Rozstanie z facetem, część XXV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 13:16   #1861
pogubiona88
Zadomowienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXV

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
aaaa tam, ja obstawiam, że mój kogoś ma i wiecie co? współczuję jej. Po tym ile ja przeszłam, jakie miałam problemy z własną psychiką, przez jego chorą zazdrość, brak zaufania, ciągłą kontrolę, dzięki Bogu, że teraz czuję ogromny spokój. Wybijam te reszty skutecznie, myślę o mojej gwieździe rocka non stop. Dziś między zajęciami wpadł na herbatę, Jezusie Skaczący

Bo to pewnie zalezy jak było w związku. Ja jak z pierwszym facetem pare lat temu sie rozstałam to też współczułam następczyni...
Ale u nas była sielanka... I jedynie inne plany na zycie nas porożniły.
A jestem pewna że bedac dobrym , mily, opiekuńczym, wiernym facetem znajdzie szybko kobietę, dla której priorytetem nie będzie to czy facet chce rodzinę czy nie... A dla mnie to było b. ważne.
pogubiona88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:26   #1862
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Cytat:
Napisane przez pogubiona88 Pokaż wiadomość
A ile temu się rozstałaś?

Ja 1,5 miesiąca i ani myślę się z kimś spotykać
5 stycznia, więc już niedługo, będą 4 miesiące.
Nie mam urazu do całego rodzaju męskiego na tej planecie, ale za to zdecydowanie więcej dystansu i zdrowego podejścia, z przymrużeniem oka nawet.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:27   #1863
pogubiona88
Zadomowienie

Nie no ja urazu też nie mam...raczej zwyczajnie sercem jestem jeszcze przy ex....
Stary 2012-12-17, 14:08   #1864
Kwiatuszek133
Zadomowienie

No tak tak, jak sie jest sercem przy ex-ie to sie nie mysli o tym by kogokolwiek poznawac nowego ale glupota by bylo zeby po takim cierpieniu nie wyniesc z tego lekcji, pozwalac by znow traktowac cie gorzej niz powinien. Musicie dziewczyny po takich sytuacjach oczekiwac wiecej od przyszlego partnera, a nie znow to samo Nie ze jest spoko, czy, ze dobrze, ma byc cudownie, bo tak mozna !
Stary 2012-12-17, 14:14   #1865
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulicznica Pokaż wiadomość
Ja teraz przerzucam się na Luthera, ale kończę pierwszą serię (6 odcinków), a potem są jeszcze tylko 2 serie po 4 odcinki, więc nie wiem, co będzie następne...

Jutro mam randkę z kimś nowym, po prawie 2 tygodniach gadu-gadu (dla mnie to i tak za dużo), ale na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie.
No i znów wczoraj widziałam się z eksem, ale czuję że coraz dalej się od niego oddalam - czuję, że będziemy się widywać coraz rzadziej i rzadziej, aż w końcu zostanie tylko sam sentyment i miłe wspomnienia. Mimo tego, że dopiero teraz jest tak naprawdę tak, jak w związku być powinno.

A pogoda faktycznie ohydna, cały dzień boli mnie dzisiaj głowa :/
Luther? Pierwsze słysze

No pogoda okropna, a ja na dodatek chora - katar, gardło boli a tu trza jeszcze na zajęcia dziś jechać...

Ej kurde czy to normalne, że boje sie dowiedzieć wprost, że EX ma kogos? No boje sie, kurde... Boje sie, że jest ładniejsza, bardziej wysportowana, inteligentniejsza ode mnie itp... Poza tym najbardziej chyba boje sie tego, że ją lepiej traktuje. Że jest bardziej zaangażowany, że pokazuje bardziej, że mu na niej zależy. A najgorzej boje się tej przerwy świątecznej, zjeżdża się multum naszych wspólnych znajomych, których dawno nie widziałam i pewnie będą nalegać na wspólne spotkanie, kurde głupio odmówić, a co jeśli on JĄ przywlecze ze sobą? Jeśli ona w ogóle istnieje Nie no, musimy sobie wszystko z ex wyjaśnić bo zwariuje Myślałam, że dam rade być jego przyjaciółką nadal, ale dłużej tak nie pociągne
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:24   #1866
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Luther? Pierwsze słysze

No pogoda okropna, a ja na dodatek chora - katar, gardło boli a tu trza jeszcze na zajęcia dziś jechać...

