maze o nie przespanych nocach zeby sie moc opiekowac malenstwem a one na to chyba nie wiesz co mowisz bedziesz pragnela sie wrocic do chodzenia z brzuchem heehh
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Ja też...W kółko tylko liczę ile dni zostało...Pomijając różne boleści to te moje ciało... Niech ono już się nie zmienia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładne wszystkie ![]() Ja już mam ok 17 kg na + więc przytyłam baaardzo dużo, ostatnio po miesiącu 4 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o wagę to ja się ciesze, że urodzę w maju bo wtedy będzie ciepło , często będę chodziła na spacery i w ogóle latem zawsze traci się kilogramy. Nie ma co sie martwić aczkolwiek jak dzisiaj smarowałam się balsamem to nie mogłam patrzeć jak mi się pośladki i uda trzęsły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||
Zakorzenienie
|
a myślałam o nim. może na niedzielę kupię sobie, bo będziemy robić obiad dla rodziców i postanowiłam postawić im szampana
Cytat:
![]() blueelektron dzięki. rozowa1987 dzięki missmalezji dzięki Cytat:
poskładaliśmy górne szafki. póki co bez frontów, bo czekamy na zawiasy. (zamawialiśmy dodatkowe) uciekam spać. pa |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | ||
Rozeznanie
|
super ciuszki! i pokoik juz gotowy
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze z psiakiem wszystko dobrze sie ulozy, okropne to jest jak trzeba sie pozegnac po tylu latach.. wiem bo sama to przerabialam..wszyscy w domu plakalismy. ale ale - u was moze jeszcze bedzie wszystko dobrze. moze warto poradzic sie innego lekarza ![]() ja mam i cazki i nozyczki, drogie nie byly wiec wzielam razem. dzieki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Ja po dwóch dniach łazikowania po mieście jestem dość zmęczona, więc jutro leniuchuję z Wami ...tak przynajmniej pół dnia ![]() Ale znowu pozałatwiałam sobie nowe rzeczy, które się na mojej liście pojawiły, Maksowi kupiłam buty na wiosnę, sobie portfel i wodę toaletową, więc jestem usatysfakcjonowana ![]() Cytat:
![]() Już objaśniam to ssanie... Z różnych kalendarzy ciąży kojarzę, że umiejętność ssania kciuka w łonie dziecko nabywa, a potem traci i po porodzie uczy się na nowo... A teraz pierś kontra smoczek: Oczywiście z niczym nie ma reguł bezwzględnych i zdarzają się dzieciaczki, na których ssanie smoka nie zrobi wrażenia i nie będzie żadnego uszczerbku w karmieniu piersią. Ale może być też gorzej. Sam smoczek uspokajacz nie powoduje raczej, że dziecku "nie chce się" ssać z piersi. To się zdarza, jak podaję się mleko w butli i potem maluch się może denerwować, że przy piersi musi się więcej napracować i może pierś odrzucić. Natomiast wszelkie smoczki, tzn. butelka i smoczki uspokajacze powodują, że dziecko może stracić umiejętność ssania z tym wypychaniem języczka i masowaniem piersi, czyli nawet jeśli będzie chętnie ssało pierś, będzie ciągnąć, ale nie będzie pobudzać laktacji, czyli właśnie nie będzie mleka w piersiach ![]() Mi zależy bardzo na karmieniu piersią nie tylko z jakichś ideologicznych względów ![]() ![]() ![]() Cytat:
To nie oznacza nic a nic! Zależy, czy lekarz "złapie" kursor 2 mm w prawo, czy 2 mm w lewo i już może wyjść różnica kilku dni. Naprawdę po raz nie wiem który powtórzę, że sugerowanie się tymi wymiarami do terminu porodu nie ma zupełnie przełożenia na rzeczywistość... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nasłuchiwałam Waszych imion, jak położna nas zapisywała, ale głupio mi było oglądać się po wszystkich i obczajać, które to Wy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O, ja jestem baaardzo nocnym markiem! Potrafię siedzieć długo w nocy, nawet jak mi się chce spać, ale potem gorzej ze wstaniem rano ![]() Tak, 2 miesiące brzmią zdecydowanie lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie musisz nikogo o niczym informować, choć czasem dopisek np. "dom w głębi, w bocznej drodze" na liście przewozowym może przyspieszyć dostawę i ułatwić pracę kurierowi. Możesz prosić o taki dopisek sprzedawcę, bo znowu jak trafisz na jakiegoś wrednego kuriera, to może Ci nawet awiza nie dostarczyć, jakby Cię nie było w domu... Generalnie zasada jest taka, że kurier doręcza przesyłkę do 20 czy 30 kg (nie pamiętam) POD DRZWI. Nie ma znaczenia, w jak "dziwnym" miejscu mieszkasz, ale tak szczegółowo w danej firmie jakie są zasady, to tak jak pisałam, musisz zadzwonić na ich infolinię i zapytać. Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystkie ubranka, które tu wrzucacie są śliczne! Już to chyba pisałam, ale napiszę jeszcze raz, że nie mogę się doczekać, aż powyciągam ubranka po Maksie i wypiorę, poukładam, ale na razie utknęłam do soboty z pracami ![]() ![]() Cytat:
