|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Aerien, gratuluję udanej wizyty!
Cieszę się razem z Tobą Ale Was dziewczyny wzięło na wspomnienia U mnie na studniówce, to szczerze mówiąc trend się kompletnie odwrócił...Było kilkanaście dziewczyn w długich sukniach, ale większość nie tyle w krótkich co...z dupskiem na wierzchu Moim zdaniem jednak nie wypada, w końcu to bal i uroczystość szkolna. Wklejam Wam nasze zdjęcie - wyglądałam koszmarnie i żal mi było siebie samej, jak wychodziłam z domu Chyba nigdy wcześniej i nigdy później tak mnie nie skrzywdził fryzjer
|
#1862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ,ze wizyta udanaCytat:
moj tez ostatnio jakis spiacy chyba,bo sama sie o glukoze upomnialam , dzieki Wam tu na forum zreszta jak to trzeba sie kurde na wszystkim znac! gdyby nie Wy to by czlowiek juz dawno sie w tej ciazy zgubil Powiem Wam,ze sporo informacji z wczorajszej sr juz znalam z forum i tylko sie potwierdzaly. Jestescie niezastapione Za tydzien moze juz kupimy meble do pokoiku malej i jej pomalujemy i wyszykujemy Lece z psami. ps. perelko sliczna sukienke znalazlas,czy mozesz link podrzucic,bo chcialam sie w cenach zoientowac,bo wlasnie w tym stylu chce kiecke
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-07 o 19:42 |
||
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o samą opiekę położnej to różnica polega na tym, że jak się zapłaci to ma się jedną położną od początku do końca porodu, a jak nie - to jak kończy się zmiana ( koniec pracy) to przychodzi nowa. Położna nam mówiła - czy płacimy czy nie to tak naprawdę opieka niczym się nie różni poza tym wyżej ( nie powinna przynajmniej). Jak to jest w praktyce to zobaczymy
|
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja studniówkę miałam spapraną przez mojego ówczesnego chłopaka- swoją drogą niedoszłego (całe szczęście
Później musiałam się za niego wstydzić w szkole, bo przecież na studniówce, nie dość, że były dziewczyny z mojej klasy ze swoimi partnerami, to jeszcze chłopaki z technikum, z którymi miałyśmy studniówkę, to jeszcze nauczyciele i rodzice, którzy nas "pilnowali"
|
|
|
|
#1865 |
|
Zadomowienie
|
o mamusiu! znowu nowy wątek
![]() Witajcie Miałam dzisiaj wizytę u ortopedy, i mam wskazania do cc cięcia wpisał mi to w kartę ciąży chociaż byłam pewna, że nie będzie żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego, bo mam "tylko" wypukline na krążku między kręgowym i czasem bóle kręgosłupa z tego powodu, zapytałam się go czy nie lepiej byłoby rozwiązać moją ciąże poprzez cc, a on bez problemu wpisał mi to do karty. Bardzo się cieszę z cesarki, może to dla niektórych z was dziwne ale nie chciałam rodzić naturalnie i każda z nas powinna mieć wybór jak chce urodzić... |
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas była taka jedna- ale ona była partnerką chłopaka z technikum ![]() Pamiętam, jak się trzęsła jak osika z zimna ![]() Ja miałam sukienkę do kolana, ale nie mam jakiegoś normalnego zdjęcia na laptopie, żeby pokazać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1868 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie dobrze ze ten poszedl, po studnióce zaczął byc mym "mezczyzna" na miesiac czasu ![]() a ja tez sie modlilam tylko o to zeby ten moj partner nie zrobil mi tam jakiegos przypalu ;/ ale naszczescie nie bylo zle, procz tego ze dyrektora wyslala nasza wychowaczynie do nas ze ma nam zabrac wodke. Ale ze ja bylam z nia na TY to pow tylko ze mamy ja schowac
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt dziewczynki!
Ja tez juz po swojej: Z Młodym wszystko ok, lekarz nie mógł go zważyc, zmierzyć bo mały szalał i sie nie dało, pieron jeden Ale jest słodki Rozmawiałam o cc i wystraczyło jego spojrzenie i juz wiedziałam na co się zanosi. Nie popiera i nie zrobi, chyba ze w trakcie coś sie wydarzy i będzie trzeba. Jak powiedział :Ma pani szeroką miednicę i tam na dole wszystko ok, że nie ma przeciwwskazań do sn/, nic tylko dzieci rodzić pani moze: Jestem niepocieszona
|
#1870 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do herberta chodziłam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja na studniówce bnyłam z moim już ex, z ktrym miałam brać ślub 29.10.2011
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Ja to nie mam zjdec na kompie bo mi mój usunał;p bo były ztamtym chłopem ;/ i mam tylko te co dostalismy od fotografa i jeszcze płyte na okładce której umiescił mnie i byłego normalnie jak slubne, tak kazdy był niezadwolony z tej okładki ze masakra;/
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam gotowa nie iść, jak zobaczyłam się w lustrze I od razu na starcie miałam naburmuszoną minę. Co prawda nie traktowałam tej studniówki jako imprezy roku, więc trochę to olałam, ale nikt nie lubi się rozczarować przed wyjściem...a u mnie tak: sukienka była zwężana i kompletnie straciła fason, na głowie miałam mieć tylko francuza i nic więcej, ale fryzjerka miała wizję (twierdziła, że musi zrobić fale, bo one do wieczora się rozlecą i zostaną tylko podniesione włosy...szkoda, że wylała na nie 8 butelek lakieru i nie puściły) , a kosmetyczka zrobiła mnie na róż...cóż ![]() :brzyda l: Dobrze, że przed ślubem zajęły się mną odpowiednie osoby.
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Oszalałyście! 44 strony przez 1,5 dnia!
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
ide na got to dance ;]
wpadne na przerwe reklamową
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aa to juz sie domyslam skad znasz Zabawe ;p no mnie twój mężczyzna tez kogos przypomina ,tylko nie wiem kogo ;d uuu,to tez powaznie bylo z exem gdybym wiedziala ze tego nie poczytaja tu jacys dziwni ludzie,to bym wam opowiedziala o moim toksycznym zwiazku,ale ... wole nie ryzykowac
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Moją mamę rozkłada choróbsko jakieś, mam nadzieję, że ja niczego nie złapię
|
|
|
|
#1878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj poprzedni tez byl toksyczny ;/
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio widziałam w ulotce z apteki chyba jakąś nowość - Prenatal GripCare. Podobno i w razie choroby i profilaktycznie, także może warto się zaopatrzyć, jak macie jakichś chorych wokół siebie... Zwłaszcza, że teraz jesień, to okres zwiększonej podatności na wszelkie choróbska.
|
#1880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana , ja mialam to samo. Tyle ze tak , sukienka skracana bo ja za malutka ,pozniej jak sie okazalo jak sciaglam buty ze ja deptalam i musialam podtrzymywac. Włosy - mialam miec zupelnie innego irokeza i nie taka grzywke [ zaraz jak znajde to wkeleje jakiego mialam miec] , malowalam sie sama,a ze zasypialam to mi to troche nie wyszlo. Teraz bym zupeeeelnie inaczej sie ubrala uczesala , pomalowala
|
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
o mniej wiecej taki mial byc. A ona mi tak glowe pospinala,ze na drugi dzien az wlosy mnie bolały
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
No, nie dość że problemy z utrzymaniem ciąży to jeszcze się zaraziłam od siostrzeńca. I weekend przed nami...
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
WOLNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
Udało się i nie poryczałam się hehehe.. poszłam ładnie pożegnać się z przełożonymi i podziękowałam za wsparcie, bo faktycznie przerwy na żądanie, wizyty u lekarza bez konieczności udowadniania, że faktycznie mam.. zmiana obowiązków, gdy gorzej się czułam.. byłam naprawdę świetnie traktowana. Teraz będę miała więcej czasu.. chyba się rozleniwię zupełnie.. Mój tż już się cieszy na domowe obiadki - tak.. muszę odkurzyć książkę kucharską ![]() A co do studniówki - ja też na swojej nie byłam - po pierwsze nie lubiłam ludzi z mojej klasy, po drugie z moim ówczesnym chłopakiem byliśmy zbyt alternatywni, żeby uczestniczyć w takiej imprezie.. i tak wolałam szaleć poza szkołą i z ludźmi z którymi mnie łączy coś więcej niż to, że mamy razem zajęcia. A w LO się ładnie wyszumiałam
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
nic kochane moje ja lece
zarz przyjdzie po mnie kumpela , a pozniej do TŻ ![]() bede moze jutro,a jak nie to dopeiro w poneidzialek. Landii - kuruj się ![]() papa dziewczynki Nie szaleć za bardzo w weekend !
|
|
|
#1887 | |
|
Zadomowienie
|
super, to czekam na zdjecia i oczywiscie ja tez wstawie,jak skonczymy
Co do spotkania, to szkole mam we wtorki i czwartki, wiec pozostale dni sa spoko,tylko musze sie wykurowac z kataru,zeby Was nie zarazic Cytat:
tez ogladam
|
|
|
#1888 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty tam zabardzo nie zaszalej :PP
|
|
|
#1890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bezowa-sukienka-su...571019040.html
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Cieszę się razem z Tobą
U mnie na studniówce, to szczerze mówiąc trend się kompletnie odwrócił...Było kilkanaście dziewczyn w długich sukniach, ale większość nie tyle w krótkich co...z dupskiem na wierzchu
Moim zdaniem jednak nie wypada, w końcu to bal i uroczystość szkolna.
Chyba nigdy wcześniej i nigdy później tak mnie nie skrzywdził fryzjer 

, nawet z usg córcia tydzień starsza. Waży 1656g.
wogóle po tej wizycie jakiegos dołka złapałam
Nie mogę się doczekać 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)