Ej kurde czy to normalne, że boje sie dowiedzieć wprost, że EX ma kogos? No boje sie, kurde... Boje sie, że jest ładniejsza, bardziej wysportowana, inteligentniejsza ode mnie itp... Poza tym najbardziej chyba boje sie tego, że ją lepiej traktuje. Że jest bardziej zaangażowany, że pokazuje bardziej, że mu na niej zależy. A najgorzej boje się tej przerwy świątecznej, zjeżdża się multum naszych wspólnych znajomych, których dawno nie widziałam i pewnie będą nalegać na wspólne spotkanie, kurde głupio odmówić, a co jeśli on JĄ przywlecze ze sobą? Jeśli ona w ogóle istnieje Nie no, musimy sobie wszystko z ex wyjaśnić bo zwariuje Myślałam, że dam rade być jego przyjaciółką nadal, ale dłużej tak nie pociągne
Rozumiem Cię znakomicie... Tez się trzęsę... A co więcej w sobotę jeszcze nikogo nie miał, byliśmy na wspólnej imprezie, był sam, cały czas spędzał ze mną... To się uspokoiłam. Na długo? DO niedzieli :P Już w niedzielę wymyślałam że może z kimś się spotyka... Jakaś paranoja. Mimo że mamy umowę, że jak ktoś z nas kogoś znajdzie to poinformuje drugą stroną, to wciąż mam schizy...
Już sama myśl, że np, do kogoś pisze i chce zaprosić na randkę powoduje że mi słabo, że mam łzy w oczach....
Stary 2012-12-17, 14:27   #1867
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Luther? Pierwsze słysze

Bardzo dobry serial o czarnym detektywie i prześladującej go psychopatce, akcja dzieje się również w Londynie

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-12-17, 14:31   #1868
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię znakomicie... Tez się trzęsę... A co więcej w sobotę jeszcze nikogo nie miał, byliśmy na wspólnej imprezie, był sam, cały czas spędzał ze mną... To się uspokoiłam. Na długo? DO niedzieli :P Już w niedzielę wymyślałam że może z kimś się spotyka... Jakaś paranoja. Mimo że mamy umowę, że jak ktoś z nas kogoś znajdzie to poinformuje drugą stroną, to wciąż mam schizy...
Już sama myśl, że np, do kogoś pisze i chce zaprosić na randkę powoduje że mi słabo, że mam łzy w oczach....
Ehh...
Pocieszające jest jednak to, że EX też za wszelką cenę, chce wiedziec czy z kims sie spotykam... Najpierw wypytywał o mojego współlokatora, a ostatnio gdy byłam na imprezie napisał do mnie, ale odpisałam dopiero kolejnego dnia, a tu stos pytań: gdzie byłas? z kim? wyrwałas jakis towar? I na koniec: ok, to wszystkie pytania. Nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam odpowiadac normalnie na te pytania (w końcu prawie 3miesiace temu rozstaliśmy i teoretycznie jesteśmy kumplami) czy sie obruszać i wytykać mu, że to juz nie jego sprawa...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Bardzo dobry serial o czarnym detektywie i prześladującej go psychopatce, akcja dzieje się również w Londynie
O to musze sie przyczaić na niego na jakiejs stronce, bo wlasnie nie mam co oglądać. Mentalista mi sie znudził już troche
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:32   #1869
tyene
Zakorzenienie

Zainteresuję się Lutherem. Ja czekam na nowy sezon Sherlocka. Tak to na stałe jakoś mało seriali mam do oglądania... Muszę chyba w brytyjskie pójść. Ach, uwielbiam seriale - teraz mam Luthera i Downton Abby na liście.

Edytowane przez tyene
Czas edycji: 2012-12-17 o 14:33
tyene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:49   #1870
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Ehh...
Pocieszające jest jednak to, że EX też za wszelką cenę, chce wiedziec czy z kims sie spotykam... Najpierw wypytywał o mojego współlokatora, a ostatnio gdy byłam na imprezie napisał do mnie, ale odpisałam dopiero kolejnego dnia, a tu stos pytań: gdzie byłas? z kim? wyrwałas jakis towar? I na koniec: ok, to wszystkie pytania. Nie wiem czy w takiej sytuacji powinnam odpowiadac normalnie na te pytania (w końcu prawie 3miesiace temu rozstaliśmy i teoretycznie jesteśmy kumplami) czy sie obruszać i wytykać mu, że to juz nie jego sprawa...

