|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Na pierwszy raz nie ma sensu karnetu open. Na poczatek to i tak pewnie pójdziesz z raz w tyg. ![]() Ja jestem strasznie podjarana tym że udało się zarezerwować ten dom i że taka ekipa się zmątowała ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja chciałam mieć zawsze chłopca- a teraz sobie nie wyobrażam mieć Stasia zamiast Mani.
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Mąż pod dużym wrażeniem jak Mała urosła - i jak fajnie już np. buzię widać. Waży teraz 386 gramów. Płakać nie płakaliśmy, bo nam szczęki na ziemię spadły z szoku (ale pozytywnego) jak się okazało, że Adaś nie jest Adasiem
![]() ![]() Myślę teraz nad jakąś żeńską wizją imienia, niewiele mi się podoba - a może..Amelka? Szok, szok, szok! Tylko mnie z lekka przeraża, że wszystko takie różowe.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może bule, krykiet, polo, jazda konna ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo kurcze ale jaja ![]() eee nie jest tak zle. Ja na poczatku wiekszosc spiochow mialam kremowych, zoltych i zielonych bo jak ognia wystrzegalam sie rozu. Teraz jak jest starsza jest juz zupelnie niezle ma duzo granatowych czy fioletowych gerow a bluzeczki ma roznokolorowe ![]() a ja siedzie na 14 dniowym urlopie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelia mi się podoba! Cytat:
a może za szybko się zniechęcałaś? najgorzej zacząć, bo na początku nie wychodzi. Dopiero jak się nauczymy wykonywać prawidłowo ćwiczenia, to zaczynają nam sprawiać prawdziwą przyjemność. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Debrah, gratuluję!!! Mi lekarz też zasugerował chłopca na pierwszym prenatalnym, a wyszła Ewcia ![]() A dlaczego masz oddawać ciuszki? Dla mnie nie ma typowo chłopięcych ![]() Szef poleciał na Ibizę. Jestem teraz szefową biura i dziś miałam taki zapier... od rana, że dopiero teraz znalazłam chwilę, żeby do Was zajrzeć. Byłam w sobotę na koncercie Meli Koteluk - piękny głos i ciekawe teksty, kliknęłam na Allegro jej płytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Debrah, gratulacje!!!
![]() Ja tam bym wolała dziewczynkę ![]() Najważniejsze, że wszystko ok ![]() Mi z dziecięcych ciuszków najbardziej podobają się żółte, żółto-szare, pastelowopomarańczowe, marynarskie i kratkowe/paskowe czerwono-granatowe ![]() ![]() Cytat:
------------------------------------------- Do piątku mam deadline, muszę przygotować spore opracowanie na ok. 20 s., obłożona jestem różnymi raportami i publikacjami, ale idzie jak po grudzie... trzymajcie kciuki! Muszę się pochwalić, że wygrałam przetarg na pewne usługi (z zespołem, który specjalnie zawiązałyśmy w tym celu). Jestem w szoku, że się udało... nie wiem, jak ogarniemy kwestię rozliczeń itp., no i samo wykonanie, bo pracy duuuużo, ale cieszę się z sukcesu! No i czekam na wyniki jeszcze jednego konkursu, powinny być na początku października... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Pokażę Wam zaraz 3 linki ze Smyka to mi powiecie czy mogę to zostawić dla córki czy nie, żeby nie było, że "chodzi w ciuchach po niedoszłym braciszku":P:P
Tż w ogóle się opiekuńczy jeszcze bardziej zrobił, stwierdził, że teraz to mu się to dziecko jeszcze 2 razy bardziej kruche wydaje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Debrah ja też się bałam tego różu...po czym okazało się że mam masę ubranek granatowych beżowych białych- sama roż zaczęłam kupować bo m się podoba jako przełamanie.
Ja w ogóle mam sporo po chłopcach ![]() No i zara w tym temacie jest niezastąpiona- kolekcje są zupłnie nieróżowe. Młoda teraz ma np dziny, bezowe gatki na cieplejsze dni- do tego granatowe bluzy , granatowy płaszczyk- sama kupiłam różową czapę i bluzeczki bo jak chłopak wyglądała w tych granatach. ![]() Na lato miała z 10 sukienek- żadnej różowej ![]() Także da się bez problemu. Amelka bardzo ładnie- ![]() ![]()
#1871 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pani doktor dziś na szczepieniu z miejsca jak Młodą zobaczyła "ale ma Pani kawał BABY. Nawet nie ma co ważyć- 9 waży" no i racja ![]() Stażysta myślał że przyszłam na bilans roczniaka ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Pomyliły mi się sklepy - to było "5-10-15":
Bluzy: 1. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2303?c=2504 2. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...a-5g2302?c=658 ten brąz jest na żywo ładniejszy, dziwnie tu wyszła. Mam do kompletu spodenki, ale to już nie ma sensu fotki dawać. I sweterek z RE: http://www.reserved.com/pl/kids-coll...sweaters/T7931 Bo jakieś body co mam - to są bardziej neutralne - biało-brązowe, beżowe, kremowe. Niebieskie tylko jedne, ale niebieski nie jest zarezerwowany dla chłopców przecież. |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
Butter, dzięki za przepis na blogu. Odkąd wstawiłaś zdjęcie sałatki śledziowej mam ochotę na śledzie. Muszę zrobić Twoją sałatkę ![]() Debrah, niezła niespodzianka ![]() ![]() Haniu, spora ekipa Wam się zebrała na wyjazd. Będzie wesoło ![]() Ja chciałam mieć Hanię, a wyszedł Szymon i teraz nie wyobrażam sobie, że mogło być inaczej ![]() Asiuk, dziś na koniec DDTVN śpiewała ta pani ![]() Kotku, trzymam kciuki za jazdy! U nas lipa, Synek wczoraj budził się co 30 minut, po czym okazało się, ze złapał katar ![]()
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
To może mi się z tym różem wydawało bo wcześniej nie zwracałam uwagi, a wczoraj przy okazji wizyty w CH po wizycie zaszliśmy do Smyka - i tam różowe jest..WSZYSTKO. I już się przeraziłam, że tak wszędzie jest.
