|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
BAN stały
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Kroliczku nie wyświetla mi się
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gerlach ma świetne sztućce. My w domu jemy nimi od zawsze. Nic się nie ściera, nie zrobiły się brzydkie. Mama dokupiła niedawno łyżeczki innej firmy żeby było więcej, po pół roku wyrzuciłyśmy, bo starła się stal, zrobiły się brzydkie, nawet po polerowaniu wyglądały jak brudne. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-04 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec sama widzisz jak już jestt ona sie nie zmieni myśli ze wszytsko jej przejdzie bo to jej kochany synuś . Hah! zebys sie nie zdziwila ze przyjedzie zeby sprawdzic czy z synkiem wszytsko w porzadku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Króliczku, nie podobają mi się
![]() Jakieś takie mało eleganckie są. Ja na co dzień mam sztućce z IKEI, kosztowały chyba 40zł i super się sprawdzają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak swoją drogą macie pomysł na prezent dla ciotki i wujka? Myślałam o jakiś grawerowanych kieliszkach do wina... ![]() ![]() Z TŻ-tem znowu się pokłóciłam ;/ Mam już powoli dosyć związku na odległość ![]() ![]() Dostałam odpowiedź od jednej sali od osoby 115zł, tort w cenie, korkowego brak. Napoje, alkohol i ciasta na własną rękę. No ale wygląd sali nie jest zbyt zachęcający ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
kroooliczek Co do sztućców to mi się podobają. Ja lubię prostotę.
Co do sytuacji z TŻ. Rozumiem Cię doskonale. Daleko macie do siebie? Ja od października też żyję na odległość. Dzieli nas 100 km. Wprawdzie kłótni nie ma, ale jest ogromna tęsknota. Ja nie umiem przywyknąć do tego, bo do tej pory mieszkaliśmy w tym samym mieście, kilka ulic dalej (pieszo 10 min). Widzieliśmy się codziennie od ok. 19 do jakiejś 12- 1 w nocy. Przez wakacje nie udało mi się znaleźć żadnej pracy w szkole w mojej okolicy i znalazłam ofertę pod Poznaniem. Uczucie radości mieszało się z rozpaczą. Spakowałam całe życie w kilka walizek, znalazłam mieszkanie i wyprowadziłam się. Pomyślałam do czerwca się przemęczę. Dzisiaj pan dyr rozmawiał ze mną i zaproponował, żebym pracowała jeszcze do ferii zimowych przyszłego roku szkolnego, bo pani nie wraca od września jeszcze. Znowu między młotem a kowadłem. Codziennie siedzę z godzinami na skypie i gadamy z TŻ na wideokonferencji, widzimy się tylko w piątki wieczorem do niedzieli wieczorem (zdarza się, że czasem nie widzimy się w weekend bo sobota i niedziela mam zajęcia do późna, ale czasem nawet mimo tego TŻ przyjeżdża i czeka na mnie z obiadem). Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-04 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
O co się pokłóciliście?
Ja byłam w związku na odległość z moim ex i źle to wspominam. Tzn. na początku było ok, a potem to się już więcej kłociliśmy niż rozmawialiśmy. Ciągle niedomówienia, bo ktoś nie dopisał czegoś dokładnie w smsie, pretensje o ton wypowiedzi, bo ktoś źle postawił przecinek w rozmowie na gg, masakra. Ale też byłam młodsza, głupsza no i przede wszystkim to nie był TEN ![]() Więc może u Was się to wyprostuje wszystko? ![]() Co do sztućców, to rozumiem, że proste, ale te mi osobiście nie podeszły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]() ta mi się bardziej podoba ![]() http://allegro.pl/sztucce-72-element...125714977.html |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniec tej smutnej atmosfery ![]() ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-04 o 14:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Te o NIEBO lepsze
![]() Co do Was, to może ograniczcie smsy/gg czy tam fejsa na rzecz rozmów przez telefon i skype? |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Coś poznanianka1990 się ostatnio nie udziela. Mówiła, że po świętach się pojawi, bo nie ma dostępu do neta.
Jak mi się nic nie chce robić. Muszę troszkę przygotować się do lekcji i ogarnąć pokój na przyjazd TŻ jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Raczkowanie
|
Ja z TŻ-tem przez rok bylismy na odleglość jakies 200 km
![]() ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1738251/najs...-do-serca.html <3 Edytowane przez Myxak Czas edycji: 2013-04-04 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Polka Ogarniaczka
|
Nadrabiam Was Dziewczynki, na raty, przepraszam że nie piszę ostatnio, ale mam straszne urwanie
![]() ![]() Wybaczcie ![]() ![]()
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
BAN stały
|
Nie działają mi linki króliczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Najpierw dodałam te pierwsze, później drugie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
BAN stały
|
Drugie ladniejsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Króliczku, ano chyba że tak. To było w nawiązaniu do tego, że przez sms/gg powstaje dużo sprzeczek
![]() Ja też nie uważam, że jak się na coś czeka to to lepiej smakuje ![]() Ja jestem o niebo szczęśliwsza mając TŻta na co dzień w domu, mimo że gdy nie mieszkaliśmy razem, spotykaliśmy się praktycznie codziennie. Zdecydowanie nam lepiej razem, jak nie musimy na siebie czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||
Blond forever!