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

O to musze sie przyczaić na niego na jakiejs stronce, bo wlasnie nie mam co oglądać. Mentalista mi sie znudził już troche
Ja bym się nie obruszała... Ale może dlatego że sama mam ochotę go o to zapytać tylko się powstrzymuję...
Stary 2012-12-17, 17:02   #1871
Vandaris
Rozeznanie

Witam
Chyba nadszedł czas, żebym do Was dołączyła. Przyjmiecie mnie?
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:05   #1872
pogubiona88
Zadomowienie

Pewnie! Witaj! I z góry Ci życzę żebyś jak najszybciej stąd odeszła... Sama bym chciała (mimo że Was lubię ), ale mi nie wychodzi...
Stary 2012-12-17, 17:12   #1873
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie! Witaj! I z góry Ci życzę żebyś jak najszybciej stąd odeszła... Sama bym chciała (mimo że Was lubię ), ale mi nie wychodzi...
Dzięki Od razu powiem, że przytrafiło mi się to samo co Tobie (wiem, bo poczytałam trochę wątek, zanim zdecydowałam się napisać). Byłam z fantastycznym chłopakiem, ale różniliśmy się w planach na przyszłość do tego stopnia, że zdecydowałam się zakończyć ten związek.
Stary 2012-12-17, 17:15   #1874
pogubiona88
Zadomowienie

No to czuję, że się dobrze zrozumiemy
Stary 2012-12-17, 18:17   #1875
Neffik
Zadomowienie

Po tym jak powiedziałam mu, że mi przykro że już sobie kogoś znalazł, on stwierdził że DOSKONALE MNIE ROZUMIE. uwielbiam tego człowieka..........

Neffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:31   #1876
Tindomerel_
Zadomowienie

Smutno mi dziś dziewczyny

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
. Ja czekam na nowy sezon Sherlocka. Ach, uwielbiam seriale - teraz mam Luthera i Downton Abby na liście.
A kiedy ma być nowy sezon?
O czym jest Downton Abby?
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:36   #1877
Vandaris
Rozeznanie

Smutno mi Jutro mam kolokwium, a nie potrafię się skupić na nauce. Boję się, że przez to rozstanie zawalę studia. Strasznie to przeżywam. Moja rana jest jeszcze świeża, bo rozstaliśmy dopiero tydzień temu. To była moja decyzja, ale to ja cierpię bardziej, bo bardziej mi zależało i więcej oczekiwałam od tego związku. Zdecydowałam się zakończyć związek, bo nie miał on przyszłości. Mieliśmy inne plany na przyszłość, a raczej on nie miał ich wcale. Ja oczekiwałam konkretnych planów, deklaracji. Szkoda mi czasu na chłopaczka, który nie wie co będzie robił po studiach, nie wie gdzie będzie mieszkał, nie wie kiedy będzie chciał założyć rodzinę i generalnie nic nie wie
Stary 2012-12-17, 18:36   #1878
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Ech mi też.
Zakończenie tej krótkiej znajomości przypomniało mi jak dobrze było z EXem i jak bardzo to spaprałam. Wróciły niepotrzebne myśli i wspomnienia. No ale cóż, książka w dłoń i uciekam od rzeczywistości!
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:34   #1879
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vandaris Pokaż wiadomość
Smutno mi Jutro mam kolokwium, a nie potrafię się skupić na nauce. Boję się, że przez to rozstanie zawalę studia. Strasznie to przeżywam. Moja rana jest jeszcze świeża, bo rozstaliśmy dopiero tydzień temu. To była moja decyzja, ale to ja cierpię bardziej, bo bardziej mi zależało i więcej oczekiwałam od tego związku. Zdecydowałam się zakończyć związek, bo nie miał on przyszłości. Mieliśmy inne plany na przyszłość, a raczej on nie miał ich wcale. Ja oczekiwałam konkretnych planów, deklaracji. Szkoda mi czasu na chłopaczka, który nie wie co będzie robił po studiach, nie wie gdzie będzie mieszkał, nie wie kiedy będzie chciał założyć rodzinę i generalnie nic nie wie
Ile czasu byliście ze sobą i ile macie lat?
Pytam, bo ja też nie wiem w wieku 24 lat, kiedy będę chciała założyć rodzinę i gdzie będę mieszkać - dobrze, że przynajmniej mam jakieś plany zawodowe
Ale i tak uważam, że mam prawo tego nie wiedzieć. Ale planować mogę - plan powstaje na bieżąco.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 19:40   #1880
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Cytat:
Pytam, bo ja też nie wiem w wieku 24 lat, kiedy będę chciała założyć rodzinę i gdzie będę mieszkać - dobrze, że przynajmniej mam jakieś plany zawodowe
Ale i tak uważam, że mam prawo tego nie wiedzieć. Ale planować mogę - plan powstaje na bieżąco.