Różowy okej kolor, ale lubię właśnie jak jest przełamany, a nie taki cukiereczek w różowym od stóp do głów. Mania kawał dzieciaczka jest, ale najważniejsze, że pięknie się rozwija, i jest ogólnie przepiękna. Co tam waga, to maluszek, w normach się pewnie spokojnie mieści, a jak dupkę oderwie od ziemi to pewnie wiele się zmieni. Co do ćwiczeń - ja chciałam zacząć ostrzej, kupić np rowerek stacjonarny do domu..ale koncepcja mi padła bo się okazało, że jestem w ciąży i klops. A czy rowerek jest dobrym ćwiczeniem w ogóle? Na brzuch/nogi? np po ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bluza z małpką superowa, sweterk też fajny. Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Synka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Debrah, wszystkie ciuszki są fajne i nie widzę powodu, żeby je oddawać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za link o ćwiczeniach!
![]() Boję się nawet ręce wysoko podnosić - jak chcę do jakiejś szafki dostać czy coś, bo mnie strasznie w brzuchu ciągnie i pachwinach i się taka "nieruchawa" zrobiłam, jakbym normalnie miała zakwasy jakieś! To norma jest pewnie, co? Nie ma co narzekać jak się w ciąży jest ![]() Tylko właśnie myślę, że może bym te dolegliwości złagodziła jakoś jakbym się więcej poruszała. A z ubrankami może rację macie, grunt to je dobrze zestawić. Pochodzę po sklepach i zobaczę czy coś na wymianę mi się spodoba bardziej, a jak nie to zostawiam, tylko będę trochę inaczej łączyć. To w sumie pierdółka jest, tych ciuszków jest dosłownie kilka, a ja lubię po prostu takie bardziej unisexy w fasonach, po tym co piszecie to już wierzę że znajdę jednak i nie jestem skazana na majtkowy róż:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To tylko katarek ![]() ![]() Cytat:
![]() Już oderwała tyłek. Dziś po raz pierwszy doszła na czworaka do stolika, zdjęła z półeczki gazetę i zaczęła ją jeść ![]() Aerobik potraf robić o 2 w nocy ![]() dokładnie.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-09-18 o 17:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż wiesz, dobra gazeta nie jest zła... W ogóle na początku przeczytałam, że napisałaś 'już oberwała w tyłek' i troszkę się...hmm... zniesmaczyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dziś też zaliczyła pierwszego "zajączka" . Wykonała rzut do przodu..skubana odbija się z kolan i ślizgiem do przodu rzuca...dziś tak zrobiła poza dywan i koc- z całej siły uderzając brodą o panele. Oj było płaczu a płaczu- jakby miała zęby to ze 2 by straciła.
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Mała się aktywna zrobiła od paru dni, ciągle kopie, jakie to cudne jest. A ostatnio siedzę sobie przy netbooku - kompik na kolanach, piszę na klawiaturze i ręka oparta o brzuch - mało zawału nie dostałam jak mi nagle ręka odskoczyła! Skąd ona ma tyle siły?? Są już pierwsze kopniaki takie, które widać przez brzuch, mocne. Niesamowita sprawa ![]() O właśnie, przy okazji moich ubranek pisałyście o czapeczkach : jak patrzyłam w sklepie to one są na obwód głowy, ale ja nie wiem jaki jest ten najmniejszy noworodkowy:P Na jaki patrzeć?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu, mam nadzieję, że pozostanie własnie tylko katarkiem. Jak będzie gorzej, to idę do lekarza ale póki co zobaczę jeszcze dzień albo 2 czy jest poprawa. Mania wchodzi w bardzo fajny, ruchliwy etap ![]() Debrah, mój synek po urodzeniu miał obwód głowy albo 32 albo 33cm.
![]() |
#1887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam na rozmiar 0-3 miesiące po prostu ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() No śmieszny to on jest - a czy fajny - zobaczymy. Póki co cały czas nie sypia w nocy- jestem ekstremalnie wykończona. Nie wiedziałam że można spać po 2-3 godz. na dobę i żyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No cóż, takie wypadki będą się zdarzać. Moja młodsza siostrzenica obecnie paraduje z wielkim siniakiem na czole ... chociaż jest rok starsza od Mani Twojej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj znalazłam swoją książeczkę zdrowia podczas porządków. Miałam obwód głowy 34 cm ![]() ![]() Ostatnio tak pomyślałam...ciekawe co tam u Dorinki..i Zuzy .. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas do wczorajsze nocy było coraz lepiej ze spaniem. Coraz częściej przespane całe noce albo z 1 chwilową pobudką. Mój Synek od godziny śpi, ale budził się już 3 razy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Butter, ja mam swoją książeczkę i TŻ i ciągle porównuje Szymcia do naszych wymiarów z dziecięcych lat i Synek jest kurczak ![]()
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Kurczę to niesamowite jest u dzieci, że je tak potrafi absorbować nauka czegoś, rozwój, że przestają w nocy spać np.... i w ogóle mimo sporej wiedzy w temacie już - ciągle mnie zadziwia, że to się wszystko TAK szybko dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.