Ja będę prać podobnie jak Ty ubrania Kaja i pościel naszą i jego w proszku niemowlęcym. Jeśli są problemy skórne u dziecka, to dobrze też właśnie przynajmniej górne części garderoby rodziców prać też w niemowlęcym proszku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blisko końca szczebelków, tzn. mniej więcej ile cm od górnej krawędzi łóżka? Najważniejsze jest bezpieczeństwo malucha, to prawda, ale kręgosłup też jest bardzo ważny. Wg mnie jednak od wysokości materaca ważniejsza jest wysokość przewijaka... W sumie do łóżeczka schylasz się na moment odkładając lub podnosząc dziecko i schylasz się tak czy tak, tylko po prostu mniej lub bardziej, a nad przewijakiem "wisisz" pochylona dłuższa chwilę przy przewijaniu... W naszym łóżeczku były 2 poziomy, wyższy właśnie gdzieś mniej więcej w połowie... Cytat:
![]() ![]() Świetny wynik! ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32910581]Dziewczyny objadłam się strasznie wieczorem (2 bułki+miseczka jogurtu naturalnego z musli), czy to może być powodem tego, że brzuch jest trochę bardziej napięty i twardy?[/QUOTE] Myślę, że to możliwe. W końcu i bez ciąży po objedzeniu się jest bardziej napięty i twardy ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
pierwsza pierwsza!
![]() Nie moglam spac od 5.... Polezalam sobie i poczekalam az maz bedzie wsytawal do pracy ;], wypilam z nim herbate a teraz poplotkuje z Wami jak wstaniecie ![]()
#1880 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Druga ![]() w nocy nie spałam,Filip nie kaszlał tak mocno,ale ciężki ma oddech,taki krtaniowy(kto miał do czynienia z krtanią wie o czym mówie)pokasływał tylko a ja i tak nie spałam. Dzisiaj zabieram Filipka obejrzeć braciszka,mamy usg o 14,30. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj wstałam przed 7. Mąż miał po 7ej ustawiony budzik, więc poleżałam chwilę i musiałam iść zrobić coś do jedzenia, bo już tak wcześnie rano mi burczy w brzuchu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Powiem Wam, że im brzydsza pogoda na dworze tym ja się lepiej czuję ![]() Cały czas miewam te bolesne skurcze... No nie w sensie cały dzień, ale w ciągu dnia dosyć często. Taki ból jak na okres.... Ale leżę dużo, nie krążę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Cytat:
![]() No i ja tak tyłam, ale nagle pod koniec ciąży waga mi się zatrzymała :/ I tyję około 1 kg tygodniowo albo w ogóle.
![]() |
#1883 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- smutne ale prawdziwe, teść jest po leczeniu raka okrężnicy i niemalże zębami wyrywa lekarzowi skierowanie na kolonoskopię |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Wtajemniczenie
|
anulka a to właśnie nasza Polska
![]() ![]()
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz zauważyłam w ogóle,że dużo częściej jestem głodna. I to tak żarłocznie głodna ![]()
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32910581]Dziewczyny objadłam się strasznie wieczorem (2 bułki+miseczka jogurtu naturalnego z musli), czy to może być powodem tego, że brzuch jest trochę bardziej napięty i twardy?
Poza tym chyba zaczyna mi brakować tego cudownego hormonu z początku ciąży, bo skóra na twarzy okropnie mi się pogorszyła ![]() Aha i chyba muszę kupić jakąś stalową szczoteczkę do zębów, bo właśnie zniszczyłam drugą w przeciągu dwóch tygodni... Nie wiem, te szczoteczki soft są chyba słabsze niż medium, bo mediumów nigdy tak szybko nie udało mi się zniszczyć...[/QUOTE] smaruj buziaka 2 x dziennie olejem z pestek winogron, na moja plamiasta facjatę zrobił dobrze, ba, rewelacyjnie. Nigdy dotąd nie miałam takiej bużki jak po tym oleju, gładziutka, bez przesuszeń nawet naczynka mi sie pochowały. Chyba wyrzuce wszystkie kremy z szafki i zostane przy oleju - mój slubny popatrzył sie na mnie znacząco... a co tam, wazny jest efekt a ten jak na mój gust powalajacy |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zadomowienie
|
Chyba zdecyduję się na wzór nr 8... zamówię dzisiaj, tylko ciekawe czy dobrze pomierzyłam, a jeszcze popatrzę na gotową pościel na allegro ale wydaje mi się, że uszycie wyjdzie taniej.