Mysle, ze tu bardziej chodzilo o to, ze byli razem a on nie bial wobec niej zadnych planow, nie mial zadnych wspolnych planow
Stary 2012-12-17, 19:42   #1881
ulicznica
Zakorzenienie

To się ze sobą łączy - ja nie mogłabym być z nikim, kto nie ma żadnej ambicji.

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-12-17, 19:47   #1882
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Jesteśmy mniej więcej w Twoim wieku. Pewnie, że masz prawo jeszcze tego nie wiedzieć, to zupełnie normalne Wiem, że to ja ze swoimi nieco staroświeckimi i niemodnymi poglądami jestem w mniejszości, nie mój eks. Ale cóż, ja też mam do nich prawo i będę szukać kogoś, kto mi pod tym względem odpowiada.
Stary 2012-12-17, 19:56   #1883
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Jesteśmy mniej więcej w Twoim wieku. Pewnie, że masz prawo jeszcze tego nie wiedzieć, to zupełnie normalne Wiem, że to ja ze swoimi nieco staroświeckimi i niemodnymi poglądami jestem w mniejszości, nie mój eks. Ale cóż, ja też mam do nich prawo i będę szukać kogoś, kto mi pod tym względem odpowiada.
A ja Ciebie rozumiem. Wiem, że można w wieku 24 lat nie wiedzieć czy całe życie się spędzi w Krakowie czy w Warszawie... Bo to można w wieku 40 lat zmienić. Chodzi o ogólny zarys że np. nie jestem gotowy na ślub teraz, ale wiem że kiedyś będę go chciał. Albo jestem przeciwnikiem dzieci, albo lubię dzieci i chciałbym je mieć za kilka lat.
Miałam to samo tylko mój wmawiał mi że chce i dzieci i ślubu
Stary 2012-12-17, 20:08   #1884
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze zrobiłaś, to świadczy tylko o Twojej dojrzałości i świadomości swoich oczekiwań. Jeżeli chcesz mieć młodo rodzinę, to potrzebujesz wspólnika do projektu z takimi samymi wartościami.
Stary 2012-12-17, 20:15   #1885
ulicznica
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Ciebie rozumiem. Wiem, że można w wieku 24 lat nie wiedzieć czy całe życie się spędzi w Krakowie czy w Warszawie... Bo to można w wieku 40 lat zmienić. Chodzi o ogólny zarys że np. nie jestem gotowy na ślub teraz, ale wiem że kiedyś będę go chciał. Albo jestem przeciwnikiem dzieci, albo lubię dzieci i chciałbym je mieć za kilka lat.
A, no to jeśli chodzi o ogólny zarys, to go mam, jestem spokojna