|
Moja też
![]() Ale ja mam daleko do P (jakieś 100km) Cytat:
Nasi dobrzy znajomi (TŻ jest ojcem chrzestnym ich związku, bo ich poznał ze sobą) hajtali się w zeszłym roku - dali zaproszenie TŻ SAMEMU w kuchni, jak ja byłam w pokoju obok i w dodatku napisali z osobą towarzyszącą ![]() I kazali TŻ zapłacić 25zł (od osoby) za nocleg, mimo, że był świadkiem na ich ślubie ![]() Cytat:
![]() Musisz się zorientować jak przedstawiają się ceny w Twojej okolicy, bo rozbieżności cenowe są różne (od 30 do 400zł) Ja kamerzystę chce bardzo, ale film chcę żeby trwał 1-1,5 godziny.
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My w tym roku mamy jedno - brat Tż będzie ślubował we wrześniu. W przyszłym roku oprócz naszego to w rodzinie nie będzie żadnego. Za to jeszcze dwie bliskie koleżanki (rówieśniczki) również za mąż wychodzą. Jedna miesiąc po nas, a druga chyba 1,5 mies. po nas misiadelko fajnie, ze wróciłaś! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Docik porozmawiaj z Tż - niech wytłumaczy mamie, że najwyższy czas "odciąć pępowinę". Tak jak mówisz, to Ty teraz powinnaś grać pierwsze skrzypce. Nie możecie sobie pozwolić żeby mama Tż weszła Wam na głowę, bo będzie się wtrącała do wszystkiego ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-04-04 o 15:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Blond forever!
|
Aaa, jeszcze a propo winietek, to byliśmy z TŻ na weselu u moich przyjaciół i było sporo znajomych i na winietkach mieliśmy nasze ksywki
![]() Ja np. miałam Blondi, a TŻ - W. Blondi ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Docik - czeka Cię poważna rozmowa z TŻ, a potem ewentualnie z jego mamą - wszyscy jesteście dorośli i musicie ustalić pewne zasady, jeżeli nie wychodzą one naturalnie, a przeszkadzają w funkcjonowaniu. Trzymam kciuki!
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
wkurzyłam się...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak dziewczyny macie jakiś pomysł na prezent dla ciotki i wujka TŻ-ta na dwudziestokilkulecie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
misiadelko no wreszcie !
![]() docik jeśli Twój Tż jest przywiązany do mamy to nie zaczynaj z grubej rury.. zawsze jak ona bd wciskać swoje 3 grosze to po jej wyjściu, powiedz Tztowi pare słów "mimochodem" o tym, że znów się wtrąca. Ja mam taką metodę, bo gdy próbowałam wcześniej walnąć z grubej rury o jego mamie to się wściekł lekko, bo to w końcu jego mama i nie wyrzuci jej za drzwi gdy ona chce z nami pogadać. Teraz powoli sam do tego do chodzi i ładnie ją prosi, żeby dała nam spokój. To jest typ kobitki, która mogłaby przesiedzieć z nami całą noc i gadać ![]() Moi rodzice za to w ogóle do nas nie przychodzą, chyba, że mama coś na prawdę potrzebuje, albo dawno nie widziała Tżta i chce z nim pogadać ![]() adziiia trzymaj się ![]() ![]() kulbensikowa co się stało ![]() ja bym chciała krótki film i fajny teledysk z wesela i z pleneru ![]() ![]() ![]() ![]()
#1888 |
Zakorzenienie
|
Aneczka - wiem, że teraz się inaczej robi filmy i w ogóle, to kręci się lustrzankami, cuda jaja
![]() ![]() ![]() Zwłaszcza, że wesele finansujemy sami, więc dodatkowe koszty obcinamy ![]() Tym bardziej, że oboje filmu nie chcemy, to inaczej niż u Króliczka, że jedno chce a drugie nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Wtajemniczenie
|
Przerwa w pisaniu
![]() Dziewczyny ilu minutowy chcecie mieć film weselny (w moim przypadku wesele i poprawiny) ile minut na samo wesele/same poprawiny...[?] No właśnie miała poznanianka się odezwać... a tu coś cichutko ![]() i ciekawa też jestem jak Kishlaczkowa się czuje? ![]() Króliczku mi się podobają te drugie sztućce ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Dotka ja będę mieć filmowane lustrzanką i normalną kamerą, w bardzoo fajny, nowoczesny sposób za 1700 zł, więc moożna poszukać czegoś tańszego i fajnego ![]() Edit 2: urzekła mnie ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-04-04 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś znajdziemy kompromis ![]() Podobają mi się takie krótkie teledyski ze ślubu i wesela, ale nie za długie... Cytat:
takie coś? A są wytrzymałe? W sensie czy się nie wyginają np ![]() ![]() Może bym kupiła ze 2 takie zestawy żeby było dla 12 osób... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.