Ja mam to i to ![]() Cytat:
![]() Siedzę sobie właśnie u teściów w domu, bo mają remont kuchni a teściowa poszła na pogrzeb i nikogo nie ma, ja muszę siedzieć tutaj z kafelkarzem... korzystam z laptopa szwagra ale jakoś źle mi się na nim pisze, nie ma to jak własny laptop, stary ale jary... ![]() Muszę napisać maila do pani dziekan i potem jutro albo w piątek iść do niej na dyżur i porozmawiać o urlopie dziekańskim, bo nie wiem, czy nie jest za późno, żeby go wziąć... Dzisiaj w nocy śniła mi się pościel... to było takie męczące... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
begie13 ja pościel 3 elementową czyli poszewki + ochraniacz kupowałam za 30 kilka zł a potem zakupiłam już 2 elementową za 29 zł, więc nie wiem czy szycie opłacalne. Ile uszycie wyniesie?
andzya zjadłam już rogalika z masłem, grześka, płatki z jogurtem i jeszcze bym coś przekąsiła, ale się wstrzymuje do obiadu ![]() O 20ej wypiłam jeszcze szklankę soku z marchwi i po nim to już ledwo co do łóżka doczłapałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja piłam piccolo w sylwestra razem z 3 i 4 letnimi synami kuzynki, a byłam tak podekscytowana! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zobaczę ![]() Super ![]() ![]() [QUOTE=andzya;32914329 Teraz zauważyłam w ogóle,że dużo częściej jestem głodna. I to tak żarłocznie głodna ![]() Ja mam to samo, poza tym zauważyłam, że codziennie mam mega ochotę na coś słodkiego, czekoladowego... wcześniej tak nie miałam... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() grtulacje! ![]() Cytat:
![]() nie ma szans zbadać guza przez wymacanie go przez skórę, należy zrobić badania histopatologiczne, aby ocenić, czy guz jest złośliwy. Na oko to lekarz może sobie pogdybać. Wiem, co przeżywasz, mój 14-letni pies również miał raka, pochowaliśmy go po tygodniu kuracji... ![]() Na Twoim miejscu poszłabym z psem do innego lekarza, bo jakoś nie chciałoby mi się ufać wetowi, który po obmacaniu guza stwierdza, że jest złośliwy i przepisuje na to antybiotyk ![]() zbadajcie psiaka u innego weta, niech pobierze materiał do badań i na tej podstawie oceni, w sam raz może bardziej kompetentny się trafi. Mój pies miał guzy wewnątrz ciała, na przewodzie pokarmowym i w drogach oddechowych. Zgasł po kilku dniach, mimo zastrzyków podawanych codziennie (nie wiem niestety, co było w tych zastrzykach). Nie wytrzymało jego serduszko. To było dla nas wszystkich okropne przeżycie, ale wiem, że tak było najlepiej dla niego i dla nas - on bardzo się męczył w tych ostatnich dniach, miał problemy z oddychaniem i jedzeniem. A my nie bylibyśmy w stanie podjąć decyzji o uśpieniu - a było wiadomo, że on potwornie się męczy. Zgadzam się, że pies w tym wieku może nie wybudzić się z narkozy. Myślę, że najlepiej po prostu pozostawić guza tak, jak jest i cieszyć się obecnością pieska. Przepraszam za taki dobór słów, ale to i tak jest wiek, w którym pies jest już raczej "na emeryturze", więc nawet, gdyby był całkiem zdrowy, czas płynie nieubłaganie i tak czy inaczej przyszłaby pora aby się pożegnać. Obserwujcie psa - czy nie zmienia się jego zachowanie podczas jedzenia i picia (trudności w przełykaniu, oddychaniu - czasem psu wygodniej jest jeść kiedy miska stoi na wysokości górnej części jego łap), podczas zabawy, podczas spacerów - wszystkie podejrzane objawy zapisujcie i zgłaszajcie na bieżąco lekarzowi. Napiszę banał, ale obecność nawet złośliwego guza nie musi od razu oznaczać, że zwierzę zaraz umrze - i czasem lepiej takiego guza nie ruszać, nie grzebać w nim, po prostu zostawić jaki jest. Okazujcie mu teraz jak najwięcej ciepła i troski, niech wie, że jest kochany, niech będzie szczęśliwy. Cytat:
![]() wydawało mi się, że do konfliktu potrzeba grup + i - u rodziców. U nas jest 0Rh+ i BRh+ - czy z tego może być konflikt? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32910581] Aha i chyba muszę kupić jakąś stalową szczoteczkę do zębów, bo właśnie zniszczyłam drugą w przeciągu dwóch tygodni... Nie wiem, te szczoteczki soft są chyba słabsze niż medium, bo mediumów nigdy tak szybko nie udało mi się zniszczyć...[/QUOTE] no bo soft to te najbardziej miękkie ![]() ja zawsze używam medium, soft wydaje mi się, że tylko "głaszczą" po zębach ![]() ale teraz w ciąży mam strasznie delikatne dziąsła i czasem jak za bardzo się rozmacham przy myciu, to leci krew ![]() Cytat:
![]() Dlatego tak czy siak kieruję się terminem wyznaczonym na początku ciąży. Zresztą - wolałabym żeby urodził się na początku czerwca, boję się upałów ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.