Biżu i ciuchy M, L, XL

Stary 2012-12-17, 20:18   #1886
tyene
Zakorzenienie

Cytat:
A, no to jeśli chodzi o ogólny zarys, to go mam, jestem spokojna
Gdybyś nie miała, to też nie musiałoby być to nic złego. Ja wiem, że są ludzie, którzy nie chcą mieć zobowiązań i chcą spędzić życie podróżując - i okej, fajnie, clue wszystkiego to to, by nie wmawiali swoim dziewczynom, że marzą o domku z ogródkiem i trójce dzieci i psie.
Stary 2012-12-17, 20:19   #1887
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Mój też twierdził, że chce ślubu i dzieci, jak najbardziej No to któregoś razu odważyłam się zapytać kiedy (wiem, że na Wizażu to niemodne). Nie chodziło mi o ustalanie daty, tylko mniej więcej za ile lat. Okazało się, że szanowny pan tego nie wie, bo on nigdy o tym nie myślał, bo to jeszcze nie czas. Poza tym przed jakimkolwiek ślubem on chciałby ze mną trochę pomieszkać. No więc ja ponawiam pytanie: kiedy. Tego też on nie wie, bo na razie nie stać go na wynajem mieszkanie, bo studiuje dziennie i nie pracuje. A kiedy będzie go stać? Tego również nie wie Teraz będzie robił magisterkę z jednego kierunku, później chciałby pójść na drugi, więc on nic nie może mi obiecać ani niczego zagwarantować. Świetnie, co nie
Chyba już możecie sobie wyobrazić jak wyglądały nasze rozmowy. Dodam jeszcze, że nigdy nie były zbyt długie i nie prowadziły do żadnego rozwiązania, bo eksowi nie chciało się rozmawiać o "takich bzdurach". Komunikacja w naszym związku również leżała i kwiczała.
Stary 2012-12-17, 20:23   #1888
ajam89
Raczkowanie

smutno mi, brakuje mi go Coraz częściej mysle o tym, że chciałabym żebyśmy się pogodzili, wrócili do siebie, choć przez długie miesiące nie byłam w tym związku już szczęśliwa, ale przecież kiedyś, kilka lat temu było tak dobrze. Chciałam poczucia stabilizacji, której on mi nie dawał. Dużo obiecywał, mieszał mi w głowie, ale nie było pokrycia czynami jego słów, więc po co obiecywał. To ja zerwałam więc może to ja powinnam się pierwsza odezwać do niego, eh... sama już nie wiem co ze sobą zrobić, może on czeka aż się odezwe, a może już ma mnie w dupie(?). Chciałabym słyszeć jego myśli
ajam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 20:33   #1889
pogubiona88
Zadomowienie

Cytat:
Mój też twierdził, że chce ślubu i dzieci, jak najbardziej No to któregoś razu odważyłam się zapytać kiedy (wiem, że na Wizażu to niemodne). Nie chodziło mi o ustalanie daty, tylko mniej więcej za ile lat. Okazało się, że szanowny pan tego nie wie, bo on nigdy o tym nie myślał, bo to jeszcze nie czas. Poza tym przed jakimkolwiek ślubem on chciałby ze mną trochę pomieszkać. No więc ja ponawiam pytanie: kiedy. Tego też on nie wie, bo na razie nie stać go na wynajem mieszkanie, bo studiuje dziennie i nie pracuje. A kiedy będzie go stać? Tego również nie wie Teraz będzie robił magisterkę z jednego kierunku, później chciałby pójść na drugi, więc on nic nie może mi obiecać ani niczego zagwarantować. Świetnie, co nie
Chyba już możecie sobie wyobrazić jak wyglądały nasze rozmowy. Dodam jeszcze, że nigdy nie były zbyt długie i nie prowadziły do żadnego rozwiązania, bo eksowi nie chciało się rozmawiać o "takich bzdurach". Komunikacja w naszym związku również leżała i kwiczała.
Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Mój chciał, w 2014 brać ślub, a w 2015 dzidziusia. Jak obliczył ile będzie mial lat to mówi "o rany stary już będę....".... A mimo to zwiał, wybrał wolność
Jestem straszna bo chcialabym żeby żałował...ale wiem że nie będzie.
Stary 2012-12-17, 20:37   #1890
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Mój chciał, w 2014 brać ślub, a w 2015 dzidziusia. Jak obliczył ile będzie mial lat to mówi "o rany stary już będę....".... A mimo to zwiał, wybrał wolność
Jestem straszna bo chcialabym żeby żałował...ale wiem że nie będzie.
To wygląda, że był całkiem konkretny i zdecydowany. Mój eks tylko raz zapodał konkret, że chciałby wziąć ślub 5 lat po studiach. Ale to raczej nie były jego przemyślenia, tylko wymyślił na poczekaniu, żebym już się odczepiła. Rozmowy o mieszkaniu i ślubie to były "bzdury", ale to, gdzie pojedziemy zimą na narty to już bardzo ważna sprawa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości